نگرشی بر فلسفه و عرفان.pdf
1.37M
📗نگرشی بر فلسفه و عرفان
📝مولف:لطف الله صافی گلپایگانی
تعداد صفحات:۱۲۱
زبان:فارسی
@sonnat_voice
هدایت شده از تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله علیه:
من کتاب الله شناسی (سید محمد حسین طهرانی) را در کتابخانه ام نمی گذارم.
🔻به نقل از کتاب «ماسمعت ممن رأیت» از آقای سید عبدالهادی تهرانی(متن کتاب)
در شب پنجم ماه مبارک ۱۴۳۴ق نقل کردند :
سال گذشته با دایی ام -جناب آقای سید احمد رضوی- رفتیم منزل آیت الله حاج شیخ لطف الله صافی ، کتاب الله شناسی جدّم را بردم. وقتی آقای رضوی مرا معرفی کردند که نوهٔ آقای حاج سید محمد حسین حسینی تهرانی هستم ، آقای صافی چند مرتبه با تعجب گفتند: آقای رضوی! آقای سید محمد حسین! بعد هم گفتند: من این کتاب ها را در کتابخانه ام نمی گذارم ، ببرید. کتاب را نگرفتند و گفتند: یک وقتی من یک کتاب اخلاقی مطالعه می کردم ، مرحوم آیت الله حاج سید احمد خوانساری آمدند وقتی دیدند ، گفتند: این کتاب را مطالعه نکنید. من تعجب کردم هر چه خواندم مطلب خلافی در آن ندیدم جز این که متوجه شدم یکی دو صفحه راجع به وحدت وجود مطالبی نوشته است.
🔻همچنین نقل کردند: گاهی آقاجون -آیت الله فقید مرحوم حاج سید رضا رضوی طوسی- مرا تنها می دیدند می گفتند: راه صحیح فقط راه محمد و آل محمد علیهم السلام است ، من روز قیامت جلوی تو را می گیرم که حقیقت را به تو گفتم. گاهی می گفتند: بر فرض آقای حدّاد درست باشد و نوری داشته باشد لامپ پنج است و امام حسین علیه السلام خورشید است ، چگونه پدربزرگ تو -جناب آقای سید محمد حسین حسینی تهرانی- خورشید را رها کرده و سراغ این آهنگر آمده است.
📚منبع:ما سمعت ممن رأیت ج۲ ص۱۱۳-۱۱۴/سید مجتبی بحرینی/ناشر:ژیکان/مشهد
#عرفان_تصوف
#محمد_حسین_طهرانی
@sonnat_voice
شیخ الفقها مرحوم آیة الله صافی گلپایگانی:
همۀ دستورات اخلاقي در قرآن و روايات هست و لازم نيست انسان جاي ديگر برود، بگويد در سيروسلوک اين را ببينم يا کسي را پيدا کنم که معلّم باشد و راه را به ما نشان دهد.
سيروسلوک به اين معاني که امروز بعضي عنوان ميکنند صحيح نيست. پيشوايان ما و رهبران ما همان محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله هستند و هرچه بخواهيد در قرآن و احاديث هست. صفات پسنديده و ذميمه را معرفي کردهاند، اخلاق، عبادت، آداب عبادت، حتي در مسائل جزئي هم چيزي فروگذار نکردهاند.
والسلام عليکم ورحمة الله وبرکاته
#عرفان_تصوف
#سیر_سلوک
@sonnat_voice
✅ما معصومین کلمات الله هستیم
وَ لَوْ أَنَّمَا فِي الْأَرْضِ مِن شَجَرَةٍ أَقْلَامٌ وَ الْبَحْرُ يَمُدُّهُ مِن بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ مَّا نَفِدَتْ كَلِمَاتُ اللَّـهِ ۗ إِنَّ اللَّـهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ ﴿سورة لقمان آیه٢٧﴾
و اگر آن چه درخت در زمين است قلم باشد و دريا را هفت درياى ديگر به يارى آيد، سخنان خدا (کلمات الله) پايان نپذيرد. قطعاً خداست كه شكستناپذير حكيم است
قالَ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْعَسْكَرِيِّ صلوات الله علیه:
نَحْنُ كَلِمَاتُ اللَّهِ الَّتِي لَا تَنْفَدُ وَ لَا تُدْرَكُ فَضَائِلُنَا
حضرت امام هادی صلوات الله علیه فرمودند:
ما کلمات الهی (کلمات الله) هستیم که پایان نمی پذیرد و فضیلتهای ما درک نمی شود.
📚منابع
بحارالأنوار ج۱۰ ص۳۸۸-۳۸۹/علامه مجلسی /مصحح:ابراهیم میانجی /ناشر:دار احیا التراث العربی/بیروت
#نحن_کلمات_الله
#توحید_اهل_بیت_علیهم_السلام
@sonnat_voice
✅مذمت صوفیه در کلام امام هادی علیه السلام
امام هادی علیهالسلام فرمودند:
هرکس به زیارت یکی از صوفیه، چه زنده و چه مرده آنها برود، چنان است که گویی به زیارت شیطان و عبادت بُتان رفته است؛
و هرکس یکی از ایشان را یاری کند، چنان است که گویی یزید و معاویه و ابوسفیان (لعنهم الله) را یاری کرده است.
📚منابع:
1️⃣الانوار النعمانیة ج۲ ص۲۰۳/سید نعمت الله جزایری/ناشر:دارالقاری/بیروت۱۴۲۹
2️⃣سفینة البحار و مدینة الحکم ج۵ ص۱۹۹/شیخ عباس قمی/ناشر:انتشارات اسوه/قم
#احادیث_امام_هادی_علیه_السلام
#عرفان_تصوف
#صوفیه_من_مخالفینا
@sonnat_voice
تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
منشأ ظهور مکاشفات و کرامات یکی از اصلی ترین اسباب و علل انحراف و جذب شدن مردم و حتی برخی از اهل علم
منشأ ظهور مکاشفات و کرامات
(۲)مرحوم سید نعمت الله جزائری نیز در کتاب شریف «الانوار النعمانیة» مطالب و روایات
مهمی را در این زمینه ذکر کرده است که به جهت اختصار تنها به نقل بخشی از کلام وی
اکتفا میکنیم.
محدث جزائری می نویسد:
«تحقیقا برای من درستی این مطلب نقل شده است که سنیان با شهرتی که در داخل آتش شدن و گرفتن مارها و عقربها دارند، احیانا با بعضی از عوام شیعه معارضه کرده اند و به توانایی خود و ناتوانی شیعه در این گونه کارها، بر شیعیان فخر فروخته اند؛ اما دیده شده است که شیعه و سنی با همدیگر داخل آتش شده ولی سنی سوخته و شیعه سالم خارج شده است. مطلب دوم در این باره است که شیعیان نیز در این دوران، بر انجام این گونه کارها مانند داخل شدن آتش و ... که مختص به سنیان بود، توانا شده اند. و تحقیقا در دهه هفتاد پس از هزار (سال ۱۰۷۰ به بعد) در نزدیکی اهواز مردی آشکار شده که گفته است علی بن الحسین علیهما السلام در خواب یا بیداری بر او آشکار شده و او را بر اینگونه کارها توانا ساخته است. این مرد به مردم اجازه انجام آن کارها را میداد به این شکل که با انداختن آب دهانش در دهان کسی که میخواسته این امور را یاد بگیرد، آن شخص را بر اینگونه کارها توانا میکرده است.
اگر پرسیده شود چگونه امثال این امور واقع میشود، میگویم این مطلب و مانند آن هیچ ارتباطی به علم جادو و شعبده ندارد. بله ممکن است سبب صدور چنین کارهایی از شیعیان ما و دلیل اینکه خداوند آنان را بر این کارها توانا ساخته، این باشد که مخالفین ما را به زانو درآورند؛ زیرا آنان زمان طولانی به این امور بر شیعیان افتخار میکردند و این امر موجب سستی اعتقاد برخی از عوام شیعه شده بود که از خود میپرسیدند اگر مذهب سنیان باطل است، چگونه خداوند این کارها را بر دست آنان جاری میکند؟
و شیعیان باید بدانند که انجام امثال این کارها به دست کفار هند و مانند آنها، مهمتر و بیشتر است از کارهایی که مخالفین ما انجام میدهند. در هر صورت چون اینگونه کارها سبب افتخار مخالفین ما و موجب سستی اعتقاد بعضی از عوام گردید، خداوند توانایی انجام این امور را به دست برخی از شیعیان جاری ساخت تا چنین تصور نشود. از همین روست که خداوند این امور را تنها بر دست عوام ما، که نه علمی دارند و نه عملی، جاری کرده است تا دانسته شود که این کار و مانند آن، ارتباطی به حقیقت ادیان یا بطلان آنها ندارد»
📚منبع:
الانوار النعمانیه ج۲ ص۳۰۰/سید نعمت الله جزایری/ناشر:شرکت چاپ/تبریز
#عرفان_تصوف
#کرامات_ساختگی
#صوفیه_من_مخالفینا
@sonnat_voice
تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
منشأ ظهور مکاشفات و کرامات (۲)مرحوم سید نعمت الله جزائری نیز در کتاب شریف «الانوار النعمانیة» مطالب
منشأ ظهور مکاشفات و کرامات
(۳)مرحوم میرزا محمد تنکابنی(۱۳۰۲ م) در کتاب «قصص العلماء» نکات ارزشمندی درباره مکاشفات و کرامات صوفیه بیان کرده است و از آن جا که اصلی ترین علت جذب اشخاص به فرقه های صوفیه و تمایل به مدعیان عرفان همین مساله است، برخی از عبارات ایشان را در
اینجا نقل میکنیم.
«خوارق عادات از محق و مبطل امکان صدور دارد. پس خارق عادت از جماعت صوفیه
خذلهم الله اگر صادر شود نباید انکار نمود و نباید آن را دلیل بر حقیت مذهب ایشان دانست. بلکه بعضی از اشقیا را من باب استدراج و اتمام نعمت این رتبه حاصل آید کما قال الله تعالی «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُون» و قال الله تعالی: «إِنَّما نُمْلِی لَهُمْ لِیَزْدادُوا إِثْما» و بعضی اولیا الله را نیز این رتبه حاصل شود به ریاضات شرعیه. کما قال الله: «أَنِّی لا أُضِیعُ عَمَلَ عامِلٍ مِنْکُمْ مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثى» ... چنان که جمعی از اهالی هند در بتخانه ها به اقسام مختلفه ریاضاتی دارند مانند اینکه بعضی برای مطلبی (رسیدن به حاجتی) در بتخانه در مقابل بت میایستند و یک دست خود را بلند کرده و بر کف دست گندم یا حبوبات دیگر با خاک و آب میریزند و چند ماه میایستند تا آن دانه سبز میشود و آن مطلب را که قصد کرده به عمل میاید... عم ماجد مؤلف کتاب آخوند ملا عبدالمطلب رحمه الله گوید که: به زیارت امام ثامن علیه السلام مشرف شدم و چندی در آن بلده مبارکه اقامت داشتم پس درویشی که معروف به طیّ الارض بود پیدا شد و من با آن درویش رفاقت انداختم.
از آن پس از او خواهش نموده که طی الارض را به من تعلیم کن. گفت: تو قابل نیستی. پس
از اصرار بسیار گفت: اکنون که طالب آنی و خود را قابل میدانی پس دو شرط را با تو میگویم عمل کن، از آن پس به تو طی الارض را تعلیم مینمایم، شرط اول اینکه: این امامی که مدفون در این مرقد است باید امام ندانی،! دوم اینکه: تا یک هفته نمازهای یومیه را باید
ترک کنی. گفتم: چنین کنم. پس آن درویش رفت و وقت نماز رسید، با خود گفتم که: امام را امام دانستن امر باطنی است و آن درویش را خبر از باطن من نیست، در ظاهر میگویم
که او امام نیست و در باطن اعتقاد به امامت آن بزرگوار دارم. و اما نماز، پس در خانه را
میبندم و وضو میگیرم و نماز میکنم، و به درویش میگویم که من نماز نکرده ام. پس درِ خانه را بستم و وضو ساختم و به نماز ایستادم. ناگاه دیدم درویش در نزد من حاضر شد
به من گفت که: من به تو گفتم که تو قابل نیستی. پس برفت و او را دیگر ندیدم»
📚منبع:
قصص العلما ص۹۲-۹۳/محمد بن سلیمان تنکابنی/ناشر:انتشارات علمیه اسلامیه/تهران
#عرفان_تصوف
#کرامات_ساختگی
#صوفیه_من_مخالفینا
@sonnat_voice
تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
«روایات معاد بدن دنیوی» روایت ششم: امیرالمومنین علیه السلام «آگاه باشید این پوست نازک (بدن) طاقت آ
«روایات معاد بدن دنیوی»
روایت هشتم:امیرالمؤمنین علیه السلام:
امیرالمومنین علیه السلام در توصیف قیامت می فرماید: «روزی که زنان باردار فرزندان را سقط می کنند و روز جدایی میان شخص با محبوبش است و عقل های خالص سرگردانند، زمین بعد از ساخت و سازهای زیبا زشت می گردد و بعد از زیبایی خیره کننده ای که داشته تبدیل به خلقی می شود و از معادن پنهانش بارهای سنگینش خارج می شود و محموله هایش به سوی خداوند بیرون کشیده می شود. روزی که نفعی به حال شخص بزرگ ندارد آنگاه که وحشت شدیدی را می بیند و فروتن و خاشع می شود. مجرمان از چهره هایشان شناخته میشوند و قبور بعد از مدت زیادی که پوشیده بودند شکافته می شوند... وای بر تو ای انسان و فرد فرد آنها نزدیک حسابرسی می شوند (امر پروردگار می آید در حالی که ملائک صف کشیده اند) و از حرف حرف اعمالشان سؤال می شود، آنها را با بدنهای برهنه می آورند...»
روایت نهم: امیرالمومنین علیه السلام
ای خدای من و سید من آيا تو آتش را مسلط میکنی بر آن چهره ها که در پیشگاه عظمتت سر به سجده نهادند؟ یا بر آن زبان ها که از روی راستی، ناطق به توحید تو و گویا به حمد و سپاس تواند؟ یا به آن قلب هایی که از روی صدق و یقین به خدایی تو معترفند؟ و یا بر آن دل هایی که حاوی علم به توست که در پیشگاهت خاشع شدند و یا بر آن جوارح و اعضایی که از روی اطاعت به مکان های عبادتت می روند؟»
#عرفان_تصوف
#معاد_جسمانی
#معاد_ملاصدرا
@sonnat_voice
هدایت شده از تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
✅توحید صحیح در کلام امام جواد علیه السلام
امام جواد سلام الله علیه می فرمایند:
إنّ ما سوی الواحد متجزّئ، واللّه واحد أحد لا متجزّئ ولا متوهّم بالقلّة والكثرة. وكلّ متجزّئ أو متوهّم بالقلّة والكثرة فهو مخلوق دالّ علی خالق له.
ترجمه:
غیر از خدای واحد همه چیز دارای اجزا است، و خداوند واحد احد است نه جزء دارد و نه قابل تصور و توهّم به کمی و زیادی مى باشد، هر چیز متجزّی و قابل تصور به کمی و زیادی مخلوق است و دلیل بر وجود خالق خود مى باشد.
📚منابع:
1️⃣الوافی ج۱ص۴۷۳/فیض کاشانی/مصحح:کمال فقیه ایمانی/ناشر:مکتبة الامام امیرالمومنین علیه السلام/اصفهان۱۴۰۶
2️⃣بحارالانوار ج۴ ص۱۵۳/محمد باقر مجلسی/ناشر:موسسة الوفاء/بیروت
#احادیث_امام_جواد_علیه_السلام
#توحید_اهل_بیت_علیهم_السلام
#فلسفه_عرفان
@sonnat_voice
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضائل بی نظیر از مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام در کتب مخالفین
به عشق مولا هر چقدر میتونی منتشرش کن
@sonnat_voice
سیمای جهان تاب(حکمت نامه امیرالمومنین علیه السلام).PDF
3.3M
📗سیما جهان تاب(حکمت نامه امیرالمومنین علیه السلام)
📝مولف:سید محسن طیب نیا
تعداد صفحات:۷۲۰
زبان:فارسی
@sonnat_voice
مریضی اهل بیت علیهم السلام به خاطر مریضی مومن
«رمیله می گوید: حضرت امیر المؤمنین علیه السلام به من فرمودند: ای رمیله! هیچ مؤمنی مریض نمی شود جز اینکه ما هم به خاطر مریضی او مریض می شویم، و اندوهگین نمی شود جز اینکه ما هم به خاطر حزن او اندوهگین می شویم، و دعا نمی کند جز اینکه ما برایش آمین می گوییم، و سکوت نمی کند جز اینکه ما برایش دعا می کنیم»
📚منابع
1️⃣بحارالانوار ج۲۶ ص۱۴۰/علامه مجلسی/ناشر:موسسة الوفاء/بیروت
2️⃣اختیار معرفة الرجال ج۱ ص۳۲۰/محمد بن عمر کشی/محقق:مهدی رجایی/ناشر:موسسه آل البیت علیهم السلام. لاحیاء التراث/قم
#احادیث_امیرالمومنین_علیه_السلام
@sonnat_voice
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴مقام حضرت زینب کبری سلام الله علیها
سخنران:استاد بندانی نیشابوری
#حضرت_زینب_علیها_السلام
@sonnat_voice
تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
«روایات معاد بدن دنیوی» روایت هشتم:امیرالمؤمنین علیه السلام: امیرالمومنین علیه السلام در توصیف قی
«روایات معاد بدن دنیوی»
روایت دهم:
امام سجاد علیه السلام می فرمایند: «قال الله تعالى: «يَوۡمَ تُبَدَّلُ ٱلۡأَرۡضُ غَيۡرَ ٱلۡأَرۡضِ وَٱلسَّمَٰوَٰتُۖ وَبَرَزُواْ لِلَّهِ ٱلۡوَٰحِدِ ٱلۡقَهَّارِ»
«روزی که بدل شود زمین به غیر این زمین و آسمانها و مخلوقات برای خدای یگانه قهار ظاهر گردند.
و عرش خدا بر می گردد بر آب چنانکه قبل از خلقت آسمان و زمین بود در حالی که استقلال آن به قدرت و عظمت خداوند می باشد سپس خداوند امر می فرماید که آسمان چهل روز بر زمین ببارد تا اینکه آب به اندازه دوازده ذراع بالای همه چیز باشد، پس جسدهای مخلوقات بروید چنان که دانه ها از زیر خاک روییده شوند پس به قدرت خدای عزیز و حمید اجزای خاک شده و ذرات متفرقه خلایق به هم نزدیک گردد و بعضی به بعض دیگر بپیوندد حتی اینکه اگر در یک قبر هزار میت دفن شده باشد و گوشتها و جسدها و استخوانهای پوسیده آنها همه خاک شده و با هم مخلوط گردیده باشد از هم جدا شوند، چنانکه خاک میتی به خاک میت دیگر مخلوط نخواهد ماند زیرا در این قبر هم آدم شقی هست هم سعید، یک جسد باید متنعم به نعمت های الهی در بهشت باشد و یک جسد باید معذب به عذاب جهنم باشد که از آن به خدا پناه می بریم پس باید از یکدیگر جدا شوند پس خداوند فرمان می دهد که اسرافیل صور را بگیرد و امر می کند که ارواح خلايق داخل صور شوند و فرمان میدهد که اسرافیل برای زنده شدن (مردگان) در صور بدمد و بین این دو نفخه چهل سال است و ارواح خارج می شوند از سوراخهای صور که گویا ملخ های پراکنده هستند، پس مابین زمین و آسمان از ارواح پر میشود و ارواح وارد زمین میشوند و به سوی اجساد می روند در حالی که آنها در قبرها خوابند مانند مردگان خیشوم (انتهاء بینی) داخل جسدش میشود پس به اذن خدا زنده می شود چنانکه خداوند می فرماید: «روزی که شتابان از قبرها خارج می شوند گویا آنان بسوی پرچم نصب شده سرازیر می شوند، چشم های آنان خاشع است و ذلت آنان را فراگرفته، این همان روزی است که وعده داده شده بودند»
#عرفان_تصوف
#معاد_جسمانی
#معاد_ملاصدرا
@sonnat_voice
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روضه شهادت آقا موسی بن جعفر علیه السلام
با صدای مرحوم حاج شيخ احمد كافے
موسي شدي كِه معجزه اي دست وپا كني
راهي براي رد شدن قوم، وا كني
زنجير هاي زير گلويـت مزاحم اند
فرصت نمي دهند خودت را دعا كني
شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام تسلیت باد
❌(لطفاً با حال مناسب ببینید )
@sonnat_voice
هدایت شده از تحقیقی پیرامون فلسفه،عرفان و تصوف
✅رد قول صوفیه(جبرگرایی)در کلام امام کاظم علیه السلام
امام کاظم علیه السلام در پاسخ به اینکه معصیت از جانب کیست فرمودند:
«از سه حالت خارج نیست : یا از جانب خداست و این دور از مولای کریم است که بنده را به خاطر گناهی که مرتکب نشده است عذاب نماید. و اگر این گناه به شراکت خداوند و بنده صورت پذیرد، باز هم پسندیده نیست که شریک قوی به شریک ضعیف ظلم کند؛ بنابراین گناه فقط از جانب عبد می باشد و خود اوست که بدون دخالت خداوند گناه می کند. حال اگر خداوند او را عذاب کند به خاطر گناه اوست و اگر او را عفو کند به بخشش و کرم عمل نموده است.»1️⃣2️⃣
❌ابن عربی می نویسد:
فما فی الوجود طاعة و لا عصیان ولا ربح ولاخسران..الا و هو مراد للحق تعالی و کیف لا یکون مرادا له،و هو اوجده
3️⃣ ❌آقای محمد حسین طهرانی می نویسد: به بیان متالهین فعل روح القدس بلکه فعل هر فاعلی عین فعل الهی است4️⃣کلام آقای طهرانی بر طبق مبناي وحدت شخصي وجود مي باشد يعني بنابر مبناي ايشان – وحدت شخصي وجود – ديگر اختيار در افعال براي انسان بي معنا مي شود. ❌ آقای جوادي آملي مي گويند: «قرار دادن توحيد افعالي در عرض اقوال اشاعره مجبره و معتزله مفوضه و حکماي اماميه که معتقد به امر بين الامرين اند، بي تناسب است زيرا همه ممکنات اعم از انسان و غير آن بنابر سه مبناي اول حقيقتا موجود خارجي اند اگر چه وجودي ضعيف و فقير داشته باشند، يا فقر و ربط محض باشد که هيچ ذاتي و حقيقتي براي آن جز ربط به واجب و غني محض نباشند. امّا بنابر مشرب چهارم که همان توحيد افعالي مورد بحث در عرفان نظري و مورد شهود در عرفان عملي است، ممکن را وجودي جز وجود مجازي نيست يعني اسناد وجود به ممکن اسناد حقيقي نيست بلکه مانند اسناد جريان به ناودان است که گفته مي شود «ناودان جاري شد» زيرا بر اساس مشرب عرفاني، موجود امکاني مرآتي است که در خارج هيچ وجودي براي آن نيست ولي اين موجود امکاني با اين شرايط به راستي از صاحب صورت حکايت مي کند پس در اين صورت معناي نفي جبر و تفويض از اين صورت مرآتي از باب سالبه بانتفاء موضوع است و اثبات امري متوسط بين افراط و تفريط براي اين صورت مرآتي از باب مجاز در اسناد است، زيرا قول به نفي جبر و تفويض نسبت به صورت مرآتي که وجودي براي آن در خارج نيست، قضيه ي سالبه اي است که سالبه بودن آن به انتفاي موضوعش است و قول به مختار بودن اين صورت مرآتي درافعالش با اعتقاد به عدم وجود خارجي براي آن قضيه اي است که اسناد محمول آن به موضوعش مجاز عقلي است.5️⃣ 📚منابع: 1️⃣عیون اخبار الرضا ج۱ ص۱۳۸/محمد بن علی بابویه(صدوق)/مصحح:مهدی لاجوردی/ناشر:جهان/تهران 2️⃣الاحتجاج(طبع جدید)ج۲ ص۳۳۲/احمد بن علی طبرسی/محقق:ابراهیم بهادری/ناشر:اسوه/قم۱۴۱۳ 3️⃣فتوحات المکیه ج۱ ص۳۷/ابن عربی اندلسی/ناشر:دار صادر/بیروت 4️⃣توحید علمی و عینی ص۱۷۳/محمد حسین طهرانی/ناشر:علامه طباطبایی/مشهد 5️⃣علی بن موسی الرضا علیه السلام والفلسفة الالهیة ص۸۴/عبدالله جوادی آملی/ناشر:اسراء/قم #احادیث_امام_کاظم_علیه_السلام #عرفان_تصوف #جبرگرایی @sonnat_voice
امام صادق علیهالسلام درباره پدر بزرگوار امیرمومنان علیهما السلام فرمودند:
مَثل حضرت ابوطالب، مَثَل اصحاب كهف است كه ايمان خود را مخفى كردند و اظهار شرك نمودند، پس خداوند اجر و پاداش آنان را دو چندان داد.
#ایمان_حضرت_ابوطالب_علیه_السلام
@sonnat_voice
پاسخ به دو دروغ از سوی مدعیان عرفان
چندی پیش محمد حسن وکیلی( طلبه هتاک به علما) با انتشار صوتی در پی توجیه و سرپوش نهادن بر فضاحت استادش و سید هاشم حداد بر آمده
موضوع:عدم ایمان و قطع ارتباط با کسانی که ولایت آقای حداد را نپذیرفتند.
❌(ابتدا صوت را گوش نمایید)
جواب:
اولا:اینکه که می گوید:آقای حداد مصداق حدیث«كُنْتُ سَمْعَهُ اَلَّذِي يَسْمَعُ بِهِ وَ بَصَرَهُ اَلَّذِي يُبْصِرُ بِهِ...»اول الکلام است جنابعالی و سایر مریدان آقای طهرانی که حداد را درک نکرده اید تنها مستندتان کتاب روح مجردی است که مملو از اشکال و قصه هایی از حداد می باشد و تنها روایتگرش آقای طهرانی است.
ثانیا: به چه دلیل کسی که جهات معنوی آقای حداد برایش منکشف نشده ایمانش کامل نیست؟مگر زیر بار اطاعت آقای حداد رفتن مکمل ایمان است؟ چه آیه و روایتی بر این ادعا دارید ؟
ثالثا: انکشاف مقامات معنوی جناب حداد در زمان ما میسر نیست چون خودش که فوت کرده تنها مستند گزارشات آقای طهرانی در کتاب روح مجرد است که آن هم معارض دارد آیه الله سمامی که در کربلا آقای حداد را از نزدیک دیده بودند ادعاهای آقای طهرانی درباره ی آقای حداد را تکذیب کرده اند با این حال از کجا احراز می کنید کسی که مقامات معنوی آقای حداد را انکار می کند عناد دارد؟وقتی احراز مقامات آقای حداد در زمان ما ممکن نیست به چه دلیل می گویید برخی از روی عناد«بعد از فهم» انکار می کنند؟ اتفاقا جریان اصاله الصحه بر فعل مسلم که از قواعد فقهی است می گوید فعل مسلمان را حمل بر صحت کن بگو ان شاالله معاند نیست شاید حجتی برایش قائم نیست.
رابعا: بر فرض کسی مقامات معنوی آقای حداد را عنادا انکار کند اینکه این انکار از گناهان کبیره باشد اول الکلام است مگر اقرار به مقامات آقای حداد جزو دستورات شرعی است که عدم عمل به آن معصیت باشد واز گناهان کبیره حساب آید؟ ضمنا جناب مجتهد اگر به باب وجوب هجر فاعل المنکر در کتاب وسائل الشیعه مراجعه کنی می یابی که هیچ ربطی به انکار مقامات آقای حداد ندارد و مراد از آن روایات کسی است که گناهان کبیره مثل دروغ ،ربا ،زنا، شرب خمر و...انجام دهد و هیچ یک از علماء انکار مقامات معنوی آقای حداد را جزو گناهان کبیره نشمرده اند.
خامسا: علت اینکه امام رضا علیه السلام اعتقاد برادرشان را مردود شمردند به خاطر این بود که وی مدعی امامت بوده و مطیع امامت ایشان( شرط ایمان) نبود این روایت ربطی به انکار مقام معنوی و ولایت آقای حداد ندارد!
سادسا:اینکه وکیلی ولایت را به معنای رفع حجاب بین سالک وخدا دانست این یک تعریف صوفیانه از ولایت است که نه در لغت ونه در روایات ونه کلمات فقهاء ولایت این گونه تعریف شده و روایتی که ناقص خواند عبارتش این است«مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى اَللَّهِ بِغَيْرِ حِجَابٍ وَ يَنْظُرَ اَللَّهُ إِلَيْهِ بِغَيْرِ حِجَابٍ فَلْيَتَوَلَّ آلَ مُحَمَّدٍ وَ لِيَتَبَرَّأْ مِنْ عَدُوِّهِمْ وَ لْيَأْتَمَّ بِإِمَامِ اَلْمُؤْمِنِينَ»و اینکه مراد از کلمه ی حجاب در این روایت همان اصطلاح صوفیه باشد اول الکلام است ثانیا محل بحث در روایت قبول ولایت و اهل بیت علیهم السلام است که ربطی به ولایت اقطاب صوفیه ندارد.
سابعا: اما اینکه در کتاب نور مجرد می گوید فرق بین اقطاب صوفیه و معصومین علیهم السلام عرضی است این هم تنها یک فرق لفظی و تشریفاتی است چون منظورش از مقام عرضی، عالم کثرات است که در ص۴۰۵ آن می گوید عالم کثرات وجودی ندارد واعتباری است بنابراین مبنا بین اقطاب صوفیه ومعصومین فرق حقیقی و واقعی نیست.
ثامنا: در روایاتی که گفته شده شیعیان خالص در درجه ی ما هستند روشن است که مراد این نیست که در مقامات علمی وعملی ومنزلت عندالله با ما هم درجه اند والا در روایتی فرموده اند«يَا دِعْبِلُ مَنْ ذَرَفَتْ عَيْنَاهُ عَلَى مُصَابِنَا وَ بَكَى لِمَا أَصَابَنَا مِنْ أَعْدَائِنَا حَشَرَهُ اَللَّهُ مَعَنَا فِي زُمْرَتِنَا»روشن است که کسی که برای مصیبت اهل البیت علیهم السلام گریه می کند که در مقام ومنزلت مانند معصوم علیه السلام نمی شود پس مراد این است که شیعیانی که اهل عمل به دستورات دین هستند خداوند آنان را با ما در بهشت هم درجه می کند میان مصاحبت در بهشت و هم رتبه بودن در علم وعمل فرق واضحی است«مَنْ أَحَبَّنَا بِقَلْبِهِ وَ كَانَ مَعَنَا بِلِسَانِهِ وَ قَاتَلَ عَدُوَّنَا بِسَيْفِهِ فَهُوَ مَعَنَا فِي اَلْجَنَّةِ فِي دَرَجَتِنَا»
در آخر باید خاطر نشان ساخت لزوما هر کس که منتقد تصوف و فرقه باطله شما بود بایستی اهل تفکیک باشد هر شخصی که غیرت دینی داشته باشد عقلا و شرعا ملزم به مقابله با فرق انحرافی خصوصا فرقه طهرانی که کمر همت بر هدم دین بسته است می باشد.
#عرفان_تصوف
#محمد_حسین_طهرانی
#محمد_حسن_وکیلی
#دروغ_پراکنی_شاخصه_عرفان_فقاهتی
@sonnat_voice