سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
«اللهم صل على محمد وآل محمد
شجرة النبوة و موضع الرسالة و مختلف الملائكة و معدن العلم و اهل بيت الوحی»
[مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه، به نقل از امام سجاد علیهالسلام]
🔹 در کلامی که بشر بخواهد برای یک مقامی، وصفی بیاورد، توضیحی بدهد، القاب و صفاتی ذکر کند، بهتر از این به نظر نمیآید که جناب ولیّ خدا دربارهی #اولیاء خدا بیان میکند.
بعد از #قرآن، کلامی به این پرمعنایی و به جامعیت این #صلوات_شعبانیه، در بیان خاندان #رسالت پیدا نمیشود. برای روح مقدس حضرت #سجاد صلوات بفرستید.
باید افتخار کنیم، ما لباسی پوشیدهایم که ما را از اینکه مانند خاری که در کنار یک گلدانی باشد، تبدیل به یک برگی بکند که اگر گل نیست، خار هم نیست. کسانی که یک مجلسی تهیه میکنند، یا یک #مسجدی را اداره میکنند، توجه کنند که این چه مقامی است.
در این #خلقت همهگونه میوه، ثمرات میوه و همهگونه گلها و عطرها پیدا میشود، اما درخت #نبوت، یک درختی است که سایه افکن بر تمام موجودات است. «أنا و علیٌ من شجرة واحدة»؛ فقط از این شجره دو نفر معرفی فرمودهاند: «انا و علی»؛ که از شجره واحده هستیم «و سایرُ الناسِ مِن شَجرٍ شَتّى»؛ همهی مردم و خلق خدا، اینها مانند درختهای گوناگون که هرکدام یک اسمی دارد، یک وضعی دارد، یک خاصیتی دارد، اینطوری هستند.
بنابراین وظیفهی ما این است که کوشش کنیم از درختهای بیثمر نباشیم. خاندان ما از درختهای ما که بیثمریم نباشند. اینها تقربی به درخت #نبوت داشته باشند. درخت نبوت، درخت #ولایت و کسانی که آنها را ترویج میکنند، یک ارتباطی با آنها دارند؛ مخصوصاً ساختن #مسجد و اداره کردن آن و در راه خداوند متعال زحمت کشیدن، رنج بردن، بیخوابی کشیدن، به #قرض و به وام و به این چیزها، این مسائل را پیش بردن و تهیه #کتابها و کلاسهای #دینی کردن برای #نوباوگان و #فرزندان و #دوشیزگان که امروز اینها خیلی در #خطر هستند!.
این وسائلی که دست فرزندانمان میبینیم و آنها به آن وسائل علاقه پیدا میکنند، خیلی خطر بزرگی است.
خدایا در این آخر ماه #شعبان به حق #پیامبرت و حضرت #علی و خاندانشان، فرزندان ما را و نسل ما را از دشمنان این خانواده قرار مده.
سختترين چیزها الآن این حمله به مسائل #دینی و اصول #عقایدی است و به وسیلهی همین #وسائل_الکترونیکی که در کف هر فرزندی میتوان آن را یافت، خیلی خطر بزرگی است که #انسان را فرسنگها از این درخت نبوت و #رسالت پرت میکند، دور میکند، منحرف میکند.
ادامه دارد...
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 #صلوات_شعبانیه (۲)
🔹 «شجرة النبوة و موضع الرسالة»؛ [مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه]؛ ما با خدای خودمان چه ربطی داریم؟ اگر ما مسلمانیم ـ که إنشاءالله هستیم-، #مسلمان یعنی انسانِ #تسلیم به خداوند. خب ما از کجا بدانیم خدا را چگونه تسلیم هستیم و تسلیم خدا بشویم؟ جز از راه #نبوت و #رسالت راهی نیست. پس «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعاً وَ لا تَفَرَّقُوا»؛ (آل عمران:۱۰۳)؛ حبل خدا اینها هستند. #نبوت و #امامت اینها دو دستگیرهی #نجات هستند.
«و مختلف الملائكة»؛ رفت و آمد موجودات، واسطهی بین خدا و خلق اینها هستند.
همانطوریکه که درباره کشف معدنهای طلا و نقره و سایر فلزات قیمتی چقدر سرمایه میخواهد، ما هم باید به همین مقدار در تهیهی زحمت و سرمایه باشیم تا با معدن #علم که اینها هستند، رابطه پیدا کنیم.
«و معدن العلم و اهل بيت الوحی، اللهم صل على محمد و آل محمد، الفلك الجارية فی اللجج الغامرة»؛ اینها کشتی روان در گردابهای فروگیر و فراگیر و غرق کننده هستند. #دنیا چنین اقیانوسی است که کشتیهایی در آن #غرق میشوند. طلب دنیا، #عشق به دنیا؛ تنها، هدفی که دنیاست، #بشر را تا به حالا اینطور سرگردان کرده و به جان هم انداخته. آنوقت اینها کشتی #نجات هستند.
«من ركبها نجی و من تخلف عنها غرق»؛ «يأمن من ركبها و يغرق من تركها»؛ یعنی نجات برای این چند روزهی دنیا و سرانجام رهایی از هرگونه گرفتاریها، این کشتی نجات است که کسی که بر اینها سبقت بگیرد #افراطی میشود و از #دین خارج میشود. کسی که خود را به این کشتی نرساند، نابود است؛ «و المتأخر عنهم زاهق و اللازم لهم لاحق»؛ با آنها بودن، از آنها یا جلو یا عقب نیفتادن راه نجات است.
باز تشبیه دیگری: «اللهم صل على محمد و آل محمد الكهف الحصين»؛ پناهگاهی که نجاتبخش است.
«و غياث المضطر المستكين»؛ اگر #انسان به خود و بیچارگی خود توجه کند، میبیند پریشان است، میبیند راه #نجات به دستش نیست. اینها هستند که باعث نجات بشریتند.
«و ملجأ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ خب، چون وقت نیست ما از دوستان میخواهیم که در این لحظه توجهی هم به بیپناهان نیمه شب یازدهم #عاشورا در بیابان پر از خار، پر از ریگ و سنگ، در تاریکی و با دشمنان بیرحم، کنند.
«و ملجإ الهاربين و عصمة المعتصمين»؛ آنجایی که تنها کسی که پناه آن کودکان بیپناه بود، دختر بزرگ حضرت #علی علیهالسلام، (حضرت #زینب، علیهاالسلام) بود.
خدایا به آبروی آن زحمات دختر بزرگ #زهرا، به آن دلسوزی و به آن #اشکهای چشم، به آن دل شریفِ لرزان و تپان، خدایا به داد #مسلمین برس.
خدایا #ظلم و کینه را به اهل خودشان برگردان. در همهی نقاط عالم هیچ مسلمانی را #مضطر و بیچاره مگذار. خدایا ما مضطریم، فرزندان، نوهها، نتیجهها و نسل ما را از دست #شیاطین جن و انس حفاظت بفرما.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
۹۴.۳.۲۱=۲۳ شعبان المعظم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌺🌺🌺 بیاناتی بسیار ارزشمند از علما پیرامون ضرورت اتصال روحی با ائمه علیهمالسلام از راه توسل
☄ علما فرمودهاند: علامت توجه و بیداری این است که حال انسان مثل حال کسی باید باشد که گمشدهای دارد. چطور وقتی کسی در سفر مثلاً کیف پولش را گم میکند در همه احوال به فکر گمشدهاش است، حتی در حال غذا خوردن، خوابیدن و از خواب برخواستن. طلبه و انسان بیدار نیز باید یک چنین حالی داشته باشد.
🔹 برای این مطلب بزرگان اهل معرفت در بیان روحانیتِ قرآن اشعاری آوردهاند:
هست قرآن حالهای انبیاء
ماهیانٍ بحر پاک کبریا
ور بخوانی ور نه این قرآن پذیر
انبیاء و اولیاء را دیده گیر
انبیاء (علیهمالسلام) کسانی هستند که از طرف خدا مأموریت دارند تا جسم و روح و تمدنهای بشری را اصلاح کنند. اینها کسانی هستند که با دریای لطف و کرم و عظمت خدا آشنا و در آن شناور هستند. با خدا همنفساند و با او همسخن و هممجلساند که شرح حال آنها در سورههای قرآن مثل نوح، انبیاء، لقمان و… آمده است و راه آشنائی با روحیات انبیاء(علیهمالسلام) خواندن و شنیدن قرآن مثل قاریان قرآن نیست بلکه راه آن:
چون تو در قرآنِ حق بگریختی
با روان انبیاء آمیختی
✅ این است که انسان از زندگی خود فرار کند و به حالات انبیاء(علیهمالسلام) متوجه بشود و بین خود و آنها تناسب و آمادگی ایجاد کند.
زیارت عاشورا برای همین است که انسان به وسیله لعن و سلام آن، از اجتماعِ یزیدی و ابن زیادی و عمرسعدی و شمری (لعنهمالله) فرار کند و به روح ابوالفضلی (علیهالسلام) پناه ببرد و این ممکن نیست مگر اینکه انسان طعم دوری از روحانیت را درک کرده باشد.
در احوال شیخ مرتضی زاهد (علیهالرحمة) آمده است که در شبانهروز دو مرتبه زیارت عاشورا میخوانده است. ممکن است این سؤال پیش بیاید که طلبگی با اینگونه عباداتِ وقتگیر خیلی سازش ندارد. در جواب باید گفت که طلبگی مانند غذائی است که نمک ندارد و این زیارات نمک آن محسوب میشوند.
مرحوم حاج میرزا جواد آقا (علیهالرحمة) از شیخ انصاری(رحمهالله) نقل میکند که طلبهای به ایشان عرض کرد که من به خاطر درس و مطالعهام نمیتوانم نماز شب بخوانم. ایشان فرمودند: تو قلیان میکشی؟ گفت: بله. ایشان فرمودند: نماز شبت را جایگزینِ وقت قلیان کشیدنت کن. ایشان به این مطلب اشاره دارد که انسانی که مراقبه دارد، مطالعه را با نماز شب معاوضه نمیکند بلکه با کارهائی که برای انسان ضرر دارد جایگزین میکند نه با کارهائی که نباید آنها را حذف کرد.
مرحوم آمیرزا عبد العلی آقا طهرانی (رحمهالله) پدر بزرگوار حاج آقا مجتبی طهرانی(رحمهالله) به من سفارش میکردند که در روز یک زیارت سیدالشهداء (علیهالسلام) بخوان ولو نیم صفحهای، یا یک صفحهای؛ اما همان آمیخته با روح انبیاء و اولیاء(علیهمالسلام) باشد. اصل این است، کمیت مهم نیست.
💔 باید این زیارت برای انسان دلسوختگی بیاورد و خود را با اولیاء همدرد ببیند. طلبهای که همدرد حضرت علی اکبر (علیهالسلام) شد خوشا به حالش، هر مسجد و مدرسهای برود، در هر گوشه کشور مردم را بیدار و هوشیار میکند.
ای خنک، آن مُرده کز خود رسته شد
در وجود زندهای پیوسته شد
یعنی تا یک موجود زندهای پیدا نشود و انسان با وجود او رابطه پیدا نکند، حیات او در وجود انسان دمیده نمیشود. و حالا که ما دسترسی به این علمای ربانی نداریم راهش همین توسلات به معصومین (علیهمالسلام) میباشد ولو نیم ساعت در شب یا بینالطلوعین. حتی در قدم زدن بعد از نماز صبح میشود انسان در تماس با ارواح انبیاء(علیهمالسلام) قدم بزند.
۸۸.۷.۱۹
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌱 تولد ثانوی 🌱
⁉️سوال: چرا ما وقتی محتاج مسائل مادی می شويم خيلی مشتاقانه تلاش می کنيم، اما در بحث خداشناسی اين گونه نيستيم؟
✅ جواب: به علت اینکه هنوز تولد جديد ثانوی براي ما پيش نيامده و تکان واقعي نخورده ايم.
🔹سعدی در اين زمينه می گويد:
"چنين دارم از پير داننده ياد که شوريده ای سر به صحرا نهاد"
شوريده يعنی کسی که تکان مغزی و درونی خورده و ديگر چشمهايش اين زرق و برق های دنيايی را نمی بيند و حواسش از آن کنده شده است. لذا چنين فردي شهر را رها کرده به سوی بيابان می رود!.
"پدر در فراقش نخورد و نخفت پسر را ملامت نمودند گفت"
پدرش او را خيلی دوست داشت لذا وقتی فهميد او رفته است حالش خيلي بد شد. مردم سراغ پسر رفتند و به او گفتند: اين چه کاری است که می کنی؟! پدرت از دست تو در حال ديوانه شدن است!.
💔 آن پسر در جواب آنها گفت:
"از آن دم که يارم کس خويش خواند دگر با کسم آشنايی نماند"
وقتي يک ياری پيدا کردم که به من گفت: «بنده من!» ديگر حواس من کس ديگری را نمی بيند که به او توجه کنم.
گاهی چنين حالاتی را خداوند به بنده اش می دهد.
💠 بايد از خدا خواست که خدايا تربيتهای غلط خانوادگی، دبستانی، دبيرستانی، اجتماعی، اداری، دانشگاهی و ... همه دست به دست هم داده و ما را از تو دور کرده است، فکری به حال ما بکن و ما را نجات بده.
بايد از اين مناجاتها به عنوان وسيله استفاده کرد که در مفاتيح بسيار وجود دارد مثل مناجات خمس عشر يا دعاي کميل.
اين دعاها خيلی آموزنده و تحريک کننده است. هر کسی بايد جملاتی از آنها را حفظ کند و صد مرتبه بگويد و گريه کند. به حال آمدن و زندگی جديد يافتن همين هاست.
85/10/25
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
رحلت عالم بزرگوار حضرت آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی را تسلیت عرض مینماییم.
@seyedololama
🔹 به مناسبت سالروز وفات آيت الله «شيخ مرتضی حائری يزدی» (25 اسفند 1364 ش)
💠 اساتید دوران طلبگی ما یک امتیازاتی داشتند. مثلاً مرحوم حاج شیخ عباس طهرانی درباره حاج آقا مرتضی حائری میگفتند: ایشان خلاصهی مرحوم حاج شیخ (عبدالکریم) است. و این گونه از ایشان تعریف میکرد و میگفت: آقا مرتضی چکیدهی وجود پدرش است. به همین علت بود که ما یک مقداری به محضر ایشان کشیده شدیم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻫﺮا ﺳﻼﻡ اﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ، ﻣؤسس ﺣﻮﺯه
🔹 برادران حوزوی! ما آمدهایم یک همچین رشتهای را انتخاب کنیم: سوختن و روشنایی دادن، نه حقوق کافی گرفتن و خانه و ماشین مجلّل داشتن!.
ترویج #دین به آسانی ممکن نیست. باید با #ریاضت باشد. زیرا ما در #حوزهای وارد شدهایم که مؤسس آن #زهرای مرضیه (علیهاالسلام) میباشد. از این جهت باید در #تاریخ زهرای مرضیه، حضرت #مجتبی، حضرت #اباعبدالله (علیهمالسلام) خیلی #فکر شود. اینها از #کفایه و #مکاسب خیلی مهمتر است و گفتگو و فکر کردن و نوشتن میخواهد.
شاهدی گفت به شمعی کامشب
در و دیوار مزیَّن کردم
شمع خندید که بس تیره شدم
تا زتاریکیات ایمن کردم
پی پیوند گُهَرهای تو بس
گُهَر اشک به دامن کردم
خرمن عمر من ار سوخته شد
حاصل شوق تو خرمن کردم
( #پروین_اعتصامی )
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از برکات دعای کمیل در شب نیمه شعبان
🔹 دعای شريف #کميل که فشردهای از #معارف اسلامی است- جملاتی در اين باره دارد که اگر #انسان در شبهای #جمعه يا در شب #نيمه_شعبان اين دعا را به درگاه خدا عرض کند، خيلی مناسب و به جاست. در آن #دعا فرمودهاند:
«وَ اشدُد عَلَی العَزيمَةِ جَوانِحی»؛ خدايا مرا بر #عزم صحيح، #توجه قلبی شديد مرحمت فرما و در تصميم قاطع دل مرا و مطالب قلبی مرا محکم کن، یعنی همهی تصمیمهایی که میگیرم را چهار ميخ به #قلب من وارد کن و عنايت فرما که در اثر #فکر صحيح از قلب من بيرون نرود.
«وَ هَب لِی الجِدَّ فی خَشيتِک وَ الدَّوامَ فِی الاِتّصالِ بِخِدمَتِک»؛ به من جديت و قاطعيتی مرحمت کن در مواظبت و #مراقبت داشتن بر #ترس از #گناه و ترس از مخالفت با خودت.
بعد از اینکه اين جملات را در دعای کميل عرض کرديم اضافه میکنیم:
«اِرحَم مَن رَأسُ مالِهِ الرَّجاءُ وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ خدايا من هيچ چيزی ندارم و فقط #اميدم و آرزويم درِ خانه تو، به #رحمت توست و چشم طمع به لطف تو دارم و اين سرمایهی من است و الا هيچ چیزی از خودم ندارم. من از وقتیکه متولد شدهام تا به حالا هميشه در آبادیهایی که تو آفریدهای، خانه به خانه و کلاس به کلاس، شب به روز و روز به شب رساندهام و هميشه در آب رحمت تو مانند ماهی غلطان و شناور بودهام و از خودم هيچ چيز ندارم.
بنابراين اميد مندی و مال التجارهی من و سرمايه من فقط لطف توست.
«وَ سِلاحُهُ البُکاءُ»؛ و وسیلهای که بخواهم با آن پيشرفت کنم هم ندارم مگر #گريه درِ خانه تو.
اين مطالب به اینجا میرسد و معلوم میشود که اين همه شبها و روزهای #جمعه که مردم میگریند، برای اين است که میدانند به جز خداوند کسی اینها را از شب به روز نمیتواند برساند.
چند وقت پيش بود که شنيديم در #اندونزی چه طوفانهای عظيمی شد، در #چين چه #زلزلههایی اتفاق افتاد، چقدر انسانها مفقود شدند، چقدر جنازه زير خاک و سنگ و آوار ماند و بيرون نيامد، چه خانوادههایی دربه در شدند، چه خانههایی به خرابی مبدَّل شد، ساختمانهایی سرنگون شد؛ اين برای چيست؟ همهی اینها #تنبيه خداوند است به خلقش، که شما بیخود مغرور شدهاید، به چه چيزي دل بستهاید؟ شما بايد حواستان به من باشد و اطاعت مرا کنيد.
۸۷.۴.۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹ای پادشه خوبان داد از غم تنهایی
دل بی تو به جان آمد وقت است که بازآیی
🌸 ولادت حجت ابن الحسن العسکری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مبارکباد.
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 زندگی در #حضور و #محضر ولی امر معصوم الهی #امام_زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف)
🔹 معنای صحیح انتظار #ظهور و #غیبت
۸۸٫۷٫۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🌹 ضرورت توسل به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🔹 «و مکروا و مکرالله»؛ خدا امتحان را در این دنیا به نام "مکرالله" نامیده و در واقع گول زنی ممتحِن از ممتحَن است!.
👈 همانطوری که ممتحِن یک سوالی میپرسد بعد سوالی دیگر و ممتحَن را زیر و رو میکند تا معلوم بشود که وضعیت درسی او چگونه است؛ آیا فقط خوانده و رفته یا فهمیده و رفته؛ همانگونه هم این امتحانات در زمان غیبت پیش میآید.
✅ بنابراین ما باید هر روز و هر شب - چه کم و چه زیاد- یک سلام ملتجئانه و مضطرانهای به آن حضرت عرض کنیم و او را مخصوصاً به مقام مقدس جدّش اباعبدالله الحسین صلواتالله علیه قسم بدهیم که هیچ وقت ما را از این پناه بردن به در خانهاش به وسیلهی سگهای مأموری که دارد محروم نکند!.
⚠️ سگهایی که مانع از این کارها میشوند شامل روزنامهها، فیلمها، ماهوارهها، رفقای اهل بگو و بخند و لااُبالی و غافل و جاهل و اجتماع غافلانهی ما میباشند. که در مجموع اینها سگهایی هستند که میپرند و پاچه میگیرند که آدم این وظیفه را انجام ندهد و خودسرانه بالا بیاید.
88.11.8
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔴نسبت ما با امام زمان علیهالسلام:
شیخ مفید در کتاب ارشاد فرموده:
میثم تمار یک بنده بود که حضرت علی علیهالسلام او را از بنی اسد خرید و آزاد کرد. به او گفت: چه نام داری؟ عرض کرد: سالم. فرمود: پیامبر مرا خبر داده در بلاد فارس و عجم که بودی پدرت تو را میثم نامیده بود. گفت: درست است. فرمود: پس همان اسم قبلی را داشته باش.
خوب این یعنی چه که یک بنده زرخرید یک زن که از نوکر هم پایینتر است و هیچ مال و اختیاری از خودش ندارد و پایینترین مراتب اجتماعی را دارد، حضرت علی علیهالسلام چطور او را پیدا کرده؟!
پیامبر چطور وضع او را به حضرت سفارش کرده بود؟ این حرفها چه طور است؟ و ما الآن نسبت به امام زمانمان علیه السلام چطور فکر میکنیم؟ آیا توجه داریم به اینکه نسبت آن حضرت با ما همان نسبت جدش با میثم است؟
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌺 یا مقلب القلوب و الابصار
یا مدبر اللیل و النهار
یا محول الحول و الاحوال
حول حالنا الی احسن الحال
🌷 انشاءالله در پناه امام زمان علیهالسلام سال خوبی داشته باشید.
@seyedololama
☄ آن کسی که از کودکی و قبل از تکلیف اهل نماز و تقوا بوده؛ آیینه دلش زنگ نگرفته.
وقتی زنگ نگرفت؛ خدا و صفات خدا و وجود خدا و حضور خدا را به یک قرب و نزدیکی ولو به صورت کمرنگی میفهمد.
❤️ آن کسانی که واقعا توان تحمل مشکلات را ندارند به خاطر این است که عشق به معنویات ندارند. اگر عشق داشته باشند همه مشکلات حل میشود.
88.12.17
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_5785122966899524808.mp3
1.34M
#توحید
🔺لزوم از بین بردن جهل به أسباب
🔹خطرات #علم بدون خداشناسی
🔺استفاده از حدیث شریف #توحید_مفضل
🔹 تفاوت #انسان_و_حیوان
🔺ضرورت همراه شدن علم با #بصیرت
🔹اهمیت علم #منطق
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880179.mp3
1.35M
📆سالروز وفات مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری؛ موسس حوزه علمیه قم ( ۳فروردین ۱۳۱۵ش)
❎گرامیداشت خدمات علما در تاریخ تشیع و ضرورت دقت در مقایسه بین مرحوم امام و دیگر بزرگان از علما رحمهم الله
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
✅ مرحوم ملاصدرا گرچه شاعری مثل سعدی و حافظ نبوده ولی حکمت را گاهی در اشعاری بيان کرده، و در يک رسالهای که از ايشان چاپ شده میفرماید:
"اين سلوک سالکان بهر رب است"
♦️ یعنی اينکه دستور میدهند سير و سلوک کنيد و عبادت کنيد به خاطر اين است که سير به سوی حضرت ربوبی پيدا شود.
"نی برای اشتهار و مذهب است"
نه برای اينکه ما مشهور شويم و در دنيا و جامعه و شهر و فرهنگ خودمان علامتی بر سينه ما نصب کنند و يا شاخه گلی به ما بدهند و دسته گلی بدهند، نه؛ اينها همه بازی است؛
"نی برای اشتهار و مذهب است" اينکه برای خدا باشد تا اينکه برای درست کردن مذهب باشد خیلی فرق میکند؛
"نفس خود را میپرستی نه خدا"
🔸 ای بشر تو خودخواهی و نفس خودت را به جای خدا میپرستی.
"بر خـدا منّت مَنـِهْ ای بی حيا"
اسم حيا را اينجا آورده است، میگوید: ای موجودی که حيا و شرم سرت نمیشود! تو در اثر اينکه يک مقامی پيدا کرده ای و مثلا لقب استادی به تو دادهاند يا لقب روحانی به تو دادهاند میخواهی منت هم بر خدا بگزاری؟!
"شرم نايد مر تو را ای بی وفا؟
با تو حق در گفتگو تو با هوی!"
🔹 خدا با تو گفتگو کرده و پيام داده، و تو با هوی و هوس خودت مشغول پيام هستی و فکر او هستی!
"مرد باطن بين بود نرم و حزين
خاضع و خاشع، لطيف و شرمگين"
🔺 شرمگين بودن يعنی همان باحيا بودن. انسانی که باطن بين است و فکر خودش است هميشه با حياست.
"مرد ظاهر بين بود دون و دغا
بی حيا و مبرم و شوخ و گـدا"
🔻 انسان ظاهربين گداست، ولو پولدار هم باشد گداست، هميشه در فکر اين است که از ديگران بکند و برای خودش جمع کند. مشغول صحبتهای هرزه و شوخ و فيلم و اينهاست، عمر و نفَسهای عمر خودش را تباه میکند و در مقابل خدا بیحیایی میکند.
86.12.11
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#حکمت_متعالیه
🔺 در مورد این مطلب که فلسفه که عقل انسان را سيراب میکند چند گونه است که شهيد مطهری در بحث فلسفه کتاب کليات علوم اين مطلب را فرموده که فلسفه تقسيم میشود به اشراق و مشاء و کلام و عرفان و به يک معنا شامل همه اينها میشود، بعد میفرمايند که مرحوم ملاصدرا آمد و اينها را با هم مخلوط کرد و از آنها چيز جدیدی ايجاد کرد نه اينکه التقاطی باشد که از هر کدام يک چیزی بگيرد، نه. و تقريبا عقل را تکميل کرد که خواص اين علوم شد "حکمت متعاليه"،
اما حکمت نيز دو جور است: حکمت رسمی و حکمت متعاليه.
حکمت رسمی همين خواندنها و فکر کردنها و شب نخوابیها و مطالعههاست که میشود يک فيلسوف و متخصص در علوم عقلی، اما ملاصدرا میگويد که اين کافی نيست و انسان بايد از جهت دل نيز سيراب شود، اين است که نزديک کرده فلسفه متعاليه را به عرفان و فرموده بدون رياضت و اخلاق و خودسازی، درسهای مرا نخوانيد که به جایی نمیرسيد!؛ اول خطبه اسفار را مطالعه کنيد و اول خطبه ملا هادی سبزواری را در منظومه که اينها خلاصه حرفشان را در اين خطبه ها زدهاند.
مرحوم صاحب اسفار (مرحوم ملاصدرا) میفرمايد: «فابدأ يا حبيبی قبل قراءة هذا الكتاب بتزكية نفسك عن هواها». يعنی به گونهای باش که درس که میخوانی برای غير خدا نخوانی، اگر درس برای غير خدا میخوانی، کتاب مرا ببند و کنار بگذار که به دردت نمیخورد و از اول شرط میکند.
مرحوم ملا هادی سبزواری در اول خطبهاش اين موضوع را بسيار شيرين بيان کرده، میفرمايد: زمان ما زمان قحطی علم است برای اينکه کثرت گناهان نمیگذارد که باران رحمت بر دلها ببارد و اين مطالب را بيان میکند.
پس معلوم میشود که فلسفه ملاصدرايی يک چیزی مخلوط از عرفان و عقل است و لذا مرحوم حاجی در بعضی از جاها به مطلبی که میرسد میگوید که اين حرف را شخصی زده که ذوق عقلی نداشته بلکه ذوق وجدانی داشته مثل شيخِ احسائی؛ «من له حظ من الذوقيات و لا حظ له من النظريات»
پس معلوم میشود که حکمت صدرایی هم تعقل و منطق قوی میخواهد و هم تزکيه نفس میخواهد. و اگر هر يک از اينها نباشد مرحوم ملاصدرا میفرماید که کتاب مرا بيخود باز نکن و مطالعه نکن چون همه اش حرف است و به جایی نمی رسی و میگوید که من هم به جایی نرسيدم و مدتها عمرم را صرف کردم در فهم کتب فلاسفه ولی آخر ديدم که جز از راه عبادت و توسل به جایی نمی رسم ولذا مطلبی را به ملاصدرا نسبت میدهند که شبيه معجزه است و آن اين است که او هفت سفر پياده به حج مشرَّف شد. و در بيابان و راه های خطرناک و با آن وضع قديم هفت بار به حج رفت و در سفر هفتم نيز در بصره فوت میکند، ملاصدرا يک چنين شخصی بوده.
87.5.23
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama