#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#کانال_قرآنی_رحیق(تفسیر وقرآن پژوهی)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_عبس
#سوره_عبس #عبس
🔅🔅🔅
💢 نگاشت 29:نکته ها و پیام های تفسیری آیه 16سوره عبس
کِرَامٍ بَرَرَةٍ(16)
که ملائکه مقرب عالی رتبه با حسن و کرامتند.
🔅🔅🔅
۱ - نویسندگان قرآن در صفحه هاى پاکیزه و با عظمت، شخصیت هایى بزرگوار و داراى ارزش و احترام در پیشگاه خداوندند (بأیدى سفرة . کرام)
۲ - نویسندگان قرآن در صحیفه هاى پاک و والا مرتبه، کاتبانى راست گفتار، مطیع خداوند و درست کرداراند. (بأیدى سفرة ... بررة)
◽️«بررة» و «ابرار» به یک معنا است; جز این که «بررة» مبالغه بیشترى دارد; زیرا جمع «بَرّ» است و «بَرّ» مبالغه بیشترى از کلمه «بارّ» (مفرد «ابرار») دارد (مفردات راغب). از جمله معانى اى که براى «بِرّ» ذکر شده، «صلاح و درست کارى»، «اطاعت» و «صداقت» است. (لسان العرب)
۳ - سفیران الهى و واسطه هاى ابلاغ قرآن، فرشتگانى ارجمند و درست کاراند. (بأیدى سفرة . کرام بررة)
۴ - ارجمندى، عظمت و پیراستگى صفحات قرآن و مقام والاى نویسندگان آن، تضمین کننده شایستگى آن براى غفلت زدایى و بیان حقایق است. (إنّها تذکرة ... فى صحف مکرّمة . مرفوعة مطهّرة . بأیدى سفرة . کرام بررة)
▫️👈 ادامه دارد....
☘️☘️☘️
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (56)
#قرآن #کارگزاران #فرهنگی
🔆🔆🔆
26- هماورد طلبی برای صدق ادعاوبرحق بودن
أَمْ يَقُولُونَ تَقَوَّلَهُ بَل لَّا يُؤْمِنُونَ* فَلْيَأْتُواْ بِحَدِيثٍ مِّثْلِهِ إِن كَانُواْ صَادِقِينَ (نجم33و34)
آيا مىگويند: پيامبر، (قرآن را خود ساخته و) به خدا نسبت داده است؟(چنين نيست)، بلكه آنان (به سبب طغيان و حسد) ايمان نمىآورند.
پس اگر راستگويند، سخنى مانند قرآن بياورند.
🔅🔅🔅
📝 نکته ها و پیام ها:
▫ خداوند، بارها كفّار را دعوت به مبارزه نموده است:
☑ گاهى از آنان درخواست آوردن كتابى مثل قرآن كرده، «فأتوا بكتاب من عنداللّه»
☑ گاهى تخفيف داده وبه آوردن ده سوره اكتفا نموده، «فأتوا بعشر سور مثله»
☑ وگاهى به آوردن يك سوره، «فأتوا بسورة من مثله»
☑ و در آيه 34 حتّى به آوردن مطالبى مثل قرآن اكتفا كرده است. «فليأتوا بحديث مثله»
▫ در طوفان تهمت ها، دست از منطق و استدلال بر نداريد و مخالفان را به آوردن سخنى همچون قرآن دعوت كنيد.
▫ مبارزه طلبى در ميدان فرهنگى نيز لازم است.
▫️👈 ادامه دارد....
☘️☘️☘️
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سالروز_فتح_قلعه_خیبر_به_دست_أمیرالمؤمنین_علیه_السلام
#فهم
#قرآن_و_سنت_اهل_بیت_علیهم_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 معادل فتح خیبر
🔹 ما یک وقت تعجب می کردیم که چرا پیغمبر (علیه أفضل صلوات المصلین) این فرمایش را فرمود!؟ جعفر بن ابیطالب برادر علی بن ابیطالب است، او چند سال در حبشه بود مأمور تبلیغ بود، با افکار حبشی ها، با تفکرات مسیحی ها، با تفکرات آنها آشنا شد. بعد از چند سال وقتی وارد مدینه شد که آن روز مسلمان ها به رهبری حضرت یعنی رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) خیبر را فتح کردند. غدّه بدخیم خیبر که سرمایه داران اسرائیلی آن جا بودند، یهودی های بدخیم آن جا بودند، مسلمان ها از آنها وام می گرفتند، مسلمان ها کوخ داشتند، آنها کاخ داشتند، قلعه داشتند درِ قلعه خیبر را که گفتند علی بن ابیطالب باز کرد درِ سبک و عادی که نبود. خیلی سخت بود برای مسلمان ها بار سنگین این بدخیم اسرائیلی های آن روز و جریان فتح خیبر و گشودن خیبر به دست توانای علی بن ابیطالب (علیه أفضل صلوات المصلین) این #اعجاب_آور بود و همه مسلمان ها مخصوصاً وجود مبارک پیامبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) بسیار خوشحال شد. در آن روز جعفر بن ابیطالب از حبشه خود را به مدینه و به محضر حضرت رساند.
🔹 اگر بگویند این حرف طلاست و با طلا باید نوشت، اگر کسی چنین حرفی بزند مورد توبیخ قرار می گیرد. در محضر امام (علیه الصلاة و علیه السلام) سخنانی گفته شد، کسی به آن حضرت عرض کرد عجب جواهری ما امروز از شما شنیدم؟ فرمود همین! حیفت نیامد که این حرف ها را به طلا تشبیه کردی!؟ طلا و نقره اینها «إن الذهب و الفضة، إن الجواهر حجرٌ» طلا یک سنگ زردی است، نقره یک سنگ سفیدی است، حیفت نیامد که این حرف ها را به سنگ تشبیه کردی>؟![1] ما حیفمان می آید که بگوییم بیان نورانی حضرت مثل طلا و نقره است.
🔹 این روز #فتح_خیبر برای همه روز باشکوه و جلال و عظمت بود روز پیروزی اسلام بود و حضرت خیلی خوشحال شد، مسلمان ها هم خیلی خوشحال شدند، یک فتحی بود. در آن روز جعفر بن ابیطالب برادر علی بن ابیطالب اینکه با بازوهای او درِ خیبر کَنده شد، با زبان او بسیاری از مسایل علمی در حبشه حل شد. وقتی وارد مدینه شد وجود مبارک پیغمبر این فرمایش را فرمود، فرمود امروز دو جشن برای من هست، من نمی دانم به کدام یک بیشتر خوشحال باشم!؟ آیا به فتح خیبر یا قدوم جعفر![2] یک #روحانی یا یک #دانشگاهی او درس خوانده و جهانی را در قلمرو خود قرار داده، کتابی نوشته، کتیبه ای نوشته، سخنرانی کرده، محققانه عالم پروری کرده، عده ای را هدایت کرده به اسلام، آمدنِ جعفر بن ابیطالب از حبشه آن قدر برای پیغمبر خوشحال کننده بود که عِدل فتح خیبر بود! یک #آخوند_بفهم این قدر می ارزد، یک #دانشگاهی_بفهم اینقدر می ارزد! الآن هم پیغمبر همان پیغمبر است! الآن وجود مبارک ولی عصر همان ولی عصر است! الآن فاطمه زهرا همان فاطمه زهراست، این دین است! چرا ما قدر این را ندانیم!؟
از باده مغز تَر کن آن یار نغز جوی ٭٭٭ تا سر رود به سر برو تا پا به پا بپو[3]
🔹 چرا در کنار #قرآن نباشیم!؟ چرا در کنار #سنت_اهل بیت نباشیم!؟ چرا از رهنمود نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و آثار نورانی اینها استفاده نکنیم!؟ مگر فرق می کند که یک روحانی برود حبشه بشود جعفر بن ابیطالب یا روحانی بشود شهید مطهری در داخل ایران و خارج ایران قلم فرسایی کند!؟ فرمود برای من این قدر مسرت آور است که نمی دانم به کدام یک از اینها بیشتر خوشحال باشم!؟ الآن هم حرف پیغمبر همین است! الآن حرف وجود مبارک ولی عصر همین است!
[1]. ر.ک: المناقب(ابن شهر آشوب), ج4, ص248؛ «فَسَمِعَ مِنْهُ كَلَاماً أَعْجَبَهُ فَقَالَ هَذَا وَ اللَّهِ یا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ الْجَوْهَرُ فَقَالَ لَهُ بَلْ هَذَا خَیرٌ مِنَ الْجَوْهَرِ وَ هَلِ الْجَوْهَرُ إِلَّا حَجَرٍ».
[2]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج21، ص63؛ «أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص لَمَّا فَتَحَ خَیبَرَ قَدِمَ جَعْفَرُ بْنُ أَبِی طَالِبٍ مِنَ الْحَبَشَةِ فَالْتَزَمَهُ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ جَعَلَ یقَبِّلُ بَینَ عَینَیهِ وَ یقُولُ مَا أَدْرِی بِأَیهِمَا أَنَا أَشَدُّ فَرَحاً بِقُدُومِ جَعْفَرٍ أَمْ بِفَتْحِ خَیبَر».
[3]. دیوان ملا هادی سبزواری, غزل150.
📚 پیام به همایش بینالمللی بازاندیشی آرای استاد مطهری در مواجهه با مسائل امروز
تاریخ: 1399/11/12
☘☘☘
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
16.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 معادل فتح خیبر
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
☘️☘️☘️
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
از دین خود، حفاظت کنید
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#امام_موسی_کاظم
#موسی_بن_جعفر
#امام_کاظم
#دین
#بیگانگان
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
ایمانِ بدون تردید ابوطالب علیه السلام
💠 بیست و ششم رجب المرجب . سالروز وفات جناب ابوطالب ( عموی گرامی رسول اکرم (ص) و پدر امیر مومنان (ع) )
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#ابو_طالب
#ابی_طالب
#ابوطالب
#ابیطالب
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
مراتب یقین ۶۸.۱.mp3
3.95M
#سیر_و_سلوک (۶۸)
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه مرحوم آیت الله #محمد_شجاعی (رضوان الله علیه)
🌿🌿🌿
📼 یقین ۱
🕑 زمان:۳۲ دقیقه
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🔰در رساندن سخن حق و پایبندی به آن استقامت بورزیم و ثابت قدم باشیم.یاریگر ما در انتشار این دغدغه باشید.
👈🏾ادامه دارد...
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#شگفتیهای_قرآن
سوره #نمل آیه ۶۰ :
…وَأَنزَلَ لَکُم مِّنَ السَّمَاءِ مَاء فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَائِقَ ذَاتَ بَهْجَهٍ …
… براى شما آبى از آسمان فرود آورد پس به وسیله آن باغهاى بهجت انگیز رویانیدیم…
🔅🔅🔅
📌“اشاره قرآن به روان درمانی با طبیعت”
طبق تحقیقات #روانشناسان، نگریستن روزانه یک ساعت به طبیعت و رنگهای #سبز، گلها و درختان، بسیار #شادی آفرین بوده و روشی موثر برای درمان #افسردگی، نا امیدی و بسیاری از اختلالات روحی می باشد که در آیه فوق به آن اشاره گردیده است.
منبع : دانشگاه علوم پزشکی مشهد
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
نکته ها :
#مثالهای_قرآن 49
#مثل
#انفاق #منت #اخلاص #ریا
🔅🔅🔅
💢مثَل گردباد آتشبار 6
(اءَیَوَدُّ اءَحَدُکُمْ اءَن تَکُونَ لَهُ جَنَّةٌ مِّن نَّخِیلٍ وَاءَعْنَابٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الاْنْهَرُ لَهُ فِیهَا مِن کُلِّ الثَّمَرَا تِ وَاءَصَابَهُ ا لْکِبَرُ وَلَهُ ذُرِّیَّةٌ ضُعَفَآءُ فَاءَصَابَهَآ إِعْصَارٌ فِیهِ نَارٌ فَاحْتَرَقَتْ کَذَا لِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمُ الاْیاَتِ لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُونَ) . (بقره / 266.)
((آیا کسی از شما دوست دارد که باغی از درختان خرما و انگور داشته باشد که از زیر درختان آن ، نهرها در جریان باشند و برای او در آن (باغ ) از هر گونه میوه ای وجود داشته باشد درحالی که به سن پیری رسیده و فرزندانی (کوچک و) ضعیف دارد (در این هنگام ) گردبادی (کوبنده ) که در آن آتش (سوزانی ) است به آن برخورد کند و شعله ور گردد و بسوزد ! (این گونه است حال کسانی که انفاقهای خود را با ریا و منّت و آزار باطل می کنند) این چنین خداوند آیات خود را برای شما آشکار می سازد ؛ شاید بیندیشید (و با اندیشه ، راه حق را بیابید) )) .
🔅🔅🔅
📝 نکته ها :
3- اهمّیت تفکّر در قرآن
قرآن مجید در حدود ((پنجاه )) مورد در باره تفکّر و اهمیّت آن و نکوهش اندیشه نکردن تاءکید کرده است.
موارد تفکّر و دایره آن بسیار وسیع است ؛ تفکّر در نظام آفرینش ، در بعثت پیامبران ، در معاد و زندگی پس از مرگ در تاریخ و سرگذشتهای بشر ، در آفرینش انسان ، در این که از کجا آمده و آمدنش بهر چه بوده ؟ به کجا می رود و مسؤ ولیتش چیست ؟ و . . . .
از امام صادق علیه السّلام روایت شده است که فرمود :
((اءَفْضَلُ الْعِبادَةِ إِدْمانُ التَّفَکُّر فِی اللّهِ وَ فِی قُدْرَتِهِ ؛ برترین عبادتها ، تفکّر درباره خدا و قدرت اوست)).
در روایت دیگر از آن حضرت وارد شده که فرمود :
((کانَ اءَکْثَرُ عِبادَةِ اءَبی ذَرٍ - رحمة اللّه علیه - خِصْلتین التَّفَکُّرُ وَ الاِْعتِبار ؛ بیشترین عبادت ابوذررحمه اللّه تفکر و عبرت گرفتن بود)) .
از امام رضاعلیه السّلام روایت شده که می فرماید :
((لَیْسَ الْعِبادَةُ کَثْرَةَ الصَّلاةِ وَالصَّوْمِ ، إِنَّماالْعِبادَةُ التَّفَکُّرُ فی اءَمْرِاللّهِ عَزَّوَجَلَّ ؛ عبادت به زیاد نماز خواندن و روزه گرفتن نیست عبادت واقعی تفکّر در کار خداوند متعال و اسرار جهان آفرینش است )) .
در روایت است که :
((عن الحسن الصیقل قال : ساءلت اباعبداللّه علیه السّلام عمّا یروی النّاس اءنّ تفکُّرَ ساعةٍ خَیْرٌ مِنْ قیامِ لیلةٍ ، قُلت : کیفَ یَتَفَکَّر ؟ قال : یَمرُّ بالْخَربَةِ اءو بالدّارِ فَیَقولُ : اءین ساکنوکَ ، اءین بانوکَ ، ما [با] لکَ لا تَتَکَلَّمین . ؛ ((حسن صقیل )) گفت : از امام صادق علیه السّلام پرسیدم : منظور از روایتی که می گوید : ((یک ساعت تفکر ، از یک شب عبادت بهتر است )) چیست ؟ و چگونه باید تفکّر کرد ؟
امام در پاسخ فرمود : هنگامی که از کنار ویرانه ، یا خانه مخروبه ای (که از ساکنان خالی شده ) می گذرد ، خطاب به آن بگوید : ساکنان تو کجا رفتند ؟بنیانگذارانت چه شدند ؟ چرا سخن نمی گویی ؟ ))
👈🏾ادامه دارد.....
🍀🍀🍀
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
👇🏼👇🏼👇🏼
▫️از رسول خداصلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده که فرمود :
((فِکْرُ ساعَةٍ خَیرٌ مِنْ عِبادَةِ سَنَةٍ ؛ یک ساعت فکر کردن از یک سال عبادت بهتر است )) .
▫️و در حدیثی دیگر فرمود :
((فِکرَةُ ساعَةٍ خَیْرٌ مِنْ عِبادَةِ سِتِّینَ سَنَةٍ ؛ ساعتی اندیشیدن ، بهتر از شصت سال عبادت کردن است )).
▫️اختلاف تعابیر به خاطر تفاوت مراتب تفکّر و اندیشه است ، یعنی تفکر نسبت به افراد و موارد آن متفاوت است ؛ بعضی از تفکّرها ، یک ساعتش بهتر از یک شب عبادت و بعضی بالاتر از یک سال عبادت و بعضی دیگر برتر از ((هفتاد)) سال عبادت است . بلکه بعضی از لحظه های تفکّر از هفتصد سال عبادت هم بالاتر است ، مانند لحظه تفکر حرّبن یزید ریاحی سلام اللّه علیه روز عاشورا در کربلا .
((حرّ)) اگر هزار سال هم عمر می کرد و همواره به عبادت خدا مشغول می بود ، هرگز به درجه و مقامی که بایک لحظه تفکّر صحیح نائل گشت ، نمی رسید .
▫️امام خمینی قدّس سرّه می فرمود :
((این وصیّت نامه هایی که این عزیزان [رزمندگان اسلام ] می نویسند ، مطالعه کنید . پنجاه سال عبادت کردید و خدا قبول کند ، یک روز هم یکی از این وصیّتنامه ها را بگیرید و مطالعه کنیدو تفکّر کنید)) بنا بر این تفکّر و اندیشه مایه تنبّه و بیداری و عبرت و بصیرت است . البته نه هر تفکّری ، اندیشه ای که در آن عمق نگری و حقیقت گرایی باشد ، نه سطحی نگری و ظاهر بینی و تواءم با دنیا پرستی و ریاست طلبی، مانند تفکّر ((عمر سعد)) که از سر شب تا صبح فکر کرد ، بعد به این نتیجه رسید که :
((آدم عاقل نقد را با نسیه معاوضه نمی کند ! )) دنیا و ریاست ملک ((ری )) نقد است و بهشت و دوزخ نسیه . لذا آماده جنگ با امام حسین علیه السّلام شد . قرآن کریم به این گونه متفکّران نفرین می کند ؛ (إِنَّهُ فَکَّرَ وَقَدَّرَ فَقُتِلَ کَیْفَ قَدَّرَ) ؛ ((او (برای مبارزه با قرآن ) اندیشه کرد و مطلب را آماده ساخت . مرگ بر او باد ! چگونه (برای مبارزه با حق ) مطلب را آماده کرد)) .
🍀🍀🍀
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سرچشمه 10
#قرآن_شناسی
#تفسیر
💢اصول كلي شناخت قرآن
🔲 نمونه های قلب بیمار
▫️برخي از شواهدي كه دلالت مي كند بر اينكه منظور از قلب، همان روح مجرّد است، نقل مي شود.
⏪ ج. براي دل در فرهنگ قرآن كريم، سلامت و مرضي است كه هيچ ارتباطي به قلب مادّي ندارد و خداوند سبحان، بعضي از امور را مرض قلب مي داند و برخي از دلها را بيمار مي شمارد. گاهي عقيدهي تباه و جهان بيني باطل و ايمان ناصواب را مرض مي شمارد و گاهي روابط سياسي و برخوردهاي سوء آن را مرض قلب مي داند. مثلاً نفاق را مرض مي داند؛ (في قلوبهم مرض فزادهم اللّه مرضاً)[ سورهي بقره، آيهي 10.]و همچنين گرايش مرد به آهنگ زن نامحرم و اجنبي را مرض مي شمارد و به همسران پيامبراكرم(صلي الله عليه و آله و سلم) دستور مي دهد كه در هنگام سخن گفتن، صدايتان را رقيق نكنيد تا مردي كه قلب او مريض است، طمع نكند؛ (فلا تخضعن بالقول فيطمع الّذي في قلبه مرض و قلن قولاً معروفاً).[ سورهي احزاب، آيهي 32.]
▫️ همين طور گرايش سياستمداران كاذب را به بيگانگان، مرض دل مي شمارد و به آنان كه رابطهي مرموزي با بيگانگان دارند، اعلام مي نمايد كه اين گرايش سياسي مرض دل است و هشدار مي دهد كه همين مايهي رسوايي آنها خواهد شد: (فتري الذين في قلوبهم مرض يسارعون فيهم يقولون نخشي أن تصيبنا دائرة فعسي اللّه أن يأتي بالفتح أو أمرٍ من عنده فيصبحوا علي ما أسرّوا في أنفسهم نادمين)[ سورهي مائده، آيهي 52.]؛
▫️ يعني مي بيني (تو اي پيامبر) كساني را كه در دلهاي آنان مرض است، به سَمْت كفّار و بيگانگانْ شتابزده گرايش دارند و بهانهي آنان كه به عنوان منطق سوء آنها مطرح است، اين است كه مي گويند: ما مي ترسيم برگشت وضع سياسي به ما اِصابت كند و ما را آسيب برساند (احتمالاً وضع سياسي دگرگون مي شود و مشركان پيروز مي گردند و مسلمين شكست مي خورند).
▫️ خداوند در ابطال اين پندار و از بين بردن اين بيماري سياسي فرمود: اميد آن مي رود كه پروردگار، فتح مهمّي نصيب مسلمين كند يا كار ديگري پيش آورد و اين گروه بيمارْ دل بر آنچه در نهادشان مستور داشتند، پشيمان گردند.
▫️ در موارد ياد شده و مشابه آن كه فراوان است منظور از قلب، همان روح انساني است؛ وگرنه هيچ متخصص قلبي، اثر مرض را در دل منافق نمي يابد و هيچ قلب شناس حاذقي اثر بيماري را در دل مردي كه به زن نامحرم طمع دارد، مشاهده نمي كند و هيچ طبيب محققي كه ساليان متمادي در شناخت امراض گوناگون قلب كار كرده است، و راه هاي درمان آن را مي شناسد، اثر مرض را در قلب سياستمداري كه به بيگانگان گرايش سوء دارد، احساس نمي كند؛ بلكه گاهي همهي اين گروههاي ياد شده يا در عنفوان شبابند و از سلامتي كامل قلب برخوردارند و يا اگر به دورهي كهولت رسيده اند، از گزند مرضهاي مادّي قلب و از آسيب بيماريهاي قلب مادّي، مصون مانده اند.
▫️ معلوم مي شود كه منظور از قلب در اين موارد كه گاهي به مرض و زماني به سلامت متصف مي شود مانند: (إذ جاء ربّه بقلب سليم)[ سورهي صافات، آيهي 84.]، (إلاّ من أتي اللّه بقلب سليم)[ سورهي شعراء، آيهي 89.]همانا نفس ناطقهي آدمي است؛ چنان كه در ذيل آيه اي كه گرايش سوء سياسي را مرض قلب مي داند، مي فرمايد: (فيصبحوا علي ما أسرّوا في أنفسهم نادمين)[ سورهي مائده، آيهي 52.]؛ يعني بر آنچه در نفوسشان نهان كرده اند، پشيمان مي شوند. پس، مراد از قلب، همان روح مجرّد انساني است.
☘️☘️☘️
👈🏾ادامه دارد...
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سوره_يوسف
برداشت از آیات ۲۲ ـ ۳
#قصه حضرت #یوسف علیه السلام
از این #آیات برای #سالک الی #اللّه هفت پند وجود دارد که باید به آنها دقت کند:
اوّل: #سالک الی #اللّه باید مسائل #معنوی خود را حتّی به برادرانش اگر اهل #تزکیه نفس نیستند نگوید، زیرا ممکن است آنها #حسادت کنند، او را #تکذیب نمایند و موجبات #ناراحتی او را فراهم بیاورند.
دوّم: اگر کسی را #دوست دارید و در چهره او نور #معنویت مشاهده می کنید، در مقابل کسانی که اهل #تزکیه نفس نیستند به او اظهار #محبّت شدید نکنید. زیرا ممکن است #حسادت آنها حتّی سبب کشتن# محبوب شما شود و او را از شما بگیرد.
سوّم: به هیچ وجه به کسانی که اهل #تزکیه نفس نیستند اعتماد نکنید و #امانتی به دست آنها نسپارید که #پشیمان خواهید شد.
چهارم: #گریه کسانی که #دروغگو هستند و #تزکیه نفس نکرده به هیچ وجه #اعتبار ندارد و گفتارشان ولو با دلایل ظاهری معتبری باشد، ارزشی نخواهد داشت.
پنجم: در تمام #مصائب تنها چیزی که ممکن است انسان را آرامش بدهد و به مقصد برساند، خوب #صبر کردن و از خدای تعالی کمک گرفتن است.
ششم: افرادی که #تزکیه نفس نمی کنند روز بروز بر قساوتشان افزوده می شود تا جایی که مثل #یوسفی را به قیمت بسیار ناچیزی می فروشند و او را دزد و #دروغگو معرفی می کنند.
هفتم: ظالمین و آنهایی که #تزکیه نفس نکرده اند، فکر می کنند که با اظهار #دشمنی به اولیاء خدا به آنها #صدمه وارد کرده و آنها را از بین می برند ولی #غافل از آن که خدای تعالی به آنها #کمک می کند، علم و حکمت بیشتری به آنها عنایت می فرماید و به نیکوکاران جزای وافری می دهد.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom