✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️موسیقی مبتذل چه آثار زیانباری بر سلامت روان فرد و جامعه دارد؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸گرچه رواج فوق العاده انواع #موسیقى مانع از آن است که بسیارى از افراد در این باره درست فکر کنند و منطقى بیندیشند، و مطابق طرز تفکّر نادرستى که عدّه اى به آن سخت پایبندند (متداول شدن هر چیز را دلیل بر بى عیب بودن آن مى گیرند) حاضر به مطالعه در اطراف اثرات شوم و زیانبار #موسیقى نیستند، اما افراد واقع بین هیچ گاه به این مقدار قناعت نخواهند کرد و براى پى بردن به واقعیّت ها، عليرغم شیوع آنها همواره مى کوشند و مطالعه مى کنند.
🔹در بخش قبلی این نوشتار گفته شد گاهی اثر تخدیری موسیقی بقدری قوی است که انسان عقل و هوش خود را چنان از دست میدهد که دست به حرکات غیرعادی میزند. فیالمثل وقتى #تخدیر_موسیقى قوى گردید، قدرت قضاوت صحیح از انسان سلب مى گردد. دیگر نمى تواند خوب و بد را در حدّ واقعى خود درک کند. چه بسا وقتى تحت تأثیر عوامل مرموز کشش هاى صوتى قرار گرفت، و عقل و اندیشه و نیروى تشخیص او اسیر جذبه آهنگ هاى تند موسیقى گردید، بسیارى از اعمال ناشایست که در حالت عادى آن را شایسته شأن و انسانیّت خود نمى داند، مرتکب مى گردد. تصوّر نمى کنم این قسمت از گفتار ما احتیاج به ذکر مثال و بیان نمونه داشته باشد؛ زیرا هر فرد بیدارى توجّه دارد که رقص هاى دسته جمعى و شب نشینى هایى که مردان بیگانه با زنان بیگانه به پایکوبى و دست افشانى مشغول مى گردند، همواره توأم با آهنگ هاى تند موسیقى بوده و ارتعاش اصوات موسیقى آن چنان سرپوشى بر روى عقل و ادراک افراد مى گذارد که انجام دادن هر گونه عمل دور از مقام انسانیّت براى آنها سهل و آسان است.
🔹چه تخدیرى بالاتر از این! وقتى که انسان تحت نفوذ زیر و بم آهنگ موسیقى قرار گرفت، یک نوع رخوت و سستى بر اعصاب مستولى شده، و از مفاهیم انسانى جز شهوترانى، عشقبازى و جمال پرستى چیزى در برابر دیدگان بى فروغ عقل وى مجسّم نمى گردد؛ و آن چنان سرپوش روى ادراک و نیروى خرد گذارده مى شود که مفاهیم مقدّسى به نام رحم، مرّوت، عفّت، حیا، امانت، مساوات، برادرى، مجد و عظمت، کوشش و فعّالیّت، مبارزه و استقامت در راه هدف، به دست فراموشى سپرده مى شود. جاى گفتگو نیست که از روز نخست، الکل و #موسیقى از بزرگترین وسیله هوسرانى براى مردان و زنان شهوتران بود و در مواقع خاصّى براى تخدیر اعصاب به آن پناه مى بردند. درست است که #اسلام هرگز انسان را از لذایذ طبیعى باز نمى دارد، ولى از آن لذایذ زودگذر که از طریق «تخدیر اعصاب» و «تحریک غرایز شهوانى» پیدا مى شود و انسان را از حالت طبیعى بیرون مى برد، جلوگیرى مى نماید.
🔹آیا جاى گفتگوست که یکى از عوامل انحطاط اخلاقى همین صفحات و تصنیف هاست و آیا آهنگ های فریبنده و تحریک آمیز موسیقى به شیوع فساد و اعمال دور از عفّت دامن نمى زنند و آواز گرم زنان و دختران توأم با آهنگ هاى شهوت انگیز موسیقى، روح عشقبازى را در جوانان ایجاد نمى کند؟! وانگهى، آیا قلبى که مملوّ از نغمه هاى شهوت انگیز و تصنیف هاى عاشقانه گردید، در آن جایگاهى براى «یاد خدا» باقى مى ماند؟! آیا دلى که در گرداب آوازهاى عاشقانه و ارتعاش امواج موسیقى فرو رفت مى تواند به فکر بینوایان و درماندگان باشد؟ آیا چیزى که پدیدآورنده این عوامل سوء باشد مى تواند در یک شریعت آسمانى حلال گردد؟! نتیجه اینکه آهنگ هاى موسیقى هم آثار زیانبخش تخدیر اعصاب را دارد و هم از نظر اخلاقى یک سلسله شهوات را در انسان زنده مى کند. از نظر بهداشتى نیز ثابت شده زیاد شدن مرگ و میرهاى ناگهانى در عصر ما عوامل و علل مختلفى دارد که یکى از آنها شیوع موسیقى است؛ زیرا موسیقى عامل هیجان است، و هیجان یعنى به هم خوردن تعادل اعصاب مردمى که اعصابشان شب و روز زیر نغمه هاى گوناگون موسیقى بمباران مى شود و در آستانه سکته هاى قلبى و مغزى قرار مى گیرند.
📕پاسخ به پرسش های مذهبی، آیات عظام مکارم شیرازی و جعفر سبحانی، مدرسة الإمام علی بن أبیطالب(ع)، چ دوم، ص ۳۵۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#موسیقی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ رسانهای چیست؟ (بخش اول)
🔸 #جنگ_رسانه_ای از واقعیتهای تعیینکننده در عرصهی بینالملل بوده و در دهه های اخیر خصوصاً در وضعیتهای بحرانی همچون جنگ، نقشآفرین است. در این نوشتار تلاش شده تا با بازخوانی برخی مؤلفههای جنگ رسانهای، مؤلفههای اصلی آن معرفی شود.
🔹مفهوم #جنگ را میتوان از زوایای گوناگون موردنقد و بررسی قرار داد. در ادبیات سیاسی و نظامی، واژهی «جنگ» با واژگان گوناگونی در قبل و بعد خود به کار رفته میرود و بر اساس معیارهای مختلف، دستهبندیهای گوناگونی از آن ارائه شده است. تعابیری همچون «جنگ نظامی»، «جنگ نرم»، «جنگ سایبری» و… از این قبیلاند. ازجمله فواید و آثار استفاده از این تعابیر و دستهبندیها، تشریح نوع جنگ و ویژگیهای آن برای شناخت بهتر است. ضمن اینکه این تعابیر، میتواند بهنوعی سیر تطوّر جنگها را نیز نشان دهد. [۱]
🔹 #جنگ_رسانه_ای در مفهوم بسیط و همهجانبهی خود، دامنهی بسیاری از #اقدامات_روانشناختی، #فنون_نفوذ، #تاکتیکهای_ارتباطی و رسانهای را دربر میگیرد. #مفهوم_جنگ_رسانهای به لحاظ تعریف با چند مفهوم قرابت معنایی دارد. در واقع با برداشتن «دانهی مفهومی» جنگ رسانهای، «خوشهی مفهومی» آن برداشته میشود که شامل مفاهیمی از قبیل پروپاگاندا، دیپلماسی عمومی، جنگ نرم، قدرت نرم، قدرت رسانهای، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی رسانهای، افکار عمومی، جنگ روانی، عملیات روانی، تهدید رسانهای، قدرت رسانهای و… است. معمولاً با اندکی تسامح، برخی از این اصطلاحات در جایگاه مترادف هم به کار برده میشوند.
🔹از آنجا که جنگهای نوین عموماً نیازمند تأیید افکار عمومی، ارائهی تصویر مدنظر از خود و دیگری هستند، #رسانهها کارکرد ویژهای در آنها یافتهاند و هر آنچه تحت عنوان جنگ روانی، پروپاگاندا و… قرار میگیرد، به نوعی اشاره به #کاربرد_رسانهها برای تصویرسازی و تصوّرسازی دارد. همانند بسیاری از مفاهیم حوزههای علوم انسانی، #جنگ_رسانه_ای نیز دارای تعاریف گوناگونی است و افراد مختلف از دیدگاه خود، این مفهوم را تشریح کردهاند. با نگاه به این تعاریف، ضرورت تجمیع تعاریف و ارائهی تعریفی بومی از مفهوم جنگ رسانهای بیشتر نمایان میشود. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] «جنگ عمیق»، وبگاه اندیشکدهی راهبردی تبیین، ۲ دی ۹۵
منبع؛ پایگاه تحلیلی - رسانهای شهید آوینی به نقل از اندیشکده تبیین
#رسانه #جنگ_رسانه_ای #جنگ_نرم #جنگ_روانی #قدرت_هوشمند
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️شیوه های مبارزه با فتنه و فتنه گران
🔹در پاسخ به مسئله، مبنی بر شیوههای مبارزه با #فتنه، میتوان گفت، برای شناخت راهها و روشهای مبارزه با فتنه ابتدا بایستی، ریشههای فتنه و علل شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، و سپس بر اساس این مبانی و ریشهها به مقابله با آن پرداخت. شما تا زمانی که ندانید، ریشههای به وجود آمدن یک #فتنه چیست، شاید نتوانید به علاج آن بپردازید. شناخت ریشهها باعث میشود، از هدر رفت سرمایههای مادی و معنوی که در برخورد با فتنه بکار گرفته میشود، جلوگیری نمود. بر این اساس میتوان موارد زیر را به عنوان مهمترین روشهای مقابله با فتنه مدنظر قرار داد:
1⃣یکی از اولیهترین راهها در این مقابله، همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد، #شناخت_ریشهها و از بین بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنه گران است.
2⃣از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، #پیشگیری قبل از بروز باشد. به این معنی که #نخبگان_جامعه بایستی بر اساس میزان توجهی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند، با به کارگیری تمهیدات مناسب، جلوی بروز و ظهور هرگونه #فتنه را در جامعه بگیرند. این امر نه با زور و قدرت مادی، بلکه با #قدرت_معنوی و #فرهنگی مبنی بر بالابردن سطح فرهنگی جامعه امکانپذیر است.
3⃣سومین راهکار، #تقویت_فکری و فرهنگی جریانهایی است که نقش رهبری و هدایت جامعه را بر عهده دارند. این جریانها تنها چهرههای برجسته سیاسی یا علمی نیستند، بلکه در تمامی مراتب، اعم از روحانی محل، منطقه، اساتید دانشگاهها و افراد تحصیلکرده و اثرگذار در هر محفل سیاسی ـ اجتماعی بایستی دارای آگاهیهای قابل توجهی باشند، تا هجمهها و تندبادهای فتنهانگیز نتواند از میان ایشان یارگیری کند. زیرا که انحراف این جریانها به معنی انحراف و از راهبیرون شدن بخشهای قابل توجهی از جامعه است.
4⃣از دیگر راهکارهای مقابله با فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و جامعه اطمینان معقولانهای به نظرات ایشان داشته باشد.
5⃣بالابردن سطح #بصیرت و بینش در آحاد جامعه که این امر در خصوص اقشار تحصیلکرده از اهمیت قابل توجهی برخوردار میشود. از جمله راهکارهای بالابردن سطح بصیرت و بینش، #مطالعه_نظاممند_تاریخ است. شناخت تحولات تاریخی و ریشههای آن در بسیاری از مواقع مشابهتهایی نیز با مسائل معاصر خواهد داشت که شناخت آن بصیرت و تجربهای مناسب برای مقابله به انسان میدهد.
6⃣توجه به ندای #رهبران_دینی_جامعه که به دلیل ضمانت فکری که در مورد ایشان بیشتر وجود دارد، راحتتر میتوان بر اساس نظرات ایشان راه صواب را دید.
7⃣یکی دیگر از راههای مقابله با #فتنه را میتوان از فرمایش حضرت #امام_حسین علیه السلام در ظهر عاشورا، به دست آورد، ایشان پس از اینکه نصیحتهایشان در سپاهیان سیاهدل یزید اثری نبخشید، در تحلیل این امر فرمودند؛ شکمهایشان از #مال_حرام پر شده، دیگر یارای شنیدن سخن حق را ندارد. از این فرمایش، میتوان تحلیل کرد که یکی از ریشههای پیدایش یک فتنه #زیاد_شدن_انحرافات، و به خصوص خوردن لقمه حرام است. بر این اساس میتوان گفت، یکی از راهکارهای مهم در از بین بردن فتنه، توجه به #مسائل_معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از لقمه حلال است.
منبع: پرسمان
#فتنه #فتنه_گر #فتنه_گران
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یک پسر ایرانی در آمریکا به یک زن تازه #مسلمان آمریکایی میگه مادرم گفته در قرآن خدا نگفته #حجاب واجبه!!!
☝️پاسخ زن تازه مسلمان را ببینید... خیلی جالبه...
🏴 @Roshangari_ir
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهمیت و جایگاه حجاب در روایات اسلامی چگونه بیان شده است؟ (بخش اول)
🔸 #لزوم_رعایت_حجاب و پاسداری از مرزهای عفت و حیا، یکی از #مسلّمات و #واجبات بلكه از #ضروريّات_دين_اسلام است. در زمان ما همه كسانى كه با مسلمانان معاشرت دارند، فهميده اند كه يكى از برنامه هاى تمام فِرَق مسلمين #حجاب است كه كم كم به يك شعار تبديل شده و به آن پايبند هستند. [۱] منشأ این موضوع، توصیه ها و تأکیدها و دستورهایی است که در متون مقدس اسلامی درباره #حجاب و #عفاف بیان شده است. در این بین و در کنار آیات قرآن، احادیث به جا مانده از پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (علیهم السلام) و روایاتی که از سیره آن حضرات حکایت می کند، یکی از مهم ترین منابع استنباط #حکم_حجاب از منابع اسلامی اند. چرا که این موضوع را از جنبه های مختلفی، مد نظر قرار داده اند، به گونه ای که بررسی تمامی آنها به صورت کامل، امری ناشدنی در این نوشته مختصر است. در اینجا فقط به شکلی اجمالی، برخی از آن احادیث و روایات را مورد اشاره قرار می دهیم.
💠ضرورت رعایت حجاب و حدود و اندازه آن
🔹احادیثی از معصومین (علیهم السلام) به دست ما رسیده اند که صراحتا #پوشش_بانوان را مورد تأکید قرار می دهند. در حدیثی امام صادق (ع) می فرمایند: «لَا يَصْلُحُ لِلْجَارِيَةِ إِذَا حَاضَتْ إِلَّا أَنْ تَخْتَمِرَ... ؛ [۲] دختر بایستی باید بعد از بلوغ خمار [روسری] بر سر نهد...». شبیه به این روایت از آن امام (ع)، این بیان نیز نقل شده است که: «بر دختری که به سن بلوغ می رسد، روزه و حجاب واجب است». [۳] محدوده پوشش زنان و کسانی که این پوشش باید در حضور آنها رعایت شود، موضوعی است که این گونه در این بیان نبوی مورد اشاره قرار گرفته است: «نمایان ساختن تمام بدن براى زوج رواست و سر و گردن را مى توان در برابر پسر و برادر آشکار کرد، اما در برابر نامحرم باید از چهار پوشش استفاده کرد: پیراهن، روسرى، پوششى وسیع تر از روسرى که بر روى سینه مى افتد و چادر». [۴]
🔹این روایت نیز از آن جهت که بین پوشاندن موی زنان و دیگر زینت های شان ملازمت ایجاد کرده قابل توجه است: یکی از اصحاب امام صادق (ع) به نام فضیل بن سیار از ایشان روایت می کند که: «سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِاللهِ عَنِ الذِّرَاعَيْنِ مِنَ الْمَرْأَةِ أَ هُمَا مِن الزِّينَةِ الَّتِي قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى: وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِن؟ قَالَ نَعَمْ وَ مَا دُونَ الْخِمَارِ مِنَ الزِّينَةِ وَ مَا دُونَ السِّوَارَيْن؛ [۵] از امام صادق (ع) پرسیدم آیا ساق دست های زنان از زینت است؛ زینتی که خدا فرموده است: «باید زنها آنها را آشکار نکنند»؟ آن حضرت فرمود: آری [ساق دست زن باید پوشیده باشد] و نیز آنچه روسری آن را می پوشاند [مثل گردن] و بالاتر از جای دستبند [مثل ساق و آرنج و بازو] نیز از زینت محسوب می شود [که باید پوشیده شود]». شبیه به این بیان امام صادق (ع)، احادیث دیگری نیز وجود دارند که درباره میزان مجاز پوشیده نبودن زینت زنان وارد شده اند و به صورت ضمنی #ضرورت_حجاب را ایفاد می کنند. این احادیث به صراحت هم لزوم حجاب را برای زنان بیان می کنند و هم حدود و اندازه آن را روشن می سازند. #ادامه_دارد...
پی نوشت ها؛
نوشت:
[۱] ن.ک: كتاب النكاح، مكارم شيرازى، ناصر، انتشارات مدرسه الامام على بن أبیطالب(ع)، چ اول، ج ۱، ص ۵۳
[۲] الکافی، کلینی، دارالكتب الإسلامية، چ چهارم، ج ۵، ص ۵۳۲
[۳] وسائل الشيعة، شيخ حر عاملى، مؤسسة آل البيت(ع)، چ اول، ج ۴، ص ۴۰۹
[۴] تفسير الصافی، فيض كاشانى، مكتبه الصدر، چ دوم، ج ۳، ص ۴۳۰
[۵] الکافی، همان، ج ۵، ص ۵۲۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#حجاب #عفاف #عفت #زن #زنان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️یک آیه
🔸يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
🔹ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیکتر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.
📕قرآن کریم، سوره احزاب، آيه ۵۹
#قرآن #حجاب #عفاف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ رسانهای چیست؟ (بخش دوم)
🔸 #جنگ_رسانه_ای از واقعیتهای تعیینکننده در عرصهی بینالملل بوده و در دهه های اخیر خصوصاً در وضعیتهای بحرانی همچون جنگ، نقشآفرین است. در این نوشتار تلاش شده تا با بازخوانی برخی مؤلفههای جنگ رسانهای، مؤلفههای اصلی آن معرفی شود.
💠جایگاه جنگ رسانهای در «جنگ نرم»
🔹بهطور کلی #جنگ_رسانه_ای قرابت معنایی زیادی با مفهوم #جنگ_نرم دارد و #رسانهها از برجستهترین مؤلفههای این جنگ به شمار میروند. در تعاریف مختلف جنگ نرم، هدف، تحمیل ارادهی گروهی بر گروه دیگر، بدون استفاده از راههای نظامی به چشم میخورد. جوزف نای، از قدرت سخت به «اجبار» و از قدرت نرم به #اقناع تعبیر میکند. او قدرت نرم را «توانایی شکلدهی ترجیحات دیگران» تعریف کرده است و معتقد است #جنگ_نرم شامل هرگونه #اقدام_روانی و #تبلیغات_رسانهای است که جامعه، گروه یا گروههای هدف را نشانه میگیرد و بدون جنگ و درگیری نظامی و گشودن آتش، رقیب را به انفعال یا شکست وا میدارد؛ جنگ رایانهای، اینترنتی، براندازی نرم، راهاندازی شبکههای رادیویی و تلویزیونی و شبکهسازی، از #مصادیق_جنگ_نرم هستند. او بر خلاف برخی از صاحبنظران، اقتصاد و دیپلماسی را زیرمجموعهی قدرت سخت قرار داد و تنها از #رسانه به عنوان #قدرت_نرم نام میبرد. [۱]
🔹از جمله مفاهیمی که به عنوان مکمل قدرت نرم مطرح شده، طرح #قدرت_هوشمند [۲] است. قدرت هوشمند پاسخی است به ناکامیهایی که در مؤلفههای قدرت نرم و قدرت سخت در گذار و گذر زمان تجربه شده است [۳] و در واقع ترکیبی هوشمندانه از دو قدرت سخت و نرم است. از اینرو #جنگ_رسانه_ای میتواند در پازل یک #جنگ_هوشمند تعریف شود و بهطور هماهنگ با قدرت سخت و قدرت نرم، ایفای نقش کند. #ادامه_دارد...
منابع:
[۱] سعید ملکی، داوود حاتمی، «جنگ نرم و راهکارهای مقابله با آن با الهام از دیدگاه مقام معظم رهبری»، وبگاه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تابستان۹۲
[۲] اسمارت پاور
[۳] ارسلان قربانی و دیگران، «قدرت هوشمند؛ تحول نوین قدرت در عصر جهانی شدن»، فصلنامه روابط خارجی، سال سوم، شماره چهارم، زمستان ۱۳۹۰، ص ۱۳۸
منبع؛ پایگاه تحلیلی - رسانهای شهید آوینی به نقل از اندیشکده تبیین
#جنگ_رسانه_ای #جنگ_نرم #جنگ_روانی #رسانه #قدرت_هوشمند
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ اميرالمؤمنين امام علی عليه السلام:
🔸رُبَّ فِتْنَةٍ اءَثارَها قَوْلٌ.
🔹بسا #فتنه كه از يك گفته خيزد.
📕شرح غررالحكم ، ج ۴
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️دعوت به آشوب، بازی تکراری دشمن
🔹 #آشوب، به عنوان ترفندی تکراری در سالهای اخیر، مورد استفاده #دشمن علیه انقلاب و نظام اسلامی قرار گرفته است. #هدف_دشمن از راه اندازی #اغتشاشات_خیابانی، ناکارآمد نشان دادن نظام و حاکمیت اسلامی است. #نظام_اسلامی در مدت بیش از چهار دهه حیات مبارک خود، آماج حملات زیادی از سوی #دشمنان داخلی و خارجی بوده است. دشمن به ویژه در سالهای اخیر #نظام_جمهوری_اسلامی را بزرگترین مانع برای رسیدن به اهداف خود در آسیای غربی و تثبیت و توسعه استیلایش بر خاورمیانه میداند؛ از این رو با استفاده از حربههای مختلفی مانند ترور، فشار اقتصادی، تفرقه، ارعاب و ترس، قطع روابط سیاسی، آشوب و... تلاش میکند تا نظام اسلامی را ساقط و آن را از مبادلات سیاسی دنیا حذف کند.
💠دعوت به آشوب به نام مطالبهگری
🔹 #دشمن به سبب ناکارآمدی روشهای مختلف، برای ضربه به ملت و نظام اسلامی روی راهبرد #آشوب حساب ویژهای در این سالهای اخیر باز کرده است. آنها در ترفندهای فتنهگون خود تلاش میکنند تا عامل ساقط نشدن نظام اسلامی را به ترس مردم از روحانیت و سازمانهای دفاعی جمهوری اسلامی، مانند سپاه گره بزنند و تنها راه شکست این حصر را قرار دادن مردم در مقابل نظام اسلامی به نام مطالبهگری میدانند. دشمنان داخلی و خارجی متفق هستند تنها راه نابودی نظام اسلامی، از بین بردن انسجام اجتماعی، امنیت و آرامش، و کشاندن مطالبات و اعتراضات به سمت #آشوب و #هرجومرج است؛ در همین راستا در سالهای اخیر، در حمایت آشکار از پروژههای صهیونیستی و در تکمیل نقش #رسانه_های_معاند، #عملیات_روانی علیه مردم را کلید زدهاند.
🔹از اینرو، از کوچکترین موقعیتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای کشاندن مردم به خیابانها و ایجاد ناامنی استفاده نموده و در صددند تا از این طریق، پشتوانهی «جمهوریت» را از نظام بگیرند. با تمام این خباثتها و نیرنگهای عوامفریبانه، دستاوردی غیر از شکست برای دشمنان حاصل نشده است؛ چرا که همیشه از حمایت الهی از نظام اسلامی و پیوند قلبی عمیق مردم با اسلام و انقلاب و نهادهای برخاسته از آن، از جمله نهاد روحانیت و سپاه پاسداران، غافل بودهاند، که نمودی از این پیوند ناگسستنی را میتوان در بدرقه میلیونی مردم در تشییع جنازه حاج قاسم سلیمانی و مرحوم آیت الله بهجت مشاهده کرد.
💠نقش مردم در نظام اسلامی مقابل فتنهها
🔹در مقابل #فتنهها، مردم باید با اتحاد و یکپارچگی و اطاعت پذیری از فرامین رهبری مقابل این تفکر ضد انقلابی ایستاده و نقشههای آنان را با بصیرت خود خنثی کنند. هر چند مطالبهگری، حق حقوقی و قانونی مردم است، اما نباید فراموش کرد که #دشمنان گاهی این مطالبه به حق را به نفع خود وعلیه انقلاب مصادره میکنند؛ در چنین حالتی مردم باید هوشیارانه صف خود را از اغتشاشگران و آشوب گران جدا نمایند؛ که تا امروز هم چنین رفتار کرده و نشان دادهاند بصیرت و آگاهی بالایی دارند. البته #عمارهای_انقلاب نیز وظیفه دارند تا با #روشنگری، مرز حق و باطل را روشن کرده و #غبار_فتنه را بخوابانند، تا نامردم از صف مردم جدا و بیحیثیت شوند.
نویسنده: زاهدی مقدم محمد
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر
#دشمن #فتنه #فتنه_گر #فتنه_گران #آشوب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️الطاف و عنایات امام عصر در زمان غيبت
🔹در #زمان_غیبت هم عنایات و الطاف #امام_زمان علیهالسلام نسبت به محبان و شیعیانش زیاد دیده شده؛ باب لقا و حضور بالکلیّه مسدود نیست؛ بلکه اصل رؤیت جسمانی را هم نمیشود انکار کرد!
📕حضرت حجت (عج)، مجموعه بیانات آیتالله بهجت (ره) پیرامون حضرت ولیعصر (عج)، ص ۳۶۱
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#امام_زمان #آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اهمیت و جایگاه حجاب در روایات اسلامی چگونه بیان شده است؟ (بخش دوم)
🔸 #لزوم_رعایت_حجاب و پاسداری از مرزهای عفت و حیا، یکی از #مسلّمات و #واجبات بلكه از #ضروريّات_دين_اسلام است. در زمان ما همه كسانى كه با مسلمانان معاشرت دارند، فهميده اند كه يكى از برنامه هاى تمام فِرَق مسلمين #حجاب است كه كم كم به يك شعار تبديل شده و به آن پايبند هستند.
💠روایات اسلامی و تبیین اهمیت حیاء و عفاف
🔹 #حجاب، پیوند تنگاتنگی با مقوله #عفت و #حیاء دارد، چرا که با #رعایت_حجاب است که این گوهرهای اخلاقی به دست می آید. طبق فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (ع): «أَحْسَنُ مَلَابِسِ الدِّينِ الْحَيَاء؛ نیكوترین پوشش دین، #حیا است». [غررالحكم و دررالكلم، ص ۱۹۳] پیامبر اسلام (ص) نیز تصریح می کند که: «إنَّ اللّهَ يُحِبُّ الحَيِىَّ الحَليمَ العَفيفَ المُتَعفِّفَ؛ خداوند انسان با حياىِ بردبارِ پاكدامنى را كه پاكدامنى مى ورزد، دوست دارد». [الکافی، ج ۲، ص ۱۱۲] بعید نیست که سبب جلب این محبت الهی، همانگونه که أمام علی (ع) فرموده این باشد که «العِفَّةُ رَأسُ كُلِّ خَيرٍ؛ #عفّت، سرآمد هر خوبى است». [غررالحكم و دررالكلم، ص ۶۲] و به همین دلیل نیز امام حسن مجتبی (ع) در تأکید بر حفظ حیا، #بیحیایی را برابر با بی دینی دانسته و فرموده باشد که: «لَا حَيَاءَ لِمَنْ لَا دِينَ لَه؛ آن كه #حیا ندارد، دین هم ندارد». [كشف الغمة فی معرفة الأئمة، ج ۱، ص ۵۷۱] ضرورت پافشاری بر #عفاف ناشی از اهمیت آن برای نفس آدمی است.
🔹امام علی (ع) در تبیین این اهمیت می فرماید: «العَفافُ يَصونُ النَّفسَ و يُنَزِّهُها عَنِ الدَّنايا؛ #عفاف، نفس را ایمن نگه می دارد و آن را از پستی ها دور و پاک می کند». [غررالحكم و دررالكلم، ص ۱۱۰] حتی از آن بالاتر، #عفاف را برترین عبادات معرفی می کند: «افضَلُ العبادَةِ العِفافُ». [الکافی، ج ۲، ص ۷۹] و در جایی دیگر، این ویژگی نفسانی را به وصف «جوانمردی» می ستاید: «العِفَّةُ أفضَلُ الفُتُوَّةِ». [غررالحكم و دررالكلم، ص ۳۷] از امام باقر (ع) نیز وارد شده است که در ترسیم #جایگاه_عفاف فرمود: «مَا عُبِدَ اللَّهُ بِشَيْءٍ أَفْضَلَ مِنْ عِفَّةِ بَطْنٍ وَ فَرْج؛ هیچ عبادتی در پیشگاه خداوند برتر از #عفت در برابر شکم و مسائل جنسی نیست». [الکافی، ج ۲، ص ۷۹] ایشان در کلامی دیگر، اینگونه به آثار و برکات عفاف اشاره می کنند که: «إِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِعَبْدٍ خَيْراً عَفَّ بَطْنُهُ وَ فَرْجُه؛ هنگامی که خداوند خیر و خوبی برای بنده اش بخواهد به او توفیق می دهد که در برابر شکم و شهوت پرستی #عفت پیدا کند». [عيون الحكم و المواعظ، ص ۱۳۱]
🔹و در بیانی دیگر با تعبیری بسیار گویا، اینگونه #عفاف را توصیف می کنند که: «ايُّ جِهَادٍ أَفْضَلُ مِنْ عِفَّةِ بَطْنٍ وَ فَرْج؟؛ کدام جهاد بهتر از #عفت در شکم و در امور جنسی؟» [المحاسن، برقى، ج ۱، ص ۲۹۲] عاقبتِ مواظبت و مداومت بر این مؤلفه تربیتی، اینگونه از سوی امام علی (ع) بیان شده است که: «مَنْ عَفَّ خَفَّ وِزْرُهُ وَ عَظُمَ عِنْدَ اللهِ قَدْرُهُ؛ كسى كه #پاكدامنى ورزد، بار گناه او سبك شود و در پيشگاه خداوند قدر و منزلت او بزرگ گردد». [غررالحکم، ص ۶۲۵] هر آنچه هست، آراستگی به فضیلت #عفاف، ویژگی ای است که می تواند سبب تمایز و برتری هر شخص گردد، آنچنان که از پیامبر اکرم (ص) نیز نقل شده که: «إِنَّ خَيْرَ نِسَائِكُمُ الْوَلُودُ الْوَدُودُ الْعَفِيف؛ بهترین زنان شما، زنان زایا و #عفیفاند». [الکافی، ج ۵، ص ۳۲۴] این اندازه از تأکید بر ضرورت مراعات کردن مرزهای #عفاف در احادیث ائمه معصومین علیهم السلام بدون شک #جایگاه_حجاب را نیز به عنوان مقدمه تحصیل عفاف، برجسته می سازد. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#حجاب #عفاف #عفت #حیا #زن #زنان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مهمترین موقعیت برای تبلیغ
🔹مهمترین برههای و زمان و مکانی که تبلیغ، آنجا معنا میدهد، جایی است که #فتنه وجود داشته باشد. بیشترین زحمت در صدر اسلام و در زمان پیغمبر (ص)، زحمات مربوط به #منافقین بود. بعد از پیغمبر (ص)، در زمان امیرالمؤمنین (ع) زحماتی بود که از درگیری و چالش حکومت اسلامی با افرادی که مدعی اسلام بودند، به وجود میآمد. بعد هم همین جور؛ در دوران ائمه (ع) هم همین جور؛ #دوران_غبارآلودگی_فضا؛ و الّا آن وقتی که جنگ بدر هست، کار، دشوار نیست؛ آن وقتی که در میدانهای نبرد حاضر میشوند، با دشمنانی که مشخص است این دشمن چه میگوید، کار دشوار نیست.
🔹آن وقتی مسئله مشکل است که امیرالمؤمنین در مقابل کسانی واقع میشود که اینها مدعی اسلامند و معتقد به اسلام هم هستند؛ اینجور نبود که معتقد به اسلام هم نباشند، از اسلام برگشته باشند؛ نه، معتقدند به اسلام، راه را غلط میروند، #هواهای_نفسانی کار دستشان میدهد. این، مشکلترین وضع است که افراد را به شبهه میاندازد؛ به طوری که اصحاب عبدالله بن مسعود میآیند خدمت حضرت، میگویند: چرا باید شک کنند؟ این #شک_خواص، پایه حرکت صحیح جامعه اسلامی را مثل موریانه میجود. اینی که خواص در #حقایق_روشن تردید پیدا کنند و شک پیدا کنند، اساس کارها را مشکل میکند. مشکل کار امیرالمؤمنین، این است. امروز هم همین است. امروز در سطح دنیا که نگاه کنید، همین جور است؛ در سطح داخل جامعه خودمان که نگاه کنید، همینجور است؛ #تبیین لازم است.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۹/۲۲
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ رسانهای چیست؟ (بخش سوم)
🔸 #جنگ_رسانه_ای از واقعیتهای تعیینکننده در عرصهی بینالملل بوده و در دهه های اخیر خصوصاً در وضعیتهای بحرانی همچون جنگ، نقشآفرین است. در این نوشتار تلاش شده تا با بازخوانی برخی مؤلفههای جنگ رسانهای، مؤلفههای اصلی آن معرفی شود.
💠جنگ رسانهای و دو مفهوم «پروپاگاندا» و «دیپلماسی عمومی»
🔹از دیگر مفاهیم نزدیک به #جنگ_رسانهای میتوان به دو مفهوم نسبتاً شناختهشده و قدیمیتر از آن - یعنی «پروپاگاندا» و «دیپلماسی عمومی» - اشاره کرد؛ #پروپاگاندا عبارت است از «منتشر ساختن» یا «ترویج کردن» پارهای از افکار و دیدگاهها با هدف تقویت، جایگزین کردن، یا تعدیل گرایشها و رفتارهای گروهی از مخاطبان است. همچنین «لاسول» که غالباً او را پدر مطالعات پروپاگاندا در آمریکا میخوانند پروپاگاندا را چنین توصیف کرده است: «مدیریت گرایشهای جمعی با استفاده از نمادهای مهم - و…، یا به بیان عینیتر ولی با دقت کمتر - از طریق داستانها، شایعهها، گزارشها، تصاویر، و دیگر اَشکال ارتباط اجتماعی». [۱]
🔹 #دیپلماسی_عمومی نیز در بسیاری از ویژگیها با پروپاگاندا مشترک است و آن را اینگونه تعریف میکنند: «فرآیندی دولتی از برقراری ارتباط با مردمان خارج، در راستای ایجاد فهمی از ایدهها و ایدهآلها، نهادها و فرهنگ، و نیز اهداف سیاسی و خطمشیهای ملت خود». همچنین گروه مشورتی دیپلماسی عمومی آمریکا، دیپلماسی عمومی را چنین تعریف میکند: «فرآیند اطلاعرسانی، تعامل و تأثیرگذاری بر مردم کشورهای خارجی، بهگونهای که درنتیجه این فعالیتها حکومتهای خود را ترغیب کنند تا از سیاستهای کلیدی آمریکا حمایت کنند». [۲] از میان این دو اصطلاح، #پروپاگاندا به دلیل برداشت منفیای که طی دهههای گذشته نسبت به آن شکل گرفته و عملاً معادل #تبلیغات_فریبکارانه به کار برده شده است، کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، اما در ادبیات نوین، از جنگ رسانه ای با عناوین تلطیف شدهای مانند #دیپلماسی_عمومی یا #دیپلماسی_رسانه_ای بیشتر استفاده میشود. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] «گزارش کتاب دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران»، وبگاه اندیشکده راهبردی تبیین، ۱۹ فروردین ۹۶
[۲] همان
منبع؛ پایگاه تحلیلی - رسانهای شهید آوینی به نقل از اندیشکده تبیین
#جنگ_رسانه_ای #جنگ_نرم #جنگ_روانی #رسانه #پروپاگاندا #دیپلماسی_عمومی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ایجاد اغتشاش، هدف دشمن
🔹 ... اهانت به بعض احکام اسلام و اهانت به من و شکایت متعدد از اموری که در کشور می گذرد مِن باب اتفاق نیست، #نقشه است، #توطئه است. نقشه برای اینکه شما را از راه مستقیمی که دارید، از این نهضتی که دارید، منحرف کنند، و به امور دیگر غیر از این امر مهم منصرف کنند. ملت ایران باید با هوشیاری این توطئه ها را خنثی کنند. در این روزها اجتماعاتی می شود؛ از طرق مختلفه می خواهند ایجاد #نفاق کنند؛ ایجاد هیاهو کنند. ملت باید با کمال خونسردی این توطئه ها را و این شیطنتها را خنثی کند. اگر شما سرگرم کارهای دیگر بشوید، اگر راجع به مسائل جزئی، راجع به مسائل تفرقه افکن، توجه کنید از مسائل اصلی باز می مانید...
📕صحیفه امام، ج ۹، ص ۶۶ - بیانات در تاریخ ۵۸/۰۴/۲۲
منبع: پرتال امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️طبق بیان امام علی (ع)، پیامبر اکرم (ص) چه فتنهای را برای امت اسلامی بعد از خودش پیش بینی کرده بود؟
🔹 #امام_علی (ع) در بخشی از خطبه ۱۵۶ «نهج البلاغه» به سؤال خود از #پیامبر_اكرم (ص) در خصوص #فتنه و #آزمون_بزرگی که بعد از آن حضرت رخ می دهد اشاره نموده و می فرماید: «آن حضرت [به من] فرمود: اى علی، مردم بعد از من با ثروتشان آزمايش مى شوند؛ ديندار بودن را منّتى بر خدا قرار مى دهند و [با اين كه مرتكب گناهان بزرگى مى شوند] انتظار رحمت از خدا دارند و خود را از خشمش در امان مى بينند، #حرام خدا را با شبهات دروغين و هوس هاى غفلت زا حلال مى شمرند، #شراب را به نام «نبيذ»، و #رشوه را به نام «هديه» و #ربا را به اسم «تجارت»، حلال مى پندارند!». #رسول_خدا (ص) در اين بخش از فرمایشش بر جزئياتى از اين #آزمون_بزرگ و #فتنه_فراگير انگشت مى نهد و به پنج وصف از اوصاف گروهى كه امتحان مى شوند اشاره مى كند. قبل از هر چيز تصريح مى كند كه آنها به اموال شان امتحان مى شوند؛ اشاره به اينكه #مال، عمده ترين وسيله امتحان آنهاست؛ همانگونه كه در هر عصر و زمانى چنين است، و ديگر اينكه آنها گرفتار غرور بى دليلى اند؛ چرا كه مسلمان بودنِ خود را به رخ مردم مى كشند و گويا منّتى بر خدا دارند؛ با تمام آلودگى هايى كه مرتكب ميشوند خود را مشمول رحمت خدا و در امان از عذاب او مى پندارند و چنين است حال تمام گنهكارانِ مغرور و از خود راضى.
🔹«قرآن مجيد» درباره گروهى از اعرابِ تازه مسلمان كه داراى همين صفات بودند، مى فرمايد: «آنها بر تو #منّت مى نهند كه اسلام آورده اند؛ بگو: اسلام آوردنِ خود را بر من منّت نگذاريد؛ بلكه خدا بر شما منّت مى نهد كه شما را به سوى ايمان هدايت كرده است، اگر [در ادعاى ايمان] راستگوييد». [ترجمهی آيه ۱۷ سوره حجرات] و از ويژگى هاى ديگر آنها اين است كه #كارهاى_حرام را كه مورد علاقه آنهاست، زير #پوششهای_فريبندهاى قرار مى دهند، يا براى اينكه مردم را بفريبند و يا حتى وجدان خود را نيز فريب دهند، به سراغ #شراب مى روند. وقتى به آنها گفته شود: شراب از مُحرّمات مُسلّم است مى گويند: اين همان نبيذى است كه پيامبر اكرم (ص) و اصحابش از آن مى نوشيدند؛ در حالى كه آن نبيذ نه مُسكر بود و نه حرام؛ بلكه پيامبر اکرم (ص) هنگامى كه يارانش بعد از ورود به مدينه از سرد بودن طبيعتِ آب مدينه و ناراحتی هاى گوارشى شكايت كردند، به آنها فرمود: چند دانه اى خرما درون خمره آب بريزيد تا مشكل شما برطرف گردد. اين آب نه مضاف مى شد و نه خرما در حدّى بود كه مُسكر شود. از آن مى نوشيدند و وضو مى گرفتند؛ ولى بعضى از گمراهان آن را بهانه كردند؛ مقدار زيادى خرما در آب مى ريختند و در جاى گرمى قرار مى دادند تا تخمير و به مُسكر تبديل شود و آن را به نام نبيذ مى نوشيدند. همچنين بسيارى از افرادِ گناهكار و ضعيف الايمان در گذشته و حال، نام #رشوه را بر هديه مى گذاشتند و نيز در پوشش معاملاتِ صورى به #رباخوارى مشغول شده و میشوند.
🔹بديهى است در محيط هاى مذهبى كه گناهِ آشكار، مشكلات زيادى دارد، #گنهكاران ترجيح مى دهند كه اعمال خود را در پوشش عناوين فريبنده اى انجام دهند. اين همان است كه به نام #فتنه و #آزمون_بزرگ از آن خبر داده اند. به يقين، اين نوع مخالفت با قوانين الهى از مخالفتِ صريح و آشكار بدتر و خطرناكتر است؛ زيرا ممكن است به سرعت در جامعه فراگير شود، بى آنكه به مانعى برخورد كند؛ در حالى كه گناهانِ آشكار چنين نيست و در يك جامعه مذهبى با موانع زيادى برخورد مى كند. افزون بر اين، اينگونه فرار از قانون، گناه مضاعفى است؛ هم گناه رباخوارى است و هم رياكارى و بازى با احكام دين. به تعبير ديگر، در اين نوع فرار از قانون، تنها صورتى از قانون و حكم الهى باقى مى ماند، بى آن كه محتوا و فلسفه آن وجود داشته باشد؛ مثلا تحريم رباخوارى به دليل مفاسد زيادى است كه در نظام اقتصادى جامعه به وجود مى آيد و سبب فاصله طبقاتى و ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقيرتر شدن فقيران مى گردد؛ به همين جهت زشتى آن از زناى با محارم بيشتر شمرده شده و به جنگ با خدا رفتن معرفى شده است و در احاديث اسلامى، هفت نوع مفسده مختلف براى آن ذكر شده كه در بحث ربا شرح آن را داده ايم. آيا با يك صورت سازى و مثلا اضافه كردن يك سير نبات يا يك قوطى كبريت با يك معامله سنگين ربوى، همه اين مفاسد حل مى شود؟!! هرگز! آيا به گفته مرحوم وحيد بهبهانى تمام مشكل در كلمه سُحت و رباست؟ و تمام گناه ربا فقط به اين الفاظ بر مى گردد يا حكمتى در اين حكم بوده، كه بايد مورد توجه قرار گیرد؟!
• مآخذ در منبع موجود است
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#فتنه #آزمون #آزمایش #گناه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اميرالمؤمنين امام علی عليه السلام:
🔸إِنَّ أَمْـرَنا صَعْبٌ مُسْتَـصْعَبٌ، لاَ يَحْتَمِلُهُ إِلاَّ عَبْدٌ امْتَحَنَ اللّه ُ قَلْبَهُ لِلاْءِيمانِ،وَ لاَ يَعْي حَدِيثَنا إِلاَّ صُدُورٌ أَمِينَةٌ، وَ أَحْلاَمٌ رَزِينَةٌ.
🔹[تبعيت و همراهى با ما و] پيام و امر ما دشـوار و پيچيده است؛ بر دوش كشيدن اين بار سنگين را كسى نتـواند، مگر آن بنـده اى كه خداوند قلب او را براى ايمـان آزمـوده باشد. چـه اينكه جـز سينه هاى امـانتدار و انديشـه هاى اسـتوار، ژرفـاى گـفتار و حـديث مــا را در نيابنـد.
📕غررالحكم ۱، ۲۳۵ و تصنيفه، ص ۱۱۶
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد