✍️🏼 پیشنهادِ تماشای گفتگوی اقتصادیِ دکتر #راغفر و #مشایخی در برنامه ی اخیر شیوه رو به همه دغدغه مندان عرصه ی اقتصاد و سیاست دارم. تا مطلع و آگاه نشویم؛ نمی توانیم مقابلِ #نئولیبرال_ها و الیگارشی بایستیم و نقشه های شان را نقش بر آب کنیم.
@taammolatenazari
وقتی تأسیس یک نشریه نئولیبرال ها را برآشفته می کند! بگذارید حرف بزنیم!
#حکمران
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 بخش چهارم و پایانیِ چیستیِ نئولیبرالیسم، با عنوانِ "ویژگی ها و مختصاتِ نئولیبرالیسم" تا ساعاتی دیگر در کانال بارگذاری خواهد شد.
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
جمعیت رانندگان اسنپ و تپسی نزدیک به ۱/۵ برابر جمعیت شاغل در بخش صنعت شده است!
آهان یادم رفت بگم...
مردم بنزین را برای دَدَر دودور استفاده می کنند.
همین آمار به تنهایی باید تَن ما را بلرزاند.
پی نوشت:
برای آنهایی که می فهمند و می اندیشند.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
@syjebraily
✍️🏼 #یحیی_السنوار، رئیس جدید دفتر سیاسیِ جنبش حماس کیست؟
🔰در لینک ذیل بخوانید🔰
https://www.google.com/amp/s/www.mehrnews.com/amp/6188425/
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
📝 خلق پول به کام معدودی معاملهگران بورس!
📍کژمنشی (Moral Hazard) در اقتصاد یعنی:
🔖در شرایط سخت «کنترل ترازنامه» که بانکها عطش ذخائر و بخش مولد اقتصاد عطش نقدینگی دارد و در حال خروج سرمایه از اقتصاد و تعدیل مقداری است، اما برای حمایت از معدود «معاملهگران» بازار سهام درخواست خط اعتباری (خلق پایهپولی) ۵۰ همت میشود.
⛔️ که زودتر نورچشمیها با چتر ایمنی دولت از بورس خارج شوند به قیمت خلق ۵۰ همت «پایهپولی» توسط بانکمرکزی از جیب ملت.
❗️آن هم برای بازار ثانویهای که در ایران تقریبا هیچ نقش و ابزاری در تامین مالی بخش حقیقی اقتصاد ندارد.
❗️با ترفند جمعزدن سهامداران عدالت هم افسانهسرایی میکنند که ۵۰ میلیون نفر سهامدار داریم در حالیکه «معاملهگران» با سبد بیش از ۲۰ میلیون تومان کمتر از یکبیستم این مقدارند.
🔖 علت تاکید ما بر احیای «خط اعتباری ترجیحی» جلوگیری از چنین کژگزینیها وکژمنشیهایی است که خلق پول از این «ناکارایی فسادزا» نجات یابد.
@Economics_Finance
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
مولانا اميرالمؤمنين علي عليه السلام : قَلِيلٌ يَدُومُ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مُنْقَطِعٍ.
آن کمی که استمرار داشته باشد، بهتر از آن زیادی است که گاه هست و گاه نیست.
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
37.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ جاسوسان مشغولند، مراقب باشید
🔸 چهار گروه در ایران به جاسوسان موساد برای انجام ماموریتشان کمک می کنند ، مردم باید مراقب این چهار گروه باشند!
💬 حسن عباسی
@Hasanabbasi_ir
تأمُّلاتِ نظری
✅ جاسوسان مشغولند، مراقب باشید 🔸 چهار گروه در ایران به جاسوسان موساد برای انجام ماموریتشان کمک می ک
حرف درستی است. ما وقتی ۴ دهه تاریخ پس از انقلاب رو مرور می کنیم، در می یابیم که از هر چهار طیفِ مذکور در کلیپ، انقلاب اسلامی مورد ضربه و هجمه ی جدی قرار گرفته است؛ مخصوصا از لیبرال های تربیت شده در غرب و فرزندانِ برخی مسئولین در غرب.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨️ حکمران نیامده تعطیل شد...
در این چند روز که پیرامون مجوز #حکمران جنجال بپا بود، ما مشغول برآورد هزینههای احتمالی بودیم. یک نشریه با تیراژ پائین و بدون اجاره ساختمان و... ماهانه حداقل ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که تامین آن برای جریان نوپای منتقد سرمایهداری محال است.
لذا حکمران نیامده تعطیل شد؛ نه با دستور قضایی، که به دلیل حاکم بودن نظم سرمایهداری که در آن فقط جریان الیگارشی و صاحبان سرمایه میتوانند نشریه خصوصی داشته باشند و صدایشان شنیده شود.
نظم سرمایهداری یعنی مردم عادی زخم خورده از نئولیبرالیسم، حتی صدای اعتراضشان نباید بلند شود.
@syjebraily
📚 پیرامونِ چیستی و مختصاتِ #نئولیبرالیسم [بخش چهارم]
🔰 مقدمه: عالَم غرب مدرن از اوایل قرن بیستم وارد بحرانِ انحطاطی خود گردید. این دورانِ بحرانِ انحطاطی را با تعابیری چون #پست_مدرنیته و #پسامدرن بیان کرده اند. اگر #لیبرالیسم کلاسیک، ایدئولوژی سرمایه داری مدرن در قرونِ هفده، هجده و نوزده بود. اما #نئولیبرالیسم ایدئولوژیِ سرمایه داری در دورانِ پسامدرن است. نئولیبرالیسم در عین شباهت هایی که با لیبرالیسم دارد، تفاوت هایی نیز دارد.
🔸️ آراء و اندیشه هایی که به شکل گیریِ نئولیبرالیسم انجامید به طور پراکنده در آراء اقتصاددانان و فیلسوفانی نظیر #لودویگ_فون_میزس، #لودویگ_فون_هایک، #کارل_ریموند_پوپر و #میلتون_فریدمن و بعضی دیگر وجود داشته است. همچنین می توان گفت در آموزه های #مکتب_اتریش و اعلامیه ی #انجمن_مونت_پلرین و تئوری های گروه اقتصادِ #دانشگاه_شیکاگو پایه ها و مولفه های بنیادین ایدئولوژی نئولیبرالیسم در همان سال های دهه ۱۹۵۰ به نحوی تدوین گردیده بوده است. اما تا قبل از دهه ۱۹۷۰ میلادی #نئولیبرال_ها همیشه در حاشیه ی قدرت بوده اند و بیشتر به صورتِ چهره های منفرد و در برخی فضاهای دانشگاهی حضور داشته اند. به طور مشخص از سال های پایانی دهه ی ۱۹۷۰ است که نئولیبرالیسم به ایدئولوژیِ مسلط در نظامِ #سرمایه_داری_جهانی بدل می گردد.
🔸️ در سال های دهه ی ۱۹۸۰ در هیأت حاکمه ی ایالات متحده آمریکا نحوی اجماع و وحدتِ نظر بر سر پذیرشِ نئولیبرالیسم به مثابه ایدئولوژیِ مسلط سرمایه داری و پیروی از سیاست های نئولیبرالی پدید می آید که به #اجماع_واشنگتنی معروف شده است. آنا کروکر، دیوید کامرون، آنگلا مرکل، استراوس کان، جان میجر، جان ویلیامسون و نیکولا سارکوزی از مشاهیرِ #سیاستمداران و فعالان نئولیبرالیست هستند.
🔸️ در مطلبِ بعدی اجمالا اهمِّ ویژگی های ایدئولوژی نئولیبرالیسم محضرتان تقدیم خواهد شد که بواسطه این ویژگی ها و شاخص ها می توان به خوبی نئولیبرال ها و سیاست هایشان را شناخت.
@taammolatenazari
تأمُّلاتِ نظری
📚 پیرامونِ چیستی و مختصاتِ #نئولیبرالیسم [بخش چهارم] 🔰 مقدمه: عالَم غرب مدرن از اوایل قرن بیستم وار
🔰 ویژگی های اصلی #نئولیبرالیسم اجمالا بدین قرار است:
1️⃣ همانندِ سائر ایدئولوژی های عالَم مدرن، ماهیتی سکولار-اومانیستی دارد. از اینرو رویکردش ضد دینی، ظالمانه و استکباری است.
2️⃣ به لحاظ معرفت شناختی تکیه بر نحوی نسبی انگاری شکاکانه دارد و این ویژگی یکی از وجوه ممیزه نئولیبرالیسم از لیبرالیسم کلاسیک است. در واقع بر خلاف لیبرالیسم کلاسیک [ در محدوده عقلانیت تجربی اومانیستی و معرفت شناختی حسی-تجربی و محدود و سوبژکتیویستی کانتی] که به هر حال به سطح و حد محدودی از معرفت قائل بود [ هز چند که معرفتی مبتنی بر وهم اندیشی اومانیستی بود] نئولیبرالیسم نوعا به نسبی انگاری معرفتی و شکاکیت نزدیک است و این ویژگی آن، ریشه در پیوندهای نزدیک نئولیبرالیسم با نوسوفسطایی گری پست مدرن دارد.
3️⃣ نئولیبرالیسم در قلمرو مباحث انسان شناسی، بیش از آنکه به روایت لاک از "حقوق طبیعی" و "قرارداد اجتماعی" باور داشته باشد، اجتماع انسانی را به مثابه یک "بازار عرضه و تقاضا" می پندارد که منطقِ "فایده-هزینه" بر آن حاکم است. این نیز یکی دیگر از وجوه ممیزه ی نئولیبرالیسم از لیبرالیسم است.
4️⃣ در نئولیبرالیسم، مفهوم عقلانیت تجربی مدرن به نازلترین مراتبِ خود تنزل می کند و همه ی شئون و وجوه آن تابعِ منطقِ "هزینه-فایده" و الگوی "عرضه-تقاضای" بازاری می شود. در لیبرالیسم کلاسیک، ایدئولوگ هایی مثلِ آدام اسمیت و یا متفکری چون کانت اگرچه در کل از #سودانگاری لیبرالی تبعیت می کردند و تفسیری سودانگارانه ی اومانیستی از انسان داشتند، اما نحوی تفاوت و تمیز میانِ #رفتار_اقتصادی و #رفتار_اخلاقی در بشر مدرن قائل می شدند. اما نئولیبرالیسم به صورتی وقیحانه تمامی انگیزه ها و محرک ها و افعال آدمی را در ذیلِ منطقِ #فایده_هزینه و بر پایه الگوی بازار سرمایه [مقصود بازار مدرن است و نه بازارهای سنتی ما قبل مدرن و شرقی] تحلیل می کند.
5️⃣ نئولیبرالیسم در اخلاقیات نیز بر نحوی نسبی انگاری عمیق تأکید دارد و در مواردی اصلا منکر وجود و یا ضرورت وجود اخلاق می گردد. این مؤلفه ی نئولیبرالیسم نیز در پیوند با صبغه ی پسامدرن این ایدئولوژی قرار دارد.
6️⃣ نئولیبرالیسم به تبع صبغه ی پسامدرن خود، به تردید در هر نوع معنا پرداخته است و بدین سان صبغه ای آرمان گریز دارد. ایدئولوگ های نئولیبرالیست #اولا: ایدئولوژی را مجموعه ای متصلّب، بسته، خشن، استبدادی و غیرعقلانی از آراء و احکام می نامند و #ثانیا: با مساوی فرض کردنِ هر نوع آرمان گرایی با آنچه ایدئولوژی نامیده اند به انکار و نفی هر نوع آرمان گرایی و تخطئه هر نوع آرمان و اصول گرایی آرمانی می پردازند. نئولیبرالیسم از طریق تخطئه هر نوع آرمان گرایی و تعهد آرمانی در مسیرِ ایفای نقش به منظور حفظ سلطه ی استکبار غرب مدرن و پیشبرد پروژه ی جهانی سازی نئولیبرال می کوشد.
7️⃣ لیبرالیسم کلاسیک در قرونِ شانزده تا هجده و در مواردی نوزده در مبارزه علیه رژیم ها و سلسله مراتب فئودالی و سلطنت های خودکامه نحوی صبغه ی اعتراضی داشت و دعوی انقلابی گری می کرد. اما #نئولیبرالیسم به مثابه ایدئولوژی سرمایه داری در دورانِ آغاز احتضار غرب مدرن و در روزگار شورش ها و جنبش های انقلابی و عدالت طلبانه ضد غرب مدرن و استکبارستیزانه و ضد سرمایه داری نوعا از #انقلاب وحشت دارد و می کوشد تا به تخطئه هر نوع حرکتِ انقلابی و آرمان گرایی انقلابی و تردید افکنی در ماهیت و سرانجام انقلاب ها بپردازد.
🔰 اما ویژگی های اقتصادیِ نئولیبرالیسم بدین شرح است:
8️⃣ پایه اصلیِ تئوری های اقتصادی نئولیبرالیسم بر تفسیری نئولیبرالی از مکتب اقتصاد نئوکلاسیک و آموزه های مکتب اتریش و لودویگ فون میزس و مکتبِ پول گراییِ میلتون فریدمن قرار دارد. هایک و فریدمن را می توان پدرانِ بنیان گذار نئولیبرالیسم بویژه در اقتصاد دانست.
9️⃣ تقلیل عقلانیت تجربی مدرن به نازلترین مراتبِ منطقِ سودمحورانه فایده-هزینه سبب شده است که نئولیبرالیسم، بیش از لیبرالیسم و سوسیال دموکراسی لیبرال، وجه تفکر گریزانه پیدا کند. نحوی پیوند نزدیک میانِ نئولیبرالیسم و نحوی پراگماتیسم سطحی سوداگرانه دیده می شود.
0️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم در حرف، نظر و شعار #آزادسازی_تجارت و #احیای_سرمایه_داری_رقابتی و ایجاد فضای رقابت به منظور بالا بردن حق انتخاب مشتری سر می دهد اما در عمل به نفعِ کمپانی های کلانِ سرمایه داری سرسخت ترین صور انحصار را ایجاد می کند. نئولیبرالیسم، ایدئولوژی کلان سرمایه داری انحصاری جهانی در متأخرترین مرحله ی حیات آن است.
1️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم مخالفِ سیاست های حمایتی دولت های سوسیال دموکرات [ در قلمروهای آموزش و بهداشت و بیمه بیکاری و ارائه خدمات حمایتی اجتماعی] است و به منظور افزودنِ بر سود و سرمایه ی سرمایه داران همه ی این سیاست ها را تعطیل کرده است و همین امر موجب تشدید فشار بر طبقات کم درآمد و فقر بیشتر آنها گردیده است.
تأمُّلاتِ نظری
📚 پیرامونِ چیستی و مختصاتِ #نئولیبرالیسم [بخش چهارم] 🔰 مقدمه: عالَم غرب مدرن از اوایل قرن بیستم وار
2️⃣1️⃣ نئولیبرال ها در اجرای سیاست های اقتصادی خود و به منظور مقابله با بحران های ذاتی رژیم های سرمایه داری به استفاده از سیاست های پولی و مالی اعتقاد ویژه ای دارند.
3️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم با هر نوع تشکل و نهادی که خارج از #بازار_سرمایه_مدرن و سیطره ی آن باشد مخالف است. از اینرو دولت های نئولیبرال با تمام قوا به مقابله و مبارزه برای تضعیف و یا نابودی اتحادیه های کارگری و صنوف مختلف پرداخته اند. البته نئولیبرال ها برای نفوذ در کشورهای پیرامونی و نیمه پیرامونی و براندازی حکومت های مستقلی که تابع آمریکا نیستند، اقدام به سازماندهی تشکل هایی تحت عنوان N.G.O کرده اند. "ان جی او ها" در واقع هسته های سلولی سازماندهی اجتماعی به منظور راه اندازی کودتاهای رنگیِ نئولیبرالی است که استراتژی های نئولیبرالیست برای ایجاد تغییرات دلخواه خود در کشورهایی که رژیم های مستقل از سلطه ی آمریکا و کشورهای متروپل سرمایه داری دارند تدارک دیده اند.
4️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم همچون لیبرالیسم، ایدئولوژی عمیقا فردانگارانه است و آزادی نفسانی فردانگارانه را در کانون توجه خود قرار داده است. البته وجه اقتصادی آزادی خواهی نئولیبرالی شدیدا رنگِ هزینه-فایده بازار دارد.
5️⃣1️⃣ نئولیبرال ها به منظور پیشبرد سیاست های جهانی سازی نئولیبرالی خود هر جا که نیاز بوده است از خشن ترین و وقیحانه ترین روش های تجاوز نظامی و اشغال سرزمین ها و کشورها استفاده کرده اند.
6️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم حتی شدیدتر از لیبرالیسم کلاسیک معتقد به عدم دخالت دولت در اقتصاد است. اما در مواقعی که منافع سرمایه داران در خطر بوده است [ نظیر ورشکستگی بانک ها در آمریکا در پی رکود سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹] بی شرمانه از ضرورت دخالت دولت به منظور جبرانِ ضرر سرمایه داران و حفاظت از منافع آنان دستورالعمل صادر کرده و آنرا اجرا نموده اند.
7️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم معتقد به #مقررات_زدایی گسترده در تمامی عرصه های بانکی و مالی و کل بازار و در ارتباط با اتحادیه های کارگری و تمامی قوانین و مقررات حمایتی از مزد بگیران و اقشار فرودست اجتماعی است. نئولیبرال ها از طریقِ اعمالِ سیاستِ مقررات زدایی به دنبال توانمند کردن بیش از پیش سرمایه داران در بهره کشی از نیروی کار و افزایش نرخ سودشان هستند.
8️⃣1️⃣ نئولیبرال ها به تقویت سفته بازی و بورس بازی و سیاست های مونتاریستی در جهتِ انباشتِ بیش از پیش سرمایه و افزونی سود نامشروع سرمایه داران تمایل زیادی دارند و استفاده از این روش ها را یکی از راه های افزودن بر #نرخ_سود سرمایه داران می دانند. البته تداومِ این سیاست ها موجبِ ترکیدنِ حباب بورس بازی و ظهور بحران های عظیم مالی گردیده است.
9️⃣1️⃣ نئولیبرالیسم، تفسیری فردانگارانه از اجتماع دارد و اصلا به وجود اجتماع باور ندارد. در انسان شناسی نئولیبرال هر فرد یک اتم نفسانیت مدار کاسب کار است که هیچ وجه اخلاقی و آرمانی و اعتقادی ندارد و همه ی زندگی نیز یک بازار بزرگ خرید و فروش است و حق و حقوق انسان ها بر پایه ی میزان دارایی شان و میزان قیمتی که می توانند برای خرید کالا و خدمات بپردازند، تعیین می شود. اینگونه است که سیطره ی ایدئولوژی نئولیبرالیسم منجر به عمیقترین و شديدترين تنزل و انحطاط اخلاقی و روحی برای بشر معاصر می شود.
@taammolatenazari
🔸️ میانگینِ سنیِ وزرایِ پیشنهادی؛ ۵۹.۸ سال
✍️🏼 همانطور که سابقا هم عرض کردم؛ نسبت به عملکرد آتیِ چهار ساله ی دولت چهاردهم خوشبین نیستم و کما کان احساس نگرانی دارم. اطرافیان و حلقه ی مشاورینِ رئیس جمهور منتخب که او را احاطه کرده اند؛ نه از بُنِ دندان معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی هستند و نه دلبستگی حقیقی به ایران اسلامی مان دارند. ایشان دلباختگانی هستند که کعبه ی آمال شان غرب است و تمام تلاش شان را در جهت اجرایی کردن سیاست های نئولیبرالی در حاکمیت به کار خواهند گرفت. معتقدم رئیس جمهور پزشکیان در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها به شدت متأثر از حلقه ی مشاورین اطرافش است.
پ.ن: امیدوارم مجلس با بررسی دقیق کابینه، اندکی از این احساس نگرانی بکاهد. علی ای حال در چهار ساله ی آتی، نئولیبرال ها بیش از پیش در حاکمیت خواهند تاخت.
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 به زودی وارد اندیشه های اقتصادی #سوسیالیست ها و #مارکسیست ها خواهیم شد.
تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 به زودی وارد اندیشه های اقتصادی #سوسیالیست ها و #مارکسیست ها خواهیم شد.
امشب به اذن الله سلسله مباحث تاریخ عقائد اقتصادی رو مجددا شروع خواهم کرد. بخش عقائد اقتصادی سوسیالیست ها و مارکسیست ها
✍🏼 مناظره ی چند شب پیش [۲۰ مرداد] دکتر منان رئیسی و دکتر حناچی پیرامون ماجرای #مسکن رو پیشنهاد اکید دارم دوستان دغدغه مندِ عرصه ی اقتصاد از تلوبیون حتما تماشا بفرمایند. [شبکه ۴ برنامه ی شیوه.] تماشای این دست مناظرات کمک می کنه تا بهتر و دقیقتر فضاها و شرایطِ اقتصادی و حتی سیاسیِ کشور در حوزه های گوناگون رو درک و فهم کنیم و سپس کنش گری معقول و سنجیده ای داشته باشیم.