روشنگر مدیا
♦پروفسور آرتور آلیسون رئیس دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه لندن که بعد از مسلمان شدن نام خود
🔸روشنگر به نقل از رهیافته/ پروفسور «آرتور آلیسون»، رئیس دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه لندن با بیان اینکه اسلام دین حقیقت بوده و مطابق با فطرت بشر است، گفت: به عنوان رئیس انجمن مطالعات روانشناسی و معنوی انگلیس، در جریان مطالعاتم در مورد روانشناسی و ادیان با دین اسلام آشنا شدم و آن را در مقایسه با ادیان دیگر کاملترین دین یافتم.
🔹وی با اشاره به آیه ۴۲ سوره مبارکه زمر «اللَّهُ یَتَوَفَّى الْأَنْفُسَ حِینَ مَوْتِهَا.... این آیه را دلیل مسلمان شدن خود توصیف کرد و گفت: زمانیکه درباره اسلام مطالعه میکردم، آیات قرآن را مطابق با منطق و علم یافتم. هنگام گفتن شهادتین حس عجیبی تمام وجودم را فرا گرفت؛ حس آرامش، راحتی و رضایت.
🔸 حقیقت این آیه توسط مطالعات روانشناسی اثبات شده است و به ما یادآور میشود که خواب و مرگ به هم نزدیک هستند...
🔹 دنیای مادی اکنون در مرحله بحرانی قرار دارد و حقایق را بهطور صحیح بیان نمیکند، لذا بیان حقایق مطرح شده در قرآن برای بشر امروز #مسئولیت_اصلی_مسلمانان است.
👈شرح کامل این مطلب را در سایت #رهیافته مطالعه بفرمایید
rahyafteha.ir/34678/
🌐 @rahyafte_com
https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
🔸🔹دکتر کارن خانلری: عزمی مشترک برای برونرفت از تحریمها وجود دارد
🔹🔸اروپا با تحریمها موافق نیست
✍🏻روشنگر به نقل از آلیک/ دکتر کارن خانلری، نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی در خصوص تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران و راهکارهای مقابله با آن گفت:
🔸«مقابله با تحریمها چندان هم ساده نیست و پیچیدگیهایی وجود دارد، اما قابل توجه است که همه مسئولان اعم از مقامات قضایی، قانونگذاری و اجرایی کشور مصمماند که با این تحریمها مقابله و آنها را دور بزنند. نمیتوانم در اینباره توضیحی بدهم اما درباره راهکارها به اندازه کافی فکر شده و اکنون قابل اجراست.
🔹وی افزود: نکته قابلتأمل آن است که این تحریمها فقط اقتصادی نیست و در واقع سیاسی محسوب میشود. به یقین میتوان گفت، ایالات متحده به واسطه سیاستهای افراطگرایانهارئیسجمهورش، امروز در انزوا قرار گرفتهاست.
🔹اگر وضعیت را با چند سال گذشته مقایسه کنیم که همه قدرتهای جهان در خصوص تحریمهای ضدایرانی با یکدیگر همنظر بودند، امروز اینطور نیست. اکنون اروپا در سطح جهانی، با این تحریمها موافق نیست و به نظر میرسد آمریکا در این تحریمها تنها مانده و این به ما این فرصت مقابلهای بهتر را میدهد.
🔸خانلری در پایان تأکید کرد: در خصوص چگونگی مقابله، باید به مرور شاهد آن باشیم. مثلاً، پیشبینی شده بود که نرخ ارز افزایش وحشتناکی داشته باشد اما این اتفاق نیفتاد، نرخ دلار افزایش نمییابد و حتی تصورذ میکنم برعکس این امر رخ دهد. حدس و گمان، کار بیهودهای است و باید منتظر بود، اما یقین دارم که عزمی مشترک برای برونرفت از این وضعیت وجود دارد.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⚠️آیا #بهائیت به #مساوات_بشر اعتقاد دارد⁉️
💠 روشنگر به نقل از کانال نقد و بررسی بهائیت/ گفتوگوی یک پژوهشگر در زمینهی بهائیت با مبلّغی بهائی، در مورد میزان صحت ادعای #برابری_انسانها در باور این فرقه:
🔶مبلّغ بهائی: پیشوایان ما برای اعلام #مساوات و #برابری تامّ میان بشر آمده و لزوم تساوی انسانها را مقتضای #عدل و #عقل دانستهاند؛ همچنان که #عبدالبهاء گفته است: «یکی از تعاليم #بهاءالله، مساوات بين بشر است و اخوت تام (: برادری کامل). عدل چنين اقتضا مینماید كه حقوق نوع انسانی جميعاً محفوظ و مصون ماند و حقوق عمومی يكسان باشد و اين از لوازم ذاتيهی هيئت اجتماعيه است».[1]
🔷پژوهشگر: چطور چنین ادعایی دارید در حالی که عبدالبهاء (در جایی دیگر)، صراحتاً برابری بشر را محال دانسته است: «مساوات ممكن نيست ... آيا ممكن است نفسی كه در درجهی اعلای عقل است با نفسی كه هيچ عقلی ندارد، مساوی باشد».[2]
🔶مبلّغ بهائی: کاملاً روشن است که از لحاظ عقلی و معنوی، امکان تساوی انسانها وجود ندارد؛ این امرِ پوشیدهای نیست و خود مشاهده میکنید.
🔷پژوهشگر: جالب است بدانید #پیشوایان_بهائیت، نه تنها از لحاظ عقلی و #معنوی تساوی انسانها را محال دانسته، بلکه حتی از جهت #مادی هم تساوی بشر را ممکن ندانستهاند: «نه آنكه مساوات باشد، بلكه اصلاح لازم است والّا مساوات ممكن نيست، #نظم_عالم به هم میخورد. نظم عالم چنين اقتضا مینمايد كه طبقات باشد. نمیشود بشر يكسان باشد».[3]
🔶مبلّغ بهائی: از بین رفتن طبقات اجتماعی هم محال هست و بخاطر همین عبدالبهاء فرمودند که باید #تعادل ایجاد شود و تعادل امری غیر از مساوات است❗️
🔷پژوهشگر: پس یا تبلیغات شما در خصوص لزوم تساوی بشر، دروغین و عوامفریب هست و یا متعصبانه از تناقضگوییهای پیشوایانتان دفاع میکنید❗️
🆔 @n_bahaiat
📚پینوشت:
📕[1]. اشراق خاوری، پیام ملکوت، ص 30.
📕[2]. همان، ص 134.
📕[3]. همان، ص 134.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
روشنگر مدیا
✝کلیسای تادئوس و باردوقیموس مقدس تهران
🔸کلیسای تادئوس و باردوقیموس مقدس نخستین کلیسای ارمنی و مسیحی تهران است که در منطقه بازار حضرتی، تقاطع خیابان مولوی در جنوب شرقی تهران واقع شده است.
بنای این کلیسا در سال 1808 میلادی به اهتمام ده خانواده ارمنی معروف به "جام بران" که به دستور فتحعلیشاه قاجار از جلفای اصفهان برای انجام امور شیشه بری کاخهای سلطنتی (کاخ گلستان فعلی) به تهران آمده بودند، صورت گرفته است .
بانیان اصلی این کلیسا استاد خاچیک و استاد هارطون معروف به (جام بران) می باشند و مدفن آنها در محوطه کلیسا قرار دارند.
گفتنی است که نام کلیسا از نامهای تادئوس و باردوقیمئوس مقدس، از حواریون عیسی مسیح برگرفته شده است. از نیمه اول قرن اول میلادی مسیحیت به وسیله این دو حواری در ارمنستان ترویج یافته است.
نام ارمنیان و ارمنستان به عنوان اولین کشور و ملت دنیا که درسال 301 میلادی مسیحیت را به عنوان مذهب رسمی پذیرا شده اند، درتاریخ ثبت شده است.
مساحت تقریبی کلیسا و نمازخانه حدود 220 مترمربع بوده و مساحت کل آن با حیاط و اتاقها جمعاً به350 متر مربع میرسد. از محوطه کلیسا به خاطر اولین و تنها مکان موجود درآن زمان، برای تدفین مسیحیان وفات یافته درتهران، به عنوان آرامگاه استفاده شده است. بسیاری از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی خارجی مانند سفرای روسیه و انگلستان، همچنین اسکندرشاهزاده گرجستان، چارلز اسکات فرزند دوم سروالتر اسکات نوسینده شهیر انگلیسی، چارلز آلیسون فرستاده ویژه و وزیر مختار دربار انگلستان در ایران و داوودخان طبیب نظام که هنگام معالجه بیماری طاعون رواج یافته دربین سربازان، خود نیزگرفتار این بیماری شد، در صحن کلیسا به خاک سپرده شده اند. تصاویر سنگ مزارها لباس دوره قاجار برتن دارند.
درسال 1970 میلادی (1349 ش.)هنگامی که دیوارهای کلیسا را رنگ می زدند، دراثر فروریختن گچ رویه سطحی، شکل اولیه دیوارها و قسمتی از تصاویر نقاشی شده زیر گچها نمایان شد. این تصاویر که همه یک شکل دارند، گلدان گلی رابا گل و بته و پرندگانی به شکل طوطی نشان می دهند ورنگ آنها از عصاره گیاهی تهیه شده است.
درحال حاضر، ماهی یک بار، در اولین جمعه هرماه میلادی و سالی یک بار درروز مخصوص این کلیسا، درآن مراسم مذهبی برگزار می شود.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
💢دیدگاه #بهاء و #عبدالبهاء نسبت به #ربا❗️
💠روشنگر به نقل از کانال نقدوبررسی بهائیت/ گفتوگوی مبلّغی بهائی با یک پژوهشگر در زمینهی #بهائیت، در مورد دیدگاه پیامبرخواندهی بهائی و جانشین او نسبت به مسئلهی #رباخواری:
🖋پژوهشگر: مگر پیامبرخواندهی بهائیت حکم به #تحریم_ربا نداده و گفته است: «اكثری از مردم محتاج به اين فقره (ربا) مشاهده میشوند، چه اگر ربحی در ميان نباشد، امور معطل و معوق خواهد ماند... لذا فضلا علی العباد (: منّتی بر بندگان)، ربا را مثل #معاملات ديگر كه ما بين مردم متداول است، قرار فرموديم يعنی ربح نقود (#سود_پول)، از اين حين كه اين حكم مبين از سماء مشيت نازل شد، #حلال و طيب و #طاهر است».[1]
🖍مبلّغ بهائی: بله ایشان با توجه به #مقتضیات_روز چنین فرمانی دادهاند.
🖋پژوهشگر: آیا این حکمی بر خلاف آیات الهی نیست که ربا را به #جنگ_با_خدا تشبیه کرده است؟![2]
🖍مبلّغ بهائی: شاید به همین خاطر عبدالبهاء، از رباخواری منع کرده است: «من بعد تنزيل به نفسی ندهيد زيرا عبدالبهاء تنزيل دوست ندارد ولو اينكه مشروع است مگر #قرضالحسنه اما از احدی تنزيل مگيريد».[3]
🖋پژوهشگر: مگر پیامبرخواندهی بهائی (بر خلاف تصریح ادیان الهی)، حکم به جواز رباخواری از جانب خدای تعالی نداده بود؛ پس چطور عبدالبهاء خودسرانه از آن نهی کرده است⁉️ مگر عبدالبهاء در بهائیت، مقامی فراتر از مفسّر آیات بهاء دارد که خودسرانه دستور به لغو فرامین او میدهد⁉️ به راستی چگونه ممکن است كاری را كه پیامبرخواندهی بهائی به خاطر لطف به بندگان از جانب خدا حلال كرده، به خاطر #تمايلات_شخصی عبدالبهاء ممنوع شود⁉️
🆔 @n_bahaiat
📚پینوشت:
📘[1]. عبدالحمید اشراق خاوری، گنجینه حدود و احکام، ص 202.
📗[2]. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَذَرُوا مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ؛ فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ... [بقره/279-278]؛ ای کسانی که #ایمان آوردهاید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید، و آنچه از (مطالبات) ربا باقی مانده، رها کنید؛ اگر ایمان دارید؛ پس اگر ترک ربا نکردید آگاه باشید که به #جنگ #خدا و #رسول او برخاستهاید».
📘[3]. عبدالحمید اشراق خاوری، گنجینه حدود و احکام، ص 204.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⚫️ به مناسبت سالروز رحلت حضرت آیت الله #میرزا_مهدی_اصفهانی (ره)
💠 حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره):
«ایشان [آقا میرزا مهدی] در اواخر عمر از آنچه در مورد فلسفه و فلاسفه گفته بود برگشته بود این معنی برای من ثابت شده است. آقای خمینی میفرمود: [آقا میرزا مهدی] میخواست دست مرا ببوسد. گفتم: برای چه؟ [آقای خمینی] پاسخ داد: نمیدانم شاید ڪتاب ڪشفالأسرار را دیده.»
📚 منبع: زمزم عرفان، محمدی ری شهری، ص 134
🆔 @hojjatiye
🆔 @Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
♨️شكست پروژه «حصر»
👈🏻بازگشايي خانقاه اميرسليماني، رفع محدوديتها و سكوت معنادار مجذوباننور
✍🏻صبح امروز، پنجشنبه 24آبانماه 1397 وبا گذشت بيش از هشت ماه از وقايع تأسفبار گلستان هفتم اسفندماه 1396 توسط #دراويش افراطي فرقه گنابادي، بيانيهاي مبني بر بازگشايي مجدد #خانقاه_اميرسليمانی تهران(محل برپايي مجالس فقري با حضور نورعلي تابنده) با مساعدت نيروهاي امنيتي، از سوي نمايندگان قطب #فرقه_گنابادی منتشر شد.
🔹اين بازگشايي، به دنبال رفع برخي ضرورتهاي امنيتي محل سكونت قطب در هفته گذشته، صورت ميگيرد و نويد بازگشت شرايط عادي را به فرقه گنابادي دارد.
نكته قابلتأمل در اين زمينه، سكوت معنادار طيف افراطي #فرقه در قبال اين مسئله است؛ #گروهك_مجذوبان_نور و حاميانش با تأخيري قابل توجه، تنها به انتشار صرف اين بيانيه بسنده كرده و همچنان روزشمار -ابداعي- «حصر» قطب فرقه(نورعلي تانبده) را ادامه دادهاند.
🔸شايد رفع شرايط بحراني سابق، حاكم شدن آرامش نسبي بر فرقه و بازگشت وضعيت عادي با منويات افراطيون، سازگاري ندارد كه اينگونه،ناديدهاش گرفته و مهر بر لب زدهاند.
🔹به هر روي، اين امكان كه -به اذعان بيانيه- با مساعدت نيروهاي امنيتي و مسئولين مملكتي بار ديگر فراهم شده، فرصتي است براي دراويش فرقه گنابادي كه با بهرهگيري از آن، بتواننند در جهت ترميم چهره مخدوش فرقه حركت كرده، يا اينكه ،فريفته اغراض افراطيون شوند و گلستان هفتمي ديگر به بار آيد.
❓بايد ديد، افراطيون با شكست پروژه «حصر»، اينبار چه واكنشي خواهند داشت و آيا اين سكوت، آرامش قبل از طوفان است؟
📚بخش تحليلي روشنگر
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
⭕️نامهای «اسلامی» بسیاری از شهرهای هند تغییر خواهد کرد
👈🏻با وجود انتقادهای تند جامعه مدنی، حزب بهاراتیا جاناتا، حزب حاکم هند، نام «اسلامی» شماری از شهرهای هند را به نامهای هندو تغییر داد.
🔸هفته گذشته یوگی آدیتیاتات، وزیر اول ایالت شمالی اوترا پرادش اعلام کرد نام شهر اللهآباد به پریگراج و نام فیضآباد به آیودهیا تغییر کرده است.
🔹روشنگر به نقل از یورونیوز، آدیتیاتات، راهب و سیاستمدار هندو و همچنین حزب بهاراتیا جاناتا، میگویند نامهایی که بر این شهرها گذاشته شده، نامهای باستانی آنها است؛ نامهایی که قرنها پیش از ورود مسلمانان به هند، برای مردم شبه قاره شناخته شده بوده است.
🔹مسئله وقتی در جامعه چند ملیتی هند نگران کننده میشود که بدانیم این تصمیم، تنها به ایالت اوترا پرادش محدود نبوده و دولتهای محلی تحت سیطره حزب بهاراتیا جاناتا در دیگر نقاط این کشور هم رویه مشابه تغییر نام شهرها، خیابانها و فرودگاهها را در پیش گرفتهاند. برای مثال در ایالت غربی گجرات، دولت محلی درصدد تغییر نام احمدآباد به کارناواتی است. ازطرفی، در ایالت بیهار (بهار) هم احزاب ملیگرای حاکم پیشنهاد تغییر نام شهر بختیارپور را مطرح کردهاند.
🔸منتقدان این رویکرد حزب حاکم هند و شخص نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور با یادآوری خشونتها میان مسلمانان و هندوهای افراطی در دهه ۹۰ بر سر تخریب مسجد بابری، میگویند تغییر نامهای دوران حاکمیت اسلام در هند، میتواند علاوه بر خدشه دار کردن چهره بیطرف دولت هند، آتش تنش میان میلیونها شهروند این کشور را بار دیگر شعله ور سازد.
🆔 https://t.me/feraghvaadyan
🆔 https://eitaa.com/feraghvaadyan
🆔 https://sapp.ir/feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤گفتگوی صداوسیمای قم
با مهندس آرش آبایی
در همایش خدامحوری در #ادیان_توحیدی
قم
🗓۲۳ آبان ۹۷
@Feraghvaadyan