✳️ ادامه👆👆 #سی_روز، #سی_آیه
✳️ خدا نعمت را بر نمی گرداند؛ ما هستیم که با رفتار خودمان با عقبگرد خودمان با سوء تدبیر خودمان درباره ی امور خویش نعمت را برمیگردانیم. لذا قرآن به ما یاد می دهد که از زیاده رویهایتان به آنچه در امر خودتان انجام داده اید #استغفار کنید؛ «ربنا اغفر لنا ذنوبنا و اسرافنا فی امرنا» در جنگ احد قضیه برگشت: «من بعد ما اريكم ما تحبون» بعد از آن که خداوند طلیعه ی پیروزی را نشان داده بود، اشتباه کردند. البته چون مؤمنند، چون یکباره دست نشستند چون هدفها را دوست دارند. چون در ایمان به خدا صادقند، ولقد عفا عنكم خدا می گذرد، یعنی جبران و کمک میکند و الله ذو فضل علی المؤمنین.
❇️ این درس ماجرای احد است...... ما مأموریم بر این که ثغره و شکاف و کمینگاه را حراست و محافظت بکنیم. اگر غفلت کردیم دشمن ما را دور خواهد زد و ضایعه خواهد آفرید. از اول انقلاب تا حالا نگاه کنید هر جا دور خوردیم بر اثر چنین غفلتی بوده است. اگر بگردیم غفلت را پیدا میکنیم همه اش دنبال مسائل تحلیل سیاسی نرویم، البته من منكر فعل و انفعالات بیرونی و واقعی و سیاسی نیستم، اما اساس قضیه در درون خود ماست....
«وان الذين تولوا يوم التقى الجمعان انما استزلهم الشيطان ببعض ماكسبوا» ما که در جنگ پیروز میشویم به خاطر #تقواست. اگر شکست بخوریم به خاطر بی تقوایی است؛ به خاطر آن بیماری ای است که در جان ما رخنه کرده و ما از آن #غفلت کرده ایم.
📚 بیانات در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۷۰/۵/۲۳
https://eitaa.com/qurantehran
💫 ارزش و اهمیت #صلوات
🌷از امام صادق علیه السلام پرسیدند:
یوم الحسره، کدام روز است که خدا می فرماید:
بترسان ایشان را از روز #حسرت.
حضرت جواب دادند:
آن روز #قیامت است که حتی نیکوکاران هم حسرت می خوردند که چرا بیشتر نیکی نکردند.
پرسیدند: آیا کسی هست که در آن روز حسرت نداشته باشد؟
حضرت فرمودند:
آری، کسی که در این دنیا مدام بر رسول خدا صلوات فرستاده باشد.
(وسائل الشیعه ج۷ ص۱۹۸)
♦️#علامه_طباطبایی میفرمود :
🔺تا زنده هستید دائم مشغول #صلوات فرستادن و خواندن سوره قل هوالله احد باشید.
🔻زمانی که انسان در قبر قرار گرفت ارزو میکند شخصی کنارقبرش بیاید وبرایش یک فاتحه ای یا صلواتی بفرستد.
✍ در روزهای پایانی سال شمسی طبق آداب و سنن ایرانی درگذشتگان و اموات را یاد کنیم با قرائت فاتحه و ذکر زیبای صلوات
🌸 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
https://eitaa.com/qurantehran
5.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺این روزها که خیلی از مؤمنین و مؤمنات سرگرم سحر و افطار و روزه داری هستند، کسانی هم هستند که به هر دلیلی نمیتوانند روزه بگیرند!
استاد فاطمی نیا رحمة الله این نماز توصیه شده از آقا امام صادق علیه السلام را پیشنهاد دادند به دوستانی که از روزه داری منع شدند...
👈 دوتا دو رکعتی مثل نماز صبح بعد از نماز سر به سجده گذاشته تسبیح برمیداری از سوز دل و از جانت صد دفعه ماشاءالله میگویید...
https://eitaa.com/qurantehran
13.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یک_آیه_یک_درس
💠موشن گرافیک تفسیر قرآن کریم 5⃣
🔸آیه ۳۸ سوره آل عمران
🔸حجت الاسلام قرائتی
🔹هنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُۥ قَالَ رَبِّ هَبْ لِى مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ ٱلدُّعَآءِ
🔹در این هنگام زکریا پروردگارش را خواند و گفت: «پروردگارا! از جانب خود نسلى پاک و پسندیده به من [نیز] عطا کن که تو دعا را مىشنوى.»
https://eitaa.com/qurantehran
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #احکام به زبان ساده
✅ روزه رو باطل نکن !
🔸احکامی که باید بدانیم
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔺فَأَحْيِهِ بِتَوْبَةٍ مِنْكَ يَا أَمَلِي وَ بُغْيَتِي! وَ يَا سُؤْلِي وَ مُنْيَتِي!
پس دل را با #توبهاي از جانب خويش زنده کن، اي آرزو و غايت من! و اي خواسته و آرمانم!
🔹جايگاه ايمان در نيل به حيات طيبه
انسان داراي ابعاد گوناگون حيات است و خداي متعال مقرر فرموده است که انسان بعضي از اين حياتها را با اختيار کسب کند و بعضي از مراتب ديگر حيات را پس از کسب حياتهاي اختياري مترتب کند.
🔸 به تعبير قرآن کريم، ابعاد حيات اختياري که همان حيات ايماني است شامل اعتقاد قلبي به ذات اقدس الهي و انبياي او؛ کتب آسماني؛ قيامت؛ اعتقاد به وسائط فيض حق تعالي و امامت اوصياي نبي بزرگوار اسلام است. اين نوع از حيات، هنوز مقدمه است تا با انجام #اعمال_صالح به مرتبهي ديگري از حيات برسد.
♦️در اين فرايند تكميل رشد روحي انسان، اگر كسي در جهت التزام به انجام اعمال صالح سستي ورزيده يا لغزشي از او صادر شده يا واجبي را ترک نمايد، در همين حد، بُعدي از حيات ايمانياش ضعيف ميشود.
🔺لزوم اميد و اعتقاد قلبي به توبه پذيري خدا است. زیرا
1⃣ خداي متعال #توبه را قرار داده است تا انسان همواره در جهت اصلاح خويش تلاش کند و اگر مبتلاي به لغزش شد دچار حالت #يأس از اصلاح خويش نگردد و گمان نکند که: کار ديگر تمام شد و ما راهي به حيات طيبه نداريم.
2⃣ خداي متعال راههاي گوناگوني براي توجه و ارتباط با خود براي بندگان قرار داده است. از آنجا که #حيات_حقيقي انسان پس از ارتکاب گناه، با #توبه و رعايت مجدد مرزها و حدود الهي شروع ميشود، براي تحقق اين حيات حقيقي بايد توجهات روحي مناسب، به حق تعالي حاصل شود. از مهمترين توجهات اين است که عبد، حق تعالي را پذيراي خود يعني «توبه پذير» بداند و به فرمودهي خود خداوند اعتقاد داشته باشد.
👈 اگر چنين ديدگاهي براي انسان حاصل نشود و چنين اعتمادي به حضرت حق نداشته باشد هرگز کشش به سوي معبود پيدا نميکند.
3⃣ البته توبه و بازگشت به خدا، آداب و رسوم خاص و طاقت فرسايي ندارد و خداي مهربان چنان آغوش مهر و رحمت بر بندگان خطاکار گشوده است که براي آشتي نياز به زحمت و اصرار و التماس ندارند، بلکه صرف توجه انسان به لغزشها و قصورها و غفلتها و احساس خجلت و شرمندگي از آنها، توبهي خداوند به عبد است و حضرت حق با اين تنبه، مانع از تداوم غفلت او گشته است. به همين جهت انسان بايد اين حالت را غنيمت شمرده و دنبال شرايط توبه برود.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔺فَأَحْيِهِ بِتَوْبَةٍ مِنْكَ يَا أَمَلِي وَ بُغْيَتِي! وَ يَا سُؤْلِي وَ مُنْيَتِي!
پس دل را با توبهاي از جانب خويش زنده کن، اي آرزو و غايت من! و اي خواسته و آرمانم!
▪️توبه از هر گناه؛ متناسب با همان گناه
🔺هر چند براي #توبه آثار و برکات زيادي ذکر شده است، اما شرايطي هم دارد و انسان هر اندازه شرايط توبه را بيشتر فراهم کند، به نتيجهي بيشتر و بهتري ميرسد. از حضرت امام علي(ع) نقل است که شخصي در محضر ايشان استغفار ميکرد. حضرت به او فرمود:
مادرت به عزايت بنشيند! آيا ميداني استغفار (به همين لقلقهي زبان نيست) درجهي عليين است و داراي شش معنا است،
1⃣ پشيماني بر آنچه گذشت؛
2⃣: تصميم بر بازگشت نکردن به آن کار؛
3⃣: پرداختن حقوق مردم، تا اين که با خدا ملاقات کني و چيزي بر عهدهي تو نباشد؛
4⃣: تمام واجبهاي ضايع شده را به جا آوري؛
5⃣: گوشتي که از حرام بر اندامت روييده با اندوه فراوان آب کني، تا پوست به استخوان چسبيده و گوشت تازه برويد؛
6⃣ رنج طاعت را به تن بچشاني چنان که شيريني گناه را به او چشانده بودي، پس آنگاه بگو: #استغفرالله!
👈 مقصود حضرت اين است که #استغفار، حقيقتي است که همهي شرايط را دارد. البته شرايط ششگانهي مذکور، براي گناهي است که حضرت دستور استغفار در مورد آن را فرمودند و استغفار از هر گناهي قطعاً چنين شرايطي را لازم ندارد. اگر کسي گناه چشم داشته باشد، آيا ميتوان گفت که براي توبه از اين گناه لازم است گوشتهاي بدنش را آب کند؟ قطعا اينگونه نيست و انسان براي آن که در اين زمينهها دچار افراط و تفريط نشود، بايد از کساني که در اين وادي کارشناس هستند و بر همهي ابعاد اشراف دارند، راه کار بگيرد و با ايشان مشورت کند.
🔸پشيماني باطني؛ شرط اساسي توبه
🔺شرط اول و اساسي توبه، پشيماني بر انجام گناه و ظهور غفلت است. امام باقر(ع) فرمود:
«كَفَى بِالنَّدَمِ تَوْبَةً.»
براي توبه، همين که شخص پشيمان شود كافي است.
🔹البته انسان توبه کار بايد اين پشيماني را حفظ کند؛ زيرا در آينده نيز براي او کارساز و راه گشا است، چنان که حضرت در ادامهي روايت ميفرمايد:
به خدا سوگند که از گناه نجات پيدا نميکند مگر کسي که به آن اقرار کند.
🔻البته اقرار نزد ديگران صحيح نيست بلکه اقرار به گناه، تنها به درگاه الهي مطلوب است؛ زيرا شخصيت مؤمن در درگاه الهي بسيار عزيزتر از آن است که خطاهايش نزد ديگران معلوم شده و آبرويش بريزد، آن هم نزد کساني که خود خطاکار و گناه کارند و براي آمرزش گناهان خويش نيازمند مغفرت پروردگار هستند. بلکه انسان مؤمن، بايد تنها و تنها خطاي خويش را نزد پروردگارش بازگو کند تا با اظهار ذلت و خضوع و ندامتي که ميکند، درياي رحمت حق به جوش آمده از او بگذرد.
▪️هنگامي كه عبد که از گناه خويش پشيمان ميشود و اين ندامت را اظهار ميکند، قطعاً در صدد جبران بر خواهد آمد.
▫️توبه، نياز به سر و صدا و نيز #زمان و #مکان مخصوص ندارد. البته روشن است که زمانها و مکانهاي شريف مانند زمانهاي تولد ائمه(ع)و شب و روز قدر يا رفتن به مکه و تشرف نزد پيامبر اکرم(ص) و مراقد ائمهي اطهار(ع) زمينهي بسيار خوبي براي پشيماني و توبه است که از آنها بايد بيشترين استفاده را نمود و در دستورات ديني نيز سفارش زيادي در اين مورد وارد شده است. اما در تمامي موارد، لازم است #تحول_باطني در انسان رخ دهد تا توبهي او توبهي حقيقي و سزاوار قبول درگاه حق باشد.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
Shab27Ramazan1400[05].mp3
2.4M
#بند ۶۶ از استغفار 70 بندی امیرالمؤمنین "علیه السلام"
🎤 حاج میثم مطیعی
🌸اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ لَزِمَنِی بِسَبَبِ کُرْبَهٍ اسْتَعَنْتُ عِنْدَهَا بِغَیْرِکَ أَوِ اسْتَبْدَدْتُ بِأَحَدٍ مِنْهَا دُونَکَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
🌸بارخدایا! و از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که همراهم شد به خاطر گرفتاری که در آن از غیر تو کمک خواستم، یا در آن گرفتاری به کسی جز تو پناه بردم. پس بر محمد و آل محمد درود و رحمت فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان
#استغفار_هفتاد_بندی_امیر_المؤمنین
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#آخرالزمان
https://eitaa.com/qurantehran