✍️ ما انقلاب را با «فعل ماضی» تحویل گرفتیم و این اول بدبختی ما بود.
🔹 کتابها، فیلمها و سخنرانیها برای ما از #انقلاب خاطره میگفتند و به خیالشان داشتند ما را قدردان یک اتفاق مهم بار میآوردند.
🔸توی همه خاطرهها و حرفها و پیامها افعال «ماضی» بودند: امام قیام کرده بود، مردم #شهید شده بودند، شعار انقلاب استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی بود، طاغوت شکست خورده بود، انقلاب پیروز شده بود.
🔹آن روزها شاید کسی نمیدانست، شاید کسی حواسش نبود که انقلاب را «مضارع» روایت کند و بگوید: ما در حال انقلابیم، داریم با تلاش دانشجوها کمی مستقلتر میشویم و باید همه مراقبش باشیم، هر روز داریم توی #جنگ_فرهنگی و اقتصادی شهید میدهیم و …
🔸ما نسل تازه بعد از ۵۷، برای نگهداری از انقلاب تربیت شدیم در حالی که انقلاب نیازی به نگهداری نداشت، انقلاب نیاز به انقلابی داشت.
🔹حالا اما ما و بعدیهای ما همه شدهایم مصرف کنندههای انقلاب. انگار پروژه انقلاب تمام شده و حالا ما باید بنشینیم و خدماتش را دریافت کنیم.
🔸انقلاب تمام نشده، خیلی کار نکرده داریم، خیلی خطای جبران نشده داریم، خیلی #آرمان کامل نشده داریم.
🔹انقلاب، زمانش «مضارع» است. ما وسط جریان انقلابیم، همانقدر باید شور داشته باشیم، همانقدر بیخواب و خوراک باشیم، همانقدر #جهادگرانه به میدان بزنیم و همانقدر مومنانه در کنار هم باشیم.
🛎 برادر من! خواهر من! توی این روزها، این هفتهها و این سالها انقلاب دارد پیروز میشود، من و شما کجای کاریم؟
🖊حجتالاسلام محمدرضا جوانآراسته
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا هویدا فقط یک پیکان داشت؟!
🔹در طول سالهای گذشته برخی ادعا میکردند در مدت ۱۳ سال صدارت #هویدا هیچ جنسی گران نشد و یا تنها دارایی هویدا یک پیکان بود، آیا این گفتهها صحت دارد؟
🛎معروف است که هویدا در دادگاه انقلاب به قاضی می گوید: در دوران من، قیمت خودکار بیک ثابت مانده و 5 ریال بود.
🔸وقتی پرسیدند که چطور امکان دارد، در حالیکه #تورم از 0/3 درصد به 25 درصد رسیده است و قیمت غذا و مسکن 25 برابر شده؟
🔹هویدا گفت: من غذا و ملک را نگفتم، من خودکار را گفتم، چون کسی درس نمیخواند، کسی خودکار نمیخرید.
📎 ما با یک خودکار و موز دادن در مدرسه، کاری می کردیم که هیچ کس نپرسد روزی 6 میلیون بشکه نفت به کجا می رود!
🆔 @sedayehowzeh
#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺گزارش تحلیلی کیهان:
#انقلاب و #عقلانیت؛ مردم بی حساب و کتاب به خیابان نیامدند!
🔺گزارش فرهیختگان از رفع تحریم های نمایشی امریکا:
نمایش مرد #بازنده
🔺گزارش جوان از تغییرات در رویکرد و نمادهای چهلمین #جشنواره_فیلم_فجر:
چرخش #فجر به سمت #هویت_انقلابی
🔻گزارش اعتماد از ایده #جمهور_دوم باهنر:
رهبری قانع شوند، #رفراندوم برای اصلاح #قانون_اساسی شدنی است
🔻گزارش آرمان ملی از صحبت های #فاضل_میبدی:
تکلیف خود را با جهان یک بار برای همیشه روشن کنید
ارزیابی تحلیلی شرق از رتبه ایران در گزارش رقابت پذیری #اقتصاد_جهانی:
کجای جهان ایستاده ایم؟
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| آیا ایرانیها قبل از انقلاب دیندارتر بودند؟
🎙دکتر علیرضا شجاعیزند:
🔹قطعا وضع دینداری مردم ایران از نظر کمی نسبت به دوره قبل از #انقلاب کاهش پیدا نکرده و به لحاظ کیفی قطعا افزایش یافته، چون عمق بیشتری پیدا کرده و وارد بطن زندگی مردم شده و جامعیت بیشتری یافته است.
🆔 @sedayehowzeh
📣 آیا تحریم ها برداشته شد⁉️
🔻 خبر بازگشت چند معافیت تحریمی در حوزه فنی هسته ای مانند نیروگاه بوشهر، راکتور اراک و رآکتور تحقیقاتی ایران از سوی وزارت خارجه در حالی خبرساز شد که چند نکته تحلیلی را باید مد نظر داشت:
1️⃣ بلافاصله بعد از این خبر ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که «تا زمانی که تهران به تعهدات خود در قالب برجام بازنگردد، معافیت تحریمی به ایران ارائه نکرده و نخواهیم کرد.» این عبارت یعنی تقریباً هیچ.
2️⃣ نکته دوم اینکه این تحریم ها یکی از ۱۵۰۰ تحریم آمریکا علیه ایران است و ماهیتش اصلاً #اقتصادی نیست لذا اگر آمریکایی ها چنین اقدامی هم بکنند به غیر از شوک هیجانی مقطعی هیچ تأثیری بر بازار نخواهد گذاشت.
🛎 اما هدف آمریکایی ها از نشر چنین خبری و شرطی کردن بلافاصله آن توسط خانم پرایس چیست؟
🔹 آمریکایی ها در حال استفاده از ابزار #دیپلماسی_عمومی هستند، یعنی کاری می کنند که مطالبه عمومی در جامعه ایران نسبت به توافق و مذاکره با آمریکا افزایش یابد.
🔹 سیاست دوم آمریکایی ها شرطی کردن اقتصاد و فضای جامعه به #مذاکرات_هستهای است که به توافق یا عدم توافق واکنش مثبت یا منفی نشان دهد.
🔹 هدف سوم را باید آغاز فاز مقصر نمایی از سوی آمریکایی ها دانست آمریکایی ها از امروز در فضای رسانهای خود خواهند گفت که ما حسن نیت داشتیم ولی ایران قدم پیش نگذاشت.
🖊 ربیعی
🆔 @sedayehowzeh
📣 امام جمعه تفرش عزل شد
🎙حجت الاسلام میرزایی مسئول شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مرکزی :
🔹حجتالاسلام حسین حاجی لری امام جمعه تفرش عزل و طی چند روز آینده امام جمعه جدید معرفی خواهد شد.
🛎 ۳ روز پیش، رانندگی پسر ۱۱ ساله حجتالاسلام حسین حاجی لری امام جمعه معزول تفرش در کنار پدرش در جاده تفرش- قم موجب مرگ ۳ نفر و مجروح شدن ۴نفر شده بود.
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
📣 امام جمعه تفرش عزل شد 🎙حجت الاسلام میرزایی مسئول شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مرکزی : 🔹حجت
✍️پ.ن #صدای_حوزه:
🛎 روحانیت و ضرورت مراقبت از ضریب متفاوت رفتارهای اجتماعی
🔹بچه های گردان تخریب، قاعده جالب و نانوشتهای دارند که بازگویی اش بیربط با ماجرای موجود نیست. حرفشان این است که در میدان مین که پا میگذاری، اشتباه اول اشتباه آخر محسوب میشود.
🔸حال کسوت و ساحت روحانیت نه به این شدت و حدت ولی دقت و توجه بالایی میطلبد. خصوصا وقتی مسئول باشید و #پایگاه_اجتماعی هم وجود داشته باشد. هفتهای یکبار هم که مواجهه عمومی را ضمیمه این مختصات گفته شده بکنیم، حساسیت ماجرا دوچندان میشود.
🔹در وضعیتی که شبکههای ماهواره ای از طرفی و ضعفها و حواشی و کمکاری های برخی از مسئولین در داخل وجود دارد، حاشیه سازی برای روحانی، حکم رفتن روی مین افکار عمومی را دارد. هرچند که برخی اشتباهات و قصور چه بسا طبیعی بوده و حتی برای عموم مردم نیز بصورت روزمره اتفاق بیفتد ولی برای روحانیت ضریب متفاوتی در ذهنیت جامعه منعکس میشود. محاسبه کنید موقعیتی را که یک روحانی اندکی عبوس با مخاطبی برخورد نماید یا مثلا با همسر خود جلوی مغازه ای کمی با تن صدای بالایی سخن بگوید، طرز تلقی مردم و برداشت عمومی چه خواهد بود!
🔸توقع مردمی از جایگاه یک روحانی بعلاوه حساسیت های برساخته و زمینههای منفیبافی باعث می شود که یک اتفاق برای روحانیت، محاسبه و مکافات متفاوتتری را نتیجه دهد.
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| حجت الاسلام علی سرلک، پُستی را پیرامون عملکرد روحانیت منتشر کردند که جالب توجه و قابل تامل بود.
🔹هرچند که این کلیپ، تیزری برای اعلام برنامه روز دوشنبه ایشان است، اما پرسش مهمی را مطرح میکند که روحانیت و بایدها و نبایدهای این صنف در نسبت با مردم و ساختارها چه میتواند باشد؟
🔸چرا هنوز در هاله ای از تعارف و لایهای از بیگانگی با مردم و ساختارها هستیم؟
🔸چرا عده ای از #روحانیت که در میدان نظر و عمل خوب عمل میکنند سریع برجسته شده و انگشتنما میشوند و آیا تابلو شدن خوبهای روحانیت، دال بر این نیست که هنوز در میدانبودن و کنشگری طلاب، به امری فراگیر و سیال تبدیل نشده است؟
🔸آیا نیاز به تعریف رشته یا موسساتی نداریم که ذهنیت برنده بودن به معنای رهبری #افکار_عمومی و احساس مسئولیت اجتماعی را در مدل فکری عموم طلاب، تزریق و نهادینه کند؟
🔹یادمان نمیرود که مقوله تربیت چنین کنشگران طلبهای با حمایت و سازماندهی و برنامهریزی نسبت مستقیمی دارد.
🔸بهرحال این نقد و چالشها بیشتر از همه، متوجه #مدریت_حوزه_علمیه بوده و توقعی است که نسبت به مدل تربیتی و آموزشی ساختار روحانیت وجود دارد!
🆔 @sedayehowzeh
26.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید| از بحرین تا آرارات #ماجرای_جدایی هفت منطقه از ایران در زمان پهلوی پدر و پسر
#ایران_قوی
#رضاخان
#خیانت_پهلوی
#انقلاب_اسلامی
🆔 @sedayehowzeh
📣 گزارشی از یک عملیات گسترده و مشترک توسط شبکه های ماهواره ای؛
پروژه توهمی لیلی پوتسازی و تجزیه ایران با هشتگ “منوفارسی” و کمپین “پایان تک زبانی”
🔹 حالا دیگر چهار روز شده که رسانههای فارسیزبان خارج از کشور در یک عملیات مشترک و گسترده، #زبان_فارسی را به عنوان تکیهگاه واحد ایرانیان و حتی کشورهای حوزه فارسی زبان هدف قرار دادهاند. اما هنوز روشن نیست که این رسانهها طبق کدام تحلیل تصور کردهاند این تاکتیک جدید برای ایجاد تقابل میان زبانها و گویشهای مختلف اقوام ایرانی با زبان رسمی کشور را که مورد توافقترین عامل مشترک #فرهنگی در تاریخ چندهزارساله ایران است، میتواند تاکتیکی موفق برای برهمزدن #وحدت ایرانیان باشد.
🔸پوشش همزمان و همهجانبه یک کمپین عجیب و سانسور انبوه اعتراضها به آن در رسانههای فارسـیزبان بیگانه، بیش از هر زمان دیگری نشاندهنده دور شدن گردانندگان و خبرنگاران این رسانهها از زیست و مطالبات و توقعات فرهنگی ملت ایران است و آشکار شدن اهداف زیرین #سیاسی در چنین اقدامات رسانهای که آشکارا وحدت ملی ایرانیان را هدف میگیرد و در این مسیر حتی احترام بزرگترین میراث فرهنگی کشور یعنی زبان فارسی را هم که متعلق به آحاد مردم است، نگه نمیدارند.
🔹 اما سوال این جاست که اگر زبان فارسی نباید زبان مشترک ملت ایران باشد، چرا این رسانهها این توصیه را از خودشان شروع نمیکنند و حین ارتباط با افراد این کمپین از زبانها و گویشهای آن افراد برای مصاحبهها بهره نمیگیرند؟
مشروح خبر در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=38053
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| اینکه شبکه لندنی_سعودی با همکاری تنی چند از ایرانیهای سابقاً روحانی و حالا ضدانقلاب، دست به روایت روحانیت بزند چیز عجیبی نیست.
🔹 اگر زیر ذرهبین را اندکی زیر ذره بین قرار دهیم و تحلیلی از این روایت انجام بدهیم، نسبت به وضعیتشناسی و راهبردنویسی حوزه و #روحانیت در برخی مسائل چهبسا متفاوتتر بیندیشیم.
🔸یادداشت مرتبط و آنالیز دقیقتر برنامه زیر ذره بین ایران اینترنشنال را در ادامه مطالعه بفرمایید؛
👇👇👇👇
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
🎥ببینید| اینکه شبکه لندنی_سعودی با همکاری تنی چند از ایرانیهای سابقاً روحانی و حالا ضدانقلاب، دست ب
✍️ ده سکانس از جنگ شناختی و ضدروایت علیه روحانیت
🔸روایت این شبکه معاند در باب #روحانیت از چندسوال مهم و جهت دار و سمی شروع می شود و بعد از کاشت تردید و ایجاد شکاف، در ادامه نیز عمامه تا نعلین روحانیت را تحت آنالیز کامل قرار میدهد. اما اهداف تاکتیکی و #راهبردی این گزارش چیست؟
1️⃣ تولید تصویر منفی از روحانیت: وقتی از #ترمینولوژی روحانیت می گوید و واژه #آخوند را با بار منفی روایت میکند و بحث قبل و بعد انقلاب را چاشنی این نوع خوانش قرار میدهد.
2️⃣ تولید ادبیات اپوزیسیونی: جایی که سخن از #آخوند_غیرحکومتی میکند و اصرار بر تعمیق این واژه دارد.
3️⃣ تولید تبعیض و دوقطبیسازی: جایی که روحانیت را مقابل قشر دانشجو و دانشآموز قرار میدهد و به #شهریه گرفتن طلاب طعنه میزند و آنرا نوعی تبعیض میخواند.
4️⃣ تصویر شبه کاستی و طبقاتی از روحانیت: وقتی که مدلهای عمامه را روایت میکند و از سبکهای نجفی و طبرستانی و طلبگی و علمایی سخن میگوید.
5️⃣ تحقیر علمی روحانیت با یک چاشنی معروف انتخاباتی: وقتی که وارد بحث تلبس میشود، کفایت ششکلاس سواد را برای عمامهگذاری طرح میکند. نیازی به گفتن نیست که کلیدواژه #ششکلاس_سواد، گریز زدن به واژهای است که در ایام انتخابات برای تخریب آقای #رئیسی پخت و پز شده بود و بار دیگر علیه نظام علمی روحانیت مورد سوءاستفاده قرار گرفت.
6️⃣ ترور شخصیت با تمسخر منزلت روحانیت: وقتی در قالب اندازه عمامه ها صحبت میکند و چنین گزارش غلطی را سعی در نهادینه سازی دارد که هرچقدر عمامه بزرگتر باشد، مقام و منزلت هم ارتقا یافته و افزایش پیدا میکند.
7️⃣ تولید انشقاق و دوقطبی در روحانیت: وقتی از تفاوت عمامه مشکی و سفید گزارش میدهد و صاحبان عمامه سفید را با این تعبیر روایت میکند که هیچ نسبتی با #اهلبیت نداشته و گویی در فقر اعتبارمحض به سر میبرند. یا جایی که نگاه و لایف استایل سنتی و مدرن را از هم تفکیک میکند نیز این تفکیک و انشقاق را تعمیق میبخشد.
8️⃣ تولید نفرت و القای کاهش منزلت روحانیت: در بخشی از این گزارش به نقل از #فاضل_میبدی می گوید که احترام روحانیت قبل از #انقلاب نزد مردم بیشتر بود. وسط گزارش نیز خیلی موذیانه کلیپی از آقای مجتهدی پخش میکند که چیزی جز نفرتانگیزی و تولید خشم علیه روحانیت نخواهد داشت. کلیپی که قطعا برش خورده و طنزی که اگر قبل و بعدش بررسی شود مطمئنا چنین برداشتی از آن قریب به محال بنظر میرسد.
9️⃣ خوانش فاشیستی از ولایتفقیه: وقتی که از شرایط و قوانین تلبس گزارش میدهد، التزام به #ولایتفقیه را به گونهای طرح میکند که گویی یک مکانیزم اجباری و دیکتاتورگونه در فرایند عمامه گذاری در حوزه وجود دارد.
🔟 روحانیت،حامی حاکمیت و بانی مشکلات: در بخش پایانی که شیب مشکلات را با یک روایت ساده و سرازیری ذهنی که در طول این گزارش ایجاد کرده است به سمت روحانیت هل میدهد و چنین خوانشی را القا می نماید که لباس روحانیت، نماد حاکمیت بوده و این قشر، بانی مصائب اقتصادی و #معیشتی جامعه است و در تقابل با مردم قرار دارد.
🛎 اما حوزه علمیه باید بداند و میداند که اگر روایت نکند، روایت میشود. اگر جزییات زندگی طلبگی را هنرمندانه برای مردم و افکار عمومی به نمایش در نیاورد، خوانش وارونه، زخمی، مقطع و مضحک، صورت خواهد گرفت.
🔸اگر فکر میکنیم که هنوز شیوه مواجهه ساختار حوزوی با #افکار_عمومی را چنان امنیتی و با تحفظات ویژه مدلسازی باید نمود که هیچ از ما و مختصات و محیط روحانیت به بیرون حوزه درز نکند و با کوچکترین اطلاعات سرریز شده در خبرگزاریهای دیگر آشفته شویم، بنظر میرسد که سخت در اشتباهیم.
🔹امروز که سینما و تلویزیون هم در صدد تصویرسازی از روحانیت هستند و #حریم_خصوصی معنای خود را از دست داده، باید کنشگرانه با این چالش برخورد نمود و ارتباط حوزه با هنر و رسانه را بازخوانی نمود.
🔸سناریوهای نوینی برای ساختار حوزه در نسبت با افکار عمومی و فضای مجازی بایستی طراحی نمود تا حواشی موجود، باعث انزوا یا انحراف از ماموریتهای حوزوی نگردند.
🔹روایت #سبک_زندگی و روزمره نویسی در عصرجدید، استراتژی نوینی است که برای مدیریت افکار عمومی بکار میرود و حتی قویترین دکترینها با توجه حداکثری به جزییات، توان اقناع و مهندسی اجتماعی را بدست میآورند.
✍️حجت الاسلام علیرضامحمدلو
🆔 @sedayehowzeh