سیدالعلماء
#فاطمیه
#فدکیه
🔺حکمت ذکر مطالب توحیدی توسط حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹 «المُمتَنِعُ مِنَ الاَبصارِ رُؤیَتُهُ و مِنَ الاَلسُنِ صِفَتُهُ و مِنَ الاَوهامِ کِیفِیَّتُهُ اِبتَدَعَ الاَشیاءَ لا مِن شَیءٍ کانَ قَبلَها و أَنشاَها بِلَا احْتِذَاءِ اَمثِلَةٍ امتَثَلَها کَوَّنَها بِقُدرتِهِ و ذَرَئَها بمشیَّتِهِ.»
🔺 اینجا شروع میکند به مطالبی در این خطبه که جایش اینجا نیست. اگر کسیکه آمده جایی میخواهد مرافعه و دعوایی را راه بیندازد و یک حقی را بگیرد، اگر درس #توحید بگوید، به او میگویند: اینها را بگذار موقع بحث و جلسه!.
⁉️ اما این چه معنا دارد؟! با #امت چه میخواهد بگوید؟! به کسانیکه این جلسه برایشان نقل میشود، میخواهد چه بگوید؟ میخواهد بگوید که بعد از پدر من دیگر یاد #شهادت را آن طوریکه پدر من میکرد، کسی نمیکند. نه قلبی به کار است، نه #فکری به کار است، نه #عقلی به کار است، همهاش بازیگری شده و #واقعیت دین دارد معکوس میشود، دارد سرنگون میشود، ظرف #دین دارد خالی میشود، چاه دین دارد خشک میشود، ابر دین دیگر نمیبارد، #وحی که رفت همه چیز را دارد به دنبال خودش میبرد!.
❗️و شاید هم اشاره است به آیهای که دربارهی #اعراب وارد شده: «قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا» ای عربهای بیابانی!
گرچه آنجا #مدینه است و #صحابه از #مهاجر و #انصار در #مسجد هستند، اما به خاطر این بیانات، روشن میکند که اینها همان عربهای بیابانی حساب میشوند که خدا را نمیشناسند! ؛ «قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لٰكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنَا»؛ چرا #ایمان را به خود نسبت میدهید؟!؛ «وَ لَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِی قُلُوبِكُمْ»؛ ( #حجرات :۱۴) کجای #دل شما جایگاه ایمان به خداست؟!
🔺 اینجا هم صحبت از #قلب میکند: «و ضَمَّنَ القلوبَ مَوصُولَها و اَنارَ فی التَّفکُّرِ معقولَها»
☑️ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فدکیه
🔺 شروع #تربیت تحت نظر #اولیا الهی با #توجه به #نعمت های بیشمار خدای متعال؛ الحمدلله علی ما انعم و له الشکر علی ما الهم
۸۹٫۲٫۱۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺نسبت ما با امام زمان علیهالسلام
🔹 شیخ #مفید در کتاب #الارشاد فرموده: #میثم تمار یک بنده بود که حضرت #علی علیهالسلام او را از #بنی_اسد خرید و آزاد کرد. فرمود: چه نام داری؟ عرض کرد: سالم. فرمود: #پیامبر مرا خبر داده در بلاد #فارس و #عجم که بودی، پدرت تو را میثم نامیده بود. گفت: درست است. فرمود: پس همان اسم قبلی را داشته باش.
🔶 خب؛ این یعنی چه که یک بندهی زرخریدِ یک زن، که از نوکر هم پایینتر است و هیچ #مال و اختیاری از خودش ندارد و پایینترین مراتب #اجتماعی را دارد، حضرت علی علیهالسلام چطور او را پیدا کرده؟!
🔻 پیامبر چطور وضع او را به حضرت سفارش کرده بود؟ این حرفها چه طور است؟
🔴 و ما الآن نسبت به امام زمانمان علیهالسلام چطور #فکر میکنیم؟ آیا #توجه داریم به اینکه نسبت #امام_زمان علیهالسلام با ما، همان نسبت جدش با میثم است؟!
🔹 ... به #کوفه برگشت در حالیکه همهی حرفها را مولایش به او گفته بود. وارد کوفه شد و به دستور عبیدالله ملعون، او را گرفتند. گفتند این شخص اولِ دوستان #امیرالمؤمنین بود. گفت این عجمی؟!
تعجب کرد که یک غیر #عرب آنقدر آقا شده باشد که امیرالمؤمنین به او اینقدر علاقه داشته باشد.
🔸 اولین حرفی که #ابن_زیاد با او زد این بود: خدای تو کجاست؟ گفت: «بالمِرصاد»؛ یعنی خداوند در کمین هر #ستمگری است. یعنی هیچ ستمگری در #دنیا از #حضور خدا و مدّنظر خدا و احاطهی خدا به او و اطلاع پروردگار به او جدا نیست.
🔻 کنایهای به ابن زیاد بود که یعنی تو یکی از ستمگران هستی و بدانکه وضعت خیلی خطرناک است، به طوریکه گرفتار میشوی!.
ابن زیاد گفت: مولایت به تو چه خبری داده؟
گفت: خبر داده که ما ۱۰ نفریم که به دار آویخته میشویم و خصوصیات آن را هم به من گفته.
گفت که: آن کارهایی را که مولایت گفته را انجام نمیدهم تا خلافش ثابت شود.
جواب میثم را ببینید!
گفت: مگر میتوانی چنین کاری بکنی؟ به خدا قسم او آن را از #پیغمبر و او از #جبرئیل و #علم جبرئیل هم از خداست. تو چه کسی هستی که بتوانی چنین کاری را تغییر دهی!.
🔷 «یا ایتهاالنفس المطمئنة» یعنی این،
#شیعه یعنی این.
⁉️ آنوقت ببینید ما نه تنها با اماممان هزاران فرسخ فاصله داریم، بلکه با چنین شخصی هم بسیار فاصله داریم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
❗️ حضرت علی علیه السلام به قشون و لشکر خودش خطاب می کند که:
کاش شما را نمی دیدم و نمی شناختم. وه که چه آشنایی ندامت بار و غم انگیزی! مرگ بر شما! ببینید ما الآن می گوییم مرگ بر اسرائیل حضرت علی علیه السلام به مخاطبینی که پای منبر و لشکرش بودند این طور می فرمود. مرگ بر شما که دل مرا به درد آوردید.
❌ بنابراین انسان لانه دشمن درونش است و دشمنِ در درون، همان حالتی است که تربیت دینی ندیده است و به مسائل علمی رو آورده مانند زمان ما که افتخارات متوجه سواد علمی و تمدن اهوایی شده. پس الآن حکومت در جهان به دست هواهای نفسانی بشر است که در درونشان فعال است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
❗️ حضرت علی علیه السلام به قشون و لشکر خودش خطاب می کند که: کاش شما را نمی دیدم و نمی شناختم. وه که
🔹 ما آن دشمنانی را که می شناسیم خیلی خوب از آن ها پرهیز می کنیم و همیشه مخصوصاً روزهای جمعه "مرگ بر اسرائیل" می گوییم "مرگ بر آمریکا" می گوییم (البته در دشمنی این ها شکی نیست).
🔸 اما امام ما، پیشوای ما و ائمه ما قبل از آنی که ما متوجه دشمن برونی شویم، ما را متوجه دشمنان درونی کردند.
🔴 نکند که در زبان آن ها را دشمن بدانیم، ولی از نظر ائمه، در عمل با ما همان معامله اعداء و دشمن شود و در پیروی اعمال به خواست دشمنان رفتار کنیم. (یعنی در عمل ما هم جزء دشمنان به حساب بیاییم)
این معنای شعار "مرگ بر اسرائیل" به این معناست که مرگ بر آنچه که اسرائیل صفتانه هست، رفتارشان رفتار اسرائیلی است، تمدنشان تمدن آن ها هست، مرگ بر آن ها. (یعنی مرگ بر غصب و جنایت و ظلم).
اگر مرگ بر آن ها باشد، پس مرگ بر خیلی از خواسته های نفسانی ما هم باید باشد.
🔺 حالا نمی دانم صلاح هست یا نه و این را باید بزرگان تشخیص بدهند وگرنه طبق این آیات و روایات ما حق داریم که در نماز جمعه فریاد بزنیم مرگ بر خواهش های درونی خودمان که مملکت ما را به سوی اسرائیل نَبَرد. چنین خواهش هایی، مرگ برای آن ها علاج است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
✅ دو چیز است که جامعه شناسان چند قرن قبل نوشته اند که اگر این دو در هر مملکتی وارد شد آن مملکت می شود مستعمره آن صاحبِ لغت و صاحبِ لباس.
♻️ خارجی ها هم می دانستند و لذا پهلوی ملعون یکی از کارهای زشت لعنتی اش این بود که عمامه را برداشت و قدغن کرد. و لباس های قدیم را ممنوع کرد و همه را به شکل لباس های خارجی آن وقت درآورد.
این کارها باعث می شود که رفته رفته و نامحسوس انسان از انقلاب خارج می شود و به دشمن انقلاب نفرین هم کند. نفرین می کند به اسرائیل و خودش مروج عملی اسرائیل می شود.
✳️ بیایید ان شاءالله در خودتان، در خانواده تان، در دوستانتان، در اداره تان، در وزارتخانه تان لباس را مراعات کنید، لباس با آستین کوتاه را رعایت کنید، مراعات کنید رنگ پیراهن و این چیزها را.
والا این ها کم کم قبحش می رود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 این دشمن درونی نفس، از اول اسلام تاکنون مورد توجه پیامبر اکرم و ائمه اطهار است.
🔸 حالا این حدیث می فرماید اِحذَروا اَهوائَکُم کما تَحذَرونَ اَعدائَکُم فَلَیسَ شیءٌ اَعدَی لِلرِّجال ... هیچ چیزی دشمن تر برای بندگان، مردم و ملت از پیروی کردن از خواهش های نفسانی نیست.
🔻 آن وقت مرحوم امام در شرح حدیث دهم فرمودند که ریشه این خواهش ها که تمام مفاسد از آن هاست، از بی تربیتی است.
یعنی وقتی بشر به دنیا می آید حیوانی است، نیاز به تعلیم و تربیت دارد.
🔷 از وقتی که استعمار در ایران آمد، فرهنگ را به دست خود گرفت و معنای طَلَبُ العلمِ واجبٌ علی کُلِّ مُسلِمٍ را معنا کرد و گفت علم یعنی سواد، یعنی علوم، یعنی جامعه شناسی، یعنی روان شناسی... این ها را این طور توضیح داد و تمام وزرا با این سواد علمی و این مدارک این طور انتخاب شدند.
🔸 آن وقت این تربیت کجا رفت؟ تربیت انسان و مخالفت با نفس درونی و اصلاح آن که دشمن ترین دشمنان برای انسان است، پامال شد، از بین رفت و از فرهنگ حذف شد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 خصوصیات #علم واقعی
🔹 «اللَّهُ الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْماً»¹
🔺بیان مرحوم #مجلسی پیرامون عدم علم حقیقی در اکثریت و اثرات آن در ارتکاب #گناه : «...فأكثر الناس علمهم بالمبدأ والمعاد وسائر أركان الإيمان علم تصوريّ يسمّونه تصديقاً، وفي بعضهم تصديق ظنّيّ، وفي بعضهم تصديق اضطراريّ، فلذا لا يعملون بما يدّعون، فإذا كمل العلم وبلغ درجة اليقين يظهر آثاره على صاحبه كلّ حين...»²
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) [ #طلاق :۱۲]
۲) [ #بحارالانوار ج۱ ص۱۰۰]
@seyedololama