⭕️از خدا می خواهم مسلمین را به تکالیفی که خدا به عهده آنها گذاشته متوجه فرماید
🔹با حلول #شهر_مبارک_رمضان ماه رحمت و غفران و برکت از خداوند متعال مسالت مینمایم که عموم مسلمین را بیش از پیش به تکالیف و مسئولیتهایی که خداوند عالم به عهده آنها گذاشته است متوجه فرماید؛ مسئولیت حفظ قوانین الهی و عمل به قرآن کریم که اساس عَوْد عظمت و مجد اسلام و مسلمین است مسئولیت حفظ وحدت کلمه و مراعات اخوت ایمانی که ضامن استقلال ممالک اسلامی و خروج از نفوذ استعمار است؛ مسئولیت گذشتن از منافع شخصی و فداکاری در راه به دست آوردن آنچه تا کنون به واسطه اختلاف کلمه از دست دادهاند؛ مسئولیت سنگین دولتهای ممالک اسلامی در عمل به قرآن، اسلام و بیرون رفتن از قید استعمار و بودن در خدمت ملت اسلام؛ مسئولیتهایی که در عصر حاضر شاید از اعصار گذشته بیشتر باشد.
بیانات حضرت امام در پیام به عموم مسلمین و دولتهای اسلامی و عربی ۵۱/۷/۱۹
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
جزء+دوم++قرآن+کریم+با+صدای+استاد+پرهیزکار+صوت+.mp3
13.78M
تلاوت جزء دو قرآن کریم
@TasnimNews
⭕️به بهانه کمک به فقرا، ثروت اغنیا را گرفتند!
🔹در اوایل کمونیست، بلشویکها در بخارا، شبها با سر و صورت پوشیده وارد خانههای ثروتمندان و سرمایه داران میشدند و اموال و طلاها و زیورهای زنان آنها را غارت میکردند؛ ولی روز که میشد با مردم هم صدا میشدند که دزدها را بگیرید! آری، ما #دنیاداری را هم باید از انبیاء علیهم السلام یاد بگیریم؛ و گرنه کاری میکنیم که بر ضد ما تمام میشود. اگر تو به دادِ همسایهات نرسی و شبها او را گرسنه بگذاری، وقتی دزدی آمد و خواست اموال تو را بدزدد، آیا همسایهات تو را خبر و یا کمک میکند. و یا میگوید: بگذار بدتر از این بر سرش بیاید؟! در کلمات علی علیه السلام است که: «وَ لَعَل بِالْحِجازِ أَوِ الْیمامَةِ مَنْ لا طَمَعَ لَهُ فِی الْقُرْصِ، وَ لا عَهْدَ لَهُ بِالشبَعِ». [۱] شاید در حجاز یا یمامه کسی به یک گرده نان نیازمند بوده و یا گرسنه باشد!
پی نوشت:
[۱] نهجالبلاغه، نامه ۴۵؛ مستدرک الوسائل، ج۱۶، ص۳۰۱؛ ارشاد القلوب، ج۲، ص۲۱۴
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۵۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️رشد اقتصادی همراه با عدالت
🔹واقعاً اگر در کشور [رشد] اقتصادی همراه با #عدالت به وجود بیاید، همهی #زمینههای_پیشرفت فعّال خواهد شد و کشور به پیشرفت واقعی خواهد رسید؛ یعنی #اقتصاد یک چنین نقش محوری دارد. ثانیاً ما در این ده سال گذشته، در دههی ۹۰، در واقع مواجه بودیم با انباشت چالشهای اقتصادی که خب انسان بایستی از اینها به یک نحوی خلاص بشود. باید انشاءالله دربارهی #مسائل_اقتصادی درست #فکر کرد، درست #عمل کرد و #حرکت کرد تا برای ملّت وسایل آسایشی در این زمینه انشاءالله به وجود بیاید...
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
متن_و_صوت_دعای_روز_سوم_ماه_مبارک.mp3
1.58M
🤲 دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
@TasnimNews
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ويژگی های دين و شريعت خاتم (بخش اول)
💠با دقت و تتبع در آثار بزرگان ميتوان در مجموع شش ويژگی را برای #دين_اسلام استقصا كرد و برشمرد:
1⃣«منسوخ نمودن شريعتهای پيشين»؛ با #ظهور_دين_اسلام، ديگر اديان آسمانی اعتبار و حجيت خود را از دست دادهاند و هر انسان مكلف و آگاهی ملزم به پذيرش دين اسلام است. [۱] اگرچه قران كريم بين پيامبران فرق نميگذارد و ايمان به همه كتابهای آسمانی و همه پيامبران را از صفات مؤمنان به شمار میآورد [۲]، ولی اين تفاوت بين #قرآن و ديگر كتابهای آسمانی و نيز بين #پيامبر_اسلام (ص) و ساير پيامبران وجود دارد، كه اعتقاد به نبوت پيامبران پيشين و كتابهای آنها مستلزم عمل طبق دستورها و تعاليم آنها نيست، برخلاف #دين_اسلام كه اعتقاد به حقانيت آن، از عمل طبق آموزهها و دستورهای آن جدايى ناپذير است و اين نيست مگر بدين دليل كه #شريعت_اسلام #ناسخ شريعتهای پيش از خود است؛ به خصوص با توجه به اين امر كه در #كتابهای_آسمانی_گذشته #تحريف واقع شده و صبغه الهی و قداست آن خدشهدار شده است. [۳] از مجموع آيات قرآن استفاده ميشود #اختلاف_شرايع با يكديگر از نوع تباين نبوده است؛ بلكه #خطوط_اصلی و #احكام_كلی آنها - مانند نماز، روزه، زكات - #مشترك و يكسان بوده، از دو جهت با هم تفاوت داشتهاند: يكی از نظر #تفصيليافتنجزئياتاحكام و #تكميل_شرايع با گذشت زمان و به تناسب استعداد و توانايى مخاطبان [۴]، و ديگر از نظر نسخ پارهای از احكام و جايگزين شدن احكامی ديگر، به اقتضاء شرايط زمانی [۵]؛ به عنوان مثال بعضی از چيزهايى كه در شريعت حضرت موسی (ع) بر بنی اسرائيل حرام شده بود، در شريعت حضرت عيسی (ع) حلال گرديد [۶].
🔷به عبارتی مجموعه دستورهای اخلاقی و احكام عملیای كه براى تنظيم روابط انسان با خود، خدا، طبيعت و ديگر انسانها معين شده - كه اصطلاحاً شريعت ناميده ميشود - به مرور زمان، و به تدريج، تكميل شده و در بعضی موارد تغيير پيدا كرده تا اين كه در #شريعت_اسلام صورت نهايی و #كامل خود را يافته است. بديهى است طبق اين نوع نگرش به نسبت شرايع با يكديگر، با در اختيار داشتن آخرين و كاملترين دستورالعمل زندگی، جايى برای عمل به شريعتهای گذشته باقی نمیماند. به نظر علامه طباطبايى (ره) از آيه «و انزلنا اليك الكتاب مصدقاً لما بين يديه من الكتاب و مهيمناً عليه؛ [مائده، ۴۸] و كتاب آسمانی (قرآن) را به راستی و درستی به سوى تو فرو فرستاديم، در حالی كه تصديق كننده كتابهای پيشين و حاكم بر آنهاست»، ميتوان اين معنا را استنباط كرد. در اين آيه خداوند #قرآن را هم مصدّق كتابهای آسمانی گذشته توصيف ميكند، كه بيانگر عدم بينونت و جدايى بين شرايع است، و هم مهيمن بر آنها، تا گمان نشود اسلام شرايع قبلی را بدون هيچ گونه تغييری و بیكم وكاست ابقاء نموده است، بلكه با #نسخ و #تكميل_احكام، در آنها دخل و تصرف كرده است [۷].
2⃣«نسخ ناپذيری و جاودانگى»؛ #قرآن_كريم در بيان اين ويژگی ميفرمايد: «... و إنّه لكتاب عزيز - لا يأتيه الباطل من بين يديه و لا من خلفه تنزيل من حكيم حميد؛ [فصلت، ۴۱ و ۴۲] و به راستی آن كتابی ارجمند است - از پيش روی آن و از پشت سرش #باطل در آن راه نمیيابد؛ فرو فرستادهای است از حكيمی ستوده». علامه طباطبایی در تفسير آيه مينويسد: «راه يافتن #باطل به قرآن... به اين است كه تمام يا بخشی از معارف حق آن ناحق گردد، يا احكام و شرايع آن و نيز دستورهای اخلاقی آن، همگی يا برخی از آنها، لغو شده، عمل به آن سزاوار نباشد». [۸] به طور كلى، راه يافتن باطل به قرآن را به سه صورت ميتوان فرض نمود: الف) وقوع تحريف در آن؛ ب) نسخ و بطلان به وسيله كتاب آسمانی ديگر؛ ج) دروغين بودن خبرهای آن. و از آنجا كه آيه، مطلق است، #هر_نوع_باطلی را و از جمله نسخ به وسيله كتاب آسمانی ديگر را رد ميكند؛ بنابراين #اعتبار_دين_اسلام و #كتاب_آسمانی_آن، #قرآن، هميشگی و #جاودانی است و به زمان خاصی محدود نميشود. [۹] #ادامهدارد...
پی نوشتها:
[۱] ر. ش به: محمد تقی مصباح يزدی، معارف قرآن، ج ۵ (راهنما شناسی)، ص ۵۴
[۲] بقره، ۲۸۵
[۳] ر. ش به: محمد تقی مصباح يزدی، راهنما شناسی، ص ۳۳۵ و ۳۳۶ و نيز ص ۳۵۹ و ۳۶۰
[۴] ر ش به: محمد حسين طباطبايى، الميزان، ج ۱۰، ص ۶۴
[۵] ر ش به: محمد تقی مصباح يزدی، معارف قرآن، ج ۵، ص ۳۶
[۶] ر ش به: آل عمران، ۵۰
[۷] ر. ش به: محمد حسين طباطبايى، الميزان، ج ۵، ص ۳۴۹
[۸] محمد حسين طباطبايى، الميزان فی تفسير القرآن، ج ۱۷، ص ۳۹۸
[۹] ر. ش به: جعفر سبحانی، الهيات، ج ۲، ص ۴۶۹ و ۴۷۰
نویسنده: مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علميه
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان.mp3
1.95M
🤲 دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
@TasnimNews