روشنگر مدیا
♨️یکبار دیگر، خشم جریان #تبشیری از ابراز همراهی اقلیتهای دینی با ایران♨️
👈🏻«محبتنیوز»، ارگان جریان مسیحیتتبشیری در یادداشتی انتقادی، ضمن ارائه گزارشی از بیست و نهمین کنگره جهانی آشوریان، اینبار «یوناتان بتکلیا» را هدف آماج حملات خود قرار داد تا نشان دهد یکبار دیگر از ابراز همراهی اقلیتهای دینی،بهویژه مسیحیان با ملت مسلمان ایران، خشمگین شدهاست.🔹
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
▫️تناقضات جریان افراطی فرقه گنابادی!
🔺تناقض فوق از سه حال خارج نیست:
1. جریان افراطی فرقه گنابادی دچار اختلافعقیده شدهاند.
2. هماهنگی میان تیم افراطی از میان رفته و دچار خطا شدهاند.
3. تلون جریان افراطی؛ یعنی با تغییر شرایط، «حصر» را معنا کرده و حسب موقعیت و مطامع، آن را پیراهن عثمان میکنند!
🔸 بیتردید، ایندست تناقضات ، بیش از هر چیز نمایانگر باطن حقیقی طیف افراطی #فرقه_گنابادی است.
روشنگر مدیا
❗ابراز همدردی به سبک مجذوبان نور؛ ماهی گیری طیف افراطی گنابادی از آب گل آلود 👇👇👇
👈در حالی که دل های ملت ایران از حمله تروریستی ددمنشانه و به خاک و خون کشیدن شماری از مردم مظلوم در اهواز به درد آمده, گروهک مجذوبان نور با فرصت طلبی و پس از گذشت یک روز از این حادثه, بیانیه ای در محکومیت حمله تروریستی و _به اصطلاح_ ابراز همدردی با داغدیدگان صادر کرده که بیشتر به اعتراض نامه های گروه های برانداز شباهت دارد.
❗در بند آخر این بیانیه, حاکمیت ایران به سبب "سایه نگاه امنیتی و فشار بر اقوام و اقلیت ها", عامل اصلی این جنایت و"زمینه ساز برای نفوذ دشمنان" بیان شده است!
👈این فرصت طلبی, نمایانگر ماهیت حقیقی مجذوبان نور است که حتی از چنین جنایات غیرانسانی در حق هموطنان خود نیز به منزله وسیله ای برای دستیابی به مقاصد خویش بهره می جوید.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
❌سوءاستفاده #انجمن_حجتیه از شهدای #دفاع_مقدس
(قسمت سوم: شهید جعفری)
مقوله جنگ از آن جمله مواردی است که رفتار و گفتار سران انجمن، شرکت در آن را نفی نموده، اما ظاهرسازیهای تشکیلات حجتیه در برخی مواقع خاص، سعیشان در همسو نشان دادن خود با شهدا را در بر دارد. انجمنحجتیه تلاش داشت خود را همسو و همراه با رزمندگان نشان دهد. انتشار نشریه «مرزبانان» در مهرماه 1360 و مصادف با هفته جنگ، از نمونه فعالیتهای انجمن در این زمینه است. انجمن در این نشریه، فهرستی از اسامی شهدا را منتشر ساخت و همه آنان را اعضا و منتسبین به انجمنحجتیه معرفی کرد.
👈🏻در این مطلب چند قسمتی به تنیچند از شهدایی که انجمن، آن را به خود منتسب ساخته نظری میافکنیم تا حقیقت امر آشکار گردد.
شهید جعفری هم از مسئولین انجمنحجتیه در #کرمانشاه بودند اما ایشان هم پیش از پیروزی انقلاب خطشان را از انجمن جدا کرده و انقلابی میشوند. از همسر شهید نقل شده که روزی مرحوم حلبی شهید جعفری را خواسته و به او میگوید: «اگر ادامه دهی [منظور ادامه فعالیتهای انقلابی است]، مثل انسانی که دستش فاسد شده و برای اینکه بقیه تن سالم بماند مجبور است دستش را قطع کند، مجبورم شما را کنار بزنم.» همانطور که بعد از انقلاب شهید جعفری از اصلیترین مسئولین سپاه در غرب کشور بودند.
@Feraghvaadyan
🔸محکومیت حادثه تروریستی اهواز و عرض تسلیت ارامنه اصفهان و جنوب
📝«ضمن محکوم نمودن حمله تروریستی در اهواز که منجر به جان باختن و زخمی شدن تعدادی از هموطنان عزیزمان گردید، به خانوادههای قربانیان این حادثه تسلیت عرض نموده، از خداوند منان بهبود هرچه سریعتر مجروحان را خواهانیم.»
🔸پیشوای مذهبی، شورای خلیفه گری و جامعه ارامنه اصفهان و جنوب ایران
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔺 تداوم سریال تناقضگوییهای #جریان_افراطی #گنابادی ؛ بد نیست افراطیون، بند پنجم #بیانیه اسفند ماه ر
📝جریان افراطی #فرقه_گنابادی که جوسازی گستردهای برای زیرسؤال بردن اعتبار مشایخ و مأذونین و بهویژه نمایندگان #قطب در فضای مجازی راه انداخته، اینبار کانال «مزار بیدخت» را بهانه قرار داده و بااستناد به بیانیه اسفندماه 1396، آن را فاقد اعتبار میخواند. صرفنظر از این تنشزاییهای درونفرقهای و اهداف افرطیون از این امر، پرسش آن است که جریان افراطی، چگونه به بیانیهای استناد میکنند در حالیکه فعالیت رسانةای خودشان در طول ششماه گذشته وهماکنون، مصداق بارز نقض فرمان قطب است! گویا سریال تناقضگوییهای افراطیون و گافهایشان، تمامی ندارد!
📚بخش تحلیلی روشنگر
@feraghvaadyan
افتخار بهائیت از رابطه با بن گوریون!
دیوید بن گوریون از مهمترین پایهگذاران رژیم جعلی اسرائیل محسوب میشود. وی از عوامل مستقیم قتلعام دیر یاسین، عملیاتهای تروریستی انفجار هتل ملک داوود و هتل سمیرامیس و ارتکاب جنایات علیه مصر و الجزایر میباشد. با این حال، سران تشکیلات بهائیت، از روابط خود با این شخص خونخوار، به عنوان افتخاری برای بهائیان یاد کردهاند.
@n_bahaiat
@feraghvaadyan
⚗️🍃 جدیدترین یافته های علمی جهان میگوید : تربیت #دینی با سطوح بالاترِ سلامت و تندرستی در ابتدای بزرگسالی #مرتبط است.
📖 September 14, 2018 , Harvard T.H. Chan School of Public Health
🔺23 شهریور 1397🔻
🔖 براساس مطالعه جدید دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه #هاروارد مشارکت در اعمال معنوی در دوران کودکی و نوجوانی ممکن است عامل محافظت کننده برای طیفی از نتایج سلامت و تندرستی در اوایل بزرگسالی باشد (18 تا 25 سال) . دانشمندان دریافتند ، مردمی که بصورت هفتگی در سرویس های مذهبی شرکت می کنند یا نماز روزانه به جا می آوردند و یا در سنین جوانی مدیتیشن انجام میدهند در 20 سالگی رضایت بیشتر از زندگی و نگاه مثبت تر خود را به آن ، نسبت به افرادی که با عادات معنوی منظم رشد نکردند ، گزارش دادند - همچنین احتمال ابتلا به افسردگی ، مصرف سیگار و مواد مخدر و انتقال عفونت از طریق ارتباط جنسی برای این افراد پس از 20 سالگی نیز کمتر است🍃
🖊نویسنده این مقاله Ying Chen از دانشگاه هاروارد می گوید : این یافته ها هم برای درک ما از سلامتی و هم برای فهم راه های درست پرورش فرزند پر اهمیت است . بسیاری از کودکان مذهبی پرورش میابند و مطالعات ما نشان میدهد که این میتواند به شدت بر سلامت رفتار ، سلامت روان و بطور کل شادی و تندرستی آن ها اثر بگذارد .
📑 این مقاله 13 سپتامبر 2018 در نشریه آمریکایی اپیدیمیولوژی منتشر شده
📌مطالعات قبلی ارتباط میان فعالیت های مذهبی و نتایج سلامت و رفاه بیشتر آن از جمله کاهش خطر مرگ زودرس در میان بزرگسالان را نشان داده بود .
📖 برای این تحقیق Chen و نویسنده ارشد Tyler VanderWeel John L Loeb و Frances ،Lehman Loeb استاد اپیدیمیولوژی - داده هایی از مادران را در مطالعه"سلامت پرستاران" (NHSII) و مطالعه "رشد تا به امروز" ( GUTS) (پروژه مشترک دانشگاه هاروارد و بیمارستان بانوان بریگام) را تجزیه و تحلیل کردند . نمونه شامل بیش از 5000 جوان بود که بین 8 تا 14 سال تحت نظر بودند . محققان متغییر های زیادی را از جمله سلامت مادران ، وضعیت اقتصاد اجتماعی ، سابقه سوء مصرف مواد مخدر و علائم افسردگی ، کنترل کردند تا خاصا بتوانند اثرات تربیت دینی را بررسی کنند .
📩 نتایج نشان داد مردمی که در کودکی و نوجوانی حداقل بصورت هفتگی به سرویس های مذهبی مراجعه می کنند تقریبا 18 درصد بیشتر احساس شادی و رضایت می کنند نسبت به بزرگسالانی که ( سنین 23 -30 ) هیچگاه به خدمات مذهبی مراجعه نکرده اند - آنها همچنین 29 درصد تمایل بیشتر به شرکت در اعمال اجتماعی داوطلبانه دارند و 33 درصد کمتر از مواد مخدر استفاده می کنند .
🍃آنهایی که در طول رشد روزانه نماز میگزارند و یا مدیتیشن انجام میدهند در بزرگسالی 16 درصد شاد تر هستند ، احتمال شروع رابطه جنسی در سن پایین در آن ها 30 درصد کمتر است و احتمال انتقال عفونت از طریق رابطه جنسی نیز نسبت به آنهایی که هیچگاه نماز بجا نیاورده یا مراقبه انجام ندادند 40 درصد کمتر است .
🖌پروفسور VanderWeele در اینباره می گوید : با این که تصمیم درباره مذهب اساسا با توجه به وصعیت سلامت شکل نمیگیرد ، برای نوجوانانی که باور های مذهبی خود را نگه داشته اند ، مراجعه به سرویس های مشوق و اعمال مذهبی فردی ممکن است راهی معنا دار برای محافظت در برابر برخی خطر های دوران نوجوانی باشد ، از جمله : افسردگی ، سوء مصرف مواد مخدر ، ریسک پذیری به علاوه این اعمال می توانند با میزان شادی ، انجام اعمال داوطلبانه ، احساس مسئولیت و هدفمندی بیشتر و در نهایت بخشندگی رابطه ای مثبت داشته باشند .
🎗در حالی که مطالعات گذشته در جامعه آماری بالغ نشان داد که فعالیت جمعی مانند مراجعه به خدمات مذهبی رابطه بیشتری با سلامت و رفاه نسبت به فعالیت انفرادی مانند نماز یا مراقبه دارد این تحقیق از نوجوانان نشان داد اعمال معنوی چه جمعی و چه فردی فواید مشابهی دارند .
📎original source
Ⓜ️https://academic.oup.com/aje/advance-article/doi/10.1093/aje/kwy142/5094534
🔭 تهیه گزارش از مدیکال اکسپرس :
Ⓜ️ https://medicalxpress.com/news/2018-09-religious-upbringing-linked-health-well-being.html
🌸 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌸
🎓محقق و مترجم: استاد ...H بزرگوار
@Zandiq_IQ7
@feraghvaadyan
📜بیانیه خلیفهگری ارامنه تهران در محکومیت حادثه تروریستی اهواز
«بار ديگر دست استکبار و تروريسم ها از آستين گروهی از خدا بی خبر ، خود باختـه و خون ريـز بيرون آمد و وحدت و همدلی ملت بزرگ ايران را هدف گرفت. غافل از اينکه يکپارچگی تاريخی مردم شريف ايران - از هر دين و قوم - تابع نوسانات فکری و سياسی روز نـيست بلکه ريشه در عـمق تمدنی و فرهنـگی ايـن ملت کهن دارد.
جامعه ارامنه تهران و شمال و شورای خليفه گری و تمامی نهاد های وابسته بدينوسيله ترور ددمـنشـانه جمعی از سربازان، پاسداران و مردم گرانقدر وطن را به شـدت محکوم کرده و تأکـيد می نمايـد که استـواری ايران و ايرانی هرگز خدشه ای بخود نخواهد ديد؛ چرا که اراده و ايمان اين مـردم برخاسته از ايثار و وفـاداری است که دل در گرو الطاف لايزال خداوند عدالت محور و فيض بی کران آن دارد.
شورای خليفه گری ارامنه با عـرض تسـليت به خانـواده های تمامی شهيـدان و آرزوی سـلامت عاجل مجروحان از خداوند حق گستر تسلا و صلح را مسئلت می نمايد.»
شورای خليفه گری ارامنه تهران
@Feraghvaadyan
🔴سکوت بهائیت در قبال #جنگطلبی #اسرائیل!
♦️یکی از نشانههای همبستگی بهائیان با #رژیم #صهیونیستی، حمایت آنان از سیاستهای جنگطلبانهی این رژیم غاصب و کودککش است. از اینرو سکوت معنادار فرقهی بهائیت، در قبال سیاستهای جنگطلبانهی اسرائیل در جنایات صبرا، شتیلا و قانا و محاصرهی طولانی مدت غزه، کشتار کودکان، زنان و سالمندان بیگناه و تخریب مساجد و مدارس و مراکز تحت نظارت سازمان ملل؛ از دیگر نشانههای این پیوند عمیق است.
🔹اما جالب آنکه نه تنها بهائیان سیاستهای جنگطلبانهی صهیونیستها را محکوم نکرده و هیچ اعتراضی از خود نشان ندادهاند، بلکه بنابر گزارش ساواک، بهائیان ایران در جنگ 1967 م اسرائیل، مبلغ 120 میلیون تومان را جهت کمک به ارتش اسرائیل، به حیفا ارسال کردهاند.[1]
♻️اینها همه در حالیست که بهائیت با طرح شعار صلح جهانی [2]، فعالیتهای تبلیغی خود را به پیش برده و از حمایت جنگطلبان و سکوت معنادار در برابر جانیان سخنی به میان نمیآورد. از طرفی چگونه کمک مالی به رژیم خونخوار صهیونیستی، با نهی از هرگونه جنگ و جهادی توسط پیامبرخواندهی این فرقه، سازگاری دارد؟![3]
📚پینوشت:
[1]. مجلهی اخبار امری، شماره: 10، ص 601؛ جواد منصوری، تاریخ قیام پانزده خرداد به روایت اسناد، شماره: 2/96.
[2]. ر.ک: عباس افندی، خطابات، لانگنهاین آلمان غربی: لجنهی ملّی نشر آثار امری به زبانهای فارسی و عربی، 127 بدیع، ج 2، ص 150.
[3]. ر.ک: عبدالحمید اشراق خاوری، گنجینه حدود و احکام، نسخهی الکترونیکی، ص 271.
@n_bahaiat
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
👈بیانیه تازه «نورعلی تابنده»؛ پاسخی به شایعهسازی جریان افراطی در خصوص « عزل» نمایندگان قطب ♦️معرفی
✍🏻شایعهسازی و پروپاگاندای رسانةای طیف افراطی فرقه گنابادی در دو هفته اخیر در خصوص هجمه به نمایندگان قطب و بهویژه تلاش برای «معزول» نمایاندن آنها از وظایف محوله بر اساس -تحریف- سخنان روز تاسوعای نورعلی تابنده، در نهایت قطب سالخورده فرقه گنابادی را مجبور به صدور بیانیهای تازه ساخت تا درواقع، تکذیبیهای باشد بر شایعات و تبلیغات رسانهای افراطیون و تأکید مجدد بر تداوم کار نمایندگان تعیینشده.
👈🏻با توجه به رویکرد متفاوت نمایندگان با منش جریان افراطی، از زمان تصدی مسئولیت تاکنون، از طرق مختلف -از ترور شخصیت تا زیر سؤال بردن اعتبار بیانیههای آنها- هدف حملات تخریبی عناصر افراطی قرار گرفتهاند. با شدت گرفتن این مسئله در روزهای اخیر و آثار آن بر فضای درونفرقهای، دستآخر قطب گنابادی با صدور بیانیه فوقالذکر، بهاصطلاح حجت را بر افرطیون تمام کرد.
♨️البته شاید این بیانیه نیز نتواندنگرانیهای تابنده را در این زمینه فرونشاند، چراکه با انچه از افراطیون در خصوص تمرد از فرامین قطب سراغ داریم، به احتمال زیاد نسبت به بیانیه اخیر نیز واکنش نشان خواهند داد.
📚بخش تحلیلی روشنگر
گزارش ساواک از جاسوسی بهائیان به نفع اسرائیل
هرچند در دوران دیکتاتوری پهلوی، بهائیان از نفوذ بسیاری در ارکان حکومت برخوردار بودند، اما در همان زمان هم فعالیتهای جاسوسی و کارشکانهی خود در ایران به پیش میبردند. اما به راستی، تصریح نهاد اطلاعاتی رژیمِ حامی بهائیت، به جاسوسی بهائیان برای صهیونیستها، حکایت از ماهیت پلید رهبران این فرقه و عمق رابطهی آنان با اسرائیل دارد.
@n_bahaiat
@Feraghvaadyan
🚸مدارس مذهبی، کمپهای #انجمن_حجتیه
#قسمت1
🎓 سالیان سال است، آغاز #پاییز با بازگشایی مدارس گره خورده و هر یک تداعیگر دیگری است. به این مناسبت مسئله #نفوذ انجمنحجتیه در #مدارس کشور را بررسی میکنیم.
🎤اگرچه در مورد این موضوع کم و بیش صحبت شده اما این بار از نگاه #معلمی که از کودکی در این فضا رشد یافته و هماکنون نیز در مدارسی با حضور #معلمان_انجمنی مشغول به تدریس است، به آن میپردازیم. البته این معلم مطلع و فعال، به دلیل مسائل شخصی و برخی موانع اجتماعی در محیط کار، از درج مشخصات شخصی خودداری کردهاند. آنچه در ادامه میخوانید، #مصاحبه اختصاصی روشنا با یکی از معلمان و پرورشیافتگان در محیطی با تفکرات انجمنحجتیه است:
❓ظاهراً تشکیلات انجمنحجتیه سالهاست #تعطیل اعلام شده، اما همچنان ردپای فعالیتهایش به چشم میخورد، نظر شما در این زمینه چیست؟ این فعالیتها در چه حوزهای بیشتر است؟
👤بله، انجمن همچنان فعالیت دارد و فعالیتها به این صورت است که مثلاً #جلساتی میگذارند و از بچهها در سنین مختلف، تستهایی میگیرند و بنابر نتیجه میگویند در چه کلاسها و جلسات قرآنی شرکت کنند. این جلسات قرآنی و اعتقادی با چارچوب مشخصی پیش میرود و در روانخوانی یا ترجمه قرآن خلاصه نمیشود. به جز جلساتشان که از قدیم بوده و هست، مدرسه هم دارند، چون وقتی از بچگی روی افراد کار کنند، در بزرگسالی طوری میشوند که انجمن میخواهد. پس بعد از فارغالتحصیل شدن از مدرسه، باز هم جلساتشان ادامه دارد.
❓همانطور که فرمودید به جز جلسات مختلف، در مدارس -یعنی در حوزه آموزش و پرورش- هم فعالیت دارند، شما با توجه به شغلتان (معلمی) در اینباره چه میدانید؟
👤در این زمینه معمولاً فردی کار میکنند؛ یعنی اگر به مدرسه خاصی بروید و بگویید آیا کار انجمنی انجام میدهید؟ میگویند نه. اما در یکسری مدارس خاص، بالأخره یک نفر هم شده، اهداف انجمن را پیش میبرد که البته همین یک نفر خیلی قوی است. به عنوان مثال، معلم را به صورت قراردادی جذب میکنند و اصلاً اسم و رسمش را به گزینش نمیفرستند. موارد زیادی وجود دارد (مثلاً برای درس دینی و...) که معلم انجمنی به راحتی تدریس میکند و اسمش هم در جایی ثبت نیست.
در مدارس بسیار ماهرانه عمل میکنند به گونهای که #فرزندان خانوادههای #مذهبی -که بدون هیچ گرایش انجمنی- در مدرسه مذهبی ثبت نام کردهاند، وقتی تحصیلات ابتداییشان تمام شد، به خاطر گرایشهایی که معلم در آنها ایجاد کرده به جلسات انجمن میروند. خانواده هم فکر میکند یک جلسه مذهبی است. #جلسات_اعتقادی هم که #پوششهای زیادی میتواند داشته باشد، پنجشنبهها، محرم، تاسوعا، عاشورا، میلادها و شهادتها جلسه دارند. حتی روزهای عادی هم کلاس میگذارند. پدر و مادرها هم میگویند #جلسه_مذهبی است دیگر، چرا نرود؟ برود یک چیزی یاد بگیرد.
البته از نظر مذهبی خیلی خوب کار میکنند، اما #مبانی_فکری را هم به سمت خود تغییر میدهند. یک وقت میبینیم بچهای با توانایی بالا در فن بیان و اطلاعات زیاد در مورد شئونات شیعی، فعال انجمنی شدهاست. انجمنحجتیه، قوی کار میکند حتی اگر گزینش صلاحیت معلم انجمنی، نیاز به بررسی داشته باشد، کاملاً میدانند چطور قبول شوند، چون هر سؤالی بپرسند، بلدند. از آن طرف، چیزهای دیگری هم بلدند که رو نمیکنند و به وقتش، آنهایی که نیتشان #تخریب است، خود را نشان میدهند. البته بعضیهایشان آن اول از بزرگان بودند که با نیت مبارزه با بهائیت، انجمن را راه انداختند، اما حالا در مدارس نیروهایی به عنوان معلم میفرستند که با تأثیرگذاری تدریجی، بچهها را جذب کنند.
@Feraghvaadyan
❌تناقضات حقوقبشری
👈اتهام دوباره ایران در نشست شواری حقوقبشر
↙️همزمان با جنایت تروریستی 31 شهریورماه در اهواز، مجموعه نشستهای حقوقبشری سازمان ملل متحد نیز در حاشیه اجلاس سالانه آن برگزار شد تا مباحثی در آن مطرح شود که پرده از بسیاری حقایق بردارد و پوشالی بودن شعارهای حقوقبشری نهادهای مدعی این مفهوم را عیان سازد.
🌐سیونهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، مصداق بارز این مسئله است. در این اجلاس که دوم مهرماه جاری در ژنو برگزار شد، همچون سالهای گذشته شاهد طرح مباحثی در خصوص «نقض حقوقبشر اقلیتهای قومی و مذهبی» در ایران بودیم. اینبار سازمان «سودویند»، تریبون داعیهداران حقوقبشری را به دست گرفت و ضمن ادعای «حصر» و «خطر جانی نورعلی تابنده»(قطب فرقه گنابادی)، ایران را به نقضحقوق و اعمال فشار بر دراویش و اعضای فرقه مسیحیت تبشیری متهم ساخت.
⭕️نماینده سودویند، اما هیچ اشارهای به علت دستگیری دراویش مجرم و حوادث تأسفبار غائله گلستان هفتم (اسفند96) که به کشته و زخمی شدن چند تن از نیروهای انتظامی و اخلال امنیت عمومی انجامید، نکرد. این جلسه بهاصطلاح حقوقبشری، بدون اشاره به حادثه تروریستی اهواز و نقش گروههای تکفیری در آن، به پایان رسید تا خوراک خبری خوبی برای رسانههای جریانهای فرقهای، بهویژه دراویش افراطی گنابادی فراهم کند.
⭕️در قبال این رویکرد مغرضانه، این پرسش مطرح میشود که آیا قربانیان حوادث آشوبهای غائله گلستان هفتم یا شهدای حادثه تروریستی اهواز، مشمول نقض حقوقبشر نمیگردند؟ اینجاست که قرائتهای غربی مفهوم «حقوقبشر» و وابستگی معنایی آن به سیاستهای سازندگانش کاملاً آشکار میشود.
⭕️سازمان سودویند و دیگر مجامع بهاصطلاح حقوقبشری که پیشتر، سنگ بهائیت را به سینه میزدند و اینروزها دراویش را علم کردهاند، هیچگاه به برخورداریهای حقوقی دراویش گنابادی و دیگر فرقههای درویشی فعال در ایران، اشارهای نمیکنند. علاوه بر زندگی عادی و برخورداری مساوی از حقوق شهروندی، هماکنون –با مساعدت نیروهای امنیتی - دهها خانقاه (مکان منتسب به فرقه) در نقاط مختلف کشور دایر بوده و به برگزاری مجالس درویشی میپردازند؛ امری که همواره در اینقبیل گزارشها مسکوت باقی میماند.
سکوت دیگر این مجامع در خصوص اعمال قوانین «ضدفرقهای» در اغلب جوامع شرقی، اروپایی و امریکاست که تحت آن، محدودیتهای زیادی برای حضور و فعالیت جریانهای فرقهای اعمال میگردد. مصداق بارز این امر، حادثه «ویکو» است که طی آن صدها تن از اعضای فرقه «دیویدیه» در امریکا به آتش کشیده شدند، چراکه مطابق قوانین ضدفرقهای، تهدیدی برای امنیت عمومی آن کشور تلقی میشد.
⭕️در مردادماه گذشته، دستکم شش تن از اعضای یکی از جریانهای فرقهای («آئوم شینریکو») در ژاپن اعدام شدند. همچنین، مقرراتی برای محدودیت فعالیت فرقههای «شیطانپرستی» در امریکا تصویب و اجرایی شدهاست. نمونههای زیادی از این امر در شرق و غرب عالم وجود دارد که هیچیک مصداق «نقضحقوقبشر»، خوانده نمیشوند اما دستگیری آشوبگران و قاتل سه نیروی انتظامی در ایران، یکی از بندهای گزارش سازمانهای حقوقبشری علیه نظام را تشکیل میدهد. با این تناقضات، مفهوم «حقوقبشر»، این آرمان ابنای بشری را چگونه باید معنا کرد؟
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
⭕️سرسپردگی بهائیت به آمریکا
♦️هرچند که #بهائیت در تلاش است تا خود را به عنوان دینی الهی معرفی کند، اما شواهد بسیاری از سرسپردگی این #فرقهی ساخت استعمار به قدرتهای بزرگ دارد.
🔹از اینرو در گزارش محرمانهی نمایندهی ایران در آمریکا (مورخ 30 رمضان 1318 قمری)، حضور و فعالیت بهائیت در شهر شیکاگوی آمریکا به اطلاع مقامات ایرانی رسید. در گزارش 12 جمادی الأولی سال 1319 نیز نمایندگی ایران خاطرنشان ساخت که بهائیان، اخبار ایران را به دقت پیگیری کرده و از تحت فشار قرار دادن دولت ایران در محافل سیاسی فرهنگی آمریکا، به منظور آزادی بیشتر بهائیان در ایران فروگذار نمیکنند.[1]
🔰اما به راستی چگونه فرقهای که ادعای الهی بودن دارد، برای تحت فشار قرار دادن کشورمان، به دامن آمریکای جنایتکار (به عنوان تنها استفاده کنندهی سلاح مرگبار هستهای، عامل کودتا، قتلعام و جنایت در ایران، ویتنام، عراق، افغانستان و...) چنگ میزند؛ حال آنکه خدای تعالی صراحتاً فرموده است: «وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ [هود/113]؛ و بر ظالمان تکیه ننمایید، که موجب میشود آتش شما را فرا گیرد؛ و در آن حال، هیچ ولیّ و سرپرستی جز خدا نخواهید داشت؛ و یاری نمیشوید».
📚پینوشت:
[1]. ر.ک: مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصر ایران، فصلنامه تخصصی تاریخ معاصر ایران، سال 13، بهار 1388، ش: 50، ص 60.
@n_bahaiat
@feraghvaadyan
✍🏻یادداشتی از محمدتقی سبحانی؛
فرقه های صوفی با دنیای سیاست یک ساز نبوده اند/ چهره چندگانه تصوف
فرقه های صوفی با دنیای سیاست نیز یکدست و یکساز نبوده اند و بسته به شرایط و زمینه ها، واکنشهای مختلفی از خود بروز دادهاند.
نخستین «همایش ملی تصوف؛ شاخصهها و نقدها» در ۱۹ مهرماه ۹۷، برگزار می شود. لذا از سوی رئیس این همایش حجت الاسلام محمد تقی سبحانی، مقدمه ای بر ویژه نامه همایش نگاشته شده که در ادامه می خوانید. در این نوشتار کوتاه، با مروری به تاریخ تصوف، به مهمترین شاخصهها و آسیبهای صوفیه اشاره شده و چارچوبی برای تحلیل کلان تصوف به دست می دهد./مهر
🔗ادامه: mehrnews.com/news/4412510
@Feraghvaadyan