صوفی پژوهی
🔶رمان نقد تصوف 🔰🔰این گنبد زرنگار1️⃣3️⃣ خورشید آخرین ذرّات زرّینش را از دامنه افق برگرفت. پرده نیلگ
🔶رمان نقد تصوف
🔰🔰نور محسوس و معقول2️⃣3️⃣
اگر این ستارگان با چشمک هاى دلفریبشان رهروان راه را رهبرى نمى کردند، چه بسیار گمشدگانى سرگردان بیابان ها بودند. اگر تاریکى جهل بر بشر سایه ابدى مى افکند، چه بسا کاروان ها در وادى حیرت به دیار نیستى مى شتافتند، ولى نور آسمان و زمین آیینش این است که رهروان را رهبرى کند، رهروان بیابان ها را به نور ستارگان و رهروان کوى وصالش را به نور هدایت، نورى که پرده ظلمت ها را مى درد: (وَعَلَّمَ ءَادَمَ الاَْسْمَاءَ کُلَّهَا...) .(1)
شب بود ودرویش ریاضعلى با آمادگى کامل جاى دیشب نشست. ادیب زاده به وعده مقرّر آمد، خاطره شیرین شب گذشته تجدید شد.
💢درویش: امشب باز عنایات رحمانى با ما همراه شد تا از رشحات این محفل انس بهره گیریم. در گفتوگوهاى دیشب این قسمت باقى ماند که اسما و علومى که خداوند به آدم آموخت چه بود؟ امشب وقت آن است که به شرح آن بپردازیم... .
(1). ترجمه: «و پس علم اسماء را همگى به آدم آموخت». سوره بقره، آیه 31 .
ادامه دارد...
#ارمغان_خانقاه
#نقد_مثنوی
#رمان
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
💢افراط گرایی عملی شبلی
🔶افراطگرایی در عمل و اعتقاد، یکی از آسیبهای جریانهای معنویتگرا، همچون متصوفه است که در بین آموزههای اعتقادی و عملی آنها، امری واضح بوده است
🔶نورعلی تابنده (مجذوبعلیشاه)، قطب سابق دراویش سلطانعلیشاهی، در ضمن سخنانی، توصیهای افراطی از «شبلی» (یکی از بزرگان متصوفه ) را نقل کرده که نشاندهنده وجود افراطگرایی در دستورات سلوکی این جریان انحرافی است: «سؤال و جوابی با شیخ ابوبکر شبلی، انجام شده که بارها یادآوری کردهام. چون خیلی باید مورد توجه باشد؛ «شبلی» از نزدیکان و مشایخ جنید بغدادی بود. خودش هم خیلی مرد بزرگی بود، مدّتها هم حاکم بود و حکومت داشت و در دستگاههای دولتی بود. در همین دماوند فرماندار بود که الان هم دماوندیها به یادبود او، ستون کوچکی درست کردهاند، ولی بعضیها آمدهاند با سنگ، کاشیهایش را شکستهاند.
🔷داستان نقل شده از شبلی، در مورد نحوه دادن زکات، نشان افراط او در مباحث ریاضتی است و داستانهایی که در مورد شبلی نقل شده، حاکی از وجود نوعی افراط در سیره او، در زهد است و تذکرهنویسان صوفی، مطالب زیادی در این باره نقل کردهاند.
جهت مشاهده کامل مقاله به لینک زیر مراجعه فرمایید👇
https://www.adyannet.com/fa/news/43972
📎 #شبلی
📎 #افراط_گرایی_عملی
📎#مقاله
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️صحیفه سجادیه/دریای معارف عرفانی
💠 صحیفه سجّادیه امام زین العابدین علیه السّلام از دیدگاه
✳️ مقام معظّم رهبری امام سیّد علیّ حسینی خامنه ای مدّ ظلّه العالی
جرعهای از مناجات شعبانیه1.mp3
812K
🔊 بشنوید | چرا مناجات شعبانیه با صلوات شروع میشود؟
🔸جرعهای از مناجات شعبانیه1🔸
🔹دلیل آن را از قرآن میگویم:
«ائْتُونِي بِأَخٍ لَكُمْ مِنْ أَبِيكُمْ أَلَا تَرَوْنَ أَنِّي أُوفِي الْكَيْلَ وَأَنَا خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ»؛
(برادران از یوسف در مقابل متاعی که آورده بودند طعام خواستند و یوسف چون بار غلّه آنها را بست گفت: میخواهم در سفر دیگر برادر پدری خود (بنیامین) را نزد من بیاورید، نمیبینید که من پیمانه را تمام میدهم و بهترین میزبانم؟)
این قانونش است؛ گناهکار باید بیگناه را بیاورد، درب را روی او باز میکنند، او هم از این درب باز شده بیاید داخل. خداوند درب را روی صلوات نمیبندد، شما هم خودتان همین کار را میکنید.
مغازهدارها جنسهایشان را چگونه میفروشند؟ چکار می کنند؟
چند تا جنس خوب و مرغوب میگذارد رو، اینها مشتری جمع کن است، بقیه به وسیلۀ اینها میآیند داخل.
جهت شنیدن صوت کامل جلسۀ اول شرح مناجات شعبانیه کلیک نمایید.
#مناجات_شعبانیه
#عرفان_اسلامی
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
صوفی پژوهی
🔶رمان نقد تصوف 🔰🔰نور محسوس و معقول2️⃣3️⃣ اگر این ستارگان با چشمک هاى دلفریبشان رهروان راه را رهبرى
🔶رمان نقد تصوف
🔰🔰انسان و مدنیّت3️⃣3️⃣
🔶🔶آقاى فاضل: تفسیر «علم اسماء» را از امام صادق(علیه السلام) پرسیدند،
👈🏻فرمود: زمین ها، کوه ها، درّه ها و... حتّى این فرشى که ما روى آن نشسته ایم علومى بود که به آدم تعلیم شد. یعنى آنچه در قلمرو احتیاجات انسانى بود، از اوّل تا آخر به آدم تعلیم شد.(1)
👈🏻ابن عبّاس و مجاهد و سعید (از مفسّران) گفته اند: خداوند همه نام ها، صنایع، علم عمران، خوراک ها و داروها، استخراج معادن، درختکارى، فواید و خواصّ اشجار و هر چه مربوط به اصلاح دین و دنیاست همه را به آدم آموخت.(2)
بنابراین آنچه نسل بشر در زندگانى دو جهان به آن نیاز دارد خداوند وسیله به دست آوردن آن را در نهاد او قرار داد و به کمک همان نیروى فکرى است که انسان موفّق شده به این پایه از مدنیّت برسد، گو اینکه هنوز به مقصد نهایى نایل نیامده و آرمان او این است که روزى بتواند بیش از این از مواهب عالم هستى به نفع حیات دو جهانى خود بهره ببرد و زندگانى با صلح و صفا و دور از بهیمیّت را تشکیل دهد.
(1). مجمع البیان، ج 1، ص 152.
(2). همان.
ادامه دارد...
#ارمغان_خانقاه
#نقد_مثنوی
#رمان
🔵صوفی پژوهی
@sufi110
هدایت شده از صوفی پژوهی
🔰به چالش کشیده شدن صوفیه بصره، توسط امام سجاد(ع) 🔶 صوفیه برای اعتباربخشی به خود، اسامی اهلبیت (ع) را در کتابهایشان مطرح کردهاند؛ ولی برای اینکه مواضع اهلبیت (ع) در مقابل آنها مشخص شود، نحوه برخورد ایشان با متصوفه مورد بررسی قرار داد. 🔸 امام سجاد (ع) نیز با توجه به جایگاه زهدی که در جامعه داشتند، برای برملا کردن چهره زاهدان و عابدان دروغین زمان خود تلاش کردهاند.
🔻مرحوم طبرسی در کتاب احتجاج، نحوه مبارزه امام سجاد (ع) را با اشخاص شاخص اهل زهد اهل بصره همچون مالک بن دنیار ...را بیان فرموده کرده است. 🔺 افراد زاهدنما در این شهر در خشکسالی مکه میخواستند چهرهای مثبت از خود نشان دهند، تا بتوانند با این عمل، تفکری عثمانی خویش را ترویج کنند. 🔷 امام (ع) بعد از اینکه دعای آن جماعت اثری نبخشید، تلاش کرد باطن آنها را برای مردم برملا کند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/42749
📎#تصوف
📎#تعامل_امام_سجاد_با_متصوفه
📎#حدیث
🔵صوفی پژوهی
@sufi110