خوب و بديهايى را كه آفريدگار جهان به تمام نفوس الهام فرموده و به طور طبيعى در ضمير همه ى انسانها از هر قوم و نژاد مستقر ساخته، گرچه عددى معدود و محدود دارند، اما اثرشان در اصلاح نفوس و تهذيب اخلاق و اعمال جامعه بسيار مفيد و ثمربخش است.
اداى #امانت، وفاى به عهد، و انصاف از جمله ى ملهمات الهى است،
تمام مردم جهان، حتى اطفال خردسال به طور طبيعى و بدون معلم و مربى مىفهمند كه اداى امانت خوب است و خيانت در امانت بد،
وفاى به عهد خوب است و عهدشكنى بد،
انصاف خوب است و عمل خلاف انصاف بد.
روانشناسان امروز اين الهام الهى را « #وجدان اخلاقى» ناميده و عقيده دارند كه به كار بستن نداى وجدان فطرى، از عوامل گسترش پاكى و درستكارى و مايه ى سلامت روح است، و سرپيچى از دستور وجدان، علاوه بر زيانهاى اجتماعى، موجب شكنجههاى روانى و بيماريهاى روحى است.
وجدان اخلاقى قاضى واقع بين و نيرومندى است كه نمىتوان با اغفال يا تهديد، مسيرش را تغيير داد و به قضاوت غير واقعى و ناحق وادارش نمود. براى آنكه احكام نفس ملهمه كه حاوى دستور الهى است به خوبى اجرا شود و مردم در مقابل آن سرپيچى ننمايند،
آفريدگار توانا در نهاد هر فردى ضامن اجرايى را آفريده است. قرآن شريف از آن ضامن اجرا به لفظ «لوامه» تعبير نموده و فرموده است:
لا اقسم بيوم القيامه. و لا اقسم بالنفس اللوامه.
قسم به روز قيامت. و قسم به #نفس_لوامه كه متخلفين از الهام الهى را ملامت مىنمايد و مجازاتشان مىكند.
اگر آدمى به قضاوت #وجدان ترتيب اثر داد و آن را به موقع اجرا گذارد، انجام وظيفه نموده و از تعرض #نفس_لوامه مصون خواهد بود،
اما اگر از اجراى حكم وجدان خوددارى نمايد و مرتكب گناه شود، نفس لوامه با شكنجههاى طاقتفرسا و ملامتهاى جانكاه او را عذاب مىكند، راحت و آسايش را از وى سلب مىنمايد و به طورى كه متخصصين بيماريهاى روانى در كتب علمى آوردهاند، ممكن است شكنجه هاى درونى منشا بيماريهاى بسيار سخت و غيرقابل درمان گردد.
#الهام الهى در شناخت فجور و تقوى و تميز بد از خوب، آنچنان نورانيتى به انسانها بخشيده كه هر فردى مىتواند امور مورد نظر خود را به نفس ملهمه ى خويش عرضه كند،
اگر درستى و صحت آن را با اطمينان خاطر و آرامش ضمير يافت، آن عمل خوب است و اگر با ناآرامى و بىقرارى تلقى نمود، بد است،
وابصه ى اسدى حضور پيمبر اكرم (ص) شرفياب شد. با خود گفت: هيچ خوبى و گناهى را فروگذار نمىكنم مگر آنكه از پيشواى اسلام مىپرسم. وقتى نزد حضرت نشست، يكى از اصحاب به او گفت: وابصه! قدرى از پيمبر فاصله بگير. پيشواى اسلام (ص) فرمود: او را واگذار، و خود حضرت به وى گفت: نزديك بيا. نزديك رفتم. آنگاه به من فرمود: آيا تو مىپرسى از آنچه كه براى آن آمدهاى يا من به تو خبر دهم؟ عرض كرد: شما بگوييد. فرمود: آمدهاى از عمل خوب و گناه سئوال نمايى. عرض كرد: بلى. حضرت دستى به سينهاش زد. سپس فرمود:
اى وابصه! نيكى آن چيزى است كه سينه به آن مطمئن باشد و گناه چيزى است كه در صدر با ترديد تلقى شود و در قلب، ناآرام و بىقرار باشد، هر چند يك يا چند نفر با تو از خوبى آن سخن بگويند.
در كنار #وجدان فطرى، وجدان دينى و تربيتى نيز در ضمير اقوام و ملل جهان وجود دارد،
با اين تفاوت كه وجدان فطرى #الهام الهى است كه به قضاى حكيمانه ى بارى تعالى در ضمير همه ى انسانها به وديعه سپرده شده و درك تمام مردم جهان نسبت به خوبها و بدهاى آن يكسان است،
اما وجدان دينى و تربيتى مردم يكسان نيست، زيرا آداب و رسوم ملل عالم و همچنين عقايد دينى آنان متفاوت است و قهرا وجدانهاى متفاوت خواهند داشت
روايت رسول اكرم (ص) در مورد مسلمانان و پيروان قرآن شريف هر دو قسمت را شامل مىشود،
هم وجدان الهامى را در برمىگيرد
و هم وجدان دينى اسلامى را.
در وجدان فطرى اداى امانت خوب است و خيانت در امانت بد، اداى امانت كه بر وفق فطرت است با آرامش ضمير و اطمينان خاطر انجام مىشود، اما خيانت در امانت كه برخلاف الهام الهى و وجدان فطرى است، موجب ناآرامى ضمير و تشويش خاطر است.
براى يك مسلمان واقعى كه داراى وجدان اسلامى است، رد كردن پول ربا و خوددارى از قبول آن با آرامش ضمير و اطمينان خاطر انجام مىشود.
اما اگر بخواهد در موردى با صورت سازى و در قالب يك عمل ساختگى ربا را حلال كند، ضميرى مشوش و قلبى ناآرام دارد، چه بسا بر اثر همان نگرانى و تشويش خاطر از گرفتن آن پول چشمپوشى نمايد.
اگر مسلمان غيرمعصومى در پيشگاه الهى این جمله دعاى امام سجاد (ع) را به زبان آورد و بگويد:
و ابق لنفسى من نفسى ما يصلحها.
بار الها! از نفس خود من براى خودم آن را ابقاء فرما كه نفسم را اصلاح مىنمايد،
مىتوان گفت از عوامل اصلاح آدمى يكى #نفس ملهمه است و آن ديگر، #وجدان اسلامى است،
يعنى بار الها! موجباتى را فراهم آور كه اين دو نيروى انسانساز و سعادت بخش همواره در ضميرم بيدار و فعال باشند تا مرا به #اصلاح_نفس من وادار نمايند،
و همچنين درخواست مىكند كه #نفس_لوامه در وجودم از فروغ و درخشش بازنماند تا من براى مصون ماندن از شكنجه و ملامت آن از مسير مستقيم خارج نشوم و به راه صلاح و رستگارى همچنان ادامه دهم.
دعای #پانزدهم صحیفه سجادیه ( اینجا )
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "آنگاه که بیمار میشد یا سختی و بلایی فرود می آمد" بند 1👇
https://eitaa.com/sahife2/52277
#دعا_پانزدهم_1
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 8
#اسلام_بهداشت
#اسلام_بهداشت_جسم 6
#شير_مادر_سلامتی_کودک 1
✳️ «وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ - بقره 233»
و مادران بايد فرزندانشان را دو سال كامل شير دهند. [اين حكم] براى كسى است كه مىخواهد دوران شيرخوارگى [كودك] را تكميل كند.
در تحقيقات علمى دانشمندان مسلّم است كه #شير_مادر از هر نوع شير مصنوعى براى كودك بهتر است.
فايده شير دادن براى مادر هم بسيار مهم است؛ زيرا شير دادن مادر، براى خودش در حكم ترشّح پارهاى از مواد زايدى است كه براى اين منظور در حال مدت حمل توليد گرديده است، به علاوه شير دادن در اصل براى اعضاى تناسلى مفيد است و در بعضى مزاجها استعداد تجديد حمل را از بين مىبرد و از حمل بى موقع (كه از نيروى طبيعى مادر مىكاهد) جلوگيرى مىكند.
نظريات طبّى درباره مدت شيرخوارگى متفاوت است، بعضى اطبا معتقد بودند كه مدت شيرخوارگى فقط بايستى 9 ماه باشد و گاهى هم تا دو سال تجويز مىنمودند، ولى آخرين نظريه كه در موضوع فايده طبيعى رضاع براى بدن و دندان نوزاد در سال 1933 بيان گرديده مىگويد: مدت شير خوارگى بايستى از يكسال بيشتر باشد و اگر دو سال كامل شد مستحسن است.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 195
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 8
#اسلام_بهداشت
#اسلام_بهداشت_جسم 6
#شير_مادر_سلامتی_کودک 2
✳️ در كتاب «ت#غذيه و #تربيت #كودك» درباره اهميت #شير_مادر كه محصولى صددرصد طبيعى براى نوزاد است و هيچ غذايى در جهان جاى آن را نمىگيرد آمده است:
«بر طبق يك اصل كلى، انجام هر كارى از طريق طبيعى بمراتب صحيحتر است، مگر اين كه مطلقاً مطمئن باشيد راه بهترى وجود دارد. تغذيه با شير مادر مزاياى مسلم و محققى دارد كه ما از آنها مطلعيم و شايد محاسن ديگرى هم داشته باشد كه هنوز آنها را نشناختهايم. تغذيه با شير مادر از نظر جسمانى به مادر كمك مىكند؛ زيرا وقتى نوزاد شير مادر مىخورد، جدار عضلانى رحم شديداً منقبض شده بازگشت آن را به حالت و موقعيت طبيعى تسريع مىسازد.
نوزادانى كه با شير مادر تغذيه مىشوند نسبت به نوزادانى كه مصنوعى تغذيه مىگردند كمتر دچار اختلالات هاضمهاى مىشوند. مزيت بزرگ شير مادر تميز بودن هميشگى و دائمى آن است و نوزاد از اين طريق دچارعفونتى نمىشود.
از نظر علمى، تغذيه با شير مادر سبب صرفه جوئى در وقت است؛ زيرا بطرى اى وجود ندارد تا گرم و جوشانده شود، احتياج به اختلاط با آب و جوشاندن ندارد و نداشتن يخچال باعث نگرانى نيست، خصوصاً در مسافرت ارزش شير مادر را بهتر و بيشتر خواهد شناخت و بالاخره از نظر مادى نيز تغذيه با شير مادر پس انداز قابل توجهى را تشكيل مىدهد.
مزيّت مهم ديگرى كه شير مادر دارد و كمتر تذكّر داده مىشود، عبارت از ارضاى غريزه مكيدن طفل است؛ زيرا طفل مىتواند تا مدتى كه احتياج دارد پستان را بمكد تا اين غريزه را تسكين دهد.
به همين دليل تصور مىكنم در ميان نوزادانى كه با شير مادر تغذيه شدهاند، نسبت به عده كودكانى كه مصنوعى تغذيه شدهاند و انگشت خود را مىمكند به مراتب كمتر باشد.
قانع كنندهترين دليل مزيت تغذيه با شير مادر اظهارات مادرانى است كه اين كار را كردهاند، از ملاحظه كمال عشق نوزاد به پستان و از احساس نزديكى فوق العادهاش به او، در اين مادران ترضيه نفس بسيار شديدى حاصل مىشود كه قابل تصور نيست، به علاوه چند هفته بعد از شروع رضاع، در مادران شيرده نيز يك حالت لذّت بخشى در هنگام شيردادن ايجاد مىشود.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 195
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 8
#اسلام_بهداشت
#اسلام_بهداشت_جسم 6
#شير_مادر_سلامتی_کودک 3
✳️ به دو روايت بسيار مهم در اين زمينه توجّه نماييد:
زن، تنها به اين دليل كه به نوزاد حيات و زندگى بخشيده است، نمىتواند احساس مادرى كند و يا از مادر بودن خود لذّت ببرد و يا احساس عشق مادرانه نسبت به طفلش پيدا كند، بلكه زن، خصوصاً در بچه اول، وقتى احساس حقيقى مادرى مىكند كه از طفلش شخصاً پرستارى و مراقبت نمايد.
هر چه موفقيّت مادر در انجام اين كار بيشتر باشد و هر چه طفل رضايت خاطر بيشترى از پرستاريش حاصل كند، احساس مادرانه زن بيشتر خواهد بود، لذا به همين دليل، تغذيه با شير مادر در مناسبات مادر و فرزند نقش مهم و شگفت انگيزى را بازى مىكند و موجب سرور و رضايت نفس هر دو و عشق روز افزون آنها به يكديگر مىشود.» «1» اسلام عزيز در جهت بهداشت و سلامت جسم، وامور معنوى و تربيتى نوزاد به مسئله شير مادر در حدّى اهميّت داده است كه فوق آن تصوّر نمىشود.
پيامبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله به ام سلمه فرمودند:
بَلى اذا حَمَلَتِ الْمَرأَةُ كانَتْ بِمَنْزِلَةِ الصّائِمِ الْقائِمِ الْمُجاهِدِ بِنَفْسِهِ وَ مالِهِ فى سَبيلِ اللّهِ، فَاذا وَضَعَتْ كانَ لَها مِنَ اْلَاجْرِ ما لايَدْرى احَدٌ ما هُوَ لِعِظَمِهِ، فَاذا ارْضَعَتْ كانَ لَها بِكُلِّ مَصَّةٍ كَعِدْلِ عِتْقِ مُحَرَّرٍ مِن وُلْدِ اسْماعيلَ، فَاذا فَرَغَتْ مِنْ رَضاعِهِ ضَرَبَ مَلَكٌ كَريمٌ عَلى جَنْبِها وَ قالَ: إسْتَأْنِفِى الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَلَكِ.
آرى، چون زن به فرزندى حامله شود بمانند روزه دار شب زنده دارى رزمندهاى است كه با جان و مالش در راه خدا جانفشانى كند و چون وضع حمل نمايد، اجرى دارد كه عظمت آن اجر براى احدى روشن نيست و چون طفلش را شير دهد، به هر بارى كه كودك پستانش را بمكد، ثواب آزاد كردن بردهاى از اولاد اسماعيل نصيب او گردد و چون از شير دادن فارغ شود، ملكى به او گويد: عملت را از سر بگير كه خداوند تو را بخشيد.
امير المؤمنين عليه السلام فرمود:
ما مِنْ لَبَنٍ رَضَعَ بِهِ الصَّبِىُّ اعْظَمَ بَرَكَةً عَلَيْهِ مِنْ لَبَنِ امِّهِ.
هيچ شيرى براى طفل شيرخوار، بركتش عظيمتر از شيرمادر نيست.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 195
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
D1737514T16106002(Web).mp3
1.15M
👈🔊 دعای #پانزدهم صحیفه سجادیه با صدای عربی سلیس مرحوم #بشیر_جزایری (اینجا)
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
✅اللّهُمّ لَكَ الْحَمْدُ
عَلَي مَا لَمْ أَزَلْ أَتَصَرّفُ فِيهِ
مِنْ سَلَامَةِ بَدَنِي،
🙏 خدايا! تو را سپاس
بر تندرستي بدنم
كه پيوسته از آن برخوردار بودم،
https://eitaa.com/sahife2/52277
#دعا_پانزدهم_1
❇️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #مائده
#مائده_14
✳️ وَمِنَ الَّذِينَ قَالُواْ إِنَّا نَصَرَى أَخَذْنَا مِيثَقَهُمْ فَنَسُواْ حَظّاً مِّمَّا ذُكِّرُواْ بِهِ فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَآءَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَمَةِ وَ سَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِمَا كَانُواْ يَصْنَعُونَ
✳️ و از كسانى كه گفتند ما #مسیح اى هستیم پیمان گرفتیم، پس آنان (نیز همچون بنى اسرائیل) بخشى از آنچه را تذكّر داده شده بودند فراموش كردند، پس دشمنى و كینه را تا روز قیامت در میانشان قرار دادیم و خداوند به زودى آنان را به آنچه انجام مى دهند آگاه خواهد ساخت.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
⏺کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_خطبه_111
وَمِنْ خُطْبَةٍ لَهُ عَلَيْهِ السَّلامُ في ذَمِّ الدُّنَيْا.
از خطبه هاى امام اميرالمؤمنين عليه السلام است كه درباره نكوهش دنيا ايراد فرموده است.
❇️ بخش اول: فریبکاری دنیا
⃣ أَمَّا بَعْدُ، فَإِنِّي أُحَذِّرُكُمُ الدُّنْيَا فَإِنَّهَا حُلْوَةٌ خَضِرَةٌ، حُفَّتْ بِالشَّهَوَاتِ وَ تَحَبَّبَتْ بِالْعَاجِلَةِ وَ رَاقَتْ بِالْقَلِيلِ وَ تَحَلَّتْ بِالْآمَالِ وَ تَزَيَّنَتْ بِالْغُرُورِ، لَا تَدُومُ حَبْرَتُهَا وَ لَا تُؤْمَنُ فَجْعَتُهَا، غَرَّارَةٌ ضَرَّارَةٌ حَائِلَةٌ زَائِلَةٌ نَافِدَةٌ بَائِدَةٌ أَكَّالَةٌ غَوَّالَةٌ، لَا تَعْدُو إِذَا تَنَاهَتْ إِلَى أُمْنِيَّةِ أَهْلِ الرَّغْبَةِ فِيهَا وَ الرِّضَاءِ بِهَا أَنْ تَكُونَ كَمَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَى سُبْحَانَهُ "كَماءٍ أَنْزَلْناهُ مِنَ السَّماءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَباتُ الْأَرْضِ فَأَصْبَحَ هَشِيماً تَذْرُوهُ الرِّياحُ وَ كانَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ مُقْتَدِراً".
⃣ 1. هشدار از دنيا پرستى
پس از ستايش پروردگار، همانا من شما را از دنياى حرام مى ترسانم، زيرا در كام شيرين، و در ديده انسان سبز و رنگارنگ است، در شهوات و خواهشهاى نفسانى پوشيده شده، و با نعمتهاى زود گذر دوستى مى ورزد، با متاع اندك زيبا جلوه مى كند، و در لباس آرزوها خود را نشان مى دهد، و با زينت غرور خود را مى آرايد، شادى آن دوام ندارد، و كسى از اندوه آن ايمن نيست.
2. شناخت ماهيّت دنيا
دنياى حرام بسيار فريبنده و بسيار زيان رساننده است، دگرگون شونده و ناپايدار، فنا پذير و مرگبار، و كشنده اى تبهكار است، و آنگاه كه به دست آرزومندان افتاد و با خواهشهاى آنان دمساز شد مى نگرند كه جز سرابى بيش نيست كه خداى سبحان فرمود: «زندگى چون آبى ماند كه از آسمان فرو فرستاديم و به وسيله آن گياهان فراوان روييد سپس خشك شده، باد آنها را پراكنده كرد و خدا بر همه چيز قادر و تواناست».
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح این خطبه ی نورانی را (با عناوین زیر) " اینجا " بخوانید: 👇
👈 دنياى فريبکار!
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
دعای #پانزدهم صحیفه سجادیه ( اینجا )
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "آنگاه که بیمار میشد یا سختی و بلایی فرود می آمد" بند 1👇
https://eitaa.com/sahife2/52277
#دعا_پانزدهم_1
🙏 کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 9
#اسلام_بهداشت_جسم 7
#تغذیه 1
#بیست_پنج_توصیه_غذایی موثر در بهداشت و سلامتی 1
✳️ در «جلد 59 کتاب شریف بحار الأنوار» صفحه 290 ، باب 89 کتاب السماء و العالم مسائل مهم زير كه در بهداشت و سلامت انسان بسيار مؤثر است از بيان رسول خدا صلى الله عليه و آله چنين آمده است:
1- تا در خود اشتها نيافتهايد، دست به طعام دراز مكنيد و همچنان كه در خود اشتها احساس مىكنيد دست از طعام بداريد.
2- معده كانون همه دردهاست.
3- اساس هر مداوا گرم نگاه داشتن موضع درد و بيمارى است.
4- در خوراك گرم بركت اندك است، بركت زياد در خوراكهاى سرد يافت مىشود.
5- به هنگام غذا خوردن پاى خود را از كفش به درآوريد؛ زيرا پاى شما آسوده خواهد ماند و اين سنّت، سنّت زيبايى است.
6- آن كس كه از دو چوب استفاده مىكند (مسواك و خلال) از زحمت دو سگ (كلبتين) محفوظ خواهد بود (مراد از كلبتين وسيله دندان كشيدن است).
7- پس از غذا بلافاصله دندانهاى خود را خلال كنيد و دهانتان را به وسيله مضمضه با آب بشوييد، تا دندانهاى انياب و ثناياى شما آرام گيرند.
8- از خلال استفاده كنيد؛ زيرا خلال كردن نوعى نظافت است و نظافت از ايمان است و ايمان با صاحب خود (مؤمن) در بهشت قرار خواهد داشت.
9- آن كس كه كمتر مىخورد حساب او به روز قيامت نيز سبكتر خواهد بود.
10- در حال ايستادن از نوشيدن بپرهيزيد.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 198
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 9
#اسلام_بهداشت_جسم 7
#تغذیه 1
#بیست_پنج_توصیه_غذایی موثر در بهداشت و سلامتی 2
✳️ 11- سحرخيز باشيد تا بركت آسمانها را دريابيد.
12- آنان كه پيش از غذا اندكى نمك مىچشند از سيصد و سى بلا در امان خواهند بود.
13- غذاى خود را با نمك آغاز كنيد.
14- آنان كه به زياد خوردن و زياد نوشيدن عادت كردهاند مردمى سنگين دل اند.
15- آن كس كه از ميوه تنها تناول كند زيانى نخواهد ديد.
16- به زنان حامله شير بنوشانيد؛ زيرا شير در مشاعر كودك حسن تأثير خواهد داشت.
17- پنير را با گردو تناول كنيد.
18- شير مايعى مفيد است كه استخوانها را قوى و مغز را كامل و ذهن را روشن خواهد ساخت و عارضه فراموشى را از ضمير انسان به در خواهد برد.
19- اين سه عمل قلب را شادمان و جسم را فربه خواهد ساخت.
الف: استشمام بوى خوش
ب: پوشيدن لباس نرم
ج: نوشيدن عسل.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 198
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_15
#دعای_پانزدهم_صحیفه_سجادیه
#دعا_پانزدهم_1
#سلامت_جسم_طهارت_بدن_لباس 9
#اسلام_بهداشت_جسم 7
#تغذیه 1
#بیست_پنج_توصیه_غذایی موثر در بهداشت و سلامتی 3
✳️ 20- وقتى كه خرما به بازار مىآيد به من تهنيت گوئيد و وقتى فصل خرما بسر مىرسد مرا تسليت دهيد.
21- خرما را ناشتا صرف كنيد تا كرمهاى اندرون شما را نابود سازد.
22- افطارتان را با خرما آغاز كنيد و اگر به خرما دسترسى نداريد اندكى آب بنوشيد.
23- آب انار اندرون آدمى را پاك مىكند.
24- از كدو استفاده كنيد؛ زيرا اين سبزى به مغز شما نيرو مىدهد.
25- سفرههاى خود را با سبزى بياراييد؛ زيرا سبزى شياطين را از سفره شما خواهد راند.
👈ادامه دارد ...
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، ج 7 ، ص: 198
#پانزدهم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2