#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_352
❇️#مجازات هم حسابی دارد!
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّيْطانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّـهِ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ ما زَكی مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَداً وَ لكِنَّ اللَّهَ يُزَكِّي مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (۲۱/نور)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! گامهای شيطان را پيروی نكنيد و هركس پيرو گامهای شيطان شود، همانا كه او به فحشا و منكر فرمان میدهد و اگر فضل و رحمت خداوند بر شما نبود، هرگز هيچ يك از شما پاك نمیشد. ولی خداوند هر كس را بخواهد، پاك میسازد و خدا شنوا و داناست.
🔹گر چه اين آيات صريحا داستان افك را دنبال نمیكند ولی تكميلی برای محتوای آن بحث محسوب میشود، هشداری است به همه مؤمنان كه نفوذ افكار و اعمال شيطانی گاه به صورت تدريجی و كم رنگ است و اگر در همان گامهای نخست كنترل نشود وقتی انسان متوجه میگردد كه كار از كار گذشته است، بنا بر اين هنگامی كه نخستين وسوسههای اشاعه فحشاء يا هر گناه ديگر آشكار میشود، بايد همانجا در مقابل آن ايستاد تا آلودگی گسترش پيدا نكند.
🔹در نخستين آيه روی سخن را به مؤمنان كرده، میگويد:" ای كسانی كه ايمان آوردهايد از گامهای شيطان پيروی نكنيد، و هر كس از گامهای شيطان پيروی كند به انحراف و گمراهی و فحشاء و منكر كشيده میشود چرا كه شيطان دعوت به فحشاء و منكر میكند" (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّيْطانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ).
🔹اگر" شيطان" را به معنی وسيع كلمه، يعنی" هر موجود موذی و تبهكار و ويرانگر" تفسير كنيم گستردگی اين هشدار در تمام ابعاد زندگی روشن میشود.
🔹هرگز يك انسان پاكدامن و با ايمان را نمیشود يك مرتبه در آغوش فساد پرتاب كرد، بلكه گام به گام اين راه را میسپرد:
گام اول معاشرت و دوستی با آلودگان است.
گام دوم شركت در مجلس آنها.
گام سوم فكر گناه.
گام چهارم ارتكاب مصاديق مشكوك و شبهات.
گام پنجم انجام گناهان صغيره.
👈و بالآخره در گامهای بعد گرفتار بدترين كبائر میشود، درست به كسی میماند كه زمان خويش به دست جنايتكاری سپرده او را گام به گام به سوی پرتگاه میبرد، تا سقوط كند و نابود گردد، آری اين است" خطوات شيطان"
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_352
❇️از هر كاری كه موجب شكستن #حريم_حيا و #حجاب میشود، دوری كنيد
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَدْخُلُوا بُيُوتاً غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّی تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلی أَهْلِها ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (۲۷/نور)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! به خانههايی كه منزل شما نيست، وارد نشويد، مگر آنكه اجازه بگيريد و بر اهل آن سلام كنيد. اين به نفع شماست، شايد پند گيريد.
🔹اهل ايمان، در امور زندگی بايد از وحی الهی دستور بگيرند. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»
🔹امنيّت و آزادی برای ساكنين خانه بايد حفظ شود. «لا تَدْخُلُوا» (ورود سرزده به حريم ديگران، حرام است.)
🔹از مواضع تهمت دوری كنيد. لا تَدْخُلُوا ... ذلِكُمْ خَيْرٌ
🔹باز بودن در خانه، دليل جواز ورود نيست. «لا تَدْخُلُوا»
🔹مالكيّت افراد محترم است. «لا تَدْخُلُوا»
🔹برخورد مؤمنان با يكديگر، بايد با محبّت همراه باشد. «تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا»
🔹از هر كاری كه موجب شكستن حريم حيا وحجاب میشود، دوری كنيد.
«تَسْتَأْنِسُوا»
🔹وارد شونده بايد سلام كند، هر كه باشد. «تُسَلِّمُوا عَلی أَهْلِها» (سلام كردن لازم نيست از كوچكتر به بزرگتر باشد.)
🔹مراعات ادب وحقّ ديگران، سرچشمهی سعادت بشر است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ»
🔹دستورات الهی را فراموش نكنيم و به ياد داشته باشيم. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
🔹آداب واخلاق دينی، همان ندای فطرت است، كه مورد غفلت قرار گرفته و بايد با تذكر بيدار كنيم. «تَذَكَّرُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣2⃣ تدبر در سوره #قدر
🔹نكات تفسيری سوره قدر از تفسیر آیت الله جوادی آملی
بخش آخر
❓آيا ساعت خاصي از شب قدر باارزش است يا همه آن؟
گاهی ممکن است که لیله قدر «فی الجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ باشد نه «بالجمله».
تفاوت این دو تعبیر این است که این شب قدر نه این است که مثلاً حالا شب اگر شب دوازده ساعت یا چهارده ساعت به اختلاف فصول یا کمتر یا بیشتر عظمت دارد این برای تمام ساعات و دقایق و ثمانیاش باشد «فی الجمله» این چنین است مثل اینکه گفتند در روز جمعه ساعتی است که در آن دعا مستجاب است یعنی تمام ساعتهای روز جمعه یکسان نیست بلکه فرق میکند. آیا لیله قدر نظیر این گونه از روزها است ؟
یا نظیر برخی از شبهاست که «فی الجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ باشد یا «بالجمله»؟
برای تثبیت اینکه «بالجمله» مقصود است نه «فی الجمله»، فرمود: ﴿سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴾ یعنی این از آغاز تا انجام، از مبدأ تا منتها، از اول تا آخر، تمام ساعتهای این شب ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است تمام لحظات این تمام ثمانی این تمام دقائق این ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است به قرینه ﴿سَلامٌ هِیَ حَتَّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ﴾.بنابراین تمام امور را که نازل میکنند، قسمت مهمّ آن بخشهای قرآن کریم بود که قرآن کریم تا چه زمان نازل بشود و در طی این 23 سال، هر سالی چند تا آیه نازل بشود، لیله قدر هر سالی مشخص میکند.
غرض این است که اگر در سوره «دخان» آن خصوصیت را دارد و اگر در سوره «حجر» آن جلال و شکوه را دارد، در سوره «قدر» جلال و شکوه را با جمعبندی بین خصوصیتهای قرآن و خصوصیتهای زمان و عظمت پیغمبر و اینکه این لیله قدر «بالجمله» ﴿خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ﴾ است بازگو کرد.
سوره مبارکه «قدر» پیام ویژهای دارد که ارزیابی معارف دین را به همراه خواهد داشت و آن اینکه فیض ذات اقدس الهی که از بالا تا پایین فراگیر است و در گستره زمان و زمین او «دائم الفیض علی البریة» است «بَاسِطَ الْیَدَیْنِ بِالْعَطِیَّةِ» است، مستفیضها متفاوتاند
برخی از مستفیضها فیض را در دامنه این حقیقت گسترده دریافت میکنند، او در هر زمان یا هر زمینی که فیض را دریافت کرد به اندازه همان ظرف مستفیض خواهد بود برخیها در مراحل میانی بار مییابند که از فیض الهی طرفی ببندند این گرچه نسبت به بالا محدود است اما نسبت به مادون خود گسترده است چه در زمان چه در مکان و مانند آن و اگر کسی به اوج این فیض بار یابد اگرچه نسبت به اعلای از خود اگر فرض بشود محدود است، اما نسبت به دامنه این فیض وسیع عالمی خواهد بود.
برخیها در لیله قدر بهرهای ندارند
لیله قدر برابر استعدادهای ما تنظیم میکند اگر خواهان استعداد برتری بودیم در لیله قدر آن استعداد را عطا میکند
چون داد او را قابلیت شرط نیست بلکه شرط قابلیت داد اوست.
ما هم از ذات اقدس الهی این استعدادها را در درجه اول میخواهیم.
تفسير تسنيم آيت الله جوادی آملی
https://zaya.io/ajztn
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
﷽
#زندگي_قرآني
شماره 147
سوره #ال_عمران صفحه_63
❓❓آيا #مسلمانان همواره در برابر #مكر و #آزار #مخالفان، پيروزند؟
🔸لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذىً وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يُنْصَرُونَ 111/ال عمران
🌱آنها (اهل كتاب) جز آزارى اندك، هرگز به شما زيانى نخواهند رسانيد و اگر با شما بجنگند، به شما پشت كرده و بگريزند، آنگاه هيچ يارى نشوند.
👈اين آيه، به دنبال آيات گذشته، #بشارت و #تسلّى براى #مسلمانان است كه شما در سايهى ايمان، وحدت و امر به معروف و نهى از منكر بيمه مىشويد. از #تهديدات_دشمن_نترسيد كه پيروزى با شماست و دشمن خوار و زبون است.
كسانى #پيروز مىشوند و دشمن را فرارى مىدهند كه در #ايمان و #امربه_معروف #ثابت قدم باشند. «كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ ... وَ إِنْ يُقاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبارَ»
⭕️مخاطبين اين آيه، معاصران پيامبرند كه به #ريسمان خدا چنگ زده، دعوت به خير و امر به معروف و نهي از منكر ميكردند. تضمين بيتأثيري توطئههاي #يهود، ناشي از چنان استحكام ايماني و عملي بود. اگر امروز فاسقان اهل كتاب، نه «أَذًى»، بلكه ضررهاي خانمانسوز و ضربههاي ذليل كننده بر بسياري از جوامع اسلامي، از جمله سوريه، عراق، ليبي، افغانستان و... زدهاند، علت اصلياش دور شدن مسلمانان از همان پايهها و پيمانهايي است كه تضمين كنندة شكست ناپذيري آنها ميگشت.
📚تفاسير نور و بازرگان
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
❇نگاه فقها به #قانون_عفاف و حجاب مصوب مجلس
🛑قسمت چهارم؛
⚡️#آزادی فوق حق است. مبنای دین، ازادی است
⚡️#بهشت و #جهنم_اجباری نداریم. اکراه با ازادی و دین نمی سازد.
✅یکی از اصولی که هم پشتوانهی کلامی، هم پشتوانهی فلسفی، هم پشتوانهی عرفانی، هم پشتوانهی قرآنی و هم پشتوانهی روایی دارد، #آزادی است.
❓آیا آزادی حق است؟ ما میگوییم آزادی فوق حق است. آزادی بالاتر از #حق است. چرا؟
برای اینکه آزادی را نمیشود حذف کرد. طرف میتواند بگوید من از حقم میگذرم، اما کسی نمیتواند بگوید من از آزادیام میگذرم. آزادی قابل گذشت نیست. آزادی مقوّم ذات انسان است. آزادی جزء ذاتیات انسان است. آزادی را اگر از انسان بگیرید، دیگر خبری از انسان نخواهد بود. نمیتوان گفت او انسان است، ولی آزاد نیست. انسان غیرآزاد انسان نیست.
♦️ آزادی یعنی چی؟ یعنی خودش باید برای خودش تصمیم بگیرد و نه دیگری. آزادی خدادادی است. خدا من را جبراً آزاد خلق کرده است.
دین مبنایش بر آزادی است. دلیل؟
آیهی مبارکه آیت الکرسی. دین با #اکراه نمیسازد.
به همین دلیل در سوره مبارکه نور آمده است که «قل للمومنین».به کسانی که ما را قبول دارند بگو. نمیگوید خودت بکن. نمیگوید خودت به سرشان #چادر کن. شما به آنها بگو خدا میگوید شما اینگونه خودتان را حفظ کنید. «قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ.» به مؤمنین بگویید، به مؤمنات بگویید. مؤمنین یعنی کسانی که شما را قبول دارند.
♦️ اکراه با آزادی نمیسازد. اساس دین بر آزادی است.
من وقتی پیامبر را قبول میکنم که بشناسمش و دلیل بر صدقش داشته باشم. من حق ندارم همین جوری پیامبر را بپذیرم. وقتی میپذیرم که او را صادق بدانم، گذشتهاش را بشناسم، برایم دلیل بیاورد که راست میگوید. من معرفت را با آزادی میپذیرم،
توحید را آزادانه میپذیرم، معاد را آزادانه میپذیرم،
حجاب را آزادانه می پذیرم. اگر آزادی نباشد که پذیرش معنا پیدا نمیکند.
♦️ ما بهشت و جهنم اجباری هم نداریم بلکه بهشت و جهنم انتخابی است. انسان خودش انتخاب میکند.
♦️ یکی از شرایط آزادی میل است. فردی از امام موسی بن جعفر (ع) سؤال کرد که روایت می گوید نماز اول وقت ثوابش خیلی بالاست اما من الان خستهام. آیا الان بخوانم و اول وقت را مراعات کنم یا دو-سه ساعت بعد بخوانم که حالم سر جایش بیاید و با حال خوب بخوانم؟ امام فرمود چرا با خستگی میخواهی نماز بخوانی؟ وقتی که #علاقه پیدا شد بخوان.
♦️ من باید برسم به اینکه این کار و آن کار خوب است یا بد.
چگونه میشود به این خوب و بد رسید؟ با فهمیدن.
♦️ این حرف را بارها گفتهایم که مردم در عصر غیبت، پیامبر و امام زمان را نمیبینند، بلکه منِ #طلبه را میبینند. گفتار و عمل و رفتار و تعریف من باید با قرآن بخواند.
✴️ #دین نباید با تحقیر و ذلت و خواری همراه باشد. قرآن میفرماید: «لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ.» نمیگوید «عظمنا»، نمیگوید «فضلنا»، می گوید «کرمنا». یعنی چی؟ در تفضیل ممکن است بزرگی از بیرون باشد، اما کرامت معنایش این است که انسان ذاتاً بزرگ است، نه اینکه بزرگی را به او وصل کرده باشند. انسان به گونهای آفریده شده است که با ملک فرق می کند.
🔻ما در دنیای امروز و حتی در محیطهای علمیمان گرفتار دو چیز هستیم:
اشعریگری (اشاعره آمدند و عقل را از حجیت انداختند و انسان را آوردند پایین)؛
و اینکه کتاب خدا را گذاشتیم کنار.
اگر عقل و قرآن را ملاک قرار دادیم، دینمان قابل عرضه است و امورش قابل پیاده شدن خواهد بود و الا #دینی که #عقلانی نباشد، دینی که همراه با خشونت باشد، دینی که #همراه با #کتاب و #مستند نباشد، نه قابل عرضه است و نه قابل حمایت.
🎙آیتالله بیات زنجانی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#آیههاینور
🔹 وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِهِ عَلِيمًا
🔸و هر كار خیر و نیکی انجام دهيد قطعا خدا به آن داناست
📗سوره نساء، آیه ۱۲۷
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_نور آیات 28 تا 31
📄#صفحـہ_353
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_353
❇️مبارزه با #چشمچرانی و ترك #حجاب
💠قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِكَ أَزْكی لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِما يَصْنَعُونَ (۳۰/نور)
🌱به مردان مؤمن بگو: چشمان خود را (از نگاه به نامحرم) فروگيرند و دامن خود را حفظ نمايند. اين برای پاك ماندن آنان بهتر است. خداوند به آنچه انجام میدهند آگاه است.
🔷پيش از اين هم گفتهايم كه اين سوره در حقيقت سوره عفت و پاكدامنی و پاكسازی از انحرافات جنسی است، و بحثهای مختلف آن از اين نظر انسجام روشنی دارد، آيات مورد بحث كه احكام نگاه كردن و چشمچرانی و حجاب را بيان میدارد نيز كاملا به اين امر مربوط است و نيز ارتباط اين بحث با بحثهای مربوط به اتهامات ناموسی بر كسی مخفی نيست.
🔷نخست میگويد:" به مؤمنان بگو چشمهای خود را (از نگاه كردن به زنان نامحرم و آنچه نظر افكندن بر آن حرام است) فرو گيرند، و دامان خود را حفظ كنند" (قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ).
🔷" يغضوا" از ماده" غض" (بر وزن خز) در اصل به معنی كم كردن و نقصان است و در بسياری از موارد در كوتاه كردن صدا يا كم كردن نگاه گفته میشود، بنا بر اين آيه نمیگويد مؤمنان بايد چشمهاشان را فرو بندند، بلكه میگويد بايد نگاه خود را كم و كوتاه كنند، و اين تعبير لطيفی است به اين منظور كه اگر انسان به راستی هنگامی كه با زن نامحرمی روبرو میشود بخواهد چشم خود را به كلی ببندد ادامه راه رفتن و مانند آن برای او ممكن نيست، اما اگر نگاه را از صورت و اندام او بر گيرد و چشم خود را پائين اندازد گويی از نگاه خويش كاسته است و آن صحنهای را كه ممنوع است از منطقه ديد خود به كلی حذف كرده.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_353
❇️هركاری كه #زينت_زن را آشكار كند يا ديگران را از آن آگاه سازد ممنوع است
🌱و به زنان با ايمان بگو: از برخی نگاهها چشمپوشی كنند و دامنهای خود را حفظ نمايند و جز آنچه (به طور طبيعی) ظاهر است، زينتهای خود را آشكار نكنند و روسری خود را بر گريبان بيفكنند (تا علاوه بر سر، گردن و سينهی آنان نيز پوشيده باشد) و زينت خود را ظاهر نكنند جز برای شوهر، يا پدر يا پدرشوهر، يا پسر، يا پسرشوهر (كه از همسر ديگر است) يا برادر، يا پسربرادر، يا پسرخواهر، يا زنان (همكيش)، يا آنچه مالك شدهاند (از كنيز و برده)، يا مردان خدمتكار كه تمايل جنسی ندارند، يا كودكانی كه (به سنّ تمييز نرسيده و) بر امور جنسی زنان آگاه نيستند. و پای خود را به گونهای به زمين نكوبند كه آنچه از زيور مخفی دارند آشكار شود. ای مؤمنان! همگی به سوی خدا باز گرديد و توبه كنيد تا رستگار شويد.31/نور
🔹در لزوم عفّت و پاكدامنی و ترك نگاه حرام، بين زن و مرد فرقی نيست.
«يَغُضُّوا- يَغْضُضْنَ- يَحْفَظُوا- يَحْفَظْنَ»
🔹جلوهگری زنان، در جامعه ممنوع است. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ»
🔹ظاهر بودن قسمتهايی از بدن كه به طور طبيعی پيداست، (صورت، دست يا پا) مانعی ندارد. «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
🔹در ايم آيه، در ميان انواع پوششها، نام مقنعه و روسری آمده و اين دليل بر اهميّت پوشش سر و گردن و سينه است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی جُيُوبِهِنَّ»
🔹در وضع قانون بايد به ضرورتها، واقعيّتها و نيازها توجّه شود. (اگر پوشاندن صورت و دستها تا مچ، واجب میشد، برای عموم زنان مشكل بود) «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
🔹اسلام به نيازهای غريزی انسان پاسخ مثبت میدهد. «إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ»
🔹پوشيدن هرگونه كفش و لباسی كه هنگام راهرفتن، سبب آشكار شدن زيور و زيبايیهای زن شود، جايز نيست. «وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
🔹زن، حقّ مالكيّت دارد. «مَلَكَتْ أَيْمانُهُنَّ»
🔹زن، میتواند زينت خود را به زنان مسلمان نشان دهد ولی نزد زنان كفّار خود را بپوشاند. «نِسائِهِنَّ» (زيرا ممكن است آنها نزد شوهرانشان يا مردان بيگانه، آنچه را از زن مسلمان ديدهاند توصيف كنند.)
🔹حجاب و پوشش زن به خاطر تمايلات جنسی مردان است. لذا در برابر مردانی كه ميل به همسر ندارند پوشش لازم نيست. «غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ»
🔹حجاب وپوشش، واجب است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ»
🔹هركاری كه زينت زن را آشكار كند يا ديگران را از آن آگاه سازد ممنوع است. «لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
🔹با حفظ حجاب، حضور زن در جامعه مانعی ندارد. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ» همان گونه كه شركت زن در نمازجماعت بلامانع است. «وَ ارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ»
🔹مقتضای ايمان، توبه به درگاه خداوند است. «تُوبُوا إِلَی اللَّـهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ»
🔹راه رستگاری، توبه و بازگشت از مسيرهای انحرافی است. تُوبُوا ... تُفْلِحُونَ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣2⃣ تدبر در سوره #قدر
🔹قسمت آخر :
ترجمه صوتی متفاوت سوره
و تلاوت ترتیل کل سوره
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرور درس سوره ها، کلمات کلیدی و مشخصات مشترک مرحله ششم نزول، سیدکاظم فرهنگ
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاه کلی به 5 مرحله اول و مرور كلي مرحله 6