هدایت شده از پژوهشهای تاریخ اسلام
عزاداری در ایران در طول تاریخ (7)
بخش هفتم: اهتمام ویژۀ شاهان قاجار به عزاداری
به طور کلی شاهان قاجار دلبستگی و توجهی ویژه به رعایت آداب و برگزاری مناسک و شعائر دینی از خود نشان میدادند. در عهد آقامحمدخان، میرزای قمی حکم معروفی را دال بر بلامانع بودن اجرای تعزیه از لحاظ شرعی صادر کرد که پشتوانهای محکم برای برگزاری مراسم تعزیه و شبیهخوانی محسوب میشد.
فتحعلی شاه خود دستی در شعر و شاعری داشت و مرثیههایی در سوگ واقعۀ عاشورا سرود. در دوران فتحعلی شاه بر شکوه عزاداری و تعزیه افزوده شد، اولین تکیههای ثابت برپا شد و کارگردانی تعزیه تحت ریاست شاه و بعضی شاهزادگان تکامل یافت. رابطۀ حسنۀ فتحعلی شاه با علما تأثیر مستقیمی بر هدایت مجالس و آیینهای مذهبی میگذاشت. از جمله در این دوره علمای قم دقت نظر زیادی بر صحت اقوال در روضهخوانیها داشتند و در این راستا به وقت مقتضی شدت عمل هم به خرج میدادند.
باید اذعان کرد که در بین شاهان قاجار ناصرالدین شاه در پرداختن به شعائر مذهبی و شیعهگری گوی سبقت را از همه ربوده بود. مثلاً میتوان به علاقۀ وی به شمایلهای مذهبی، خصوصاً تمثال امیرالمؤمنین، تقید به نماز، سرودن اشعاری در مدح امامان شیعه، اهتمام وی به تعمیر و تزیین بارگاه امام حسین، اقدام به مطلا کردن گنبد حرم عسکریین در سامرا، ایوان حرم امام رضا و گنبد مرقد حضرت عبدالعظیم حسنی و سفر به عتبات عالیات در سال 1288 ق اشاره کرد. ناصرالدین شاه جقۀ پادشاهیاش – سنجاق الماس بزرگی که شاهان قاجار به نشان اقتدار ملوکانه بر کلاه میزدند – راه هم پشکش «شاه نجف» کرد تا بر فراز مقبرۀ امام آویخته شود.
ویژگی شاخص دورۀ ناصری رونق بیسابقۀ مجالس عزاداری و خصوصاً آیین تعزیه است. مهمترین اقدام حکومت در این باره ساخت «تکۀ دولت» به دستور ناصرالدین شاه است؛ تکیهای معظم و بینظیر که ایدۀ ساخت آن را شاه قاجار پس از سفرش به فرنگ مطرح کرد.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
در دهۀ اول محرم هر روز گزیدهای از «عزاداری در ایران در قرون مختلف» را منتشر میکنیم. در این مجموعه از دوران آلبویه آغاز میکنیم و نگاهی خواهیم داشت به عزاداری در دورههای مختلف تاریخی. منبع ما در انتشار محتواهای مربوط به «عزاداری در تاریخ ایران» فصل اول کتاب رسانۀ شیعه نوشتۀ محسن حسام مظاهری است. گفتنی است با توجه به ارجاعات بسیار این کتاب به منابع مختلف و بهخصوص شیوۀ ارجاعدهی درونمتنی، برای رعایت اختصار ارجاعات به منابع مختلف را حذف خواهیم کرد، و خوانندگان برای مطالعۀ بیشتر باید به اصل کتاب رجوع کنند.
#عزاداری #عاشورا #قاجار #ناصر_الدین #تعزیه
دوستان خود را از طریق لینک زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید:⬇️⬇️
@chsiqs
#پویانفر
انقلابیگری مثل ایمان درجات دارد، رهبری انقلابی است ما هم انقلابی هستیم، فاصله انقلابیگری ایشون با ما یک انقلاب است و اگر هرکسی با یک اشتباه یا اختلاف نظر انقلابی ندانیم فقط رهبری انقلابی است و بقیه ما صورتی، قهوه ای، صورتی مایل به سفید، صورتی پلنگی شبیه پلنگ صورتی و رنگ های روشن دیگه که رفقا بهش علاقه دارند هستیم.
و در آخر توصیه میکنم این دوسه روز باقیمانده دهه اول محرم فکر و ذکرمون عزاداری و خودسازی باشد. یاعلی...
#پویانفر
درباره ی رابطه ی شراب و بی غیرتی این روایت تصریح به این مطلب دارد
اخر روایت عبارت (وَ رُكُوبِ الزِّنَا حَتَّى لَا يُؤْمَنَ إِذَا سَكِرَ أَنْ يَثِبَ عَلَى حَرَمِهِ وَ هُوَ لَا يَعْقِلُ ذَلِكَ)
من لا يحضره الفقيه، ج3، ص: 346
وَ رَوَى مُحَمَّدُ بْنُ عُذَافِرٍ 2 عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ قُلْتُ لَهُ لِمَ حَرَّمَ اللَّهُ الْخَمْرَ وَ الْمَيْتَةَ وَ الدَّمَ وَ لَحْمَ الْخِنْزِيرِ فَقَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمْ يُحَرِّمْ ذَلِكَ عَلَى عِبَادِهِ وَ أَحَلَّ لَهُمْ مَا وَرَاءَ ذَلِكَ مِنْ رَغْبَةٍ فِيمَا أَحَلَّ لَهُمْ وَ لَا زُهْدٍ فِيمَا حَرَّمَهُ عَلَيْهِمْ وَ لَكِنَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ الْخَلْقَ فَعَلِمَ مَا تَقُومُ بِهِ أَبْدَانُهُمْ وَ مَا يُصْلِحُهُمْ فَأَحَلَّهُ لَهُمْ وَ أَبَاحَهُ لَهُمْ وَ عَلِمَ مَا يَضُرُّهُمْ فَنَهَاهُمْ عَنْهُ ثُمَّ أَحَلَّهُ لِلْمُضْطَرِّ فِي الْوَقْتِ الَّذِي لَا يَقُومُ بَدَنُهُ إِلَّا بِهِ فَأَمَرَهُ أَنْ يَنَالَ مِنْهُ بِقَدْرِ الْبُلْغَةِ لَا غَيْرِ ذَلِكَ 1 ثُمَّ قَالَ وَ أَمَّا الْمَيْتَةُ فَإِنَّهُ لَمْ يَنَلْ أَحَدٌ مِنْهَا إِلَّا ضَعُفَ بَدَنُهُ وَ وَهَنَتْ قُوَّتُهُ وَ انْقَطَعَ نَسْلُهُ وَ لَا يَمُوتُ آكِلُ الْمَيْتَةِ إِلَّا فَجْأَةً وَ أَمَّا الدَّمُ فَإِنَّهُ يُورِثُ آكِلَهُ الْمَاءَ الْأَصْفَرَ وَ يُورِثُ الْكَلَبَ 2 وَ قَسَاوَةَ الْقَلْبِ وَ قِلَّةَ الرَّأْفَةِ وَ الرَّحْمَةِ حَتَّى لَا يُؤْمَنَ عَلَى حَمِيمِهِ وَ لَا يُؤْمَنَ عَلَى مَنْ صَحِبَهُ وَ أَمَّا لَحْمُ الْخِنْزِيرِ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَسَخَ قَوْماً فِي صُوَرٍ شَتَّى مِثْلَ الْخِنْزِيرِ وَ الْقِرْدِ وَ الدُّبِّ ثُمَّ نَهَى عَنْ أَكْلِ الْمُثْلَةِ 3 لِئَلَّا يُنْتَفَعَ بِهَا وَ لَا يُسْتَخَفَّ بِعُقُوبَتِهَا وَ أَمَّا الْخَمْرُ فَإِنَّهُ حَرَّمَهَا لِفِعْلِهَا وَ فَسَادِهَا ثُمَّ قَالَ إِنَّ مُدْمِنَ الْخَمْرِ كَعَابِدِ وَثَنٍ وَ يُورِثُهُ الِارْتِعَاشَ وَ يَهْدِمُ مُرُوءَتَهُ وَ يَحْمِلُهُ عَلَى أَنْ يَجْسُرَ عَلَى الْمَحَارِمِ مِنْ سَفْكِ الدِّمَاءِ وَ رُكُوبِ الزِّنَا حَتَّى لَا يُؤْمَنَ إِذَا سَكِرَ أَنْ يَثِبَ عَلَى حَرَمِهِ وَ هُوَ لَا يَعْقِلُ ذَلِكَ 4 وَ الْخَمْرُ لَا يَزِيدُ شَارِبَهَا إِلَّا كُلَّ شَرٍّ
#حدیث
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸نجاستخواری🔸
علوم انسانی غرب که در حال وارد شدن به مزاج جامعه است، #نجاستخواری است. نباید آنرا اینقدر با #ولع مصرف کنیم! چه فایده دارد در حالیکه غرب غذای نجس به ما میدهد، ما متکفّل آداب غذا خوردن باشیم؟! آیا این #طلبگی است؟!
اگر یک کشتی، از نور به ظلمت حرکت کند و ما مسئول انتظامات اهل کشتی باشیم به گونهای که حتی یک رکعت نماز اهل کشتی هم قضا نشود ولی کلّ کشتی همچنان به ظلمت حرکت کند، چه فایدهای دارد؟
@haerishirazi
تاسوعا ۰۱ استاد اخوان ج۲.m4a
32.69M
🔹تحلیل رود دجله و فرات
🔸سرچشمه این رودها کجاست؟
🔹یک رودخانه فصلی هست
🔸چرا قبر قمر بنی هاشم با فرات فاصله دارد؟
🔹جنس خاک رسی هست
🔸۳ روش برای آب آوردن هست
🔹حضرت از کدام روش استفاده کردند؟
🔸واقعه کربلا در مهر ماه بوده و سطح آب در پایین تر حد خود بوده
#استاد_اخوان تاسوعای ۱۴۰۱
@talab_elm
3862835.mp3
11.26M
امان از حوالی ساعت ۳:
آه از آن ساعتي كه با تنِ چاک چاک
نهادی ای تشنه لب صورت خود روی خاک.
#مداحی
@talab_elm
#الکافی
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللّهِ علیه السلام، قَالَ: «قَالَ رَسُولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: إِنَّ اللّهَ أَخَذَ مِیثَاقَ الْمُوءْمِنِ عَلی بَلاَیَا أَرْبَعٍ أَیْسَرُهَا عَلَیْهِ
1⃣ مُوءْمِنٌ یَقُولُ بِقَوْلِهِ یَحْسُدُهُ [۱]
2⃣ أَوْ مُنَافِقٌ یَقْفُو أَثَرَهُ [۲]
3⃣ أَوْ شَیْطَانٌ یُغْوِیهِ
4⃣ أَوْ کَافِرٌ یَری جِهَادَهُ [۳]
فَمَا بَقَاءُ الْمُوءْمِنِ بَعْدَ هذَا؟ » [۴]
----------
[۱]. فی #مرآة_العقول: «یقول بقوله، أی یعتقد مذهبه ویدّعی التشیّع، لکنّه لیس بمؤمن کامل، بل یغلبه الحسد».
#مذهبی_صورتی
#مذهبی_پلاستیکی
[۲]. يتبع عيوبه فيذكرها للناس
[۳]. أي لازما فيضره بكل وجه يمكنه
[۴]. استفهام إنكار أي كيف يبقى المؤمن على إيمانه بعد الذي ذكرنا، و لذا قل عدد المؤمنين أو لا يبقى في الدنيا بعد هذه البلايا و الهموم و الغموم، أو لا يبقى جنس المؤمن في الدنيا إلا قليل منهم.
#حدیث
@talab_elm
هدایت شده از بذل الخاطر
باسمه تبارک و تعالی (۵۳۲)
«چرا امام حسین علیه السلام به قتل صبر کشته شد؟»
«روضه ی مقتل»
🔹در نقلی از امام سجاد علیه السلام نقل شده که فرمودند: «أَنَا ابْنُ مَنْ قُتِلَ صَبْراً» قتل صبر نوعی زجر کش کردن است! اینکه کار را تمام نکنند! طولش بدهند! ولی چرا امام حسین علیه السلام زجر کش شد؟
✋آیا چون دشمنانش خیلی وحشی بودند؟ آری ولی همه ماجرا نبود! وحشی بودن فقط کشتن را یا وحشیانه کشتن را توجیه میکند نه زجرکش کردن!
✋آیا چون بی رحم بودند؟ از زجر دادن حضرت لذّت میبردند؟ شاید برخی اینگونه بودند ولی عمومشان اینطور نبودند! هیچ مورد دیگری از آنها گزارش نشده که چنین کرده باشند. هیچکدام از شهدای دیگر را هم اینگونه زجرکش نکردند.
✋آیا چون حضرت خیلی دلاورانه میجنگید واقعا حریف حضرت نمیشدند؟ درست است ولی همه ماجرا نبود! آخر اگر این جماعت میخواستند نمیتوانستند با یک هجوم دسته جمعی کار را تمام کنند؟!
🔹نخیر اینها نبود! امام حسین علیه السلام درست است که غریبانه شهید شد ولی همه ایشان را به عظمت میشناختند. لشکر ابن سعد از شیعیان حضرت که نبودند! نکند گمان میکنیم شیعه امام خودش را کشت؟! هرگز! اینها همه به نوعی از مخالفین حضرت و دنیا طلبان بودند.
👈ولی باز میدانستند جایگاه و وزن حضرت در دنیای اسلام کجاست! واقعا از عاقبت خود میترسیدند! هم در دنیا و هم در آخرت! از آبروی خود و قبیله شان میترسیدند.
✋نکند گمان میکنیم امام حسین شخصیت کوچکی بود و لقمه ای بود که از گلوی آنها به راحتی پایین برود؟! نکند فکر میکنیم امام حسین یک انسان عادی یا فوقش یک شخصیت معروف و بزرگ در دنیای اسلام بود؟
🔹نخیر! همین قتل صبر و زجرکش شدن حضرت به خاطر بزرگی ایشان در چشم آنها بود! داستان زجرکش شدن حضرت در واقع بر سر این بود که هیچ قبیله ای و شخصی جرأت آن را نمیکرد که کار را تمام کند!
👈اینها در کربلا برای هیچ شخصی حریمی از اصحاب و اهل حضرت حریمی قائل نبودند ولی وقتی نوبت به حضرت رسید داستان شهادت ایشان واقعا ماجرایی شد!😢
👈اینجا را مقتل ابو مخنف به نقل از حمید بن مسلم که در کربلا حاضر بود اینگونه می آورد که حضرت مدّت طولانی از روی رها شده بود!
📖«لقد مکث طویلاً من النّهار و لو شاء النّاس أن یقتلوه لفعلوا و لکنّهم کان یتّقی بعضهم ببعض و یحبّ هؤلاء أن یکفیهم هؤلاء»
👈ابن سعد هم در طبقات معروف خود میگوید:
«مکث ملیّاً من النهار و الناس یتدافعونه و یکرهون الاقدام علیه»
👈در آن زمان لشگرها به شکل قبیله ای بود! افراد هر قبیله موافق نظر امیر خود و مبتنی بر مصالح قبیله رفتار میکردند. دینوری در الاخبار الطوال به شکل دقیقتری این را بیان میکند که:
«بقی الحسین ملیّا جالسا و لو شاؤوا أن یقتلوه قتلوه غیر أنّ کلَّ قبیلة کانت تتّکل علی غیرها و تکره الاقدام علی قتله»
⛔کشتن امام حسین هیچ افتخاری برای هیچ قبیله ای نداشت! بلکه ننگ بزرگ بود!
👈ابو مخنف نام شخصی به نام عبد الله بارقی را در کوفه می آورد که مردم او را سرزنش میکردند که چرا در سپاه ابن سعد حاضر بوده! وی نیز مدّعی بوده که اتّفاقا او حقّی بر گردن بنی هاشم دارد! میگوید با نیزه ای به طرف حسین علیه السلام رفتم و به خدا سوگند که اگر میخواستم میتوانستم به نیزه او را به قتل برساند! ولی دوباره برگشتم و گفتم به من چه؟! چرا من او را بکشم؟! «ما أصنع بأن أتولّی قتلَه؟ یقتله غیری!»
🔹طوری ماجرا طولانی شد که ابو مخنف و دیگران نقل کرده اند که صدای شمر و عمر سعد بلند شد! بلکه ظاهر برخی نقلها طوری است که گویا دلشان به رحم آمدند! فریاد زدند چرا حسین را راحت نمیکنید! اینجا بود که از هر جهت به حضرت حمله کردند و هر کس طعنه ای میزد ولی باز کسی جرأت نمیکرد کار را تمام کند!
👈شمر مدام به این و آن میگفت برو کار را تمام کن ولی کسی قبول نمیکرد! طوری شد که شمر همانطور که ابو مخنف نقل کرده رو به یکی از شجاعان عرب به نام ابو الجَنوب کرد و گفت برو کار را تمام کن! او هم به شمر فحش داد و گفت چرا خودت نمیروی؟! «ما یمنعُک أن تُقدِمَ علیه أنت؟!»
👈اینجا بود که سه حرام زاده به نوعی جسارت را به انتها رساندند! شمر و خولی و سنان! نقل شده خولی هم جرأت نکرد و دستش لرزید! در امالی شیخ صدوق ره از امام صادق علیه السلام از جدشان امام سجاد علیه السلام نقل میکند که شمر و سنان در میان عدّه ای از شامیان که در سپاه بودند دور حضرت حلقه زدند! صدای شامیان هم درآمد که: «ما تنتظرون؟ أریحوا الرجل»!
👈همین شد که علی بن اسباط در نوادر خود از امام باقر علیه السلام نقل میکند که:
📖«لَقَدْ قَتَلُوهُ قِتْلَةً نَهَى رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنْ يُقْتَلَ بِهَا الْكِلَابُ، لَقَدْ قُتِلَ بِالسَّيْفِ وَ السِّنَانِ، وَ بِالْحِجَارَةِ وَ بِالْخَشَبِ وَ بِالْعَصَا، وَ لَقَدْ أَوْطَئُوهُ الْخَيْلَ بَعْدَ ذَلِكَ»😭
دو #حدیث مهم در عرصه #تربیت_فرزند
1⃣ امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه؛
🔹مَنْ كَرُمَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ هَانَتْ عَلَيْهِ شَهَوَاتُهُ . 💪
كسى كه نفس و جانش نزد وى گرامى و ارجمند باشد، شهوت و خواهش بر او خوار و پست گردد.
2⃣روایتی زیبا از امام هادی علیه السلام در بحارالانوار👇
🔸مَنْ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلاَ تَأْمَنْ شَرَّهُ . 😱
هر كه خود را سبك شمارد و قدر خويش نداند، از شرّ او در امان مباش.
@talab_elm
يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ
وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ
إِن يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَيَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ
وَمَا ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ بِعَزِيزٍ
وَمَا يَسْتَوِي الْأَحْيَاءُ وَلَا الْأَمْوَاتُ ۚ
إِنَّ اللَّهَ يُسْمِعُ مَنْ يَشَاءُ ۖ
وَمَا أَنْتَ بِمُسْمِعٍ مَنْ فِي الْقُبُورِ ﴿٢٢، الفاطر﴾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معنی جملات انگلیسی داخل فیلم
🔻1400 سال پیش امام حسین درکربلا تنها بود
🔻اما الان، میلیونها نفر میگویند لبیک یا حسین😭
@talab_elm
أَبُو عَلِیٍّ الْأَشْعَرِیُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
أَرْبَعَةٌ لَا تُسْتَجَابُ لَهُمْ دَعْوَةٌ
1⃣ رَجُلٌ جَالِسٌ فِی بَیْتِهِ یَقُولُ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فَیُقَالُ لَهُ أَ لَمْ آمُرْکَ بِالطَّلَبِ
2⃣ وَ رَجُلٌ کَانَتْ لَهُ امْرَأَةٌ فَدَعَا عَلَیْهَا فَیُقَالُ لَهُ أَ لَمْ أَجْعَلْ أَمْرَهَا إِلَیْکَ
3⃣ وَ رَجُلٌ کَانَ لَهُ مَالٌ فَأَفْسَدَهُ فَیَقُولُ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فَیُقَالُ لَهُ أَ لَمْ آمُرْکَ بِالاقْتِصَادِ أَ لَمْ آمُرْکَ بِالْإِصْلَاحِ ثُمَّ قَالَ وَ الَّذِینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ کانَ بَیْنَ ذلِکَ قَواماً
4⃣ وَ رَجُلٌ کَانَ لَهُ مَالٌ فَأَدَانَهُ بِغَیْرِ بَیِّنَةٍ فَیُقَالُ لَهُ أَ لَمْ آمُرْکَ بِالشَّهَادَةِ .
#حدیث
@talab_elm
اون وقتا دوچرخه توى آتليه های عکاسی كار بنز الانو ميكرد... #ایران_قدیم
🔹پ.ن؛ به همین نسبتی که الان شما خنده تون میگیره، آیندگان هم به کارهای ما میخندن ... چقدر یک انسان میتونه بدبخت باشه و پز دادنش به تکه های آهن باشه...
انسان تا روح بزرگی پیدا نکنه نمیتونه از این لایه ظاهری دنیا عبور کنه...
@talab_elm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقیقا همان چیزی ست که۴۴سال پیش او،وعده اش را داده بود
#بصیرت
@talab_elm
⭕️در یک گروهی اضافه شده بودم پیامها اینطور بود:
رَبّی قُدّوس سُبّوح وارد شد
یا هادی المُضلّین از گروه رفت
یا ریحانة النّبی توسط اُمّی خدیجة الکُبری به گروه دعوت شد
هَلْ الیکَ یا ابْنَ اَحمَد سَبیل فَتلقی با لینک دعوت وارد گروه شد
و حَمَل الزّاد اَقبح کلّ شَی إذا کانَ الوُفود علی الکریم فلان مطلب را سنجاق کرد
💠 تازه گاهی یا ذَالجَلال و إلاکرام از تو سوال میکرد و حَسبی ربیّ جَلَّ الله و اِنَّ النّاقدَ بَصیر و یا قاسم بن الحسن و ای لشکر صاحب زمان ... سوالش رو تایید میکردند.
▫️آدم کاملا حس میکرد با اسماء و صفات الهی و فقرات جوشن کبیر و دعای ندبه و کمیل و مناجات خمسه عشر معاشرت میکنه! تقریبا تمامی اسامی رو واقعی گفتم.😩
◻️ اونجا فقط یه بزرگواری بود که برام جالب بود اسمش نفسم پیشی بابا بود و مدام با 👌 بقیه رو تایید میکرد!🤣
▪️ یه بزرگواری بود اسمش ذَرنی و مَن خلقتُه وحیداً بود.
وقتی is typing یا در حال نوشتن بود حس میکردی خود خداوند میاد بزنه تو دهنت ساکت بشی!😂
▫️بزرگوار اسمش رو نمیگفت ولی مصمم بود یک روز در میان از مضرات شیمی درمانی و جراحی تومور یه مطلبی برای بنده ارسال کنه و از تجربیات موفق طب سنتی در درمان انواع تودههای بدخیم بگه! بنده هم همیشه تشکر میکردم.
▫️چند روز بعد از عمل دیدم یک نفر خصوصی پیام توبیخآمیزی طولانی فرستاده چرا عمل کردین! من حجت رو بر شما تمام کردم!
اسمش إنَّما عَلینا البَلاغُ المُبین بود! جواب دادم ما کی با هم صحبت کردیم. تصویر گفتگوهای قبلی رو فرستاد دیدم همان ذرنی و من خلقته وحیدا است.😂
▪️ به تناسب حال روحی نام کاربریشون تغییر کرده بود! از نام کاربری به عنوان بیانیه تغییر ایدئولوژی استفاده میکردند!
... ✍حمید آقا نوری
🛑انصافا گروه های طلبه ها همینجوریه😊☺️😂
#طنز
@talab_elm
🔹 دو رباعی است منسوب به امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) در دیوان منسوب به ایشان. در یکی میفرمایند:
لَنَقْلُ الصَّخْرِ مِنْ قُلَلِ الْجِبالِ
احَبُّ الَی مِنْ مِنَنِ الرِّجالِ
یقولُ النّاسُ لی فِی الْکسْبِ عارٌ
فَانَّ الْعارَ فی ذُلِّ السُّؤالِ
🔸 برای من سنگکشی از قلّههای کوه (یعنی چنین کار سختی) گواراتر و آسانتر است از اینکه منّت دیگران را به دوش بکشم. به من میگویند: در کار و کسب ننگ است، و من میگویم: ننگ این است که انسان نداشته باشد و از دیگران بخواهد.
📚 مجموعه آثار، مطهری، مرتضی ج22 ص795
#شهید_مطهری
#علم
@talab_elm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸مخالفت حسن آقامیری با اعلام انزجار شیعیان از یزید و شمر و قاتلان سیدالشهدا!
👈اول کلیپ سخنرانی رو ببینید، بعد لایو رو!
آقای آقامیری! جواب علمی بماند که معنی عبارت «وجَعَلَنا و إيّاكُم مِنَ الطّالِبينَ بِثارِه مَعَ وَلِيِّهِ الإمامِ المَهدِی» یعنی همهی شیعیان به همراه امامزمان از خونخواهان سیدالشهدا هستند! پس به ما ربط داره!
🔹اما میخوام مثل خودت جوابت رو بدم! شما چرا برای #مهسا_امینی قاطی کردی؟! اولا به تو چه! شما ولیدمِش نیستی! دوما باید پدرش شکایت کنه بره دادگاه محاکمه کنن! شما یه فحش حق نداری به جمهوری اسلامی بدی ها!
کاش اندازه مهسا امینی، برای دخترِ امامت غیرت داشتی!
#بصیرت
#تناقض
@talab_elm
#توییت حاج مهدی #سلحشور
1⃣ خواهربنده روانشناسه
تعریف میکرد بادختری روبرو شدم که کشف حجاب کرده بود.بهش گفتم دورت بگردم شالت افتاده که.گفت نیفتاده،خودم انداختمش!
نگاهش به پرونده مراجعین توی دستم بود.بهش گفتم من یه روان شناسم.اینها هم پرونده خانم هاییه که ۴۰ ۵۰ سالشونه وازخیانت همسرانشون رنج می برند!
2⃣ دخترم من نیاز به توجه وتحسین خانم ها رو درک می کنم امااین به رخ کشیدن زیبایی می دونی با زندگی بعضیا چه کارا که نمیکنه؟
گفتم عزیزکم می پسندی که پدرت به مامانت خیانت کنه یا نامزدت به شما!؟
تو هم خیلی زود این جوونی رو رد می کنی و همسن مامانت میشی و زیبایی هات کمتراز امروزت.
3⃣ اون زمان با هر بار بیرون رفتن همسرت دلت نمی لرزه که نکنه چشم و دلش اسیر زیبایی های دخترای دلربای خیابونا بشه؟
گفت شما با مهربونی حرف زدین به این موضوع فکر نکرده بودم.
آروم سرشو پایین انداخت و شالشو روی سرش کشید و رفت...
#حجاب
@talab_elm