شرح حال
چندساله که اهالی اکبرآباد کوار که بنده هم اصالتا اهل آنجا هستم، پیاده روی روز اربعین را دارند. یک را
تصاویر و فیلمهای پیاده روی اربعین اکبرآباد کوار به سمت گلزار شهدا، ۱۴۰۲.
در رابطه با تعظیم شعائر با ابتکارات جدید و نظرات فقها پیشنهاد میکنم مقاله خوب حجتالاسلام قنبریان را مطالعه فرمایید.👇
http://mghanbarian.ir/doc/126
حالا که از منطقه کوار و اکبرآباد گفتم یک توضیحی بدهم، این منطقه به واسطه آب هوای خوب و آب و زمین حاصلخیز یکی از دشتهای پر بار کشور است و اخیرا چندین سردخانه بزرگ و مراکز فروش میوه و محصولات کشاورزی در آنجا تاسیس شده و حلقههای تولید و عرضه محصول کشاورزی تقریبا در آنجا کامل شده است، مرغداریها و گاوداریهای بزرگ و کورههای آجرپزی هم در منطقه زیاد است، کارخانه قند کوار هم از کارخانههای قدیمی قند کشور است، یکی از کارخانههای بزرگ ذوب آهن کشور هم در همین منطقه است، با همه این وجود اقتصاد اصلی مردم اکبرآباد و برخی روستاهای اطرافش بر پایه تریلی و کامیونداری میچرخد و تعداد قابل توجهی از نمایشگاههای کامیون شیراز و شرکت مونتاژ کامیون کشنده شایان دیزل را اکبرآبادیها مالک هستند.
در کنار همه این مسائل از نظر فرهنگی نیز اکبرآباد و روستاهای ارباب کنار آن مجموعا قریب به ۸۰ طلبه و هیئتها و مساجد پر رونقی دارند، نماز جمعه اکبرآباد هم یکی از قطبهای فرهنگی مذهبی فعال منطقه است. در مراسم اربعین هم چند موکب خیلی بزرگ در نجف، کربلا و سیدمحمد با پذیرایی از چند هزار نفر در روز در هر موکب از فعالیتهای اهالی این منطقه بود.
در کنار همه اینها، اتفاق بزرگی در آینده این منطقه پیش رو است که به اقتصاد قوی آن ضریبی چند برابر خواهد داد و آن اتصال این منطقه به شبکه ریلی خواهد بود.
نقشه بالا مربوط به پروژههای ریلی موجود، در دست اجرا و در دست مطالعه کشور است و اتصال کوار و اکبرآباد به این شبکه در آینده نه چندان دور خبر مهمی برای مردم این منطقه خواهد بود.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
«لَوْ لا يَنهاهُمُ الرَبَّنِيُّونَ وَ الْاحْبارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الإِثم وَ أكْلِهِمُ السُّحْتَ، لَبِئسَ ما كانُوا يَصْنَعُونَ» خداوند در اين آيه «ربانيون» و «احبار» را مورد نكوهش قرار مىدهد كه چرا آنها كه علماى دينى يهود بودهاند ستم كاران را از «قول اثم» يعنى گفتار گناهكارانه كه اعم از دروغ پردازى و تهمت و تحريف حقائق و امثال آن باشد و از «اكل سحت» يعنى حرامخوارى نهى نكرده و باز نداشتهاند. بديهى است اين نكوهش و تقبيح اختصاص به علماى يهود ندارد و نه اختصاص به علماى نصارى دارد. بلكه علماى جامعه اسلامى و به طور كلى علماى دينى را شامل مىشود. بنا بر آن، علماى دينى جامعه اسلامى هم اگر در برابر رويه و سياست ستم كاران ساكت بنشينند مورد نكوهش و تقبيح خدا قرار مىگيرند، اين امر فقط مربوط به سلف و نسل گذشته نيست، نسلهاى گذشته و آينده در اين حكم يكسانند.
📖منبع: کتاب ولايت فقيه امام خمینی (حكومت اسلامى- ويرايش جديد) ص ۱۱۲.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۶
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گرانی هست، نقدهایی وارد است ولی به لطف خداوند چون مسیر درست و خوب است انسان دلگرم به آینده است، شاکر این نعمت باید بود، هنوز نیمی از عمر دولت سیزدهم نگذشته است که دستاوردهایی چنین مهم، داشتهایم و در آینده نزدیک تاثیرات آن را خواهیم دید.
۲۰ حقیقت تحسین برانگیز از عملکرد دولت را رهبری در اینجا روایت میکنند و اضافه کنید به آنها واردات واکسن و تولید واکسن و تجهیزات لازم و خلاصه عبور دادن کشور از بحران کرونا همچنین آغاز به کار ساخت طرحهای مسکن ملی و افزایش قابل توجه تولید خودرو و ثبت نام موفق بخش زیادی از مردم در طرحهای خرید خودرو و واردات تعداد زیادی هواپیما و راه اندازی پروژههای ساخت هواپیمای مسافربری داخلی و پرتاب چندین ماهواره جدید، حل مشکل صادرات نفت و تحریم بیمهای نفتکشها، آب رسانی به خوزستان و حل مشکل تنش آبی همدان و اصفهان و یزد و احیای درچای ارومیه و ساخت جادههای کلیدی در محورهای جنوبی و شمالی (مانند: آزاد راه تهران_شمال) و خطوط جدید ریلی (مانند: چابهار_ زاهدان_خاش و تبریز_میانه_تهران) و شفاف سازی صورتهای مالی و قرارداها و پرداختیها و افزایش یارانهها پس از سالها و عدم افزایش قیمت نان و سوخت، آب و برق و گاز و ساخت چندین بیمارستان بسیار عظیم و تحت پوشش بیمه بردن دهکهای پایین و تحت پوشش بردن بیشتر بیماران خاص، اعطای وام فرزند آوری و تحت پوشش بردن هزینههای فرزندآوری و افزایش قابل توجه وام ازدواج و اجرایی کردن طرح رتبه بندی معلمان و حل بخش خوبی از مشکلات معلمان و پرستاران و حذف رانتها و...
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍ اطلاعاتی که احتمالا از ژاپن نشنیدهاید...
🔰 یکی از دوستانم در گروه دوستان، در مورد گفتگویش با یکی از بستگانش که ساکن ژاپن است صحبت میکرد. از او خواستم مطالب را منظم کند تا در کانال بگذارم، بسیار خواندنی است.👇
🔻چند روز پیش، با یکی از بستگان که همراه با خانواده، ساکن ژاپن است و الان در یکی از دانشگاههای مهم ژاپن مشغول تحقیق و تدریس هستند، مفصل صحبت میکردم.
چند نکته جالب گفت که دیدم بد نیست بدانید:
۱. در مورد خودرو میگفت اگرچه اینجا خودرو ارزان است اما استفاده ازش اصلاً به صرفه نیست. چون هزینۀ مالیات و بیمه و بنزین و ... به قدری زیاد است که برای اکثر افراد، خرید و استفاده از خودروی شخصی صرفه اقتصادی ندارد. لذا اکثر ژاپنیها با اتوبوس یا دوچرخه در شهر رفت و آمد میکنند. حتی استفاده از تاکسی هم به صرفه نیست. بد نیست بدانید که ژاپن مثل ایران نیست که هرکس هرجا دلش خواست ماشین را پارک کند. پارک خودرو فقط باید در پارکینگ باشد و هزینۀ پارکینگ هم گران است.
۲. هزینۀ اتوبوس هم آنقدرها کم نیست. مثلاً هزینۀ رفت آمدِ یک روز به محل کار و رفتن به مرکز شهر برای خرید، حدود ۸۰۰ هزار تومان میشود!
۳. حقوقشان در دانشگاه به عنوان یک استاد دانشگاه، حدود ۱۳۰ میلیون تومان به پول ایران است. اما تقریباً هیچ پس اندازی نمیتوانند داشته باشند و تمام حقوق، صرف مخارج میشود!
علتش هم گرانی بیش از حد نرخ خدمات و برخی اقلام خوراکی در ژاپن است. مثلا کرایۀ تاکسی درون شهری، گاهی تا ۱۵ میلیون تومان هم میرسد! قیمت میوه، فوق العاده گران است:
پیاز دانه ای ۲۵ هزار تومان؛
بادمجان دانهای ۲۰ هزار تومان؛
سیب دانهای ۶۰ هزار تومان؛
طالبی دانهای ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان؛
۴. در مورد تحقیقات علمی، اینجا تب و تابی که در ایران برای انتشار مقالات و نتایج پژوهش در isi بین دانشگاهیان هست، وجود نداره. بلکه برعکس، در خیلی از موارد، از دانشجو تعهد میگیرند که نباید نتایج تحقیقات را در مجلات خارجی منتشر کنی! بخصوص در مورد برخی تحقیقات مهم، خیلی حساس هستند که در مجلات خارجی منتشر نشه.
مثلا میگفت یکی از دوستان که در دانشکده پزشکی مشغول هست ظاهرا در جریان تحقیقاتی در مورد علت طول عمر ژاپنیها یا علت بلند قد شدن نسل جدید ژاپنیها فعال هست ولی اصلا اجازه نمیدهند نتایجش در مجلات خارجی منتشر بشود! (یادم به صحبت آقای رحیمپور ازغدی افتاد!)
۵. میگفت به طرز باورنکردنیای، از هر صد ژاپنی به زور یک نفر پیدا میشود که انگلیسی بلد باشد. حتی در بین اقشار دانشگاهی و متخصص هم همینطور است! مثلا بسیاری از پزشکان در حد بچه ابتدایی در ایران هم انگلیسی بلد نیستند و حتی منابع درسیشان به زبان ژاپنی است!!
۶. همه جا گازکشی ندارند و حتی در شهرهای بزرگ، مثل دهه ی ۶۰ و ۷۰ ما، کامیونهای کپسول گاز به کوچهها میآید!! البته از وسایل برقی هم زیاد استفاده میکنند.
۷. مثل ایران سیستم یکپارچهی بانکی شتاب ندارند! گاهی برای پرداخت پول قبضهای برق و آب و ...، باید توی صف بانک ایستاد!
کلاً اونجا بسیاری از پرداختها نقدی هست و کارت به کارت و ... به وسعت ایران وجود ندارد یا بسیار محدوده. هنوز در بسیاری از خریدها، سکه و اسکناس استفاده میشه.
۸. علت گرانی بیش از حد اقلام خوراکی و بنزین و گاز هم به طور کلی این هست که همۀ اینها وارداتی هستند. شاید یک علت اینکه ژاپن متحد وفادار امریکا مانده هم همین باشد؛ چون اگر یک روز تحریم بشود، هیچی ندارند و به خاک سیاه مینشینند!
@sharhe_hal
شرح حال
گرانی هست، نقدهایی وارد است ولی به لطف خداوند چون مسیر درست و خوب است انسان دلگرم به آینده است، شاکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایش برخی از شاخصهای ذکر شده در کلیپ قبل روی نمودار.
@sharhe_hal
خاطرات_و_مبارزات_حجه_الاسلام_فلسفي.pdf
51.8M
یکی از کتابهای بسیار خوب در فضای تاریخ معاصر به ویژه در بازه زعامت آیتالله بروجردی (۲۴ تا ۴۰) و بعد از آن در دوره قیام حضرت امام (دهه ۴۰ و ۵۰)، خاطرات حجتالاسلام و المسلمین فلسفی منبری معروف آن سالها است.
ایشان به واسطه ارتباطات زیاد با شخصیتهای مختلف اعم از دولتی و مذهبی و مقبولیت عمومی زیاد و روحیه ایمانی و انقلابی که دارند در ماجراهای مختلفی نقش موثر و فعالی داشتهاند.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
همهى اين موانع جزو سنتهاى الهى است. وجود اين موانع تصادفى نيست. اينها سنت الهى است؛ يعنى تلاش و حركت با مانع مواجه است، و الاّ جهاد معنا نمىداشت: «وَ كَذٰلِكَ جَعَلْنٰا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَيٰاطِينَ الْإِنْسِ وَ الْجِنِّ يُوحِي بَعْضُهُمْ إِلىٰ بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُوراً» ؛ در همهى دعوتهاى انبيا، دشمنان - موانع - از جن و انس وجود داشتند. در آيهى ديگر: «وَ كَذٰلِكَ جَعَلْنٰا فِي كُلِّ قَرْيَةٍ أَكٰابِرَ مُجْرِمِيهٰا لِيَمْكُرُوا فِيهٰا وَ مٰا يَمْكُرُونَ إِلاّٰ بِأَنْفُسِهِمْ». در درون جوامع، طبقاتى كه وجود آنها مايهى فساد، مايهى مكر بوده است؛ اينها جزو سنتهاست. يعنى هرگز انبياء نگفتند ما آنوقتى كه جاده صاف است وارد ميدان مىشويم؛ نه، در همين فضا و صحنهى بهشدت درگير و دشوار، آنها وارد شدند؛ مثل جمهورى اسلامى و انقلاب اسلامى. اما متقابلاً سنت الهى هم اين است كه اگر حركت نبوى، حركت الهى كه مصداقش انقلاب اسلامى است، به كار خود ادامه بدهد و دنبالگيرى كند، بر همهى اين موانع فائق خواهد آمد؛ اين هم سنت الهى است. در سورهى مباركهى فتح آمده است: «وَ لَوْ قٰاتَلَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْأَدْبٰارَ ثُمَّ لاٰ يَجِدُونَ وَلِيًّا وَ لاٰ نَصِيراً. سُنَّةَ اللّٰهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللّٰهِ تَبْدِيلاً» ؛ اگر بايستيد، اگر استقامت كنيد، اگر هدف را گم نكنيد، اگر تلاش را متوقف نكنيد، بدون ترديد غلبه در اين عرصه با شماست.
📖 بيانات رهبری در ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ شيراز.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۷
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ توضیح معارف انقلاب مبتنی بر آیات قرآن و بیانات حضرت امام و آقا
1. قسمت اول: لزوم حاکمیت اسلام بر اساس آیه 64 سوره مبارکه نساء؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
2. قسمت دوم: خط بعثت خط حاکمیت انبیاء مقابل حاکمیت طاغوت بر اساس آیه 36 سوره مبارکه نحل؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
3. قسمت سوم: لزوم عدم اعتماد به ظالمان بر اساس آیه 113 سوره مبارکه هود؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
4. قسمت چهارم: لزوم عدم پیروی از دیگران و اکثریت و رجوع به مبانی خودمان بر اساس آیه 116 سوره مبارکه انعام؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
5. قسمت پنجم: ادامه یافتن مسیر انقلاب تضمین نشده است و خداوند با کسی قوم و خویشی ندارد بر اساس آیه 5 سوره مبارکه جمعه؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
6. قسمت ششم: آخوند باید سیاسی باشد و یکی از مهمترین وظایف روحانیت بر اساس آیه ۶۳ سوره مبارکه مائده؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
7. قسمت هفتم: سنت الهی وجود موانع و دشمنیها بر اساس آیه ۱۱۲ سوره مبارکه انعام؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۸. قسمت هشتم: دوستی و دشمنی با کافران بر اساس آیات ۸ و ۹ سوره مبارکه ممتحنه،
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
📌ادامه دارد...
#معارف_انقلاب
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در تایید مطالب ذکر شده در صوت مبنی بر حکمت وجود دشمنان و موانع.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
«إنّ اللّه َتَبارَكَ وَ تَعالى لَيُؤَيِّدُ الإسلامَ بِرجالٍ ما هُم مِن أهلِهِ»
خداوند تبارك و تعالى اسلام را به وسيله مردانى كه اهل دين و ديندارى نيستند، تأييد و يارى مىكند.
#معارف_انقلاب ۷
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
روایت اشاره شده در صوت توضیح شفاهی استناد حضرت آقا به آیه ۱۱۲ سوره مبارکه انعام در حکمت وجود دشمن و موانع.👇
از امام رضا (علیه السلام) به اسناد به پیامر اکرم (صلی الله علیه و آله) روایت شده است:
👈 «مَا كَانَ وَ لاَ يَكُونُ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ - مُؤْمِنٌ إِلاَّ وَ لَهُ جَارٌ يُؤْذِيهِ»
نه مؤمنی بوده است و نه تا قیامت خواهد بود الا اینکه یک همنشینی (همسایهای) خواهد داشت که او را آزار میدهد.
در روایت دیگری از امام صادق (علیه السلام) است، هر مؤمنی چهار چیز همراه خود دارد:
👈 «جار يؤذيه، و شيطان يغويه، و منافق يقفو أثره، و مؤمن يحسده»
همنشینی که او را آزار میدهد، شیطانی که او را اغوا میکند، منافقی که کارهای او را تقلید میکند، مؤمنی که به او حسادت میورزد.
......
هر مؤمنی را نگاه کنید یا همکاری، یا همسایهای، یا همسری و خلاصه کسی را خدا در کنار او گذاشته است که روی اعصاب و روان مؤمن راه میرود.
تا مشکلی نباشد انسان صبر نمیکند، گذشت نمیکند، ایثار نمیکند، تلاش نمیکند و خلاصه رشد نمیکند.
پس بپذیریم همین است که هست و این آزارها و مزاحمتها در برنامه تربیتی خداوند برای ما است، با آنها بجنگیم اما فرار نکنیم، ناراحت نباشیم، این برنامه همیشه خواهد بود.
#معارف_انقلاب ۷
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍ آدم نباید کمشون بگذاره!...
امروز صبح ساعت ۶ میخواستم بروم خرید، یادم به یک سوپری افتاد که گفته بود ما ۲۴ ساعته بازیم.
رفتم، دیدم تازه داره باز میکنه، گفتم: شما که داری باز میکنی؟ من فکر میکردم ۲۴ ساعته هستین. گفت: من شاگردام جفتشون رفتن مشهد و منم دست تنهام، دیشب ساعت ۳.۵ مغازه رو بستم رفتم خونه، حالا آمدم، خب چه میشه کرد زندگی خرج داره باید تلاش کرد.
اون ساعت بازکردنش، مثل وقت بستنش، هیچ مغازه دیگهای، حتی نانوایی هم باز نبود.
توی خریدهام برای بچهها هم بستنی خریدم. صحبتهامون کشید به اینکه بچهها واسطه رزق هستند، هر کدوم که میاد وضع مالی آدم یه سر و سامون میگیره، شروع کرد به تایید کردن، میگفت: من مغازهام ۴۰ متر بود، بچه اولم که آمد شد ۵۵ متر، بچه دوم که آمد شد ۱۱۰ متر، الحمد لله با آمدن بچهها با اینکه خرجمون خیلی بیشتر شد ولی کیفیت زندگیمون هم بهتر شد. بعد این جمله طلایی رو گفت: پس آدم نباید کمشون بگذاره!
من گفتم: آره بابا، بچه که زیاد میشه، برای چی دغدغه خرجشون رو داشته باشیم؟ خرجشون رو خدا میده اصلا ما روزی خور اونها هستیم. آدم اگه بتونه چرا نگذاره بچه گیرش بیاد؟!
صحبت که به اینجا رسید، ورق کاملا برگشت! بنده خدا گفت: حاج آقا من دوتا بچه دارم دیگه هم نمیخواهم، مگه با این گرونی میشه خرج بچه داد؟! کودکستانش بردم گفته ماهی اینقدر، ما هفتتا داداش بودیم اگه من تنها بودم الان سه تا خونه داشتم و میدادم اجاره مینشستم تو خونه مگه خل بودم دیگه کار کنم!
من مونده بودم چی شد؟! حالا فهمیدم منظورش از: «آدم نباید کمشون بگذاره» یعنی نباید توی خرج کردن برای بچهها کم بگذاره، نه اینکه آدم نباید کم بچه بیاره.
پرسیدم: مطمئنی اگه هفتتا نبودین، باز هم باباتون صاحب سه تا خونه میشد؟!
تا موقعی که حرف از خرج کردن برای بچهها بود، بنده خدا موافق بود و شاهد میآورد که خرج بچهها میرسه ولی وقتی صحبت از بچهدار شدن شد، استدلال و شاهد میآورد که زندگی خرج داره!
خیلی از مردم همینطور هستند و نتایج مختلفی در ذهنشون هست با استدلالهای مستقل که اگه بشینن خوب فکر کنند میبینند چه مطالب متناقضی رو همزمان باهم قبول دارند!
اینکه ما بخواهیم همه چیز رو با استدلال حل کنیم راه اشتباه است، خیلی از استدلالهایی که ما میخواهیم بیاوریم فطری هستند و خود افراد در موضوعات دیگر همین استدلالها را قبول دارند، مشکل اصل در حجاب، فرزند آوری و... استدلال نیست بلکه گرایشها، الگوها، ایمانها است. وقتی با صدها جذابیت یک سبک زندگی خاص را الگو کردی میبینی افراد آن را دوست خواهند داشت و برای آنگونه شدن سختیهایش برایشان آسان میشود.
اینطور نیست که برخی از خانمها یا آقایون بد پوشش، با لباس یا عینک یا کفششون خیلی راحت باشند ولی تحملش میکنند چون دوست دارند این سبکی خودشان را نشان دهند.
یادم هست بچه که بودیم یک مدتی آپارتمان نشینی، با کلاسی و مد شده بود و چه بسیار آدمهایی که خانه حیاط و حیاتدار خود را میفروختند و میرفتند آپارتمان نشین میشدند! کاری که الان که آپارتمان نشینی عادی شده، برای خیلیها باورش سخت است!
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
ما كافر را برحسب اين [دو] آيه به دو قسم تقسيم ميكنيم:
يك قسم آن كافرى كه تعرّضش به مسلمانها و به جامعهى اسلامى ... و به نظام اسلامی نميرسد،... آن براى خودش دارد زندگى ميكند، اين هم براى خودش دارد زندگى ميكند؛ يكى اينجور كافر است، كه نسبت به اين كافر، محبّت كردن، احسان كردن، نسبت به او عدالت ورزيدن، هيچ اشكالى ندارد.
يكى هم آن كافرى است كه تعرّضش به جامعهى اسلامى ميرسد؛ آنوقت خداى متعال نهى ميكند از اينكه ما با اين كافر ارتباط برقرار كنيم؛...
[قسم اوّل] را ميگويد: «لاٰ يَنْهٰاكُمُ اللّٰهُ عَنِ الَّذِينَ لَمْ يُقٰاتِلُوكُمْ فِي الدِّينِ»، خدا نهى نميكند شما را از كسانى كه با شما بر سر دينتان مقاتله و جنگ نكردهاند «وَ لَمْ يُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِيٰارِكُمْ»، و شما را از خانه و ديار و زندگىتان اخراج نكردهاند، «أَنْ تَبَرُّوهُمْ»؛ كه به آنها نيكى كنيد، «وَ تُقْسِطُوا إِلَيْهِمْ»؛ و با آنها با عدالت رفتار كنيد؛ ...«إِنَّ اللّٰهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ» خدا عدالتورزندگان را دوست ميدارد...
پس اين كفّارى كه خدا اينهمه در اين آيات شديداً ميگويد با آنها ارتباط نداشته باشيد، محبّت نداشته باشيد، چه كسانى هستند؟ «إِنَّمٰا يَنْهٰاكُمُ اللّٰهُ عَنِ الَّذِينَ قٰاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ»؛ خدا نهى ميكند شما را از آن كسانى كه با شما بر سر دين مقاتله كردند، كفّارى كه با شما جنگيدهاند. حالا جنگيدن هم دو جور است: جنگيدن ظاهرى و جنگيدن مخفيانه و از پشت خنجر زدن.
📖 خامنهای، سیدعلی، بیان قرآن (تفسیر سوره ممتحنه)، ص ۵۳
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۸
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal