واسئلک عند الحاجة...هنگام نیاز از تو درخواست کنم.شاید پشت سر هم آمدن این دوجمله “اللهم اجعلنى اصول بك عند الضروره، و اسالك عند الحاجه “،ازآن جهت است که،انسان گناهکاری که ازشیطان می گریزدوبه سوی خدا #فرار میکند،نیازمندآغوش مهربان خداوند است.گویا باشرمندگی واهسته میگوید«خدایا به آغوشت نیاز دارم،بغلم کن»
امام (ع) به پيشگاه خداوند عرض مىكند:
و اسالك عند الحاجه،
بار الها! آنچنانم قرار ده كه قضاى حوايجم را تنها از تو درخواست نمايم.
به دگران اظهار احتياج نمودن و نياز خود را با اين و آن در ميان گذاردن نوعى تن دادن به خوارى و ذلت است.
اسلام اجازه نمىدهد مسلمانان عز و احترام خود را ناديده انگارند و با اظهار تمنى در مقابل افراد، خويشتن را تحقير نمايند، چه اين كار علاوه بر ذل دنيوى، موآخذه و پرسش اخروى را در پيش دارد.
رسول اكرم (ص) به ابىذر غفارى فرمود: بپرهيز از سئوال كردن كه در اين كار، ذلت دنيوى و تعجيل در فقر است و در قيامت حساب طولانى خواهد داشت.
بزرگتر از مصيبت سئوال نمودن، اين است كه سائل تمناى خود را به كسى بگويد كه پست و نااهل باشد و به درخواستش اعتنا ننمايد.
على (ع) فرموده: فوت شدن حاجت آسانتر است از اينكه صاحب حاجت، آن را از نااهل طلب نمايد.
شخص محتاج با اظهار حاجت، عز و احترام خود را حفظ ننموده و از دگرى قضاى آن را خواسته است. اگر كسى كه مورد سئوال واقع شده قدرت برآوردن حاجت را دارد حتما برآورد و به خواستهى سائل عملا ترتيب اثر بدهد و اگر با داشتن توان سرباز زند و اعتنا نكند، به نظر امام معصوم مرتكب قبيحى بسيار بزرگ شده است.
امام كاظم (ع) فرموده: چقدر قبيح است كه مردى مورد سئوال و تقاضا واقع شود و با قدرت برآوردن آن ابا نمايد و پاسخ نفى دهد.
امام كاظم (ع) در روايتى كوتاه قبح بدى سئوال و بدى منع سائل را با عبارتى لطيف و رسا بيان فرموده است:
اگر سائل از بدى سئوال آگاه مىبود، هيچ فردى از فرد ديگر حاجت خود را نمىخواست و اگر شخص مورد سئوال مىدانست كه پاسخ منفى و منع سائل چه قبحى دارد، هيچ فردى فرد ديگر را محروم نمىنمود.
حضرت ابراهيم خليل الرحمن عليهالسلام هموارهمراقب بسیار بود.
نه هرگز سائلى را محروم مىساخت
و نه هرگز خودش از غير خداوند سئوال مىنمود.
بر اثر اين خصلت عالى، پروردگار او را خليل خود قرار داد و از اين مقام بسيار رفيع برخوردارش نمود.
حضرت رضا (ع) فرمود: خداوند ابراهيم خليل را به دوستى خود برگزيد براى اينكه او نه سائلى را رد مىكرد و نه از غير خداوند سئوال مىنمود.
براى آنكه بدانيم سئوال تا چه حد در اسلام مذموم است و چگونه #حجاب رحمت خدا مىشود، به اين حديث توجه نماييد.
رسول اكرم (ص) براى خانوادهاى از انصار، ضمانت بهشت نمود به اين شرط كه در زندگى از احدى سئوال ننمايند. براى رعايت اين شرط گاهى يك نفر از آنان بر مركب خود سوار بود، شلاقش به زمين مىافتاد، از براى آنكه از كسى درخواست ننمايد پياده مىشد و شلاق خود را برمىداشت.
سئوال از غير خداوند در اسلام ناپسند است و افراد باايمان براى حفظ عز اسلامى خود بايد از اين كار بپرهيزند و خويشتن را تحقير ننمايند.
لذا امام سجاد (ع) به پيشگاه خداوند عرض مىكند:
و اسالك عند الحاجه،
بار الها! آنچنانم قرار ده كه حوايج خود را فقط به تو بگويم و قضاى آنها را تنها از تو درخواست نمايم.
🙏اللّهُمَّ وَ أَسْأَلُک عِنْدَ الْحَاجَةِ
بار الها! آنچنانم قرار ده كه حوايج خود را فقط به تو بگويم
و قضاى آنها را تنها از تو درخواست نمايم.
دعای #بیستم #مکارم_اخلاق
#دعا_بیستم_12
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ « #صحیفه_سجادیه آموزه هایی را ارائه می دهد که در سطوح مختلفی ، از خداشناسی گرفته تا مباحث اجتماعی کاربرد دارد.»
✍️ #ويليام_چیتیک
مترجم صحیفه سجادیه به زبان #انگلیسی ( William Chittick؛ زادهٔ ۲۹ ژوئن ۱۹۴۳ در میلدفورد، کنتیکت) فیلسوف، اسلامشناس و متخصص عرفان، مولوی و ابن عربی در آمریکا )
https://eitaa.com/sahife2/39982
🎥( لطفا کلیپ" صحیفه سجادیه؛ در آن سوی مرزها " را ببینید )
☘️کانال #انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
ehm007pdf24.pdf
502.2K
❇️ " #نیایش نامه علوی - اشتیاق ناتمام روح بر بدن "
✍️ مقدمه #ویلیام_چیتیک بر ترجمه انگلیسی صحیفه سجادیه در 11 صفحه
👈بسیار زیبا که توصیه می شود آن را حتما بخوانید (لینک فایل اصلی)
🖋کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
💠 هدیه اعمال
✳️️ «جوان پشت ميز، وقتي نابودي بسياري از اعمال مرا ديد، نكته جالبي به من ياد آور شد و گفت: من ديده ام برخي انسانهاي دانا، جداي از اينكه كارهاي خود را براي رضاي خدا انجام ميدهند، اما در ادامه، ثواب كارهاي خوبي كه در دنيا انجام ميدهند را به يکي از چهارده
معصوم هديه ميكنند. انسان ها ممكن است در ادامه زندگي به خاطر گناهان و اشتباهات، #ثواب اعمال خوب خود را از دست بدهند، در نتيجه وقتي به برزخ مي آيند، مانند تو دست خالي هستند، در اين زمان، آنها كه اين ثوابها را هديه گرفته اند به آن شخص سر مي زنند و از او دلجويي مي كنند. اين بزرگواران كه به اين ثواب ها احتياج ندارند، لذا اين اعمال خير را به همان شخص بر ميگردانند. بنابراين به شما توصيه ميكنم كه خالصانه اين كار را انجام دهيد؛ يعني ثواب تمام كارهاي خير خودتان را به مقربين درگاه الهي هديه نماييد ...»
https://eitaa.com/sahife2/47564
📚 بخشی از کتاب «#سه_دقیقه_در_قیامت»
#زندگی_پس_از_زندگی
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_9
✳️ ️ مذمت غوغا سالاری
و من كلام له (علیه السلام) في صفته و صفة خصومه و يقال إنها في أصحاب الجمل:
وَ قَدْ أَرْعَدُوا وَ أَبْرَقُوا وَ مَعَ هَذَيْنِ الْأَمْرَيْنِ الْفَشَلُ، وَ لَسْنَا نُرْعِدُ حَتَّى نُوقِعَ وَ لَا نُسِيلُ حَتَّى نُمْطِرَ.
👈حضرت علی که درود خدا بر او باد در این خطبه فرمودند:
#اصحاب_جمل چون رعد خروشيدند و چون برق درخشيدند، اما كارى از پيش نبردند و سر انجام سست گرديدند.
ولى ما اين گونه نيستيم، تا عمل نكنيم، رعد و برقى نداريم، و تا نباريم سيل جارى نمى سازيم.
👌 شرح این حکمت نورانی را در لینک زیر بخوانید: 👇
👈 هياهوى تو خالى
مرد عمل
فرق ميان غوغا سالارى و تبليغات مفيد و مؤثر
شناخت #طلحه و #زبير و اصحاب #جمل
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #آل_عمران
#آل_عمران_143
#آل_عمران_144
وَلَقَدْ كُنْتُمْ تَمَنَّوْنَ الْمَوْتَ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَلْقَوْهُ فَقَدْ رَأَيْتُمُوهُ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ
همانا شما #مرگ (و #شهادت) را (پس از #جنگ_بدر) پیش از آنكه با آن روبرو شوید سخت آرزو مى كردید، پس آن را (در #جنگ_احد) دیدید، ولى (ناخوشایند به آن) نگاه مى كردید.
وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الْرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَبِكُمْ وَمَن يَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَيْهِ فَلَن يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئاً وَسَيَجْزِى اللَّهُ الْشَّكِرِينَ
ومحمّد جز پیامبرى نیست كه پیش از او نیز پیامبران (دیگرى آمده و) در گذشته اند. (بنابراین مرگ براى انبیا نیز بوده و هست،) پس آیا اگر او بمیرد و یا كشته شود، شما به (آئین) گذشتگان خود بر مى گردید؟ و هر كس به عقب برگردد، پس هرگز هیچ ضررى به خداوند نمى زند و خداوند بزودى پاداش شاكران را خواهد داد.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
143-144.mp3
5.19M
سوره #آل_عمران
#شرح_صوتی_قرائتی
#آل_عمران_143
#آل_عمران_144
👤استاد #قرائتی
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در اشتیاق به مغفرت از طرف خدا (درخواست #توبه و #بخشش) :
«5»اللَّهُمَّ وَ إِنَّكَ مِنَ الضُّعْفِ خَلَقْتَنَا وَ عَلَى الْوَهْنِ بَنَيْتَنَا وَ مِنْ مَآءٍ مَهِينٍ ابْتَدَأْتَنَا فَلَا حَوْلَ لَنَا إِلَّا بِقُوَّتِكَ وَ لَا قُوَّةَ لَنَا إِلَّا بِعَوْنِكَ
«6» فَأَيِّدْنَا بِتَوْفِيقِكَ وَ سَدِّدْنَا بِتَسْدِيدِكَ وَ أَعْمِ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا عَمَّا خَالَفَ مَحَبَّتَكَ وَ لَا تَجْعَلْ لِشَيْءٍ مِنْ جَوَارِحِنَا نُفُوذاً فِي مَعْصِيَتِكَ
خدايا! ما را از ناتوانى آفريدى، و بر سستى بنا كردى، و از آب ناچيز و بىمقدار به وجود آوردى؛ پس ما را جز به نيروى تو چاره و تدبير نيست، و جز به ياريت قوت و قدرت نمىباشد؛
پس ما را به توفيقت نيرو بخش و به هدايتت استوار دار، و ديده قلوبمان را از آنچه مخالف عشق توست كور كن، و براى هيچ يك از اعضاى ما راه نفوذى به جانب معصيتت قرار مده.
#نهم #خلقت_انسان
#دعا_نهم_5
#دعا_نهم_6
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_5
#خلقت_انسان 1
✳️ انسان در دايره خلقت از عجايب مخلوقات حضرت حق است. او به عنوان خليفه خدا در روى زمين قرار داده شده و هر گونه نيازى كه دارد بر سر سفره آفرينش جهت او آماده و مهيّا گشته است. براى او بدن، قلب، نفس، عقل، صدر و روح قرار داده شده كه هر يك مدار علمى و محور دانشى و دنيايى بس عظيم است.
با پيشرفتى كه در علوم مختلفه نصيب انسان شده كسى از عهده تشريح وضع انسان در دو جهت باطن و ظاهرش برنمىآيد. چنانكه اين مختصر بخواهد به هر يك از نواحى وجود انسان اشاره كند، مجلّداتى بس مفصّل بايد تهيّه ببيند، در اين صورت از آنچه در نظر دارد، باز مىماند. روى اين حساب به شرح فرازهايى كه نشانى از ناتوانى ظاهر انسان به خاطر وضع ساختمان ظاهرش نشان مىدهد بسنده، مىشود.
انسان، بدون واقعيّتهاى باطنيش و منهاى اتصالش به ملكوت عالم و به دور از انعكاس حقايق هستى در آيينه قلبش و جداى از حالات معنوى و ربطش به فيوضات ربّانيّه و عنايات الهيّه و بريده از مسائل عالى تربيتى، بدون شك از كوچكترين و ضعيفترين موجودات خانه هستى است.
او اگر به وضع ظاهرش كه چيزى جز مقدارى پوست و گوشت و خون و پى و عصب نيست بنگرد كه اولش نطفه و پايانش جيفهاى بيش نيست، از بند غرور و كبر، حسد و حرص، منيّت و ساير اوصاف حيوانى رسته و براى جبران ضعف و ناتوانيش در بارگاه لاحول و لاقوة الّا باللّه به گدايى برخاسته و تمام ضعف و ناتوانى خود را با حضرت او كه غنىّ بالذّات است جبران خواهد كرد.
او از نظر وضعيّت ظاهر و بناى ساختمان مادّيش در برابر عظمت آسمانها، ستارگان، كهكشانها، سحابىها، درياها، صحراها، كوهها و موجودات زنده قوى چيز قابل ذكرى نيست.
او در برابر هجوم حوادث، از قبيل زلزله، بادهاى سخت، سيلابها، گرما و سرما، امراض مختلفه و حيوانات قوى، مغلوب و منكوب و بيچاره و بى نواست. او اگر تكيه بر غير خود در تمام امور نداشته باشد، زمين خورده بدبختى است كه در برابر كمترين حادثه ياراى مقاومت نخواهد داشت.
شنيدستم كه هر كوكب جهانى است
جداگانه زمين و آسمانى است (#نظامی)
زمين در جنب اين افلاك مينا
چو خشخاشى بود در قعر دريا
تو خود بنگر كز اين خشخاش چندى
سزد تا بر غرور خود بخندى (#عطار)
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 275
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_5
#خلقت_انسان 2
✳️ قرآن كريم در آيات زيادى به ضعف او و اين كه مايه اصلى ساختمان ظاهرش آبى بدون ارزش است اشاره مىكند، باشد كه از خواب خرگوشى و غفلت حيوانى برخيزد وبه داد خود برسد و با عنايات و الطاف حضرت حق، بيچارگى خود را جبران نمايد.
اللّهُ الَّذى خَلَقَكُمْ مِنْ ضَعْفٍ ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ ضَعْفٍ قُوَّةً ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ ضَعْفاً وَ شَيْبَةً يَخْلُقُ ما يَشاءُ وَ هُوَ الْعَليمَ الْقَديرُ» «روم 54»
خداست كه شما را از ناتوانى آفريد، سپس بعد از ناتوانى قدرت و نيرو داد، آن گاه بعد از نيرومندى و توانايى، ناتوانى و پيرى قرار داد؛ هرچه بخواهد مىآفريند و او دانا و تواناست.
يُريدُ اللّهُ أنْ يُخَفِّفَ عَنْكُمْ وَ خُلِقَ الْانْسآنُ ضَعيفاً» «نسا 28»
خدا مىخواهد [با تشريع ازدواج با زنان مؤمن، و ازدواج با كنيزان مؤمن، و ازدواج موقت، بار مشكلات زندگى و مشقتهاى روابط نامشروع جنسى را] بر شما سبك كند؛ و انسان [در برابر مشكلات و شهوات جنسى] ناتوان آفريده شده است.
يا أيُّهَا النَّاسُ ضُرِبَ مَثَلٌ فَاسْتَمِعُوا لَهُ إنَّ الَّذينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ لَنْ يَخْلُقُوا ذُباباً وَلَوِ اجْتَمَعُوا لَهُ وَ إنْ يَسْلُبْهُمُ الذُّبابُ شَيْئاً لايَسْتَنْقِذُوهُ مِنْهُ ضَعُفَ الطّالِبُ وَ الْمَطْلُوبُ* ما قَدَرُوا اللّهَ حَقَّ قَدْرِه إنَّ اللّهَ لَقَوِىٌّ عَزيزٌ» «حج 73»
اى مردم! [براى شما و معبودانتان] مَثَلى زده شده است؛ پس به آن گوش فرا دهيد، يقيناً كسانى كه به جاى خدا مىپرستيد، هرگز نمىتوانند مگسى بيافرينند اگر چه براى آفريدن آن گرد آيند و اگر مگس، چيزى را از آنان بربايد، نمىتوانند آن را از او بازگيرند، هم پرستشكنندگان و هم معبودان ناتوانند.* خدا را آن گونه كه سزاوار اوست، نشناختند، بىترديد خدا نيرومند و تواناى شكستناپذير است.
اگر اين انسان ناتوان تحصيل معرفت مىكرد، گردن زير بار بت پرستى خم نمىنمود، راستى كه بت و بت پرستى هر دو ضعيف و ناتوانند.
قالَ رَبِّ إنّى وَهَنَ الْعَظْمُ مِنّى وَ اشْتَعَلَ الرِّأْسُ شَيْباً وَلَمْ أَكُنْ بِدُعائِكَ رَبِّ شَقِيّاً» «مریم 4»
گفت: پروردگارا! به راستى استخوانم سست شده و [موىِ] سرم از پيرى سپيد گشته، و پروردگارا! هيچ گاه درباره دعا به پيشگاهت [از اجابت] محروم و بىبهره نبودم.
وَوَصَّيْنَا الْانْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ امُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ فى عامَيْنِ أنِ اشْكُرْلى وَ لِوالِدَيْكَ إلَىَّ الْمَصيرُ» «لقمان 14»
و انسان را درباره پدر و مادرش سفارش كرديم، مادرش به او حامله شد [در حالى كه] سستى به روى سستى [به او دست مىداد] و باز گرفتنش [از شير] در دو سال است [و سفارش كرديم] كه براى من و پدر و مادرت سپاس گزارى كن؛ بازگشت [همه] فقط به سوى من است.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 275
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_5
#خلقت_انسان 3
✳️ در دعاهايى كه از ائمّه معصومين عليهم السلام و اولياى الهى رسيده و به طور دائم به ضعف وناتوانى انسان اشاره شده و اين كه اين ناتوانى و سستى جز با قوّت و قدرت حضرت حقّ قابل جبران نيست و اگر عنايت او نباشد ذرّهاى خوبى و درستى به وسيله خود انسان قابل جلب و قابل حفظ نمىباشد.
امام صادق عليه السلام مىفرمايد: نوح پيغمبر هرگاه داخل صبح مىشد ده بار و هرگاه به شب مىرسيد ده بار به خواندن اين دعا مبادرت مىورزيد:
اللَّهُمَّ إنّى اشْهِدُكَ أنَّهُ ما أصْبَحَ بى مِنْ نِعْمَةٍ وَ عافِيَةٍ فى دينٍ أوْ دُنْياً فَمِنْكَ، وَحْدَكَ لا شَريكَ لَكَ، لَكَ الْحَمْدُ و لَكَ الشُكْرُ بِها عَلَىَّ حَتى تَرْضى وَ بَعْدَ الرِّضا.
خداوندا! تو را گواه مىگيرم كه هر نعمت و عافيتى در دين يا دنيا به من برسد از جانب توست، تو را شريكى نيست، حمد و سپاس نسبت به عنايات تو بر عهده من است، آن اندازه حمد وسپاس تا از من خرسند شوى و پس از خرسندى نيز ادامه داشته باشد.
نوح عليه السلام مىخواهد بگويد: خدايا! در جلب هيچ نعمت و عافيتى مرا قدرت و قوّت نيست، اين تويى كه با الطاف بى پايانت، منِ ضعيف و ناتوان را نوازش مىدهى و اين منم كه با توفيق تو به حمد و سپاس اقدام مىكنم.
و نيز حضرت مىفرمايد: اميرمؤمنان على عليه السلام هرگاه داخل صبح مىشد پيوسته ذكر سبحان اللَّه المَلِك القُدّوس مىخواند و سپس اين دعا را زمزمه مىكرد:
اللّهُمَّ إِنّى أعُوذُ بِكَ مِنْ زَوالِ نِعْمَتِكَ، وَ مِنْ تَحْويلِ عافِيَتِكَ، وَ مِنْ فُجاءَةِ نِقْمَتِكَ، وَ مِنْ دَرَكِ الشَّقاءِ، وَ مِنْ شَرِّ ما سَبَقَ فِى اللَّيْلِ وَ النَّهارِ.
اللَّهُمَّ إِنّى أسْألُكَ بِعِزَّةِ مُلْكِكَ، وَ بِشِدَّةِ قُوَّتِكَ، وَ بِعِظَمِ سُلْطانِكَ، وَ بِقُدْرَتِكَ عَلى جَميعِ خَلْقِكَ انْ تَفْعَلْ بى كَذا وَ كَذا.
الهى! از زدوده شدن نعمت و از برگشت عافيت و از به ناگاه وارد شدن عقوبت و از دريافت شقاوت و از آنچه در شب و روز به سوى ما پيشى گرفته و مرا قدرتى در جلب اين خوبىها و دفع اين بدىها نيست به تو پناه مىبرم.
الهى، از تو درخواست مىكنم به غلبه پادشاهيت و به شدّت نيرويت و به بزرگى سلطنتت و به توانايى تو بر آفريدگانت كه برايم همه نوع خيرى بخواهى.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 275
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_9
#دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_نهم_5
#خلقت_انسان 4
✳️ قرآن مجيد از كلام حضرت ابراهيم بازگو مىكند كه او خود را فاقد همه چيز دانسته و دارايى خود را از حضرت حق مىديد.
الَّذى خَلَقَنى فَهُوَ يَهْدينِ* وَ الَّذى هُوَ يُطْعِمُنى وَ يَسْقِينِ* وَ إذا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ* وَ الَّذى يُميتُنى ثُمَّ يُحْيِينِ* وَ الَّذى أطْمَعُ أنْ يَغْفِرَلى خَطيئَتى يَوْمَ الدَّينِ* رَبِّ هَبْ لى حُكْماً وَ ألْحِقْنى بِالصّالِحينَ* وَ اجْعَلْ لى لِسانَ صِدْقٍ فِى الْآخِرينَ* وَاجْعَلْنى مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعيمِ»
همان كسى كه مرا آفريد و هم او مرا هدايت مىكند،* و آن كه او طعامم مىدهد و سيرابم مىكند* و هنگامى كه بيمار مىشوم، او شفايم مىدهد* و آن كه مرا مىميراند سپس زندهام مىكند* و آن كه اميد دارم روز جزا خطايم را بر من بيامرزد.* پروردگارا! به من حكمت بخش، و مرا به شايستگان ملحق كن.* و براى من در آيندگان نامى نيك و ستايشى والا مرتبه قرار ده،* و مرا از وارثان بهشت پرنعمت گردان.
امير المؤمنين عليه السلام مىفرمايد:
أَوَ ليْسَ لَكُمْ فى آثارِ الْأوَّلينَ مُزْدَجَرٌ، وَ فى آبائِكُمُ الْماضينَ تَبْصِرَةٌ وَ مُعْتَبَرٌ إنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ؟! أوَلَمْ تَرَوْا إلَى الْماضينَ مِنْكُمْ لايَرْجِعُونَ، وَ إلَى الْخَلَفِ الْباقينَ لايَبْقُونَ؟ أوَلَسْتُمْ تَرَوْنَ أهْلَ الدُّنْيا يُصْبِحُونَ وَ يُمْسُونَ عَلى أحْوالٍ شَتّى؟: فَمَيِّتٌ يُبْكى، وَ آخَرُ يُعَزّى، وَ صَريعٌ مُبْتَلى، وَ عائِدٌ يَعُودُ، وَ آخَرُ بِنَفْسِهِ يَجُودُ، وَ طالِبٌ لِلدُّنْيا وَ الْمَوتُ يَطْلُبُهُ، وَ غافِلٌ وَ لَيْسَ بِمَغْفُولٍ عَنْهُ، وَ عَلى أثَرِ الْماضى ما يَمْضِى الْباقى؟!
أَلا، فَاذْكُرُوا هاذِمَ اللَّذّاتِ، وَ مُنَغِّصَ الشَّهَواتِ، وَ قاطِعَ الْامْنِيّاتِ، عِنْدَ الْمُساوَرَةِ لِلأعْمالِ الْقَبيحَةِ، وَ اسْتَعينُوا اللّهَ عَلى أَداءِ واجِبِ حَقِّهِ، وَ ما لايُحْصى مِنْ أعْدادِ نِعَمِهِ وَ إحْسانِهِ.
آيا براى شما در آثار گذشتگان مايه خوددارى از گناه نيست؟ آيا براى شما در سرگذشت پدرانتان بينش و عبرتى نيست اگر اهل تعقّل باشيد؟ آيا نديديد كه گذشتگان از شما برنمىگردند و براى ماندگان بقايى نيست؟ مگر مردم دنيا را نمىنگريد كه شبانه روز داراى حالاتى گوناگون هستند؟ مردهاى است كه بر وى مىگريند و ديگرى را تسليت مىدهند، يكى مبتلا به بيمارى شده بر زمين افتاده و آن ديگر به عيادت مريض مىرود، يكى در حال جان كندن است و ديگرى به دنبال دنياست در حالى كه مرگ او را دنبال مىكند و يكى در بىخبرى است و خدا از او غافل نيست و به دنبال گذشته باقىمانده هم مىگذرد.
آگاه باشيد، از نابود كننده لذّات و بر هم زننده عيشها و قطع كننده آرزوها، ياد كنيد آن زمان كه شتابان به سوى گناهان مىرويد. و براى اداى حق واجب خداوند و سپاس نعمتها و احسان بى شمارش از او كمك بجوييد.
اگر تمام مردم دنيا به اين حقيقت يعنى ضعف همه جانبه خود و قدرت و قوّت بىنهايت در بى نهايت حضرت حق توجه داشتند، از شرك و كفر و فسق و فجور و سيّئات عمل و رذايل اخلاقى خلاص مىشدند، ولى افسوس كه اكثر مردم جهان دچارغفلت و غرور و كبر و بى خبرى و جهل و بى خردى هستند و به همين خاطر از ديدن ضعف خود و وهن خويش و قوّت و قدرت حضرت محبوب غافلند و از پى اين غفلت به انواع معاصى و مظالم دچارند.
👈 ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج6، ص: 275
👌 #دعای_نهم_صحیفه_سجادیه
#نهم #ياد_مرگ
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🙏اللَّهُمَّ وَ إِنَّكَ مِنَ الضُّعْفِ خَلَقْتَنَا وَ عَلَى الْوَهْنِ بَنَيْتَنَا وَ مِنْ مَآءٍ مَهِينٍ ابْتَدَأْتَنَا فَلَا حَوْلَ لَنَا إِلَّا بِقُوَّتِكَ وَ لَا قُوَّةَ لَنَا إِلَّا بِعَوْنِكَ
خدايا! ما را از ناتوانى آفريدى،
و بر سستى بنا كردى،
و از آب ناچيز و بىمقدار به وجود آوردى؛
پس ما را جز به نيروى تو چاره و تدبير نيست،
و جز به ياريت قوت و قدرت نمىباشد !!
❇️شنيدستم كه هر كوكب جهانى است
جداگانه زمين و آسمانى است
زمين در جنب اين افلاك مينا
چو خشخاشى بود در قعر دريا
تو خود بنگر كز اين خشخاش چندى
سزد تا بر #غرور خود بخندى
#خلقت_انسان
#نهم #دعا_نهم_5
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2