🟢 چهار ركن همگاني و هميشگي بودن اسلام
🔸 پیامبر اسلام (علیه آلاف التحیة و الثناء) وقتی مبعوث شدند، اعلام کردند من برای جمیع بشر «إلی یوم القیامة» آمده ام؛ پیام من نه مرز و بوم می شناسد و نه عصر و تاریخ.
🔸 آنچه در گستره زمان و زمین مطرح است یعنی می تواند کلی و دائم، همگانی و همیشگی باشد، باید در درون #انسانیت_انسان_ها حضور فعال داشته باشد و آن
#عقلانیت است از یک سو،
#فطرت است از سوی دیگر،
#وحدت_خواهی است از سوی سوم و
#آزادی_طلبی است از سوی چهارم
و سایر کمالات به این اصول چهارگانه برمی گردند.
🔸 اگر چیزی عقلانی نباشد نمی تواند کلی و دائم باشد؛ یا اگر عقلانی است ولی مطابق با فطرت نباشد، همگانی و همیشگی نخواهد بود
و اگر وحدت گرا نباشد، نمی تواند همگانی و همیشگی باشد و اگر اصول #اخلاقی را در نظر نگیرد،
نمی تواند کلی و دائم باشد.
◀️ پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) که آمد، برای رفع #جاهلیت موجود و دفع جاهلیت ممکن، برنامه ریزی کرده است.
👈 آن جاهلیتی که وجود داشت را با برنامه ریزی رفع کرد و برداشت و جاهلیت هایی که ممکن است در اعصار بعدی بیایند، زمینه دفع و جلوگیری از آنها را فراهم کرد
و آن با تشریح همین منابع و مبادی چهارگانه است:
عقلانیت، فطرت، آزادی و مسئله فضایل اخلاقی.
🎙آیت الله جوادی املی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
#دعاهای_روزانه
🔹 وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا
🔸از ما بگذر، و ما را بیامرز، و به ما رحم کن!
📗سوره بقره، آیه ۲۸۶
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نحل آیات 103 تا 110
📄#صفحـہ_279
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_279
❇️زشتی #دروغ از دیدگاه اسلام
💠إِنَّما يَفْتَرِي الْكَذِبَ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِآياتِ اللَّـهِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْكاذِبُونَ
🌱تنها کسانی که به آیات و نشانههای خدا ایمان ندارند، دروغ میبافند. آنان، دروغگویان حقیقیاند.
نحل - ۱۰۵
🔷✨و در این آیه اضافه میکند: «تنها کسانی (به مردان حق) دروغ میبندند که ایمان به آیات الهی ندارند، و دروغگویان واقعی آنها هستند» (إِنَّما یَفْتَرِی الْکَذِبَ الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِآیاتِ اللَّهِ وَ أُولئِکَ هُمُ الْکاذِبُونَ).
و چه دروغی از این بزرگتر که انسان به مردان حق اتهام ببندد و میان آنها و انسانهایی که تشنه حقیقتند، سدّ و مانعی ایجاد کند.
🔷✨آیه فوق از آیات تکان دهندهای است که در زمینه زشتی دروغ سخن میگوید و دروغگویان را در سر حدّ کافران و منکران آیات الهی قرار میدهد.
👈اصولا در تعلیمات اسلام به مسأله راستگویی و مبارزه با کذب و دروغ فوق العاده اهمیت داده شده است. تا جایی که در روایات اسلامی دروغ به عنوان «کلید گناهان» و راستگویی به عنوان «برات بهشت» شمرده شده است.
علی علیه السّلام میفرماید: «راستگویی دعوت به نیکوکاری میکند، و نیکوکاری دعوت به بهشت».
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_279
❇️انسان هر لحظه در معرض #خطر و #بدعاقبت شدن است
💠مَنْ كَفَرَ بِاللَّـهِ مِنْ بَعْدِ إِيمانِهِ إِلاَّ مَنْ أُكْرِهَ وَ قَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالْإِيمانِ وَ لكِنْ مَنْ شَرَحَ بِالْكُفْرِ صَدْراً فَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ مِنَ اللَّـهِ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظِيمٌ (۱۰۶/نحل)
🌱كسیكه بعد از ايمان به خدا كافر (و مرتد) شود، نه آنكه او را به زور وادار كردهاند (كه با زبان اظهار كفر كند) در حالی كه قلبش به ايمان خويش مطمئن است، بلكه كسی كه سينه به روی كفر بگشايد (و بعد از ايمان با شادی به استقبال كفر برود) پس بر آنان از طرف خداوند غضبی است و برايشان عذابی بزرگ است.
🔹كيفر مرتّد قهر، الهی در دنيا و آخرت است. مَنْ كَفَرَ بِاللَّـهِ مِنْ بَعْدِ إِيمانِهِ ... غَضَبٌ مِنَ اللَّـهِ وَ لَهُمْ عَذابٌ عَظِيمٌ
🔹انسان در معرض خطر وبدعاقبت شدن است. «كَفَرَ بِاللَّـهِ مِنْ بَعْدِ إِيمانِهِ»
🔹اسلام برای موارد استثنايی و ضرورتها، حساب جداگانهای باز نموده است.
«إِلَّا مَنْ أُكْرِهَ»
🔹وظيفهی انسان در حال اكراه تغيير میكند. «إِلَّا مَنْ أُكْرِهَ»
🔹اقرار واعتراف، در حال اكراه (فشار وشكنجه) ارزش ندارد. مَنْ أُكْرِهَ وَ قَلْبُهُ ...
🔹روح اسلام ايمان قلبی است. «وَ قَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ»
🔹اكراه پذيری مربوط به جسم است نه قلب. «أُكْرِهَ وَ قَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ»
🔹بدترين نوع كفر جدا شدن از مسلمانان وباز كردن آغوش برای كفر است. «شَرَحَ بِالْكُفْرِ صَدْراً»
🔹ايمان دو نوع است؛ نوعی كه روح انسان با آن گِره میخورد و پايدار است، «قَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالْإِيمانِ» و نوعی كه عارضی است. كَفَرَ ... بَعْدِ إِيمانِهِ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣7⃣ تدبر در سوره #هود
🔹نکاتی مهم از داستان قوم عاد(هود)،لوط و مدین (شعیب)
و مصدر ((التفات )) كه نهى ((لا يلتفت )) از آن مشتق است مصدر باب افتعال است و ثلاثى مجرد آن ((لفت )) است ، و راغب در معناى آن گفته : وقتى مى گويند: ((لفته عن كذا - فلانى را از فلان كار لفت كرد)) معنايش اين است كه او را منصرف ساخت . و اين ماده در قرآن كريم آمده كه مى فرمايد: ((قالوا جئتنا لتلفتنا)) و از همين باب است كه مى گويد: ((التفت فلان - فلانى التفات كرد)) يعنى روى خود را از آن سويى كه داشت برگردانيد
معناى آيه اين است كه ما نوجوانانى از جنس بشر نيستيم بلكه فرستادگانى هستيم براى عذاب اين قوم و هلاك كردنشان پس تو خود و اهلت را نجات بده ، شبانه تو و اهلت در قطعه اى از همين شب حركت كنيد و از ديار اين قوم بيرون شويد كه اينها در صبح همين شب به عذاب الهى گرفتار گشته هلاك خواهند شد و بين تو و صبح ، فرصت بسيارى نيست و چون حركت كرديد احدى از شما به پشت سر خود نگاه نيندازد.
بعضى از مفسرين گفته اند مراد از كلمه ((التفات )) توجه و ميل به مال و اثاث است ، خواسته اند بگويند از متاع هايى كه در اين شهر هست چيزى با خود نبريد
و يا التفات به معناى تخلف از حركت شبانه است
ليكن اين دو احتمال چيزى نيست كه انسان به آن التفاتى بكند.
تفسیر المیزان
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از کتاب باورها و رفتارهای قرآنی
🌺🌺✅ با سفارش كتاب " #باورها_و_رفتارهاي_قراني: 280 نكته از 30 جزء قرآن" ، برگزيده اي از نكات و مفاهيم سورههاي قران را به همراه توضيح مختصر و تصاوير نيز مطالعه نموده به دوستان و عزيزان خود هم اهدا نماييد.
✅ پیرو استقبال چشمگیر علاقه مندان به مفاهیم قرآن از #نکات برگزیده هر جزء که سالیان متمادی در روزهاي ماه مبارک رمضان در سایت و کانال و گروه قرآن پویان ارسال می گردید،
👌 نکات کاربردیتر آیات هر جزء با رویکرد "عمومیسازی فهم و عمل به قرآن"، استخراج و به همراه تصاویر مناسب، در قالب اين کتاب منتشر شده است.
♻ در انتخاب آیات دغدغه اصلی آن بود که مهمترین باورها و رفتارهای فردی و اجتماعی ممدوح یا مذموم قرآن که دامنگیر جامعه امروز ما نیز هست، گردآوری گردد تا تذکری برای همه متدینان و دوستداران قرآن باشد.
💢علاقمندان ميتوانند این کتاب 312 صفحه اي را 60 درصد ارزانتر از قيمت روز، به قيمت 70هزارتومان سفارش داده و توسط پست دريافت نمايند.
♻♻ لينك معرفي كتاب در #شبكهقرانسيما
https://www.aparat.com/v/huYxR
🔰 اطلاعات بیشتر و مطالعه فهرست كتاب و فصل اول آن در کانال کتاب در پیام رسانهای ایتا و تلگرام https://t.me/raftarequrani
https://eitaa.com/raftarequrani
#زندگی_قرآنی
شماره 79
سوره #بقره صفحه_47
⁉️آیا #انفاق به #غیر_مذهبی ها اشکال دارد؟ ایا از فشار اقتصادی برای #اصلاح_افراد می توان استفاده کرد؟
🔸لَّيْسَ عَلَيْكَ هُدَاهُمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَن يَشَاءُ وَمَا تُنفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَلِأَنفُسِكُمْ وَمَا تُنفِقُونَ إِلَّا ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ وَمَا تُنفِقُوا مِنْ خَيْرٍ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ "بقره/272"
🌱هدايت آنان برعهدة تو نيست، بلكه خداست كه هر كسي را بخواهد [=شايسته بداند] هدايت ميكند.[انفاق كردن مشروط به ايمانِ گيرنده نيست] و هر خيري [از بهترين آنچه داريد] انفاق كنيد، به سود خودتان است
🔷 گويا برخي مسلمانان در حمايت مالي از نيازمنداني از خويشاوندانشان [در مكه]، كه هنوز خود را از عقايد شركآميز دور نساخته و هجرت نكرده بودند، و يا #انفاق به #دگرانديشاني محتاج در شك و ترديد بودند كه آيا خدا كمك به غير همدينان را ميپذيرد يا خير؟
👈 اين آيه ميرساند #مشروط كردن #انفاق به #هدايت نادرست است. همين كه خدا منكران خود را از رزق و روزي محروم نساخته، بندگان مؤمن او بايد چنين باشند.
🔷 در این آیه سخن از جواز انفاق به غیر مسلمانان است، به این معنى که نباید انفاق بر بینوایان غیر مسلمان را ترک کنند، به منظور این که تحت فشار قرار گیرند و اسلام را اختیار کنند و هدایت شوند.
🔷آیه فوق مى گوید: همان طور که بخشش هاى الهى و نعمت هاى او در این جهان، شامل حال همه انسان ها (صرف نظر از عقیده و آئین آنها) مى شود، مؤمنان هم باید به هنگام انفاق هاى مستحبى و رفع نیازمندى هاى بینوایان در مواقع لزوم، رعایت حال غیر مسلمانان را نیز بکنند.
🔷البته این در صورتى است که #انفاق بر #غیر_مسلمانان، به خاطر یک کمک انسانى باشد و موجب تقویت کفر و پیشبرد نقشه هاى شوم دشمنان نگردد، بلکه آنها را به روح انسان دوستى اسلام آگاه سازد.
💫 از ايجاد فشار اقتصادى و ترك انفاق، براى ايمان آوردن كفّار استفاده نكنيد.
رسيدگى به محرومان، يك وظيفه انسانى است. پس بر غير مسلمانان نيز انفاق كنيد. «وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَلِأَنْفُسِكُمْ»
🔹 اسلام، مكتب انسان دوستى است و فقر و محروميّت را حتّى براى غير مسلمانان نيز نمىپسندد. «وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ فَلِأَنْفُسِكُمْ»
📚تفاسیر بازرگان ، نور و نمونه
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
پيامبر اسلام، شخصيت استثنايي در رحمت و مديريت
⭕️مجموعه اقداماتی که ما می توانیم #اقدامات_پیامبر (ص) را در آن مجموعه قرار دهیم، « #حکمت» نام می گیرد و لذا آنچه #حکمت اقتضا می کرد پیامبر انجام می دادند.
⭕️در ابتدا باید فضای آرامی وجود داشته باشد تا مسلمانانی پیدا شوند و ایمان بیاورند. در یک مراحلی باید پیامبر به عنوان مبلغ حکمت، #رحمت و #اخلاق ظاهر شوند
به نحوی که حتی بعد از ۱۴۰۰ و اندی سال، انسان به سختی می تواند باور کند که فردی هرروز روی سر پیامبر خاکروبه بریزد و بعد از اینکه پیامبر از وضعیت بیماری او مطلع می شود به عیادتش می رود.
این در اوج بودن قله اخلاق و رافت و رحمت عادی نیست و نباید عادی تلقی شود.
♻ در قرآن کریم، به قلم #قسم یاد شده است؛ «والقلم و مایسطرون».
این کافی است که تاثیر عظیمی را از پیامبر اکرم (ص) نشان دهیم. بدین معنا که حضرت، عظمت تحقیق و پژوهش را نهادینه می کنند.
⭕تشکیل #دولت از دیگر تدابیر پیامبر اکرم (ص) است
#نهادسازی از اقدامات و تدابیر دیگر رسول خداست.
پیامبر (ص) نهاد #مسجد را می سازند و برای آن کارکرد تعریف می کنند.
رسول خدا، نهاد « #جماعت» را بنیان می گذارند.
ما به جماعت به عنوان خواندن نماز و بردن ثواب نگاه می کنیم درحالیکه به جماعت باید نگاه نهادی هم داشت که اگر درست اداره شود تاثیر خود را می گذارد و در زمان پیامبر (ص) به خوبی اداره می شد.
⭕ پیامبر(ص) باید نبوت خود را به شکل #امامت استمرار دهند و لذا در جای جای حرکات خود به شخصیت و ولایت #امیرالمومنین (ع) اشاره می کنند. اینجاست که من نه به عنوان یک مسلمان و معتقد به پیامبر اکرم (ص)، حضرت را یک #نابغه در جهان انسان می دانم.
👈پیامبر را باید فارغ از نبوت و وحی تحلیل کنیم که درجنگ و #مدیریت جنگ یک استثناست،
در #رافت و رحمت یک استثناست.
وقتی ارزش را می خواهند نهادینه کنند، مال و نسب را ارزش نمی دانند، #تقوا، صلاح و سداد را به عنوان ارزش مطرح می کنند و لذا پیامبر را می توان نابغه مدیریت دانست.
⭕«خواست» و « #رای_مردم» ویژگی حکمرانی توحیدی
در این نظام حکمرانی هیچ #تحمیلی وجود ندارد؛
«لِیَقومُ الناس بالقسط» است نه «لِیُقَوِّمَ الناسَ بالقسط».
در این نظام هیچ ابهامی وجود ندارد و همه چیز #شفاف است.
این شعار پیامبر(ص) که فرمودند
«لیس الاکبرهو الافضل بل الافضل هو الاکبر»؛
در این شعار، ما #شایستهسالاری را می بینیم.
👈در جوامع اسلامي امروز ، نماز، جماعت، قرآن وجود دارد اما با خیلی از محورها هم فاصله دارد؛😔
اگر #ظلم_پذیری است،
اگر #استضعاف فکری است،
اگر از نظر #اقتصادی و فرهنگی مشکل داریم،
اینها جامعه مطلوب نبوی نیست.
راه رسیدن به آن جامعه مطلوب، سخت نیست.
🎙ايت الله ابوالقاسم علیدوست در گفت وگو با شفقنا
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━
#آیههاینور
بَلِ اللَّهُ مَوْلَاكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ ﴿۱۵۰﴾
آرى خدا مولاى شماست و او بهترين يارى دهندگان است (۱۵۰)
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نحل آیات 111 تا 118
📄#صفحـہ_280
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan