فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای اشغالگر !!
این روزها مواجهه مرزوق الغانم، رئیس مجلس کویت در برابر ناشمان شای، نماینده پارلمان اسرائیل (کنست) از حزب اتحاد صهیونیستی و رئیس هیئت کنست در نشست جهانی بین المجالس در شهر سن پترزبورگ روسیه که در سال ۲۰۱۷ برگزار شد دوباره بازنشر شده است.
تا ۲۰۲۷
مصاحبه ای قدیمی با شهید شیخ احمد یاسین بنیان گذار حماس در باره آینده اسرائیل ؛
اسرائیل سال ۲۰۲۷ نابود خواهد شد . این وعده ی الهیست .
شیخ احمد یاسین، رهبر روحانی مردم فلسطین و بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی «حماس»، در روز ۲۲ مارس ۲۰۰۴(۱۳۸۳) پس از نماز صبح، بههنگام ترک مسجد، توسط شلیک موشک از بالگرد ارتش اسرائیل شهید شد. در این حمله، ۹ تن دیگر، از جمله یکی از فرزندان شیخ و دو تن از محافظان او نیز شهید شدند. خبرگزاری فرانسه بهنقل از رادیواسرائیل اعلام کرد: «آریل شارون» نخستوزیر اسرائیل، شخصاً بر عملیات ترور شیخ احمد یاسین نظارت داشتهاست.
پی نوشت :
پس از بازنشر این گفتگو، صفحه اینستاگرام من مسدود شد.
#آزادی_بیان
نقد و بررسی
پیمایش ملی گرایش مردم ایران به نیکوکاری
دوشنبه ۲۴ مهر ساعت ۱۳ تا ۱۵
پخش زنده در :
aparat.com/jsrc.ir
خیزش زندانی علیه زندانبان
این پرسش را زیاد خوانده و شنیده ام که چرا فلس-طینی ها با وجود اطلاع از عواقب مرگبار مواجهه با اسرا-ییل به آنان حمله کردند؟
این پرسشی است که در شرایط طبیعی و میان دو گروه / کشور مختار کاملا منطقی و محل بحث فراوان است.
اما واقعیت این است که شرایط دو سوی ماجرای فلس-طین کاملا متفاوت و خارج از یک رابطه عادی بسان سایر دولتها و ملتهاست.
درگیری میان فلس-طین و اسرا-ییل به واقع نه هجوم یک دولت یا گروه به یک دولت یا گروه دیگر که شورش زندانی علیه زندانبان است.
بسیاری از زندانها از ویژگیهای امنیتی مانند آشکارساز حرکتی، دوربین مداربسته، پنجرههای حفاظت شده، دیوارهای بلند، سیم خاردار و حصار الکتریکی استفاده میکنند که زندانی به وسعت غزه از تمام آنها برخوردار است.
هزاران انسان به اتهام اعتراض به غصب سرزمین خود در بزرگترین زندان جهان محبوس مانده و از کمترین حقوق یک زندانی معمولی نیز برخوردار نیستند و بدتر آنکه، برخلاف زندانیان معمولی که از حقوق اولیه انسانی برخوردارند آنچه در غزه بیش از هرچیز به اسارت گرفته شده کرامت و عزت انسانی است.
خیزش فلس-طینی ها شورشی از جنس یک جنس رهایی بخش است که آزادی کرامت و انسانیت را فریاد می زند و مرگ با عزت را بر زندگی ذلت بار ترجیح می دهد.
فلس-طینی ها بی شک عواقب خیزش علیه زندانبان را می دانند اما این را هم می دانند که فردای خیزش مانند دیروز آن نخواهد بود.
گروه های مقاومت در طی ۷۰ سال به خوبی دریافته اند که راز محبوبیت در مبارزه است. اکنون ح-ماس محبوب ترین جنبش خاورمیانه و حتی جهان است و این محبوبیت بسان جنبش های مقاومت در لبنان و یمن و ... سرآغاز تاریخی نو در معادلات منطقه است.
امروز مبدا تاریخ جدید غزه است که نظام حکمرانی مبتنی بر قدرت زندانبان به نظام مبتنی بر «موازنه وحشت» تغییر خواهد کرد و مانند آنچه پس از نبردهای ۲۲ و ۳۳ روزه گذشت، فصل تازه ای از روابط قدرت شکل خواهد گرفت.
این رویارویی به ظاهر یکطرفه، ساختار درونی قدرت در اسرا-ییل را نیز تغییر داده و علاوه بر چالش های سیاسی برای نتان-یاهو، مسایل اجتماعی در اسرا-ییل همچون مهاجرت معکوس و امنیت داخلی را به بحران تبدیل خواهد کرد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#طوفان_الاقصی
#جنبش
#شورش
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
بالن
چند روزی بود که مانند خیلی از نقاط شهر، بالن قرمز رنگی هم در خیابان فروزانفر (بالاتر از میدان انقلاب) که پیش از این به آن کوچه رهنما می گفتند دیده می شد و برای همه سوال بود که این بالن برای چیست؟ تا اینکه سخنگوی محترم شهرداری راز این بالن ها را برملا کرد و از یک دسترسی تازه در آن منطقه توسط شهرداری خبر داد.
در کوچه (خیابان باریک) فروزانفر دقت کردم. یک خانه قدیمی تخریب و یک بازار میوه و ترهبار با چند عدد کانکس در حال راه اندازی بود.
قطعا برای ساکنان محله می تواند خبر خوبی باشد اما وقتی به این فکر می کنم که این کوچه با یک مدرسه و چندین اداره که انتهای آن به خیابان ۱۶ آذر می خورد و از ۷ صبح تا غروب جای سوزن انداختن نیست و گاه خروج از آن دقایق بسیار طولانی زمان می برد و همین ایام دستکم کمبود صدها جای پارک خودرو در آن محسوس است ایجاد یک بازار تره بار حتی کوچک آیا باعث خوشحالی و رضایتمندی خواهد شد یا بیشتر زمینه نارضایتی و القای انجام حرکتی نابخردانه خواهد نمود.
باید کمی صبر کرد و دید اما از دید من که بیش از ۱۰ سال است آمد و شد روزانه دارم، جانمایی این بازارچه در این کوچه در حالی که همین محوطه خالی می توانست به احداث یک پارکینگ منجر شده و گره کور ترافیک محله را کمی شل کند نشانه خوبی نیست.
دوستی می گفت اگر به جای بالن، فیل هوا می کردند معنادار تر بود.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#شهرداری
#بالن
#ترافیک
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
⭕«پیمایش ملّی گرایش مردم ایران به نیکوکاری» نقد و بررسی میشود
🔸 نشست «نقد و بررسی پیمایش ملّی گرایش مردم ایران به نیکوکاری»، دوشنبه 24 مهرماه 1402 به همت مرکز مطالعات راهبردی ژرفا برگزار میشود.
برای مشاهده گزارش اینجا را بخوانید.
@kheiriran
آرماگدون
حملات هیستریک و وحشیانه صه-یو-نیست ها به مردم بی دفاع غزه بیش از هرچیز از عجز صه-یو-نیست ها برای انتقام شکست تاریخی از ح-ماس حکایت دارد.
انتقامی که اسر-ایی-ل نتانیاهو را هرگز به پیش از مهر ۱۴۰۲ باز نخواهد گرداند.
امروز، نتانیاهو تنها یک رویا و یک برنامه در سر دارد : آرماگدون؛ افروختن آتش بزرگترین جنگ تاریخ منطقه و کشاندن آمریکا و ایران و سایر دوستان و دشمنان به این جنگ.
رویای نتانیاهو و حملات خشمگینانه و عصبی کابینه نظامی اش به کودکان و زنان غزه هیچ هدفی جز تحریک عواطف منطقه و جبهه مقاومت ندارد.
باید به نتانیاهو درسی داد که تاکنون در هیچ مدرسه ای فرانگرفته اما ورود به بازی کثیف او فقط بخشیدن لذت غلتیدن در گل ولای به یک خوک کثیف است.
صرفا جهت تامل !
توجه ! توجه !
هدف از این یادداشت تلخ و سیاه که قطعا به مذاق برخی دوستان انقلابی خوش نخواهد آمد، ارائه یک سناریوی بی پرده در مقابل سناریوهای متعدد شیرین و روشن موجود در ذهنیت بسیاری از جوانان و مدیران انقلابی از آینده است که هنجارهای گروهی خود را به نام ارزشهای بنیادین انقلاب فریاد می زنند و اعمال دیدگاه های خود بر دیگران را صیانت از نظام می خوانند.
این روزها و با اوج گرفتن جنایات رژیم صه-یو-نیستی علیه مردم بی دفاع غزه که فریاد آزادیخواهان جهان حتی در قلب آمریکا و اروپا را درآورده شاهدیم که پدیده ای با این وضوح از پیوند با انسانیت، در کشور ما که همواره به حمایت از آرمان فلسطین شهره بوده است، به یک دوقطبی سیاسی و هویتی تبدیل شده و تصاویر و گزارش هایی از همراهی بخشی از جامعه بویژه جوانان با سیاست های حمایت از رژیم صه-یو-نیستی منتشر می شود. از شعارهای هنجارشکنانه در ورزشگاه تا پریدن از روی پرچم اس-را-ییل و حتی شعار علیه فلسطین در برخی مدارس یا پیام های مجازی حمایتگر از اشغالگران.
در مواجهه نخست برخی از کاربران انقلابی با حذف صورت مسأله به دو گروه تقسیم و عده ای با نگاه خوشبینانه آنها را اندک و حاصل عدم تبیین مناسب نهادهای تربیتی و رسانه ای تلقی می کنند یا با نگاهی بدبینانه و گاه ادبیاتی تند، این افراد را اندک و حاصل لقمه های حرام و گاه، چالش در نطفه افراد تلقی نموده و آنان را مزدوران دشمن به حساب می آورند و خواهان برخورد جدی با آنان می شوند.
از دید من مخالفت با آرمان و حتی خود مردم فل-س-طین در کشور ما تازگی ندارد و بارها پیش از این نسبت به آن گوشزد شده است.
شکل گیری دوقطبی ها و مخالفت با هرآنچه که نظام رسمی جمهوری اسلامی از آن دفاع و حمایت نماید پدیده ایست که حاصل یک روز و یکسال نیست.
این امر نتیجه طبیعی اغتشاش در ارکان هویتی جامعه و چالش در مشروعیت بنیادهای نظام در ذهن بخشی از جامعه است که عمدتا در بدو شکل گیری به دلیل امواج کوتاه و اندکی کنشگران آن مورد انکار یا غفلت قرار گرفته به تدریج به شکاف های کوتاه و بلند میان دولت و ملت منجر می شود. شکافی که با گسترش اقدامات و توسعه چالش های هویتی هر روز عمق و گستره بیشتری یافته جمعیت زیادتری را با واکنش های تندتری درگیر خود می سازد.
پایان بدبینانه آن نیز ایجاد حاکمیت دوگانه و تشکیل دو ملت و ایجاد دولت در دولت و افول سرمایه اجتماعی نظام و بحران اجتماعی و سیاسی در جامعه است.
خبر خوب این است که ما همچنان در مراحل نخستین این چالش قرار داریم و تا پیش از تبدیل آن به بحران اجتماعی زمان مناسبی وجود دارد اما خبر بد این است که همچنان نسبت به بروز و وجود چنین وضعیتی، موضع انکار و تغافل برقرار است و این امر، شرایط آینده حاکمیت را دشوار می سازد.
روشن است که پاسخ برخی عزیزان انقلابی به چنین تصویر تلخی، رد و انکار این وضع و استناد به آموزه های عقیدتی درباره نظام و محکوم کردن چنین دیدگاه هایی از اساس و یا دادن پاسخ دندان شکن به طرف مقابل و وعده به شکستن گردن مزدوران دشمن باشد، شرایطی که با گسترش کمی و کیفی، بحران اجتماعی را وارد مراحل بازگشت ناپذیری خواهد کرد.
بی شک از جوانان انقلابی توقع توجه به چنین سناریوهایی که با تنها سناریوی مقبولشان همخوانی ندارد وجود ندارد اما از حاکمیت انتظار می رود بابی را برای گفتگو درباره چنین سناریوهایی باز نموده احتمال بروز چنین شرایطی را حتی اگر از دید ایشان اندک و نزدیک به صفر باشد را از نظر دور ندارند.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#شکاف_دولت_ملت
#اغتشاش_هویتی
#مشروعیت
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در شرایطی که گروهی نادان، به نام انتقام از اس-را-ییل، به مکان مقدس یهودیان بی احترامی نموده تلقی یهودی ستیزی ایرانیان را توسعه می دهند، خوب است یادی کنیم از شهدای یهودی دفاع مقدس که چندی پیش مورد تجلیل مقامات عاقل س-پاه قرار گرفتند.
#آرامگاه_استر_و_مردخای
برآورد توان نظامی شبهنظامیان شیعه در جنگ با اسرائیل؛ حزبالله لبنان چند فروند موشک دارد؟
یورونیوز فارسی
موسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) که یک اندیشکده مستقلِ وابسته به دانشگاه تلآویو است، همزمان با تشدید تنشها در شمال اسرائیل برآورد خود را از زرادخانه موشکی و نیروی نظامی سازمان شبهنظامی حزبالله لبنان منتشر کرد.
در گزارش این موسسه آمده است: «حزبالله یک سازمان تحت حمایت ایران است که به زرادخانه بزرگی از تسلیحات بسیار مخرب مسلح شده است. این سازمان متشکل از سربازان عادی و ذخیره است که بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود. افزون بر این، نیروی رضوان، واحد کماندویی آموزش دیده این گروه است که تجربه رزم در سوریه را نیز داراست و در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ نیرو در اختیار دارد.»
اندیشکده اسرائیلی در ادامه این گزارش یادآورد شده است: «حزبالله از سوی فعالان شیعه در کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان، سوریه و عراق حمایت خارجی میشود.»
موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل برآورد کرده که زرادخانه حزبالله شامل ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار راکت، اسلحه مسلسل و موشک، از جمله صدها موشک مخربِ با دقت بالاست.
بر پایه گزارش این اندیشکده اسرائیلی، حزب الله حدود ۴۰ هزار راکت کوتاه بُرد (۱۵-۲۰ کیلومتر)، تقریبا ۸۰ هزار راکت میان برد مانند فجر ۳ و ۵ و حدود ۳۰ هزار راکت و موشک دوربرد (۲۰۰-۳۰۰ کیلومتر) دارد. این سازمان همچنین تعداد محدودی موشک دوربرد اسکاد سی و دی (۷۰۰ کیلومتر) از سوریه دریافت کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: «حزبالله همچنین چند صد پرتابه فتح ۱۱۰، مجهز به سیستمهای ناوبری دقیق مبتنی بر جیپیاس (GPS) و حمل حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد منفجره را در اختیار دارد که دارای دقت قابل توجه و پتانسیل تخریب بالایی هستند.»
موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل برآورد کرده که حزبالله به موشکهای زمین به هوای با کیفیت C802، ساخت چین و موشکهای ضد کشتیِ «یاخونت»، ساخت روسیه مجهز شده است. افزون بر این، آنها موشکهای پیچیده ضد تانک «کورنت» را که قابلیت پرتاب بمبهای خمپارهای و همچنین موشکهای ضدهوایی SA-17 و SA-22 دارند، در اختیار گرفتهاند.
گزارش موسسه مطالعات امنیت ملی همچنین بر توان پهپادی حزبالله برای انجام ماموریتهای با برد تا ۴۰۰ کیلومتر صحه میگذارد و تایید میکند که این سازمان صدها هواپیمای بدون سرنشین را برای حمله یا انجام ماموریتهای شناسایی در اختیار دارد.
حلقه بسته
یکی از الزامات فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، امکان ارتباط با چند گروه کنشگر فرهنگی، مخاطبان فعالیت و ذینفعان اجتماعی است که بدون هریک، اقدامات فرهنگی یا به انجام نمی رسد یا بهره برداری لازم نمی شود و یا تاثیر اجتماعی مناسبی برجای نمی گذارد.
زمانی که یک نیاز فرهنگی، در گستره فراسرزمینی و در ابعاد منطقه ای یا بینالمللی مطرح باشد این ارتباط در قالب دیپلماسی عمومی از وظایف موسسات و نهادهای فرهنگی دولتی و غیردولتی می شود تا بستر کنش فرهنگی فراهم گردد.
در زمانه ما که فضای مجازی بیشترین گسترش و تاثیر جغرافیایی و فرهنگی را دارد دیپلماسی فرهنگی در قالب سایبردیپلماسی معنادار شده نیازمند توجه ویژه است.
شوربختانه همه ما کم و بیش دیده ایم که در فرایند فعالیت های فرهنگی حتی در بعد داخلی، گروه های مجازی عمدتا ترکیبی از جمعیت های دوستانه است که با تعدادی تفاوت در گروه دیگری نیز عضو هستند و هر پیام را می توان همزمان در چند گروه دید. کنشگری در این گروه ها هم عمدتا به صورت ۹۰ درصد ناظر بدون کنش، ۷ یا ۸ درصد گاه فعال و چند نفری نیز بیش فعال دیده می شود.
ماجرای غرورانگیز و در عین حال غمبار غزه بار دیگر این نکته را گوشزد کرد که حلقه ارتباطات کنشگران بسته و محدود است و سایبر دیپلماسی در حوزه فرهنگی و اجتماعی از برساخت یک تصویر درست مشترک میان فعالان فرهنگی ایران و سایر نقاط جهان ناتوان است.
در کمتر گروه مجازی کنشگران مان می توان نامی از چند کنشگر خارجی حتی در حد دانشجویان خارجی داخل ایران دید و یا جمعی از خودمان را در چند گروه بین المللی مشاهده کرد.
صرفنظر از چالش ضعف زبان که راه ارتباطی بسیاری از فعالان فرهنگی را مسدود نموده، نبود سازوکار و بستر هماهنگ کننده بین المللی آشکارا به چشم می آید.
واحدهای بین الملل سازمان های فرهنگی کمتر توفیقی در ایجاد چنین فضای مشترکی حتی میان ذینفعان آشنا به فارسی با بدنه کنشگران فرهنگی سازمان خود داشته اند. این را حتی در دانشگاه های بین المللی نیز می توان دید که با وجود دهها دانشجوی خارجی آشنا به زبان فارسی کمترین راه ارتباط مشترکی میان آنان با گروه های مجازی داخل کشور نمی توان دید. این امر در میان دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز به وضوح دیده می شود و جز گرایش شخصی خود فرد عملا فرایند سازمان یافته ای برای چنین ارتباطی مشاهده نمی شود.
با وجود دسترسی هزاران نفر در غزه به شبکه های اجتماعی تقریبا هیچ ارتباط دوسویه فعالی میان آنان با جامعه ایرانی وجود ندارد و جز آنچه به صورت گزینشی توسط رسانه ها ترجمه و در داخل پخش می شود ارتباط اجتماعی موثری نمی توان دید.
به نظر می رسد نبود نهاد توانمند سیاستگذار و هماهنگ کننده در عرصه سایبردیپلماسی مسیر دسترسی به یک نظام مشترک فرهنگی تمدنی را ناهموار نموده که نیازمند بازنگری جدی است.
درس گرفتن از دستاوردهای نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپایی می تواند گام موثری در بهبود این شرایط باشد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#سایبردیپلماسی
#دیپلماسی_عمومی
#غزه
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
بانکداری اسلامی و امید به آینده
بانک مسکن امروز از افزایش سقف وام خرید اوراق حقتقدم مسکن تا یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومان برای خانوارهای دارای ۴ فرزند خبر داد.
سقف تسهیلات قابل استفاده زوجین در شهر تهران از محل اوراق ممتاز برای خرید مسکن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و جعاله مسکن ۳۲۰ میلیون تومان است.
برای دریافت وام جدید خرید مسکن، متقاضی تهرانی باید معادل ۲ برابر مبلغ وام یعنی ۳۸۴۰ برگه اوراق حق تقدم را خریداری کند. با وجود ریزش ۵۰ هزار واحدی شاخص بورس، اما نرخ اوراق حقتقدم وام مسکن روند افزایشی داشته و بهطور متوسط به حدود ۹۹ هزار تومان افزایش یافته است.
به این ترتیب در ابتدا متقاضی وام جدید مسکن که البته هنوز دستورالعملهای آن برای شعب بانک مسکن ابلاغ نشده، باید ۳۸۰ میلیون تومان هزینه کند. از سوی دیگر با توجه به جزئیات اعلام شده از سوی بانک مسکن به ازای هر فرزند و تا ۵ فرزند ۱۰ سال به دوره بازپرداخت اقساط وام افزوده میشود.
یعنی بازپرداخت کنونی از ۱۲ سال در روش ساده به ۲۲ سال افزایش مییابد. در این روش اقساط ماهانه کمی بیش از ۳۷ میلیون تومان است، جمع کل اقساط حدود ۹ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان خواهد بود.
کل سود وام یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون تومانی بالغ بر ۷ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان خواهد بود.
به زبان ساده :
برای گرفتن وام ۱میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی باید ۳۸۰ میلیون اوراق بگیری، طی ۲۲ سال جمعا ۹ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان بازپرداخت می کنی یعنی ۷ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان سود وام می پردازی.
پی نوشت:
در خصوص ویژگی های بانکداری اسلامی اطلاعی ندارم اما در مورد چشم انداز آینده جامعه برای نسل جوان این را می فهمم که شرایط اقتصادی ۲۰ ساله آینده که در همین یک مورد وام مسکن ترسیم شده، ویرانی امید به آینده نسل امروز را فریاد می زند.
همین ...
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#امید
#آینده
#مسکن
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇵🇸💔در کوچه میگذشتم و پایم به سنگ خورد...
مواضع عقلانی
رییس جمهور دو روز پیش با الجزیره گفتگویی انجام داد که می توان بیانیه رسمی سیاست جمهوری اسلامی در خصوص غزه دانست.
رییسی در این گفتگو که با خبرنگار توانمند الجزیره داشت هم جنایت های رژیم صه-یو-نیستی را محکوم کرد، هم شکست این رژیم را به رخ آنان کشید، هم ایران را حامی بزرگ مقاومت معرفی کرد، هم از تلاش دیپلماتیک و دموکراتیک برای حل مسأله فلسطین سخن گفت، هم به تبادل پیام با طرف های درگیر مسأله غزه حتی آمریکا اشاره کرد هم با زیرکی از بار مسوولیت سازماندهی حمله ح.م.ا.س شانه خالی کرد.
خبرنگار با هر روشی تلاش کرد جمله ای از زیر زبان رییسی برای تهدید مستقیم اس-را-ییل و اعلام ورود ایران به جنگ بکشد اما هیچ توفیقی نیافت.
این گفتگو گرچه در رسانه های داخلی چندان بازتاب نداشت اما تصویری خردمندانه از سیاست خارجی جمهوری اسلامی بود که در عین حمایت از مقاومت، منافع ملی را محور اقدامات خویش قرار داده است.
شاید مهمترین نکته تلخ این گفتگو، بیان سیاست های ایران در گفتگو با یک شبکه خارجی و مرجعیت این شبکه در پوشش اخبار منطقه با وجود شبکه های ایرانی العالم و خبر یک و خبر دو است که جایگاه و نقش کمرنگ صداوسیما را در فرایندهای مهم رسانه ای نشان می دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از سوت تا تکبیر
از دست و سوت در حضور رهبری و در تایید و تشویق یک عبارت ایشان می توان خیلی ساده گذشت و تنها یک رابطه پدربزرگ دوست داشتنی با فرزندان نوجوانش درنظر گرفت، می توان یک پارادایم نوین رفتاری از دهه هشتادی ها در مواجهه با پدیده های سنتی تلقی کرد که برای نسل ما تعریف نشده بود.
این پارادایم جدید را بویژه می توان در تقابلش با تلاش پیشاهشتادی ها برای بازگرداندن سنت تکبیر و شعار به متن دیدار جستجو کرد.
من این پارادایم جدید را جدی، واقعی و قابل تامل می دانم.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#رهبری
#دهه_هشتادیها
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
همه گزینه ها روی میز است.
خلاصه سخنرانی امروز سید حسن نصرالله که در فضایی تحلیلی، تبیینی، اخلاقی، راهبردی و عقلانی ارائه شد این یک جمله بود :
همه گزینه ها روی میز است.
سید حسن نصرالله هم بی تفاوت ها را به شرف و انسانیت دعوت کرد، هم تندروها را به عقلانیت و صبر راهبردی دعوت کرد.
هم به دوستان امید داد هم در دل دشمنان ترس آفرید.
هم به دلبستگی اش به جبهه مقاومت اشاره کرد هم خط قرمزش را لبنان معرفی کرد.
آینده چنین نیروی مقاومت خردمندی پیروزی است.
سیزده آبان و افق۱۴۰۴
امروز ۱۳ آبان است. روزی که با چندین مناسبت تاریخی همچون تبعید امام ره به ترکیه، روز دانش آموز و روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا شناخته می شود که هر یک در جای خود نیازمند بزرگداشت است.
این روز همچنین سالروز تصویب سند چشم انداز بیست ساله ایران در سال ۱۳۸۲ است که مقرر کرد از دوسال بعد از تصویب در قالب برنامه های پنجساله اجرایی شود و در ۱۴۰۴ ایران را به قدرت اول منطقه در عرصه های مختلف سیاسی و فرهنگی و اقتصادی کند.
سندی که مجمع تشخیص مصلحت نظام درخواست ضرب سکه ویژه داد اما به تدریج از حافظه مدیریتی کشور کنار رفت و تنها نامی از آن ماند.
پیشینهٔ طراحی چشمانداز در ایران به پیش از انقلاب و دورهٔ پهلوی دوم می رسد که بحث «رسیدن به دروازههای تمدّن بزرگ و احیای عظمت مجدّد ایران همانند عصر هخامنشی» را در نظر داشت.
پس از انقلاب نیز همواره این هدف رویاگونه در قالب برنامهریزیهای بلند مدت ارائه شد که سند چشمانداز بیست ساله، نمونه برجسته ای از این تلاش هاست.
پیش از این سند هم در سال ۱۳۷۴ مرحوم هاشمی رفسنجانی طرح ایجاد تمدن اسلامی ۱۴۰۰ را مطرح کرد و خبر از تحقّق آن در سال ۱۴۰۰ خورشیدی داد. هاشمی با خوشبینی تمام در این باره در اواخر دوران ریاست جمهوری خود چنین اظهار نمود:
«... مردم میدانند که دولت برای سال ۱۴۰۰ یعنی ۲۵ سال دیگر طرحی آماده میکند که آن روز تمدن واقعی اسلام که هیچگاه در طول تاریخ اسلامی در یک کشور اسلامی تحقق نیافته، در ایران ساخته خواهد شد.» «شما ۲۵ سال را در نظر بگیرید، با رشد هفت درصدی که ما در مجموع هفت سال داشتیم ببینید اگر در همهٔ ابعاد برنامهریزی شده باشد، چه اتفاقی در کشور میافتد… نتیجه همان است که اسم آن را تمدن اسلامی میگذاریم.»
گذشت بیست سال از تصویب و حدود ۱۸ سال از اجرای این سند نشان می دهد که برنامه محوری حلقه مفقوده بزرگ فرایند حکمرانی در کشور بوده و تحقق رویای تمدن ایرانی اسلامی نیازمند تلاش های به مراتب جدی تری است.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#سند_چشم_اندار
#تمدن_ایرانی_اسلامی
#افق۱۴۰۴
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
آنتی اسکلیسم
ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت. (شهید بهشتی)
نگویید انقلاب برای ما چه کرده؟ بگویید ما برای انقلاب چه کرده ایم؟ (شهید رجایی)
سالها بسیاری از نیروهای انقلابی با تلقی ضرورت خدمت صادقانه و خالصانه و بدون مطالبه هرگونه اجر مادی پای کار نظام بوده و همچنان ایستاده اند. اینان، گاه جان خود یا فرزندان شان را در راه انقلاب داده اند یا اموال خود را بخشیده اند یا از آبروی خویش برای تقویت نظام هزینه کرده اند و عمدتا کمترین خواسته ای نیز نداشته و حتی همچنان خود را بدهکار به امام و انقلاب می دانند.
این تلقی در گذر چهل و پنج ساله انقلاب و بویژه با ورود به گام دوم انقلاب و تحویل عرصه های بیشتری از مدیریت سیاسی و اجتماعی کشور به جوانان انقلابی با خوانشی جدید از سوی گروهی از آنان مواجه شد که می تواند آینده تحولات نظام را تعیین کند.
در خوانش قدیمی، نیروی انقلابی خود را جان فدای انقلاب می دانست و پس از حل هر بحران به شرایط پیش از بحران بازگشته و بدون توقع کار را به مسوولان اجرایی می سپرد.
در خوانش جدید، این بازگشت به وضع پیشین، منجر به ناکارآمدی مستمر نظام و سلطه غیرانقلابی ها بر امور اجرایی تلقی شده که نتیجه ای جز ذبح انقلاب و ارزشهای آن نداشته است.
آنان، به تعبیر امروزی خود، اسکل نظام تلقی می شدند که فقط زحمت حل بحران را برعهده داشته پس از آن بدون دریافت پاداشی شایسته ولو پاداشی معنوی، میدان را به رقبا که از دید بسیاری شان عامل بروز بحران بوده اند واگذار می کرده اند.
نوانقلابیون جوان، این روزها با ادبیات جدید خود، مکتب جدیدی ساخته و پرچم آنتی اسکلیسم را برافراشته اند تا از حق و سهم خود در دفاع از نظام بهره مند شوند.
نوانقلابیون گام دومی، امروز صریحتر از هر زمان و با تهدید به عدم تکرار حمایت خود، دنبال سهم خود از نظام اند حتی اگر اسمی از سفره نظام نبرند یا آن را به دفاع از ارزشهای بنیادین نظام پیوند دهند.
شاید شروع شفاف و صریح این فاش گویی را بتوان در بیانیه تصویری آقای شهبازی مجری طنز یک برنامه تلویزیونی ردیابی کرد که با انتقاد از بازگشت برخی مجریان قدیمی، خواهان خالص سازی تلویزیون از وجود غیرخودی ها و عملا واگذاری رسانه به کسانی شد که در چالش ۱۴۰۱ هزینه پرداخته بودند، تعبیری که پیش از آن با توصیه به جمع کردن و رفتن از ایران از سوی مجری خانم شبکه افق بیان شده بود.
گام بعد را نظریه پردازان خالص سازی برداشته و با تئوریک سازی سهم خواهی از نظام، آن را ضرورتی تاریخی برای نجات انقلاب خواندند.
مطالبه میدانی این درخواست نهادینه شده به سرعت در واکنش چندتن از جوانان انقلابی در مواجهه با وزیر علوم، مشاهده شد که مدیریت فضای دانشگاه را حق و سهم خود بابت کمک به حل چالش ۱۴۰۱ می دانست.
پس از آن نیز مواجهه تلخ پدر شهید عجمیان در تلویزیون، ابزاری برای خالص سازان و نوانقلابیون شد تا بار دیگر سهم خود را از مدیریت نظام مطالبه نموده این بار، در مخالفت با دعوت از چندتن از اصلاح طلبان به رسانه ملی با صراحت اعلام کنند که مملکت مال حزب اللهی هاست.
از نظر من، چنین مطالبه ای نه تنها ناپسند نبوده و مغایرتی با اخلاص در عمل از یکسو و جدیت در احیای ارزشهای انقلاب ندارد که برعکس، یک گام جدید و روبه جلو در این فرایند است.
شفاف شدن مطالبات در امر حکمرانی یکی از اصول بنیادین حکمرانی شایسته است که بر اساس آن می توان مطالبات گروه ها و تفکرات مختلف را در قالب نهادهای مدنی و سیاسی قانونی، سازماندهی نموده به تناسب وزن هر گروه، سهم واقعی شان را از قدرت تعیین و در قالبی مدنی و نظام مند تسهیم کرد.
من شخصا ایده آنتی اسکلیسم که مختص به بخش کوچکی از جمعیت بزرگ حامیان همیشگی نظام اند را یک فرایند روبه جلو در راستای احیا و تقویت مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی در بستر گام دوم انقلاب می دانم که می تواند حامیان احیای ارزشهای نظام را با هر میزان از گستردگی تجمیع نموده به جای ادعای اکثریت -که پیش از این در انحصار بخشی از اصلاح طلبان بود-، وارد فرایند گفتگوی مردمسالارانه نماید و به اندازه سهم واقعی شان از جامعه، میز مسوولیت ببخشد و از موضع نقد مستمر از بالا، به عرصه پاسخگویی متقابل رهنمون شود.
به گمانم انتخابات مجلس پیش رو فرصی طلایی برای تحقق این ایده و گرفتن ۲۹۰ صندلی مجلس و ایجاد یک قوه مقننه سوپرانقلابی است بویژه اگر ردصلاحیت ها امکان ارزیابی دقیقی از میزان نفوذ گروه ها و اندیشه ها فراهم نکند.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#آنتی_اسکلیسم
#جوان_انقلابی
#گام_دوم
#سوپرانقلابی
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
دشمن فرهنگ
در حالی که مبنای تاریخ هجری به خود سرزمین عربستان باز می گردد و بومی ترین عنصر تاریخی این کشور و تمدن اسلامی است، کابینه عربستان در جلسه ای به ریاست محمد بن سلمان، نخست وزیر و ولیعهد این کشور، با مبنا قرار دادن تقویم میلادی در تمامی تعاملات و امور رسمی به استثنای امور مرتبط با احکام اسلامی (که بر مبنای تقویم هجری محاسبه می شود) موافقت کرد. بر این اساس تقویم میلادی رسما جایگزین تقویم هجری در عربستان شد.
پی نوشت :
وقتی کسی که هیچ چیزی از تاریخ، تمدن و فرهنگ خود نمی داند و هدفی جز نابودی فرهنگ و تمدن اسلامی ندارد، سکان حکمرانی یک سرزمین تاریخی را به دست گیرد نتیجه ای بهتر از این هم نخواهد داشت.
خلاصه بحران
با گذشت حدود یک ماه، از نظر من به عنوان یک ناظر اخبار، شرایط بحران غزه را می توان در چند بند خلاصه کرد :
۱- آمریکا و هم پیمانانش تا رسیدن رژیم صهیونیستی به یک پیروزی ملموس از حمایت رژیم دست بر نمی دارد.
۲- ایران ضمن حمایت از مقاومت، وارد چالش منطقه ای بزرگی نمی شود.
۳- حزب الله جبهه تازه ای در لبنان باز نمی کند.
۴- عربستان که تا پیش از بحران غزه دنبال پیمان صلح با اسراییل بود، بی تفاوت و کمی خوشحال، از تحقق اهدافش پس از پایان بحران، پیگیر جشن های داخلی است. از دید عربستان، حالا که غزه صلح نمی خواهد خودش هم بجنگد، ما هم شکستش را تماشا می کنیم.
۵- جهان عرب عموما خواهان حذف حماس از صحنه سیاسی و نظامی غزه اند حتی به قیمت قربانی شدن مردم غزه.
۶- قطر مهمترین حامی عرب حماس، خط قرمز خود را رابطه با آمریکا و منافع اقتصادی خود تعریف کرده است. شاید جان رهبران سیاسی حماس را نجات دهد و برای بازسازی غزه اعلام آمادگی کند اما بعید است از فرماندهان نظامی حماس حمایت کند.
۷- هم خود نتانیاهو و هم دیگران می دانند که او بزودی رفتنی است. لذا هم خودش مایل است با یک دستاورد تاریخی برود هم حامیان رژیم صهیونیستی مایلند او را با یک دستاورد بزرگ برای رژیم، قربانی کنند.
۸- افکار عمومی جهان با وجود آکاهی از جنایات اسراییل، توان و انگیزه هزینه ای بیشتر از راهپیمایی ندارد.
۹- خیزش نظامی مهرماه حماس یک زایمان زودرس حاصل از یک درد بزرگ بود. مولود این روزها در یک دوراهی تاریخی است: تسلیم نظامی حماس به مثابه شکست کوتاه مدت رویاهای بزرگ غزه و مقاومت طولانی مدت آنان به مثابه تداوم نسل کشی است. انتخاب راه درست، تنها از بیرون غزه آسان است.
۱۰- مردم غزه شاهدان یک نسل کشی تاریخی اند. آینده آنان به توان تحمل شان، تصمیم اعراب، آمریکا و همپیمانان و جبهه مقاومت بستگی دارد. ترکیب این همه پیچیدگی یعنی ابهام بزرگ. پیش بینی از آینده فقط سناریونویسی است. این داستان، سر صحنه کامل می شود.
۱۱- فروپاشی مشروعیت و بعد نرم افزاری رژیم صهیونیستی خیلی زودتر از وعده ۲۵ ساله در حال فروپاشی است اما این به معنای پایان کار این رژیم در آینده خیلی نزدیک نیست، طبعا پیروزی حتمی فلسطین را باید در آینده ای نه چندان دور انتظار داشت.
۱۲- گزینه مطلوب، خروج رژیم صهیونیستی از غزه با کمترین آسیب به بخش نظامی حماس و رهبران آن است. نتیجه آن احساس پیروزی و امید به آینده و ایجاد نظام جدید امنیتی برای غزه در قالب موازنه وحشت است. چیزی که اسراییل و آمریکا و متحدانش و حتی بخشی از اعراب، خواهان آن نیستند.
۱۳- تنها امید همه به خداست.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#غزه
#فلسطین
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
بانو
هنوز هستند افرادی که زن را متعلقه دانسته و در مواجهه با اقداماتش حتی اگر استاد دانشگاه و یک فرد صاحبنظر باشد به شوهرش می گویند جلوی زنتو بگیر. همین ها حجاب زن را همچنان در چارچوب غیرت و بی غیرتی مرد تحلیل می کنند.
در مقابل، کسانی هم هستند که زن را صاحب فکر و اراده مستقل دانسته در مقام همسر، اهل تعامل و گفتگو و نه پذیرش یکسویه فرامین همسر و در عرصه اجتماعی یک کنشگر مستقل با اندیشه شخصی ولو معارض با همسر خود می بینند.
به رییس جمهور پیشنهاد می کنم استقلال فکری همسرشان را با دادن یک حکم مشاور و تنظیم قواعد اداری لازم، ساختارمند نمایند تا هم از کژتابی های اقدامات ایشان در امان بمانند هم همسرشان به امور مرتبط با دیپلماسی عمومی دولت بپردازند .
پی نوشت :
همسر رییس جمهور طی نامه ای به همسر رییس جمهور فرانسه خواهان فشار بر همسرش برای ایجاد صلح در غزه شد. نامه ای که با واکنش برخی فعالان سیاسی و فرهنگی روبرو شد.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#زن
#رییسی
#جمیله_علم_الهدی
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
خط سبز
بانو هنوز هستند افرادی که زن را متعلقه دانسته و در مواجهه با اقداماتش حتی اگر استاد دانشگاه و یک فر
پاسخ جناب آقای دکتر محبی به یادداشت بنده
موضع رسمی
صداوسیما: موضع مهمانان برنامههای زنده الزاما موضع ما نیست.
روابط عمومی صداوسیما:
در برنامههای زنده صداوسیما مهمانان بعضا سخنان و نظرات شخصی خود را حتی خارج از موضوع و محورهای تعیین شده بیان میکنند که بدیهی است اظهارات آنان الزاماً موضع رسمی رسانه ملی نیست./ایسنا
پی نوشت :
خود همین اطلاعیه بیانگر رویکرد صداوسیماست :
«مهمانان بعضا سخنان و نظرات شخصی خود را بیان می کنند»
اگر بناست کارشناسان، نظرات خود را بیان نکنند یا نظراتشان با نظرات رسمی مدیران صداوسیما همخوان باشد چه کارکردی دارد؟
آیا اساسا رسانه ملی باید موضع رسمی داشته باشد یا وظیفه دارد امکان گفتگوی ملی برای تبادل مواضع مختلف را فراهم سازد؟
رسانه ملی آنقدر به مونولوگ گویی و دعوت از کارشناسان تکراری عادت کرده که بیان یک حرف خارج از مواضع رسمی صداوسیما را نیازمند صدور اطلاعیه می داند.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#رسانه_ملی
#صداوسیما
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دروغ یا حقیقت؟
وقتی حقیقت با سرعت، از دروغ، سبقت می گیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسوول دینداری مردم
بیانات ۱۶ سال پیش رهبری ۸ آذر ۱۳۸۶
مسوول دینداری مردم حوزه های علمیه اند.
عقلانیت راهبردی
سید حسن نصرالله :
ای برادر و ای خواهران
این نبرد مثل بقیه نبرد ها نیست.
گام به گام حرکت میکنیم.
سیاست ما در نبرد کنونی، میدان است که عمل میکند.
میدان است که سخن میگوید.
بعد ما می آییم گزارش میدهیم.
بنابراین چشم هایتان به میدان باشد نه به سخنرانی ها
پی نوشت :
اگر عقلانیت در جنگ و صلح در چند عبارت خلاصه میشد چیزی بیش از این جملات بود؟ و اگر بنا بود که جایزه ویژه ای برای عقلانیت، درک راهبردی و توان تحمل مطالبات میلیونها مبارز زخم خورده طراحی شود نخستین برنده آن کسی جز سید حسن نصرالله بود؟