هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅بیان چکیده #روش_ساده_فهم_قران (یادگار مرحوم مهندس گنجه ای)
♦♦جهت مطالعه توضيحات بيشتر و ثبت نام در در دوره جديد مجازي روش ساده تدبر قران به كانالهاي زير مراجعه نماييد
کانال تلگرام وایتا👇
@tadabbor_quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اگر بنا نیست معرفت داشته باشیم، دین نداشته باشیم بهتر است.
💠⭕️بیشترین تلفات انسانها و سر بریدن ها از #کج_فهمی_دینی و #جهل_دینی
ناشی شده است.
🚩امام حسین را بی دین ها نکشتند بلکه خود مسلمانان سر بریدند.
ایت الله محقق داماد
@quranpuyan
#دعاهای_روزانه
☆ خدای من!
مرا این ارجمندی بس که
بنده ی تو باشم
و این سرافرازی بس که
پروردگار من تو باشی
تو همانگونه هستی که
من دوست دارم
پس مرا آنگونه ساز که
تو دوست می داری
از نیایش های امام علی (ع)
بحارالانوار ج ۷۴ ص ۴۰۰
🆔 @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_آلعمران آیات 195 تا 200
📄#صفحه_76
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_76
❇️#زن و #مرد در رسيدن به #خردمندي و #كمال و #معنويت تفاوتي ندارند
💠فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّي لَا أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنكُم مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى بَعْضُكُم مِّن بَعْضٍ ال عمران:195
🌱پس پروردگارشان پذيراي آنان [در برداشتن موانع چنان آرزوهايي با اين شرايط] شد: بيگمان من عمل هيچ عمل كنندهاي از شما - چه مرد، چه زن- را تباه نخواهم كرد؛ [همگي] شما از يكديگريد [=تفاوتي از نظر ايماني ميانتان نيست].
🔹جملة «مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى بَعْضُكُم مِّن بَعْض»، تساوي مرد و زن را، در ارتباط با ايمان و رسيدن به مقام برتر «أُوْلِي الألْبَاب» با وجود تفاوت در ساختمان جسمي و روحيات، نشان ميدهد.
شگفت اينكه تصريح بر تساوي، در ميادين هجرت، رانده شدن از سرزمين، آزار ديدن در راه خدا، پيكار و جان باختن در راه حق آمده است. نمونههاي ديگري از تصريح در تساوي را در سه آيه مشابه زير با مضامين مختلف ميبينيد:
نحل 97 (16:97) - مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاهً طَيِّبَهً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
غافر 40 (40:40) - ... وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّهَ يُرْزَقُونَ فِيهَا بِغَيْرِ حِسَابٍ
نساء 124 (4:124) - وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّهَ وَلا يُظْلَمُونَ نَقِيرًا
🔹در بينش الهى، مرد و زن در رسيدن به مقام والاى انسانى برابر هستند. «مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى»
🔹جنس مرد برتر از زن نيست. «مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ»
🔹در جامعه اسلامى، همهى مسلمانان از يك پيكرند. «بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ»
📚تفاسير نور و بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیری
#صفحه_76
❇️چهار #دستور_عملي به مومنان
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ«200» ال عمران
🌱اى كسانى كه ايمان آوردهايد! (در برابر مشكلات و هوسها) استقامت كنيد و (در برابر دشمنان نيز) پايدار باشيد (و ديگران را به صبر دعوت كنيد) و از مرزها مراقبت كنيد و از خداوند پروا داشته باشيد، شايد كه رستگار شويد.
🔹آخرین آیه سوره آل عمران محتوى یک برنامه جامع چهار ماده اى است که ضامن سربلندى و پیروزى مسلمین مى باشد. در اوّلین ماده این برنامه مى فرماید: «اى کسانى که ایمان آورده اید، (در برابر مشکلات و هوسها،) استقامت کنید»
🔹#استقامت در برابر مشکلات، در حقیقت ریشه اصلى هرگونه پیروزى مادّى و معنوى را تشکیل مى دهد.
در مرحله دوم به افراد باایمان دستور به استقامت در برابر دشمن مى دهد مى فرماید: «و در برابر دشمنان (نیز،) پایدار باشید» (وَ صَابِرُوا).
🔹در جمله بعد به مسلمانان دستور آماده باش در برابر دشمن و مراقبت دائم از #مرزها و سرحدات کشورهاى اسلامى مى دهد مى فرماید: «و از مرزهاى خود، مراقبت کنید» (وَ رَابِطُوا).
🔹این دستور به خاطر آن است که مسلمانان هرگز گرفتار حملات غافلگیرانه دشمن نشوند و، در برابر حملات شیطان و هوسهاى سرکش، همیشه آماده و مراقب باشند.
🔹«رابطوا» از ماده «رباط» در اصل به معنى بستن چیزى در مکانى است. به همین جهت، مرابطه به معنى مراقبت از مرزها آمده است زیرا سربازان و مرکبها و وسایل جنگى را در آن محل نگاه دارى مى کنند.
🔹سرانجام در آخرین دستور که همچون چترى بر همه دستورهاى سابق سایه مى افکند، مى فرماید: «و از خدا بپرهیزید، شاید رستگار شوید»
یعنى شما در سایه به کار بستن این چهار دستور مى توانید رستگار شوید و با تخلّف از آنها، راهى به سوى رستگارى نخواهید داشت.
🔹اين آيه، در چند مرحله به صبر در برابر انواع حوادث و مصائب توصيه مىكند؛
👈در برابر ناگوارىهاى شخصى و هوسها صبر كنيد. «اصبروا»
👈در برابر فشارهاى كفّار، مقاومت بيشتر كنيد. «صابروا»
📚تفسیر .نمونه ونور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣7⃣ تدبر در سوره #نمل
🔹پیام های آیات ۷۸-۶۳ سوره نمل از تفسیر نور
۱- تضادّ میان ایمان وکفر،در همه ی امّت ها بوده است. «مِنْ کُلِّ أُمَّهٍ فَوْجاً مِمَّنْ یُکَذِّبُ»
۲- حشر قبل از قیامت،مخصوص کافر مطلق است. «مِمَّنْ یُکَذِّبُ بِآیاتِنا» (در روایات نیز آمده است:رجعت،مخصوص مؤمنان وکافران درجه یک است)
۳- بدون آگاهی،چیزی را تکذیب نکنید. «أَ کَذَّبْتُمْ بِآیاتِی وَ لَمْ تُحِیطُوا بِها عِلْماً» (عقائد باید بر اساس دلیل قطعی باشد)
۴- عملکرد انسان ها بازتاب عقائد و افکار آنان است.(اوّل تکذیب،بعد کارهای خلاف). «أَ کَذَّبْتُمْ - أَمّا ذا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»
۵- همه باید در محضر خدا پاسخگو باشند. «أَ کَذَّبْتُمْ بِآیاتِی - أَمّا ذا کُنْتُمْ تَعْمَلُونَ»
۶- عامل بدبختی های انسان،خود اوست. «بِما ظَلَمُوا»
۷- تکذیب وتمرّد از هشدارهای جدّی انبیا ظلم به خود است. «بِما ظَلَمُوا»
۸- در قیامت،ستمگر حرفی برای گفتن ندارد. «لا یَنْطِقُونَ»
۹- کسانی که از آمد ورفت شب وروز درس عبرت نگیرند،مورد انتقادند.
بیشترین انتقادهای قرآن از کسانی است که زندگی غافلانه دارند. «أَ لَمْ یَرَوْا»
۱۰- نظام آفرینش با نیازهای بشر هماهنگ است و این هماهنگی نشانه ی وجود مدبّری حکیم و یکتاست. «لِیَسْکُنُوا»
۱۱- در برنامه ی زندگی،شب را مخصوص استراحت قرار دهید. «لِیَسْکُنُوا فِیهِ»
۱۲- نقش ایمان و تفکّرِ دینی آن است که هستی را معنادار و هدفدار و نشانه ی قدرت و حکمت می داند. «لِیَسْکُنُوا - مُبْصِراً - لَآیاتٍ»
۱۳- استراحت باید مقدّمه ی کار و تلاش باشد. «لِیَسْکُنُوا - مُبْصِراً» روشنی روز، برای کار است،چنانکه در آیه ی ۱۲ سوره ی اسراء می فرماید: «مُبْصِرَهً لِتَبْتَغُوا فَضْلاً» تا فضل پروردگارتان را بجویید(و به تلاش و کار بپردازید).
۱۴- فروپاشی نظام هستی،مرگ انسان ها و شروع قیامت،با ایجاد صدایی مهیب (دمیده شدن در صور)صورت می گیرد. «یُنْفَخُ فِی الصُّورِ»
۱۵- در آسمان ها موجودات زنده و مسئول وجود دارند و این موجودات،حشر و قیامت نیز دارند. «مَنْ فِی السَّماواتِ - کُلٌّ أَتَوْهُ داخِرِینَ»
۱۶- در قیامت همه از درون احساس کوچکی می کنند. «داخِرِینَ»
https://zaya.io/d06sz
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
🟡🟢نظرات قرآن آموزان دوره قبلي روش ساده #فهمبهتر_قرآن
🔺دوره #شانزدهم، تابستان 1402
♻ قسمت دوم
✅ واقعا یک دوره آموزشی #مفید بود. فعلا تا همین اندازه که راه افتادیم خیلی #احساس_مسرتبخشی دارد. فهمیدم که با یک #دوره_کوتاه_مدت میتوان با #روشهاي_ساده وارد #تدبر و تفکر شد،
انچه برایم جالب و جدید بود اینکه با روش #جدید اشنا شدم در مسایل تدبر ازجمله : فراز بندی آیات یا پاراگراف آن، عصاره آیات و درس سوره یا هدف آیات.
💠 توصیه: #همه_افراد میتوانند در یان دوره اشتراک کنند ولی هرکدام نظر به سطح و بینش مطالعه قبلیشان میتوانند زودتر دوره را درک کنند
از استاد محترم اظهار سپاسگزاری نموده و نیز از ایزدمنان موفقیت های روز افزون برای شان خواهانیم.
سرکار خانم مصباح خيل
✅ من ترجمه قرآن رو زیاد میخونم ولی هیچوقت از این زاویه نگاه نکرده بودم که لازم است فراز بندی کنم . هرقدم جلو تر رفتن تو این مسیر قطعا #خوشحال_کننده است و دوست دارم جلوتر برم
جناب اقای عین افشار
✅👈جهت اطلاع از جزييات بيشتر و #ثبتنام دوره جديد و مشاهده #كليپها ،به لينك هاي زير مراجعه نماييد
✳ در تلگرام و ایتا: @tadabbor_quranpuyan
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
https://b2n.ir/a02388
✅✅وظیفه عمومی در #مبارزه_با_ظلم و ستم در سخنی از عیسی مسیح(ع)
👈«به حق براي شما ميگويم كه آتشسوزي در يك خانه واقع ميشود اما پيوسته از خانهاي به خانه ديگر سرايت ميكند تا اينكه خانههاي بسيار زيادي را در بر ميگيرد، مگر اينكه آن خانه نخست را دريابند و آن را از بن بردارند تا آتش از اساس خاموش گردد. همينگونه است ستمگر نخست؛ اگر جلوي دست او را بگيرند در پي او پيشواي ستمگري نيايد كه به او اقتدا كند، همانطور كه اگر آتش در خانه اول چوب يا تخته نيابد چيزي را نميسوزاند.
به حق براي شما ميگويم كه هر كس ماري را ببيند كه قصد برادرش را كرده كه او را نيش بزند و به برادر اخطار ندهد و او را آگاه نگرداند و مار او را بكشد در خون او شريك است...
👈 و هر كس بتواند جلو #ستمگري را بگيرد و چنين نكند مانند كسي است كه مرتكب ظلم و ستم شده است. چگونه ظالم و ستمگر بهراسد در حالي كه در ميان شما آسوده زندگي ميكند و كسي جلو او را نميگيرد و او را باز نميدارد و دستش را كوتاه نميكند؟ چه چيزي مانع ظلم ظالمان ميشود و چگونه در اين حالت ظالمان و ستمگران مغرور نگردند؟ آيا همين بس است كه كسي بگويد من ظلم نميكنم و هر كس ميخواهد ظلم كند و ظلم را ببيند و جلو آن را نگيرد؟! اگر مطلب اين گونه است پس چرا همه مردم همراه با ظالماني كه اعمال آنان را انجام ندادهاند و ظلم نكردهاند در عواقب و گرفتاريهاي خطاهاي آنان در همين دنيا شريكند؟!
👈به حق براي شما ميگويم كه هر كار و فعاليت #انسان_ستمديدهاي كه با سخن يا عمل يا حقد و كينه ياري نشود در #ملكوت_آسمان بزرگ خواهد بود»
📚(تحف العقول، پندهاي مسيح(ع)).
✳از اين سخن حضرت عيسي(ع) چند نكته بسيار مهم ميتوان برداشت كرد:
1⃣1- #ظلم_وستم مانند يك #بيماري_مسري است و اگر در ابتدا جلو آن گرفته نشود همه گير و فراگير ميشود. اين گونه نيست كه كسي كه در جامعه شاهد ظلم و ستم است و چشم به روي آن ميبندد و سكوت ميكند خودش از شر ظلم و ستم در امان باشد. ظلم شعله آتشي را ماند كه چون افروخته گردد همه را در بر ميگيرد و به پيش ميرود و هر چه بيشتر ميسوزاند فروزندهتر ميشود. و اگر اهالي شهر يا محله ميخواهند كه از شر آن در امان باشند همه بايد دست به دست هم دهند تا در همان خانه اول جلوي آن را بگيرند.
از اين قسمت سخن حضرت عيسي(ع) بر ميآيد كه انسانها براي اينكه خودشان زندگي آرامي داشته باشند و از ظلم و ستم در امان باشند بايد با اصل ظلم و ستم مبارزه كنند و بنابراين بايد برايشان فرقي نكند كه اين ظلم و ستم نسبت به چه كسي انجام ميشود. جامعه بايد از ستم و حقكشي پاكيزه گردد تا همگان در آسايش باشند.
2⃣2- نكته دوم اينكه جداي از نتيجه دنيوي سكوت در مقابل ظلم، كه باعث ميشود دودش در همين دنيا به چشم خود انسان برود، به لحاظ ديني سكوت در مقابل ظلم و ستم در واقع شركت در آن است. عيسي مسيح(ع) در اين بخش از سخن خود ميفرمايد، همانطور كه كسي كه ماري را ميبيند كه به سوي انساني ميرود تا او را نيش بزند، اگر به آن انسان خبر ندهد، يا اگر ميتواند مار از او بر نگرداند به لحاظ ديني و اخلاقي ظلم كرده و در قتل او شريك است، همينطور كسي كه ظلم و ستم و تضييع حقي را در جامعه ميبيند و ميتواند با عمل يا سخن خود جلوي آن را بگيرد ولي چنين نكند در ظلم و ستم شريك است . براي ديندار اين كافي نيست كه خود #ظلم و #ستم نكند بلكه وظيفه دارد به هر طريق ممكن جلو ظلم را بگيرد
3⃣3- نكته سوم درباره اهميت ياري نكردن ستمديده نزد خدا و مجازات آن است. ميفرمايد: اين نزد خداوند گناهي بسيار بزرگ و نابخشودني است كه ستمديده براي احقاق حق خود تلاش كند و ديگران با هر وسيلهاي كه ميتوانند، چه با سخن و چه با عمل و چه حتي با روي برتافتن از ظالم و اخم كردن نسبت به او يا هر كار ديگري، او را ياري ندهند.
4⃣4- اين تكتك انسانها هستند كه در #جامعه_با_بيتفاوتي و سكوت خود به ظهور و #رشدونمو #ظلم و ستم كمك ميكنند. پديده شوم تضييع حقوق انسانها در بستري خاص و وضعيتي خاص در جامعه ظاهر ميشود. جامعه بيتفاوت و بيحركت و ساكت مكان امن و مناسبي براي پيدايش و رشد ظلم و ستم و ستمگر است.
🖌دكتر عبدالرحیم سلیمانی.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آیات، دلالت ارتباطی دارند و استقلالی. مراد برخی آیات در داخل سياق و #فراز مربوطه، متفاوت از مفهوم آنها بطور مستقل و خارج از متن است. مانند آیه فویل للمصلین در سوره #ماعون،
🎙بخشی از جلسه سوم روش ساده #فهم بهتر قرآن، آقای سیدکاظم فرهنگ
@tadabbor_quranpuyan
✅ در تلگرام و ایتا
https://b2n.ir/p92928
✅ در واتساپ
#آیههاینور
ما تَسبِقُ مِن أُمَّةٍ أَجَلَها وَما يَستَأخِرونَ
هیچ امتی بر اجل و سر رسید حتمی خود پیشی نمیگیرد، و از آن تأخیر نیز نمیکند.
مؤمنون/ ۴۳
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر آقای #بازرگان و توضیح صفحه وگزیده نکات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارکه_حمد
#سوره_مبارکه_بقره
#سوره_مبارکه_آلعمران
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارکه_نساء
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانه یــک صفحه قرآن بـه همراه ترجمه
📖#سورہ_مبارکه_نساء آیات 1 تا 6
📄#صفحه_77
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan