♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣3⃣ تدبر در سوره #اسرا
🔹نکات سوره اسراء از تفسیر عبدالعلی بازرگان
اسراء:۴۴
تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالْأَرْضُ وَمَن فِيهِنَّ وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلَّا يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَلَكِن لَّا تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا
آسمانهاي هفتگانه 52 و زمين [دارای طبقات همانند آن] 53 و هر که [از موجودات داراي شعور که] در آنهاست، تسبيح کننده خدايند و [اصلا] چيزي وجود ندارد جز آن که به ستايش او تسبيح کننده است، ولي شما تسبيح آنها را درنمييابيد 54 [و شرط بندگي به جاي نميآوريد و با اين حال] به راستي که او بردباري آمرزنده است [که کيفرتان نميدهد].55
52- سخن از هفت آسمان 9 بار در قرآن تکرار شده است که به وضوح نشان ميدهد منظور از آن، طبقات جوّ فراز زمين است، نه آسمانهاي فوقاني [کهکشانها و ستارهها]. دانش جوّشناسي نيز نشان ميدهد که آسمان روي زمين را لايههاي متعددي از عناصر مختلف و با تراکم متفاوت تشکيل داده است که هر کدام نقشي حيرتآور براي ادامه حيات زميني ايفا ميکنند. اين طبقات را بر حسب معيارهاي مختلف نامگذاريهاي گوناگون کردهاند. از جمله: تروپوسفر، تروپوپوز، استراتوسفر، استراتوپوز، مزوسفر، ترموسفر، اگزوسفر. تقسيمبندي ديگري نيز بر اساس اجزاء تشکيلدهنده آن کردهاند. مثل: هوموسفر [مخلوط يکسان]، هتروسفر [جدا جدا]، مگنتوسفر [طبقه مغناطيسي]. در هر حال اين تقسيمات نشان مىدهد ماهيت و مکانيسم هر يک از اين طبقات مختلف است و چه بسا عدد هفت هم نماد کثرت باشد [والله اعلم].
54- بروز استعدادهاي خداداد هر موجودي در جهان هستي، تسبيح اوست كه كار حساب شدهاي را در اين مجموعه انجام ميدهد به گونهاي كه بدون آن عيب و نقصي پديد ميآيد. همچون ساعتي كه حذف هر پيچ و دندهاي آن را از دقّت مياندازد.
55- در فرهنگ قرآن، «حليم» به كسي گفته ميشود كه عكسالعمل فوري از خشم و غضب نشان نميدهد، بلكه با علم و تسلطي كه بر خود دارد، به کسي که بد کرده فرصت جبران ميدهد. خدا حليم است زيرا ما را به خاطر گناه به سرعت عذاب نميكند، بلكه يك عمر فرصت ميدهد.
اسراء:۴۸
انظُرْ كَيْفَ ضَرَبُوا لَكَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا يَسْتَطِيعُونَ سَبِيلًا
ببين چگونه براي تو مَثَلها زدند 58 [=شأن تو را با چه اتهاماتي ارزيابي کردند و] به اين ترتيب گمراه شدند و ره به جائي نبردند.
58- مثالهائي که در قرآن آمده، معمولا مقايسه و مدلهائي است براي فهم بهتر نسبت به موضوعات مجرد، که درک و فهم آن نيازمند مثالي محسوس از مشاهدات و تجربيات عادي زندگي است. مثالهائي هم که ما آدميان ميزنيم، به همين نحو، براي تفهيم مطلب به مخاطب است. اين سخن عيناً در آيه 9 سوره فرقان تکرار شده است.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠توصیه قرآن به جایگاه مادر(۱)
تفسیر سوره مبارکهٔ احقاف، جلسه ۸
📹محمدعلی انصاری
زمان: ۳:٠۹ حجم: ۷.۶ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@quranpuyan
.
#دعاهای_روزانه
🤲الهی ای خالق بی مدد🌺
و ای واحد بی عدد..💐
ای اول بی هدایت🌺
و ای آخر بی نهایت💐
ای ظاهر بی صورت🌺
وای باطن بی سیرت،💐
ای حی بی ذلت 🌺
💐ای مُعطی بی فطرت
🌺وای بخشندهٔ بی منت،
💐ای دانندهٔ راز ها، ای شنونده آواز ها،
🌺ای بینندهٔ نماز ها، ای شناسندهٔ نامها،
💐 ای رسانندهٔ گامها، ای مُبّرا از عوایق،
🌺 ای مطلع برحقایق، ای مهربان بر خلایق
💐 عذر های ما بپذیر که تو غنی و ما فقیر،
🌺و بر عیبهای ما مگیر که تو قوی وماحقیر،
💐از بنده خطا آید و ذلت و از تو عطا آید و
رحمت.
💫الهی نامه خواجه عبدالله انصاری
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 102 تا 110
📄#صفحـہ_141
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_141
❇️#لطف بی پایان خداوند
💠وَ هُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ «103»انعام
🌱و او نامرئى و دقيق و باريك بين و آگاه است.
.
👈«لطيف» چند معنى دارد:
🔹آنكه عطاى خود را كم بشمارد و طاعت مردم را بسيار،
🔹دقيق، رسيدگى پنهانى به امور و باريك بينى،
🔹خالق اشياى #ظريف و ناپيدا.
🔹هيچ كس از ذات خداوند آگاه نيست. «هُوَ اللَّطِيفُ»
🔹هيچ پرده و مانعى جلوى علم خدا را نمىگيرد. «هُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ»
🔹با اين كه خدا زشتىهاى ما را مىداند باز به ما لطف دارد. «وَ هُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِير»
🔹خداوند به همهى لطائف و رموز هستى آگاه است. «هُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_141
❇️به# مقدسات دیگران #دشنام ندهید تا به مقدسات شما دشنام ندهند
💠وَ لا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ كَذلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلى رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُمْ بِما كانُوا يَعْمَلُونَ «108/انعام»
🌱و به (معبود) كسانى كه غير خدا را مىخوانند ناسزا نگوييد كه آنان نيز از روى جهل و دشمنى به خداوند ناسزا مىگويند. ما اين گونه عمل هر امّتى را برايشان جلوه داديم. سپس بازگشت آنان بهسوى پروردگارشان است، پس خداوند آنان را به آنچه مىكردند خبر مىدهد.
🔹خداوند، انسان را چنان آفريده كه چه كارهاى خوب و چه كارهاى بد، كمكم در روح او تأثير مىگذارد و به آن عادت مىكند.
🔹حضرت على عليه السلام در جنگ صفّين به سربازان خود توصيه مىكرد: «به پيروان معاويه دشنام و ناسزا نگويند،بلكه سيماى آنان را مطرح كنند كه بهتر از دشنام است».
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
با تبریک سالروز #میلاد_حضرت_زهرا (س)
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ {1}
ما تو را كوثر (خیر زیاد و پایدار)داديم {1}
❓مفهوم و مصداق #کوثر چیست؟
کوثر صیغه مبالغه از کثر بر وزن فوعل است که به معنای بسیار زیاد است. مفهوم و مصداق کوثر را باید با توجه به ایه 3 دریافت. در ایه 3 خداوند خبر میدهد که ان کسی که با بغض و کینه از تو کراهت دارد،خودش ابتر است یعنی که او ترا ابتر خوانده یا آرزو میکند که ابتر باشی اما این گونه نیست بلکه خودش ابتر است نه تو چرا که ما به تو کوثر دادیم.
ابتر یعنی قطع شدن قبل از اتمام و تکمیل.مرد ابتر بعنی مرد بدون نسل یا مردیکه ذکرخیری ازش باقی نماند. با توجه به انکه مخالفان پیامبر باجنبه رسالتی ایشان مخالفت میکردند ونه جنبه شخصیتی ایشان لذا وقتی از مهار این حرکت نامید شدند،با توجه به اینکه پیامبر فرزند پسر هم نداشتند، باین امید او را ابتر و مقطوع النسل میخواندند که با مرگش ،پیام او هم میرا شود و ذکر و یادی از او نماند.
اما خداوند به پیامبر بشارت میدهد که ما به تو کوثر دادیم که رسالتت ابتر نماند.و می بینیم که هم اکنون میلیاردها مسلمان روزانه نام ایشان را در ماذنه ها سر داده و متدین به رسالت ایشان هستند.لذا به نظر میرسد مهم ترین مصداق کوثر که سالت ان حضرت را جوشان و مستمر کرده، ذریه و پیروان ایشان هستند .امامانی که بعد از ایشان پیام رسالت را حفظ و ترویج کردند همگی از نسل حضرت فاطمه س میباشند .فاطمه س دختر پیامبر بود که در افکار و اداب و رسوم مردم آن زمان، نمیتوانست تداوم دهنده رسالت و نام و یاد پیامبر باشد اما خداوند با اراده خود چنین کرد.
🖌سيدكاظم فرهنگ
http://quranpuyan.com/yaf_postst5106_tdbr-w-tfsyr-swrh-kwthr-y-pymbr-lyrGm-rzwy-khynh-wrzn-mbny-br-btrmndn-rsltt-bh-tw-khwthr-ddym.aspx
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠🌐 #فلسفه_ی_خاص_اسلام در باره ی #حقوق_خانوادگی
🛑قسمت اول:
🌐🔸 اسلام در مورد #حقوق_خانوادگی_زن_ومرد فلسفه ی خاصی دارد كه با آنچه در چهارده قرن پیش می گذشته و با آنچه در جهان امروز می گذرد مغایرت دارد. اسلام برای زن و مرد در همه ی موارد یك نوع حقوق و یك نوع وظیفه و یك نوع مجازات قائل نشده است؛ پاره ای از حقوق و #تكالیف_و_مجازاتها را برای مرد مناسبتر دانسته و پاره ای از آنها را برای زن، و در نتیجه در مواردی برای زن و مرد وضع مشابه و در موارد دیگر وضع نامشابهی در نظر گرفته است.
❓چرا؟ روی چه حسابی؟ آیا بدان جهت است كه اسلام نیز مانند بسیاری از مكتبهای دیگر نظریات تحقیرآمیزی نسبت به زن داشته و زن را جنس پست تر می شمرده است و یا علت و فلسفه ی دیگری دارد؟ .
💢👈مكرر در نطقها و سخنرانیها و نوشته های پیروان سیستمهای غربی شنیده وخوانده اید كه #مقررات_اسلامی را در مورد #مهر_و_نفقه و #طلاق و #تعدد_زوجات و امثال اینها به عنوان تحقیر و توهینی نسبت به جنس زن یاد كرده اند؛ چنین وانمود می كنند كه این امور هیچ دلیلی ندارد جز اینكه فقط جانب مرد رعایت شده است.
♦️می گویند تمام مقررات و قوانین جهان قبل از قرن بیستم بر این پایه است كه مرد جنساً شریفتر از زن است و زن برای استفاده و استمتاع مرد آفریده شده است، حقوق اسلامی نیز بر محور مصالح و منافع مرد دور می زند.
♦️می گویند اسلام دین مردان است و زن را انسان تمام عیار نشناخته و برای او حقوقی كه برای یك انسان لازم است وضع نكرده است. اگر اسلام زن را انسان تمام عیار می دانست تعدد زوجات را تجویز نمی كرد، حق طلاق را به مرد نمی داد، شهادت دو زن را با یك مرد برابر نمی كرد، ریاست خانواده را به شوهر نمی داد، ارث زن را مساوی با نصف ارث مرد نمی كرد، برای زن قیمت به نام مهر قائل نمی شد، به زن استقلال اقتصادی و اجتماعی می داد و او را جیره خوار و واجب النفقه ی مرد قرار نمی داد. اینها می رساند كه اسلام نسبت به زن نظریات تحقیرآمیزی داشته است و او را وسیله و مقدمه برای مرد می دانسته است. می گویند اسلام با اینكه دین مساوات است و اصل مساوات را در جاهای دیگر رعایت كرده است، در مورد زن و مرد رعایت نكرده است.
♦️می گویند اسلام برای مردان امتیاز حقوقی و ترجیح #حقوقی قائل شده است و اگر امتیاز و ترجیح حقوقی برای مردان قائل نبود مقررات بالا را وضع نمی كرد.
اگر بخواهیم به استدلال این آقایان شكل منطقی ارسطویی بدهیم به این صورت در می آید: اگر اسلام زن را انسان تمام عیار می دانست حقوق مشابه و مساوی با مرد برای او وضع می كرد، لكن حقوق مشابه و مساوی برای او قائل نیست، پس #زن را یك انسان واقعی نمی شمارد.
📚مجموعه آثار شهید مطهری . ج19، ص: 128
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
اِنَّا اَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ
بی تردید ما به تو خیر فراوان عطا کردیم.
🌷 سوره کوثر ، آیه ۱
کانال قرآن پویان :
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_انعام آیه 111 تا 118
📄#صفحـہ_142
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan