❇️ #تفسیر_خوانی قرآن کریم
هر روز یک آیه
تفسیر نور – استاد محسن قرائتی
سوره #توبه
#توبه_47
✳️ لَوْ خَرَجُواْ فِيكُم مَّا زَادُوكُمْ إِلَّا خَبَالًا وَلَأَوْضَعُواْ خِلَلَكُمْ يَبْغُونَكُمُ الْفِتْنَةَ وَفِيكُمْ سَمَّعُونَ لَهُمْ وَاللَّهُ عَلِيمُ بِالظَّلِمِينَ
اگر (منافقان) همراه شما به #جنگ بیرون آمده بودند، جز #فساد، (تردید و اضطراب، چیزى) بر شما نمى افزودند و به سرعت در میان شما رخنه مى كردند تا #فتنه پدید آورند ودر میان شما كسانى (تأثیرپذیرند كه) به سخنان آنان گوش و دل مى سپارند و خداوند به حال ستمگران آگاه است.
✍️ «خَبال» به معناى اضطراب وتردید است. «خَبَل»، یعنى جنون و«خَبْل»، یعنى فساد.
«اَوضعوا»، از «اِیضاع»، به معناى سرعت در حركت و نفوذاست.
«فِتنة»، در اینجا به معناى #تفرقه و گمراهى است.
«سَمّاع»، به معناى #جاسوسى است كه طبق منافع دشمن، سخن چینى كند.
👈 با نصب نرم افزار زیر با ما در این دوره ی تفسیر خوانی همراه شوید 👇
https://cafebazaar.ir/app/com.ghadeer.tafsirnour
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_نامه_72
*️⃣ و من كتاب له (عليه السلام) إلى عبد الله بن العباس [رضي الله عنه]: :
از نامه هاى امام(عليه السلام) به عبدالله بن عباس است.
👈 این نامه در یک بخش می آید :
✳️ نگرش درست به مقدرات الهى :
أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّكَ لَسْتَ بِسَابِقٍ أَجَلَكَ وَ لَا مَرْزُوقٍ مَا لَيْسَ لَكَ؛ وَ اعْلَمْ بِأَنَّ الدَّهْرَ يَوْمَانِ، يَوْمٌ لَكَ وَ يَوْمٌ عَلَيْكَ، وَ أَنَّ الدُّنْيَا دَارُ دُوَلٍ؛ فَمَا كَانَ مِنْهَا لَكَ أَتَاكَ عَلَى ضَعْفِكَ، وَ مَا كَانَ مِنْهَا عَلَيْكَ لَمْ تَدْفَعْهُ بِقُوَّتِكَ.
✳️ انسان و مقدّرات الهى :
پس از ياد خدا و درود، تو از #مرگ و #اجل خود پيشى نخواهى گرفت، و آنچه كه #روزى تو نيست به تو نخواهد رسيد، و بدان كه روزگار دو روز است: روزى به سود، و روزى به زيان تو، و همانا دنيا خانه دگرگونى هاست، و آنچه كه به سود تو (و از آن تو) است هر چند ناتوان باشى خود را به تو خواهد رساند، و آنچه كه به زيان تو است هر چند توانا باشى دفع آن نخواهى كرد.
http://farsi.balaghah.net/محمد-دشتی/ترجمه
👌 شرح فقرات نورانی فوق را " اینجا " بخوانید
* نامه در یک نگاه:
این نامه که امام آن را براى (عبدالله بن عباس) مرقوم داشت و حاوى نصایح مهمى است و در مجموع هدف آن بازداشتن مخاطب آن که در واقع همه انسان ها هستند از حرص و آز و دنیاپرستى است و نیز پیام آن تسلیم مقدرات بودن و بى تابى و جزع و فزع نکردن در برابر حوادث ناخواسته و بیرون از قدرت ماست.
* ابن عباس! غمگين مباش ( پنج اندرز )
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_25
#دعای_25_صحیفه_سجادیه
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام ) "برای #فرزند انشان" :
وَ أَدْرِرْ لِى وَ عَلَى يَدِى أَرْزَاقَهُمْ ... خدایا #روزى فرزندان مرا برای من و به دست من ، فراوان و پیوسته عطا کن
#بیست_پنجم
#اولاد_انسان #فرزند #رزق_فرزند
🆔 @sahife2
#شرح_صحیفه_سجادیه_انصاریان_دعا_25
#دعای_25_صحیفه_سجادیه
#دعا_بیست_پنجم_2
#اولاد_انسان 11
#رزق_فرزند 5
✳️ نقش #پدر ان كه مدير اصلى #خانواده هستند در تهيه #رزق #حلال و پاك و دور نگه داشتن فرزندان از خوردن اموال #حرام، اهميت بسيار دارد؛ زيرا گاهى يك شير ناپاك يا لقمه #شبهه_ناك يا حرام، يك انسان را از ريشه و فطرت دگرگون مىسازد و او را در دنيا و آخرت نگون بخت مىكند.
بر اساس روايات اهل بيت عليهم السلام خوراندن مشروبات الكلى و مواد مخدر به كودكان و نوجوانان يا مهمانى بردن فرزندان بدون دعوت صاحبخانه يا كار كردن جوانان در شركتها و تجارتهايى كه درآمدهاى آنها از حرام است، آينده آنان را تباه و سرگردان مىسازد؛ بلكه به سوى عياشى و ولگردى و خودكشى مىكشاند. از اين رو بايد سرپرست خانواده و نان آور خانه، براى درآمد حلال و كسب رزق، پيوسته دعاگو باشد.
امام صادق عليه السلام فرمود:
إِنَّ اللَّه عَزَّوَجَلَّ جَعَلَ أَرْزاقَ الْمُؤْمِنينَ مِنْ حَيْثُ لايَحْتَسِبُونَ وَ ذلِكَ أَنَّ الْعَبْدَ إِذا لَمْ يَعْرِفْ وَجْهَ رِزْقِهِ كَثُرَ دُعاؤُهُ.
خداى عزيز و بلند مرتبه، روزى مؤمنان را از جايى مىرساند كه گمان نمىبرند و اين به خاطر آن است كه وقتى مؤمن نداند روزيش از كجا خواهد رسيد، زياد دعا مىكند.
✍️ تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج9، ص: 317
ادامه دارد ...
#بیست_پنجم
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#مناجات #خمس_عشر
✳️ مناجات سیزدهم : راز و نیاز ذاکرین #ذاکرين
👈إِلٰهِى لَوْلَا الْواجِبُ مِنْ قَبُولِ أَمْرِكَ لَنَزَّهْتُكَ مِنْ ذِكْرِى إِيَّاكَ عَلَىٰ أَنَّ ذِكْرِى لَكَ بِقَدْرِى لَابِقَدْرِكَ، وَمَا عَسَىٰ أَنْ يَبْلُغَ مِقْدارِى حَتَّىٰ أُجْعَلَ مَحَلّاً لِتَقْدِيسِكَ، وَمِنْ أَعْظَمِ النِّعَمِ عَلَيْنا جَرَيَانُ ذِكْرِكَ عَلَىٰ أَلْسِنَتِنا، وَ إِذْنُكَ لَنا بِدُعائِكَ وَتَنْزِيهِكَ وَتَسْبِيحِكَ .
معبودم، اگر پذیرش فرمانت بر من واجب نبود هر آینه پاک نگاه میداشتمت از اینکه ذکر تو گویم، چه ذکر من از تو بهاندازه کاستی من است نه برازنده کمال تو، شأن و اندازه من چقدر میتواند بالا رود تا ظرف تقدیس تو قرار گیرم؟ از بزرگترین نعمتها بر ما جاری شدن ذکر تو بر زبان ماست و اجازهات به ماست که تو را بخوانیم و تنزیه و تسبیح کنیم،
إِلٰهِى فَأَلْهِمْنا ذِكْرَكَ فِى الْخَلَاءِ وَالْمَلَاءِ، وَاللَّيْلِ وَالنَّهارِ، وَالْإِعْلانِ وَالْإِسْرارِ، وَفِى السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ، وَآنِسْنا بِالذِّكْرِ الْخَفِيِّ، وَاسْتَعْمِلْنا بِالْعَمَلِ الزَّكِيِّ وَالسَّعْىِ الْمَرْضِيِّ، وَجازِنا بِالْمِيزانِ الْوَفِيِّ .
خدایا پس ذکرت را به ما الهام کن در نهان و آشکار و شب و روز و پیدا و پنهان و در خوشی و ناخوشی و ما را به ذکر پنهان مأنوس ساز و به عمل پاکیزه و کوشش پسندیده بکار گیر و به میزان کامل پاداشمان ده،
إِلٰهِي بِكَ هامَتِ الْقُلُوبُ الْوَالِهَةُ، وَعَلَىٰ مَعْرِفَتِكَ جُمِعَتِ الْعُقُولُ الْمُتَبايِنَةُ؛ فَلَاٰ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ إِلّا بِذِكْرَاكَ، وَلَا تَسْكُنُ النُّفُوسُ إِلّا عِنْدَ رُؤْياكَ، أَنْتَ الْمُسَبَّحُ فِى كُلِّ مَكَانٍ، وَالْمَعْبُودُ فِى كُلِّ زَمَانٍ، وَالْمَوْجُودُ فِى كُلِّ أَوَانٍ، وَالْمَدْعُوُّ بِكُلِّ لِسَانٍ، وَالْمُعَظَّمُ فِى كُلِّ جَنانٍ، وَ أَسْتَغْفِرُكَ مِنْ كُلِّ لَذَّةٍ بِغَيْرِ ذِكْرِكَ، وَمِنْ كُلِّ رَاحَةٍ بِغَيْرِ أُنْسِكَ، وَمِنْ كُلِّ سُرُورٍ بِغَيْرِ قُرْبِكَ، وَمِنْ كُلِّ شُغْلٍ بِغَيْرِ طَاعَتِكَ .
معبودم، دلهای عاشق، شیفته تو هستند و خردهای جدای از هم، بر معرفتت گرد آمدهاند؛ بدین خاطر دلها آرام نگیرند جز به یاد تو و جانها جز به هنگام مشاهدهات راحتی نیابند، تو تنزیهشدهای در هرجا و تو را پرستیدهاند در هر زمان و در هموارۀ روزگار بودهای و به هر زبان خوانده شدهای و در هر دلی بزرگداشت شدهای و از هر لذّتی به جز ذکر تو و از هر آسایشی جز همدمی با تو و از هر شادمانی به غیر قرب تو و از هر شغلی جز طاعت تو پوزش میجویم،
إِلٰهِى أَنْتَ قُلْتَ وَقَوْلُكَ الْحَقُّ: ﴿يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللّٰهَ ذِكْراً كَثِيراً وَ سَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِيلاً﴾ وَقُلْتَ وَقَوْلُكَ الْحَقُّ: ﴿فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ﴾، فَأَمَرْتَنا بِذِكْرِكَ، وَوَعَدْتَنا عَلَيْهِ أَنْ تَذْكُرَنا تَشْرِيفاً لَنا وَتَفْخِيماً وَ إِعْظَاماً، وَهَا نَحْنُ ذَاكِرُوكَ كَما أَمَرْتَنا، فَأَنْجِزْ لَنا مَا وَعَدْتَنا، يَا ذاكِرَ الذَّاكِرِينَ، وَيَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
خدایا تو گفتی و گفتارت حق است که: «و صبح و شام او را با تسبیح گفتن، [از هر عیب و نقصی] پاک و منزّه بدارید» و تو گفتی و گفتارت حق است: «[چنانچه خوشبختی دنیا و آخرت را میخواهید] مرا [به عنوان معبود حقیقی قلباً] مورد توجه قرار دهید تا [با پاداش ویژهام] شما را مورد عنایت خاص خود قرار دهم» ما را به یاد کردنت فرمان دادی و وعده فرمودی که تو نیز از روی گرامیداشت و تمجید و بلندمرتبه شدن و بزرگ شدن، ما را یاد کنی، اکنون برابر با فرمانت تو را یاد میکنیم، پس تو نیز به وعدهات وفا کن، ای یادآور یادکنندگان و ای مهربانترین مهربانان.
https://eitaa.com/sahife2/47777
🆔 @sahife2
✳️ براى گرويدن به آئين #فتوت و #جوانمردی پنج شرط ضرورى بود:
توبه بصدق، و ترك علائق و اشغال دنيوى، و دل با زبان راست داشتن، و اقتداى درست به بزرگان فتوت
كسى كه بدين شرائط عمل مىكرد، او را داوطلب فتوت مىناميدند.
مير سيد على همدانى در رساله فتوتيه خود شرائط و آداب «فتى» (و به اصطلاح خود او «اخى») را به اينگونه برمىشمارد:
اى عزيز !
اخى (#جوانمرد و صاحب فتوت ) بايد كه به#مكارم_اخلاق موصوف بود و بخصائل پسنديده آراسته باشد.
با پيران به حرمت باشد
با جوانان به نصيحت،
با طفلان به شفقت،
با ضعيفان به رحمت،
با درويشان به بذل و سخاوت،
با علماء بتوقير و حشمت،
با ظالمان به عداوت،
با فاجران به اهانت،
با خلق باحسان و مروت،
با حق بتضرع و استكانت،
با نفس به جنگ،
با خلق بصلح،
با هوا به مخالفت،
با شيطان به محاربت،
بر جفاى خلق متحمل،
در مقابل اعداء حليم،
در وقت مصائب صابر،
در حالت رجا شاكر،
بعيوب نفس خود عارف،
از ذكر عيوب خلق ساكت،
اندوه و مصيبت خلق را كاره،
بتقديرات قضاى ازلى راضى،
از بدعت و هوا دور،
قدم در شريعت راسخ،
نفس در طريقت ثابت،
از مواضع تهمت محترز،
بر علم نجات حريص،
از اهل غفلت متنفر،
در سفر مصاحبان را به طاعت معاون،
بر جماعت مواظب،
زيردستان را ناصح،
به اندك دنيا قانع،
در احوال و اهوال آخرت متفكر،
از افعال و اقوال خود خائف،
از فضيحت و رسوائى قيامت ترسان
و بفضل و عنايت ديان اميدوار
📚 احوال و آثار مير سيد على همدانى(شش رساله)، رساله فتوتيه (احوال و آثار مير سيد على همدانى)، ص: 282
#انس_با_صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
📌توصیههای آیتالله #سعادت_پرور جهت ورود به ماه #رجب
🔰حجتالاسلام و المسلمین ایوبی، پنجشنبه ششم دیماه در جلسه درس اخلاق در مدرسه علمیه دارالشفاء قم با اشاره به توصیههای استادشان مرحوم آیتالله سعادتپرور در آستانه ورود به ماه رجب گفت: استادمان مرحوم آیتالله سعادتپرور یک هفته قبل از ورود به ماه رجب به ما میگفتند: ا
✳️ این هفته خودتان را برای ورود به ماه رجب آماده کنید.
🔰این هفته کمتر حرف بزنید و کمتر نگاهتان را این طرف و آن طرف بیندازید، کمتر مشغله ذهنی و فکری برای خودتان درست کنید و خودتان را آماده کنید که وقتی شب اول ماه رجب شد یک آمادگی و اشتیاق و رغبت و شوقی برای ورود به این ماه داشته باشید که دل برای این ورود به این ماه پر بزند و لهله کند که ماه رجب آمده و بگوید الحمدلله زنده بودم و به ماه رجب رسیدم.
🔰پس قبل از ورود به ماه رجب خود را آماده کنید، مراقبه خود را هم بیشتر کنید، اعمال و مراقبات این ماه را هم مطالعه کنید و ببینید که چگونه این ماه را باید مدیریت و تدبیر کنید که بتوانید بهترین بهره را از آن ببرید و دعاهای این ماه را هم عمیق بخوانید.
🔰 مرحوم استاد هشدار میدادند که شما این اعمال را هم تصمیم بگیرید که در ماه رجب انجام دهید اما میبینید شیطان هم بیکار ننشسته است و سریع کوچکترین مسئله را در همین ماه رجب برای شما اینقدر بزرگ میکند و جلوه میدهد و حتی ذهن و فکرتان را چنان درگیر میکند که از ماه رجب محروم میشوید! تاحدیکه چشم باز میکنید و میبینید ماه رجب تمام شد
#اعمال_رجب
🆔 @sahife2
1_1050870666.mp3
3.98M
📝توصیه های شنیدنی برای ورود به ماه #رجب از استاد #فیاض_بخش
👈مطالعه کتاب استاد در این خصوص توصیه میشود :
https://eitaa.com/sahife2/46711
🆔 @sahife2