رسول اكرم (ص) فرموده: قسم به كسى كه جانم در قبضهى قدرت اوست، مردم هيچ ارفاقى نكردهاند كه محبوبتر از سخن خير باشد.
كسانى كه در قلوب مردم پايگاه معنوى دارند و از جاه و محبوبيت بهرهمندند بايد از اين نعمت همانند ديگر نعمتها به نفع مردم استفاده كنند و حوايجشان را برآورده سازند، غافل نباشند از اينكه خداوند در قيامت از صاحبان جاه همانند مالداران پرسش مىكند و آنان را مورد مواخذه قرار مىدهد.
رسول اكرم (ص) فرمود: در قيامت خداوند از جاه بندهى خود مىپرسد، همانطور كه از مالش. مىگويد به تو جاه دادم، آيا با نعمت جاه، مظلومى را مورد حمايت قرار دادى يا مصيبتزدهاى را يارى نمودى؟
اگر كلمهى «خير» كه در دعاى امام سجاد (ع) آمده «و استقلال الخير و ان كثر من قولى و فعلى»
نيكى و احسان قولى و عملى با مال و جاه و ديگر عوامل باشد معناى كلام امام، آن مىشود كه عرض مىكند:
بار الها! موفقم بدار خير و احسانى را كه با زبان و عمل انجام مىدهم هر قدر بزرگ باشد آن را كوچك بشمرم.
حضرت رضا (ع) فرموده: عمل معروف، تتميم و تكميل نمىشود مگر با سه وصف: زود انجام دادن، كوچك شمردن، و پنهان داشتن. با عجله در كار خير آن را گوارا مىسازى، با كوچك شمردنش آن را بزرگ مىنمايى، و با پنهان داشتن آن را تتميم نمودهاى.
ائمهى معصومين عليهمالسلام با كرامت نفس و طبع بلندى كه داشتند نه تنها خدمتهاى بزرگ خود را كه نسبت به مردم مىنمودند كوچك مىشمردند
بلكه در پارهاى از مواقع عذر مىخواستند.
شخص عربى وارد مدينه شد، از اهالى پرسيد كريمترين مرد در اين شهر كيست؟ او را به حضرت حسين بن على عليهماالسلام راهنمايى نمودند. شرفياب محضر مباركش شد. سه شعر گفت كه شعر سومش از مراتب معرفت او به تعاليم حياتبخش اسلام و ارزش خدمتهاى رسول گرامى (ص) و على (ع) حكايت مىكرد.
اگر جد و پدر بزرگوارت نمىبودند، جايگاه همهى ما در دوزخ بود.
امام (ع) به قنبر فرمود: از مال حجاز چيزى باقى مانده؟ عرض كرد: بلى، چهار هزار دينار. فرمود بياور، چه آنكه براى دينارها كسى آمده كه از ما اولى و احق به آنهاست. آنگاه حضرت جامهى كوچك سياهرنگى را كه روى لباس پوشيده بود از بر به درآورد، پولها را در آن ريخت و جامه را پيچيد، براى آنكه عرب در موقع دريافت پول با حضرت مواجه نباشد و شرمنده نشود، دست خود را از شكاف در بيرون نمود و فرمود: بگير اين مبلغ را كه من از تو عذر مىخواهم، بدان كه من دوستدار تو هستم.
حضرت حسين (ع) چهار هزار دينار طلا با اين همه ادب و احترام به آن مرد مىدهد و اين مبلغ بزرگ را آنقدر كوچك به حساب مىآورد كه از عرب عذرخواهى مىنمايد.
☘️خاطره آیة الله سید حسن #شالی از
تاثیر عجیب دعای #سی_یک صحیفه سجادیه بر زن رقاصه!!!!!
(نقل از استاد #انصاریان)👇
👈 🔊 بشنوید
آیت الله #بهجت: «اگر می خواهید به چهره ی انسان های بهشتی بنگرید به ایشان بنگرید»
✔️ #بسیار_زیبا و تاثیر گزار
☘️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
🏴یا ام الشهدا
یا #فاطمه_زهرا علیها السلام
من از خاک پای تو سر برندارم،
مگر لحظه ای که دگر سر ندارم
مگیر از سرم سایه ی چادرت را
پناهی از این خیمه بهتر ندارم
چادرت را بتکان روزی ما را بفرست
ای که روزی دو عالم همه از چادر توست
#قاسم_سلیمانی
#hero
کانال انس با #صحیفه_سجادیه
@sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«سلیمانی عزیز»
گوشهای از زندگی مرد همیشه در صحنه جبهه مقاومت
شهید #قاسم_سلیمانی
شما میتوانید آنرا قانونی از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/84434
#حدیث_سرو
#کتاب_شهدا
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_459
✳️ غلبۀ تقدیر خدا بر تدبیر انسان
👈 و قَالَ (عليه السلام):
وَ قَالَ (عليه السلام): يَغْلِبُ الْمِقْدَارُ عَلَى التَّقْدِيرِ، حَتَّى تَكُونَ الْآفَةُ فِي التَّدْبِيرِ.
قال الرضي و قد مضى هذا المعنى فيما تقدم برواية تخالف هذه الألفاظ.
👈 ( حضرت علی که درود خدا بر او باد فرمود:)
تقدير الهى چنان بر محاسبات ما چيره شود كه تدبير، سبب آفت زدگى باشد.(1)
مرحوم سید رضی : مى گويم: «مفهوم اين حكمت در #نهج_البلاغه_حكمت_16 با عبارت ديگرى نقل شد»).
____________________________________
(1). نقد مكتب ولونتاريسم VOLUNTARISM (مكتب اصالت اراده و اختيار) كه هر گونه جبرى را نفى مى كند، زيرا در اسلام انسان با كمك خدا عمل مى كند.
👌 شرح این حکمت نورانی را در لینک زیر بخوانید: 👇
👈 مقدرات بر تدبير ما پيشى مى گيرد (شناخت جايگاه #جبر و #اختيار )
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #آل_عمران
#آل_عمران_79
مَا كَانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتَبَ وَالْحُكْمَ وَالْنُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُواْ عِبَاداً لِّى مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلَكِنْ كُونُواْ رَبَّنِيِّينَ بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَبَ وَبِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ
هیچ (پیامبر و) بشرى كه خداوند به او كتاب و حكم و نبوّت داده است، حقّ ندارد به مردم بگوید: به جاى خدا، بندگان من باشید. بنابراین (شما دانشمندان اهل كتاب به طریق اولى چنین حقّى ندارید، بلكه باید) به خاطر سابقه ى آموزش كتاب و تدریسى كه دارید، ربّانى باشید.
امتیاز پیامبران بر دیگران آن است كه هر قدر بر تعداد یاران و مقدار قدرتشان افزوده شود، مردم را بیشتر به بندگى خدا دعوت مى كنند، و هرگز راه توحید را عوض نمى كنند و تأكید و هشدارشان بیشتر مى شود. امّا دعوت كننده هاى سودجو، در ابتدا با قیافه اى مقدّس مآبانه ودلسوزانه كار را شروع مى كنند، ولى پس از رسیدن به مسند قدرت، استبداد و خودمحورى را پى ریزى مى نمایند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_8
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) در پناه بردن به خدا :
«3» اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِكَ مِنْ .. وَ مُبَاهَاةِ الْمُكْثِرِينَ ، وَ الْإِزْرَاءِ بِالْمُقِلِّينَ ، وَ سُوءِ الْوِلَايَةِ لِمَنْ تَحْتَ أَيْدِينَا ، وَ تَرْكِ الشُّكْرِ لِمَنِ اصْطَنَعَ الْعَارِفَةَ عِنْدَنَا
خدايا! به تو پناه مىآوريم، از … و #زراندوزی و #فخرفروشى_ثروتمندان و #خوارشمردن_تهيدستان و بدی سرپرستی نسبت به زیردستمان و ترک سپاس نسبت به کسی که به ما احسان و خوبی کرده.
دعای #هشتم
#دعا_هشتم_3
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_8
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
#دعا_هشتم_3
#44_مسأله_دعای_هشتم 17-18
#فخرفروشى_ثروتمندان
#خوارشمردن_تهيدستان
قسمت 1
✳️ نازيدن به خود و مباهات نمودن به خويش به خاطر ثروت و مال، در مقابل كوچك شمردن تهيدستان و نيازمندان، حالت بسيار بدى است كه گروهى از مردم در تاريخ حيات به آن دچار بوده و اكنون هم به آن دچارند.
اين كوردلان غفلت زده و اين فراموشكاران بدبخت، به چيزى مىنازند كه در گذشته عمرشان از آن تهيدست بوده و در آينده از زمانشان نيز از آن تهيدست مىگردند.
اينان به چيزى فخر مىنمايند كه اگر در عدالت به دست نيايد و به اقتصاد و قسط و برابر با قوانين الهى خرج نشود، محصولى جز حسرت ابدى و عذاب دائمى و هميشگى نخواهد داشت:
﴿وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنْفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ * يَوْمَ يُحْمَىٰ عَلَيْهَا فِي نَارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوَىٰ بِهَا جِبَاهُهُمْ وَجُنُوبُهُمْ وَظُهُورُهُمْ ۖ هَٰذَا مَا كَنَزْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا مَا كُنْتُمْ تَكْنِزُونَ ﴾
و كسانى را كه طلا و نقره مىاندوزند و آن را در راه خدا هزينه نمىكنند، به عذاب دردناكى مژده ده.* روزى كه آن اندوختهها را در آتش دوزخ به شدّت گرما دهند و پيشانى و پهلو و پشتشان را به آن داغ كنند [و به آنان نهيب زنند] اين است ثروتى كه براى خود اندوختيد، پس كيفر #زراندوزی خود را بچشيد.
اينان به چيزى مىنازند كه قدرت بهرهگيرى از همه آن را ندارند و جز خورد و خوراك و پوشاك و مركب و مسكن و عيش و نوش محدود سودى نصيب آنان از ثروت اندوخته نمىگردد، علاوه بر اين به خاطر غرور و نخوتشان نسبت به مال كه نمىگذارد مقدار لازم آن را در راه خداوند خرج كنند، آخرتشان بر باد مىرود و حاصلى براى آنان بجاى نمىماند.
﴿مَنْ كانَ يُريدُ حَرْثَ الآْخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فى حَرْثِهِ وَ مَنْ كانَ يُريدُ حَرْثَ الدُّنْيا نُؤْتِهِ مِنْها و ما لَهُ فِى الآْخِرَةِ مِنْ نَصيبٍ﴾
كسى كه زراعت آخرت را بخواهد، بر زراعتش مىافزاييم و كسى كه زراعت دنيا را بخواهد، اندكى از آن را به او مىدهيم، ولى او را در آخرت هيچ بهره و نصيبى نيست.
اينان به چيزى مىبالند و بر عنصرى فخر مىنمايند و بر مادّهاى دل خوش مىكنند و به خاطر آن بر ديگران كبر مىورزند و عدّهاى را خوار مىشمارند كه با حادثهاى چون سيل، طوفان، جنگ، آتش سوزى و سرانجام با مرگ از دست مىرود.
اينان به چيزى مىنازند كه اگر با آن صحيح برخورد نشود مورّث بخل، حسد، حرص، طمع، كبر، غرور و نخوت است و اين همه، حالات پليد و آلودهاى است كه در هر كس ظهور نمايد از ديد محبت حضرت حق مىافتد و جناب او با وى دشمن مىشود.
اينان به چيزى دلخوشند كه از نظر حضرت حق ارزش آن را ندارد كه به آن دلخوش شوند و با از دست رفتنش به غم و غصه فرو روند.
اينان هماهنگ و تابع كسى هستند كه قرآن مجيد وى را سمبل جمع ثروت و بخل و كبر و خودبينى و فخر فروشى مىشناسد و او را مستحق عذاب اليم حضرت جبّار مىداند. #اقتصاد
👈 این مبحث ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 6
👌 #دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
#هشتم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #زراندوزی ممنوع
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ كَثِيرًا مِنَ الْأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ ۗ وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا يُنْفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ
اى كسانىكه ايمان آوردهايد! بسيارى از دانشمندان و راهبان، (با سوء استفاده از موقعيّت خود،) اموال مردم را به ناحق مىخورند و آنان را از راه خدا باز مىدارند و كسانىكه طلا و نقره مىاندوزند و آن را در راه خدا انفاق نمىكنند، پس آنان را به عذابى دردناك، بشارت بده!
👈سوره #توبه_34 ( 🔊 این آیه را بشنوید )
🔊 شرح صوتی استاد قرائتی " اینجا "
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👈🎙 صوتی تصویری با صدای : حاج حسین #غریب
دعای #هشتم
#دعای_هشتم_صحیفه_سجادیه
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✳️ #وصیتنامه کامل شهید حاج #قسم_سلیمانی ره👇
https://eitaa.com/sahife2/44737
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#فرهنگ_کتاب_خوانی
📚 #کتاب
«از چیزی نمی ترسیدم»
زندگینامه خودنوشت
شهید #قاسم_سلیمانی
👈این کتاب که شامل دستنوشته های شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانهٔ مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است. کتاب ازچیزی نمیترسیدم، شرح زندگی مردی از دل روستایی دورافتاده در کرمان است که چند دوره از زندگی ساده و کوتاهش را روایت کرده و نشان می دهد که چگونه از چوپانی به جایگاه بلندی رسید. آنان که سردار سلیمانی را فقط با لباس نظامی دیدند خوب است ببینند که او چگونه پرورش یافته است.
شما میتوانید متن و صوت آنرا قانونی از #طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.com/book/111424
https://taaghche.com/audiobook/114792
#حدیث_سرو
#کتاب_شهدا
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_460
✳️ #حلم و درنگ، نتیجۀ بلندنظری
👈 و قَالَ (عليه السلام):
الْحِلْمُ وَ الْأَنَاةُ تَوْأَمَانِ، يُنْتِجُهُمَا عُلُوُّ الْهِمَّة.
👈 ( حضرت علی که درود خدا بر او باد فرمود:)
بردبارى و درنگ هم آهنگند و نتيجه آن بلند همّتى است.
👌 شرح این حکمت نورانی را در لینک زیر بخوانید: 👇
👈 بردبارى و ترك شتاب ( ارزش #صبر و تحمّل )
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #آل_عمران
#آل_عمران_80
#آل_عمران_81
وَلَا يأْمُرَكُمْ أَنْ تَتَّخِذُواْ الْمَلَئِكَةَ وَالنَّبِيِّينَ أَرْبَاباً أَيَأْمُرُكُمْ بِالْكُفْرِ بَعْدَ إِذْ أَنْتُمْ مُّسْلِمُونَ
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَقَ الْنَّبِيِّينَ لَمَآ ءَاتَيْتُكُمْ مِّنْ كِتَبٍ وَحِكْمَةٍ ثُمَّ جَآءَكُمْ رَسُولٌ مُّصَدِّقٌ لِّمَا مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَلَتَنْصُرُنَّهُ قَالَ ءَأَقْرَرْتُمْ وَأَخَذْتُمْ عَلَى ذَلِكُمْ إِصْرِى قَالُواْ أَقْرَرْنَا قَالَ فَاشْهَدُواْ وَ أَنَاْ مَعَكُم مِّنَ الْشَّهِدِينَفَمَنْ تَوَلَّى بَعْدَ ذَ لِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَسِقُونَ
و(خداوند) به شما فرمان نمى دهد كه فرشتگان وانبیا را ارباب خود قرار دهید، آیا ممكن است پس از آنكه تسلیم خدا شدید، او شما را به كفر فرمان دهد؟
و(بیاد آور) هنگامى كه خداوند از پیامبرانِ (پیشین) پیمان گرفت كه هرگاه به شما كتاب و حكمتى دادم، سپس پیامبرى به سوى شما آمد كه آنچه را با شماست تصدیق مى كرد، باید به او ایمان آورید واو را یارى كنید. (سپس خداوند) فرمود: آیا به این پیمان اقرار دارید و بار سنگین پیمان مرا (بر دوش) مى گیرید؟ (انبیا در جواب) گفتند: (بلى) اقرار داریم، (خداوند) فرمود: خود شاهد باشید ومن هم با شما از جمله گواهانم.
پس كسانى كه بعد از این (پیمان محكم،) روى برگردانند، آنان همان فاسقانند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife