#دشمن_شناسی
#جنگ_اوکراین
#آمریکا #استکبار
✅ همان همیشگی
🔶 ترامپ اعلام کرد: «اوکراین کشوری با غنیترین و بینظیرترین منابع معدنی است. برای اینکه آمریکا به کمکهای خود به اوکراین ادامه دهد و منابع مالی را برای این کشور تامین کند، کییف هم باید یکسری تضمینهایی ارائه کند. ما به دنبال توافقی با اوکراین هستیم که بر اساس آن، آنها هم بتوانند به ما چیزی در ازای کمکهایمان بدهند.»
رئیس جمهور آمریکا چشم طمع به تصرف دیگر کشورها هم دارد و گویا به فکر کشورگشایی به شکلی نوین افتاده است. ترامپ گفته است که بسیاری از کاناداییها میخواهند کانادا به ایالت پنجاهویکم آمریکا تبدیل شود. به این شکل در مالیات و حفاظت نظامی مقدار زیادی صرفهجویی خواهند کرد. باید توجه داشت کانادا بزرگترین تولید کننده نفت وارداتی آمریکا است. ترامپ میگوید: «دانمارک باید برای محافظت از جهان آزاد، در برابر کشتیهای روسیه و چین، گرینلند را به آمریکا ملحق کند.» گرینلند علاوه بر موقعیت استراتژیک دارای ذخایر معدنی غنی از جمله فلزات کمیاب و عناصر خاکی کمیاب برای تولیدات حیاتی دفاعی و الکترونیکی میباشد.
ترامپ مدعی شد پاناما را دوباره تحت کنترل آمریکا قرار خواهم داد، چون این آبراهه اهمیت فوقالعادهای برای امنیت ملی آمریکا دارد. کانال پاناما یک آبراه است که دریای کارائیب را به اقیانوس آرام متصل میکند و باعث صرفهجویی در زمان و هزینههای حمل و نقل کالا می شود. ترامپ در آخرین طمع ورزی خود اعلام کرده است که مردم غزه باید این منطقه را ترک کنند. او میگوید که غزه را نمیخریم بلکه آن را تصاحب و به درستی اداره خواهیم کرد. این قلدرمآبی ترامپ نشان میدهد سیاست استکباری و استعماری آمریکا همچنان با شدت و قدرت ادامه دارد و نگاه خوشبینانه به آمریکا در قالب مذاکره و برقراری روابط متوازن و عادلانه سرابی بیش نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#دانشگاه_تهران
#بصیرت #امنیت
✅ چند پیشنهاد برای تسریع در جمع شدن غائله دانشگاه تهران
🔶 اولا عزیزان انتظامی، امنیتی و قضایی سرعت عمل به خرج بدهند و اون بیشرفهایی که جوان مظلوم مردم را کشتهاند دستگیر کنند و با اطلاعرسانی درست، محاکمه و مجازاتشان کنند.
🔶 ثانیا عزیزان قضایی به محض روشن شدن ماجرا گوش این سرپرست جاهل یا خائنی که برای فرار از مسئولیت یا از سر ترس یا هر حماقت دیگری، قتل جوان مظلوم دانشجو را ربط داده به لباس شخصی ها و به ضد انقلاب و دشمن نظام پاس گل داده در اسرع وقت بپیچانند تا دیگر از این غلطها نکند.
🔶 ثالثا عزیزان رسانه ملی و متولیان رسانهای سریعتر دست بجنبانند و پرچم روایت اول را از چنگ منوتو و بیبیسی در بیاورند؛ البته این منوط به همکاری عزیزانیست که در قصه مهسا امینی تعلل کردند و انشاالله برایشان عبرت شده و این دفعه تعلل نخواهند کرد.
🔶 رابعا عزیزان شهرداری، اداره برق، نیروی انتظامی و هر ارگان مرتبط که امنیت شبانه خیابانهای تهران، خصوصا اطراف دانشگاه تهران برعهدهشان است، یک شب خودشان پیاده در خیابانهای اطراف دانشگاه و خوابگاه مثل ۱۶ آذر حرکت کنند، ببینید از ترس خفتگیری سکته میکنند یا نه! اگر سکته نکردند، همانجا تدبیری بکنند لااقل برای روشنایی معابر.
🔶 خامسا عزیزان جریان دانشجویی اگر میخواهند دوباره غائله ۱۴۰۱ در دانشگاهها تکرار نشود کمی از خواب زمستانی بیدار شوند و لابهلای تدارک برنامه راهیان نور، موارد بالا را در اسرع وقت به صورت عینی و منتهی به نتیجه، نه گزارشی و رفع تکلیفی مطالبه کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی اصغر مرتضایی راد
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#عزت_ملی
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت #بصیرت
✅ آفت مهلک انقلاب اسلامی!؟
🔶 یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اعطای قدرت بسیج کنندگی به جامعه بوده است. در حوادث تلخ گذشته ایران مانند تحمیل قراردادهای ترکمانچای و گلستان بعد از شکست از روسها، جدایی هرات، اشغال ایران در دو جنگ جهانی اول و دوم، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و جدایی بحرین از ایران عملاً مردم به صحنه نیامده و صرفاً تماشاگر این حوادث تلخ بودند چرا که اعتماد بین مردم و حاکمیت های وقت وجود نداشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در موقعیتهای خطرناک برای کشور مانند تحرکات تجزیه طلبانه، کودتاها، جنگ تحمیلی و فتنههای سالهای ۱۳۷۸ و ۱۳۸۸ و موارد بعد از آن، هر گاه یکی از امامین انقلاب اسلامی فراخوان حضور میداد مردم لبیک گفته و در واقع دفع کننده اصلی این تهدیدات مردم بودند.
🔶 این دستاورد عظیم به خاطر اعتماد طرفینی بود که بین مردم و حاکمیت شکل گرفته بود. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مردم به قول و فعل امام راحل نگاه میکردند که یکی بود و سیره و خلوص نیت او را درک میکردند و بعد از ایشان نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی را دقیقاً در همان مسیر میبینند و لذا همچنان به رأس حاکمیت همان نگاه توأم با اعتماد و اطمینان وجود دارد، اما آیا برای تداوم یک انقلاب این کافی است؟ در عالم مقایسه آیا شکست حکومت امیرالمومنین علی علیه السلام و امام حسن مجتبی علیه السلام به خاطر اشتباه آنان بود یا آن دو امام معصوم آنچه که وظیفه و رسالتشان بود به بهترین شکل ممکن انجام دادند، اما دیگرانی که باید درست عمل میکردند، نکردند!
🔶 چه سربازانی که در جنگ صفین فریب درخواست مذاکره معاویه را خوردند و روی فرمانده و امام خویش شمشیر کشیدند! و چه سردارانی که امام حسن مجتبی علیه السلام را تنها گذاشته و به لشکر مقابل پیوستند. امروز نیز چنین است؛ رهبری مدبرانه انقلاب شرط لازم پیشرفت کشور و تحقق اهداف و آرمانهای آن است، اما شرط کافی شناخت صحیح مردم و همراهی آنها با تدابیر رهبری است که این تا حد زیادی وجود دارد و دوم عمل درست و به هنگام کارگزاران حاکمیت در تراز انقلاب اسلامی و انتظار مردم است که اگر مردم قول و فعل کارگزاران حاکمیت را مطابق هم نبینند و هر از گاهی اخبار زیاده طلبی اشرافیگری و حیف و میل بیت المال را از آنها بشنوند یا ناکارآمدی آنها را در حل مشکلات جامعه مشاهده کنند، اعتماد آنها از حاکمیت سلب شده و در صحنههایی که کشور به حضور آنها نیاز دارد، حاضر نخواهند شد و این دقیقاً خواست و آرزوی دشمن و روز مصیبت عظما بوده و تبعات آن برای کشور بسیار مهلک خواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای قاسم حبیبزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#منطقه #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
✅ صهیونیستها را به اروپا و آمریکا بازگردانید
🔶 در واقع اظهارات ترامپ در مورد انتقال دو و نیم میلیون نفر از ساکنان غزه به کشورهای اطراف منطقه با تمسخر و واکنشهای تند جامعه جهانی مواجه شده است. با توجه به اینکه قطعنامه ۱۸۱ و ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل بر حق مردم فلسطین برای تشکیل دولت مستقل تاکید دارد اینگونه اظهار نظرها از سوی دونالد ترامپ نشان میدهد وی به مسائل منطقه و حساسیتهای موجود در فلسطین اشغالی آگاهی کافی ندارد در غیر این صورت چنین طرحی که نه تنها کارایی ندارد بلکه جز تمسخر نادانی رئیس جمهور آمریکا واکنشی ایجاد نمیکند را بیان نمیکرد.
🔶 واکنشهای تندی که از سوی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و پادشاه اردن و حتی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان نسبت به طرح و اظهارات ترامپ برای اخراج ساکنان غزه صورت گرفت بیانگر آن است که کشورهای عربی نه تنها از این طرح تعجب کرده بلکه نسبت به بی قیدی آمریکا در خصوص مسائل مهم منطقه و عزم ترامپ برای کوچاندن مردم غزه از خاک و سرزمین مادری خود بسیار عصبانی شدهاند.
🔶 جالب این است که ترامپ بر کوچاندن مردم غزه به عربستان سعودی اصرار دارد آن هم با این توجیه که عربستان دارای زمینهای گستردهای است لذا فلسطینیان ساکن غزه میتوانند به عربستان منتقل شوند! از آن سو در پاسخ به طرحهای ارائه شده از سوی دونالد ترامپ، نخبگان عرب نیز به رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد دادهاند که بهتر است آقای ترامپ به جای انتقال اهالی غزه به کشورهای عربی و ایجاد چالش در چندین کشور و راندن مردم غزه از سرزمین خود، پنج میلیون صهیونیست که فلسطین را اشغال کردند و اغلب دارای تابعیت دو گانه هستند را به کشورهای اروپایی و آمریکا منتقل کند تا بدین نحو مساله فلسطین و خاورمیانه به صورت ریشهای حل شود. به نظر میرسد اینگونه اظهار نظرها نشانه ناآگاهی دونالد ترامپ از شرایط منطقه است که تحت هیچ شرایطی قابلیت اجرا ندارد لذا با جرات میتوان گفت همانگونه که طرح صلح ابراهیم با شکست مواجه شد این طرح نیز شکست میخورد.
🔶 در این موضوع کمترین شک و شبههای وجود ندارد که هیچ کشور عربی حاضر نیست ساکنان غزه را در کشور خود راه بدهد، زیرا این موضوع با روح قطعنامههای شورای امنیت کاملا منافات دارد. آنچه آقای ترامپ در این موضوع بیان کرد نشان داد وی تا چه اندازه سطحی نگر است و مسائل را به صورت سطحی میسنجد و ارزیابی میکند در غیر این صورت کشورهای عربی واکنشهای بسیار تندی نسبت به این اظهارات ترامپ نشان نمیدادند و رسانههای عربی ترامپ را مورد تمسخر قرار نمیدادند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
تخریب هویت، از غارت منابع بدتر است.pdf
92.3K
#دشمن_شناسی
#هویت #استعمار
#کودتا #تاریخ_معاصر
✅ تخریب هویت، از غارت منابع بدتر است
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در نهم بهمن سال ۱۴۰۳ در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت سالروز مبعث پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، سه مرحلهی استعمار را غارت منابع، غارت فرهنگ و تخریب هویت ملی و بومی کشورها دانستند و افزودند: «ما امروز دچار هر سه مرحلهی استعماریم. امروز هم دستگاههای قدرت زورمند شیطانی عالم، هم به منابع طبیعی کشورها و ملّتها چشم دارند و نظر سوء دارند، هم به فرهنگ اصیل آنها، هم به هویّت ملّی و اسلامی آنها نظر دارند و درصدد تخریب اینها، درصدد تصرّف اینها هستند.»
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر موسی نجفی؛ استاد و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
🆔 @tahlil_shjr
#خدمات_متقابل_شهر_و_دانشگاه
#محله_محوری
#مردمی_سازی
#امنیت #هویت
✅ امنیت بیرونی دانشگاه چطور تامین می شود؟
🔰 به بهانه قتل یک دانشجو در درگیری درب پردیس فنی دانشگاه تهران
🔶 وقتی چنین اتفاقات تلخی میفتد، از طرف رئیس دانشگاه ها قولهایی داده می شود برای بهبود، لابد این قول ها هم پاس داده میشود در زمین فراجا برای بهبود امنیت محله. ولی بنیان این قضیه زیاد فراجایی به نظر نمی رسد و مثل سایر موضوعات فراجا آخرین حلقه است که بیچاره اول و آخر دانسته می شود! یک محله امنیت دارد، دانشگاه نا امن است چون از محله فاصله گرفته است. البته این روزها معمولا به محله ها میگویند بافت!
🔶 هزار عامل هست که این بافت را بشکافد و به خیابانی مدرن تبدیل کند. این وسط روند طراحی دانشگاه ها هم یک عامل است. غفلت از اصول شهرسازی محله محور و شهرسازی اسلامی در طرح های توسعه دانشگاهی یکی از مهمترین عوامل این ناامنی است. سوپری های اطراف دانشگاه ها را دیده اید یکی یکی کوروش و فامیلی می شوند. کوروش یعنی کارمند با ساعت کاری مشخص از راهی دور و بی ربط به محل صبح بیاید و غروب برود. سوپری یعنی یک پیرمرد یا میان سال کنجکاو به محله!
🔶 سلام که میکنی آدامس مورد علاقه ات را بگذارد روی میز و درباره سرنوشت مشارکت در ساخت خانه ات یا غیاب چند روزه همسایه ات سوال کند. اگر صدای اضافی در محل بیاید، خودش را برساند بیرون و خود را بخشی از این محل بداند که محل کسب اوست و طبعا خودش را محق دخالت بداند. دانشگاه باید هوای کسب و کارهای اطرافش را داشته باشد و نه خودش به این زنجیره ای های ضد محله محوری جا اجاره بدهد و هم رسما از شهرداری بخواهد به آنها مجوز ندهند. چند بار این کسبه را جمع کردیم و از بودنشان تقدیر کردیم که شش صبح پیرمرد نماز خوانده کرکره را کشیده بالا که دانشجوها خوراکی خورده در گرگ و میش وارد دانشگاه بشوند؟ و میانه این تقدیر توجیه شان کردیم به اهمیت وجودی شان؟
🔶 محله مسجد دارد و سابقا مسجد محور بوده است. مسجدی که درش به مردم باز است. به پیرمرد پیرزن های بازنشسته که نماز صبح را هم به جماعت میخوانند و وقت غروب دختر جوانی را ببینند یا دلشان رضا نمیدهد تنها رهایش کنند و میرسانندش و یا همین صد قدم احوالپرسی و سوال و جوابشان از جوانترها نمیگذارد این مسیر خالی از آدمیزاد طی بشود. مسجد دانشکده فنی که البته ظاهراً با وجود خیر هم راه نیفتاد و ستونها نیمه کاره رها شد.
🔶 افراد در محله هویت دارند. برای همین وسط یک محله خیلی سختتر می شود کافه زد و با یک جوان غریبه سر یک میز نشست و آب میوه بستنی زد. هرچه کافه های اطراف دانشگاه بیشتر می شود یعنی محله را تهی از هویت کردیم. پس دیگر نمی شود از خانواده های محله انتظار داشت از آن طرف ها رد بشوند. گازش را میگیرند میروند یک وقت آتش ولنتاین بازی های اطراف کافه، خرمن بچه ها و خانواده هایشان را نسوزاند.
🔶 محله عنصر ایزوله ندارد. شهر دانشگاهی داشتن در یک محوطه بسته با دیوارهایی طولانی و بدون کارکرد خاص یعنی ناامنی. دیوارهای یک محله یک بخشی کلید سازی است، یک بخشی چقالی و بقالی... اگر دانشگاه بخشی از یک محله بود، خیریه های دانشگاه برای کار خیر کردن خیلی کلیشه ای صرفا به دنبال یاری نیازمندان در فلان جمعیت و فلان اردوی آن سوی کشور نمی گردند. بلکه نسبت به فقرای محل پرت نیستند. آزمایشگاه های آن دانشگاه هم مسأله هایی از تعامل طبیعی با همان محل خواهند داشت.
🔶 محله یک مفهوم انتزاعی از مردمی سازی همه چیز (از اقتصاد تا امنیت) است. از توزیع شدن مسئولیت. چراغ کشیدن طولانی نیاز نیست چون هر عنصر محله خودش بخشی را روشن میکند. خودش امنیت همان بخش را می پاید. خودش تولید رفت و آمد و به تبع آن تولید امنیت میکند و بله، پلیس هم بخشی از یک محله دانشگاهی است. اگر دانشگاه را تافته جدابافته از مردم و محله آنها دیدیم به همان نسبت که از بیرون ناامن می مانیم از درون هم به مسایل و نیازهای آن محل و آن مردم بی تفاوت خواهیم ماند.
🆔 @tahlil_shjr
#گفتمان_سازی
#گام_دوم_انقلاب
#پیشرفت
✅ ششسالگی گام دوم انقلاب
🔶 در هفتهای که گذشت، بیانیه «گام دوم انقلاباسلامی» ششساله شد. بیانیه گام دوم از ابتدا صرفاً بیانیهای تشریفاتی به مناسبت چله انقلاباسلامی نبود. آنگونه که شخص رهبر معظم انقلاب بعداً تصریح کردند، چهار نکتهای که در این بیانیه بر آن تأکید شده بود، عبارتاند از: «عظمت حادثه انقلاب»، «عظمت راه طیشده و کارکرد انقلاب تا امروز»، «عظمت چشماندازی است که باید به آن برسیم» و «عظمت نقش نیروی جوان متعهد». در واقع این بیانیه تبیین همان حدیث امیرالمؤمنین (ع) «رَحَمَ اللهُ امرءً عَرَفَ مِن أین و فی أین و إلی أین» و بعدتر این شعر مولانا که «از کجا آمدهام آمدنم بهر چه بود، به کجا میروم آخر ننمایی وطنم» درباره انقلاباسلامی است و قرار بود گذشته (چله اول)، حال و آینده (چله دوم) انقلاباسلامی را ترسیم کند.
🔶 در یاد داریم که همان سال ۹۷، متنی به محضر رهبر معظم انقلاباسلامی تقدیم شد که با عنوان «الگوی پایه پیشرفت» قرار بود ریلگذاری حرکت کشور تا نیمه قرن پانزدهم را مشخص کند که معظمله این سند را به اقتراح عمومی و نخبگانی گذاردند. همان زمان که این متن منتشر شد گلایه بسیاری از صاحبنظران خالی بودن محتوای آن سند از مفاهیم و گزارههای مبتنی بر کلانگفتمان انقلاباسلامی بود و به نظر میرسد یکی از اهداف انتشار بیانیه گام دوم، اصلاح همین نقیصه بود. کشور به سندی انقلابی و اسلامی نیاز داشته و دارد که مسیر آینده را مشخص کند و بیانیه گام دوم هم چنین شأن نزولی داشت.
🔶 اکنون و در آغاز هفتمین سال صدور این سند، با در نظر گرفتن این نکته باید از خود و همگان پرسشگر میزان نفوذ و تحقق این سند در حاکمیت و نظامات کشور باشیم. باید پرسید آیا اهداف عالی این بیانیه که خصوصاً در هفتبند پایانی آن ترسیمشده، تبدیل به راهبردها و راهکارهای عملیاتی شده و برای عملیاتی شدن این راهبردها و راهکارها چارهاندیشی شده است؟ کدام قانون، مقررات، آییننامه و دستورالعمل برای تحقق اینها تهیه و تصویبشده و کدام نهاد موظف به انجام این تکالیف و گزارش به مردم شده است؟ در طول عمر این بیانیه یک برنامه پنجساله پیشرفت پایانیافته و اکنون در ابتدای برنامه هفتم هستیم. نظام برنامهریزی کشور تا چه میزان با اهداف کلان این سند خود را تطبیق داده است؟
🔶 تا چه حد برای تحقق این اهداف اقدامات اجرایی ملموس تعریف و اجراشده است. قوای سهگانه چه اقدامات عملیاتی برای حرکت در مسیر این بیانیه در پیشگرفتهاند؟ اگر در سالهای اول صدور بیانیه، صرفاً در گام فهم چیستی آن بودیم، اکنون توجیهی برای ماندن در این مرحله نداریم و باید چگونگی و اجرا را دنبال کنیم. البته میتوان از سطحی بالاتر هم به ماجرا نگاه کرد. اگر بخواهیم بیانیه گام دوم روی کاغذ نماند و حقیقتاً نقشه راه ۴۰ سال آینده کشور باشد، باید از روی «کاغذ» به «ذهن» منتقل و گفتمان عمومی آن بر چارچوب نظری انسان ایرانی مسلط شود.
🔶 باید «گام دوم» رهنگاشت جامع پیشرفت جامعه ایرانی تلقی شود و این ممکن نیست مگر با باورمندی عمومی به آن. اینجاست که نقش نهادهای فرهنگساز و گفتمانساز روشن میشود. بهطور مشخص رسانهها و آموزشوپرورش دو نهاد اصلی گفتمانسازی گام دوم هستند و باید عملکرد این دو نهاد هم مورد پرسش قرار گیرد.
🔶 هرچند همایشهایی با نام بیانیه گام دوم برگزار شد، اما باید پرسید. رسانهها و نظام آموزشی تا چه حد عموم مردم را با این سند و مفاهیم آن آشنا کردند؟ آیا رسانههای گوناگون به شرح و بسط این بیانیه و تبیین دقیق آن برای جامعه همت گماشتند؟ آیا اصلاً اثری از معارف گام دوم در کتابهای درسی دیده میشود؟ آیا معلمان و اصحاب رسانه خود با محتوای این سند آشنایی کافی دارند که بتوانند آن را به مخاطبان خود عرضه کنند؟ واقعیت آن است که بیانیه گام دوم سند اصلی پیشرفت ما در قرن پانزدهم است و جز بازگشت به این سند و تحقق آن مسیری برای تحقق آرمانهای انقلاباسلامی متصور نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمدجواد اخوان
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اغتشاشات #آمریکا
#انسجام_ملی #روشنگری
✅ برنامه اغتشاشات جدی در راه است
🔶 تحولات چند روز اخیر به خصوص پس از سخنان قاطع رهبر انقلاب در خصوص مذاکره با آمریکا و در پی آن مواضع تحسین برانگیز دکتر پزشکیان در نفی مذاکره با ایالات متحده، نشان می دهد دشمن آماده ایجاد اغتشاشات بزرگی در ایران شده است. در همین چند روزه اتفاقاتی رخ داد که حاکی از برنامه ریزی گسترده داخلی و خارجی برای ایجاد اعتراضات جدی با هدف تضعیف جمهوری اسلامی و یا حداقل کاهش محسوس انسجام داخلی آن برای مقاومت در برابر خواسته های نامعقول آمریکاست.
🔶 از تقلای رسانه ای عده ای نابخرد برای استعفای رئیس جمهور تا فراخوان راهپیمایی در ۲۵ بهمن به مناسبت سالگرد حصر سران فتنه و شلوغ شدن کوی دانشگاه به بهانه یک حادثه جنایی. در چنین شرایطی زیربنای نارضایتی در جامعه نیز با وضعیت تورم و قیمت ارز کاملا فراهم بوده و ایجاد یک اغتشاش بزرگ تنها نیاز به بروز یک رخداد تلخ برای تحریک افکار عمومی دارد.
🔶 به نظر می رسد ایالات متحده آمریکا پس از مواضع قاطعانه رهبر و رئیس جمهور در ایران متوجه سرسختی تهران در برابر خود شده و نیاز دارد از درون جمهوری اسلامی را مورد فشار حداکثری قرار دهد. در چنین وضعیتی می طلبد نیروهای کنش گر سیاسی با سلایق مختلف خطرات پیرامون برنامه ترامپ برای آسیب به ایران از درون را ملتفت گردند و برای مقابله با آن خطاب به مردم روشنگری کنند.
🔶 از سوی دیگر دولت نیز باید با انجام اقدامات مقطعی مانند توزیع کالابرگ، تا حد زیادی نارضایتی ها را تقلیل دهد. سال آینده سال تلاش حداکثری ایالات متحده برای فروپاشی جمهوری اسلامی از درون خواهد بود و البته اسرائیل نیز برنامه های خاص خود را خواهد داشت. البته روشن است که جمهوری اسلامی نیز دست بسته نیست و در حال انجام اقداماتی است که معادلات را برهم بزند اما فعلا هرطرفی که بتواند مدیریت خیابان ها را به خوبی در دست بگیرد، پیروز نبرد خواهد شد.
🔶 راهپیمایی ۲۲ بهمن در ایران نشان داد در بدترین شرایط نیز جمهوری اسلامی ده ها میلیون هوادار پای کار دارد که می تواند همچنان با حمایت آنها شرایط داخلی را کنترل و برنامه های خود را پیش ببرد. از سمت دیگر مخالفانش فاقد انسجام، رهبری مقتدر و یک برنامه ریزی دقیق برای پیشبرد اهدافشان هستند و همین امر آمریکا را عصبانی کرده است. حال باید دید در ماه و سال آینده چه تحولاتی رقم خواهد خورد؛ پیش بینی نگارنده این است که ایران خود را برای مرحله جدیدی از توازن قدرت آماده می کند و اسرائیل نیز احتمالا برای رویارویی مستقیم برنامه هایی خواهد داشت. در این میان ترامپ برنامه ای برای ورود مستقیم به منازعه سخت ندارد مگر این که اوضاع در خیابان های ایران به دلخواه او پیش رود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا تقوینیا؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#لبنان #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی
✅ علت جلوگیری از پرواز تهران - بیروت
🔶 واشنگتن از طریق کمیته نظارت بر آتش بس به دولت لبنان اطلاع میدهد که اسرائیلیها اطلاعاتی دارند مبنی بر اینکه هواپیمای ایرانی برای حزب الله پول حمل میکند و اسرائیلی ها درخواست دارند از فرود آن جلوگیری شود، در غیر این صورت مجبور به رسیدگی به این موضوع خواهند شد. پس از آن نخست وزیر نواف سلام از وزیر فواید عامه میخواهد که به هواپیما اجازه فرود ندهد و همین امر باعث شده که این هواپیما از تهران خارج نشود.
🔶 سلام همچنین به فایز رسامنی (وزیر) میگوید که به تهران اطلاع دهد که تا دوشنبه که این پرونده در جلسه هیئت دولت بررسی شود، هواپیماهای ایرانی اجازه فرود ندارند. به نظر می رسد هدف از تمام اتفاقات این است که یک بار برای همیشه تردد مستقیم هواپیماهای ایرانی بین لبنان و ایران متوقف شود و سفر به جمهوری اسلامی به شرکت های غیر ایرانی یا از طریق کشورهای دیگر محدود شود.
🔶 به نظر میرسد فرودگاه بیروت تبدیل به یکی از املاک بزرگترین مقر جاسوسی سیا در غرب آسیا یعنی مجتمعی که به آن سفارتخانه میگویند شده است. همچنین حضور وزیرخارجه جدید لبنان که از طیف قوات لبنانی سمیر جعجع است کار تعامل را برای وزارت خارجه ما سخت کرده است. پروازهای تهران - بیروت، سوریه جدید محور مقاومت است و باید این موضوع را جدی گرفت زیرا بحث فراتر از ممانعت دشمن از تشییع تاریخی ۵ اسفند است.
🔶 بارها تاکید کردیم که دشمن صهیونی به دنبال یک چیز مشخص است و آن حفظ آزادی عمل و تبدیل لبنان و کل منطقه به مناطق B و C کرانه باختری است به طوری که هر گاه دلش خواست حمله کند، بمباران کند و به طور کلی از هوا و زمین و دریا بر ورودیها، خروجیها و درون لبنان اشراف و آزادی عمل و کنترل داشته باشد، امری که آنها با خروقات متعدد در طول آتش بس نشان دادند؛ امری که با اعلام حفظ ۵ نقطه استراتژیک (تلة الحمامص، تلة العزية، تلة العويضة، جبل بلاط وتلة الليونة) نیز به دنبال تداوم آن هستند.
🔶 حقیقت این است که با سقوط سوریه و انسداد یکی از اصلیترین مسیرهای تنفس حزب الله، تلاش شد تا با پروازها حمل و نقل میان دو کشور ادامه یابد اما صهیونیستها و آمریکاییها دقیقا از طریق ساز و کار رسمی کمیته نظارت بر آتش بس که وظیفه بررسی اجرای آتش بس را برعهده دارد، به دنبال قطع خط پروازی ایران - لبنان هستند، امری که نشان میدهد ما شاهد یک زورآزمایی هستیم و دشمن قصد دارد خود را حاکم لبنان آن هم از طریق دولت جدید نشان دهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#مطالبه_گری
#روشنگری #اغتشاشات
#دانشگاه_تهران #فتنه
✅ اوباش؛ فتنه آینده
🔶 قتل یک دانشجوی مظلوم توسط زورگیر و قمه کش خیابانی در کنار تلاش شیاطین وطن فروش برای آشوب در ایران معنا دارست و نباید به سادگی از کنار آن گذشت. بدون شک این پرونده بسته نمی شود و صدالبته مطالبه مبارزه با اوباش باید مورد توجه و با جدیت بیشتری دنبال شود. اما بزودی مساله اوباش در ایران تبدیل به مساله جدی تری خواهد شد که فراتر از جیب بری و کیف قاپی است. اما چرا؟
🔶 فتنه آینده در تولید جهل یا توقف ذهن است. یعنی چی؟ اساس جریان های شیطانی در تولید جهل است. چون مردم اگر آگاه شوند علیه ظلم قیام می کنند. ازاینرو فضای مجازی با همه آسیب هایی که بر آن فهرست می شود دارای قدرت آگاهی بخشی در توده هاست. از این جهت فراتر از ایران، فضای مجازی وبال جریان سرمایه دار جهانی شده است. چون آگاهی عمومی در همه جای دنیا به واسطه افول انحصار رسانه های مرجع و شکست سانسور و رشد شبکه های مردمی در حال افزایش است. به موازات رشد آگاهی ها، جریان فتنه در هرجای دنیا عرصه را بر خود تنگ می بیند و دست به تولید جهل می زند. تولید جهل چطور میسر است؟ با دروغ آفرینی و اشتباه پراکنی های دستی و الگوریتمی؛ جزئیاتش بماند. اما خط همین است.
🔶 اما آیا تولید جهل صرفا و تنها با پمپاژ دروغ و قلب حقیقیت ممکن است؟ خیر. چون خورشید هیچ گاه پشت ابر نمی ماند و هرکس مقابل حقیقت صف آرائی کند با سیلی واقعیت بیدار می شود. اینجاست که نقشه دروغ و تحریف باید با روش دیگری تکمیل شود و آنهم پروژه "میخکوب ذهنی" و "تخته بند کردن شناختی" است. پروژه میخکوب ذهنی چیست؟ پروژه ای که موجب کپ کردن ذهن می شود. یعنی قدرت تحلیل ذهن را می گیرد. چشمان فرد را چنان پر می کند که امکان تحلیل ساده از او گرفته می شود. مثل آدمی که ترسیده است. دقت کردید آدم وحشت زده حتی نمی تواند از داشته های علمی و تجربی خود استفاده کند؟ گرگ را می بیند و می داند درنده است اما بجای فرار، می ایستد.
🔶 پروژه میخکوب ذهنی باعث می شود عده ای بترسند و از میدان خارج شوند. یعنی دشمن برای جلوگیری از رشد آگاهی ها مجبور می شود دست به تولید وحشت بزند. اما این پروژه چطور شکل می گیرد؟ با حضور اراذل و اوباش. نقش اراذل اوباش خون ریختن است. خون ریختن چشم ها را پر می کند. اغتشاشات 1401 را خاطرتان هست؟ ضعیف ترین حضور مردمی را در اغتشاشات 1401 داشتیم. اما نقش اوباش خیابانی چنان بود که خیلی ها باورشان شده بود خبری است. عده ای قلیل با آتش پراکنی گسترده؛ مثل آب خوردن آدم می کشتند. شهید عجیمان را زمانی سلاخی کردند که اغتشاش به روزهای پایانی اش نزدیک شده بود. تا مجدد آتش اغتشاش در فضای مجازی زنده بماند.
🔶 در فضای مجازی نیز در فتنه 1401 یکی از پروژه های ضدانقلاب همین نقش ترول ها و زامبی های مجازی بود تا با فحاشی و تهدید به آدم کشی، فراتر از الگوریتم های فنی و حقوقی شبکه های اجتماعی و سانسور ساختاری، مارپیچ سکوت اجباری را رقم بزنند. حتی در ابعاد جهانی نیز رژیم منحوس صهوینستی با همین نقشه شناختی بر سر زن و بچه غزه آتش می ریخت. تا شکست خودش مقابل حماس و مقاومت را بپوشاند. از چه طریق؟ کپ کردن ذهنی. حتی در ایران عده ای غافل باور کردند که قدرت نزد اسرائیل است. چرا؟ چون بیشتر خون میریزد. خلاصه در ابعاد جهانی هم فتنه آینده نزد اوباش جهانی است.
🔶 آقایان مسئولی بهوش باشید. ماجرا تنها خفت کردن و زورگیری نیست. مساله اصلی اینست که قمه کش ها اینبار برای نقشه مهمتری اجیر می شوند؛ برای ریختن خون دانشجو و زنان و هر مظلوم دیگری.... تا با امتداد آن در فضای مجازی موجب کپ کردن ذهنی و تولید و توزیع جهل شود. تا مانع نقش آفرینی آگاهی ها شوند و در نتیجه این کپ کردن ذهنی که الگوریتم های فنی شبکه اجتماعی نیز به کمک آن می آید، مانع روشنگری شوند و به خیال خام مردم را به خیابان بکشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مسائل_اولویت_دار
#دلار #بودجه
✅ دولت و افزایش قیمت ارز!
🔶 رشد آسانسوری قیمت ارز در هفتههای اخیر سبب شد تا عدهای از منظر اقتصادی و عدهای دیگر با نگاه انتظارات روانی ـ سیاسی به آن توجه کنند؛ اما در این بین آنچه بیش از همه ذهنها را به خود مشغول کرده، نقش و جایگاه دولت در افزایش قیمت دلار است، که دو برداشت میتوان داشت.
1️⃣ برداشت اول: اینکه دولت و تیم اقتصادی آن با اهداف سیاسی خاصی و از روی سناریویی از پیش تدوین شده، قیمت ارز را افزایش دادهاند؛ البته چنین برداشتهایی در گذشته نیز سابقه داشته و از نگاهی شاید بتوان خود متولیان امر در دولت را مسبب بروز چنین نگرشهایی دانست.
🔶 باید به این نکته توجه کنیم که افزایش قیمت ارز در نهایت به لحاظ «اقتصادی» (افزایش کسری بودجه و اینکه خود دولت بزرگترین مصرف کننده است) و «محبوبیت» (و مقبولیت) به ضرر دولتها تمام میشود. بنابراین، دولتها غالباً تمام تلاش خود را دارند که مانع از افزایش افسارگریخته قیمت ارز شوند؛ به ویژه که در ماههای اول فعالیت خود باشند.
2️⃣ برداشت دوم: در ارتباط دولت و قیمت ارز این است که افزایش قیمت ارز میتواند محصول گفتمان سیاسی و اقتصادی دولت و رویکرد و عملکردهایی باشد که در اجرایی کردن امور سیاسی و اقتصادی در پیش گرفتهاند.
🔶 از قضا در همین چارچوب، سیاستهای ارزی دولت چهاردهم مورد نقد منصفانه کارشناسان دلسوز نیز قرار گرفت و هشدارهای لازم بیان شد. از این منظر، در برهه فعلی، ورود نرخ ارز به محدوده ۸۵ هزار تومان و کانال های بالاتر محصول سیاستهای ارزی دولت (بازار توافقی) و انتظارات روانی و سیاسی است، نه ورود مستقیم دولت برای کسب درآمد یا اهداف سیاسی.
🔶 البته ما نقش شرکتهای خصولتی، برخی بانکها و افراد را که از محل افزایش قیمت دلار منتفع هستند، نادیده نمیگیریم و معتقدیم حساب آنها از مجموعه دولت به معنای هیئت وزیران جداست و دولت باید برای مقابله با ورود نامولد آنها به بازار ارز، کنترل و نظارت داشته باشد.
🔶 سخن اصلی این است که در برهه فعلی باید افزایش قیمت ارز را از منظر نماگرهای اقتصادی و انتظارات سیاسی ـ روانی تحلیل کرد، نه اینکه آن را به وجود توطئه و نگرشهای حزبی گره زد؛ لذا بیان نظراتی که مبنای علمی ندارند و سمت و سوی متهم کردن دولت را تداعی میکند، میتواند کانون ایجاد ناامیدی و تشتت در جامعه شود.
🔶 زمانی که دشمن به دنبال انشقاق در جامعه ایران است و به ایجاد دوقطبی در کشورمان امید دارد، نباید با مقصرسازی دولت، آن هم بدون ادله و استدلال معتبر، او را متهم کرد. نقد کنیم، اما نقد «دشمن شاد کن» نداشته باشیم. البته در آن سو دولت نیز باید ضمن شفافسازی، گفتوگو با مردم و شنیدن سخن همه کارشناسان، زمینه هرگونه سوء تفاهم را برطرف کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#دشمن_شناسی
#پیشرفت #آذربایجان
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی. ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
👈قبل از هر سخنی یاد کنم از امام جمعهی شهید و فقیدمان، مرحوم آقای آلهاشم
👈همچنین استاندار جوان و انقلابی و محبوب آذربایجان و دیگرِ شهیدان عزیزی که در حادثهی تلخ گذشته از دست ملّت ایران گرفته شدند
🔶 درباره خصوصیات حادثه ۲۹ بهمن ۵۶
امروز مایلم با نگاه به مردمی که آن حادثه را آفریدند، چند کلمهای عرض بکنم.
👈امروز، جوان تبریزی ما که
🔎اوضاع منطقه را میبیند، میشناسد،
💥دشمنان را، دوستان را تشخیص میدهد،
🧨در مقابل عربدههای یک نفر از آن طرف و زوزههای یک نفر از این طرف هیچ احساس ترسی نمیکند، بلکه احساس قدرت میکند.
💡اگر جوان ما نداند که گذشتهی این مجموعه و مردمی که این حادثه را به وجود آوردند،
📍که بودند؟
📍چه بودند؟
📍چه کار میکردند؟
📍با چه روحیهای در میدان حاضر میشدند
💬روایتهای غلطِ ساختهی دشمن بر ذهنها غالب خواهد شد
✅آذربایجان سدّ مستحکم ایران در دورههای مختلف در قبال تعرّض و تجاوز بیگانگان
👈در مواردی به خاطر بیعرضگی پایتختنشینان
❌مأموران دولتهای تزاری یا عثمانی بر مناطقی از آذربایجان، حتّی تبریز مسلّط شدند
✅امّا این مردم تبریز توانستند دشمن را مجبور به فرار بکنند.
⚜️ خصوصیّات ممتاز آذربایجان
1️⃣ ایمان اسلامی و غیرت دینی
2️⃣ پیشتازی در حوادث گوناگون علمی، فرهنگی، سیاسی و دفاعی
3️⃣ الگوسازی
🌟شخصیّتهایی که در آذربایجان، در تبریز نقش آفریدند، هر کدام یک الگو هستند؛
🔸ثقة الاسلام یا شیخ محمّد خیابانی
👈در مقابل دخالت بیگانه، جان خودشان را از دست دادند
🔹شخصیّتهایی مثل ستّارخان و باقرخان
👈در حادثه مشروطه پیشتاز بودند
🔸شهیدان باکری و جوانان برجستهی آذربایجان در دفاع مقدّس نمونه شدند
🔹در ادبیّات، در فرهنگ، در علم، در آذربایجان نمونه زیاد داریم
🔸دو شهرِ تبریز و اصفهان، از لحاظ برونداد علمای بزرگ نمونهاند
🔶 جلوگیری از اثرگذاری تهدید نرمافزاری دشمن
🎖امروز به برکت تلاش
👤جوانانمان،
📚دانشمندانمان،
🔗فنّاوران ماهرمان،
⚔️از لحاظ دفاع سخت،
🧨از لحاظ تهدیدِ سختافزاریِ دشمن
💯نگرانی و مشکل نداریم.
✅امروز بحمدالله خود ما هم میدانیم،
🔱دوستان و دشمنان ما هم میدانند
❤️که ایران اسلامی از لحاظ تواناییهای مقابله با تهدیدهای سخت، در یک سطح عالی قرار دارد
❇️مردم از این جهت احساس امنیّت میکنند.
‼️یک تهدید مهمّ دیگری وجود دارد و آن، تهدید نرمافزاری است
🚫تهدید نرمافزاری چیست؟
1️⃣دستکاری کردن افکار عمومی مردم
2️⃣ایجاد اختلاف
3️⃣ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی
4️⃣ایجاد تردید در پایداری در مقابل دشمن
❤️به فضل الهی، تا امروز موفّق نشدند❤️
👈نمونهاش همین راهپیمایی عظیم روز بیستودوّم بهمن با همهی مشکلاتی که وجود دارد امّا مانع نمیشود که مردم از انقلابشان دفاع کنند.
📺صاحبان دستگاههای تبلیغاتی
🎤صاحبان بیان
✏️صاحبان قلم
🎭اصحاب هنر
📚اصحاب دانش
👤کسانی که در دستگاههای رسمی آموزش و رسانه و هنر مسئولیّت دارند
🙎♂️🧕آحاد جوانان که با فضای مجازی ارتباط دارند
🪖ببینند دشمن از چه راهی میخواهد
🧠در ذهن مردم
📡در افکار عمومی مردم نفوذ کند
⛔️آن راه را ببندند
👊در مقابل دشمن بایستند
👈تولید محتوا کنند
👈این کار از دفاع سختافزاری مهمتر است.👉
👈جوانها باید خود را:
🌹با مفاهیم انقلاب
💥بیانات امام
🌟آشنایی با آنچه که در طول این سالهای متمادی از انقلاب و خصوصیّات انقلاب گفته شده
✅مأنوس کنند
🔶 ایستادگی جمهوری اسلامی؛ علت عصبانیت مستکبرین
📎انقلاب ما به معنای حقیقی کلمه
☀️مبارزهی نور با ظلمت، مبارزهی حق با باطل بود
⚡️به اهدافی که انقلاب برای ما ترسیم کرده، به طور کامل دست پیدا نکردهایم.
💥در زمینهی عدالت
☄️در زمینهی شکافهای اجتماعی
🔥در بعضی از مسائل گوناگون اصولی عقبیم
👈باید بیشتر تلاش کنیم، پیش برویم،
✅لکن انقلاب توانسته است خود را به عنوان
🔰یک هویّت مستقل،
🌐یک پایگاه عظیم و امیدبخش برای ملّتهای منطقه بلکه حتّی برخی از ملّتهای فرامنطقه
❇️حفظ کند، نگه دارد.
📌عصبانیّت مستکبرین و مستعمرین عالم از جمهوری اسلامی به خاطر این است که
◀️توانسته بماند و بِایستد،
👊توانسته مشت محکم خود را به اینها نشان بدهد.
📢از ملّت ایران عصبانی هستند به خاطر اینکه زیر بار تحمیل آنها نمیرود.
✏️خطاب به همهی جوانان کشور:
🔸امروز مسئولیّت شما حفظ این روحیه،
🔹تقویت این حرکت و پیشرفت در راه رسیدن به اهدافی است که انقلاب معیّن کرده.
🌻به جوانها ما امیدوار هستیم
⚙️انشاءالله در همهی بخشها این حرکت عظیم مردمی پیشرفت خواهد کرد. خداوند انشاءالله برکات خودش را بر شما مردم عزیز، بر مردم تبریز و مردم آذربایجان نازل کند.
🆔 @tahlil_shjr