⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۸ صبح)
8⃣4⃣ #هنگام_درو:
#قرآن
🌹سوره انفال آیه ۳۷🌹
تا خداوند ناپاک را از پاک جدا سازد و ناپاک ها را روی هم گذارد و همه را انباشته کند و یکجا در دوزخ افکند. هم اینان زیانکارانند.
#انجیل_متی
🌹فصل ۱۳ آیه ۲۴🌹
عیسی مثل دیگری نیز برای آنان آورده گفت : پادشاهی آسمان مانند این است که شخصی در مزرعه خود بذر خوب کاشت اما وقتی همه در خواب بودند دشمن او آمده در میان گندم تلخه پاشیدو رفت. هنگامیکه دانه ها سبز شدند و شروع به رشد کردند، تلخه ها نیز در میان آنها پیدا شد.دهقانان پیش ارباب خود آمده گفتند : ای آقامگر بذری که تو در مزرعه خود کاشتی خوب نبود؟ پس این تلخه ها از کجا آمدند؟
او در جواب گفت :این کار، کار دشمن است.دهقانان به او گفتند: پس اجازه میدهی ما برویم و تلخه ها را جمع کنیم؟ او گفت :خیر، چون ممکن است در موقع جمع کردن آنها گندمها را نیز از ریشه بکنید. بگذارید تا موسم درو، هر دو آنها با هم رشد کنند، در آنوقت به درو گران خواهم گفت که تلخه ها را جمع کنند و آنها را برای سوخت ببندند و گندم را نیز جمع کرده و در انبار من ذخیره کنند.
https://bit.ly/2NCIaTh
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
0⃣1⃣ تدبر در سوره #قمر
لَقَدْ يَسرْنَا الْقُرْءَانَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ
● مقصود از #تيسير قرآن براى ذكر چیست؟
كلمه ((يسرنا)) متكلم مع الغير از ماضى است ، و مصدر آن تيسير است كه به معناى آسان كردن است ،
👈 و ((آسان كردن قرآن براى ذكر)) اين است كه آن را طورى به شنونده القاء كند، و به عباراتى در آورد كه فهم مقاصدش براى عامه و خاصه براى فهم هاى ساده و عميق آسان باشد، هر يك به قدر فهم خود چيزى از آن بفهمد.
ممكن هم هست مراد از آن اين باشد كه حقايق عاليه و مقاصد بلندش را که بلندتر از افق فهم هاى عادى است در مرحله القاء در قالب عباراتى عربى آورديم تا فهم عامه مردم آن را درك كند، همچنان كه اين معنا از آيه ((انا جعلناه قرانا عربيا لعلكم تعقلون و انه فى ام الكتاب لدينا لعلى حكيم )) استفاده مى شود.
و مراد از ((ذكر))، ذكر خداى تعالى است به اسماء و صفات و افعالش .
.
و معناى آيه اين است كه : سوگند مى خورم كه ما قرآن را آسان كرديم تا وسيله آن متذكر شوند، و خداى تعالى و شئون او را ياد آورند، آيا متذكرى هست كه با قرآن متذكر گشته به خدا ايمان آورد، و به دين حقى كه به آن دعوت مى كند متدين شود؟!
پس آيه شريفه دعوتى است عمومى به تذكر به قرآن بعد از مسجل كردن صدق انذار و شدت عذابى كه از آن انذار كرده.
تفسیر المیزان
https://v.ht/ghamar
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✳️ #زندگي_قرآني:
#وظايف_مسئولان_حكومتی از منظر قرآن و عترت
💢💢متاسفانه در ماههاي اخير با موج فزاينده #تورم و افزايش فشار مادي و رواني به قشر متوسط و ضعيف جامعه، و عدم عملكرد مناسب و موثر مقامات مسول كشور در حل مشكلات اقتصادي 😔 كه نگراني و دغدغه زيادي را در بين هموطنان ايجاد كرده است،ما را بر ان داشت تا بخشی از دستورات و توصيه های قران و معصومين كه مخاطب آن، مسئولين و مقامات هستند را ارسال می كنيم. شايد كه متذكر شوند.
شماره 1 : تامين #معيشت مناسب مردم
🌸🔶«ثُمَّ أَسْبِغْ عَلَيْهِمُ الاَْرْزَاقَ.»
نهج البلاغه ، عهد نامۀ مالک اشتر ( نامۀ ۵۳ )
آنگاه روزىها را بر آنان فراخدار و به طور كامل تأمينشان كن.
🔸"از منظر امام على(ع) تأمين شدن مادّى مردم از همه نظر، از حقوق نخستين آنان است، و فرارفتن از خط فقر، دستيابى به اين نقطه از تأمين است، چنانكه در آموزههاى پيشوايان دين، از اين نقطه به «غنا» يعنى بىنياز شدن مردم از نظر مادّى تعبير شده، و معيارهاى آن نيز مشخص گرديده است؛ معيارهايى كه بر اساس آن زندگى مردمان به فراخى از نظر اقتصادى تأمين شود، كه اميرمؤمنان على(ع) براى آن تعبير «سَبْغ» را مطرح كرده است :
🔹«سَبْغ» در اصل به معناى زره و پيراهن گشاد و بلند است كه همه تن را دربرگيرد، يا چيزى كه تمام چيز ديگرى را به فراخى بپوشاند؛ و به معناى كامل، تمام، فراخ و گشاده آمده است؛ و «اِسْبَاغ ارزاق» تأمين مادّى فراخ و همه جانبه است؛ و اين چيزى است كه امام على(ع) مطلوب مىداند و فراتر از خط فقر زيستن را در چنين حدّى مىشناسد.
🔸👈در نگاه امام على(ع) روابط و مناسبات #اقتصادى بايد به گونهاى باشد كه هر انسان شاغل و تلاشگرى بتواند در رفاه اقتصادى به سر برد، و هر انسان از كار مانده و ناتوانى از تأمين كامل برخوردار باشد."
💫دكتر مصطفی دلشادتهرانی
@quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
شهادت مظلومانه يازدهمين پيشواي شيعيان جهان حضرت امام حسن عسكری (ع) را به پيشگاه فرزند غائبشان ؛امام عصر؛حضرت مهدي صاحب الزمان عجل الله و شيعيان آن امام همام تسلیت عرض مي كنيم.
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
خداوندا !!
ببخش مارا برای گناهانی که لذتش رفته اما مسئولیتش مانده😔
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شریعت
@quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
✅ تفسیر آیتالله مجتبی تهرانی از یک روایت امام حسن عسکری(ع)
🔹- مرحوم آیتالله آقا مجتبی تهرانی در یکی از درس های اخلاق خود به تفسیر روایتی از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در مورد زاهدترین، با ورعترین، عابدترین و با کوششترین مردم پرداخته بودند.
◾️بهمناسبت روز شهادت امام یازدهم شیعیان و گرامیداشت یاد آیت الله مجتبی تهرانی، این روایت و تفسیر آن، تقدیم میشود:
🔶روی عن حسن بن علی العسکری علیه السلام قال: اَوْرَعُ النَّاسِ مَنْ وَقَفَ عِنْدَ الشُّبْهَةِ، اَعْبَدُ النَّاسِ مَنْ اَقَامَ عَلَى الْفَرَائِضِ، اَزْهَدُ النَّاسِ مَنْ تَرَکَ الْحَرَامَ، اَشَدُّ النَّاسِ اجْتِهَاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ.
🔹روایت از امام حسن عسگری صلوات الله علیه منقول است که حضرت فرمودند: با ورع ترین مردم کسی است که وقتی به یک عمل وکاری رسید که نمی داند حرام است یا حلال، آن کار را انجام ندهد. "اورع الناس من وقف عند الشبهة"؛ وقتی به یک عملی می رسی که شبهه ناک است، یعنی نمی دانی این کار باطل است یا صحیح، حرام است یا حلال، اینجا توقف کن! آن کار را انجام نده! با ورع ترین مردم این شخص است.
🔹"اعبد الناس من اقام علی الفرائض"؛ عابدترین مردم کسی است که واجباتش را انجام بدهد. واجباتش را اقامه کند. این عابدترین مردم است. خوب توجه کنید! اصلاً در آن نه مستحباتی دارد و نه چیز دیگری غیر از واجبات. هیچ چیز نیست. کسی که فقط واجباتش را انجام دهد، از عابدترین مردم است. حالا بعضی خیال می کنند عابدترین مردم کسی است که شب تا به صبح بایستد و نماز بخواند. یا روزه مستحبی بگیرد. نخیر . کسی که مقید باشد واجباتش را انجام دهد، این عابدترین مردم است.
🔶"ازهد الناس من ترک الحرام"؛ زاهدترین مردم کسی است که مرتکب حرام نشود. به این معنا که حرام را ترک کند. در باب زهد چون غالباً جنبه های مالی پیش می آید، فقط همین امور به ذهن آدم می آید. یعنی معمولاً ما از زهد این را میفهمیم که انسان مقید باشد، مال حرام را ترک کند. ما این فرد را زاهدترین مردم میدانیم. اما حضرت میفرماید: زاهدترین مردم از حرام خودداری میکند، چه مال باشد و چه غیر مال. یعنی مرتکب حرام نمیشود.
🔶حضرت نفرمود که زاهدترین مردم آن کسی است که مثلاً نان خشک بخورد! اصلاً و ابداً. یا مثلاً کسی است که زیرش فرش نیاندازد و روی مقوا بخوابد! زیر سرش بالش و متکا نگذارد و مثلاً آجر بگذارد! مرحوم پدرم میفرمود: هیچ وقت از این ادا و اطوارها در نیاورید! این عین تعبیر پدرم بود که گفتم. ایشان میه فرمود: از این ادا اطوارها در نیاور! اینها کار شیطانی است. اینها کار الهی نیست. در این کارها خدا نیست. این حرف ایشان است. "ازهد الناس من ترک الحرام"؛ کسی که کار حرام انجام ندهد، زاهدترین مردم است.
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
1⃣1⃣ تدبر در سوره #قمر
وَحَمَلْنَاهُ عَلَى ذَاتِ أَلْوَاحٍ وَدُسُرٍ و نوح را بر [كشتى] تخته دار و ميخ آجين سوار كرديم (۱۳)
و لَقَد تَّرَكْنَهَا ءَايَةً فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ و به راستى آن [سفينه] را بر جاى نهاديم [تا] عبرتى [باشد] پس آيا پندگيرنده اى هست (۱۵)
✅ خدا باحفظ كشتى نوح ع آنرا مایه عبرت گردانید
ضمير در جمله ((تركناها)) به سفينه بر مى گردد، چون هر چند اين كلمه قبلا ذكر نشده بود ولى از سياق فهميده مى شد و لام در اول جمله لام قسم است .
و معناى آيه اين است كه : سوگند مى خورم كه ما آن كشتى كه نوح و مؤمنين همراه او را كه در آن بودند نجات داديم ، همچنان نگه داشتيم و آن را آيتى كرديم مايه عبرت ، حال آيا متذكرى هست كه از آن عبرت گرفته وحدانيت خداى تعالى پى ببرد و بفهمد كه دعوت انبياى او حق است ؟ و اين كه عذاب او دردناك است ؟ و لازمه اين آيه آن است كه كشتى نوح تا ايامى كه اين آيات نازل مى شده محفوظ مانده باشد، تا علامتى باشد كه به وقوع طوفان دلالت كند و آن را يادآور شود. و اتفاقا بعضى از مفسرين - به طورى كه نقل مى كنند - در تفسير اين آيه گفته اند: خداى سبحان كشتى نوح را بر فراز كوه جودى محفوظ داشته بود، حتى مردم دست اول اين امت آن را ديده بودند، اين جريان را الدر المنثور از عبدالرزاق ، عبد بن حميد، ابن جرير و ابن منذر از قتاده روايت كرده .
و ما در تفسير سوره هود در آخر بحث هايى كه پيرامون داستان كشتى نوح داشتيم خبرى را نقل كرديم كه راوى مى گفت : ما در بعضى از قله هاى كوه آرارات كه نامش جودى است قطعاتى از چوبهاى كشتى نوح را ديديم متلاشى شده بود، خواننده محترم بدان جا مراجعه كند.
بعضى از مفسرين گفته اند: ضمير مذكور به سفينه بر نمى گردد، بلكه به قصه بر مى گردد، و اين كه فرموده ما آن قصه را باقى گذاشتيم بدين جهت كه بقاى خاطره نوح ، كار خداى تعالى است .
تفسیر المیزان
https://v.ht/ghamar
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
✳️#زندگی قرانی:
#احادیثی از امام حسن عسکری ع
🍃✨🍃✨
▪بئسَ العَبد عَبدٌ یَکُون ذاوجهَین و ذالسَانینِ، یطرِی أخاه شَاهِداً، و یأکله غائباً، إن أَعطی حَسَده، و إن ابتَلی خَانَه
🔸چه قدر بد است بنده دورو و دو زبان، که در حضور برادرش او را می ستاید و در غیاب او بدگوئیش می کند. اگر عطایی به برادرش رسد حسد برد، و اگر گرفتار گردد او را وانهد.
تحف العقول، ص ۵۱۸
⚫ «من اعطیه خیراً فالله اعطاه و من بقی شراً فالله بقاه»
اگر کسی خیری به او رسید بداند که خیر رساننده خداست؛
نگوید خودم زحمت کشیدم و یافتم و اگر شری از او دور شد نگوید شانس آوردم یا بختم مساعد بود یا دیگری این شرّ را از من دور داشت بلکه بگوید خدا این شرّ از من دور بداشت چون هیچ ضالی و هیچ ناصری در عالم نیست مگر به نام خدا.
🔷 «لیست العبادة کثرة الصیام و الصلاة و إنّما العبادة کثرة التفکّر فی أمر الله»
عبادت در این نیست که انسان نمازهای زیاد بخواند، روزههای زیاد بگیرد اما بیش از آن مقدار انسان باید وقت را صرف در معرفت بکند لذا فرمود: اساس عبادت، تفکّر است آن مقصدشناسی و مقصودیابی است, بحثهای توحیدی, معرفت خدا, اسمای حسنای الهی, صفات ذاتی حق, معنای تجلّی و فعل خدا, معنای حضور خدا در کنار افعال و مانند آن مهم است که فرمود اساس عبادت تفکّر و درایت است. این درایت اگر با عمل همراه باشد انسان هم راه را طی می کند هم به مقصد میرسد و هم مقصود را به اندازه خود مشاهده میکند. بنابراین آنچه از وجود مبارک امام عسکری(ع) به ما رسیده است تهیه کردن این سه عنصر محوری یعنی هم زاد و توشه مسافرت هم راحله و مرکب سفر و هم تفکّر درباره مقصد و مقصود است.
💫ایت الله جوادی آملی:
🍃✨🍃✨
https://eitaa.com/quranpuyan
💫عالم امكان سراسر نور شد💫
✨سالروز آغاز امامت و ولایت امام زمان (عج) تبریک و تهنیت باد✨
@quranpuyan
صبح لبخند خداست
که درخشان تر
از پرتوهای طلایی خورشید
میتابد
و قلب تو را
آرام و مصفا میکند
برخیز وحضور صبح را
حس کن
که لبخند خدا
به نوازش خواب خوش صبح میارزد
سلام
صبحتان پرنشاط
@quranpuyan
⭕️⭕️روایت تعظیم و جشن در نهم ربیع #ساختگی است!
🔻در جلد 31 و 95 بحارالانوار به نشر دار الإحیاء التراث العربی، در کتاب های «فتن و محن» و «اعمال ایام و ماه ها» روایتی مبنی بر عید بودن نهم ربیع الاول به سبب هلاکت #عمر بن خطاب آمده است که به دلایل فراوانی، این روایت ساختگی است.
🔻تاریخ قتل عُمر بن خطاب در تمام منابع تاریخی -اعم از شیعه و سنی- بدون استثناء در ماه ذیالحجه و در روزهای آخر این ماه گفته شده است.
اختلاف اقوال در تعیین دقیق روز است؛ روز زخمی شدن و روز فوتش.
خنجر خوردنش را اکثر قریب به اتفاق مورخان و تقریباً به اجماع، در بامداد روز چهارشنبه ٢٦ ذیالحجه سال ٢٣ق گفتهاند.و فوتش را اغلب سه روز پس از زخمی شدنش دانستهاند.
شروع خلافت عثمان را نیز همگی در ابتدای ماه محرّم گفتهاند.
👈 بهرحال شهرت جرح و قتل عُمر بن خطاب در ماه ربیعالأول، پایه و استنادی علمی ندارد و بر خلاف اجماع مورخان و لذا فاقد اعتبار است.
🔻علامه مجلسی(ره) این روایت را از کتاب زوائد الفوائد نقل می کند که نویسنده این کتاب علی بن علی بن طاووس «پسر ابن طاووس» بوده و جز نامی از این کتاب و روایت فوق که مستند به این کتاب است، روایت دیگری از آن باقی نمانده و همین امر دلیل بر ضعف و ساختگی بودن این روایت است.
روایت فوق تنها از پسر ابن طاووس نقل شده و حتی شخص ابن طاووس هم که فردی متسامح است، این روایت را در کتب خود نیاورده و این امر هم دلیلی دیگر بر جعلی و ساختگی بودن چنین روایتی است.
🔻 شهرت قتل عمر در روز نهم ربیع الاول به علت تبلیغات کاذب پادشاهان صفویه برای تحریک احساسات مردم به جنگ با اهل سنت با کارهایی همچون جشن گرفتن در این ایام ،بعد از اتملم ماه های عزاداری محرم و صفر بوده است.
🔻 فضائل فراوانی که در این روایت برای جشن گیرنده روز نهم ربیع الاول آمده، توهم عظیم بودن این روز را می آورد در صورتی که هیچ گونه روایت دیگری از هیچ یک از علما و اهل بیت(ع) درباره فضائل این روز وارد نشده است، بنابراین اگر این روایت صحیح باشد، می توان گفت که ائمه اطهار(ع) هم تا زمان امام هادی(ع) از فضایل این روز نا آگاه بودند.
🖌آیت الله یوسفی غروی
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣1⃣ تدبر در سوره #قمر
❓چرا اقوام مکذب، پیامبران را #مجنون می خواندند؟
به نظر ما «مجنون» کسی است که افکار و رفتار و اعمال او «خلاف معمول»، «خلاف هنجارهای رایج» و خلاصه «خلاف عادت» مردم باشد.
در سوره فجر دیدیم که یک گرفتاری اساسی بنی آدم، از زمانهای بسیار قدیم تاکنون (و بلکه حتی تا آخر تاریخ بشر) این بوده که مادیات را ملاک ارزشها گرفته، و اگر کسی پولدارتر بوده عزیزتر میشده، و کارهای او «کارهای خوب» قلمداد می شده، و روش او ملاک و میزان قرار می گرفته، و طبعاً کسی یا کسانی که به خلاف آن عمل یا دعوت می کردند برخلاف عقل قلمداد می شده اند و مجنون و دیوانه نامگذاری می گردیده اند.
پیامبران نیز به همین سبب از سوی مخالفان خویش مجنون قلمداد میشده اند چون در تعالیم آنها عناصری وجود داشت که با چیزهای غلط و خلافی که برای مردم کم کم عادت شده بود، تعارض و تخالف داشت.
#قرآن_آسان
بطور خلاصه باید گفت که این قرآنی که امروز به راحتی در دسترس ما است و ترجمه ها و تفسیرهائی از آن را می خوانیم حقیقتی در عالم وجود دارد که از جنس کلمه و کاغذ و مرکب و چرم نیست.
حقیقتی است والا و بالا، که برای هدایت ما، تصاویری از آن رقیق و آسان شده و تا حد فهم ما پائین آورده شده، تا توانسته بر زبان پیغمبر اکرم(ص) جاری و به گوش معاصران آن روز برسد.
بسیاری از معارف آن از دسترس هوش و عقل ما بیرون است و برای آنکه چیزی از آن را متوجه شویم بصورت «مثال»هائی برای ما بیان شده که می-فرماید «و لقد ضربنا فی هذا القرآن من کل مثل»
غیر از احکام و داستانهای گذشتگان، بقیه معارف قرآن، علاوه بر معنای ظاهری، معانی ژرف و عمیقی دارد که امیرالمؤمنین فرموده اقیانوسی است که کسی به کــف آن نمی رسد. وقتیکه آنحضرت چنین بگوید ما چه بگوییم؟
هرچه باشد مأموریت اصلی قرآن «پند دادن» است، که فرموده آنرابرای پند دادن آسان کردیم، آیا پندپذیری هست؟
🖌آقای جمال گنجه ای
https://v.ht/ghamar
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔 @quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگي_قرآني:
#وظايف_مسئولان_حكومتی از منظر قرآن و عترت
💢💢متاسفانه در هفته هاي اخير با موج فزاينده #تورم و افزايش فشار مادي و رواني به قشر متوسط و ضعيف جامعه، و عدم عملكرد مناسب و موثر حاکمیت در حل مشكلات اقتصادي از یکسو 😔 و تلف کردن منابع کشور در شبکه های فساد یا مناقشات بیهوده سیاسی داخلی و خارجی،از سوی دیگر، نگراني و دغدغه زيادي را در بين هموطنان ايجاد كرده است. این موضوع ما را بر ان داشت تا بخشی از دستورات و توصيه های قران و معصومين كه مخاطب آن، مسئولين و مقامات هستند را ارسال كنيم. شايد بخود امده با #کناره_گیری از مناصبی که لایق ان نیستند، اسباب ظلم به مردم را کمتر نمایند.
⭕️شماره 2:پیمان خدا از عالمان که در برابر #گرسنگی ستمدیدگان آرام نگیرند.
"عدالت اقتصادى در نگاه اميرمؤمنان على(ع) چنان مهم و اساسى تلّقى شده است كه آن حضرت حكومت را پذيرفت تا ستمهاى اقتصادى را برچيند و عدالت اقتصادى را حاكم سازد، چنانكه در خطبه شقشقيه كه دليل پذيرش حكومت را از جانب خود بيان كرده، فرموده است :
«بدانيد، به حقّ آن كه دانه را شكافت و جان را آفريد، اگر مردمان چنان حاضر نمىشدند و با اعلام وجود ناصران، حجّت را بر من تمام نمىكردند،👈 و اگر خداوند از عالمان پيمانى سخت نگرفته بود كه در برابر پرخورى #ستمگر و #گرسنگى ستمديده هيچ آرام و قرار نگيرند، بىتأمّل ريسمانِ مهارِ حكومت را بر گردنش مىافكندم و با همان جام نخست آخرش را هم سيراب مىكردم (حكومت را نمىپذيرفتم و چون گذشته خود را به كنارى مىكشيدم).»
🔸امام على(ع) به صراحت اعلام مىدارد كه حكومت را پذيرفت تا به #بىعدالتى و #ستمگرى_اقتصادى كه شاخصه آن پرخورى ستمگران و گرسنگى ستمديدگان است، پايان دهد.
❓ایا حاکمان ما نیز اینگونه اند؟ ایا در این برهه که روزیروز گرسنگان، اضافه میشوند، در خود چنین مسئولیتی احساس میکنند؟ اگر بله ولی نمیتوانند کاری کنند، کنار روند.
❓ ایا عالمان دینی باین پیمان الهی و شرایط مردم آگاهند و هشدار میدهند؟
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛