#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_134
❇️#آیه57انعام
💠قُلْ إِنِّي عَلى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّي وَ كَذَّبْتُمْ بِهِ ما عِنْدِي ما تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلَّـهِ يَقُصُّ الْحَقَّ وَ هُوَ خَيْرُ الْفاصِلِينَ
🌱بگو: من دلیلی روشن از سوی پروردگار خود (همراه) دارم؛ که شما آن را دروغ میشمرید. آنچه (از عذاب)که میخواهید در آمدن آن شتاب شود، نزد من نیست. فرمانروایی فقط از آنِ خداست که حق را بیان میکند، و اوست که بهترین داور است.
أنعام - ۵۷
🔷✨بينة" در اصل به چيزی میگويند كه ميان دو شیء فاصله و جدايی میافكند به گونهای كه ديگر هيچگونه اتصال و آميزش با هم نداشته باشند، سپس به دليل روشن و آشكار نيز گفته شده، از اين نظر كه حق و باطل را كاملا از هم جدا میكند.
🔷✨در اصطلاح فقهی اگر چه" بينة" به شهادت دو نفر عادل گفته میشود ولی معنی لغوی آن كاملا وسيع است و شهادت دو عادل يكی از مصداقهای آن میباشد و اگر به معجزات بينة گفته میشود باز از همين نظر است كه حق را از باطل جدا میكند و اگر به آيات و احكام الهی بينة گفته میشود باز به عنوان مصداق اين معنی وسيع است.
🔷✨خلاصه در اين آيه نيز پيامبر ص مامور است روی اين نكته تكيه كند كه مدرك من در مسئله خدا پرستی و مبارزه با بت كاملا روشن و آشكار میباشد و انكار و تكذيب شما چيزی از اهميت آن نمیكاهد.
سپس به يكی ديگر از بهانهجوئيهای آنها اشاره میكند و آن اينكه آنها میگفتند اگر تو بر حق هستی كيفرهايی كه ما را به آن تهديد میكنی زودتر بياور پيامبر ص در پاسخ آنها میگويد" آنچه را شما درباره آن عجله داريد به دست من نيست" (ما عِنْدِي ما تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ).
" تمام كارها و فرمانها همه به دست خدا است" (إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّـهِ).
👈و بعد به عنوان تاكيد میگويد:" او است كه حق را از باطل جدا میكند و او بهترين جدا كنندگان حق از باطل است" (يَقُصُّ الْحَقَّ وَ هُوَ خَيْرُ الْفاصِلِينَ).
بديهی است كسی میتواند به خوبی حق را از باطل جدا كند كه علمش از همه بيشتر باشد و شناخت حق و باطل برای او كاملا روشن است، به علاوه قدرت كافی برای اعمال علم و دانش خود نيز داشته باشد و اين دو صفت (علم و قدرت) به طور نامحدود و بیپايان تنها برای ذات پاك خدا است، بنا بر اين او بهترين جدا كنندگان حق از باطل است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_134
❇️#آیه59انعام
💠وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَيْبِ لا يَعْلَمُها إِلاَّ هُوَ وَ يَعْلَمُ ما فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ ما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلاَّ يَعْلَمُها وَ لا حَبَّةٍ فِي ظُلُماتِ الْأَرْضِ وَ لا رَطْبٍ وَ لا يابِسٍ إِلاَّ فِي كِتابٍ مُبِينٍ (۵۹/انعام)
🌱و گنجينههای غيب، تنها نزد خداست و جز او كسی آن را نمیداند و آنچه را در خشكی ودرياست میداند، و هيچ برگی از درخت نمیافتد جز آنكه او میداند و هيچ دانهای در تاريكیهای زمين وهيچ تر وخشكی نيست، مگر آنكه (علم آن) در كتاب مبين ثبت است.
🔷✨«مَفاتِحُ»، يا جمع «مِفتَح» به معنای گنجينه و خزانه است، يا جمع «مِفتاح» به معنای كليد است، ولی معنای اوّل مناسبتر است.
كلمهی تر و خشك، كنايه از همهی چيزهايی است كه مقابل همند، مثل مرگ و حيات، سلامتی و مرض، فقر و غنا، نيك و بد، مجرّد و مادّی. اين مطلب در آيهی «وَ كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْناهُ فِي إِمامٍ مُبِينٍ» نيز بيان شده است.
شايد مراد از سقوط برگها، حركات نزولی و مراد از دانههای در حال رشد زير زمين، حركات صعودی باشد.
🔹 دليل آنكه عذاب عجولانهای كه كفّار تقاضا میكنند فرا نمیرسد، علم خداوند به اسرار هستی است. ما تَسْتَعْجِلُونَ ... وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَيْبِ
🔹 احكام الهی بر اساس آگاهی او بر غيب و شهود است. «إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ- وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَيْبِ»
🔹 دامنهی علم غيب، گستردهتر از علوم عادّی است. (زيرا قرآن درباره آن تعبير انحصاری دارد.) «لا يَعْلَمُها إِلَّا هُوَ»
🔹 بر خلاف كسانی كه میگويند خداوند تنها به كليّات علم دارد، خداوند به همه چيز دانا و از همهی جزئيّات هستی آگاه است. پس بايد مواظب اعمال خود باشيم. ما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ ...
🔹 جز خداوند، هيچكس از پيش خود علم غيب ندارد. «وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَيْبِ لا يَعْلَمُها إِلَّا هُوَ»
🔹 در جهان، مركزيّتی برای اطلاعات وجود دارد. «فِي كِتابٍ مُبِينٍ»
🔹 نظام هستی، طبق برنامهی پيش بينی شدهای طراحی شده است. «كِتابٍ مُبِينٍ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
1⃣3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹نکات سوره اسرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسرا : ۳۱
وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا
فرزندان خويش را از ترس تنگدستي مکُشيد، اين ما هستيم که آنها و شما را روزي ميدهيم؛ 39 مسلماً کُشتن آنها خطائي است بس بزرگ. 40
39- در قبايلي از عربِ جاهليت، دختران را به اين توجيه که قدرت جنگاوري نداشته و از نظر اقتصادي مولّد نيستند، در خاک ميكردند و برخي به دليل فقر و ناتواني سقط جنين ميکردند که امروز نيز، به خصوص در بارداريهاي ناخواسته يا نامشروع، اين مسئله وجود دارد.
40- آيات 26 (17:26) تا 32 ناظر به سومين اصل اخلاقي، يعني کمک مالي به نيازمندان است که به تناسب آن، موضوعات فرعي ديگري را نيز در اين زمينه مطرح کرده است، از جمله: تبذير در مال، پاسخ اميدوار کننده به نيازمندان، تعادل در بذل و بخشش، پرهيز از قتل اولاد به دليل فقر، که جمعاً شامل 2 توصيه ايجابي [آتِ- فَقُلْ لَهُمْ] و 4 توصيه سلبي [لا تُبَذِّرْ، لا تَجْعَلْ يَدَكَ، لا تَبْسُطْهَا، لا تَقْتُلُوا] ميباشد.
اسراء : ۳۴
وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّى يَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا
به مال يتيم نزديک نشويد، مگر به شيوهاي که بهترين [راه براي حفظ و افزايش آن] باشد، تا آنکه به سن بلوغ برسد [که در آن زمان بايد به خودش تحويل داده شود]، 43 و به عهد [و پيمانهاي خود] وفا کنيد که مسلماً عهد بستن مسئوليتآور است. 44
43- ششمين اصل مراقبت از اموال يتيمان و نگهداري آن به بهترين شيوهاي است که منافع آنان را بهتر تأمين کند [همچون سرمايهگذاري در امور سود ده] تا خود به سن بلوغ برسند و عهدهدار اموال خود گردند. آيات 2 (4:2) تا 6 و 10 سوره نساء (4:10) با تفصيل بيشتري درباره اين حکم سخن ميگويد. در ضمن نهي «لا تَقْرَبُوا»، همچنانکه در مورد زنا نيز آمده، چشم طمع دوختن به اموال يتيمان را محکوم مينمايد.
44- اصل هفتم وفاي به عهد و پيمانهاست که هم شامل تعهد قيم در مراقبت از اموال يتيم ميشود و هم شامل تمامي قراردادها و تعهدات اجتماعي رسمي و غير رسمي که به زبان آمده يا امضاء شده باشد.
اسراء : ۳۵
وَأَوْفُوا الْكَيْلَ إِذَا كِلْتُمْ وَزِنُوا بِالْقِسْطَاسِ الْمُسْتَقِيمِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا
و هرگاه [در فروش مواد و محصولات] پيمانه کرديد، پيمانه را کامل گيريد و با ترازوي درست وزن کنيد که اين [شيوه] بهتر و خوش فرجامتر است. 45
__
45- رعايت انصاف و عدالت در مناسبات اقتصادي هشتمين اصل اخلاقي است که هم شامل ظرف و پيمانه ميشود و هم ابزار و عوامل سنجش. وفاي به کيل، همچون وفاي به عهد [در آيه قبل]، به تمام و کمال رساندن آن است.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠نظر قران در خصوص #تعدد_زوجات و #چندهمسری:
ایا مردان میتوانند تا #4_زن اختیار کنند؟
🌐👈در روزهاي قبل، نظر علامه فضل الله و علامه طباطبایی و آيت اله صادقي تهراني وآیت صانعی در تفسير ايه 3 سوره نساء و جواز و شرايط تعددزوجات ارايه شد.
🛑قسمت پنجم:
💠 #تعدد_زوجات از نگاه امام #موسي_صدر
👈آیهای که در مورد تعدد زوجات در قرآن ذکر شده برای تعدد زوجات دو شرط اساسی بیان کرده است. آن آیه چنین است:
♦️«وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُواْ فِی الْیَتَامَى فَانکِحُواْ مَا طَابَ لَکُم مِّنَ النِّسَاء مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَهً.» [۱]3نساء
🔹و اگر مىترسيد كه عدالت را دربارهى (ازدواج با) دختران يتيم مراعات نكنيد، (از ازدواج با آنان صرفنظر نماييد و) با زنان دلخواه (ديگر) ازدواج كنيد، دوتا، سهتا، يا چهار تا. پس اگر ترسيديد كه (ميان همسران) به عدالت رفتار نكنيد، پس يك همسر (كافى است) يا (به جاى همسر دوّم از) كنيزى كه مال شماست (كام بگيريد، گرچه كنيز هم حقوقى دارد كه بايد مراعات شود) اين نزديكتر است كه ستم نكنيد.
💢👈این آیه از یکسو تعدد همسران را مشروط به ترس از اجرا نشدن #عدالت در مورد یتیمان ذکر میکند و، از سوی دیگر، آن را به ضرورت اجرای #عدالت_در_میان_همسران مقید میگرداند. شکی نیست که به سبب جنگهای صدر اسلام و #شهادت_مردان، نگرانی آن وجود داشت که ایتام قربانی بیعدالتی شوند. در چنان احوالی، پدیده تعدد زوجات امری پسندیده برای سرپرستی ایتام و مادران آنان بود و این بنابر اصطلاح فقها، یکی از موارد #جواز_تعدد_زوجات است.
بنابراین، تعدد زوجات حکمی ثابت و مربوط به اوضاع اجتماعی یا خانوادگی معین است. غیر از این، شرط دیگر همان برقراری عدالت در بین زنان است و این مسئلهای دشوار و پیچیده است که برحسب تحول جوامع و نیازهای زنان و سطح آگاهی و میزان نیازشان به ازدواج تغییر میکند.
💢در بیشتر اوقات شوهر نمیتواند از عهده #حقوق بیش از یک زن برآید. بدینترتیب، میبینیم که این حکم اسلامی دستوری است که موجبات پیشرفت در جوامع را نیز در خود دارد.
💢مقامات تونس #تعدد_زوجات را ممنوع کردهاند، نظر شما چیست؟
👈من به ممنوعیت مطلق اعتقاد ندارم، که این خود عکس دستور شرعی است. همچنین، به آزادی مطلق هم در این زمینه معتقد نیستم، بلکه به نظر من باید این موضوع را به عهده #دادگاههای_شرعی گذاشت تا درباره شروط معین آن تحقیق بیشتری کنند. البته، این رأی و اجتهاد شخص من است.
🎙مصاحبه حنان معلوف، روزنامه نگار زنِ روزنامۀ النهار(نقل از سايت امام موسي صدر)
💫ادامه دارد
http://quranpuyan.com/yaf_postst104_zdwj-b-dw-sh-y-chhr-zn-mjz-st-m-bh-yk-shrT-yh-3swrh-ns.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
قَالَ قَدْ اُجِيبَتْ دَعْوَتُكُمَا
خدا فرمود : دعای شما مستجاب شد
🌺 سوره یونس ، آیه ۸۹
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 60 تا 68
📄#صفحـہ_135
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_135
❇️#نوری كه در #تاريكی میدرخشد
💠قُلِ اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْها وَ مِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ (۶۴) قُلْ هُوَ الْقادِرُ عَلى أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذاباً مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعاً وَ يُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لَعَلَّهُمْ يَفْقَهُونَ (۶۵)
🌱بگو: (این) خداست که شما را از آن (تاریکیها) و از هر اندوهی نجات میدهد؛ (ولی) باز هم شما (برای او) شریک قرار میدهید. (۶۴) بگو: او میتواند عذابی از بالای سر یا زیر پاهایتان بر شما بفرستد؛ یا اینکه شما را گروهگروه بهجان هم اندازد و به برخی از شما (طعم تلخ) جنگ (با) برخی دیگر را بچشاند. ببین چگونه آیات و نشانهها را تکرار و به شکلهای گوناگون بیان میکنیم. باشد که بفهمند. (۶۵)
أنعام [۶۴-۶۵]
👈در اينجا به چند نكته بايد توجه كرد:
🔷✨ذكر" تضرع" كه به معنی دعای آشكار و" خفية" كه دعای پنهانی است شايد به خاطر اين باشد كه مشكلات با هم متفاوتند گاهی به مرحله شدت نرسيده انسان را به دعای پنهانی دعوت میكند و گاهی كه به مرحله شديد میرسد آشكارا دست به دعا برمیدارد، و گاهی نالهها و فريادها سر میدهد منظور اين است كه خداوند هم مشكلات شديد و هم مشكلات ضعيف شما را حل میكند.
🔷✨بعضی معتقدند كه در آيه به چهار حالت روانی انسان كه هر كدام يك نوع عكس العمل به هنگام بروز مشكلات است اشاره شده است: حالت" دعا و نياز" و حالت" تضرع و خضوع" و حالت" اخلاص" و حالت" التزام به شكرگزاری به هنگام نجات از مشكلات".
اما متاسفانه برای بسياری از اين افراد اين حالات پر ارزش همانند برقی زودگذر و تقريبا به شكل اضطراری در برابر شدائد و مشكلات پيدا میشود اما چون با آگاهی آميخته نيست پس از برطرف شدن شدائد به خاموشی میگرايد.
بنا بر اين اين حالات اگر چه زودگذر باشد، میتواند دليلی برای افراد دور افتاده در زمينه خداشناسی گردد.
🔷✨" كرب" (بر وزن حرب) در اصل به معنی زير و رو كردن زمين و حفر آن است و نيز به معنی گره محكمی كه در طناب دلو میزنند آمده است سپس در غم و اندوههايی كه قلب انسان را زير و رو میكند و همچون گرهی بر دل انسان مینشيند گفته شده است.
👈بنا بر اين ذكر كلمه" كرب" در آيه بالا كه معنی وسيع و گستردهای دارد و هر گونه مشكل مهمی را شامل میشود بعد از ذكر" ظلمات برو بحر" كه به قسمت خاصی از شدائد گفته میشود از قبيل ذكر يك مفهوم عام بعد از بيان مفهوم خاص است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_135
❇️#پرهیز از #همنشینی با #ظالمان
💠 وَ إِذا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آياتِنا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ وَ إِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطانُ فَلا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرى مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ «68/انعام»
🌱 و هرگاه كسانى را ديدى كه در آيات ما (به قصد تخطئه،) كندوكاو مىكنند، از آنان روى بگردان تا (مسير سخن را عوض كرده) وارد مطلب ديگرى شوند واگر شيطان تو را به فراموشى انداخت، پس از توجّه، (ديگر) با اين قوم ستمگر منشين.
🔷✨تنها با کسی باید بحث کرد که در جستجوی حقیقتی می گردد.
بنابراین بحث و جدل و در اصلاح شرع " جدال و مراء " موجب تقویت و اهمیت یافتن سخنان حریف می شود و در اقناع و تغییر نظر ایشان مؤثر نخواهد بود. و این نکتهٔ بسیار مهمی است که رعایت آن در بحثها و گفتگوها خردمندانه است.
ضمنا باید در نظر داشت که لغت " بحث " در اصل به معنی جستجو کردن است نه گفت و گو و مجادله کردن.
👌نشستن با مردم ظالم و دوستی و مراودت با ایشان خطایی عظیم است و افزون بر دیگران خود شخص را هم زیان می رساند زیرا مردم او را در شمار ظالمان می نهند.
🔴 ظالم باید تنها بماند.
🔷✨اگر جماعتی بسیار به سبب منافع و بهرهمندی از غارت ظالم به گرد او جمع شوند و ایشان را هیچ باک نباشد که با ظالمان بنشینند این تقویت ظلم است. اگر هیچ کاری در دفع ظلم نمیتوان کرد حداقل پرهیز از جانبداری و همراهی و مراودت ضروری است.
👈از بهترین مصداقهای امر به معروف و نهی از منکر دوستی با نیکوکاران و دوری از بدکاران است. بدان باید حس کنند که هیچ انسان شایسته ای با آنان نشست و برخاست نمی کند و چاره ای جز مصاحبت با بدان نخواهند داشت
📚برگرفته از کتاب " در صحبت قرآن "
به قلم حسین الهی قمشه ای
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹فراز آیات ۴۸-۴۰
أَفَأَصْفَاكُمْ رَبُّكُم بِالْبَنِينَ وَاتَّخَذَ مِنَ الْمَلآئِكَةِ إِنَاثًا إِنَّكُمْ لَتَقُولُونَ قَوْلاً عَظِيمًا {40}
آيا [پنداشتيد كه] پروردگارتان شما را به [داشتن] پسران اختصاص داده و خود از فرشتگان دخترانى برگرفته استحقا كه شما سخنى بس بزرگ مىگوييد {40}
وَلَقَدْ صَرَّفْنَا فِي هَـذَا الْقُرْآنِ لِيَذَّكَّرُواْ وَمَا يَزِيدُهُمْ إِلاَّ نُفُورًا {41}
و به راستى ما در اين قرآن [این موضوع را] گونهگون بيان كرديم (با جملات و تعابیر مختلف)تا متذکر شوند و[لى] آنان را جز نفرت (پشت کردن و حرکت با ناخرسندی) نمىافزايد {41}
قُل لَّوْ كَانَ مَعَهُ آلِهَةٌ كَمَا يَقُولُونَ إِذًا لاَّبْتَغَوْاْ إِلَى ذِي الْعَرْشِ سَبِيلاً {42}
بگو اگر چنانكه مىگويند با او (الله) خدايانى [ديگرمثلا فرشتگان] بود در آن صورت حتما در صدد جستن راهى به سوى [غلبه بر خداوند] صاحب عرش برمىآمدند {42}
سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يَقُولُونَ عُلُوًّا كَبِيرًا {43}
او [پاك و] منزه است و از آنچه مىگويند ( که الاهی در کنار الله است) بسى والاتر است {43}
{تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالأَرْضُ وَمَن فِيهِنَّ وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدَهِ وَلَـكِن لاَّ تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا {44}
آسمانهاى هفتگانه و زمين و هر كس كه در آنهاست او را تسبيح مىگويند و هيچ چيز نيست مگر اينكه در حال ستايش تسبيح او مىگويد ولى شما تسبيح آنها را درنمىيابيد به راستى كه او همواره بردبار [و] آمرزنده است {44}}
وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرآنَ جَعَلْنَا بَيْنَكَ وَبَيْنَ الَّذِينَ لاَ يُؤْمِنُونَ بِالآخِرَةِ حِجَابًا مَّسْتُورًا {45}
و چون قرآن بخوانى ميان تو و كسانى كه به آخرت ايمان ندارند پردهاى پوشيده قرار مىدهيم {45}
وَجَعَلْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ أَكِنَّةً أَن يَفْقَهُوهُ وَفِي آذَانِهِمْ وَقْرًا وَإِذَا ذَكَرْتَ رَبَّكَ فِي الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْاْ عَلَى أَدْبَارِهِمْ نُفُورًا {46}
و بر دلهايشان پوششها مىنهيم تا آن را نفهمند و در گوشهايشان سنگينى [قرار مىدهيم] و چون در قرآن پروردگار خود را به يگانگى ياد كنى با نفرت پشت مىكنند {46}
نَّحْنُ أَعْلَمُ بِمَا يَسْتَمِعُونَ بِهِ إِذْ يَسْتَمِعُونَ إِلَيْكَ وَإِذْ هُمْ نَجْوَى إِذْ يَقُولُ الظَّالِمُونَ إِن تَتَّبِعُونَ إِلاَّ رَجُلاً مَّسْحُورًا {47}
هنگامى كه به سوى تو گوش فرا مىدارند ما بهتر مىدانيم به چه [منظور] گوش مى دهند و [نيز] آنگاه كه به نجوا مىپردازند وقتى كه ستمگران گويند جز مردى افسون شده را پيروى نمى كنيد {47}
انظُرْ كَيْفَ ضَرَبُواْ لَكَ الأَمْثَالَ فَضَلُّواْ فَلاَ يَسْتَطِيعْونَ سَبِيلاً {48}
ببين چگونه براى تو مثلها (تهمت ها) زدند و گمراه شدند در نتيجه راه به جايى نمىتوانند ببرند {48}
♻️عصاره دسته آیات ۴۸-۴۰ : وجود باورهاي خلاف قران كه موجب مقاومت در برابر هدايت قران ميشود.
علیرغم اینکه قران اعتقادات غلطی که فرشتگان را دختر خدا و الهه هایی در کنار الله میدانند، بارها نفی کرده ولی اینها بخاطر عملکردشان قلب و گوششان سخت شده ،متذکر نشده بلکه نفرت بیشتری پیدا می کنند.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/m41693
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠نظر قران در خصوص #تعدد_زوجات و #چندهمسری:
اسلام چرا و با چه شرايطي چهار همسري را پذيرفته است؟
🌐👈در روزهاي قبل، نظر علامه فضل الله، علامه طباطبایی، آيت الله صادقي تهراني، آیت الله صانعی و امام موسی صدر در تفسير ايه 3 سوره نساء و جواز و شرايط تعددزوجات ارايه شد.
🛑قسمت ششم:
💠 #تعدد_زوجات از نگاه شهيد #مطهری
💢#حق_ زن در #چندهمسری
👈از نظر ما یك نقیصه ی بزرگ در اعلامیه ی جهانی حقوق بشر این است كه به #حقتأهل توجهی نكرده است. این اعلامیه از حقوقی مانند حق آزادی و امنیت، حق رجوع مؤثر به محاكم ملی، حق تابعیت و ترك تابعیت، حق آزادی ازدواج با اهل هر نژاد و مذهب، حق مالكیت، حق تشكیل اتحادیه، حق استراحت و فراغت، حق آموزش و پرورش یاد می كند اما از حق تأهل یعنی حق داشتن یك كانون خانوادگی قانونی نامی به میان نمی آورد.
💢 این حق مخصوصاً از ناحیه ی زن بیشتر اهمیت دارد، زیرا #زن بیش از مرد به داشتن كانون خانوادگی نیازمند است. ازدواج برای مرد از جنبه ی مادی اهمیت دارد و برای زن از جنبه های معنوی و عاطفی. مرد اگر خانواده را از دست بدهد، با فحشاء و رفیقه بازی لااقل نیمی از احتیاجات خود را برمی آورد، اما اهمیت خانواده برای زن بیش از اینهاست.
💢زن اگر محیط خانوادگی را از دست بدهد، با فحشاء و رفیق بازی نمی تواند به هیچ وجه احتیاجات مادی و معنوی خود را- ولو به حداقل- تأمین كند.
#حق_تأهل برای یك مرد یعنی حق اشباع غریزه، حق همسر و شریك و همدل داشتن، حق فرزند قانونی داشتن. اما حق تأهل برای یك زن علاوه بر همه ی اینها یعنی حق ﷼حامی و سرپرست داشتن، حق پشتوانه ی عواطف داشتن.
اكنون پس از اثبات دو مقوله ی بالا:
↩1. فزونی نسبی عدد زنان بر عدد مردان.
↩2. حق تأهل یك حق طبیعی بشری است.
⏪نتیجه این است: اگر #تك_همسری تنها صورت قانونی ازدواج باشد عملاً گروه زیادی از زنان از حق طبیعی انسانی خود (حق تأهل) محروم می مانند. تنها با قانون تجویز #تعدد_زوجات است- البته با شرایط خاصی كه دارد- كه این حق طبیعی احیاء می گردد.
🌐بر عهده ی زنان روشن بین مسلمان است كه شخصیت واقعی خود را باز یابند و به نام حمایت از حقوق حقه ی زن، به نام حمایت از اخلاق، به نام حمایت از نسل بشر، به نام یكی از طبیعی ترین حقوق بشر، به كمیسیون حقوق بشر در سازمان ملل پیشنهاد كنند كه تعدد زوجات را در همان شرایط منطقی كه اسلام گفته، به عنوان حقی از حقوق بشر به رسمیت بشناسد و از این راه بزرگترین خدمت را به جنس زن و به #اخلاق بنمایند.
💢👈چندهمسری، عامل نجات تك همسری
تعجب می كنید اگر بگویم تعدد زوجات در مشرق اسلامی مهمترین عامل نجات تك همسری بود. بلی، مجاز بودن #تعدد_زوجات بزرگترین عامل نجات تك همسری است، به این معنی كه در شرایطی كه موجبات تعدد زوجات پیدا می شود و عدد زنان نیازمند به ازدواج از مردان نیازمند به ازدواج فزونی می گیرد، اگر حق تأهل این عده زنان به رسمیت شناخته نشود و به مردانی كه #واجد_شرایط_اخلاقی_و_مالی_و_جسمی هستند اجازه ی چندهمسری داده نشود، رفیقه بازی و معشوقه گیری ریشه ی تك همسری واقعی را می خشكاند.
💫ادامه دارد
📚استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص352
http://quranpuyan.com/yaf_postst104_zdwj-b-dw-sh-y-chhr-zn-mjz-st-m-bh-yk-shrT-yh-3swrh-ns.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛