eitaa logo
انس با صحیفه سجادیه
4.9هزار دنبال‌کننده
16.6هزار عکس
2.4هزار ویدیو
1.6هزار فایل
من به شما عزیزان توصیه میکنم با صحیفه سجادیه انس بگیرید! کتاب بسیار عظیمی است! پراز نغمه های معنوی است! مقام معظم رهبری Sahifeh Sajjadieh در اینستاگرام https://www.instagram.com/sahife2/ ادمین کانال @yas2463
مشاهده در ایتا
دانلود
على (ع) در زمينه‏ى جنگ با مسلمانان خائن و از ميان بردن آنان در موارد متعددى از بصيرت و آگاهى خويش سخن گفته، از آن جمله فرموده است: الا و ان الشيطان قد جمع حزبه و استجلب خيله و رجله و ان معى لبصيرتى، ما لبست على نفسى و لا لبس على. آگاه باشيد كه شيطان حزب خود را گرد آورده و سوار و پياده‏ ى خويش را به كار گرفته يعنى زمينه‏ ى فساد مهم را بر ضد اسلام و مسلمين مهيا ساخته است، اما من در اعمال خود آگاه و بصيرم، نه خودم خويشتن را به اشتباه افكنده ‏ام و نه دگرى مرا به خطا و اشتباه انداخته است. و در جاى ديگر فرموده است: انى لعلى يقين من ربى و غير شبهه فى دينى. من درباره‏ى پروردگار خويش بر يقينم و در دينم شبهه و ترديدى ندارم. اما دوستان على (ع) پيش از آغاز جنگ جمل، در حين جنگ و پس از پايان آن عقايد و نظريه‏ هاى متفاوتى داشتند: بعضى از آنان كه افكارشان پاك و منزه از اغراض شخصى بود و سخنان رسول گرامى را درباره‏ى على (ع) بخوبى در خاطر داشتند كمترين دودلى و ترديدى در آنان راه نيافت. اينان مكرر در مكرر با مختصر تفاوتى در عبارت، از پيشواى بزرگ اسلام راجع به پيوستگى كتاب و عترت مطالبى را شنيده بودند، از آن جمله فرموده بود: من دو امانت سنگين را بين شما به جاى مى‏گذارم: يكى كتاب خداست و آن ديگر عترتم يعنى اهل‏بيتم، تا وقتى كه به اين دو متمسكيد از گمراهى و ضلالت مصون و محفوظيد و اين دو از هم جدا نمى‏شوند تا در كنار حوض بر من وارد گردند. اين افراد باايمان و پاكدل مطمئن بودند كه گفتار و رفتار على (ع) بر وفق قرآن شريف است و به گفته ‏ى رسول گرامى اسلام آن‏ دو همواره با يكديگرند و هرگز قرآن و عترت از هم جدا نمى‏شوند.
يكى از افرادى كه درباره‏ى على (ع) از نيت رشد برخوردار بود، راه حق و صواب را شناخته و كمترين شك و ترديدى در دل نداشت عمار ياسر ره بود. او در مقدمات جنگ جمل با زبير صحبت كرد و گفت: قسم به خدا اگر احدى نماند مگر آنكه از در مخالفت با على (ع) وارد شود من با او مخالفت نمى‏نمايم، پيوسته دست من در دست على خواهد بود و علت اين روش كه اتخاذ نموده‏ام اين است كه على (ع) از زمان بعثت رسول اكرم هميشه و در همه جا با حق بود و از مسير حق قدمى فراتر نمى‏گذارد و من شهادت مى‏دهم كه سزاوار نيست احدى بر على (ع) برترى و فضيلت داده شود. جمعى از دوستداران اميرالمومنين بر اثر كشته شدن بعضى از افراد نامى كه در اسلام سوابقى داشته و در ركاب رسول گرامى خدماتى انجام داده‏اند سخت حيرتزده و متزلزل گشتند، از دوستى على (ع) دست نكشيدند اما فكر آرامى هم نداشتند، بعضى از آنان به حضور على (ع) آمدند و نگرانيهاى درونى خود را با آن حضرت در ميان گذاردند. يكى از آنان مردى است به نام حارث بن حوط ليثى. او به اميرالمومنين عرض كرد: به نظر من طلحه و زبير و عايشه احتجاجشان صحيح و بر حق بوده است.
يكى ديگر از اين گروه كه شرفياب محضر امام شد حارث همدانى است، به حضرت عرض كرد: لو كشفت، فداك ابى و امى، الرين عن قلوبنا و جعلتنا فى ذلك على بصيره من امره. پدر و مادرم فدايت، چه خوب بود اگر واقع را بر ما عيان مى‏نمودى، شك و ترديد را از دلها مى‏زدودى و از حقيقت امر بصير و آگاهمان مى‏ساختى. على (ع) به تمام پرسش ‏كنندگان يك پاسخ مى‏داد، با مختصر تفاوت در عبارت و آن پاسخ جامع و كامل اين بود كه مى‏فرمود: ان الحق و الباطل لا يعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله و اعرف الباطل تعرف اهله. حق و باطل بر معيار قدر و منزلت رجال شناخته نمى‏شود، بايد حق را بشناسى تا اهل حق شناخته شوند و باطل را بشناسى تا اهل باطل را تميز دهى و بشناسى. يعنى طلحه و زبير به عنوان اينكه در اسلام سوابقى دارند و قدر و منزلتى به دست آوردند ميزان شناخت حق و باطل نيستند، بلكه ما موظفيم حق و باطل را بشناسيم، سپس طلحه و زبير را به شناخته‏ هاى خود عرضه بداريم تا معلوم شود بر حق‏اند يا بر باطل.
بعضى از افراد بر اثر جنگ جمل و سپس جنگ نهروان و هزاران مسلمانى كه در آن دو جنگ كشته شدند آنقدر ناراحت و متالم گرديدند كه از دوستى على (ع) دست كشيدند، به حضرتش بدبين شدند، عمل آن جناب را ناروا تلقى نمودند و از آن حضرت قطع علاقه كردند. يكى از آن افراد مردى است كه سعيد بن مسيب مى‏گويد: او با ابن عباس ملاقات كرد و درباره‏ ى على (ع) سخنانى گفت و سرانجام مراتب ناراحتى خود را ابراز نمود و منويات خويشتن را به زبان آورد. عن سعيد بن المسيب قال: سمعت رجلا يسال ابن عباس عن على بن ابيطالب عليه‏السلام. فقال له ابن عباس: ان على بن ابيطالب صلى القبلتين و بايع البيعتين و لم يعبد صنما و لا وثنا، ولد على الفطره و لم يشرك بالله طرفه عين. مردى از ابن عباس درباره‏ى على (ع) پرسش نمود. ابن عباس در پاسخ، سوابق درخشان آن حضرت را در دين مقدس اسلام شرح داد. گفت: على (ع) آن مردى است كه بر دو قبله نماز گذارده و دو بار با پيشواى اسلام بيعت نموده و در طول ايام زندگى خود نه بتى پرستيده و نه صنمى را عبادت كرده است، او بر فطرت توحيد متولد گرديده و به قدر يك چشم بر هم زدن به خداى يگانه شرك نياورده است. مرد به ابن عباس گفت: من از تو اين مطلب را نپرسيدم، سوال من از اين امر بود كه على بن ابيطالب شمشيرش را به دوش گرفت، به بصره آمد و هزارها جمعيت را كشت، سپس به صفين رفت و در آنجا نيز عده‏ ى زيادى را كشت، آنگاه به نهروان آمد، جمعيتى كه در نهروان گرد آمده بودند همه مسلمان بودند، با آنان نيز جنگيد و همه را از ميان برد. ابن عباس به آن مرد گفت: آيا نزد تو على عالمتر است يا من؟ مرد گفت: اگر على (ع) نزد من عالمتر از شما مى ‏بود درباره ‏ى او از شما سوال نمى‏كردم. در اين موقع ابن عباس سخت خشمگين شد، به غضب آمد و به او گفت: مادرت به عزايت بنشيند، معلومات و اطلاعات من از على (ع) است و علم على از پيمبر گرامى اسلام است و معلم پيمبر ذات اقدس الهى است، پس علم نبى از خداوند است و علم على از پيمبر و علم من از على (ع) است و علم تمام اصحاب پيمبر اكرم نسبت به علم على (ع) همانند يك قطره در مقابل هفت درياست.
با تامل در مطالب بالا روشن میشود که تمناى امام سجاد عليه‏السلام از پيشگاه خداوند (و نيه رشد لا اشك فيها) تا چه حد براى تامين سعادت انسانها ارزنده و مهم است. اگر مردم در عصر على (ع) از نيت رشد برخوردار مى‏بودند، اگر مردم به اتكاى سخنان قطعى رسول اكرم، مانند عمار ياسر بى ‏قيد و شرط از على (ع) پيروى مى‏نمودند آن حوادث خونين و دردناك پيش نمى‏آمد. متاسفانه بر اثر فقد نيت رشد و ناهماهنگى انديشه ‏هاى مردم با حق و صواب، درباره‏ى على (علیه السلام) دچار شك و ترديد شدند و با حضرتش مخالفت نمودند، در نتيجه، حكومت اسلام به دست بنى‏اميه افتاد. در آن حكومت ظالمانه، حضرت حسين بن على عليهماالسلام و بستگان و اصحابش كشته شدند و اسلام و مسلمين با انواع مصائب و بلايا مواجه گرديدند.
در ایام انتخابات ریاست جمهوری این فقره دعا بسیار روشن گر است البته برای افراد بصیر پس بیشتر درآن تامل کنید تا بدانید چه کنید با بیان مجدد کلام مولا علی علیه السلام این فقره از دعا را به پایام میبریم و از خداوند مدد میخواهیم ما را بصیرت دهد به بهترین راه در این ایام : قال امیرالمونین علی علیه السلام : ان الحق و الباطل لا يعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله و اعرف الباطل تعرف اهله. حق و باطل بر معيار قدر و منزلت رجال شناخته نمى‏شود، بايد حق را بشناسى تا اهل حق شناخته شوند و باطل را بشناسى تا اهل باطل را تميز دهى و بشناسى.
با تشکر از همه دوستان مشارکت کننده در بحث ما (برداشت من)( نویسنده - خواننده و نشر دهنده این کلام نورانی ) اجرتان با صاحب این کتاب با عظمت امام سجاد علیه السلام ...
برنامه ی ، فرصتی برای جبران گناه وَ قَالَ (علیه السلام) : مَا أَهَمَّنِي ذَنْبٌ أُمْهِلْتُ بَعْدَهُ، حَتَّى أُصَلِّيَ رَكْعَتَيْنِ وَ أَسْأَلَ اللَّهَ الْعَافِيَةَ. حضرت علی که درود خدا بر او باد ، فرمودند : آنچه كه بين من و خدا نارواست اگر انجام دهم و مهلت دو ركعت داشته باشم كه از خدا عافيت طلبم، مرا اندوهگين نخواهد ساخت. 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
◀️ راه و روش توبه: امام عليه السلام راه نجات از گناه را در اين گفتار حكيمانه خود نشان مى دهد ومى فرمايد: «گناهى كه بعد از آن مهلت دو ركعت نماز داشته باشم مرا نگران وغمگين نمى كند (چراكه در اين نماز يا بعد از آن، عفو و) عافيت را از خدا مى طلبم (و توبه مى كنم)»؛ (مَا أَهَمَّنِي ذَنْبٌ أُمْهِلْتُ بَعْدَهُ حَتَّى أُصَلِّىَ رَكْعَتَيْنِ وَأَسْأَلَ اللّهَ الْعَافِيَةَ). جمله «مَا أَهَمَّنِي ذَنْبٌ» به معناى بى اهميت شمردن گناه نيست، بلكه به معنى اندوهگين و نگران نشدن است، چراكه انسان راه توبه را از طريق نماز باز مى كند. به هر حال اين كلام شريف، تشويق به گناه نيست، بلكه تشويق به توبه است به اينگونه كه با هشدار مى دهد هر لحظه ممكن است مرگ انسان فرا برسد خواه عوامل درونى وجود او ازقبيل سكته ها و مرگ ناگهانى باعث شود و يا عوامل برونى و حوادث گوناگونى كه در يك لحظه به عمر انسان پايان مى دهد، بنابراين انسان بايد مهلتى را كه براى دو ركعت نماز و توبه در پيشگاه خدا دارد از دست ندهد و فورآ شيطان را از خود دور سازد و به درگاه خدا روى آورد و با تعظيم و خضوع و اقرار به گناه و اظهار ندامت، عفو و آمرزش را طلب كند. اين احتمال نيز در تفسير كلام فوق داده شده كه منظور امام عليه السلام اين است: هرگاه انسان نماز بعد از گناه انجام دهد، از باب (إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ) چنين نمازى آثار گناه را از نامه اعمال او و روح و جانش محو مى كند. و جمع ميان هر دو تفسير مانعى ندارد. همانگونه كه در بحث سند اين گفتار حكمت آميز گفته شد، جمله «وَأَسْأَلَ اللّهَ الْعَافِيَةَ» در غالب نسخ نهج البلاغه نيامده است؛ ولى در نسخه ابن ابى الحديد وصبحى صالح ذكر شده و مفهومش اين است كه از خدا عافيت از آلوده شدن به گناه در آينده و عافيت از عذاب الهى نسبت به گذشته را تقاضا مى كنم. اين جمله مى تواند اشاره اى به اين مطلب باشد كه انسان بعد از آلودگى به گناه و توبه مراقبت كند در آينده آلوده گناه نشود و عافيت در برابر آن داشته باشد، زيرا مطابق حديث معروفى كه از اميرمؤمنان على عليه السلام در بحارالانوار آمده، ترك گناه آسانتر از درخواست توبه است (تَرْکُ الذَّنْبِ أَهْوَنُ مِنْ طَلَبِ التَّوْبَةِ). توبه، درى از درهاى مهم رحمت الهى است كه به روى بندگان خطاكار گشوده شده است و اگر اين باب رحمت گشوده نمى شد، گنهكاران در يأس و نوميدى وسپس گناه بيشتر فرو مى رفتند. بايد توجه داشت كه توبه شامل حال همه حتى انبيا و اوليا مى شود؛ ولى هركدام توبه خاص خود را دارند. امام صادق عليه السلام مى فرمايد: «التَّوْبَةُ حَبْلُ اللَّهِ وَمَدَدُ عِنَايَتِهِ وَلابُدَّ لِلْعَبْدِ مِنْ مُدَاوَمَةِ التَّوْبَةِ عَلَى كُلِّ حَالٍ وَكُلُّ فِرْقَةٍ مِنَ الْعِبَادِ لَهُمْ تَوْبَةٌ فَتَوْبَةُ الاَْنْبِيَاءِ مِنِ اضْطِرَابِ السِّرِّ وَتَوْبَةُ الاَْصْفِيَاءِ مِنَ التَّنَفُّسِ وَتَوْبَةُ الاَْوْلِيَاءِ مِنْ تَلْوِينِ الْخَطَرَاتِ وَتَوْبَةُ الْخَاصِّ مِنَ الاِْشْتِغَالِ بِغَيْرِ اللَّهِ وَتَوْبَةُ الْعَامِّ مِنَ الذُّنُوبِ؛ توبه ريسمان الهى وامداد عنايت اوست و لازم است بندگان پيوسته و در هر حال به سراغ توبه بروند. ولى هر گروهى از بندگان، توبه خاص خود را دارند. توبه پيامبران از اضطراب درون آنهاست و توبه برگزيدگان از نَفَسى است كه به غير ياد خدا مى كشند و توبه اولياء از خطرات رنگارنگى است كه در برابر آنها ظاهر مى شود و توبه خواص از اشتغال به غير خداست و توبه عوام از گناهان است». توبه به اندازه اى داراى اهميت است كه امام باقر عليه السلام مى فرمايد: «لا وَاللَّهِ مَا أَرَادَ اللَّهُ تَعَالَى مِنَ النَّاسِ إِلاَّ خَصْلَتَيْنِ أَنْ يُقِرُّوا لَهُ بِالنِّعَمِ فَيَزِيدَهُمْ وَبِالذُّنُوبِ فَيَغْفِرَهَا لَهُمْ؛ نه، به خدا قسم خداوند از بندگانش جز دو چيز نخواسته است: نخست اينكه به نعمت هاى او اقرار كنند (و شكر نعمت به جاى آورند) تا بر آنها بيفزايد. ديگر اينكه به گناهانشان اعتراف (و از آنها توبه) كنند تا آنها را بر آنان ببخشد». از جمله مسائلى كه به آن هشدار داده شده است تسويف و تاخير توبه است، چراكه اگر انسان در آستانه رفتن از اين جهان قرار گيرد يا نشانه هاى عذاب الهى ظاهر شود، درهاى توبه بسته خواهد شد، ازاينرو اميرمؤمنان على عليه السلام مى فرمايد: «إِنْ قَارَفْتَ سَيِّئَةً فَعَجِّلْ مَحْوَهَا بِالتَّوْبَةِ؛ اگر مرتكب گناه شدى هرچه زودتر آن را با آب توبه بشوى». 🖋کانال انس با صحیفه سجادیه 🆔 @sahife2
❇️ قرآن کریم هر روز یک آیه تفسیر نور – استاد محسن قرائتی سوره شَهْرُ رَمَضَانَ اَلَّذِى أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْءَانُ هُدىً لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَتٍ مِنَ الْهُدَى‏ وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمْ الْشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَنْ كَانَ مَرِيْضاً أَوْ عَلَى‏ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللَّهَ عَلَى‏ مَا هَدَيكُمْ وَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ‏ (روزه در) ماه رمضان، ماهى است كه قرآن در آن نازل شده است. (و قرآن كتابى است كه) هدایتگر مردم همراه با دلائل روشنِ هدایت و وسیله تشخیص حقّ از باطل است، پس هر كس از شما كه این ماه را دریابد، باید روزه بگیرد. و آنكس كه بیمار یا در سفر باشد، روزهاى دیگرى را به همان تعداد روزه بگیرد. خداوند براى شما آسانى مى‌خواهد و براى شما دشوارى نمى‌خواهد (این قضاى روزه) براى آن است كه شماره مقرّر روزها را تكمیل كنید وخدارا بر اینكه شما را هدایت كرده، به بزرگى یاد كنید، باشد كه شكرگزار گردید. ارزش رمضان، به نزول قرآن است. ارزش انسان‌ها نیز مى‌تواند به مقدارى باشد كه قرآن در آنها نفوذ كرده باشد. «الّذى اُنزل فیه القرآن» با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇 https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour ⏺کانال انس با 🆔 @sahife2
وصف تو چه میکنم نگارا آن وصف بود ثنا خدا را از باده کیست نرگست مست رویت زکه دارد این صفا را شمشاد ترا که داد رفتار کز پای فکند سروها را از لطف که شد تن تو چون گل وزقهر که شد دلت چو خارا چشمان ترا که فتنه آموخت کز ما رمقی نماند ما را در مملکت خرد که سرداد آن غمزهٔ شوخ دلربا را در چشم خوش تو کیست ساقی کز ما پی می ربود ما را بر دانة خال عنبرینت آن دام که گسترید یارا آب رخت از کدام چشمه است کز چشم بریخت آب ما را تیر مژه از کمان ابرو بر دل که زند بگو خدا را این حسن و جمال دلفریبت از بهر که صید کرد ما را ازشیوه یار آموخت در پرده ثنا کند خدا را ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
يَا مَنْ لَا تَنْقَضِي عَجَائِبُ عَظَمَتِهِ اى آن كه، شگفتى‏هاى عظمتش به پايان نمى‏رسد! 🔴 عجایب زندگی 👈 لطفا روی اعداد " 1 2 3 4 5 " کلیک کنید 👌 دعای ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
‏ 28 18 🔴 حيات ‏ كارتونك كه در زبان عربى به آن عنكبوت گفته مى‏شود كارهاى عجيبى انجام مى‏دهد، بدون آن كه از كسى ياد گرفته باشد و يا آنها را تمرين كرده باشد. كارتونك براى شكار، دام را اختراع كرده است، دام وى تار اوست. تار وى از نخ‏هاى ابريشم مانند درست شده است، نخ‏هايى را كه خودش ايجاد كرده و خودش ريسيده است، و از آن نخ‏ها تار را بافته است. كارتونك تار را به شكل هندسى و محكم در مى‏آورد و براى شكار مگس دام قرار مى‏دهد. كارتونك پل را اختراع كرده است كه به وسيله آن از جوى‏ها عبور مى‏كند و از گودال‏هاى ژرف مى‏گذرد. پل كارتونك نخى است باريك كه خودش آن را ريسيده است و به وسيله باد دو سوى جو و گودال را به هم وصل مى‏كند، آنگاه خود را با سرعتى عجيب روى آن مى‏لغزاند تا از آن عبور كند. آيا مقدار طول پل را كارتونك از كجا به دست آورده است كه طول نخ را به همان اندازه قرار داده است؟ آيا ايصال پل را به وسيله باد كه به وى تعليم داده است؟ مقدار مقاومت پل را براى حمل خودش چه كسى به وى ياد داده است؟ گذشتن از روى پل را به وسيله ليز خوردن از چه كسى آموخته است؟ كارتونك، كشتى اختراع كرده است. برگ‏هاى درخت را جمع مى‏كند و با نخ‏هاى حريرى خودش برگ‏ها را به هم وصل مى‏كند و مى‏بندد، سپس آن را در آب مى‏اندازد و آب اين كشتى را تا آنجا كه دلخواه اوست مى‏برد و بارى را كه خودش نمى‏تواند ببرد كشتيش مى‏برد! كارتونك خندق‏هاى زمينى و پناهگاه‏هاى محكم مى‏سازد. و براى آنها درهاى محكمى قرار مى‏دهد و وسايل گريز از خطر را در آنها آماده مى‏كند. آيا اين كارها نشانه آن نيست كه آفريننده كارتونك بسيار دانا و توانا مى‏باشد؟ آرى، به قول حضرت سجاد عليه السلام: «يا مَنْ لا تَنْقَضى عَجائِبُ عَظَمَتِهِ» 👈 ادامه دارد ... تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج‏4، ص: 206 👌 دعای ◀️کانال انس با 🆔 @sahife2
🙏 دعای صحیفه‌ی سجادیه را مکرر در مکرر بخوانید. ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
انس با صحیفه سجادیه
#فهرست #صحیفه_سجادیه_ختم 🙏 دعای #چهل_هفت 🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در روز #عرفه 👇
الحمدلله دعای 47 صحیفه سجادیه را به اتمام رساندیم ...... انشاالله از فردا دعای 48 صحیفه سجادیه را بند به بند شروع می کنیم ..... انشاالله
🙏 دعای 🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " در روز عید قربان و روز جمعه " 👇 وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ فِي يَوْمِ الْأَضْحَى وَ الْجُمُعَةِ His Supplication on the Day of Sacrifice and on Friday این دعا 29 بند دارد 👌متن و صوت دعا 👇 📋 https://b2n.ir/sahife2_048 🌷 کانال انس با 🆔 @sahife2
دعای صحیفه سجادیه 🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) " در روز عید قربان و روز جمعه " ⏺دعای چهل و هشتم، از دعاهای صحیفه سجادیه است که امام سجاد(ع) در روز عید قربان و روز جمعه آن را می‌خواند. بیان ویژگی‌های عید قربان و روز جمعه، نزول رحمت‌های خاص خدا در این ایام و مسئله رهبری در جامعه اسلامی از مضامین این دعا است. حضرت زین العابدین(ع) با اشاره به این که حاکم جامعه اسلامی باید معصوم باشد، از افتادن حکومت به‌دست نااهلان ابراز تأسف می‌کند.[ در این دعا بارها بر محمد و آل او صلوات فرستاده شده است. سرّ این تکرار، قدردانی از مقام پیامبر و اهل بیت دانسته‌ شده که سعادت دنیا و آخرت انسان‌ها مدیون ارشادگرای و هدایت آنان است و اینکه دیگران هرگز لایق مقام آنان نیستند . 👈 آموزه‌های این دعا به شرح ذیل است: 🔴 مبارک بودن روز جمعه و روز عید قربان 🔴 اختصاص فرمانروایی جهان به خدا و حمد و ستایش او 🔴 گردهمایی مسلمانان در روزهای عید برای نشان دادن عظمت اسلام 🔴 درخواست خیر از خدا به اندازه همه خیرهایی که به سایر بندگان داده است. 🔴 لزوم استفاده بجا از اسما و صفات خدا 🔴 بهره‌گیری بهتر از نعمات با شناخت خدا 🔴 بهشت و مقام‌های والا، ثمره لطف و رحمت خدا 🔴 درخواست درود بی‌نهایت بر محمد و آل‌محمد 🔴 پسندیده نبودن یاری خواستن از غیر خدا 🔴 رحمت خدا وسیع‌تر از گناهان بندگان 🔴 انجام ندادن اعمال صالح و خودبرتربینی از عواملمستجاب نشدن دعا 🔴 بی‌نیازی خدا از انسان و نیازمندی انسان به او 🔴 رسیدن به قله معرفت با استغفار 🔴 لزوم کسب آمادگی برای حضور در درگاه الهی 🔴 امید به شفاعت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) در روز جمعه 🔴 هم‌ سنخی با اهل‌بیت شرط برخورادری از شفاعت آنان 🔴 اقرار به گناه و بدی بر درگاه الهی 🔴 اعتراف بر رحمت و بخشش گسترده خدا 🔴 اختصاص اقامۀ نماز عید قربان و جمعه به اوصیا و برگزیدگان 🔴 لعنت بر دشمنان اهل بیت(ع) 🔴 دین بازیچه حاکمان جور 🔴 مشارکت در ظلم ظالمان با خشنودی از کردار آنان 🔴 دعای برای تعجیل در فرج 🔴 دعا برای قرار گرفتن در زمره اهل توحید و ایمان 🔴 نجات از خشم و عذاب الهی با تضرع و زاری به درگاه او 🔴 اندوه دوری از رحمت خدا 🔴 نکردن خدا در کیفر گناهان بندگان 🔴 دعا برای در امان ماندن از بلاهای متعدد 🔴 حل مشکلات در پرتو قدرت الهی 🔴 رها شدن از سَکَرات موت با رشد کمالات انسانی 🔴 پناه بردن به خدا از خشم الهی در روز جمعه و روز عید قربان 🔴 خدا بزرگ ‌ترین تکیه‌ گاه 🔴 رهایی از مشکلات با تضرع به درگاه الهی 🔴 دعا برای ایمنی از عذاب الهی 🔴 دعا برای هدایت به سوی درگاه الهی 🔴 دعا برای نصرت از درگاه الهی 🔴 درخواست رحمت و مغفرت، کفایت در رزق و روزی از خدا 🔴 استغفار از گناهان 🔴 دعا برای حفظ از شرور و آفات 🔴 درخواست نیکی و خوبی در آنچه که برای خود مقرّر شده 🔴 اعتماد به خدا برتر از اعتماد به نفس ◀️ کانال انس با 🆔 @sahife2
◀️ دعای صحیفه سجادیه در این آثار شرح شده است: 👈 شرح ‌های فارسی دیار عاشقان اثر حسین انصاریان شهود و شناخت اثر محمدحسن ممدوحی کرمانشاهی، شرح شرح و ترجمه صحیفه سجادیه اثر سید احمد فهری 👈 شرح‌ های عربی آفاق الروح اثر سید محمدحسین فضل الله. ریاض السالکین فی شرح صحیفه سید الساجدین اثر سید علیخان حسینی فی ظلال الصحیفه السجادیه اثر محمد جواد مغنیه 👈 شرح ‌های لغوی تعلیقات علی الصحیفه السجادیه اثر محمد بن مرتضی فیض کاشانی. شرح الصحیفه السجادیه اثر عزالدین جزائری. ✳️ کانال انس با 🆔 @sahife2
⏺ محتوای دعای 48 صحیفه سجادیه در کانال 👇 🔗 https://eitaa.com/sahife2/32557 ✳️ کانال انس با 🆔 @sahife2