13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با دین و مذهبی ها مشکل ندارم ولی حجاب را نمی خواهم...
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
http://eitaa.com/adinehtafre
7.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 امام خامنه ای: تمام شهداء پرورش یافتگان قم اند
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 افکار منفی را از خود دور کنید
🎙استاد فاطمی نیا (رحمةالله عليه)
#موعظه_خوبان
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
💢 جایگاه مبنایی امورعامه حکمت متعالیه
استاد علی #ربانی گلپایگانی:
بسیاری از مسائل فلسفی از مبادی استدلالهای کلامی بوده و نقش تعیین کنندهای در بحثهای کلامی ایفاء میکنند، این اصل در مورد حکمت متعالیه صدرایی عمیقتر و فراگیرتر است.
هر گاه متکلم نسبت به مباحثی مانند اصالت وجود، تشکیک در وجود، وجود رابط و مستقل، ویژگیهای هستی ممکن و واجب، وحدت و اقسام آن، علت و معلول، امتناع دور تسلسل، ویژگیهای هستی مادی و مجرد، اقسام سبق ولحوق و... آگاهی کافی نداشته باشد، از عهده تحقیق پیرامون مسائل خداشناسی و توحید بر نخواهد آمد. چند مثال: ...
... از اینجا میتوان به ناآزمودگی نظریه برخی که احیانا از سر دلسوزی و اخلاص به دوستداران فلسفه توصیه میکنند که قبل از آموختن فلسفه، علم کلام را بیاموزند، پی برد.
اینان در حقیقت تحت تأثیر شایعه بی اساس مخالفت فلسفه با دین و عقاید دینی که توسط اشاعره شیوع یافت، قرار گرفته و بدون اطلاع کافی از بحث های فلسفی و کلامی و به انگیزه دفاع از حریم دیانت، یا آموختن فلسفه را تحریم نموده، و یا فرا گرفتن کلام را قبل از آن توصیه مینمایند!!
آری در اینکه آراء فلاسفه در مواردی با آراء متکلمان تعارض دارد، شکی نیست.
ولی به کدام حجت عقلی و نقلی فهم متکلمان صواب بوده و گزارش صحیح شریعت است، تا اینکه رأی آنان معیار حق و باطل در عرصه دیانت دانسته شود؟!
📔 درآمدی بر علم کلام، ص۸۲_۸۵
✅ @feghheakbar
🔸 نکته ای از علامه طباطبایی
🔸علامه حسینی طهرانی از شاگردان سلوکی و علمی علامه طباطبایی،در کتاب«لمعات الحسین»حدیثی را از حضرت امام حسین علیهالسلام نقل میکند و در قولی دیگر در تفسیر آن چنین به بیان علامه طباطبایی استشهاد میکند:
از جمله فرمودههای حضرت سید الشهداء أباعبدالله الحسین(ع)است که روزى به عنوان خطبه براى اصحاب خود ایراد نمودند:
أَیُّهَا النَّاسُ! إنَّ اللَهَ مَا خَلَقَ خَلْقَ اللَهِ إلَّا لِیَعْرِفُوهُ؛ فَإذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ،وَ استَغنَوا بعِبادَتهِ عَن عِبَادَة ما سِواهُ
فَقالَ رَجلٌ:یابنَ رسولِ اللَهِ! مَا مَعرِفَة اللَهِ عَزَّ وَ جَلَّ؟فَقالَ:مَعرِفَة أَهلِ کُلِّ زَمَانٍ، إمامَهُ الَّذِى یَجِبُ عَلَیهِمْ طَاعَتُهُ.
«اى مردم!به درستی که خداوند خلق خود را نیافرید،مگر از براى آنکه به او معرفت و شناسایى پیدا کنند.پس زمانی که او را بشناسند،در مقام بندگى و عبودیت او بر مىآیند؛و به واسطه عبادت و بندگى او از عبادت و بندگى غیر او از جمیع ما سِوى مُستغنى مىشوند.
در این حال مردى گفت:اى پسر رسول خدا! معرفت خداوند عز و جل چیست؟
حضرت فرمود:معرفت و شناخت اهل هر زمان،امام خود را که واجب است از او اطاعت و پیروى کنند.»
🔶علامه طهرانی میگوید:روزی به استاد خود،علامه طباطبایی گفتم: چگونه میتوان به مغز و مراد این حدیث شریف حضرت سید الشهداء(ع)رسید؟
علامه طباطبایی پاسخ گفت:
🔸تنها راه منحصر به فردِ وصول به معرفت امام علیهالسلام و ادراک مقام ولایت مطلقه حضرات معصومین علیهمالسلام،عرفان است و بس!
#علامه_طباطبایی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔 @serajnet
__علامه.mp3
1.69M
مرحوم #علامه_طباطبایی (رضواناللهعلیه) جزو روحانیّون روشنفکر و دارای افکار اجتماعی بود، در #تفسیر المیزان ایشان، این خصوصیّت سرتاپا در مرحوم علّامهی طباطبایی مشخّص است.
🎤بیانات #رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدا و ایثارگران روحانی استان قم
۱۳۹۶/۰۸/۲۲
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
7.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنا بشیم با『DRESS CODE』دانشگاه هاروارد آمریڪا، آکسفورد انگلستان و تگزاس آمریڪا‼️
در ایران امــّـــا...
#مطالبه
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
💬 بردن مهر، قرآن و ... از حرم ائمه اطهار (علیهم السلام) و امام زادگان
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
20.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍ملازاده: عبدالحمید، بیسواد، متکبر، قدرتطلب و تروریست است.
@secret_file
🔻ملازاده برادر یکی از زن های عبدالحمید:
🔹 عبدالحمید، با باند قدرت خودش تمام مخالفین و علمای اهل سنت را سرکوب کرده است.
🔹 هر عالم اهل سنت که از عبدالحمید انتقاد کند، نوچههای عبدالحمید با مُشت و لگد دمار از روزگار او درمی آورند.
🔹 عبدالعزیز (امام جمعه سابق اهل سنت زاهدان) معتقد بود که عبدالحمید یک انسان بی عقل است و از سر ناچاری و اجبار او را انتخاب کرد.
🔹 علت رفتن من از ایران این بود که عبدالحمید من را آزار میداد.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥مستندی کوتاه و شنیدنی از تاریخ زندگانی و آثار علمی دانشمند کم نظیر ابن سینا
#ابن_سینا
#مستند
#تراجم_علما
#فلسفه_اسلامی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
💥نقدی بر روش تحصیل فلسفه در حوزه
🎙آیت الله حسن #رمضانی:
🔹متأسفانه روش تعلیم و تعلم فلسفه در زمان حاضر به این صورت استقرار یافته است که ابتدا بدایه و بعد نهایه و بعد منظومه را میخوانند و در نهایت سر سفره اسفار مینشینند.
این روش بویژه در سالهای نخست تحصیل فلسفه برای محصلین رشته فلسفه مشکلاتی به بار آورده و میآورد.
زیرا بدایه و نهایه و منظومه تقریباً چکیده اسفارند و اسفار هم – همانطور که واضح است – حکمت متعالیه است و کسی که میخواهد فلسفه بخواند، نباید آن را با حکمت متعالی که عالیترین و نابترین و دقیقترین افکار فلسفی را در خود جای داده است، شروع کند؛ زیرا آن طور که لازم است، قدرت تلقی ندارد و نیز کسی که میخواهد به عنوان استاد آن را تفهیم کند، نمیتواند آن را برای یک مبتدی آنطور که باید القا کند.
مباحثی که در ابتدای بدایه آمده است، مانند: اصالت وجود، تشکیک وجود، بساطت وجود، وجود ذهنی، اشکالات آن و … مباحث عمیقی است که ریشه در عرفان دارد و صحیح نیست که آنها را در ابتدا برای کسی که هیچ سابقهای در فلسفه ندارد و هنوز با مباحث فلسفی عرفانی آشنا نیست، مطرح کرد.
♨️پیامدها
این رویه چند پیامد منفی دارد:
✔️نخست آنکه بسیاری از مبتدیان، مباحثی را که بدانها اشاره شد، به خوبی درک نمیکنند و این خود سبب میشود که افراد کم کم دلسرد شده و فلسفه خواندن را رها کنند و عطایش را به لقایش ببخشند.
✔️دوم آنکه افراد مبتدی آنطور که باید نسبت به اینگونه مباحث احساس نیاز نمیکنند؛ در نتیجه از خواندن فلسفه لذت نمیبرند؛ چون با خود میگویند: وجود نه خدای من است، نه پیغمبر من است و نه دردی از دردهای من دوا میکند و نه مشکلی از مشکلات دینی جامعه را حل میکند. اصالت وجود به چه درد من میخورد؟ چرا باید وقت من صرف اینگونه مباحث شود؟
🔸و این برخلاف صورتی است که یک مبتدی، فلسفه را از حکمت متعارف شروع کند؛ مثلاً در کتاب اشارات، قسمت الهیات، مطلب با این بحث شروع میشود که «کل محسوس موجود» آیا عکس این قضیه یعنی «کل موجود محسوس» نیز صادق است؟ یا اینکه خیر، عکس موجبه کلیه، موجبه جزئیه است؛ یعنی «بعض الموجود محسوس». طلبه مبتدی این مسأله را به راحتی میفهمد و نیاز به آن را آنطور که باید احساس میکند و از خواندن فلسفه، لذت لازم را میبرد.
✔️سوم آنکه رویه یاد شده موجب میشود که در بسیاری موارد برای افراد، برداشتهای دور از واقعیت پیش آید که چه بسا تا پایان در ذهنشان باقی بماند و یا دستکم مدت مدیدی ذهن و فکرشان را به خود مشغول کند و پس از سالیانی بفهمند که در طول این مدت کله بیصاحب میتراشیدهاند، به شکلی که هم خود از تلقی صحیح بازماندهاند و هم دیگران را به اشتباه انداختهاند.
🔸روش صحیح تحصیل فلسفه
برای اینکه ما با این مشکلات روبهرو نشویم، باید #فلسفه را با خواندن یک دوره حکمت متعارف مشائی - که با فهم و استعداد افراد مبتدی مناسب است - شروع کنیم و بعد از آن به فراگیری حکمت اشراق، که ناظر به حکمت مشاء است، بلکه نقدی است بر آن حکمت، بپردازیم و در کنار اینها باید مباحث کلامی را نیز پیگیری کنیم.
💎 منبع 👉
#فلسفه_اسلامی
#نقد_حوزه
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🆔@river1399
🌸 @kashkolenab