السلام علیک یا #فاطمه_زهرا (سلاماللهعلیها)
▪️مجموعه عزاداری ایام #فاطمیه حاج میثم #مطیعی
🔰 از سال ۱۳۸۹ تا 1402
▪️فاطمیه سال ۱۳۸۹
Meysammotiee.ir/media/372
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۰
Meysammotiee.ir/media/34
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۱
Meysammotiee.ir/media/35
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۲
Meysammotiee.ir/media/36
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۳
Meysammotiee.ir/media/493
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۴
Meysammotiee.ir/media/772
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۵
Meysammotiee.ir/media/1111
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۶
Meysammotiee.ir/media/1223
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۷
Meysammotiee.ir/media/1347
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۸
Meysammotiee.ir/media/1489
▪️فاطمیه سال ۱۳۹۹
Meysammotiee.ir/media/1641
▪️فاطمیه سال ۱۴۰۰
Meysammotiee.ir/media/1778
▪️فاطمیه سال ۱۴۰۱
Meysammotiee.ir/media/1900
▪️فاطمیه سال ۱۴۰۲
Meysammotiee.ir/media/2009
https://eitaa.com/sahife2/63474
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 غریو فاطمی (سلاماللهعلیها)
🔹 شایسته است که خطبه نورانی فدک (#خطبه_فدکیه ) در حوزه ها و دانشگاه ها ماده درسی قرار بگیرد که درباره آن کار بشود و شرح بشود.
👤 آیت الله العظمی #جوادی_آملی
👈 متن بیانات
https://eitaa.com/sahife2/13101
🆔 @sahife2
❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #توبه
#توبه_4
#توبه_5
✳️ إِلَّا الَّذِينَ عَهَدتُّم مِّنَ الْمُشْرِكِينَ ثُمَّ لَمْ يَنقُصُوكُمْ شَيْئاً وَ لَمْيُظَهِرُواْ عَلَيْكُمْ أَحَداً فَأَتِمُّواْ إِلَيْهِمْ عَهْدَهُمْ إِلَى مُدَّتِهِمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ
مگر كسانى از مشركین كه با آنان پیمان بسته اید و چیزى از تعهّدات خود نسبت به شما فروگذار نكرده اند و كسى را در برابر شما یارى نداده اند، پس پیمانشان را تا پایان مدّتشان نگهدارید (و وفادار باشید)، كه همانا خداوند، اهل تقوا را دوست دارد.
✍️ اعلام برائت، تنها شامل مشركان پیمان شكن و توطئه گر مى شود، و گرنه كسانى مانند بنوضمره و بنوخزیمه كه وفادار ماندند، این آیه آنان را استثنا مى كند.
على علیه السلام فرمود: با هر كس پیمانِ مدّت دار بسته اید، تا آن مدّت وفادار بمانید و به پیمان هر كس بى مدّت است، چهار ماه مهلت دهید.
✳️ فَإِذَا انسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُواْ الْمُشْرِكِينَ حَيْثُ وَجَدتُّمُوهُمْ وَ خُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُواْ لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَإِن تَابُواْ وَ أَقَامُوا الصَّلَوةَ وَءَاتَوُاْ الزَّكَوةَ فَخَلُّواْ سَبِيلَهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
پس چون ماههاى حرام سپرى شود، مشركان را هر جا یافتید بكشید و دستگیر كنید و در محاصره قرار دهید و در همه جا به كمین آنان بنشینید. پس اگر توبه كردند و نماز برپا داشتند و زكات پرداختند، راهشان را باز كنید (و آزادشان بگذارید) كه همانا خداوند، آمرزنده و مهربان است.
✍️ كافرانى كه 13 سال پیامبرصلى الله علیه وآله و مسلمانان را در مكّه آزار دادند و پس از هجرت نیز 9 سال از هیچ توطئه اى فرو گذار نكردند، مستحقّ سركوبى شدیدند.
كلمه ى «حیث» هم در مورد زمان بكار مى رود و هم در مورد مكان، یعنى هر جا و هر زمان كه مشركان را یافتید.
امام باقرعلیه السلام فرمودند: راه توبه از شرك، ایمان آوردن است.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_نامه_53
#عهدنامه_مالک_اشتر 14
*️⃣ کَتَبَهُ لِلاْشْتَرِ النَّخَعی لَمّا وَلاّهُ عَلى مِصْرَ وَأعمالِها حینَ اضْطَرَبَ أمْرُ أمیرِها مُحَمَّدُ بنُ أبی بَکْر وَهُوَ أطْوَلُ عَهْد کَتَبَهُ وأجْمَعُهُ لِلْمَحاسِنِ.
این از نامه هاى امام(عليه السلام) براى #مالک_اشتر نخعى است هنگامى که او را فرماندار مصر و بخش هاى مختلف آن قرار داد و اين در زمانى بود که وضع زمامدار مصر، محمّدبن ابى بکر متزلزل شده بود. اين فرمان طولانى ترين و جامع ترين فرمانى است که امام(عليه السلام) مرقوم داشته است.(
👈 این نامه در 27 بخش می آید :
✳️ بخش چهاردهم: قاضیان برگزیده :
ثُمَّ اخْتَرْ لِلْحُکْمِ بَيْنَ النَّاسِ أَفْضَلَ رَعِيَّتِکَ فِي نَفْسِکَ، مِمَّنْ لاَ تَضِيقُ بِهِ الاُْمُورُ، وَلاَ تُمَحِّکُهُ الْخُصُومُ، وَلاَ يَتَمَادَى فِي الزَّلَّةِ، وَلاَ يَحْصَرُ مِنَ الْفَيْءِ إِلَى الْحَقِّ إِذَا عَرَفَهُ، وَلاَ تُشْرِفُ نَفْسُهُ عَلَى طَمَع، وَلاَ يَکْتَفِي بِأَدْنَى فَهْم دُونَ أَقْصَاهُ، وَأَوْقَفَهُمْ فِي الشُّبُهَاتِ، وَآخَذَهُمْ بِالْحُجَجِ، وَأَقَلَّهُمْ تَبَرُّماً بِمُرَاجَعَةِ الْخَصْمِ، وَأَصْبَرَهُمْ عَلَى تَکَشُّفِ الاُْمُورِ، وَأَصْرَمَهُمْ عِنْدَ اتِّضَاحِ الْحُکْمِ، مِمَّنْ لاَ يَزْدَهِيهِ إِطْرَاءٌ وَلاَ يَسْتَمِيلُهُ إِغْرَاءٌ وَأُولَئِکَ قَلِيلٌ؛ ثُمَّ أَکْثِرْ تَعَاهُدَ قَضَائِهِ، وَافْسَحْ لَهُ فِي الْبَذْلِ مَا يُزِيلُ عِلَّتَهُ، وَتَقِلُّ مَعَهُ حَاجَتُهُ إِلَى النَّاسِ، وَأَعْطِهِ مِنَ الْمَنْزِلَةِ لَدَيْکَ مَا لاَ يَطْمَعُ فِيهِ غَيْرُهُ مِنْ خَاصَّتِکَ، لِيَأْمَنَ بِذَلِکَ اغْتِيَالَ الرِّجَالِ لَهُ عِنْدَکَ. فَانْظُرْ فِي ذَلِکَ نَظَراً بَلِيغاً، فَإِنَّ هَذَا الدِّينَ قَدْ کَانَ أَسِيراً فِي أَيْدِي الاَْشْرَارِ، يُعْمَلُ فِيهِ بِالْهَوَى، وَتُطْلَبُ بِهِ الدُّنْيَا.
✳️ دوم. سیمای قضات و داوران:
سپس از ميان مردم، برترين فرد نزد خود را براى قضاوت انتخاب كن، كسانى كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد، و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد، در اشتباهاتش پافشارى نكند، و بازگشت به حق پس از آگاهى براى او دشوار نباشد، طمع را از دل ريشه كن كند، و در شناخت مطالب با تحقيقى اندك رضايت ندهد، و در شبهات از همه با احتياطتر عمل كند، و در يافتن دليل اصرار او از همه بيشتر باشد، و در مراجعه پياپى شاكيان خسته نشود، در كشف امور از همه شكيباتر، و پس از آشكار شدن حقيقت، در فصل خصومت از همه برنده تر باشد، كسى كه ستايش فراوان او را فريب ندهد، و چرب زبانى او را منحرف نسازد و چنين كسانى بسيار اندكند.
پس از انتخاب قاضى، هر چه بيشتر در قضاوت هاى او بينديش، و آنقدر به او ببخش كه نيازهاى او بر طرف گردد، و به مردم نيازمند نباشد، و از نظر مقام و منزلت آنقدر او را گرامى دار كه نزديكان تو، به نفوذ در او طمع نكنند، تا از توطئه آنان در نزد تو در أمان باشد.
در دستوراتى كه دادم نيك بنگر كه همانا اين دين در دست بدكاران اسير گشته بود، كه با نام دين به هوا پرستى پرداخته، و دنياى خود را به دست مى آوردند.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* قضات باید واجد این دوازده صفت باشند
* سه دستور - وظایف زمامدار در برابر چنین قضاتى
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_24
#دعای_24_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_چهارم_1
#پدر_مادر 2
#پدر_مادر_روایات 1
✳️ روايات مربوط به حق پدر و مادر
راوى مىگويد: از حضرت صادق عليه السلام از معناى:
وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَاناً» «اسرا 23»
و به پدر و مادر نيكى كنيد.
پرسيدم كه اين احسان چيست؟ فرمود: نيكو معاشرت كردن با آنان، و سختگيرى نكردن در قضاى حاجت ايشان گرچه بى نياز باشند، مگر خداوند در قرآن مجيد نمىفرمايد:
لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ» «آل عمران 92»
هرگز به [حقيقتِ] نيكى [به طور كامل] نمىرسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد.
سپس حضرت صادق درباره منع افّ از ايشان فرمودند:
اگر تو را ملول كردند و به شدت ناراحت كردند بر پيرى آنان ببخش و از گفتن افّ خوددارى كن، و اگر دست به روى تو بلند كردند و تو را كتك زدند آنان را طرد مكن و زمينه يأس و نااميدى ايشان را فراهم منما، و بگو خداوند شما را مورد غفران و بخشش قرار دهد؛ كه قول كريم غير از اين چيزى نيست و خفض جناح نسبت به آنان به اين است كه جز با نظر رحمت و مهربانى و رقّت به آنان منگرى و صدايت را بيش از آنان بلند ننمائى و دست بالاى دستشان برندارى، و بر آنان پيشى نگيرى!!
سَأَلَ رَجُلٌ رَسُولَ اللّهِ صلى الله عليه و آله: ما حَقُّ الْوالِدِ عَلَى الْوَلَدِ؟ قالَ: لا يُسَمّيهِ بِاسْمِهِ، وَ لايَمْشى بَيْنَ يَدَيْهِ، وَلايَجْلِسُ قَبْلَهُ، وَلايَسْتَسِبُّ لَهُ.
مردى از رسول خدا درباره حق پدر بر فرزند پرسيد، حضرت فرمود: او را به اسم صدا نزند، و جلوتر از او حركت نكند، و قبل از او ننشيند، و كارى نكند كه مردم به پدرش نفرين كنند و ناسزا بگويند.
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
ثَلاثَةٌ لَمْ يَجْعَلِ اللّهُ تَعالى لِاحَدٍ مِنَ النّاسِ فيهِنَّ رُخْصَةً. بِرُّ الْوالِدَيْنِ بِرَّيْنِ كانا اوْ فاجِرَيْنِ، وَ الْوَفاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبِرِّ وَ الْفاجِرِ، وَ اداءُ الْأَمانَةِ لِلْبِرِّ وَ الْفاجِرِ.
سه برنامه است كه كسى مجاز در تخلّف از آن نيست: نيكى به پدر و مادر چه خوب باشند چه بد، وفاى به عهد نسبت به نيكوكار و بد كار، اداى امانت به خوب و بد.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 254
ادامه دارد ...
#بیست_چهارم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#ختم_روزانه_صحیفه_سجادیه
#ختم_صحیفه_آسان_به_سخت 150
#صحیفه_خوانی در 150 روز
به شیوه ی خوانش از عبارات آسان و ساده به عبارات سخت و مشکل
#دور_اول (روز آخر) امروز قسمت پایانی ختم 153 روزه ی کلمات نورانی امام سجاد علیه السلام (صحیفه سجادیه) را با کمال خضوع و فروتنی زمزمه میکنیم :
#روز_150
دعای #اول ( 23 تا 30 )
https://eitaa.com/sahife2/44714
https://eitaa.com/sahife2/27286
@sahife2