#تحقیق_موضوعی در قرآن
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
موضوع بحث:
#وضعیت_کوهها در #قیامت چگونه خواهد بود؟اوصاف و آیات مختلف قران برای توصیف قیامتی #جبال
✅قسمت سوم
🔶وضعيت كوهها در قيامت:
✨نظر تفسير الميزان:
همه اين تعابير،بر يك معنا دلالت دارد
🌺يَوْمَ نُسيرُ الجِْبَالَ وَ تَرَى الاَرْض بَارِزَةً وَ حَشرْنَهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنهُمْ أَحَداً(47)
● جابجائى كوهها در قيامت كه به تعبيرهاى مختلفى در قرآن آمده است
ظرف ((يوم (( متعلق به مقدرى است ، و تقدير كلام ((و اذكر يوم نسير - بياد آر روزى را كه به راه مى اندازيم (( مى باشد، و به راه انداختن كوه ها به اين است كه آنها را از جاى خود بركند.
و خداى تعالى اين معنا را در چند جا با تعبيراتى مختلف بيان فرموده ، يك جا فرموده :
((و كانت الجبال كثيبا مهيلا(( جايى ديگر فرموده : (و تكون الجبال كالعهن المنفوش )و در جايى ديگر فرموده : (فكانت هباء منبثا) و جايى ديگر چنين تعبير كرده كه (و سيرت #الجبال فكانت سرابا)
و آنچه از سياق برمى آيد اين است كه مسأله بروز زمين ، مترتب بر به راه انداختن #كوه ها است ، يعنى وقتى كوه ها و تلها تكان مى خورند و فرو مى ريزند زمين همه جايش بروز و ظهور مى كند، و ديگر چيزى حائل از ديدن كرانه افق نيست ، و يك ناحيه زمين حائل از ناحيه ديگرش نمى شود. و چه بسا احتمال داده اند كه آيه شريفه مى خواهد به مضمون آيه ((و اشرقت الارض بنور ربها(( اشاره كند
🖋ترجمه تفسير الميزان جلد 13 صفحه : 447
برای مطالعه دیگر نظرات و پاسخها راجع به این پرسش به لینک زیر مراجعه فرمایید👇👇
http://yon.ir/qp5065
🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
چرا حج؟ بررسي احكام وفلسفه #حجدرقرآن از نگاه مرحوم مهدي #بازرگان
برگرفته از سخنراني وي در عيد #قربان ۱۳۳۸
🔹استيفای حقوق موروثی
درست است كه آنجا خانه خدا يا مردم است ولي در هر حال دفاع از آن و از حقوق و مزايي اعطايي به عهده خود مردم است ، زيرا كه ميفرمايد:
«…وَلَوْلا دَفْعُ الله النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَساجِدُ يُذْكَرُ فيهَا اسْمُ الله… »(۷۴)
«… اِنَّ الله لايُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِاَنْفُسِهِمْ …»(۷۵)
مردم مسلمان (و مردم دنيا) اول بايد بفهمند كه يك خانه موروثي دارند كه بري خاطر آنهاست، آزاد شده از قيد مالكها و مُلُوك، جهت مراجعه ، اجتماع ، قيام و توحيد، و پس از آن در مقام استيفي چنين حق و ايفي چنان نقش و وظيفه بر آيند.
چه مانعي دارد (و چقدر لازم است) كه انتظامات و اداره مكه، لااقل در موسم حج، دراختيار يك هيئت برادري بينالمللي اسلامي (فعلا تا نوبت بين المللي جهاني آن برسد) كه منتخب و با صلاحيت باشد قرار گيرد؟
امتي كه مأموريت و سرنوشتش خروج بري خير و خدمت بر مردم جهان است به اين ترتيب نشان دهد كه شايستگي اداره امنيت و آزادي را به طور نمونه در مكان و زمان محدود حج دارد. و اگر ندارد با چنين تصميم و تمرين دارا شود.
🔹سلاح صلح
چه وقت سطح فكرها بالا خواهد آمد و چنين منطق و منظورهايي عملي خواهد شد؟
تازه، به فرض كه روح حج در قالب ابراهيمي آن فهميده و اجرا گرديد، بالاخره چه وقت صلح جهاني و وحدت انساني درست خواهد شد؟…
طبيعي است كه تا آدمها و طرز تلقيشان از يكديگر و از زندگي عوض نشود و تا ريشه های دوگانگی و دشمني از بيخ دلها و دِماغها بريده نشود، تا دنيا دنياست همين آش است و همين كاسه.
آري، ايمان عمل ميكند و عمل انسان را ميسازد. ايمان منشأ عمل و انسانيت است. هر قدر مبني ايمان بلندتر و محكمتر باشد، به همان قرار آثار آن عاليتر و قويتر ميشود.
«رنه مائو» تآتر را ستايش ميكند و آن را فوق اختلافها و مرزها ميبيند، ضمناً تماشاچيان تآتر را در هر جا كه باشند تشكيل دهندگان جامعه مشتركي ميشناسد كه به دنبال روح گمشده خويش هستند و چون آن را بيابند ديگر از ياد نخواهند برد ، به اين ترتيب تآتر وسيله نيرومندي بري تفاهم افراد و تشكيل جامعه مشترك و ابقي روح عالي واحدي است كه به آن نيازمنديم و چون بيابيم بايد نگاهش بداريم.
بنده ميپرسم آيا خدا، خدايي كه ما را آفريده است ، ارزش و اثرش كمتر از تآتر است كه آفريده خودمان است؟
بشر مخلوق خود را بستايد بهتر است يا كسي را كه مافوق او و در اعلي مرتبه كمال و صفاست و معذلك از هركس به او نزديكتر است ؟ !
دوست نزديكتر از من بهمن است وين عجبتركه من از وي دورم
چهكنم با كه توانگفت كه دوست در كـنـار مـن و مـن مهـجــورم
با پرستش خدا و ستايش دسته جمعي او در «خانه مردم» مسلماً جامعه مشترك واقعي بشر زودتر و بهتر تشكيل خواهد شد و تنها با تشكيل چنين جامعهي صلح و سعادت تأمين خواهد گشت.
پايان
http://yon.ir/oNlaC
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
✅✅ خلاصه سخنان حجت الاسلام عبدالکریم بهجت پور در مراسم بررسی کتاب "مبانی و روش مطالعه و فهم ساده قران"
دومین سخنران #عصرانه_قرآنی قرآن پویان،استاد بهجت پور با موضوع دلايل و فوايد #فهم_قرآن درچارچوب #ترتيب_نزول سوره ها بودند.
#خلاصه نکات مهم سخنرانی ایشان بشرح زیر است:
👈هیچ دلیل قطعی نداریم که ترتیب سوره ها درقرآن فعلی توقیفی وبراساس نظرپیامبرانجام شده باشد.البته ترتیب آیات وچینش آنها در سوره ها درزمان پیامبرانجام شده است.
👈بعدازجمع آوری وتدوین قرآن درچارچوب یک مصحف درزمان خلیفه سوم،دیگرکسی دراین مصحف دست نمی برد . علیرغم اینکه برخی موارد اشتباهات رسم الخطی وجود دارد.
❓اماآیا قرائت قرآن وتفسیرقرآن هم بایدلزوما براساس همین ترتیب باشد؟خیرهیچ مانعی نداریم. همانطورکه حفظ وتفسیرموضوعی وجوددارد یا قرآن های کوچک شامل چندسوره یا جزء ۳۰ منتشرمیشود،درفهم قرآن هم میتوانیم به ترتیب نزول عمل کنیم که واقعافهم قرآن راساده ترمیکند.
روایتی از پیامبر اکرم نقل شده است که«لو أنّ النّاس قَرَأوا الْقُرآنَ کَما أَنْزَلَ اللهُ ما اختلف اثنان»اگرقرآن همانطورکه نازل شده قرائت میشد،دو نفر هم درآن اختلاف نمیکردند. که قرائت به ترتیب نزول هم می تواند یکی از جنبه های این حدیث باشد.
👌قرآن کتاب تحول وتربیت عملی است. ازیک امت جاهل، امتی هدایت شده میسازد. علیرغم اینکه بخشی از قران به شرایط و ماجراهای زمان پیامبرمی پردازد،اما اینها فقط یک مورد نمونه هستند.اگربخواهیم جریان تحول رارصد کنیم باید قرآن رابه #ترتیب_نزول خواندو فهمیدو تفسیرکرد.
👈👈اگربخواهیم قرآن راهماهنگ ساده ومنسجم بفهمیم، بهترین روش مطالعه تنزیلی (همگام بانزول)است.👌
حظ وبهره ما ازقرآن کامل نیست.جامعه سازی باموعظه وسفارش انجام نمیشود. روش میخواهدکه نزول تدریجی قرآن طی ۲۳ سال برای ایجاد همین تحول روشمند بود.
http://yon.ir/Qp3970
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
4_5769196085704656292.mp3
29.69M
#عصرانه_قرآنی
۲۴ مرداد کتابخانه ملی
سخنرانی حجتالاسلام عبدالکریم بهجت پور درمراسم بررسی کتاب مبانی وروش مطالعه فهم ساده قرآن باعنوان، دلايل وفوايد #فهم_قرآن درچارچوب #ترتيب_نزول سوره ها
@quranpuyan
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #سيو_نهم
تمرین بیست وچهارم
🌹الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :
🔶♦️الغَضَبُ مِفتاحُ كُلِّ شَرٍّ
♦️ #خشم ، كليد همه #بديهاست .
بحارالانوار ج4 ص263
🍃🌼🍃
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
💐💐💐امكانات و قابليتهاي اپليكيشن اندرويدي #تنزيل
✳️نسخه پايه برنامه شامل متن عربي ايات ،
ترجمه فارسي استاد فولادوند
و فهرست سوره ها در دوحالت ترتيب نزول و مصحف فعلي #رايگان مي باشد.
💢امكاناتي كه جداگانه امكان خريد درون برنامه ای انها فراهم شده است بشرح زير مي باشد:
1-اطلاعات سوره ها:شامل توضيح مرحله نزول،عصاره فرازها،ترجمه پيوسته آيات هر فراز،درس سوره و امكان كپي و اشتراك گذاري
(لازم بذكر است فهرست ترتيب نزول،توضيحات مرحله نزول و سال نزول براساس تحقيق آقاي سيدكاظم فرهنگ
و فرازبندي،عصاره فراز ها و درس سوره ها از تفسير آقاي جمال گنجه اي استخراج شده است)
2-جستجو: شامل جستجوي لغت و عبارت در متن عربي ايات و ترجمه فارسي و نمايش نتايج به ترتيب نزول
3-لغت نامه عربي و فارسي: دو معجم عربی قرآنی (مقاییس اللغه و المفردات فی القران) و دو فرهنگ لغت عربی به فارسی (جامع و ابجد)
4-#دستهبندی:امکان ایجاد دسته بندیهای مختلف با موضوعات مورد علاقه کاربر و قراردادن آیات مورد علاقه در هریک از دسته بندیها. 👈👈ترتیب نمایش آیات هر یک از دستهها نیز به ترتیب نزول سورهها ست كه امكان كپي و باشتراك گذاري نتايج هر دسته در ساير نرم افزارهاي مرتبط و نيز ذخيره كردن در فايل #اكسل نيز فراهم ميباشد
5-پخش ترتيل استاد پرهيزگار
6-ترجمه صوتي استاد فولادوند
👈👈جهت #نصب يا #بروزرساني برنامه #تنزيل از كافه بازار به لينك زير مراجعه نماييد
https://cafebazaar.ir/app/quranpuyan.com.tanzil/
♻️♻️مشاهده #انيميشن معرفي تنزيل از لينك زير
http://www.aparat.com/v/9tzN3
https://t.me/tanzilapp/101
https://t.me/tanzilapp
💐💐 همزمان با سالگرد رونمايي كتاب"مباني و روش ساده فهم قرآن"در كتابخانه ملي، و عيد سعيد #غدير،👈فروش ويژه كتاب با 15درصد #تخفيف به مبلغ 12750 تومان،از 23 تا 29 مرداد. #سفارش پستي كتاب از لينك https://idpay.ir/quranpuyan/shop/37101 جهت دريافت اطلاعات بيشتر از محتواي كتاب و #كليپهاي مراسم رونمايي و معرفي كتاب در شبكه قران به كانال زير مراجعه نماييد https://t.me/fahmequran
⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۷ صبح)
7⃣ #منّ و #سلوی:
#قرآن
🌹بقره آیه ۵۷🌹
و ابر را سایبان شما کردیم و منّ و سلوی بر شما فرو فرستادیم تا از پاکیزه های آنچه روزیتان کرده ایم بخورید و بر ما ستم نکردند بلکه بر خویشتن ستم میکردند.
#تورات
🌹خروج،فصل ۱۶ آیات ۹ و ۱۹ و ۳۱🌹
خداوند به موسی فرمود: من شکایتهای بنی اسرائیل را شنیدم . به آنها بگو غروبها گوشت و صبح ها نان به هر اندازه ای که بخواهند، خواهند داشت تا بدانند من خداوند، خدای ایشان هستم .
هنگام غروب دسته ی بزرگی از بلدرچین آمد و سرتاسر اردوگاه را پوشاند و هنگام صبح ، شبنم گرداگرد اردوگاه را فراگرفت. چون شبنم بخار شد، چیزهایی نازک و دانه دانه روی سطح بیابان را پوشانده بود که همانند شبنم لطیف بودند. بنی اسرائیل اسم این غذا را منّا گذاشتند. منّا شکل تخم گشنیز و مزه ی آن مانند کلوچه عسلی بود.
موسی به آنها گفت: هیچ کس نباید چیزی از آن برای فردا نگاه دارد.
امّا بعضی ها به حرف موسی گوش ندادند و قسمتی از آن را نگاه داشتند ولی صبح روز بعد همه ی آنها کرم گذاشته و گندیده بود و موسی نسبت به آنها خشمگین شد.
http://yon.ir/Qpt2713
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
💐💐 همزمان با سالگرد رونمايي كتاب"مباني و روش ساده فهم قرآن"در كتابخانه ملي، و عيد سعيد #غدير،👈فروش ويژه كتاب با 15درصد #تخفيف به مبلغ 12750 تومان،از 23 تا 29 مرداد. #سفارش پستي كتاب از لينك https://idpay.ir/quranpuyan/shop/37101 جهت دريافت اطلاعات بيشتر از محتواي كتاب و #كليپهاي مراسم رونمايي و معرفي كتاب در شبكه قران به كانال زير مراجعه نماييد https://t.me/fahmequran
قران پویان
💐💐 همزمان با سالگرد رونمايي كتاب"مباني و روش ساده فهم قرآن"در كتابخانه ملي، و عيد سعيد #غدير،👈فروش و
✅✅ نسخه ديجيتال كتاب نيز بصورت فايل pdf نيز از لينك زير به قيمت 7500 تومان قابل دانلود ميباشد.
https://idpay.ir/quranpuyan3/file/14964
هدایت شده از قران پویان
4_5892982746891945256.pdf
4.26M
معرفي كتاب "مباني و روش مطالعه و فهم ساده قرآن" شامل #فهرست مطالب و فصول و برخي از مطالب مهم به همراه مقدمه آقاي دكتر #سيدمحسنميرباقري
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #قاف
🔹 فراز چهارم آیات 23-16
وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ وَنَعْلَمُ مَا تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ {16}
و ما انسان را آفريده ايم و مى دانيم كه نفس او چه وسوسه اى به او مى كند و ما از شاهرگ [او] به او نزديكتريم
إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنِ الْيَمِينِ وَعَنِ الشِّمَالِ قَعِيدٌ {17}
آنگاه كه دو [فرشته] دريافت كننده از راست و از چپ مراقب نشسته اند
مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ {18}
[آدمى] هيچ سخنى را به لفظ درنمى آورد مگر اينكه مراقبى آماده نزد او [آن را ضبط مى كند]
وَجَاءتْ سَكْرَةُ الْمَوْتِ بِالْحَقِّ ذَلِكَ مَا كُنتَ مِنْهُ تَحِيدُ {19}
و سكرات مرگ به راستى در رسيد اين همان است كه از آن مى گريختى
وَنُفِخَ فِي الصُّورِ ذَلِكَ يَوْمُ الْوَعِيدِ {20}
و در صور دميده شود اين است روز تهديد [من]
وَجَاءتْ كُلُّ نَفْسٍ مَّعَهَا سَائِقٌ وَشَهِيدٌ {21}
و هر كسى مى آيد [در حالى كه] با او سوق دهنده و گواهى دهنده اى است
لَقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَاءكَ فَبَصَرُكَ الْيَوْمَ حَدِيدٌ {22}
[به او مى گويند] واقعا كه از اين [ثبت و ارایه اعمالت] سخت در غفلت بودى و[لى] ما پرده ات را [از جلوى چشمانت] برداشتيم و ديده ات امروز تيز است
وَقَالَ قَرِينُهُ هَذَا مَا لَدَيَّ عَتِيدٌ {23}
و [فرشته] همنشين او مى گويد اين است آنچه پيش من آماده است [و ثبت كرده ام] {23}
♻️عصاره فراز آیات (23-16):در روزموعود قیامت که پرده ها کنار میرود،مراقبان همراه که همه اعمال را ثبت کرده اند،عرضه می کنند.
🖌سید کاظم فرهنگ
http://yon.ir/Qp8909
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهلم
تمرین بیست وپنجم
پرهیز از #لغو
◀️خداوند در سوره مومنون می فرمایند
🔸 قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ
به راستى كه مؤمنان رستگار شدند (۱)
🔸 الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ
همانان كه در نمازشان فروتنند (۲)
🔸 وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ .
و آنان كه از #بيهوده رويگردانند (۳)
🔸« #لغو» در لغت به چیزی اطلاق میشود که مورد اعتنا نبوده و از آن نفعی حاصل نگردد [۱]
و در اصطلاح قرآنی به کلام، عمل یا فکر بیهوده و باطلی که موجب غفلت انسان از یاد خدا باشد، اطلاق میشود. [۲]
↑ لسان العرب، ج۵، ص ۲۵۰.
۲. ↑ مصطفوی، حسن؛ التحقیق فی کلمات القرآن الکریم،
🍃🌼🍃
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
#تحقیق_موضوعی در قرآن
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
موضوع بحث:
#وضعیت_کوهها در #قیامت چگونه خواهد بود؟اوصاف و آیات مختلف قران برای توصیف قیامتی #جبال
✅وضعیت جبال در قیامت چگونه است؟
✨قسمت چهارم
از میان توصیفات وافعال متعددی که برای بیان حالت #کوهها در قیامت استفاده شده است،برخی از انها مشابه هم بوده و میتوان انها را توصیفات متفاوت یک حالت یا یک پدیده دانست
از اینرو تامل در معانی و ریشه کلمات ضروریست:
1-عهن:نرم،پشم حیوان
منفوش:نشر،پراکندن،حلاجی کردن پشم گوسفند
لذا وَتَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ الْمَنْفُوشِ در سوره قارعه: مانند پشم زده شده و ریزشده معلق در هوا معنا میشود.
همچنین در سوره معارج نیز همین معنا و کلمه را داریم.وَتَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ
2-بسّ:شکسته و ریز شدن،رجّ:اظطراب شديد،نزديك به زلزله و رجفه،حركت پي در پي در دو جهت مختلف
هباء:چیزیکه رقیق و ریز باشد و به هوا بلند شود و میتواند از جنس خاک یا خاکستر یا ریگ و مانند انها باشد.
منبثا از ريشه بث:گستردن و پراكندن
لذا در سوره واقعه ایات و بُسَّتِ الْجِبَالُ بَسًّافَكَانَتْ هَبَاءً مُنْبَثًّا
و کوهها ريزه ريزه شوند،پس غبارى پراکنده گردند با عبارت کالعهن المنفوش در سوره قارعه هم معناست.
3-نسف:از ریشه کندن
در سوره های مرسلات و طه از این فعل استفاده شده است: واذاالجبال نسفت:انگاه که کوهها از ریشه کنده شود
وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ يَنْسِفُهَا رَبِّي نَسْفًا
و از تو در باره کوهها مىپرسند، بگو: «پروردگارم آنها را [در قيامت] از ریشه بر می کند برکندنی.
4-دکّ:منهدم کردن و کوبیدن بگونه ایکه هموار شود و صورت وجودیش از بین رود.
در سوره حاقه داریم:وَحُمِلَتِ الْأَرْضُ وَالْجِبَالُ فَدُكَّتَا دَكَّةً وَاحِدَةً
ترجمه : و روزیکه زمين و کوهها برداشته شود پس از هم پاشیده و کوبیده شده و بصورت هموار درایند.
در اینجا فعل حملت مشابه نسفت است.
5-کثیبا مهیلا:تل های شن در حال ریزش و سرازیز شدن
6-رجف:لرزش
در سوره مزمل داریم:يَوْمَ تَرْجُفُ الْأَرْضُ وَالْجِبَالُ وَكَانَتِ الْجِبَالُ كَثِيبًا مَهِيلًا
ترجمه : روزى که زمين و کوهها به لرزه درآيند و کوهها به سان تلهای ريگ در حال ریزش گردند.
7-قاع:زمین صاف و هموار و خالی
8-صفصفا:قرار گرفتن در یک امتداد،زمین هموار
در سوره طه چنین توصیف شده است:وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْجِبَالِ فَقُلْ يَنْسِفُهَا رَبِّي نَسْفًا106فَيَذَرُهَا قَاعًا صَفْصَفًا107لَا تَرَىٰ فِيهَا عِوَجًا وَلَا أَمْتًا
ترجمه : و از تو در باره کوهها مىپرسند، بگو: «پروردگارم آنها را [در قيامت]ز ریشه بر می کند برکندنی،106پس آنها را پهن و هموار خواهد کرد،107 نه در آن کژى مىبينى و نه ناهموارى.
به نظر میرسد قاعا صفصفا در ایه 107 با عبارت دکتا دکه واحده در سوره حاقه هم مفهوم است که پس از ریز شدن و متلاشی کوههاو سقوط ذرات انها به زمین،زمین بصورت هموار در می اید.
9-سير:حركت ظاهري در سوره هاي نبا و كهف
10-حمل:حمل امري مادي يا معنوي بر پشت يا سر يا گردن يا شكم،حمل ميتواند با سير منطبق باشد
ترتيب و توالي حوادث در آيات قران
ادامه دارد...
🖋سید کاظم فرهنگ
برای مطالعه دیگر نظرات و پاسخها راجع به این پرسش به لینک زیر مراجعه فرمایید👇👇
http://yon.ir/qp5065
🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ خدا برای شما آسانی می خواهد نه سختی
در آیه ۱۸۵ سوره بقره که خداوندافراد مریض و مسافر را روزه گرفتن در ماه رمضان معاف کرده و خواسته
که قضای آنرا در ایام دیگر سال بگیرند تا یک ماه تکمیل شود ،به یک حکم کلی اشاره کرده است:
يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ
خرمشاهی: [ايام روزه] ماه رمضان است كه قرآن در آن نازل شده است كه راهنماى مردم است و آيات روشنگرى شامل رهنمودها و جداكننده حق از باطل در بردارد، پس هركس از شما كه در آغاز ماه حاضر [مقيم] بود بر اوست كه روزه بگيرد و هركس بيمار يا در سفر بود، بايد تعدادى از روزهاى ديگر [روزه بدارد]، خداوند براى شما آسانى مى خواهد و دشوارى نمى خواهد، تا سرانجام شمار [روزهاى روزه] را كامل كنيد و خداوند را براى آنكه رهنمونيتان كرده است تكبير بگوييد و باشد كه سپاسگزار باشيد.
اقای دکتر میر باقری این نظر را داشتند که جمله اول "برای شما اسانی می خواهد"ارتباط با معاف شدن افراد مریض ومسافر از روزه گرفتن دارد
و جمله دوم"برای شما سختی نمی خواهد"به گرفتن قضای این روزه در ایام دیگر سال اشاره دارد تا به سختی نیفتید.
https://goo.gl/9ytfw2
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅قران یک کل به هم پیوسته است که اجزای آن با هم مرتبطند و این موضوع بسادگی در کتاب بیان شده است.بخشی از سخنرانی اقای دکتر حری.24 مرداد97.در مراسم #رونمایی کتاب مبانی و روش ساده فهم قران
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #قاف
❓و قرین در قال قرینه در سوره قاف چیست؟
پاسخ ۱ :
"معناى آيه : ((و قال قرينه هذا ما لدىّ عتيد))
سياق آيه خالى از چنين ظهورى نيست كه مراد از اين ((قرين )) همان ملك موكلى باشد كه در دنيا با او بود، حال اگر سائق هم همان باشد معنا چنين مى شود:
خدايا اين است آن انسانى كه همواره با من بود و اينك حاضر است . و اگر مراد از كلمه قرين شهيد مى باشد كه او نيز با آدمى است ، معنا چنين مى شود: اين است - در حالى كه به نامه اعمال آن انسان اشاره مى كند، اعمالى كه در دنيا از او ديده - آنچه من از اعمال او تهيه كرده ام .
بعضى از مفسرين گفته اند: مراد از قرين ، شيطانى است كه يك عمر با او بوده و گمراهش مى كرده . و معناى كلام خداى سبحان بنابراين چنين مى شود: اين است آن انسانى كه من متصدى گمراهى اش بودم ، و زمام نفسش را به دست داشتم ، اينك براى رفتن به دوزخ حاضر است .
قَالَ قَرِينُهُ رَبَّنَا مَا أَطغَيْتُهُ وَ لَكِن كانَ فى ضلَلِ بَعِيدٍ
مراد از قرين در اينجا مسلما قرين شيطانى است كه در كلام مجيد خداى تعالى مكرر نامش آمده ، و آن عبارت است از همان شيطانى كه همواره با آدمى هست و غوايت و ضلالت را به آدمى وحى مى كند. از آن جمله قرآن در باره اش فرموده : ((و من يعش عن ذكر الرّحمن نقيض له شيطانا فهو له قرين و انهم ليصدونهم عن السبيل و يحسبون انهم مهتدون حتى اذا جاءنا قال يا ليت بينى و بينك بعد المشرقين فبئس القرين ))."
از تفسیر المیزان
http://yon.ir/Qp8909
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
🔰🔰#هدفمندي_سورههاي_قرآن
- هر سوره داراى جان و روحى است كه در كالبد آيات آن جريان دارد و اين روح بر مبانى، احكام، توجيهات و اسلوب آن سوره، سلطه و اشراف دارد.
- هر سوره قرآن یک كليت است و باید به همین صورت هم مطالعه و درک شود.
-يكى از نكات بنيادين در درك هدفمندى سوره اين است كه هدف اصلى سوره¬هاى قرآن «كشف كردنى» است نه «وضع كردنى» و هدف اصلى سوره تنها با توجه به همۀ شواهد و قرائن موجود در محتواى سوره قابل شناسائى است.
✅امين الدين الفراهي برای اثبات وجود نظم و یا انسجام موضوعی / ساختاری در تمام سوره-های قرآن دلایل زیر را ذکر می¬کند:
⭕️اول این که تقسیم مطالب قرآنی به چندین سوره نشان می¬دهد هرسوره دارای موضوعی مشخص و متمایز است؛ و گرنه، کل قرآن در یک سوره جای می¬گرفت .
⭕️دوم، حجم متفاوت و نامساوی سوره¬ها نشان مي¬دهد که حجم هر سوره بر اساس اصل نظم مشخص می¬شود.
⭕️سوم، واژة «سوره» به معنای «دیواری است که در میان شهری واقع شده» است. هر دیوار فقط يك شهر را محاط ميكند و به همين ترتيب هر سوره هم فقط مجموعه اي از موضوعات مرتبط را در خود جاي مي دهد.
⭕️چهارم، قرآن، کافران را به چالش فرا می¬خواند (تحدي)که دست كم یک #سوره مشابه آن بیاورند، که منظور آن از «سوره» متنی است که از نظر موضوع کامل و از نظر ساختار منسجم است .
بخشي از فصل 3 #كتاب "مباني و روش مطالعه و فهم ساده قران"
https://t.me/fahmequran
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهلم
تمرین بیست وپنجم
پرهیز از #لغو
◀️خداوند در سوره فرقان می فرمایند :
🔶وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا
🔸 و كسانى اند كه گواهى دروغ نمى دهند و چون بر لغو بگذرند با بزرگوارى مى گذرند (۷۲)سوره فرقان
👈و اذا مروا باللغو مروا كراما)) - كلمه ((لغو)) به معناى هر عمل و گفتارى است كه مورد اعتنا نباشد، وهيچ فايده اى كه غرض عقلا بر آن تعلق گيرد نداشته باشد، و به طورى كه گفته اند: شامل تمامى گناهان مى شود. و مراد از ((مرور به لغو)) گذر كردن به اهل #لغو است در حالى كه سر گرم ل#غو باشند.
و معناى آيه اين است كه : بندگان رحمان چون به اهل #لغو مى گذرند و آنان را سرگرم #لغو مى بينند، از ايشان روى مى گردانند، و خود را پاكتر و منزه تر از آن مى دانند كه در جمع ايشان در آيند، و با ايشان اختلاط و همنشينى كنند.
💫تفسير الميزان
💫سوره فرقان
🍃🌼🍃
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan.
#تحقیق_موضوعی در قرآن
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
موضوع بحث:
#وضعیت_کوهها در #قیامت چگونه خواهد بود؟اوصاف و آیات مختلف قران برای توصیف قیامتی #جبال
✅وضعیت جبال در قیامت چگونه است؟
✨✨قسمت پنجم
تامل در آيات قران،در خصوص تقدم و تاخر حالات مختلف جبال،نكات زير قابل استخراج است:
1-هباء منبثا(ذرات ريز پراكنده در هوا) بعد از بس (ريز شدن) و اين هم بعد از رجف و لرزه زمين سوره واقعه
2-سراب شدن پس از سير #جبال پس از #نفخه_صور_دوم سوره نبا
3-هموار شدن كوهها و زمين بعد از حمل و برداشته شدن آنها بعد از نفخه صور سوره حاقه
4-تله هاي شن روان بعد از لرزش زمين و كوهها سوره مزمل
5-صاف و هموار شدن پس از ريشه كنده شدن #كوهها سوره طه
6-صاف و هموار شدن زمين بعد از سير و حركت كوهها سوره كهف
با توجه به كليه ايات مرتبط با وصف جبال در #قيامت و توضيحات بالا ميتوان اين گونه مراحل تحولات كوهها را بيان كرد:
1-وقوع نفخه يا صيحه
2-لرزش شديد زمين و كوهها (ترجف الارض و الجبال)(رجت الارض)
3-كنده شدن كوهها از ريشه و زمين چسبيده به انها (الجبال نسفت) (ينسفها ربي نسفا)
4-سير و حركت قطعات كنده شده (حملت الارض و الجبال) (الجبال سيرت) (تسير الجبال سيرا)
5-برخورد و شكسته و ريز ريز شدن قطعات (بست الجبال بسا)
6-به هوا پرتاب شدن ذرات ريز و معلق شدن در هوا مانند پشم زده شده (تكون الجبال كالعهن المنفوش) (فكانت هباء منبثا)
7-فرود امدن اين ذرات به زمين و تشكيل تلهاي شن لغزان و در حال ريزش (وكانت الجبال كثيبا مهيلا)
8-صاف و هموار شدن زمين پس از ريزش همه توده هاي شن و كوببيده شدن قطعات برجاي مانده (فيذرها قاعا صفصفا) (فدكتا دكه واحده)
9-سراب به نظر رسيدن كوهها در زمين هموار (و سيرت الجبال فكانت سرابا)
با توجه به اينكه طبق ايات سوره نبا ،سير جبال بعد از نفخه صور دوم و محشور شدن آدميان است،لذا مراحل 4 به بعد قطعا در نفخه دوم است.
از انجا كه دو مرحله قبل پيش نياز مراحل بعدي است ،قبل از انها بايد صورت گرفته باشد. هرچند وقوع زلزله عظيم در نفخ صور اول نيز حتمي است،اما از انجا كه در ايات مربوط به مراحل اول و دوم،مراحل بعدي يا ساير وقايع مربوط به حشر نيز بدون فاصله ذكر شده (يوم ترجف الارض و الجبال و كانت الجبال كثيبا مهيلا يا اذا رجت الارض رجا و بست الجبال بسا فكانت هباء منبثا يا اذاالجبال نسفت و اذاالرسل اقتت )،
لذا ميتوان گفت تمامي تحولات ذكر شده در قران راجع به تحولات كوهها مربوط به نفخ صور دوم يا #روز_محشر است.
✨✨پایان.✨✨
🖋سید کاظم فرهنگ
برای مطالعه دیگر نظرات و پاسخها راجع به این پرسش به لینک زیر مراجعه فرمایید👇👇
http://yon.ir/qp5065
🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟💥🌟
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛