✅ #حلقه_رشد
📄 همزمان با میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی، در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما، همایش ملی اخلاق و رسانه برگزار شد
✴️ یکی از مقالات برگزیده این همایش که در کمیسیون «بُعد تأثیر رسانه» برای ارائه شفاهی پذیرفته شده بود، مقاله «شاخصه های #اخلاق_اجتماعی در رسانه حول #نظریه_تکافل_اجتماعی » بود. پیش از قرارگفتن در جایگاه ارائه مقاله، آقای دکتر اسماعیلی، رئیس کمیسیون، به طرح تعریف #تکافل_اجتماعی از نظر #شهید_صدر پرداختند و کار را برای ارائه آسان کردند.
🔹 این ارائه با طرح یک #مسأله آغاز شد؛ بروز و ظهور #نهادهای_موضوع_تکافل و روابط میان آنها، در رسانه های نوظهور. در ادامه مهمترین شاخصه اخلاق اجتماعی در رسانه های #غربی و #اسلامی تبیین شد. همچنین #مراتب شاخصه های اخلاق اجتماعی در #رسانه_اسلامی، مورد بررسی قرار گرفت.
🔹 #خانواده_گرایی ، #خویشاوند_محوری، #حسن_همجواری و #ترابط_مومنین به عنوان شاخصه های کلان رسانه اخلاق مدار، شمرده شدند. در سطح کلان مؤمنین، می توان شاخصه های #رسانه_بی_اخلاق را اینگونه برشمرد: سخن چینی، دروغ، شایعه پراکنی، ناسزا، دورویی، پرونده سازی، بزرگنمایی، سرزنش، ترور شخصیت، غیبت و تهمت.
🔹 شاخصه های #رسانه_اخلاقی عبارت است از: خیرخواهی، پرده پوشی، حسن ظن، شادی آفرینی، ایجاد اصلاح و آشتی و امنیت روانی این مقاله با ارائه پیشنهادات عملی، در سطوح مختلف به پایان رسید. در حاشیه این همایش و با استقبال از موضوع این مقاله، زمینه بحث و تبادل نظر بیشتر با برخی صاحب نظران و شرکت کنندگان فراهم شد.
🔍🔍🔍 #همایش_علمی_پژوهشی_اخلاق_و_رسانه
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #حلقه_رشد
📄 همزمان با میلاد حضرت عبدالعظیم حسنی، در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما، همایش ملی اخلاق و رسانه برگزار شد
🔹 یکی از مقالات برگزیده این همایش که در کمیسیون «بُعد تأثیر رسانه» برای ارائه شفاهی پذیرفته شده بود، مقاله آقای آرام با عنوان «شاخصه های #اخلاق_اجتماعی در رسانه حول #نظریه_تکافل_اجتماعی » بود.
🔹آقای آرام پژوهشگر مرکز رشد هست که هم اکنون ماموریت خود در حوزه #تکافل_اجتماعی را در #حلقه_سیاست_خانواده دنبال می کند. پیش از قرارگفتن آقای آرام در جایگاه ارائه مقاله، آقای دکتر اسماعیلی، رئیس کمیسیون، به طرح تعریف #تکافل_اجتماعی از نظر #شهید_صدر پرداختند و کار را برای ارائه آسان کردند.
🔹 این ارائه با طرح یک #مسأله آغاز شد؛ بروز و ظهور #نهادهای_موضوع_تکافل و روابط میان آنها، در رسانه های نوظهور. اینکه امروزه نهادهای اجتماعی و روابط افراد در این نهادها، در بستر #فضای_مجازی شکل می گیرد.
🔹 آقای آرام، در ادامه مهمترین شاخصه اخلاق اجتماعی در رسانه های #غربی و #اسلامی تبیین کرد و #مراتب شاخصه های اخلاق اجتماعی در #رسانه_اسلامی را مورد بررسی قرار داد.
🔹 #خانواده_گرایی ، #خویشاوند_محوری، #حسن_همجواری و #ترابط_مومنین به عنوان شاخصه های کلان رسانه اخلاق مدار، شمرده شدند.در سطح خانواده گرایی، #احسان_به_والدین ، #حفظ_اقتدار_پدر ، تکریم نقش #مادری و #همسر_داری و #تصویرسازی مثبت از #ازدواج و تصویرسازی منفی از #طلاق ، جزء زیر شاخصه های خانواده گرایی در رسانه اخلاقی هستند. در سطح محلّه و نهاد همسایه، آقای آرام ایده شکل گیری رسانه های محلّی و پایگاه های خبری در #مساجد با محوریت #امام_جماعت هر محله را مطرح کرد.
🔹 همچنین آقای آرام با استفاده از مجموعه ای از احادیث کتاب #اصول_کافی، در سطح کلان مؤمنین، شاخصه های #رسانه_بی_اخلاق را اینگونه برشمرد: سخن چینی، دروغ، شایعه پراکنی، ناسزا، دورویی، پرونده سازی، بزرگنمایی، سرزنش، ترور شخصیت، غیبت و تهمت.
🔹 در جانب مقابل، شاخصه های #رسانه_اخلاقی عبارت است از: خیرخواهی، پرده پوشی، حسن ظن، شادی آفرینی، ایجاد اصلاح و آشتی و امنیت روانی این مقاله با ارائه پیشنهادات عملی، در سطوح مختلف به پایان رسید.
🔹 در حاشیه این همایش و با استقبال از موضوع این مقاله، آقای آرام به بحث و تبادل نظر بیشتر با برخی از صاحب نظران و شرکت کنندگان علاقه مند به موضوع تکافل اجتماعی پرداخت.
🔍🔍🔍 #همایش_علمی_پژوهشی_اخلاق_و_رسانه
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #هسته_رشد
📄 گزارش کارگاه مقدمه ای بر شبکه ملی اطلاعات
✴️ کارگاه آموزشی «مقدمه ای بر شبکه ملی اطلاعات» با تدریس جناب آقای دکتر محمدحسین کاشی و با حضور اعضای هسته خط مشی فضای مجازی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام و برخی مهمانان بیرونی در سه جلسه در روزهای ۲۳ آبان و ۷ و ۲۱ آذر ماه سال ۱۳۹۷ در محل مرکز رشد برگزار شد.
🔹هدف از این کارگاه آموزشی که اولین برنامه از مجموع برنامه های پروژه «شبکه ملی اطلاعات» هسته خط مشی فضای مجازی بود، آشنایی با تعاریف و مدل های شبکه های ملی اطلاعات ، لایه های خدمات و محتوا ، خدمات دولت همراه و کسب و کارهای داخلی در فضای مجازی بود.
🔹سرفصل های ارائه شده در هر یک از جلسات به شرح زیر است :
جلسه اول
۱.پیشینه شبکه ملی اطلاعات در ایران
۲.تعریف شبکه ملی اطلاعات
•لایه های شبکه ملی اطلاعات
•اجزاء شبکه ملی اطلاعات
•مدل مفهومی شبکه ملی اطلاعات
جلسه دوم
۱.پیش نیازهای شبکه ملی اطلاعات
۲.محتوا و خدمات
۳.سرویس های دولت همراه
۴.کسب و کارهای داخلی در فضای مجازی
•انواع کسب و کارهای فضای مجازی
oتجارت الکترونیک ( E-Commerce )
oکسب و کارهای خدمت محور
oکسب و کارهای Paste-Copy
•بازیگران کسب و کارهای فضای مجازی
oشتاب دهنده ها
oمراکز رشد
oشرکت های سرمایه گذاری ( V.C )
oشرکت های سرمایه گذاری خصوصی
جلسه سوم
۱.مطالعه تطبیقی مدل های شبکه ملی اطلاعات در سایر کشورها ( کره جنوبی ، ژاپن ، آلمان و ...)
۲.خدمات ارزش افزوده ( VAS )
•معماری خدمات ارزش افزوده
•معماری جریان محتوا و خدمات در کشور
oتولید کنندگان محتوا و خدمات
oفراهم کنندگان محتوا و خدمات
oتجمیع کنندگان محتوا و خدمات
oاپراتورها
•وضعیت اقتصادی این شرکت ها
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
👥| گزارشتصویرینمایشگاهمرکزرشددرکمیتهامداد
🗒 از ۲۵ الی ۲۸ آذر ماه
💬 نمایشگاه ارائه پژوهش های حوزه خیر، احسان، فقر و عدالت به میزبانی کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه و به مناسبت هفته پژوهش
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 چرا تعصب به کالای ایرانی نداریم؟!
✴️ «جوان های ما تعصب دارند به فوتبال؛ یکی طرفدار تیم قرمز و یکی طرفدار تیم آبی است؛ حتی تعصب دارند به تیم های خارجی مثل رئال و ...اگر همین اندازه تعصب را نسبت به اقتصاد ملی و تولید داخلی داشته باشیم، بسیاری از کارهای ما اصلاح خواهد شد».
🔹این تشبیه همراه با مزاح حضرت آقا در بیانات ابتدای سال، این پرسش را در افکار عمومی طرح می کند که چرا همچون تعصب یک هوادار دو آتیشه فوتبالی به تیمش، به #کالای_ایرانی تعصب نداریم؟ این یادداشت تلاش می کند از منظر عدالت اجتماعی و موضوع «سهم بری عادلانه عوامل تولید» به این پرسش پاسخ دهد. بدون تردید به این پرسش می توان از منظرهای دیگر همچون فرهنگ مصرفی و...نیز پاسخ داد.
🔹«کالای ایرانی» خروجی یک نظام است و آن «#نظام_تولید_ایرانی» است. این نظام، دارای ورودی هایی است که کلیت فعالیت این مجموعه را به مثابه سیستم حفظ می کند. این ورودی ها در واقع نهاده های تولید هستند. منابع طبیعی، سرمایه فیزیکی، سرمایه مالی، نیروی کار فیزیکی، سرمایه انسانی، کارآفرینی، مهندسی و طراحی(سرمایه دانشی) و سایر مواد اولیه و نهاده های تولید در کنار یکدیگر و به فراخور نوع محصول در این نظام دخالت دارند.
🔹صاحبان این نهاده ها حسب مناسبات و روابطی با یکدیگر در تعامل هستند. در طی سده های گذشته در تاریخ اندیشه اقتصادی، پرسش بزرگ نحوه سهم بری هر کدام از این صاحبان عوامل تولید از ارزش ایجاد شده است. بدون تردید #سهم_بری_عادلانه آن است که هر کدام از صاحبان نهاده های تولید به تناسب ارزشی که خلق کرده است، از برخورداری های نهایی نظام تولید نیز بهره ببرد. آنگاه که ورودی ها با ستاده ها، آورده ها و شایستگی ها با برخورداری ها تطابق نداشته باشد، نظام تولیدی به تعبیر اقتصاددانان، وارد بازی جمع صفری می شود که قابل تداوم نخواهد بود.
🔹به دلایل مختلف، تعصب به کالای ایرانی به شکل مطلوب در میان ایرانیان وجود ندارد. یکی از این دلایل آن است که نظام تولید ایرانی، سالهاست که وارد یک بازی جمع صفر و یک حلقه تضعیف کننده ذاتی شده است. سهم بری صاحبان نهاده های تولید ایرانی عادلانه نیست و آنجا که #عدالت نباشد، علاقه و دلبستگی وجود نخواهد داشت.
🔹اما چرا نظام تولید ایرانی عادلانه نیست؟ شاید چند آمار در این مورد کافی باشد. سهم #هزینه_دستمزد نیروی کار در هزینه تمام شده در نظام تولید ما، حدود 5 درصد است و این یعنی #کارگر ایرانی از پایین ترین دستمزد در میان کشورهای جهان برخوردار است. نسبت دستمزد به بهره وری نیروی کار نیز در نظام تولیدی کشور حدود ۳۰٪ است؛ این بدان معناست که کارگر ایرانی حدود یک سوم بهره وری خود دستمزد دریافت می کند.
🔹این نظام تولیدی بنا به عقلانیت و خردی که حتی سرمایه داری مدرن نیز حدود صد سال قبل به آن رسید، قابل تداوم نیست. زیرا نظام اقتصادی یک حلقه و شبکه به هم مرتبط است. تولید، مبادله و مصرف. اگر به عنوان مثال سهم کارگر به عنوان یکی از صاحبان نهاده های تولید، به اندازه ارزش ایجاد شده او نباشد، علاوه بر آنکه عدالت اجتماعی شکل نگرفته و #انباشت_سرمایه برای اقلیت رقم می خورد، به چرخه اقتصاد طبیعی نیز صدمه می زند زیرا کاهش قدرت خرید آنها، در حقیقت کاهش قدرت خرید مصرف کنندگان خروجی های این نظام تولیدی است و این خود به خود به کاهش خرید محصولات صاحبان بنگاه تولیدی منجر می شود.
🔹واضح است که اگر تعاملات در نظام تولیدی را در بلندمدت و در یک تداوم زمانی مشاهده کنیم، آنگاه است که در تحلیل آنچه رقم می خورد کمی متفاوت تر از حالت ایستا، عمل می کنیم. خانواده چند ده میلیونی کارگران ایرانی امروز خریداران بالقوه کالای ایرانی هستند اما نه قدرت خرید کافی برای این کار را دارند و نه تعصب به این کار را.
🔹هوادار یک تیم فوتبال، خود را با یازده نفری که در مستطیل سبز در تلاش برای پیروزی هستند، متحد و هم جبهه می داند اما کارگر ایرانی چنین تعلق را به خروجی نظام تولیدی که خود در آن فعال است، ندارد چون در افراطی ترین صورت به تعبیر مارکس، دچار نوعی #خودبیگانگی شده است که آنچه تولید کرده است را متعلق به خود نمی داند.
🔹امروز دهک های پایین و متوسط درآمدی، در پرتو مناسبات غیرعادلانه نظام تولید ایرانی، به کالای ایرانی تعصب ندارد چون به دلیل قدرت خرید پایین خود، تنها فاکتور خرید خود را «قیمت» می بیند و پارامترهای دیگر را دارای اهمیت نمی تواند بداند. در سال گذشته، واردات در کشور بیش از ۶ میلیارد دلار افزایش و در برآوردهای اولیه بیش از ۷۰ میلیارد دلار واردات قانونی و قاچاق در کشور صورت پذیرفته است. اگرچه بخشی از این واردات مربوط به کالاهای سرمایه ای و مواد اولیه تولیدی است، اما مع الوصف بخش عمده کالاهای بی کیفیت اما ارزان متناسب با قدرت خرید این گروه های درآمدی است.
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔹وقتی «قانون پاداش دهی عوامل تولید» به گونه ای است که مولدها جریمه و غیرمولدها تشویق می شوند، آنگاه #غیرمولدها نیز به نظام تولید ایرانی و به تبع کالای ایرانی تعصب ندارند. برای دهک های بالای درآمدی که در اثر مناسبات رانتی و ظالمانه نهاده های تولید، به ثروت دست یافته اند، تعصب به برندهای خارجی اصل محوری قرار می گیرد چرا که مصرف نه برای رفع نیازهای حقیقی که برای تشخص یابی اجتماعی و ایجاد تمایز با گروه های دیگر اجتماعی صورت می پذیرد. این بینش به شکل ویروس گونه ای در میان طبقه متوسط شهری نیز به مرور سرریز می شود و رفتارهای فراتر از شکل و توان این طبقه با خرید برندهای خارجی به عنوان هنجار و ارزش پدیدار می شود.
🔹حمایت از کالای ایرانی، امروز علاوه بر ایجاد حمایت های گسترده مردمی و مداخلات حداقلی دولت با سیاست های تجاری، ارزی و بودجه ای، نیازمند باز طراحی ساختاری است به نحوی که برخورداری ها متناسب با صلاحیت ها و بر طبق الگوی عادلانه مناسبات صاحبان نهاده های تولید باشد. در شرایطی که سالانه بیش از 200 هزار میلیارد تومان سود به سپرده های بانکی و صاحبان سرمایه مالی، توسط نظام بانکی- که حیات نباتی و تنفس مصنوعی خود را از نظام تولیدی کشور می گیرد- پرداخت می شود، دشواری ها و مسائل برای برون رفت از این حلقه های تضعیف کننده تولید ملی نمایان می شود.
🔹در روایات اسلامی ثمره «#عدالت_اجتماعی»، آبادانی و رونق همگانی بیان شده است. بدون تردید اصلاح نهادهایی که به شکل تاریخی در نظام تولید ایرانی شکل و قوام گرفته اند به گونه ای که موجب به هم خوردن منطق ظالمانه #توزیع_رانت_ها شود، موجب حیات واقعی نظام تولید ایرانی به عنوان پیشران توسعه ملی و ایجاد علاقه و تعصب به برند «ساخت ایران» خواهد شد چرا که عموم افراد جامعه احساس می کنند در جبهه ای واحد قرار دارند و برخورداری ها و سختی ها هر دو عمومی است و متعلق به طبقه یا گروه اجتماعی خاص نیست. در این صورت است که نظام تولید ایرانی وارد یک حلقه بازتقویت شونده و یک بازی جمع مثبت می شود. رفتارهای تعاملی مبتنی بر تقابل و تعارض به رفتارهای تعاملی مبتنی بر همکاری تبدیل می شود و کالای ایرانی بعد از فتح بازارهای داخلی، وارد بازارهای منطقه ای و جهانی خواهد شد.
🔹از این جهت حمایت از کالای ایرانی، باید برای آنکه عادلانه باشد، حمایت ای ریشه ای و نظام مند، هدفمند و در چارچوب مشخص باشد به گونه ای که #نابرابری_های_فزاینده ناموجه و مخرب را از بین ببرد.
✍️ #حسین_سرآبادانی پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 تحلیل بودجه نهادهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (براساس لایحه بودجه ۹۸)
✴️ فناوری اطلاعات و ارتباطات با حوزه تأثیرات گسترده بر فرهنگ، اشتغال، اقتصاد، سیاست و … امروزه از بحثبرانگیزترین و حساسترین بخشهای اداره کشور بهحساب میآید. یکی از چالشهای زمستانی این حوزه،لایحه بودجه و جایگاه فاوا در آن است که امسال انتقادات توئیتری وزیر ارتباطات را نیز برانگیخت و فضای بحث و گفتگو را از همیشه داغتر کرد.
🔹با توجه به آراء و نظرات مختلف در این زمینه، در ادامه به تشریح چگونگی تخصیص بودجه به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نهادهای مرتبط با آن میپردازیم:
با توجه به اینکه بودجه عمومی دولت در سال ۱۳۹۸ مبلغی بالغبر ۴۰۷ هزار میلیارد تومان پیشبینیشده است میتوان گفت که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ایجاد درآمد ۶۸۰۰ میلیارد تومانی حدود ۱٫۶٪ در تأمینبودجه عمومی و ۳٪ در میزان درآمدهای دولت سهم دارد. این در حالی است که مهمترین منابع عمومی دولت یعنی منابع نفتی ومالیاتی به ترتیب حدود ۳۵٪ و ۳۷٪ درمجموع بودجه عمومی نقش دارند...
✍ #حسین_زیبنده پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🖇 ادامه مطلب در پیوند زیر:
🔗 http://cpolicy.ir/853/
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
📣📣📣 #اطلاعیه
💬 اولین قرار سالیانه هسته نوآوری؛ آیین رونمایی از اولین شماره نشریه #نوآفرین باحضور دکتر #روحالله_رحمانی
⏰ دوشنبه ۱۷ دی از ساعت ۱۰ الی ۱۲
🏢 سالن شهید مطهری(ره)
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu