eitaa logo
تفسیر آسان قرآن
246 دنبال‌کننده
604 عکس
0 ویدیو
0 فایل
بنام خدا.إن شاء الله هر روز دو صفحه از قرآن به همراه صوت وتفسیر آسان وکاربردی گذاشته خواهد شد.خلاصه تفسیر حاج آقا قرائتی ارتباط با مدیر @kh8514
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 303 1* پیامبران و اولیای الهی برای حل مشکلات مردم، شخصا قیام و اقدام می کردند. {بلغ مغرب الشمس} 2* با نیکان و بدان نباید یکسان برخورد کرد، چه از موضع فرد، چه حکومت. {اما من ظلم...اما من آمن} 3* برخورد شدید با ستمگران و نرمش با مؤمنان، شیوۀ رهبران الهی است. {عذابا نکرا...أمرنا یسرا} 4* وظیفه رهبر و حاکم الهی، اجرای عدالت و مبارزه با ظلم و آسان کردن مقررات اجتماعی است. {عذابا نکرا...أمرنا یسرا} 5* در تشویق و پاداش سرعت بگیرید، ولی در کیفر و عذاب عجله نکنید. 6* در این سوره، سه ماجرا نقل شده است که هر سه، حرکت و هجرت وجود دارد: هجرت اصحاب کهف، هجرت موسی برای دیدار خضر، هجرت ذوالقرنین؛ اولی برای حفظ ایماناست، دومی برای تحصیل دانش و سومی برای نجات محرومان. 7* برای مردان خدا، توقف از فالیت و فراغت و بازنشستگی معنی ندارد. {ثم اتبع سببا} 8* پیشوای مردم باید به مناطق دیگر هم سرکشی کند و در جریان اوضاع قرار گیرد. {حتی اذا بلغ...} 9* خدمت به محرومان یک ارزش است، با فرهنگ باشند یا بی فرهنگ. {لا یکادون یفقهون} 10* هر جا مردم احساس نیاز کردند، سرمایه گذاری هم می کنند. {فهل نجعل لک خرجا} 11* نیاز به امنیت بیش از مسکن و لباس است. {نجعل لک خرجا علی أن تجعل...سدّا} 12* برای رسیدن به هدف، علاوه بر طرح و تقاضا و بودجه، همت و مشارکت مردمی نیز لازم است. {اعینونی} 13* گاهی به جای کمک های مالی باید نیروی انسانی را به کمک طلبید. {فاعینونی} 14* محکم کاری و بی نقص انجام دادن کارها، شیوۀ اولیای خداست. {فما اسطاعوا...} 15* در حل مشکلات اجتماعی، همیاری مردمی که صاحبان درد هستند، لازم است. (زیرا نشاط کاری بیشتری می شود، ارزش زحمات را می دانند و کم کاری نمی کنند.) {فاعینونی...فما اسطاعوا...} 16* رهبران لایق، به کمک علم، هنر، سوز و تعاون، از ساده ترین افراد و ابزار، بهترین کارها را تولید می کنند، بنابراین اگر مدیر لایق باشد، کارگران ساده مهم ترین پروژه ها را انجام دهند. {فاعینونی...فما اسطاعوا...و ما استطاعوا...} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام حسن خوراكيان
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 304 1* مردان الهی، توفیقات خویش را از رحمت خداوند می دانند، و هرگز مغرور نمی شوند. {رحمة من ربی} 2* با تامین امنیت مردم، بهتر می توان تبلیغ و ارشاد کرد و زمینۀ کارهای دیگر فراهم می شود. { رحمي ربی... وعد ربی حقا} ذوالقرنین بعد از اتمام سدّ، مردم را با مبدا و معاد آشنا کرد. 3* در آستانۀ قیامت، همه چیز خراب می شود. {جعله دکاء} 4* شکسته شدن سدّ ذوالقرنین از نشانه های قیامت است. {اذا جاء وعد ربی...نفخ فی الصور} 5* پذیرفتن ولایت غیر خدا کفر است. {کفروا، من دونی اولیاء} 6* شیوۀ پرسش و پاسخ، از بهترین روشهای آموزش و تربیت است. {هل...} 7* حق، نزد خدا وزن دارد، ولی باطل پوچ و بی ارزش است. {فلا نقیم...وزنا} 8* در آیه 110 هم توحید، {اله واحد} هم نبوت {یوحی الی} و هم معاد، {القاء ربه} هم امید به رحمت الهی، {یرجوا} هم تلاش در رسیدن به آن، {فلیعمل} و هم اخلاص در عمل {لا یشرک} آمده است. از این جهت پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: اگر تنها آیۀ آخر سورۀ کهف بر امت من نازل می شد، برای آنان کافی بود. 9* در حدیث آمده است (هر کس هنگام خوابیدن این آیه را بخواند، هر ساعتی که بخواهد از خواب بیدار می شود) 10* نباید خود را بیش از آنچه هستیم معرفی کنیم، پیامبران خود را بشر می دانستند. {انا بشر مثلکم} 11* رهبران الهی باید جلو غُلوّ و مبالغه ها را بگیرند. {انا بشر مثلکم} 12* امید بدون عمل، کارساز نیست. {یرجوا، فلیعمل} 13* شرک، به هر نحوی باشد ممنوع است. {لا یشرک بعباده ربه احدا} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام یدالله کلهر
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 305 1* در حدیث آمده است: (خیر الدعا الخفی) بهترین دعا، دعایی است که پنهانی باشد. 2* یادآوری نعمت های ویژه خداوند، عامل محبت الهی است. {ذکر رحمت ربک} 3* یاد اولیای خدا یک ارزش است. {ذکر...زکریا} 4* از نقش دعا در تحولات زندگی بشر غافل نشویم. {اذ نادی} پیامبران نیز برای حل مشکلات به دعا روی می آورند. 5* دعای پنهانی با ارزش تر است، چون به اخلاص نزدیک تر است. {نداء خفیا} 6* در دعا از کلمۀ (رب) استمداد بجوییم: {رب...رب...رب} از ضعف های خود بگوییم: {واشتعل الرأس شیبا} نعمت ها و الطاف خدا را ذکر کنیم: {و لم اکن بدعائک رب شقیا} آنگاه حاجت خود را به زبان آوریم. {فهب لی من لدنک ولیا} 7* برای صلاح و خوبی فرزند، حتی قبل از انعقاد نطفه، باید دعا کرد. {و اجعله رب رضیا} 8* از خداوند، فرزند صالح بخواهیم. {واجعله رب رضیا} 9* نام گذاری را ساده ننگریم، بعضی از نامها از جانب خدا نازل شده است. {نبشرک بغلام اسمه یحیی} (نام، نشانۀ عقاید، فرهنگ، علاقه ها، وابستگی ها، اهداف، آرمان ها و دیدگاه های انسان است) 10* قوانین طبیعی و علل مادی، هرگز قدرت خدا را محدود نمی کند. {هو علی هیّن} 11* تفکر در خلقت و پدیده ها، هر شک و تردیدی در قدرت خدا را برطرف می کند. {خلقتک...و لم تک شیئا} 12* عبادت زمانی ارزش والا دارد که دائمی باشد، نه مقطعی و موسمی. {بکرة و عشیا} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام جمشید دانایی فر
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 306 1* سه نفر در کودکی به نبوت رسیدند؛ سلیمان، عیسی و یحیی علیهم السلام و سه نفر نیز در کودکی به امامت رسیدند؛ امام جواد و امام هادی و امام مهدی علیهم السلام. 2* رهبر باید در تحقق بخشیدن به اهداف کتاب آسمانی، صلابت داشته باشد. {یا یحیی خُذ الکتاب بقوة} 3* حفظ دین و اجرای احکام، به قاطعیّت و قدرن نیاز دارد. {خُذ الکتاب بقوة} 4* مراد از سلامت هنگام مرگ، سلامت عقیده و با ایمان مردن است. 5* مقام و منصب، ما را از یاد والدین غافل نکند، پیامبر هم باید نسبت به والدین نیکی کند. {و برّا بوالدیه} 6* نیکی به پدر و مادر، نمودار تقوای الهی است. {کان تقیّا و برا بوالدیه} 7* سلام و درود فرستادن بر اولیای خدا مخصوص زمان حیات آنان نیست. {سلام علیه یوم ولد و یوم یموت و یوم...} 8* گرامیداشتِ روز تولد و یادبود روز وفاتِ اولیای خدا، امری قرآنی است. {سلام علیه یوم ولد و یوم یموت و...} 9* خواندن زیارت نامه که سلام بر اولیای خداوند است، امری قرآنی است. {سلام علیه یوم ولد و یوم یموت و ...} 10* یکی از وظایف رهبران دینی، بزرگداشت پاکان تاریخ است. {واذکُر...} 11* تاریخ زنان قهرمان نیز همچون تاریخ مردان بزرگ باید زنده نگه داشته شود. {واذکر فی الکتاب مریم}، {واذکر فی الکتاب ابراهیم} (مریم،41) 12* برای عبادت، مکان خلوتی را انتخاب کنیم. {فاتخذت من دونهم حجابا} 13* جدا کردن مکان عبادت بانوان، یک ارزش است. {فاتخذت من دونهم حجاباج مریم برای عبادت در گوشه ای از مسجد، پرده ای آویخته بود. 14* زن، می تواند به مقامی برسد که فرشته با او تماس بگیرد. {فتمثل لها} 15* خلوت کردن زن با مرد اجنبی خطرناک است. {انی اعوذ بالرحمن منک} 16* در نهی از منکر، از غیرت دینی افراد استفاده کنید. {ان کنت تقیا} 17* فرزند داشتن ارزش ولی بالاتر از آن پاکی فرزند است. {لاهب لک غلاما زکیا} 18* گاهی انسان های پاک باید به خاطر دور ماندن از تهمتِ مردم، از آنان فاصله گیرند. {مکانا قصیا} 19* مردن، از زندگی با بدنامی بهتر است. {یا لیتنی متّ قبل هذا} 20* پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: زنانی که زایمان کرده ند، اولین غذایشان رطب باشد. 21* برای زن پاکدامن، غمی به اندازۀ غم تهمت بی عفتی نیست. {لا تحزنی} 22* انسان در سخت ترین شرایط نیز باید برای کسب روزی تلاش کند. {هزّی} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام حسین اسماعیلی مبارکه
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 307 1* نذر، سابقه ای بس طولانی دارد و می توان برای خارج شدن از برخی بن بست ها به نذر متوسل شد. {فقولی انی نذرتُ} 2* قضاوت مردم معمولاً عجولانه و بر اساس قرائن ظاهری است، نه واقعیات. {لقد جئت شیئا فریّا} (با دیدن نوزادی همراه مریم، به بدی او حکم کردند) 3* یکی از راههای تربیت، توجه دادن افراد به فضیلت نیاکان و خانواده است. {یا اُخت هارون...} 4* در نبوت (و امامت)سن خاصی شرط نیست. {فی المهد ...جعلنی نبیا} 5* سرچشمۀ خیرات و برکات، نیت ها، اهداف، حالات و خصلت های درونی است. لذا بعضی انسان ها هر جا که باشند مبارکند. {جعلنی مبارکا أین ما کنت} (مریم،31) و بعضی به خاطر مشکلات روحی و دوری از معنویات، در هر جا که باشند گرفتار خصلت های ناروای خویش اند و خیرشان به دیگران نمی رسد. 6* رابطه با خدا (انجام نماز)، از رابطه با محرومان (پرداخت زکات) جدا نیست. {بالصلاة و الزکاة} 7* نماز و زکات، در طول عمر تعطیل بردار نیست. {ما دمت حیا} 8* حضرت عیسی علیه السلام در معرفی خود گفت: من بندۀ خدایم: {انی عبدالله} اولین دستوری که دریافت کرد نماز و عبادت بود: {و اوصانی بالصلاة} و اولین برنامه ای را هم که اعلام کرد پرستش و عبادت خداوند بود. {فاعبدوه} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام باران رمضانی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 308 1* کلید همۀ بدبختی ها، غفلت است. غفلت از خداوند، غفلت از معاد، غفلت از آثار و پیامدهای گناه، غفلت از توطئه ها، غفلت از محرومان، غفلت از تاریخ و سنت های آن و غفلت از جوانی و استعدادها و زمینه های رشد. 2* یکی از نام های قیامت { یوم الحسرة} است. حسرت بر فرصت های از دست داده و سرمایه های تلف شده. 3* غفلت زمینۀ کفر است. {فی غفلة و هم لا یومنون} 4* یاد مردان خدا را زنده نگه داریم. {و اذکر} 5* تجلیل از بزرگان، یکی از شیوه های تربیت است. { واذکر} 6* در نهی از منکر، از نزدیکان خود شروع می کنیم. {یا ابتِ} 7* نهی از منکر مرز سنّی ندارد. {پسر می تواند بزرگ خانواده را نهی کند، اما باید احترام آنان را حفظ کند. {یا ابت} 8* در نهی از منکر، با ایجاد سوال، وجدان افراد را به قضاوت گیریم. {لم تعبد} 9* در نهی از منکر، از منکرهای اعتقادی شروع کنیم. {متاسفانه ما بیشتر سرگرم منکرهای اخلاقی و اجتماعی هستیم) {لم تعبد} 10* مرم باید پیرو عالم باشند. {جاءنی من العلم ...فاتبعنی} 11* خردسال می تواند امام بزرسال باشد. {فاتبعنی} 12* ولایت و دوستی شیطان خطرناک است. او که خدا را معصیت کرده بر سر ما چه خواهد آورد؟ {ان الشیطان کان للرحمن عصیّا} 13* انسان به جایی می رسد که سرچشمۀ رحمت را به غضب وامی دارد. {عذاب من الرحمن} 14* حق گویی و مبارزه با سنت های باطل، آوارگی و محرومیت به دنبال دارد. {لارجمنک و اهجرنی ملیّا} 15* در برابر تهدیدهای مخالفان، به یاد الطاف خدا باشیم. {انه کان بی حفیّا} 16* جوانان خدا پرستی که در خانواده های منحرف زندگی می کنند، باید خط ابراهیم را پیش گیرند. دعوت همراه با ادب، {یا ابت} و همراه با منطق، {لم تعبد..} انذار همراه با دعا، {انی اخاف...ساستغفر لک} سلام همراه با استغفار، {سلام علیک ساستغفر لک} و در پایان جدایی. {و اعتزلکم} 17* مومن میان خوف و رجا است. {عسی...} اگر خوف در انسان غالب شود، او را به یاس می کشاند و اگر امید بر او غالب شود، او را تن پرور می کند، بنابراین باید انسان بین خوف و رجا باشد. 18* فرزند صالح، پاداش مجاهدت های والدین است. {فلما اعتزلهم ...وهبنا} 19* محبوبیّت و خوشنامی، از الطاف الهی است.{جعلنا لهم لسان صدق} (مقام ابراهیم به جایی رسید که همۀ مشرکان و یهودیان و مسیحیان می گفتند: ابراهیم از ماست) تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مرتضی عطایی (مدافع حرم اهل بیت علیهم السلام)