#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_221
❇️#آخرین_سخن!
💠قُلْ يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَكُمُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكُمْ فَمَنِ اهْتَدی فَإِنَّما يَهْتَدِي لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما يَضِلُّ عَلَيْها وَ ما أَنَا عَلَيْكُمْ بِوَكِيلٍ (۱۰۸/یونس)
🌱بگو: ای مردم! اينك حقّ از سوی پروردگارتان به سراغ شما آمده است.
پس هر كس هدايت يابد، يقيناً به سود خويش هدايت میيابد و هر كس گمراه شود، تنها به زيان خويش گمراه میشود ومن بر (ايمان آوردن) شما وكيل نيستم (تا به اجبار شما را به راه حقّ درآورم).
🔷✨این آیه و آیه بعد که یکی اندرزی است به عموم مردم، و دیگری به خصوص پیامبر صلّی اللّه علیه و آله دستورهایی را که خداوند در سراسر این سوره بیان داشه است، تکمیل میکند، و با آن سوره یونس پایان مییابد.
نخست به عنوان یک دستور عمومى مىفرماید:" به همه مردم بگو از طرف پروردگارتان حق به سوى شما آمده است" این تعلیمات، این کتاب آسمانى، این برنامه و این پیامبر همه حق است و نشانههاى حق بودنش آشکار (قُلْ یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَکُمُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکُمْ).
و با توجه به این واقعیت" هر کس در پرتو این حق هدایت شود، به سود خود هدایت یافته، و هر کس با عدم تسلیم در برابر آن راه گمراهى را برگزیند به زیان خود گام برداشته" (فَمَنِ اهْتَدى فَإِنَّما یَهْتَدِی لِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَإِنَّما یَضِلُّ عَلَیْها).
" و من مامور و وکیل و نگاهبان شما نیستم" (وَ ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِوَکِیلٍ).
🔷✨یعنى نه وظیفه دارم که شما را به پذیرش حق مجبور کنم، چرا که اجبار در پذیرش ایمان معنى ندارد، و نه اگر نپذیرفتید مىتوانم شما را از مجازات الهى حفظ کنم، بلکه وظیفه من دعوت است و تبلیغ، و ارشاد و راهنمایى و رهبرى، و اما بقیه بر عهده خود شما است، که به اختیار خود راهتان را برگزینید.
این آیه علاوه بر اینکه بار دیگر مساله اختیار و آزادى اراده را تاکید مىکند دلیل بر این است که پذیرش حق در درجه اول به سود خود انسان است همانگونه که مخالفت با آن به زیان خود او است، در واقع تعلیمات رهبران الهى و کتب آسمانى کلاسهایى است براى تربیت و تکامل انسانها، نه موافقت با آن چیزى بر عظمت خدا مىافزاید، و نه مخالفت با آن چیزى از جلال او مىکاهد!
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_221
❇️محو #گناه كافی نيست، حركت بسوی خدا لازم است
💠وَ أَنِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُمَتِّعْكُمْ مَتاعاً حَسَناً إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی وَ يُؤْتِ كُلَّ ذِي فَضْلٍ فَضْلَهُ وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنِّي أَخافُ عَلَيْكُمْ عَذابَ يَوْمٍ كَبِيرٍ (۳/هود)
🌱و از پروردگارتان طلب مغفرت كنيد و بسوی او بازگرديد تا شما را به بهرهای نيكو تا مدّتی معيّن (كه عمر داريد) كامياب كند و به هر صاحب فضيلتی فزونی بخشد و اگر (از بندگیخدا) روی بگردانيد، همانا مناز عذاب روزی بزرگ بر شما بيمناكم.
🔹يكی از وظائف پيامبران، بازسازی منحرفان است. «اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا»
🔹تا اسنان خود را از گناه پاك نكند وسبكبال نشود، نمیتواند به سوی حقّ پرواز كند. «اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا»
🔹محو گناه كافی نيست، حركت بسوی خدا لازم است. «اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا»
🔹توبه واجب است. «تُوبُوا إِلَيْهِ»
🔹توبه از گناه، سبب بازگشت الطاف مادّی خدا نيز میشود. فَتُوبُوا ... يُمَتِّعْكُمْ
🔹امكاناتی كه در اختيار كافران وگنهكاران است، چون در راه فساد و فتنه به كار میرود، مبارك و حسن نيست. «مَتاعاً حَسَناً»
🔹زندگی خوب، مورد توجّه اسلام است. «مَتاعاً حَسَناً»
🔹ايمان وتوبه، زندگی انسان را تا آخرعمر بيمه میكند. يُمَتِّعْكُمْ ... إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی
🔹توبه، رمز كاميابیِ كيفی و كمّی است. «مَتاعاً حَسَناً إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی»
🔹توبه، عامل جلوگيری از مرگهای ناگهانی است. «إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی»
🔹تاريخ وزمان مرگ، بر انسان مجهول است. «إِلی أَجَلٍ مُسَمًّی»
🔹درجات در قيامت متفاوت است. هركس فضيلت بيشتری در دنيا كسب كند، لطف بيشتری در آخرت دريافت خواهد كرد. «يُؤْتِ كُلَّ ذِي فَضْلٍ فَضْلَهُ»
🔹پيامبران دلسوز مردمند. جملهی «فَإِنِّي أَخافُ عَلَيْكُمْ» در قرآن زياد آمده است.
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
0⃣2⃣ تدبر در سوره #هود
🔹پیام های آیات ۲۴-۱۸ سوره هود از تفسیر نور
۱- افترا بر خداوند،بزرگ ترین ظلم هاست.نویسندگان و گویندگان مذهبی، مراقب گفتار و نوشتار خود باشند. «وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللّهِ»
۲- بزرگی و زشتی ظلم،بستگی به متعلّق آن دارد. «أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری عَلَی اللّهِ»
۳- در قیامت گواهان بسیاری شهادت خواهند داد،پس مراقب کار خود باشیم.
«وَ یَقُولُ الْأَشْهادُ»
۴- بستن راه خدا یا کج نشان دادن آن،ظلم است. اَلْقَوْمَ الظّالِمِینَ اَلَّذِینَ یَصُدُّونَ ...
۵- دشمن در مرحله ی اوّل راه را می بندد و اگر نتوانست،مسیر را منحرف می کند.
یَصُدُّونَ ... وَ یَبْغُونَها عِوَجاً
۶- تحریف معارف دینی و بد جلوه دادن دین،نوعی بستن راه خداست.
یَصُدُّونَ ... وَ یَبْغُونَها عِوَجاً
۷- دین خدا هیچ گونه کجی و انحرافی ندارد و مخالفان،خود شبهه و انحراف درست می کنند. «یَبْغُونَها عِوَجاً»
۸- ستمگران،تحت سیطره ی قهر و قدرت الهی قرار دارند و عاقبت کار خود را خواهند دید. «لَمْ یَکُونُوا مُعْجِزِینَ فِی الْأَرْضِ»
۹- اهل افترا گمان نکنند که حمایت و ولایت طاغوت ها،سبب نجات آنها خواهد شد. «ما کانَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ»
۱۰- رهبران گمراه که سبب انحراف دیگران شوند،گناه آنان را نیز بر دوش می کشند. یَصُدُّونَ ... یَبْغُونَها عِوَجاً ... یُضاعَفُ لَهُمُ الْعَذابُ
۱۱- کفر و لجاجت و تعصّب،چنان چشم و گوش منحرفان را کور و کر نموده که نمی توانند حقّ را ببینند و یا بشنوند. ما کانُوا یَسْتَطِیعُونَ ...
۱۲- گفتارهای باطل و ناحقّ گرچه به ظاهر جلوه دارند،امّا همه تباه شدنی هستند.
«ضَلَّ عَنْهُمْ ما کانُوا یَفْتَرُونَ»
۱۳- بالاترین خسارت ها،خسارت نفس و عمر انسان است،نه زیان های مالی.
خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ ... هُمُ الْأَخْسَرُونَ
۱۴- خسارت های دنیوی جبران پذیر است،مهم خسارت در قیامت است که چاره ای ندارد. «فِی الْآخِرَهِ هُمُ الْأَخْسَرُونَ»
۱۵- به ایمان و عمل صالح خود مغرور نشویم که تسلیم مطلق بودن،شرط عبودیّت است. «آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ وَ أَخْبَتُوا إِلی رَبِّهِمْ»
۱۶- حالات قلبی و معنوی،در پاداش انسان مؤثّر است. «أَخْبَتُوا إِلی رَبِّهِمْ»
۱۷- کسی که دیدش محدود به محسوسات مادّی باشد و معنویّت و آخرت را نبیند،کور است. مَثَلُ الْفَرِیقَیْنِ کَالْأَعْمی ... وَ الْبَصِیر
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی
شماره30
#نڪات_آموزنده_قرآنی
سوره #بقره #صفحه_16.
⭕️❓ چرا #انسانها #دخالتی در انتخاب #انبیا ندارند⁉️
🔸 «مَا يَوَدُّ الَّذِينَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَ لاَ الْمُشْرِکِينَ أَنْ يُنَزَّلَ عَلَيْکُمْ مِنْ خَيْرٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَ اللهُ يَخْتَصُّ بِرَحْمَتِهِ مَنْ يَشَاءُ وَ اللهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ» "105/بقره"
🌱 نه كسانی كه از اهل كتاب كفر ورزیدند و نه مشركان دوست نمیدارند خيری از جانب پروردگارتان بر شما فرود آيد؛ با آنكه خدا هركه را بخواهد به رحمت خود اختصاص میدهد و خدا دارای فزونی بزرگ است.
🌸انتخاب #نبی و اختصاص این خیر و رحمت فقط از سوی ذات او شکل میگیرد و انسانها در این انتخاب الهی دخیل نیستند:
🔸«وَ اللهُ يَخْتَصُّ بِرَحْمَتِهِ مَنْ يَشَاءُ»
🍃🌸باید توجه داشت که معیار انتخاب نبی هیچگاه نمیتواند مقولهای بشری باشد؛ زیرا شناخت انسانها از یکدیگر دارای نقصان و کاستی است و اگر انسانها بسیار نقّاد و وقّاد هم باشند و بتوانند به درون یکدیگر نقب بزنند، باز هم جز به اندکی از اندیشههای یکدیگر پی نخواهند برد و نمیتوانند از جامعۀ اطراف خود شناختی جامع و حقیقی داشته باشند.
🍃دنیای بشری تجربههای بسیار تلخی را در طول سالیان دراز سپری کرده است. چه بسیار کسانی که مردمان به آنان اعتماد کردند، اما درنهایت پشیمان شدند. چه تعداد انسانها که بعد از سالها نقاب از چهرۀ آنان برگرفته شد و چه انتخابها که غلط از کار درآمد.یگانهکسی که شناخت حقیقی به ماهیت مخلوقات دارد، ذات باریتعالی است. اوست که میفرماید:
👈«إِنَّ اللهَ اصْطَفَی آدَمَ وَ نُوحاً وَ آلَ إِبْراهيمَ وَ آلَ عِمْرانَ عَلَی الْعالَمينَ»
🌱بهراستی، خداوند #آدم و #نوح و خاندان #ابراهیم و خاندان #عمران را بر جهانیان برتری داده است.
📚کتاب مشکاة،
نوشته دڪتر محمدعلی انصارے
┄═❁🍃
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🔴⚫ درس #صبر و استقامت #زينب (س) براي #باطل_ستيزان
🟠زينب (س) شخصيتي است كه پس از حادثه عظيم كربلا پرچم اين نهضت بزرگ را بر دوش كشيد و پيام نهضت حسيني را به جهانيان رسانيد و مشعل هدايتي را كه جد بزرگوارش برافروخته بود فروزان نگه داشت.
❇اسوه بودن زينب (س) از دو جهت برجستگي و درخشندگي فوق العاده دارد.
نخست اين كه در فضا و مكاني مرد سالارانه كه در آن هرگز امكاني براي ميدانداري و پرچمداري يك زن وجود نداشت، شيرزني به ميدان آمده است و علي وار چنان ابراز وجود مي كند و مي غرد كه مردان مدعي در مقابلش ناچيز و حقير به حساب ميآيند.
و دوم اينكه كساني كه در قرآن مجيد اسوه و الگوي انسانها خوانده شدهاند، عموماً با رشته وحي با عالم ملكوت مرتبطند و معصوم شمرده ميشوند.
اما زينب نه نبي است و نه وصي و نه از موهبت عصمت برخوردار است. آن حضرت انساني است مانند همه انسانهاي عادي و كسي نميتواند بگويد كه او از موهبتي غيرعادي برخوردار بوده است. نتيجه كار بزرگ زينب(س) يك #شاهكار بي بديل بود.
پيام دختر زهراي اطهر به #حق_پرستان و #باطل_ستيزان اين است كه صبر پيشه كنيد و استقامت ورزيد و از مشكلات و سختيها نهراسيد كه سحر نزديك است.
با صبر و استقامت خود يزيد و #يزيديان را #رسوا سازيد .
در مقابل #ظلم و ستم سر خم نكنيد كه انسانيت انسان بالاتر و ارزشمندتر از آن است كه ذلت و حقارت را بپذيرد. نه از برق #شمشير و نيزه ظالمان بترسيد و نه از اينكه متاعي بي ارزش از فرصتها و امكانات اين دنيا را از دست دهيد
و نه برق #سكههای_غصبي و پست و #مقامهايي كه وعده مي دهند مجذوبتان سازد؛ بلكه محكم مومنانه و انسان وار بايستيد كه حفظ شان و عظمت و جايگاه انسانيت بالاتر از هر چيز ديگر است
❇ درس زينب (س) درسي است كه او از كتاب خدا گرفته است: « قطعاَ شما را به چيزي از ترس و گرسنگي و كاهش اموال و نفوس و محصولات امتحان خواهيم كرد و صابران را نويد ده. همانان كه چون مصيبتي به آنان رسد، گويند: ما از آن خداييم و به سوي او باز ميگرديم. درود و رحمت پروردگارشان بر آنان باد و آنان راهيافتگانند» (بقره/155 – 157)
و درس زينب (س) همان درس جدش پيامبر (ص)است كه در مقابل اين پرسش كه ايمان چيست؟ ميفرمايد: « #صبر!» (گزيده ميزان الحكمه، ص 428)
و درس زينب (س) همان درس پدر بزرگوارش، علي(ع) است كه ميفرمايد «برشما باد #صبر و #استقامت، كه نسبت صبر با ايمان مانند نسبت سر با بدن است و همان طور كه هيچ خيري در بدني نيست كه سرندارد، هيچ خيري در ايمان بدون صبر نيست.(نهج البلاغه، حكمت 82)
پس كسي كه مدعي ايمان است و حاضر نيست در راه ايمان خود هزينه دهد و مشكلات را تحمل كند بايد بداند كه اين ايمان نيست؛ اين يك لاشه و جسد است كه متعفن ميشود و بايد دفن گردد.
ايمان واقعي از آن زينب (س) است كه با همه مصائبي كه ديده و زجرهايي كه كشيده، در دربار يزيد نميلرزد و استوار سخن ميگويد.
اي يزيد! اين #ديكتاتوري و #استكبار كه برخاسته از تزوير و ريا و #بازي_با_دين_مردم است، كفي بر روي آب بيش نيست و بزودي ناپديد ميشود، اما پرچمي كه ما بر افراشتهايم برافراشته خواهد ماند!
🖌دكتر عبدالرحيم سليماني
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_هود آیه 6 تا 12
📄#صفحـہ_222
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_222
❇️#طهارت_در_اخلاق
💠وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللَّـهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها كُلٌّ فِي كِتابٍ مُبِينٍ
🌱هیچ جنبندهای در زمین وجود ندارد مگر اینکه روزیاش بر عهدهی خداست و (خدا) از محل اقامت اصلی و محل اقامت موقّتش آگاه است. همه در نوشتهای کامل (ثبت شده) است.
هود - ۶
🔷✨طهارت بر سه گونه است; چنانکه آلودگى هم بر سه قسم است. دو قسم آن در فقه مطرح شده که عبارت است از طهارت از «خبث» و طهارت از، «حدث». غسل یا شستن ظاهرعضو آلوده شده، طهارت خبثى، و وضو یا غسل، طهارت حدثى مىآورد; اما آنچه در اخلاق مطرح است این است که آلودگى گناه با وضو و غسل پاک نمىشود، بلکه با توبه و کفاره تطهیر مىگردد و احکام الهى براى تامین این طهارتهاست. با این توضیح معلوم مىشود خضوع مستمر انسان در برابر اوامر الهى او را از هر گناهى هم پاک مىکند، یعنى اگر گناهى دارد همین خضوع و توبه و انابه او را تطهیر مىکند و اگر گناهى ندارد همین خضوع مانع بزهکارى او مىشود، پس تاثیر خضوع براى دفع گناه یا رفع آن مؤثر است.
مهمترین قسم از اقسام طهارت، طهارت روح از مشاهده غیر خداست. توضیح این که: ذات اقدس اله، خود را رزاق و زمامدار کل هستى معرفى مىکند: «و ما من دابة فى الارض الا على الله رزقها» سوره هود، آیه 6.
«و ما من دابة الا هو اخذ بناصیتها» . سوره هود، آیه 56
این که مىفرماید: زمام هر جنبندهاى به دست خداست ، معنایش این نیست که فقط جانداران، داراى زمامند و زمام آنها به دستخداستبلکه به این معناست که آنچه بر روى زمین یا در زیر زمین است زمامى دارد و زمام آنها به دستخداست.
🔷✨قرآن کریم در باره راهیابى نهرهاى موجود در دل زمین مىفرماید:«الم تر ان الله انزل من السماء ماء فسلکه ینابیع فى الارض» : سوره زمر، آیه 21.
خداوند باران را از آسمان، نازل و راههاى زیرزمین را براى قناتها، چاهها و چشمهها مشخص کرده است که این آبهاى زیرزمین، از کجا شروع و چه مسیر را طى کنند و کجا به صورت چشمه و چاه و قنات، سربرآورند. پس زمام همه آبهاى زیرزمینى هم به دستخداست; چنانکه زمام موجودات آسمانى به دست اوست و مدبرات را او اداره مىکند: «و اوحى فى کل سماء امرها»
📚آیت الله جوادی آملی
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_222
❇️#هدف_آفرینش
💠وَ هُوَ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَ لَئِنْ قُلْتَ إِنَّكُمْ مَبْعُوثُونَ مِنْ بَعْدِ الْمَوْتِ لَيَقُولَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هذا إِلاَّ سِحْرٌ مُبِينٌ
🌱او کسی ست که آسمانها و زمین را در شش دوره آفرید؛ در حالی که تخت پادشاهیاش بر آب (که نماد حیات است،) قرار داشت. هدف (از این آفرینش)، این است که شما را بیازماید که کدامیک از شما از جهت رفتار، بهتر (از دیگران) هستید. اگر بگویی که شما پس از مرگ زنده میشوید، قطعاً کافران میگویند: «این (سخن) فقط جادویی آشکار است.»
هود - ۷
👈در این آیه از سه نکته اساسى بحث شده است:
🔹نخست از آفرینش جهان هستى و مخصوصا آغاز آفرینش که نشانه قدرت پروردگار و دلیل عظمت او است، مىفرماید: «او کسى است که آسمانها و زمین را در شش روز آفرید» (وَ هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ).
منظور از «روز» دوران است، خواه این دوران کوتاه باشد و خواه بسیار طولانى و حتى به مقدار میلیاردها سال- و چون در ذیل آیه 54 سوره اعراف شرح آن گذشت نیازى به تکرار نیست.
سپس اضافه مىکند: «و عرش او (خداوند) بر آب قرار داشت» (وَ کانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ).
در آغاز آفرینش، جهان هستى به صورت مواد مذاب (یا گازهاى فوق العاده فشرده که شکل مواد مذاب و مایع را داشت) بود.
سپس در این توده آبگونه حرکات شدید و انفجارات عظیمى رخ داد، و قسمتهایى از سطح آن پىدرپى به خارج پرتاب شد، این اتصال و به هم پیوستگى به انفصال و جدایى گرایید، و کواکب و سیارات و منظومهها یکى بعد از دیگرى تشکیل یافتند.
👌بنابراین، جهان هستى و پایه تخت قدرت خدا نخست بر این ماده عظیم آبگونه قرار داشت.
🔹دومین مطلبى که در این آیه به آن اشاره شده هدف آفرینش جهان هستى است، همان هدفى که قسمت عمدهاش به «گل سر سبد این جهان» یعنى «انسان» باز مىگردد، انسانى که باید در مسیر تعلیم و تربیت قرار گیرد و راه تکامل را بپوید و هر لحظه به خدا نزدیکتر شود، مىفرماید: این آفرینش با عظمت را «به این خاطر قرار داد که شما را بیازماید تا کدامین بهتر عمل مىکنید» (لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا).
🔹سومین مطلبى که در این آیه به آن اشاره شده مسأله «معاد» است که پیوند ناگسستنى با مسأله آفرینش جهان و هدف خلقت دارد.
لذا مىگوید: «اگر به آنها بگویى شما بعد از مرگ برانگیخته مىشوید کافران از روى تعجب مىگویند: (این باورکردنى نیست، این حقیقت و واقعیت ندارد، بلکه) این تنها یک سحر آشکار است» (وَ لَئِنْ قُلْتَ إِنَّکُمْ مَبْعُوثُونَ مِنْ بَعْدِ الْمَوْتِ لَیَقُولَنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا إِنْ هذا إِلَّا سِحْرٌ مُبِینٌ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
#دعاهای_روزانه
🏴🌴امام سجاد «ع»:
🤲خداوندا! من از تو عذر میخواهم:
🥀در مورد شخص مظلومی که در حضور من به او ظلم کردند، و من به کمک او نشتافتم!
🥀درباره خدمتی که کسی به من کرد و من از او تشکر نکردم!
🥀و در مورد کسی که در حق من بد کرد و عذرخواهی نمود، و من عذر او را نپذیرفتم!
🥀درباره انسان بینوایی که از من چیزی خواست، و من در حق او ایثار نکردم، و آنچه داشتم با او در میان نگذاشتم!
🥀و در مورد حقی که کسی بر من پیدا کرد، و حق او را -به تمام و کمال- ادا نکردم!
🔴📌بنگرید!
در اینجا ، حضرت امام سجاد (ع)، عالی ترین تعلیمات را، برای تربیت انسانی که بخواهد انسان باشد، یاد آوری کردهاند:
🌱ضرورت کمک به مظلومان
🍃ضرورت قدردانی و تشکر کردن در برابر خدمت و احسان مردمان
🌱ضرورت پذیرش عذر کسی که بد کرده و عذر میخواهد
🍃ضرورت کمک و ایثار، درباره حاجتمندی (هرگونه حاجت)، که درخواست کمک کرده است
🌱ضرورت ادای پر پیمان حق کسی که حقی بر گردن آدمی دارد، و باید ادا شود
📙صحیفه سجادیه: دعای ۳۸
📚الحیات: ج۱۱، ص۱۴۱
قدقامتِ تو، کلام عاشورا بود
آمیخته با شورش عاشورا بود
سجّاد! پس از غروب آن ظهر غریب
سجّاده ی تو پیام عاشورا بود
💔
🏴🚩 سالروز شهادت جانسوز و مظلومانه چهارمین ستاره فروزان آسمان امامت و ولایت ؛
حضرت امام علی بن الحسین ؛ زین العابدین ( علیه السلام )
را به ساحت مقدس آقا امام زمان (عج) و تمامی شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می نماییم.
@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
1⃣2⃣ تدبر در سوره #هود
🔹از میان ترجمه های مختلف، ترجمه صحیح آیه ۱۷ چیست؟
آیه ۱۷ سوره هود یکی از آیات پراختلاف در ترجمه و تفسیر است.که در زیر آمده است.
آیا "من کان علی بینه" به پیامبر اشاره دارد یا مومنان؟
در "یتلوه شاهد منه" ،یتلو به چه معناست؟ مرجع ضمایر ه چیست؟
و نهایتا این شاهد کی یا چیست؟
مرجع ضمیر در "اولئک یومنون به" چیست؟
أَفَمَنْ كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ وَيَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِنْهُ وَمِنْ قَبْلِهِ كِتَابُ مُوسَى إِمَامًا وَرَحْمَةً أُولَئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَمَنْ يَكْفُرْ بِهِ مِنَ الْأَحْزَابِ فَالنَّارُ مَوْعِدُهُ فَلَا تَكُ فِي مِرْيَةٍ مِنْهُ إِنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يُؤْمِنُونَ ﴿۱۷﴾
انصاریان : آیا کسانی که از سوی پروردگارشان بر دلیلی روشن [از بصیرت و بینش] متکی هستند و شاهدی از سوی او [چون قرآن برای تأیید آن دلیل روشن] از پی درآید و پیش از قرآن [هم] کتاب موسی در حالی که [برای مؤمنان] پیشوا و رحمت بود [بر حقّانیّت قرآن گواهی داده مانند کسانی می باشند که چنین نیستند] اینان [که متکی بر دلیل روشن اند] به قرآن ایمان می آورند، و هر کس از گروه ها [چه یهود، چه نصاری و چه مشرکان] به آن کفر ورزد، وعده گاهش آتش است؛ پس [ای انسان!] درباره قرآن در تردید مباش که آن از سوی پروردگارت حق است، ولی بیشتر مردم [به خاطر کبر باطنی، لجاجت و جهل] ایمان [به آن] نمی آورند.
خرمشاهی : آيا كسى كه حجت آشكارى از پروردگارش دارد و شاهدى از [خويشان] او پيرو آن است [همانند كسى است كه بينه و شاهدى ندارد؟] و حال آنكه پيش از آن هم كتاب موسى رهنما و مايه رحمت بود، اينان به آن ايمان دارند و هر كس از گروه مشركان كه به آن كفر و انكار ورزد، آتش دوزخ وعدهگاه اوست، پس از [حقيقت] آن در ترديد مباش، كه آن راست و درست از سوى پروردگار توست ولى بيشتر مردم باور نمىكنند
قمشهای : آیا پیغمبری که از جانب خدا دلیلی روشن (مانند قرآن) دارد و گواهی صادق (مانند علی علیه السّلام) در پی اوست و به علاوه کتاب تورات موسی هم که پیشوا و رحمت حق بر خلق بود پیش از او بوده و اینان (از اهل کتاب) به آن ایمان دارند (به آمدن آن پیامبر بشارت داده، چنین پیامبری مانند آن کس است که این امتیازات را ندارد)؟ و هر کس از طوایف بشر به او کافر شود وعده گاهش البته آتش دوزخ است، پس در آن هیچ شک مدار که این حق و درست از سوی پروردگار توست و لیکن اکثر مردم (به آن) ایمان نمیآورند.
تفسیر فرقان : آيا پس كسى كه از جانب پروردگارش بر حجتى روشن استوار بوده، و شاهدى (هم) از خودش در پِيَش مى آيد و پيش از وى (نيز) كتاب موسى راهبر (موسويان و عيسويان به اين حقيقت) و مايه ى رحمت است، ايشان به او ايمان مى آورند؟ و هر كس از گروه ها(ى مخالف) به او كفر ورزد، آتش وعده گاه اوست. پس از آن هرگز در ترديدى مباش. همان به راستى از جانب پروردگارت حق است، ولى بيشتر مردمان ايمان نمى آورند۱۷
پاسخ ۱ :
کلمه «مَن»، برعکس معنیی که کرده اند، بجای «کسیکه»، «کسانیکه» معنی میدهد (مخصوصا که کمی جلوتر «اولئک» هم آورده)
یعنی در آیه ۱۷ :
من : به معنیِ «کسانی که» است،
علی بینه من ربه : به معنیِ «ایمان آوری به مطالبِ وحیی که به پیامبر میشود» است،
و یتلوه شاهد منه به معنی «قرآن که تدریجا نازل میشود و شاهد و موید ایمان فوق است» است،
و من قبله کتاب موسی اماما و رحمه به معنی «قبل از قرآن تورات نیز همین نقشِ شاهد و موید را داشت» است،
اولئک یومنون به، به معنی «آن مومنان به مطالب محتوای وحی (با توجه به مطالب فوق الذکر) ایمان می آورند» است.
ای پیامبر! آيا کساني که بر دليلي از پروردگارشان استوارند، و نیز کتابی را که شاهدي از جانب اوست، تلاوت ميکنند، و قبل از آن هم کتاب موسي پيشوا و رحمتي بوده، مانند کافرانند؟ در حالیکه حق این است که آنها به آن ايمان مي آورند و کساني از گروه ها که به آن کافر شوند وعده شان آتش است. پس درباره این حقیقت و آن عاقبتِ دوگروه هيچ شکي مدار. البته آن حق و از جانب پروردگارت است وليکن اکثر مردم نميدانند (۱۷)
از تفسیر مرحوم جمال گنجه ای
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛