ادامه پست بالا..
تجربه نشان داده است در نقطه مقابل و در مواجهه با «#محیط_بحران»، گفتوگو و دیپلماسی موجب رفع بحران نمیشود و غرب با حضور مستقیم نظامی و حمایت از دولتهای غیرمردمی و تحریک اختلافات کلامی درصدد دستیابی به چهار مسئله ملتسازی، دولتسازی، تسلط بر منابع منطقه و افزایش ضریب امنیت صهیونیستهاست. مسئله فلسطین با سی سال گفتوگو حل نشد، اما با چند جنگ چریکی حماس و حزبالله اهمیت «#نظریه_مقاومت» برجستهتر شد. مسئله داعش با گفتوگو قابل حل نبود، اما با سیاست مشت آهنین فروپاشید، اگر راهبرد غرب را «#خاورمیانه_محیط_بحران» فرض نمایید، هر پدیدهای که رد پای غرب در آن است از طریق گفتوگو حل نخواهد شد و راهی جز مقاومت وجود ندارد. حضرت امام ۳۰ سال پیش به این نتیجه رسیده بودند و با صراحت میفرموند «راهی جز مبارزه باقی نمانده است» و یا میفرمودند: «اگر امریکا هماکنون یک کشور اسلامی را با خاک یکسان کند مسلمانان چه میکنند؟» یا میفرمودند: «جمهوری اسلامی برای احیای هویت اسلامی مسلمانان سرمایهگذاری میکند» یا صحبت از انهدام صهیونیستها، میکردند.
از #نگاه_امام پای امریکا به مسائلی مانند حج نیز باز شده است و معتقد بودند هرکس به امریکا لبیک نگوید متهم به کفر و شرک خواهد شد.
بنابراین عقب راندن غرب با محوریت امریکا در خاورمیانه اسلامی از هیچ راهی جز مقاومت میسر نیست. امریکا از طریق گفتوگو از عراق، شرق سوریه، بحرین، قطر، کویت، عربستان، خلیج فارس و... خارج نخواهد شد.
تجربه نشان داده که ۴۳۰۰ کشته نظامی امریکا در عراق (۲۰۱۴- ۲۰۰۳) میتواند امریکا را از عراق اخراج کند و مقاومت حزبالله در لبنان میتواند به تخلیه جنوب لبنان در ۲۰۰۱ از سوی صهیونیستها منجر شود و غزه با همت و مقاومت از سوی صهیونیستها تخلیه گردد. پس نظریه مقاومت مبتنی بر تجربهای است که منجر به نتیجه میشود و همه راههای دیگر بنبست است. این نظریه هر روز تقویت میشود و بیداری مسلمانان و حاکمیت آنان بر سرنوشت خویش روزبهروز شکوفاتر میشود. #معامله_قرن، انتقال پایتخت امریکا به قدس، پایان بحران سوریه، ناکامی کودتا در ترکیه و ناکامی در یمن، ناکامی دولتسازی در کردستان عراق و مقاومت ستودنی ملت ایران در مقابل تحریم، زمینههای تقویت نظریه #مقاومت است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
📝#دین_و_سیاست
✍یاسین (مدیر کانال)
رابطه دین و سیاست رابطه ای حساس است که اگر بد تفسیر شود هم دین را فاسد می کند و هم سیاست را! در این نوع رابطه ما دو نوع رابطه داریم:
#سیاست_دینی و #دین_سیاسی
💥 سیاست دینی یعنی سیاستی که #بر_مبنای_دین است و این همان سیاست انبیاء و اولیاء الهی است. حضرت امام سیاست را با همین مبنا تعریف کرد و انقلاب اسلامی را نیز با همین مبنا به پیروزی رساند. امروز نیز مبنای سیاست مقام معظم رهبری همین است.
💥💥 اما دین سیاسی نوع دوم رابطه دین و سیاست است. در این نوع رابطه دین #دستمایه_سیاستمداران قرار می گیرد و سیاستمداران دین را ابزاری برای حکومت کردن قرار می دهند. در این نوع برداشت از رابطه دین و سیاست، هم دین #قربانی می شود و هم بدترین سیاست ها به اسم دین در جامعه جاری و ساری می شود.
💥💥💥متأسفانه درصد قابل توجهی از مخاطبین فضای مجازی با مراجعه به تبیین وتحلیل غلط و نادرست برخی از کارشناسانی که به جرأت میتوان گفت دینشان سیاسی است مسائل ِ را آنگونه که باید درک نکرده که این موضوع دو اِشکال اساسی را برای جامعه و مردم به همراه خواهد داشت :
#یکم - فهم ناقص و بعضاً وارونه مسائل سیاسی و دینی توسط اقشار و تودهای مردم .
#دوم - سکولاریزه شدن فرهنگ جامعه
نتیجه اتفاق اول (فهم ناقص و وارونه مسائل ) اِشکالِ دوم (سکولار شدن جامعه ) را در پی خواهد داشت .
به همین منظور ما در این کانال در راستایِ درک صحیح رویداد های ایران و جهان به قلم اساتید ِ انقلابی ، شناخته شده و برجسته حوزه ودانشگاه همانند:
✅استاد دکتر #موسی_نجفی
✅استاد دکتر سید #یاسر_جبرائیلی
✅استاد دانشمند #رحیم_پور_ازغدی
✅استاد دکتر #حسن_عباسی
✅روزنامه نگار توانمند استاد #محسن_مهدیان
✅ استاد دکتر #امیر_حسین_ثابتی
✅استاد سید #علیرضا_آل_داود
✅استاد دکتر #صدیقی
✅دانشمند خطیب استاد #علی_مهدیان
✅دانشمند خطیب استاد #محسن_قنبریان
✅دانشمند خطیب استاد #حمید_رسایی
✅دانشمند خطیب استاد #حسین_جلالی
✅استاد دکتر #سعید_جلیلی
✅استاد #حسین_قدیانی
✅استاد دکتر #وحید_یامین_پور
✅روزنامه نگار توانمند #داود_مدرسیان
✅استاد وخطیب توانمند #علی_اکبر_رائفی_پور
✅کارشناس توانمند #نوید_کمالی
✅دکتر #عباسعلی_کدخدایی
✅استاد #علیرضا_رضازاده
✅دکتر استاد #عبدالله_شهبازی
✅اساتید کارشناسِ اندیشکده راهبردی تبیین
✅اساتید کارشناسِ اندیشکده مطالعات یهود
✅استاد #حسین_شمسیان
✅دکتر #علیرضا_زاکانی
✅استاد #حسین_دارابی
✅کارشناس توانمند #محمد_ایمانی
✅استاد دکتر#حسین_شریعتمداری
✅استاد وخطیب توانمند #مصطفی_امینی_خواه
✅استاد دکتر #یدالله_جوانی
✅استاد دکتر #عبدالله_گنجی
✅و...
رویدادهای #ایران_و_جهان را برای شما #تبیین و#تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود 👇
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilisiyasiseraat
#سفر_دورهای_بن_سلمان؛ #اهداف_و_نتایج
#تحلیل_کوتاه
✍اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻سفر دورهای محمدبن سلمان ولیعهد سعودی به کشورهای امارات، بحرین، مصر، تونس و... با گمانهزنیهای رسانهای مختلفی پیرامون اهداف اساسی و نتایج این سفر همراه بوده است:
✅اهداف
💥حاکم کردن فضای جدید رسانهای درباره عربستان و شخص محمدبن سلمان، القای برخورداری این کشور از امنیت و ثبات سیاسی و آرامش و اطمینان ولیعهد از آینده سیاسی خود در عربستان از جمله مواردی است که برخی تحلیگران به عنوان اهداف کلیدی این سفر برشمردهاند.
💥تبعات ناشی از قتل جمال خاشقچی و نقش پررنگ محمدبن سلمان در این حادثه و در کنار فجایع انسانی جنگ یمن، باور انزوای عربستان در افکار عمومی و محافل سیاسی دنیا را بیش از هر زمان دیگری تقویت کرده است. به نظر میرسد تلاش بن سلمان در شکست و ابطال این باور، یکی دیگر از اهداف سفر دورهای وی باشد.
💥هجمه سنگین سیاسی- رسانهای اخیر به عربستان، سبب شد تا قطر زخم خورده از بن سلمان، فرصت را برای تلافی اقدامات وی، تحکیم انزوای عربستان و پررنگ نمودن جایگاه و نقش خود فراهم یافته و فعال شود. انتخاب کشوری همچون تونس با گرایش اخوانی و احتمال دیدار با سران ترکیه در آرژانتین که روابط نزدیکی با قطر دارند، می تواند حامل این پیام باشد که عربستان نه تنها منزوی نشده بلکه در میان متحدین و همفکران قطر هم از اهمیت و جایگاه لازم برخوردار است.
💥فراهم آوردن زمینه عادی سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی و به تبع آن، تحقق"معامله قرن" ترامپ نیز نکته دیگری است که برخی تحلیلگران به عنوان هدف اساسی این سفر بدان اشاره دارند.
✅نتایج
🎯در حال حاضر سخن گفتن از موفقیت یا شکست این سفر در عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی اندکی عجولانه بنظر میرسد، اما واکنش روزنامه نگاران، اتحادیهها و افکار عمومی به این سفر به ویژه در مصر و تونس، نه تنها فضا را به نفع عربستان و به طور خاص شخص محمدبن سلمان تلطیف نکرد، بلکه باعث تشدید اوضاع، تقویت باور نفرت عمومی و تضعیف قدرت نرم عربستان در کشورهای عربی شده است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥سیدیاسر جبرائیلی
🎥جایگاه توافقنامه پاریس در استعمار فرانو
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#چهار_گونه_ولایتمداری_از_صفین_تا_برجام
✍امید - نیکو
🔰 زمانی که پیروزی سپاه اسلام بر معاویه نزدیک بود عمروعاص نیرنگباز پیشنهاد سازش و #حکمیت را پیش کشید، فشار سپاه حضرت علی(ع) به ایشان مذاکره و سپس فرستادن اشعث بجای مالک را تحمیل کردند روایت رفتار سپاهیان حضرت در آن زمان و پس از آن، ۴ گونه #ولایتمداری و عاقبت آن را نشان میدهد:
1⃣ #گروه_اول
امثال " #اشعث " ها بودند که " #ولایتمداری_منافقانه " داشتند و با امید به دشمن و تذبذب در اطاعت از ولی دنبال ظاهر سازی و گرفتن موافقت ولی با نظرات خود بودند. اینها در دفاع از جایگاه ولی ثابت قدم نبودند و در سوابقشان گاهی در فکر پیوستن به معاویه بودند و گاهی رشادت در سپاه حضرت نشان میدادند و با سادهلوحی در لحظات حساس وا میدادند و بدنبال همراه کردن ولی با نظرات خود بودند نه همراه شدن با ولی و وعدههای پوچ دنیوی نظیر اتمام جنگ به مردم میدانند تا با تحریک آنان، مسیر مدنظر خود را به حضرت تحمیل کنند و در عمل دست حضرت را بسته و در پازل دشمن بازی میکردند؛ خیلی از این جمع بعدا به معاویه پیوستند و نفاقشان نابودشان کرد. امثال اینها در زمان ما هم گفتند باید رفت با کدخدا بست و با سادهلوحی دنبال توافق با آمریکا بودند و با تبلیغ و وعده پوچ بهبود اقتصاد مسیر سازش و #مذاکره را تحمیل کردند.
2⃣ #گروه_دوم
امثال " #خوارج " بودند که قبل از شکستن بیعت، " #ولایتمداری_طلبکارانه " داشتند. اینها نه تنها علیه جریان اشعث افشاگری نمیکردند بلکه زمینهساز بروز آنها بودند و خود مسیر سازش را به حضرت پیشنهاد میدادند اما پس از حکمیت و گول خوردن اشعث از عمروعاص، تغییر موضع داده و بابت کوتاهی خودشان از حضرت طلبکار بودند که ما نمیدانستیم تو چرا جلوی ما را نگرفتی و حضرت را تکفیر میکردند؛ مساله سکونت ابن ملجم در منزل اشعث در شب قبل از شهادت حضرت، نشانی از پیوند پنهانی خشک مغزی با نفاق است. خوارج زمان ما هم وقتی در قدرت بودند بخاطر نفسانیت و الهامات عرفان کاذب، با رها کردن کشور و حاشیهسازی زمینهساز حضور وادادهها در قدرت شدند و درحالیکه خود دنبال شکستن قبح مذاکره با آمریکا بودند و در ایام انعقاد برجام سکوت کرده بودند پس از روشن شدن ابعاد این خیانتنامه، وقیحانه آنرا را پروژه آقای خامنهای میخوانند! خوارج فعلی در حالی به استناد سوابق خود دنبال سهمند و خود را درون انقلاب تصور میکنند که یادشان رفته خوارج صدر اسلام در ماه صفر ۳۷ ه.ق در سپاه حضرت در جنگ صفین بودند و ماه صفر ۳۸ ه.ق در نهروان مقابل حضرت بودند؛ یعنی تنها یک سال فاصله از حق محض تا #باطل_محض!
3⃣ #گروه_سوم
یاران " #ساکت " حضرت بودند که دنبال " #ولایتمداری_عافیتطلبانه " بودند و خود را دنبالهروی ولی معرفی کرده و ولایتبسندگی را ترویج میکردند و همه چیز را به شخص ولی ارجاع میدادند؛ اگر اشعث از حکمیت میگفت به حضرت ارجاع میدادند اگر عمار از مقاومت میگفت باز به حضرت ارجاعش میدادند؛ دنبال تحلیل نبودند و به اسم اطاعت، عقل را کنار میگذاشتند و در عمل سربار حضرت میشدند؛ اینها عمدتا از ولایت حضرت خارج نشدند اما توجیهگر مسیر اشعثها شده و تحت اثر تبلیغات آنها مقهور شده و آنرا مصلحت میخواندند! در جامعه امروز ما هم این مدل بشدت ترویج میشود و بعضی از خطبا و تریبون داران خواسته یا ناخواسته بجای اینکه خود را سپر بلای ولی کنند؛ پشت حضرت آقا پنهان میشوند؛ در منابر به تکرار جملات حضرت آقا اکتفا کرده و هیچ هزینهای برای جریان انقلابی پرداخت نمیکنند. در سالهای اخیر جزء ساکتین برجام و FATF بودند و زمان انتخابات از آقا برای کسب رای مایه میگذارند اما بعدا بنام #مصلحت مسیر خائنانه وادادهها را تایید، تصویب و تکمیل میکنند.
4⃣ #گروه_چهارم
امثال " #عمار و #مالک " بودند که دنبال #ولایتمداری_روشنگرانه بودند. این بزرگان کُنه نظرات حضرت را درک کرده و با روشنگری دنبال جلوگیری از پذیرش حکمیت و فرستادن اشعث بودند؛ امثال مالک پس از جنگ ضمن اطاعت از حضرت در اجرای نتیجه حکمیت، وقوع آنرا نتیجه کمکاری خود دانستند و تماما خود را وقف روشنگری موانع حضرت در تحقق کامل حکومت اسلام میکردند و مردم را برای انتخاب مسیر مدنظر ولی تشویق کرده و آنچه حضرت در مقام امام در بیان و عملش معذوریت داشتند این بزرگواران شرح داده و تبلیغ میکردند و بدنبال #بسط_ید ولی بودند تا عدالت و حقوق مردم احیا شود. فریاد "این عمار" حضرت علی(ع) قبل از شهادت که با یادآوری صفین به زبان آوردند و تکرار آن عبارت در زمان فعلی توسط حضرت آقا در برجام و فتنه، نشانگر آنست که اولا چگونه در لحظات تاریخی، ولایتمداری عافیتطلبانه، طلبکارانه و منافقانه بهم میرسد و درمقابل ولایتمداری روشنگرانه قد علم میکند ثانیا تنها راه یاری کردن امام زمانه، ولایتمداری روشنگرانه است وسایر ولایتمداریها تنها تکمیل #پازل_دشمن است.
@tahlilisiyasiseraat
#ظریف_در_پارادوکس #FATE ؟!
✍محمد حسین محترم
#یکم شاید پاسخ به یک سوال خیلی از مسائل را شفاف کند و آن اینکه آیا باید سخنان آقای #ظریف در باره FATF را جدی گرفت؟ و آیا نمایندگان مجلس میتوانند براساس اظهارات ایشان تصمیمگیری کنند؟ با مروری گذرا و اجمالی بر عملکرد و مواضع فقط چند سال اخیر آقای ظریف میتوان واضحتر و روشنتر به این سوال پاسخ داد. در #مذاکرات_هستهای بارها #رهبری راهنمایی کردند و تذکر و هشدار دادند، اما ایشان سیاست #انفعال در پیش گرفتند و پشت پرده پذیرفتند و #امضاء کردند آنچه را که #نباید میپذیرفتند و نباید امضاء میکردند. گفتند با #تضمین_جان_کری از وزارت خزانهداری آمریکا برای بانکهای دیگر کشورها نامه آرامبخش میگیریم، اما اکنون اروپاییها حتی حاضر نیستند ساز و کار به اصطلاح #SPV خود را میزبانی و اجرایی کنند. گفتند اگر برجام تصویب نشود آمریکا با یک موشک ایران را نابود میکند، اما موشکهای ایران بغل گوش آمریکاییها در #عراق فرود آمد و آمریکا هم هیچ #غلطی نتوانست بکند. گفتند اگر برجام تصویب شود همه شرکتهای اروپایی #صف میکشند تا برای مردم ایران #شغل و #مسکن و #رفاه ایجاد کنند و همه #مشکلات_بالمره و یکجا #حل میشود، اما دستاورد هیچ و خسارت محض و تورم لجامگسیخته را در سایه برجام بر سفره مردم تحمیل کردند! ظریف گفته بود: «آمریکا نمیتواند از برجام خارج شود»، اما خارج شد. وی اصرار داشت #اروپاییها مثل کری برای اجرای تعهدات خود «#تضمین_میدهند» اما فدریکا موگرینی صراحتا اعلام کرد«تضمین نمیدهیم». فضاسازی کردند که «اروپاییها قول دادند مقابل آمریکا بایستند»، اما آنها متفقالقول اعلام کردند «نمیایستیم، با آمریکا همسو هستیم» و قس علی هذا! نهایتاً نتیجه عملکرد و مواضع
5 ساله آقای ظریف که ادعا دارد دیپلمات کارکشته و متخصص عالم سیاست است این شد که چندین بار اعتراف کند «#اشتباه_کردم»! و متأسفانه سریال این اشتباهات همچنان ادامه دارد. حال پاسخ سوال صدر این مطلب را میتوان با سوال قابل فهمتر دیگری داد: آیا کسی که باید از دقیقترین و درستترین تحلیلها در خصوص سیاست خارجی برخوردار باشد، اما دهها بار نتایج گفتار و عملکردش خلاف واقع از کار درآمده و بارها به اشتباه بودن عملکرد و سخنانش اذعان کرده است، انسان میتواند به قول و حرفش اعتماد و بر اساس آن عمل کند؟ از ارسطو پرسيدند بهترين سخن كدام است؟ گفت: «آنچه موافق عقل باشد و از سرانجام آن اطمينان داشته باشيم كه ضرري متوجه ما نخواهد ساخت».
#دوم یک مصوبه (لايحه CFT) مثل دهها مصوبه دیگر از شورای نگهبان به مجلس برگشته و مسیر قانونی خود را طی خواهد کرد. سوال مردم این است که چه نیازی به اینهمه فضاسازی رسانهای و سیاسی غیرعادی و شکبرانگیز آنهم با سخنان دور از انتظار، #نادرست و جنجالی عالیترین مقام دستگاه سیاست خارجی است و چرا یک مقام رسمی کشور آب را چنین آلوده و فضا را چنان مسموم میکند تا راه صواب و واقعیتهای تعهدات داده شدهِ محرمانه به خارجیها تحتالشعاع #انحراف افکار عمومی قرار گیرد؟ آیا این عجیب نیست؟ و سوال بعدی این است که چرا آقای ظریف و دوستانشان روی مشکلات اقتصادی مردم و مقابله با تحریمهای آمریکا اینقدر حساس نیستند تا جایی که نمایندگان حامی#FATF حتی حاضر نشدند به طرح تشکیل کمیسیونی به این منظور رأی مثبت بدهند؟
#سوم آقای ظریف قبلا در دفاع از FATFدر مجلس ادعا کرده بود «نباید #بهانه به دست کشورهاي استکباري و صهيونيستها بدهیم!».
#اولاً شما مهمترین و #بزرگ_ترین_تعهد را در برجام برای #گرفتن_بهانه از دست آمریکا دادید، اما آمریکا با پاره کردن آن بهخوبی نشان داد که اصلاً نیاز به بهانه ندارد! #ثانیاً حال که معلوم شد حتی کشورهای دست چندم اروپایی هم حاضر به میزبانی ساز و کار ادعایی#SPV نیستند، چه ضرورتی به #پذیرش_توصیه آنها برای تصویب #FATF است؟!
#ثالثاً از عجایب لایحه #FATF اینکه این چگونه لایحهای است که هم آقای ظریف و دوستانش ادعا میکنند که میخواهیم با این لایحه بهانه را از دست آمریکا و صهیونیستها بگیریم و هم آمریکاییها و صهیونیستها و رسانههای وابسته به آنها از جمله #بیبیسی و تلويزيون #ايران_اينتر_نشنال که ماهیت آنها بر کسی پوشیده نیست، بدجوری تلاش میکنند که این لایحه در ایران تصویب شود تا بهانه از دست خودشان گرفته شود!!! آقای ظریف پاسخ دهد آیا عقل سلیمی وجود دارد این تناقض را بپذیرد یا توجیه کند؟ جالب اینکه در این سناریو رسانههای بیگانه تاکید میکنند «اگر ايران FATF را هم تصویب کند، تحريمهای آمریکا بهجاي خودش باقي خواهد ماند»! این همان سخن مسئول سیاست خارجی کشور در مجلس است که گفته بود«نه بنده و نه آقاي رئيسجمهور نميتوانيم
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
#تضمين بدهيم که با پيوستن به لايحه عدم حمايت مالي از تروريسم، #مشکلات کشور حل خواهد شد». این هماهنگی چگونه قابل فهم است؟
#رابعاً ايران از ابتداي انقلاب تاکنون با خون پاک دههاهزار شهید هزينه مقابله با تروريسم را پرداخته است. اگر پرداخت این همه هزینه برای گرفتن بهانه از دست آمریکا کفایت نمیکند مطمئن باشید، با دادن چنین تعهداتی بهانه از دست آمریکا گرفته #نخواهد شد، همانگونه که برجام نگرفت.
#چهارم آقای ظریف و دوستانشان در حالی ادعا میکنند برای برقراری روابط مالی با اروپا و حتی #روسیه و #چین باید FATF را بپذیریم که وی در همان جلسه مجلس در #تناقضی آشکار از سلسله تناقضات خود گفته بود «گراني و ارزاني ارز (و بهعبارتی تورم و افزایش و کاهش قیمت کالاها) به FATF ارتباط ندارد». پس پاسخ دهند چرا به #دروغ ادعا و القاء کردند چینیها و روسها هم بدون FATF حاضر نیستند با ایران روابط تجاری برقرار کنند!، این در حالی است که پوتین علاوه بر اینکه قبلا صریحاً از اختصاص50 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در ایران خبر داده بود، هفته گذشته توافقنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی و اتحادیه اقتصادی #اوراسیا را امضاء کرد و در سفر اخیر وزیر جدید راه به روسیه نیز، مسکو یک اعتبار 3 میلیارد یورویی برای کریدور شمال- جنوب ایران اختصاص داد.
#پنجم میگویند 188 کشور عضويت در #CFT را پذيرفتهاند و ما هم باید با حق شرط بپذیریم!
#اولاً مگر این 188 کشور مبانی و اصول و ارزشهای جمهوری اسلامی را پذیرفتهاند که پذیرش آنها برای ما حجت باشد؟ #ثانیاً وقتی به اذعان آقای ظریف هیچ دادگاهی برای حل اختلافات درباره FATF وجود ندارد، آیا حق شرط معنا دارد؟ #ثالثاً اساساً ایران سهمی در پولشویی دنیا ندارد که نیاز به FATF داشته باشد. بهگفته مسئول مبارزه با پولشویی بانک مرکزی در دولت یازدهم، «بیش از 70 درصد پولشویی دنیا در آمریکا و اروپا انجام میشود» بهطوری که هفته گذشته بزرگترین پرونده پولشویی تاریخ اروپا فقط در بانک دانسکه دانمارک افشا و همزمان دویچه بانک آلمان به نیم میلیارد دلار جریمه بهعلت پولشویی در پرونده دیگری محکوم شد. #رابعاً در حالی استونی در شمال اروپا با هزار میلیارد دلار پولشویی بهعنوان «پایتخت پولشویی جهان» شناخته میشود که نه عضو و نه در لیست سیاه FATF و نه تحت فشار آمریکا و اروپا و صهیونیستها برای پیوستن به FATF است، اما در حالی که مرکز ارزیابی خطرات جهانی(SOS)چند روز قبل ایران را در فهرست امنترین کشورهای جهان از جمله از نظر جرایم ناشی از پولشویی قرار داد، متاسفانه آقای ظریف در دفاع از FATF بدون هیچگونه مدرک و سندی جمهوری اسلامی را متهم به پولشویی کلان میکند؟!!! یکی بودن ادعاهای عالیترین مقام وزارت خارجه یک کشور با ادعاهای اصلیترین دشمن آن کشور موضوع بسیار مهم و غیرقابل هضمی است. مهمتر و غیرقابل هضمتر اینکه نظام را متهم به پولشویی و حمایت از تروریسم میکنند و طلبکارانه برای مصونسازی، خود را نیز عین نظام تلقی و ادعا میکنند «کسانی که به من ایراد گرفتند، به نظام اتهام زدند».
#ششم قانون مقابله با پولشویی و منابع مالی تروریسم در کشور وجود دارد و متولی اجرای آن وزارت اقتصاد و وزارت اطلاعات و بانک مرکزی زیر نظر دولت هستند، #اولاً آقای ظریف با چنین سخنان شاذی بیش از هر مسئلهای دولت را که خود عضوی از آن است، هم ناتوان از اجرای این قانون و هم بهعنوان خاطی از اجرای قانون زیر سوال برده است. آقای ظریف پاسخ دهد چرا دولت این قانون را اجرا نمیکند و چرا وی به جای درخواست تصویب #FATF، از دولت نمیخواهد قانون مقابله با پولشویی و منابع مالی تروریسم کشور را اجرا کند؟ #ثانیاً آقای ظریف اگر مدعی است که این حجم از پولشویی در کشور اتفاق افتاده، پاسخ دهد دولت و مجلس و شوراهای شهر و تمام ارکان اجرایی کشور که اکنون در دست ایشان و همفکران ایشان است، در کشور چکار میکنند و چرا اجازه دادهاند چنین اتفاقاتی رخ دهد؟ چرا اجازه دادند طرحهایی مثل کارت سوخت و شبکه بازرسي و نظارت شبنم و بارکد که باعث شفافسازی و جلوگیری از قاچاق کالاها میشد، حذف شوند تا برخی به منافع اقتصادی کلان برسند؟
#هفتم این اقدام آقای ظریف را باید یک حرکت پوپولیستی در جهت انحراف افکار عمومی از مشکلات اصلی کشور و شانه خالی کردن از مسئولیت خود در برجام و فرار از پاسخگویی در قبال بدفرجامی آن که اکنون با بدقولی اروپاییها هم روبرو شده است، تلقی کرد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 صبح امروز
📹 ببینید| بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره قانون منع بهکارگیری بازنشستگان. ۹۷/۹/۱۳
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط👇
@tahlilisiyasiseraat
کانال تحلیلی سیاسی صراط
🚨 صبح امروز 📹 ببینید| بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره قانون منع بهکارگیری بازنشستگان. ۹۷/۹/۱۳ #کا
#درباره_عذرخواهی_رهبر_انقلاب_از_یک_طلبه
✍محسن مهدیان
رهبرانقلاب در حاشیه درس خارج امروز اینطور فرمودند: دیروز یکی از آقایان بعد از درس تشریف آوردند جلو و با اوقات تلخی تمام گفتند که این بازنشستههایی که طبق قانون باید برکنار بشوند، اینها را برمیگردانند و این را به پای شما مینویسند، یعنی به پای من. [البته] این محبت است، منتها اشکالش این بود که سر من داد میکشید. من هم به ایشان یک قدری تند گفتم آقا! چرا داد میکشید؟! به هر حال ما خواستیم از ایشان هم معذرتخواهی کنیم.
بعد هم در ادامه توضیح دادند که قانون اخیر مجلس درباره بازنشستگی، قابل دفاع است، اما مواردی هم وجود دارد که شاید لازم باشد از خدمات مدیر باتجربه بعد بازنشستگی هم استفاده شود.
اما همه این ماجرا و این رفت و برگشت کلامی؛ درسی است آموزنده در سیاست و اخلاق.
مرور کنیم.
#یکم.
یک طلبه در نهایت محبت و دلسوزی، بر سر امامش فریاد می کشد و اعتراض می کند.
#دوم.
رهبرانقلاب نسبت به تندی طلبه تذکر پدرانه می دهند و بعد از همین تذکر نیز عذرخواهی می کنند.
#سوم.
رهبر انقلاب، اعتراض طلبه را #پشت_بلندگو می آورند تا اگر دیگرانی هم معترض باشند، صدای اعتراض شان شنیده شود و عذرخواهی خودشان را هم نه به گوش طلبه که علنی می کنند تا فرهنگ حکمرانی شود.
#چهارم.
موضوع را توضیح می دهند تا مَدرَس پاسخگوئی برای مسئولین جمهوری اسلامی باشد. دقت کنیم که طلبه محترم سوال نکردند، اعتراض داشتند. رهبری توضیح دادند تا شبهه برطرف شود و موجب عصبانیت و اعتراض فراهم نشود.
و اما یک جمله که توضیحش بماند برای بعد.
خیلی وقت ها بلند شدن صدای اعتراض و فریاد کشیدن برسر امام و بعد از آن به "پشت بلندگو" کشیدن ماجرا، ناشی از کم کاری من و امثال منست که در نقش رسانه ای مان کوتاهی می کنیم.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
✍سید یاسرجبرائیلی
این خبر مربوط به ۵ مرداد ۹۵ است: تعطیلی واحد تولید جیوه پتروشیمی بندر امام خمینی(ره)
شاهد دیگری بر این مدعا که #توافق_پاریس طی سالهای گذشته برخلاف قانون اساسی در حال اجرا بوده است.
اصلا توافق پاریس خوب! اما شما باید بابت تخلف از قانون اساسی و دور زدن مجلس و شورای نگهبان محاکمه شوید
http://www.irna.ir/fa/News/82165502
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#سردی_روابط_رباط – #ریاض؛
#نشانهها_و_ابعاد
✍اندیشکده راهبردی تبیین
🔻روابط مغرب - عربستان از دو سال قبل گرفتار بحرانی مزمن و خاموش بود، اما این بحران به ناگاه علنی شد و یکی از باثبات ترین روابط عربی در طول 6 دهه گذشته را بیش از پیش متلاطم ساخت. پادشاه مغرب در آوریل سال 2016 و در اجلاس ریاض، از عزم این کشور برای تنوع بخشی به شرکای خود، آزادی و استقلال مغرب در اتخاذ تصمیمات مختلف در عرصه بین المللی و عدم تبعیت از فشارها و خواستههای دیگران سخن گفت. به نظر میرسد که بحران کنونی در روابط دو کشور مغرب و عربستان، ما حصل و نتیجه عواملی متعددی است. برخی عوامل و نشانههای این واگرایی در ادامه میآید؛
✅اعلام بیطرفی سازنده مغرب در بحران خلیج فارس، تصمیم به ارسال کمکهای غذایی فوری به قطر در شروع بحران و ارائه پیشنهاد میانجیگری میان طرفین (عربستان-قطر).
✅عدم وفاداری عربستان به تعهد خود مبنی بر ارائه کمک مالی به مغرب به میزان 1،25 میلیارد دلار در زمان شکلگیری تحولات عربی.
✅رد شدن میانجیگری محمد ششم پادشاه مغرب از سوی عربستان در قضایای مربوط به بازداشت سعد حریری نخست وزیر لبنان و ولید بن طلال در عربستان.
✅رأی منفی و مخالفت علنی عربستان با میزبانی مغرب در جام جهانی 2026 فوتبال.
✅تصمیم پادشاه عربستان به لغو سفر تفریحی و سالانه خود به منطقه طنجه در مغرب که به یک سنت تبدیل شده بود.
✅خروج تدریجی مغرب از ائتلاف عربی به رهبری عربستان در جنگ یمن.
✅عدم تأیید استوارنامه سفیر مغرب (مصطفی المنصوری) توسط پادشاه عربستان به رغم گذشت 6ماه از تعیین وی به عنوان سکاندار سفارت مغرب در عربستان.
✅درخواست مغرب برای به تعویق افتادن نشست کمیته عالی مشترک مغرب - عربستان.
✅مسیر و موضع متفاوت مغرب نسبت به دیگر کشورهای عربی در پرونده جمال خاشقچی و عدم همدردی با عربستان.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#تبیین
✍دکتر عبدالله گنجی
#حناچی میگه شروع کار را از تجدید پیمان با امام و شهدا شروع کردم بهش حمله می کنیم.نیت خوانی میکنیم و قصاص قبل از جنایت که ریا کار فلان، بهمان شده....
حالا فرض کنید بگوید می خواهم اسامی شهدا را از کوچه ها و خیابانها حذف کننم باز بهش حمله می کنیم که منطقی است.
اما با حمله درهر دوحالت
(برای یک #کار_ارزشی و یک #اقدام_ضد_ارزشی)
معلوم نیست با خودمون چند چندیم حرف حساب ماچیست؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
✍مهدی محمدی
این یکی دو روز فضای شبکه های اجتماعی پر شده از اینکه فرید حداد عادل و میثم نیلی عضو شورای سیاستگذاری شبکه 3 شده اند. فرید و میثم را سال هاست می شناسم منتها یکی را چند ماه و دیگری را شاید بیش از یک سال است ندیده ام. با هر دو دوستی عمیق دارم و البته گاه اختلاف هایی هم داشته ام. منتها سوالی که مایلم آن را طرح کنم این است که سبب این همه سر و صدا که بویژه حامیان دولت و غربگرایان شبه اصلاح طلب راه انداخته اند چیست. فرید و میثم نه عضو هیئت مدیره فلان شرکت نان و آب دار شده اند، نه حقوق ماهیانه و پاداش سالیانه چند ده و چند صد میلیونی در انتظار آنهاست، نه یک پایشان در ایران و پای دیگرشان در ممالک خارجه است، نه دستشان در جیب مردم است، نه در 6 ماه 18 میلیارد دلار ارز بی زبان مملکت را دود کرده و به هوا فرستاده اند، نه بناست پست بفروشند و این و آن را بخرند و نه تصمیم گرفته اند در انتخابات شورا و مجلس کاندیدا شوند. یکی عمری است کار کتاب می کند و آن دیگری هم مدرسه داری. حالا هم بناست نمی دانم چند وقت یک بار بی جیره و مواجب در یک جلسه شرکت کنند و نظری بدهند. اینها اگر عضو شورای سیاستگذاری شبکه 3 نشوند دقیقا کجا باید بروند؟ و آنها که همین مقدار را هم بر نمی تابند، خود دقیقا چند پست دارند، کجا مشغولند، چقدر حقوق می گیرند و در سراسر زندگی، چقدر به فرهنگ و فضیلت در این کشور، خدمت کرده اند؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#تبیین
✍نود سیاسی
⭕️ شبکه اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده آمریکا شامل این 16 سازمان است:
مدیریت اطلاعات ملی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی نیروی زمینی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی نیروی گارد ساحلی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی نیروی زیردریایی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا - سیا
آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا
اداره تحقیقات فدرال
دفتر شناسایی ملی ایالات متحده آمریکا
آژانس اطلاعاتی هوا-فضایی ملی ایالات متحده آمریکا
وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا
وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا
وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا
🔻 آیا ایالات متحده آمریکا حاضر است مهم ترین هسته اطلاعات این سازمان ها، که شامل تراکنش های مالی، و کریدورهای تبادلات پولی آنهاست را در اختیار احدی قرار بدهد؟!
پس چرا ما باید عمیق ترین بخش اطلاعات فوق حساس کشور را در اختیار نهادهای همکار با آژانس های اطلاعاتی غرب قرار بدهیم؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥دکتر موسی نجفی
🔰چرا از آش مشروطه ، رضاخان در آمد؟
✅(نقش رسانه - استعمار - ظرفیت مردم)
چگونه یک نهضت بزرگ ملی در اثر استحاله فرهنگی به ضد خودش تبدیل می شود ؟
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
چالش اجتهاد پویا در کشور
✍محسن مهدیان
تعیین تکلیف نهایی درباره حجاب به چه نحوی است؟ موسیقی چطور؟ بالاخره نسبت جمهوری اسلامی با مسائل جدید حوزه موسیقی و لوازمش به چه نحوی است؟ برخی موضوعات اقتصادی مثل فروش اوراق قرضه خارجی حکمش چیست؟ تکلیف ماهیت پول و وضعیت نهایی بهره و ربا در نظام بانکداری به چه صورت است؟ ماجرای حضور زنان در ورزشگاه چه سرانجامی دارد؟
به این فهرست دهها مورد دیگر می شود اضافه کرد. اما صورت مساله چیست؟
واقعیت اینست که این ابهامات را می توان اجرایی یا از حیث قانون گذاری و غیره توضیح داد. اما مساله یک گام فراتر است. سوال اصلی اینست که جمهوری اسلامی در حوزه اجتهاد متناسب با زمان و مکان برمبنای فقه مشهور شیعه چه عملکردی داشته است؟
بحث سر اینست که تکلیف شرعی پدیده های مدرنی که ظاهرن هیچ نسبتی با دین ندارند و یا موضوعاتی که هر روز تغییر می کنند، چه می شود؟ واقعن مسائل ما بعد از 40 سال، همان مختصات گذشته را دارد؟ یا مسائلی که باور مردم نسبت بدان تغییر کرده است و با معروفی که امروز به هر دلیل منکر شده و منکری که معروف شده است چه برخوردی باید کرد؟
امروز سیره عقلا که در اصول فقهی ما پذیرفته شده است، در موضوعات جدید و محتوای مدرن چه کارکردی دارد و چه جهتی ساخته است؟
تردیدی نیست که امروزه به جهت سرعت تغییر در حوزه های مختلف فنی و نهادی و پدیده های مدرن، ضرورت اجتهاد پویا و بهنگام بیش از گذشته احساس می شود. با این توضیح سوال اساسی اینست که کدام نهاد در جمهوری اسلامی به این موضوع توجه دارد؟
اصل دوم قانون اساسی بر "اجتهاد مستمر" تاکید کرده است. متولی این بخش در نظام اسلامی کدام نهاد است؟ کدام فرد یا گروه است؟ از چه کسی باید مطالبه کرد یا توضیح خواست؟
طبیعی است که اینطور نبوده طی این سالها به این موضوع بی توجه باشیم؛ اما مساله اینست که عمدتن اجتهاد پویا منحصر شده است به ضرورت های حکمرانی و گره های قانونی یا اجرایی. اما اگر این گره های ساختاری و بن بست اجرایی شکل نمی گرفت، اغلب تغییرات اجتماعی را نادیده می گرفتیم.
یکی از شاخص های مهم در ارزیابی گزاره های دینی، کارامدی است. بی اعتنایی به اجتهاد بروز، باعث شده است گناه نارکارآمدی امروز بر دوش اسلام قرار بگیرد.
این درحالی است که انقلاب اسلامی و حوزه های علمیه ما همواره مقابل جمود و تحجر ایستادگی کردند. با این همه کجا و کدام نهاد به این موضوع بااهمیت فکر می کند؟ به تعبیر شهید مطهری اگر اسلام و روحانیت به نیازهای بروز مردم فکر نکنند، مردم سمت "قبله های نوظهور" می چرخند. (بحثی در باره مرجعیت و روحانیت، ص197)
سوال ایسنت که این مسایل مستحدثه حکومتی را کجا تعیین تکلیف می کند؟ این جنبه عینی فقه کجاست؟ امروز جای اجتهاد پویا را حکم حکومتی گرفته است. انقدر صبر می کنیم تا یک ماجرا تبدیل به چالش حکومتی شود و رهبری انقلاب با حکم حکومتی انرا حل و فصل کند. نمونه اش ماجرا سپنتا نیکنام.
امروز حیات جمعی مردم نیازمند حضور دین سرصحنه است. حضرت امام خطاب به فقهای شورای نگهبان فرمود:باید تمام سعی خودتان را بنمایید که خدای ناکرده اسلام در پیچ و خمهای اقتصادی، نظامی، اجتماعی و سیاسی، متهم به عدم قدرت اداره جهان نگردد.صحیفه نور، ج21، ص218
در منشور برادری دهها مورد و مصداق از جمله مباحث مربوط به محیط زیست و مالکیت و غیره را لیست می کنند و توضیح می دهند که فقهای ما باید برای این حوزه در چارچوب اجتهاد پویا فکری کنند. سوال اصلی اینست که این مهم امروز کجا انجام می شود؟ اساسن ارتباط ساختاری فقها و حوزه های علمیه با حکومت به چه نحوی است؟
بیم آن وجود دارد که این قاعده مترقی جمهوری اسلامی در زمان خودش اتخاد نشود و اصلاح و تغییر قوانین در شرایط گره های اجرایی و ساختاری، عقب نشینی برداشت شود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#آسیب_شناسی_استانی_شدنِ_انتخابات_مجلس_شورای_اسلامی
✍ابراهیم کارخانهای
نظر به اهمیت و حساسیت طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، و لزوم توجه مجدد به آسیبشناسی سیاسی، اجتماعی و امنیتی این طرح و با توجه به اینکه طرح مجددا در مسیر تصویب قرار گرفته است؛ نکاتی را در ۵ محور و در ۴۰ بند یادآور میگردد:
الف - چالشهای جدی در انتخاب کاندیداهای اصلح
۱- با #استانی شدن #انتخابات و کثرت تعداد کاندیداها قدرت انتخاب آگاهانه و درست از مردم سلب میگردد.
۲- از آنجا که شرکت در انتخابات یک #تکلیف شرعی است و مردم میبایست بر پایه حجت شرعی به کاندیدای #اصلح رای دهند، دهها و یا صدها برابر شدن کاندیداهای استان انتخاب اصلح را با مشکل مواجه میسازد.
۳- به علت کثرت کاندیداها مردم ناگزیرند صرفا به لیستهای انتخاباتی #دیکته شده توسط گروهها و جریانات سیاسی و یا به تعداد محدودی از کاندیداها رای دهند.
۴- تعدد گسترده لیستهای انتخاباتی در سطح استان، انتخاب مردم را با #سردرگمی در انتخاب کاندیداهای اصلح مواجه ساخته و امکان انتخاب کاندیداهای مستقل و شایسته را از بخش عمدهای از مردم سلب مینماید.
۵- به علت #گستردگی حوزه انتخابیه از سطوح شهرستانی به استانی، امکان انتخاب نیروهای نخبه و توانمند که در حوزههای شهرستانی از رای #بالایی برخوردارند از مردم سلب میگردد.
۶- با کاهش امکان ورود نیروهای نخبه شهرستانی در رقابتهای سخت و هزینه بر استانی، به مرور تعداد این نیروها در مجلس شورای اسلامی #کاهش خواهد یافت.
ب- هزینههای کلان تبلیغاتی سد راه شایستهسالاری
۷- در صورت استانی شدن انتخابات و کشیده شدن انتخاب به دور #دوم باتوجه به برگزاری انتخابات در کل استان بار مالی بسیار بالایی در سطح استان بر کاندیداها و دولت تحمیل میگردد.
۸- ابطال انتخابات یک حوزه شهرستانی منجر به برگزاری انتخابات در کل استان گردیده و هزینههای مالی و سیاسی بسیار بالایی را بر دولت، کشور و کاندیداها تحمیل میکند.
۹- در صورت استانی شدن انتخابات توجه مردم علاوه بر کاندیداها میبایست معطوف به #سلامت کانالهای بزرگ تبلیغاتی و رسانهای در سطوح استانی و کشوری نیز باشد.
۱۰- با فراهم شدن تمرکز انتخابات در سطوح استانی ، امکان #تسلط دشمن و جریانهای مخالف نظام بر مدیریت #تبلیغات در راستای اهداف از قبل طراحی شده فراهم میگردد.
۱۱- با استانی شدن انتخابات امکان ورود نیروهای سیاسی و پر سر و صدا که در حوزههای شهرستانی به علت شناخت دقیق مردم از آنها با اقبال عمومی مواجه نیستند، در سطوح استانی به علت تبلیغات گسترده رسانهای و عدم شناخت رایدهندگان، #افزایش خواهد یافت.
۱۲- با استانی شدن انتخابات به علت کاهش سطح آشنایی مردم با نمایندگان، نقش تبلیغات گسترده و #کاذب در معرفی نمایندگان افزایش مییابد.
۱۳- با استانی شدن انتخابات سطح #هزینههای انتخاباتی به شدت #افزایش خواهد یافت.
۱۴- با استانی شدن انتخابات نقش چمدانهای #پول در انتخاب کاندیداها بسیار پررنگ خواهد شد.
۱۵- با استانی شدن انتخابات کاندیداهای مقبول شهرستانی با وجود رای بالا به علت عدم امکان تامین هزینههای کلان تبلیغاتی استانی از ورود به مجلس شورای اسلامی #محروم میشوند و برعکس کسانی با حداقل نصاب رای در همان شهرستان صرفا به علت قدرت پول در گستره وسیع تبلیغات استانی به مجلس شورای اسلامی راه پیدا میکنند.
۱۶- با بالا رفتن هزینههای انتخاباتی در سطوح استانی امکان ورود #پولهای_کثیف در انتخابات به شدت افزایش مییابد.
۱۷- با گسترش سرسامآور هزینههای انتخاباتی امکان اینکه صاحبان فکر و اندیشه و خلاقیت که سرمایههای آنها در فکر و توانمندی آنها نهفته است جای خود را به افراد #فرصت_طلب و متکی به باندهای ثروت و قدرت بدهند افزایش مییابد.
۱۸- با توجه تمرکز کاندیداها در سطوح استانی، امکان تاثیرگذاری #هدفمند دشمن بر نتیجه انتخابات گسترش مییابد.
ج- کمرنگ شدن ارتباط مردم با نمایندگان
۱۹- با استانی شدن انتخابات رابطه بین مردم و موکلین با توجه به گستردگی حوزه انتخابیه و به خصوص در #شهرهای_کوچک و #روستاها به شدت کاهش یافته و موجبات #نارضایتی مردم را فراهم میآورد.
۲۰- در صورت استانی شدن انتخابات به دلیل #کاهش_ارتباط مردم با نمایندگان امکان نظارت عمومی مردم بر نمایندگان کاهش خواهد یافت.
۲۱- با تغییر مسیر انتخابات، نمایندگان مردم وامدار جریانهای سیاسی و احزاب شده و #ارتباط_شفاف بین مردم و نمایندگان کمرنگ میگردد.
۲۲- با استانی شدن انتخابات #دسترسی مردم به نمایندگان به مراتب #کمتر شده و موجبات نارضایتی بیشتر مردم فراهم میگردد.
۲۳- استان شدن انتخابات موجب #کاهش_سرکشی نمایندگان به حوزه انتخابیه و دیدارهای مردمی آنها می گردد.
ادامه در پست بعد..
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
۲۴- به علت عدم امکان #دسترسی نمایندگان به مردم، ارتباط بین نمایندگان و مردم که در موارد فراوانی به عنوان عوامل اطمینانبخش، مانع بروز مشکلات سیاسی و اجتماعی در جامعه میگردید #کاهش مییابد.
د- کاهش سطح #نظارت و افزایش #تخلفات
۲۵- نقش نظارتی نمایندگان با توجه به گسترش محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه #کاهش مییابد.
۲۶- با استانی شدن انتخابات و تعدد کاندیداها، دامنه بروز #تخلفات نیز به مراتب افزایش خواهد یافت.
۲۷- نظارت #دقیق بر انتخابات به علت کثرت کاندیداها و دامنه وسیع رقابتهای انتخاباتی به شدت کاهش خواهد یافت.
۲۸- #تخلفات انتخاباتی که سابقاً در سطوح شهرستان وجود داشت با استانی شدن انتخابات به شدت #گسترش یافته و مقابله با آنها با دشواریهای جدی مواجه خواهد شد.
هـ- آسیبشناسی امنیتی، سیاسی و اجتماعی
۲۹- با افزایش #دخالتهای قومی و قبیلهای و نیز جریانهای سیاسی در انتخابات، ارتباط کاندیداها با مردم جای خود را به ارتباط کاندیداها به جریانهای هدایت شده خواهد داد و خواستههای حزبی و گروهی جایگزین خواستههای #مردمی خواهد شد.
۳۰- مردمسالاری دینی به مرور جای خود را به باندهای #قدرت و #ثروت خواهد داد.
۳۱- پنهانکاریهای حزبی و سیاسی و تقسیم قدرت و سهمخواهی احزاب و تشکلها در تشکیل کابینه دولت به شدت افزایش خواهد یافت.
۳۲- نقش #واسطهگری_های سیاسی برای ورود کاندیداها به لیستهای انتخاباتی احزاب پررنگتر میگردد.
۳۳- عدم شکل گیری احزاب #قدرتمند در طی ۴۰ سال گذشته که نماد خواست و اراده مردم باشد بهترین گواه اراده مستقیم مردم خارج از بازیهای حزبی در اراده امور کشور است که با گسترده شدن حوزه انتخابیه، مردم با مشکل جدی در اعمال اراده مستقیم خود مواجه خواهند شد.
۳۴- با استانی شدن انتخابات آسیبهای امنیتی ناشی از دستهبندیهای قومی، قبیلهای و فرقهگرایی مذهبی در سطوح استانی به شدت افزایش یافته و امکان انتخاب کاندیداهای اصلح تحت تاثیر مسائل جانبی به شدت رنگ میبازد.
۳۵- با شکلگیری ائتلافهای #پشت_پرده در سطوح متمرکز استانی نقش شفاف مردم در انتخابات کاهش مییابد.
۳۶- با استانی شدن انتخابات مشکلات انتخاباتی کل استان را تحتالشعاع قرار داده و کشور را با #مشکلات گستردهتری مواجه میسازد.
۳۷- در صورت بروز تخلفات انتخاباتی، رسیدگی به آنها از حوزه شهرستان به #استان منتقل و با فراگیر شدن دامنه آن، کشور با آسیبهای امنیتی جدی مواجه میگردد.
۳۸- با رقابتی شدن انتخابات در سطوح استانی، جناحبندیهای سیاسی در مجلس شورای اسلامی نیز #افزایش یافته و کارامدی خانه ملت بیشتر تحت تاثیر بازیهای سیاسی قرار میگیرد.
۳۹- وقتی کاندیدای اصلح مورد نظر مردم با بالاترین رای در سطح شهرستان به مجلس راه پیدا نمیکند و کاندیدای دیگری در همان شهرستان با رای کمتر و #پول_بیشتر در تبلیغات استانی به مجلس راه مییابد. مردم آن شهرستان به مرور از شرکت در انتخابات دلسرد شده و این امر بر اعمال مردمسالاری دینی در انتخابات خدشه جدی وارد میسازد.
۴۰- نظر به اینکه در تصویب این طرح ارتقای جایگاه نمایندگی از سطح شهرستان به استانی مطرح است این اقدام با تصویب شرح وظایف نمایندگان در قالب سطوح شهرستانی، استانی و ملی امکانپذیر خواهد بود و ضرورتی ندارد که در حال حاضر و در شرایط ویژه منطقهای که توطئههای استکبار جهانی خصوصاً در زمان برگزاری انتخابات، برنامهریزی و مدیریت میگردد، انتخابات کشور با آسیبهای جدی سیاسی و امنیتی مواجه گردد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#افول_مدعی_کدخدایی
#تبیین
✍وحید محبی
بنیانگذاران جمهوری ایالات متحده امریکا که اکثرا از فراماسونرها و پیروان ایده های لیبرالیستی و مدافع صریح سرمایه داری بودند از آغاز استقلال امریکا آرزوی تحقق یک قدرت فراگیر و جهان خوار و یک #امپراطوری را در سر می پروراندند. جورج واشنگتن در این خصوص در نامه ای به جان لافایت یکی از اهداف جمهوری امریکا را تبدیل شدن به یک امپراطوری جهانی برمی شمرد!!
✅اکنون و بعد از گذشت دوقرن از اعلام استقلال آمریکا نشانه های #افول ایالات متحده امریکا بیش از پیش هویدا شده است به طوری که متحدین آنها نیز گاهی برخلاف میل آن رفتار می کنند. نوام چامسکی هم آمریکا را امپراطوری در حال سقوط مینامد و فرید زکریا از جهان پساآمریکایی سخن می گوید و به تعبیر بوچانان سیاستمدار جمهوری خواه آمریکایی ، آمریکا اکنون جهانی را به ارث گذاشته است که در آن #کره_شمالی به سلاح هستهای دست یافته، #چین به قدرتی بزرگ تبدیل شده، #روسیه ناوگان و هواپیماهای خود را روانه حریم هوایی ناتو کرده و فقط سایهای از ناتو باقی مانده است.
✅نهایتاً جمهوری اسلامی #ایران علی رغم تمام فشارها بازیگر معادله ساز و #قدرت منطقه ای شده است و آمریکا قدرت نرم افزاری و سخت افزاری خود را از دست داده و به تعبیر #رهبرفرزانه انقلاب انشاالله رو به افول است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
🔴#پشت_پرده بیانیه انگلیسی گروهک #انصار_الفرقان !
✍نوید کمالی
🔹این سوال برای بسیاری از مخاطبین مطرح است که چرا وقتی عملیات تروریستی در داخل خاک #ایران و علیه یک هدف ایرانی انجام شده, چرا بیانیه گروه انصار الفرقان تنها به زبان انگلیسی منتشر شده است!؟!
✅دلیلش مشخص است! نه تنها اتاق فکر تروریست ها در خارج از #چابهار و مرزها قرار دارد بلکه هدف اصلیشان هم جلب فیدبک خارجی است تا داخلی!
🔹چرا ؟
💥در حال حاضر کشور ما فاقد یک بندر ژرف دریا (با عمق بالا) است و کشتی های غول پیکر بالای وزن ۱۰۰ هزار تن قادر نیستند در بنادر ایران پهلوگیری کنند و ناچارا برای انتقال کالاهای مورد نیازمان این کشتی ها به بنادر امارات مراجعه می کنند و پس از تخلیه بار تجار ایرانی و حتی آسیای میانه ای بایستی از طریق کشتی های کوچکتر بار خود را به بنادر ایران و سپس مقاصد مورد نظرشان منتقل کنند!
💥طبیعتا تداوم سرمایه گذاری خارجی در این بندر می تواند بندر چابهار را نه تنها به مهمترین بندر ایران تبدیل کند بلکه این بندر به رقیب مهم و البته با صرفه بنادر مهمی از جمله بندر خلیفه در امارات بدل خواهد شد!
💥 لذا بروز هرگونه تداخل در توسعه این بندر مهم می تواند منجر به تداوم سودجویی بنادر اماراتی و تثبیت موقعیت آنها در منطقه شود!
💥لذا می توان نتیجه گرفت که دلیل انگلیسی بود بیانیه گروهک تروریستی انصار الفرقان انتقال پیام نه به مخاطب ایرانی بلکه سرمایه گذار خارجی و عمدتا انگلیسی زبان (زبان غالب مورد استفاده تجار هندی) است تا وی نسبت به تداوم سرمایه گذاری خود در این پروژه استراتژیک انحصار شکن مردد شود و انحصار اقتصادی همچنان در دست برخی شیوخ مرتجع جنوب خلیج فارس باقی بماند!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#مسخِ_منبر_و_منبری
🔺چطور "منبرِمسخ شده" را تشخیص دهیم؟
✍محسن مهدیان
از منبرچه انتظاری دارید؟ امر به معروف و نهی از منکر. انحراف در منبر چیست؟ معروف را منکر و منکر را معروف دانستن. همین؟ خیر.
این روزها گرفتار منبر مسخ شده ایم؛ چالش جدید منابری که در شبکه های اجتماعی برپا می شوند و جذب پامنبری برای شان یک #اصل حیاتی است. این تلاش سیری ناپذیر، نتیجه اش حرکت، پشت پامنبری است. #جابجایی بالای منبر و پائین منبر، یعنی مسخ منبر و در نهایت دعوت به آئین جاهلیت.
آئین جاهلی، آئینی است که در آن حق و باطل #ممزوج و اصل و فرع دین #جابجا شده است. آئین جاهلی، آئینی است که پامنبری را چنان مسخ می کند که تنها #توهم دینداری و انقلابی گری دارد.
کافیست شما دیندار و انقلابی باشید، اما در بزنگاه جنگ و جهاد، به فکر خیرخواهی برای نیازمندان محله بیافتید. این یعنی دین مسخ شده؛ آئینی که ظاهر شرعی دارد اما بویی از دینداری نبرده است. به قول شریعتی اگر امام در میدان جنگ بود و شما #نبودی، مهم نیست پای سجاده باشی یا مجلس شراب.
اگر دروغ یک کودک جاهل را دیدید و فریاد کشیدید و اما از کنار قمه کشی اراذل محل گذشتید، بی شک به یک دین جاهلی و مسخ شده رسیدید.
منبرمسخ شده، منبری است که به اسم اسلام و انقلاب، جای اصل و فرع را #جابجا می کند؛ همین.
حرفش غلط نیست، اما بجا و بهنگام هم نیست. ناحق را می بیند اما #سکوت می کند. صدایش را بر منکر بلند می کند، اما نه به اندازه منکر. نسبت به فساد اکبر بی توجه است، اما برای ظلم های کوچک سینه چاک است. نداشته ها را در چشم می کند ولی داشته ها را سردست نمی گیرد.
راز منبرمسخ شده در جابجایی اصل و فرع است. ظاهرش دینی است اما باطنش تهی از حقیقت؛ صورتیست بی سیرت.
🔻اما از کجا بفهمیم پای منبر مسخ شده ایم؟
منبری که دعوت به خیرات کند اما بزرگترین خیرِعالم که #نصرتِ_ولی است را نمی بیند، منبر جاهلی است.
منبری که پامنبری اش را از تلاش برای حرکت بازدارد و نسبت به آینده انقلاب #ناامید کند، بدون شک منبر مسخ شده است. تنها در یک صورت می توان به اسم انقلاب، ناامید از انقلاب بود. زمانیکه جای اصل و فرع های انقلاب جابجا شود و نداشته ها را ببینیم و دارایی ها را تکذیب کنیم. #خبرخوب
چنین حسی پای هرمنبری داشتیم، یعنی منبر مسخ شده و جاهلی.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
✍علیرضا آل داود
🔴وقتی بحث از حمایت کالایی ایرانی میشود ، (خبیثانه) پراید را مثال میزنند
#تا_انتها_بخوانید_تا_حقیقت_را_بدانید.
⬅️چند سال پیش ،جمشید آرین ، خودروی برقی ای ساخت که بدنه سورن داشت و با یک بار شارژ ۵۴۰ کیلومتر راه میرفت
🔸در برنامه ثریا ، این خودرو تست شد ، به راحتی به سرعت بالای ۱۲۰ کیلومتر می رسید ، بدون ذره ای آلایندگی یا سر و صدا .
🔹مدتی بعد ، با فشار یکی از دولتیها، پخش برنامه ثریا تعطیل شد.
اما چرا؟ ، مگر در این برنامه چه گفته شد.
🔸مجري برنامه (آقای مقصودی) از جمشید آرین (مخترع) پرسید ، چرا اجازه تولید خودروی تو را نمیدهند؟
او پاسخ داد:
⬅️به دو دلیل، اگر خودروی برقی من تولید انبوه میشد :
🔹اولا ، وارد کننده خودروهای چینی ضرر میکرد
دوما، وارد کننده بنزین ضرر میکرد و دیگر خارجی ها نمی توانستند ما را تحریم بنزین کنند
🤔وارد کننده خودرو های چینی کیست؟
زیر مجموعه یک شرکت کرمانی است، قطعه خودرو را ارزان وارد میکنند، سر هم میکنند ، گران میدهند دست مشتری!
یک بنگاه کاملا خصوصی است که شرکای بزرگ آن عبارت اند از:
😳برادر خانم مرحوم مغروق در استخر فرح و جمعی از همشهریانش
⬅️اما بحث واردات بنزین که میشود یاد این سخن عضو کمیسیون انرژی مجلس می افتیم:(با رانت ایجاد شده، همسر یکی از مسولين دولتی، مسئول واردات بنزین خارجی شده است...!
🔺مسولين ایران خودرو و سایپا ، دولتی هستند و عدم سود دهی این شرکتها ، ذره ای به جیب مسولينش ضرر نمی رساند
🔺یکی از دوستان که در بخش طراحی ایران خودرو است ، میگفت مدیران از طرح های جدید ، هیچ استقبالی نمیکنند !
اما چرا؟
⬅️جالب است بدانید :
جمشید آرین اصل ، با شکایت خانم سبزپوش حامی فتنه ، تحت فشار قرار میگیرد و به آلمان مهاجرت میکند.
👇😍حمایت از تولید ایرانی ، یعنی حمایت از تولیدات امثال جمشید آرین ، نه خودروی پراید!
🔺یک روزنامه نگار در صفحه توييترش نوشته بود: از مسؤل طراحی های موشکی سپاه پرسیدم ، شما پیشرفته ترین موشکهای جهان را میسازید، چرا نمی توانید یک خودروی بدرد بخور بسازید ، او پاسخ داد: اگر ساخت خودرو ، بدست بچه های من بود ، بهتر از بنز تحویل میدادیم.
⬅️انقلابی رای دهید تا انقلابی تولید کنیم تا وقتی جناح چپ و راست هست تولید پراید هم هست ! اما انقلابی که باشی هسته ای میاد . موشکی میاد!!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
#کسری_بودجه_و_راه_های_پیش_رو
✍ دکتر علی سعدوندی
چه بخواهیم یا نخواهیم کسری بودجه دولت یک حقیقت عینی است و کاهش نخواهد یافت مگر آنکه در بودجه جاری و ریخت و پاش ها صرفه جویی صورت گیرد. اگر دولت بنا داشته باشد که در بودجه جاری صرفه جویی کند باید قیمت های نسبی را آزاد کند. دقت شود که چون کسری بودجه دولت اولین مقصر رشد نقدینگی و تورم در بلند مدت است پس آزادسازی قیمت ها یک سیاست ضد ابرترومی در بلند مدت است هر چند در کوتاه مدت نمود تورمی داشته باشد.
و اما کسری بودجه دولت را می شود از سه طریق جبران کرد:
(#اول) استقراض مستقیم از بانک مرکزی که در قانون 5 ساله سوم غیرقانونی اعلام شد. البته این سیاست منع و تحریم، همان قدر موثر است که منع استفاده از تجهیزات ماهواره ای و منع ورود به تلگرام جدی گرفته شده است.
(#دوم) سیاست مطلوب دولت مستقر: استقراض از شبکه بانک های تجاری که در نبود بازار شفاف و نقدپذیر اوراق دولتی با یک تاخیر موجب اضافه برداشت از بانک مرکزی حواهد شد و اتفاقا چون به تضعیف تراز جریان نقد بانک ها می انجامد آثار مخرب این سیاست از کسری بودجه دولت به کل بدنه اقتصاد منتقل خواهد شد.
(#سوم) افزایش نرخ ارز که به افزایش ذخایر خارجی بانک مرکزی می انجامد و لاجرم پایه پولی را افزایش داده و اگر چنین شود تورم زاست.
در این میان سیاست سوم به دو دلیل ارجح است:
#اولاً.افزایش نرخ ارز دولتی آثار جانشینی و درآمدی در ساختار بودجه دولت در پی خواهد داشت که نتیجه نهایی آن مصرف بیشتر تولید داخلی در برابر واردات خواهد بود. از آنجا که دولت مصر به تامین کالاهای اساسی است افزایش نرخ ارز دولتی به خودکفایی کالاهای اساسی می انجامد در حالی که در چند دهه گذشته به سبب سیاست های تثبیت قیمتی وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی رو به فزونی بوده است.
#دوماً. اگر افزایش نرخ ارز به انباشت بیش از پیش ذخایر خارجی بانک مرکزی منتهی نشود آنگاه این سیاست آثار بلند مدت (ابر)تورمی به جای نخواهد گذاشت. تثبیت و تحدید ذخایر تنها زمانی ممکن است که تقاضای ارزی کشور در نرخ های بالای ارز نه تنها کاهش نیابد که افزایش یابد. البته مصارف عمومی و خصوصی کالای خارجی با افزایش نرخ، کاهش محسوس خواهد یافت پس چگونه ممکن است همزمان با افزایش نرخ ارز دولتی با افزایش تقاضای ارز اقدام به تثبیت ذخایر ارزی (بخوانید پایه پولی ایضا بخوانید تورم) نمود؟ پاسخ تنها در سه کلمه خلاصه می شود: «#تشویق_خروج_سرمایه».
اگر خروج سرمایه در نرخ هایی بالای نرخ تعادلی ارز صورت گیرد نه تنها مضر نیست بلکه به تثبیت نرخ تورم کمک خواهد کرد. در این میان اگر خروج سرمایه تشدید شود و بانک مرکزی از ذخایر خارجی موجود استفاده کند با بلوکه سازی بخشی از پایه پولی روند رشد نقدینگی تا حد زیادی معکوس خواهد شد. و نیز اگر خروج سرمایه در نرخ های بالای نرخ تعادلی از محل ذخایر بانک های تجاری تامین شود سود حاصله صرف ذخیره گیری معوقات و افزایش سرمایه خواهد شد و نظام بانکی پس از سال ها به فعالیت عادی خود باز خواهد گشت.
بنابراین به رغم آنکه خروج سرمایه در کشور یک تابو شده است باید بدانیم اتفاقا راه علاج بحران های دوقولوی ابرتورم و هجوم بانکی تشویق خروج سرمایه و نه تحدید آن است. اجتناب از خروج سرمایه آب در هاون کوبیدن است پس به جای سیاست همیشگی «منع» باید با این پدیده برخوردی معقول داشت. البته نرخ ارز برای خروج سرمایه نقش کلیدی در نتایج این سیاست ایفا می کند چرا که اگر این نرخ زیر نرخ تعادلی باشد در واقع اقتصاد به خروج سرمایه سوبسید می دهد (همان سیاستی که از دهه 50 تا کنون به جد دنبال می شود). بنابراین اگر نرخ ارز بالای نرخ تعادلی قرار گیرد این تفاوت در واقع مالیاتی است که دولت از خروج سرمایه و قاچاق دریافت خواهد کرد.
خدا رحمت کند هر که این نوشتار را بازنشر دهد مگر به دست رییس محترم جمهور برسد همو که دوستدار اقتصاددانان کتابخوان است!!!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat
✅چرا از جاسوس نامیدن نفوذی های محیط زیستی بیزارند؟
#محمدرضا_فرهادی
✍دکترمجتبی صدیقی
◀️هنگامی که به فعالان -شما بخوانید جاسوسان -محیط زیست دستگیر شده همچون مراد طاهباز اشاره می کنیم، همگی از نامیدن این اسامی ناراحت هستند. مراد طاهباز اطلاعات زیست محیطی را در اختیار سازمان های جاسوسی قرار داده و پدرش از وابستگان به شاه بود.
◀️حالا کاوه مدنی هم که معلوم شده با شبکه جاسوسی برخی همکاری ها داشته را در این سبد جای دهید. مدنی با انحلال دانشگاه محیط زیست ضربه بزرگی به سازمان به عنوان نفوذی در قامت معاون پژوهش سازمان محیط زیست زد. تنها بهانه وی تغییر کاربری دانشگاه بود اما هدف خالی کردن سازمان از مدیران کارآمد در آینده در جهت کمک به کشور بود. در واقع او به دنبال نابودی زیرساخت های انسانی سازمان محیط زیست به عنوان عنصر اصلی آینده اقلیمی کشور بود.
◀️اقدام دوم کاوه مدنی فراهم کردن مقدمات موجود برای پیوستن کشور به #توافق_پاریس بود. توافقی خسارت بار برای کشور که ابزاری برای کشورهای توسعه یافته است که با استفاده از آن، قدرت رقبای آینده را به عنوان دارنده منابع عظیم نفت کنترل کنند.
کشور آمریکا تا ۱۴ سال آینده دارای منابع گازی خواهد بود، بنابراین نفت و گاز برای کشور ایران در سالهای آینده مزیت رقابتی بالایی را ایجاد خواهد کرد. پذیرش این توافقنامه محدودیت هایی را برای بهره برداری از منابع نفت و گاز کشور ایجاد کرده که باعث کند شدن پیشرفت کشور می شود.
◀️برنامه ایران برای کاهش ۴ درصدی انتشار گازهای گلخانهای، میتواند موجب کاهش ارزش تولید به میزان ۲۸۱۳۵ میلیارد ریال شود که این میزان چیزی در حد12 درصد از اقتصاد کشور را شامل می شود. این در حالیست که کاهش ۱۲ درصدی انتشار گازهای گلخانهای در کل اقتصاد موجب کاهش ارزش تولید به میزان ۱۸۰۰۷۸ میلیارد ریال خواهد بود که این میزان چیزی در حد ۲/ ۷ درصد از حجم اقتصاد کشور را شامل می شود.
◀️از تبعات دیگری که پیوستن به این توافقنامه میتواند برای کشور به دنبال داشته باشد، این است که طبق بند ۷ ماده ۱۳ توافقنامه اعضا ملزم به ایجاد چارچوب برای ارتقای شفافیت گزارش هایی در زمینه انتشارهای ناشی از فعالیت انسانی با استفاده از روش مورد توافق کنفرانس تهیه و ارائه نماید. مواردی همچون صنایع انتشاردهنده دیاکسید کربن از جمله میادین نفت و گاز، صنایع حملونقل، صنعت فولاد، مس، آلومینیوم و از همه مهمتر صنایع نظامی، میتواند به منجر به افشای اطلاعات کشور از جمله اطلاعات نظامی و امنیتی در فضای بین المللی شود. در نتیجه این توافق منجر به افشای اطلاعات خاص کشور خواهد شد.
◀️بنابراین از اینکه برای دستگیرشدگان محیط زیستی به هرجایی متوسل می شوند، ناشی از بهم خوردن برنامه های آنهاست.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا_تلگرام👇
@tahlilisiyasiseraat