#قدیمیها
#مدیران_پنجاه_و_هفتی (6)
🔻 رئیس یکی از سازمانهای اثرگذار بود. در جلسهای اداری از وی درخواست میشود صورتجلسه ای را امضاء کند که بهموجب آن برخی اتفاقات غیرمجاز و تضییع #حقوق_عامه صورت میگرفت. از امضاء صورتجلسه خودداری کرد.
🔻 دفعه بعد برای برخی #تغییر_کاربری های غیرمجاز مورد فشار قرار گرفت و در هر بار جریان قدرت و ثروت بهگونهای منفعتطلبی میکرد اما محکم ایستاده بود و کوتاه نمیآمد. هر چند میدانست باید هزینه #فسادستیزی را بپردازد.
🔻 آخرین بار پایین صورتجلسه نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
این اقدام خلاف شرع انور است.
والسلام
🔻 به او گفتند: تو #دین را با #کار قاطی می کنی.
🔻 در نهایت مجبور به #استعفا شد، اما زیر بار کار خلاف شرع و قانون نرفت. مدتها در مضیقه شدید مالی بود اما از آرمان و اعتقادش کوتاه نیامد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌 #مدیر_انقلابی با همه وجود پای اعتقادش میایستد و اهل #مسامحه و محاسبه منافع شخصی نیست.
#مدیر_انقلابی
#فسادستیزی
🆔 @taalighat
☘ میلاد عقلیه بنی هاشم مبارک ☘
یا که خدا به خلق پیمبر نمیدهد
یا گر دهد #پیمبر ابتر نمیدهد
حتی اگر چه فیض الهی به هیچ کس
غیر از رسول سوره #کوثر نمیدهد
دختر در این قبیله تجلی کوثر است
بیخود خدا به #فاطمه دختر نمیدهد
#زینب یگانه است و خدا هم به فاطمه
تا زینب است دختر دیگر نمی دهد
زینب رشیدهای است که بر شانه کسی
تکیه به غیر شانه #حیدر نمیدهد
زینب شکوه خواهریش را در عالمین
دست کسی به غیر برادر نمیدهد
او مظهر صفات جلالی حیدر است
یعنی به راحتی به کسی سر نمیدهد
زینب همان کسی است که در راه عفتش
عباس میدهد نخ معجر نمیدهد
📌 علی اکبر #لطیفیان
🆔 @taalighat
📌 مهمانی از دیار غرب...
❇️ چند روزی مهمان عزیزی داشتیم.
جوانی بود از #انگلیس که #مستبصر شده بود و به توفیق الهی شیعه شده بود. نکتههای جالبی در سخنانش بود که برخی از آنها را مینویسم. با همه وجود دغدغه #وضعیت_فرهنگی ایران را داشت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 میگفت: ایران، ستون فقرات #شیعه در همه جهان است. اگر ایران تقویت شود، جریان تشیع در همه عالم جان میگیرد اما اگر اینجا تضعیف شود، همهجا لطمه میخورد.
🔻 میگفت: تا میتوانید برای #جوانان وقت بگذارید و ارزشهای اصیل دینی و آرمانهای خود را به آنها منتقل کنید، آینده ایران، در گرو نوع #تربیت این نسل جدید است و اگر اینها منحرف شوند، عملاً چیزی از ایران شیعی انقلابی باقی نمیماند.
🔻 میگفت: بر روی نوسازی #روشهای_تبلیغ و ارتباط گیری با نسل جوان متمرکز شوید. با ایجاد پیوند عاطفی با جوانها، به آنها نزدیک شوید تا بتوانید بر روی آنها اثر بگذارید.
🔻 میگفت: وقتی وضعیت برخی جوانان را میبینم گریهام میگیرد. (وقتی این جمله را میگفت #بغض کرد و منقلب شد.)
🔻 میگفت: #ایران، دارای مجموعهای از امتیازات تاریخی _ تمدنی است که در دنیا بینظیر است. مهمترین دارایی شما، برخورداری از یک #هویت اصیل است.
#فرهنگ
#جوانان
#نوسازی_روشهای_تبلیغ
#آینده_ایران
#غرب
🆔 @taalighat
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (1)
☘ حوالی سال 93 بود که به همراه #حاج_مهدی_مطلبی در آزمون ورودی مراکز و مؤسسات تخصصی حوزه شرکت کردیم و هر دو در مقطع سطح سه مرکز تخصصی آموزش #فلسفه_اسلامی حوزه قبول شدیم. هر چند حاج مهدی پرکشید و همیشه سر کلاس احساس نداشتنش آزارم میداد.
☘ روال آموزشي و تحصیلی در مؤسسه فلسفه بسیار عادی و #معمولی بود. روزی سه تا درس و آخر ترم امتحان و نظارت بخش آموزش بر حضور و غیاب، بدون هرگونه کنش متمایز علمی و #ایده_خاص.
☘ تا اینکه در سال دوم برای درس (شواهد الربوبیه) استاد جوانی بهنام حجتالاسلام شیخ مهدی #منصوری استاد ما شد. ورود استاد منصوری به دوران تحصیلی ما، آغاز #فصل_جديدي از علم آموزی بود.
☘ #استاد_منصوری بر علوم معقول بسیار مسلط بود. بسیاری از عبارات بوعلی و ملاصدرا را از حفظ میخواند و به مکتب مشاء و اشراق و صدرا مسلط بود. هم فلسفه میدانست و هم عرفان و فقه و اصول
☘ دغدغه اصلی #استاد_منصوری تربیت همه جانبه و رشد واقعی علمی طلاب بود. اینکه طلبه چند ترم درس بخواند و آخر کار بار علمی نداشته باشد و تنها دستاوردش نمره باشد را برنمی تابید. میخواست فیلسوف تربیت کند، طلبهای که چند واحد فلسفه پاس کرده است. همین شد #مبدأ_تحول در بخشی از مؤسسه.
☘ طلبهها با #شوق سر درس استاد منصوری حاضر میشدند و اشتیاق به علم آموزی بین بچهها موج میزد. این اثر وجود یک استاد متمایز بود.
📌 و این شد مبدأ یک #تحول_مثبت در مرکز تخصصی فلسفه اسلامی قم و انتصاب #استاد_منصوری...
#استاد_منصوری
#مرکز_فلسفه
#ظرفیتسوزی
🆔 @taalighat
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (2)
🔰️ تقریبا داریم به شنیدن خبرهای عجیب عادت میکنیم. اخیراً خبر رسید جناب حجتالاسلام والمسلمین استاد شیخ مهدی #منصوری قائم مقام مرکز تخصصی فلسفه اسلامی قم از این سمت کنار گذاشته شدند.
📌 علی برکت الله....
🔰️ اما استاد منصوری در مرکز تخصصی فلسفه چه کرد؟ به اذعان همه افرادی که با فعالیتهای تقریبا یک دهه اخیر مؤسسه آشنا هستند، دوران مدیریت استاد منصوری یک #نقطه_عطف در این موسسه بهشمار میآید. در ادامه تنها برخی از تحولات را مرور میکنیم.
🔰️ قرار بود حوزه در راستای فرامین مقام معظم رهبری سیاست تحول را پی بگیرد و از #الگوهای_موفق تحولی حمایت کند. اما در کمال تعجب خبری شنیدیم که جز یأس و اعجاب چیزی به ارمغان نمی آورد.
🔰️ کسانی که با فضای مراکز تخصصی حوزه آشنا هستند می دانند تقریبا در بیشتر مراکز تخصصی روال ثابتی وجود دارد. آموزش ترمیک دروس تخصصی حوزه و غلبه استانداردهای دانشگاهی بر تحصیلات حوزوی. استاد #منصوری در دوران کوتاه مدیریت در مرکز تخصصی فلسفه چنان تحول شگرفی ایجاد کرد که می توانست به عنوان یک الگوی تحولی کارآمد در راستای فرامین مقام معظم رهبری در حوزه علمیه مدل سازی شود.
🔰️ اما گمان می کنید با یک #الگوی_موفق و یک #نخبه_علمی و مدیریتی چه شد؟
📍برکناری!!!
🖍 ادامه دارد...
#استاد_منصوری
#مرکز_فلسفه
#ظرفیتسوزی
🆔 @taalighat
تعلیقات
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (2) 🔰️ تقریبا داریم به شنیدن خبرهای عجیب عادت م
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (3)
📚 نگاهی گذرا به برخی تحولات در دوران مدیریت استاد منصوری (1)
1⃣ تحول در نظام آموزشی و بازگشت به سنت های اصیل حوزوی
✅ علم محوری به جای ترم محوری:
🔻 نظام آموزشی حوزه متأثر از برخی تصمیمات غلط، برخی استانداردهای آموزشی دانشگاهی را وارد حوزه کرده و برخی سنت های اصیل حوزوی را به فراموشی سپرد که همواره مورد انتقاد برزگان و #مراجع_عظام تقلید بود. استاد منصوری کوشید سیستم آموزش #ترم_محور را به سیستم آموزش #علم_محور تغییر دهد.
🔻 در این دوره کتب حکمی بهصورت کامل تدریس میشدند و محدودیت ترم مانع اشراف بر همه محتوای کتب نبود.
🔻 آنچه در مرکز مهم شد و به عنوان ارزش به شمار می آمد، تسلط بر متون اصیل و قدیمی #سنت_حکمی و فلسفی بود نه تنها گذراندن چند واحد درسی و پاس کردن واحدها.
🔻 پس از این دوره ما در مرکز آموزشی فلسفه از کتاب #اشارات و تنبیهات بوعلی تنها نمط 4 و 5 را درس می گرفتیم، آن هم به دلیل محدودیت ترم، همیشه مجبور بودیم با سرعت بخوانیم و کمیت بر کیفیت غالب می شد. استاد #منصوری روالی را طراحی کردند که بسیاری از نمط های اشارات با کمال #طمأنینه_علمی درس گرفته شود.
✅ توجه به #تراث و ایجاد کارگروه های علمی
🔻 در نظام آموزش رسمی فلسفه، همین که چند کتاب محدود فلسفی آن هم به صورت ناقص درس گرفته شود و نمره ای در پایان ترم کسب شود، شما فارغ التحصیل فلسفه به شمار می آیید. استاد #منصوری این شیوه از علم آموزی را فاقد اثر واقعی می دانست لذا با تشکیل کارگروه های تخصصی حول کتب اصلی فلسفی و #تراث_حکمی، طلاب را به سمت متن خوانی تراث و مباحثه گروهی سوق داد. انجام فعالیت کارگاهی حول تراث حکمی به قوت علمی طلاب منجر شد.
✅ برگزاری سلسله نشست های امتداد فلسفه اسلامی
🔻 مقام معظم #رهبری سال هاست بر امتدادبخشی فلسفه اسلامی تأکید دارند. استاد منصوری ده ها نشست با موضوع «سلسله نشست های #امتداد_فلسفه اسلامی» در موسسه برگزار کردند. در این نشست ها اساتید و صاحب نظران رشته های مختلف از جمله علوم سیاسی، علوم تربیتی، روانشناسی، جامعه شناسی و... با بیان نحوه، کیفیت و روش های امتدادبخشی فلسفه اسلامی در رشته های خود به ابعادی از این مباحث اشاره داشتند.
✅ برگزاری ده ها نشست تخصصی و کرسی های آزاداندیشی
🔻 یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری برگزاری #کرسیهای _آزاداندیشی در حوزه است. استاد منصوری با دعوت از منتقدین فلسفه اسلامی به مرکز تخصصی و ایجاد زمینه ارائه بحث های انتقادی و گفتگوهای علمی و آزاد و دوستانه بین طلاب فلسفه خوان و اساتید، گام مهمی در راستای تحقق آزاداندیشی برداشتند. همچنین گفتگوهای تفصیلی با اساتید و صاحب نظران #مکتب_تفکیک در مشهد از دیگر گام های مهم در این زمینه بود.
✅ توجه به رشد اجتهادی و فقهی طلاب
🔻 ساعت فعالیت مرکز تخصصی فلسفه تا پیش از حضور استاد منصوری از ظهر تا حوالی مغرب بود. طلاب روزانه 3 ساعت در دروس شرکت می کردند. طلاب مخیر بودند روزانه در دروس سطح و خارج شرکت کنند یا نه و موسسه در این زمینه ورودی نداشت. استاد منصوری که هدف آموزشی خود را «#اجتهاد_در_معارف» تعریف کرده بود، تحصیل دروس فقه و اصول سطح و خارج را ضروری می دانست. از این روی با دعوت از برخی اساتید برجسته، روزانه در مرکز به برگزاری دروس سطوح عالی و #خارج_فقه و اصول اقدام کردند.
🖍 ادامه دارد...
#استاد_منصوری
#مرکز_فلسفه
#ظرفیتسوزی
🆔 @taalighat
تعلیقات
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (3) 📚 نگاهی گذرا به برخی تحولات در دوران مدیریت
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (4)
📚 نگاهی گذرا به برخی تحولات دوران مدیریت استاد منصوری (2)
2⃣ تحول در رویکردهای تربیتی
✅ توجه به کانون خانواده
🔻#استاد_منصوری یکی از ارکان موفقیت طلبه را برخورداری از خانواده ای با نشاط و همراه می دانست. از این روی برای همسران طلاب نیز برنامه های آموزشی در نظر گرفتند و پنجشنبه ها ساعتی را برای حضور بانوان در مرکز طراحی نمودند. از طرفی با راه اندازی هیئت هفتگی زمینه گردهم آمدن طلاب به همراه خانواده در کنار هم را ایجاد کردند. این امر در نشاط خانواده ها و انس گرفتن #همسران_طلاب با یکدیگر تأثیر به سزایی داشت.
✅ برگزاری سلسله نشست های «سبیل»
🔻 در این نشست ها با موضوع «راه و رسم طلبگی» تلاش می شد طلبه با ابعاد مختلفی از رشد علمی و عملی و معنوی آشنا شود. نشست های سبیل به #خودآگاهی_صنفی طلاب کمک می کرد و برای #رشد_جامع طلبه هدفگذاری شده بود.
✅ برگزاری دروس اخلاق
🔻 راه اندازی سلسله نشست های اخلاق شرح کتاب #آداب_الصلاه مرحوم امام خمینی «ره» از دیگر خدمات استاد منصوری بود. دعوت از آیتالله فیاضی برای تدریس کتاب شریف آداب الصلاه اقدام مهمی در حیات معنوی طلاب بود.
✅ ایجاد زمینه انس و الفت بین طلاب
🔻 طلبه ها فقط در کلاس درس همدیگر را می دیدند اما با تغییر ساعات حضور در موسسه طلاب ساعات بیشتری در کنار هم بودند. #استاد_منصوری برای اولین بار، زمینه صرف ناهار در موسسه به صورت جمعی را فراهم آورد. هر روز ظهر در سالن موسسه سفره ای گسترده می شد و طلاب و اساتید در کنار هم به صرف ناهار مشغول بودند. همین اقدام به ظاهر ساده چنان تأثیری از الفت قلوب داشت.
✅ تحول در طراحی داخلی موسسه
🔻 موسسه پیش از این یک ساختمان آموزشی عادی بود. بدون روح و جهت گیری خاص. تحول در نحوه #طراحی_محیطی موسسه، به کارگیری نمادهای مذهبی، جملاتی از بزرگان و عرفا، نصب تصاویر فقها و حکمای بزرگ حوزه، دیزاین نمازخانه با نمادهای جبهه و جنگ و تغییر ساختار و چینش اتاق ها و استفاده بهینه از فضاهای متروک و خالی موسسه، موجب شده بود وقتی گام در موسسه می نهادیم احساس #پویایی و نشاط و حیات به وفور به چشم خورد.
3⃣ توجه به بعد بصیرتی و انقلابی
🔻 برگزاری نشست های بصیرتی و سیاسی و توجه به بعد سیاسی و اجتماعی حیات طلاب از دیگر برنامه های استاد منصوری بود. استاد منصوری یک استاد فاضل، نخبه و انقلابی است که تمام دغدغهاش تربیت طلبه و عالم #فاضل_انقلابی است.
#استاد_منصوری
#مرکز_فلسفه
#ظرفیتسوزی
🆔 @taalighat
تعلیقات
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (4) 📚 نگاهی گذرا به برخی تحولات دوران مدیریت است
💢 در سوگ قدرناشناسی سرمایهها و ظرفیتسوزی در حوزه (5)
📝 یادداشت وارده: به قلم یکی از طلاب مرکز تخصصی فلسفه
🔻#استاد_منصوری در یک کلام #دلسوز طلبه و خانواده ی او بود. بنده کمتر استاد و مسئولی رو میشناسم که اینقدر پیگیر و مطلع از وضعیت طلبه و جویای احوالات شان باشد.
🔻 به فکر #رشد و پیشرفت همه جانبه طلبه و خانواده او بود. ایشان به طلاب و خانواده هایشان #هویت می بخشید.
🔻 #تحوّل و تمرکز در دروس و اجتهاد در معارف،خط مشی فکری و عملی ایشان در برنامه ریزی برای موسسه و طلاب بود.
🔻 واقعا بدون چشم داشت مالی به صورت واقعا #جهادی چند برابر حقوقی که میگرفتند کار میکردند( البته ایشان فقط حقوق استادی میگرفتند نه مدیریتی)
🔻 نگران هدر رفت وقت طلبه ها بودند
بسیار به طلاب اهمیت می دادند و برایشان وقت میگذاشتند و پیگیر رفع مشکلات و دغدغه های فکری و علمی و معیشتی آنها بودند.
🔻 همیشه مثل پدری #دلسوز و مهربان گوشی شنوا برای مشکلات طلاب و خانواده هایشان بودند و با مشاوره های خوب شان بارها باعث رفع اختلاف ازخانواده های طلاب می شدند.
🔻 با بهانه های مختلفی موجب شادی همسران و فرزندان طلاب می شدند( از سفر مشهد گرفته تا برگزاری جشنها و مراسمات مذهبی و معنوی مثل روضه و مناجات و برگزاری مسابقات کتابخوانی و... )
🔻 در تدریس کتب نکته ای باقی نمی گذاشتند. بیان شیوای ایشان و تسلط کافی بر دروس و کتب فلسفی از ایشان یک #استاد_تمام و کمال ساخته بود به طوری که خود بنده همیشه افسوس میخوردم که ای کاش تمام دروس رو با ایشان خوانده بودم.
🔻 با برنامه های علمی و معنوی ای که ایشان در موسسه اجرا میکردند موجب نشاط و انگیزه بسیار طلاب در مطالعه و مباحثه و ادامه تحصیل می شدند و جوّی بسیار با نشاط و صمیمی در موسسه مشاهده میشد.
❌ اما با کنارگذاشتن ایشان امید و نشاط هم از موسسه رفت و دیگر انگیزه ای برای اکثر طلاب جهت ادامه وجود ندارد... ای کاش مسئولین حوزه قدر چنین شخصیت هایی رو میدانستند و با تصمیمات شان مانع رشد علمی و معنوی طلاب نمی شدند.
♨️ بنده و خانواده بنده از مسببّین برکناری ایشان نخواهیم گذشت و در #آخرت باید جوابگوی امثال ما بابت تصمیم شان باشند.
📌 سامانی (دانش پژوه سطح ۳ مرکز تخصصی فلسفه اسلامی)
#استاد_منصوری
#مرکز_فلسفه
#ظرفیتسوزی
🆔 @taalighat
#مأموریت_گرایی_انقلابی
🔻نهضت ترجمه آثار دفاع مقدس🔻
☘ امروز مهمان عزیزی داشتم که از همنشینی با او بهره ها بردم. سردار علی #ناظری از فرماندهان دفاع مقدس که سالها معاون سردار شهید حاج #احمد_کاظمی بوده و امروز نشر فاتحان را تأسیس کرده تا در #خط_مقدم رزم فرهنگی نیز میداندار باشد.
☘ انسانی خون گرم و صمیمی، بدون تشریفات و خودمانی، دوستداشتنی، با همه وجود معتقد و ذوب در انقلاب...
☘ سردار ناظری در دیداری که با مقام معظم رهبری داشته، سخنی از ایشان شنیده و آن را بهعنوان #مأموریت اصلی خود قرار داده بود.
❇️ رهبری فرزانه انقلاب فرموده بودند: #نهضت_ترجمه_آثار_دفاع_مقدس را راهاندازی کنید و این نهضت ظرفیت بههمریختن #طرح_استکبار جهانی را دارد.
📍دو نکته برای من حائز اهمیت بود:
📌 اولاً برخی تلاش میکنند #مأموریت_محور زندگی کنند و همه وجهه همت خود را متمرکز بر نقطهای کانونی قرار دهند.
📌 ثانیا در سخنان رهبری دقت ویژه دارند و #مأموریت خود را بر اساس #راهبردهای_رهبری تنظیم میکنند.
#مأموریت_گرایی
#راهبردهای_رهبری
#طرح_استکبار
#نهضت_ترجمه_آثار_دفاع_مقدس
🆔 @taalighat
تعلیقات
#مأموریت_گرایی_انقلابی 🔻نهضت ترجمه آثار دفاع مقدس🔻 ☘ امروز مهمان عزیزی داشتم که از همنشینی با او ب
🔻 حالا دارد برای تحقق این فرمان رهبری خود را به آب و آتش میزند با اینکه #مأموریت رسمی و سازمانی ندارد.
🔻 یک روز با وزیر فرهنگ جلسه میگذارد و روز دیگر با شورای عالی انقلاب فرهنگی و روز دیگر با این نویسنده و آن صاحبنظر.
🔻 زیبایی این جنس حرکتها در همین دغدغه محوری آن است یعنی همان حرکت #آتش_به_اختیار. این حرکتها برکت دارد و چون از عمق جان و دغدغه برخاسته و محصور در چارچوبهای سازمانی و رسمی نیست اثرگذار است...
🔻 مثل #زمان_جنگ، مردانه در میانهی میدان...
#آتش_به_اختیار
#مرد_میدان
#جنگ_نرم
#سردار_ناظری
#نهضت_ترجمه_آثار_دفاع_مقدس
🆔 @taalighat