⭕️ مشکلات و اشکالات کشی⭕️
1⃣اشکالات علمی
2⃣مشکلات بهره وری از کتاب
• اسناد کشی
• مرسلات
○ تعلیقات
○ رجال غریب یا اسناد مفرد
○ ضعف پاره ای از اسناد
○ تصحیف در عناوین راویان
• مشکل استخراج اطلاعات از کتاب
○ پراکندگی اطلاعات مربوط به یک راوی
○ ارائه ندادن جمع بندی نهایی درباره وضعیت رجالی راویان
○ تصحیف
○ منطبق نبودن عنوان با محتوا
○ به کار رفتن مثل ها و استعارات
○ فهم نشدن ارتباط گزارش با مساله
📌متن کامل تر در تصویر 👌
صوت در؛
https://eitaa.com/talab_elm/964
طلب العلم فریضة🌟
أَخْبَرَنَا أَبُو بَصِیرٍ، قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللّهِ علیه السلام یَقُولُ: «أَیُّمَا رَجُلٍ
عن الکافی:
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللّهِ علیه السلام: «مَنْ کَانَتْ لَهُ دَارٌ، فَاحْتَاجَ مُوءْمِنٌ إِلی سُکْنَاهَا، فَمَنَعَهُ إِیَّاهَا، قَالَ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: یَا مَلاَئِکَتِی،
بَخِلَ عَبْدِی عَلی عَبْدِی بِسُکْنَی الدَّارِ الدُّنْیَا، وَ عِزَّتِی وَ جَلاَلِی، لاَ یَسْکُنُ جِنَانِی أَبَداً».
----------
#حدیث
#اجاره_خانه
هدایت شده از اجتهاد
💢بررسی مالکیت دادههای کلان از منظر فقهی
✔️امروزه با جمع آوری خیل عظیمی از دادهها و ایجاد کلان داده، مباحث مهمی پیرامون اینکه مالکیت این داراییهای ناملموس برای چه کسی است و چه قوانین فقهی و حقوقی بر آن منطبق میشود شکل گرفته است. فقه اسلامی قوانین مشخصی برای داراییها و تملیک آن دارد که میتوان از این قوانین در بررسی ماهیت داراییهای ناملموس الهام گرفت. در ایران، مالکیت کلان داده ممکن است به دو صورت دولتی و خصوصی باشد. در حالت دولتی، این نوع دادهها به عنوان داراییهای ملی محسوب میشوند و معمولا در زمینههایی مانند اقتصاد، امنیت ملی و … مورد استفاده قرار میگیرند. در حالت خصوصی، دادهها ممکن است اطلاعات مشتریان، تراکنشهای تجاری و سایر دادههای مرتبط با فعالیتهای تجاری باشند که به کمک آن فرآیندهای تجاری و اتخاذ تصمیمهای استراتژیک برای مشتریان از سوی شرکتهای خصوصی تسهیل میشود در هر صورت استفاده از این دادهها بایستی در چهارچوبهای مشخص شرعی و قانونی باشد.
📝 بخوانید: بررسی ماهیت کلان داده (BIG DATA) و اسباب مالکیت آن از منظر فقهی: http://ijtihadnet.ir/?p=73910
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 نقد جدی رهبری به ترویج سطحی دین
❌ ترویج سطحی دین اصلا تبلیغ نیست!
🔹 باید توجه داشت ایمانی که مردم پیدا میکنند، سست، عوامانه، سطحی و قشری نباشد؛ بشدت از این پرهیز شود.
❗️ اکتفا نشود به تغلیظ احساسات مردم و تشریفات افراطی. تأکید بر این چیزها بهطور افراطی، اصلاً مفید نیست و بههیچوجه تبلیغ دین محسوب نمیشود. این را پایهی کار قرار دهید!
🗓 ۸۳/۰۹/۱۱
@HozeTwit
❎از خدا بترسیم یا به او امید داشته باشیم...؟
⭕️[روضة الواعظین] وَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام: یَا بُنَیَّ خَفِ اللَّهَ خَوْفاً أَنَّكَ لَوْ أَتَیْتَهُ بِحَسَنَاتِ أَهْلِ الْأَرْضِ لَمْ یَقْبَلْهَا مِنْكَ وَ ارْجُ اللَّهَ رَجَاءً أَنَّكَ لَوْ أَتَیْتَهُ بِسَیِّئَاتِ أَهْلِ الْأَرْضِ غَفَرَهَا لَكَ.
🔹حضرت أمیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: ای فرزند! از خدا بترس، بگونه ای که اگر با اعمال حسنه تمام مردم زمین به محضرش برسی، باز هم احتمال عدم پذیرش آنها را بدهی.
و طوری به خدا امیدوار باش که اگر فرضا با گناهان جمیع مردم روی زمین وارد شوی، باز هم امید به مغفرت و بخشش او داشته باشی.
📚 بحارالأنوار ٫ جلد 67 ٫ صفحه 394
#حدیث
🔴اتفاقات عجیبی در بیمارستانهای دنیا میافتد که ما حتی در بیمارستانهای خود نمیتوانیم تصورش کنیم
🔹معمولا در کشور ما بیمارانی که لحظات آخرعمرخود را سپری میکنند از خدمات معنوی و آنچه که آداب دین ما برای یک محتضر مسلمان است برخوردار نمیشوند.
اعمالی مثل تلاوت قرآن، خوابیدن رو به قبله، اما بسیار ناباورانه است که بگوییم در کانادا نسبت به دین بیمار مبلغان مذهبی برای بالین آنها حاضر شده و سعی میکنند بیمار را در این لحظات سخت یاری کنند.
🔹حال جالبتر آن است بیمارستانهای روحانی نیز شکل گرفته و در کنار خدمات درمانی، مبلغان مذهبی در پاسخ به نیازهای روحی، روانی، اجتماعی، عاطفی و جسمی بیماران، مراقبت های جامع را به بیماران ارائه میکنند تا آنها آرامش بیشتری برای درمان داشته باشند.
منبع:
https://mercyships.ca/en/hospital-chaplaincy/
https://church.mt/watch-polish-seminarian-with-terminal-cancer-ordained-in-hospital/
✍عالیه سادات
⭕️نمونه ای از تاثیر ادبیات در فهم روایت
✅انواع #اضافه
🔰عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام، قَالَ: «مَنْ قَعَدَ فِی مَجْلِسٍ یُسَبُّ فِیهِ إِمَامٌ مِنَ الاْءَئِمَّةِ علیهم السلام یَقْدِرُ عَلَی الاِنْتِصَافِ (۱) فَلَمْ یَفْعَلْ، أَلْبَسَهُ اللّهُ الذُّلَّ فِی الدُّنْیَا، وَ عَذَّبَهُ فِی الاْآخِرَةِ، وَ سَلَبَهُ #صَالِحَ_مَا [۲] مَنَّ بِهِ عَلَیْهِ مِنْ مَعْرِفَتِنَا».
----------
(۱) وقال العلاّمة المازندرانی: «من الانتصاف أن یقتله إذا لم یخف علی نفسه، أو عرضه، أو ماله، أو علی مؤمن آخر، و قد سئل الصادق علیه السلام عمّن سمع یشتم علیّا علیه السلام ویبرأ منه، فقال: هو حلال الدم».
👇👇👇👇👇
[۲] إضافة صالح إلى الموصول #بيانية فيفيد سلب أصل المعرفة بناء على أن من للبيان،
و يحتمل #التبعيض أي من أنواع معرفتنا فيفيد سلب الكمال،
و يحتمل #التعليل أي الأعمال الصالحة و الأخلاق الحسنة التي أعطاه يسبب المعرفة،
و يحتمل أن تكون الإضافة #لامية فيرجع إلى الأخير
و الأول أظهر.
🔹الکافی
#حدیث
🛑تقیه چه موقعی واجب هست؟ و چه موقعی دیگر واجب نیست؟
رَأَیْتُ #یَحْیَی_ابْنَ_أُمِّ_الطَّوِیلِ [۱] وَقَفَ بِالْکُنَاسَةِ، ثُمَّ نَادی بِأَعْلی صَوْتِهِ: مَعْشَرَ أَوْلِیَاءِ اللّهِ، إِنَّا بُرَآءُ مِمَّا تَسْمَعُونَ، مَنْ سَبَّ عَلِیّاً علیه السلام فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللّهِ، وَ نَحْنُ بُرَآءُ مِنْ آلِ مَرْوَانَ وَ مَا یَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللّهِ، ثُمَّ یَخْفِضُ صَوْتَهُ، فَیَقُولُ: مَنْ سَبَّ أَوْلِیَاءَ اللّهِ فَلاَ تُقَاعِدُوهُ؛ وَ مَنْ شَکَّ فِیمَا نَحْنُ عَلَیْهِ فَلاَ تُفَاتِحُوهُ؛ وَ مَنِ احْتَاجَ إِلی مَسْأَلَتِکُمْ مِنْ إِخْوَانِکُمْ فَقَدْ خُنْتُمُوهُ [۲]....
----------
[۱] فی مرآة العقول، ج ۱۱، ص ۹۷: «یحیی بن اُمّ الطویل من أصحاب الحسین علیه السلام،
وقال الفضل بن شاذان: لم یکن فی زمن علیّ بن الحسین علیه السلام فی أوّل أمره #إلاّ_خمسة أنفس، وذکر من جملتهم یحیی بن اُمّ الطویل،
وروی عن الصادق علیه السلام أنّه قال: #ارتدّ_الناس_بعد_الحسین علیه السلام إلاّ ثلاثة: خالد الکابلی، و یحیی بن اُمّ الطویل، وجبیر بن مطعم، ثمّ إنّ الناس لحقوا وکثروا،
وفی روایة اُخری مثله و زاد فیها: وجابر بن عبداللّه الأنصاری.
وروی عن أبی جعفر علیه السلام أنّ الحجّاج طلبه و قال: تلعن أبا تراب [فأبی] وأمر بقطع یدیه ورجلیه وقتله.
🔰وأقول: کان هؤلاء الأجلاّء من خواصّ أصحاب الأئمّة علیهم السلام، کانوا مأذونین من قبل الأئمّة علیهم السلام #بترک_التقیّة ؛
👆👇👆👇👆👇👆
1⃣لمصلحة خاصّة خفیّة،
2⃣أو أنّهم کانوا یعلمون أنّه لاینفعهم التقیّة وأنّهم یقتلون علی کلّ حال بإخبار المعصوم أو غیره، و #التقیّة_إنّما_تجب_إذا_نفعت،
مع أنّه یظهر من بعض الأخبار أنّ التقیّة إنّما تجب #إبقاءً_للدین_و_أهله،
👈👈فإذا بلغت الضلالة حدّا توجب اضمحلال الدین بالکلّیّة فلا تقیّة حینئذٍ وإن أوجب القتل،
کما أنّ الحسین علیه السلام لمّا رأی انطماس آثار الحقّ رأسا ترک التقیّة والمسالمة».
[۲] فی مرآة العقول: «الغرض الحثّ علی #الإعطاء_قبل_سؤالهم_حتّی_لایحتاجوا_إلی_المسألة، فإنّ العطیّة بعد ï السؤال جزاؤه».
#تقیه
#حدیث
⭕️بانو فاطمه ایروانی والده معظمه آیت الله محسن فقیهی بانویی #مجتهد و متهجد بود.
🔹ایشان پس از تکمیل تحصیلات جدید و آشنایی کامل با #زبان_فرانسه، تحصیلات علوم دینی را در محضر #همسر دانشمندش آغاز کرد و از شاگردان برجسته و موفق آن مرحوم شد.
🔸وی پس از تکمیل تحصیلات عالی حوزوی، به ندریس و تالیف آثاری در زمینه اصول، فقه، تفسیر و اخلاق پرداخت که بسیاری از آنها به صورت نسخ خطی باقی مانده است و در این میان میتوان به کتاب #انوار_الفقه که بالغ بر #۳۰جلد است، اشاره کرد.
#علم
آیت الله العظمی خویی (ره ):
« او[علامه طباطبایی] یک مغز متفکر و انسان فوق العاده قوی و نیرومندی است. ...علامه طباطبایی، خویشتن را قربانی قرآن نمود»
آیت الله سید محمد هادی میلانی با این که خود مدتی در نجف سمت استادی علامه طباطبائی را داشت، اما درباره ایشان می فرمود:
« اگر کسی علمیت و پایه دانش علامه طباطبائی را داشت، ادعاهای چنان و چنان می کرد، اما ایشان دم نمی زند.»
همچنین می فرمود:
« در عالم تشیّع، کسی به جامعیت آیت الله طباطبائی، یا بی نظیر است یا کم نظیر »
و گاهی می فرمود:
«علامه طباطبائی علومی دارد که ما نداریم. » و منظورش از آن علوم، علوم باطنی و غیبی بود.
محمد جواد مغنیه، نویسنده معروف لبنان
«... از وقتی که المیزان بدست من رسیده است، کتابخانه من تعطیل شده و پیوسته روی میز مطالعه من کتاب المیزان [علامه طباطبایی] قرار دارد. »
👆🏾سایت رهبری و وجوب تعددزوجات👆🏾
👆🏾👆🏾👆🏾در خصوص فتوای رهبری توجه کنید فتوای مباح بودن فتوای فی نفسه است نه فتوای وقوعی
همینطورکه میبینید در سایت ایشان تصریح شده است که:
"البتّه ما تأکید میکنیم که چندهمسری جایز است؛ و در بعضی موارد هم به خاطر حیثیّتها و عوارض گوناگون ممکن است مستحب یا حتّی واجب بشود؛ کما اینکه ممکن است حرام بشود یا مکروه"
👆🏾لذا در مواردی ممکنست نه تنها مستحب که واجب هم بشود به تشخیص موضوع توسط مکلف و نه مرجع،که میدانیم نظرمراجع بفتوای خودمراجع در تشخیص موضوع،مولوی وتقلیدی نبوده مشورتی و...است
حتی اگر نگاه غلطی به فتواخوانی دارید و فرقی بین موضوع و حکم نگذارید اگر زنگ بزنید بیت ایشان بپرسید(که ما این مدلی هم پرسیدیم):
👈🏾بافرض اینکه در جامعه تعداد زنان بیشتر از مردان بود و امر متوقف بود به تعدد زوجات یا به خطر روانی و به خطر گناه افتادن الباقی زنها یا جامعه،حکم چیست؟میگویند واجب کفاییست نه تنها مستحب بلکه واجبست
یا
👈🏾بپرسید اگر مردی خوف یا یقین گناه داشته باشد،تعددزوجات بر او جایزه یا واجب؟!میگویند واجب
یا
👈🏾اگر منباب دفاع از اسلام و یا تحفظ دین یا حکم باشد آیا جایز است یا واجب؟!میگویند واجب
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸پس طلبه شدی برای چه؟🔸
کلام امام (ره) دل مردم را گرفت، به خاطر چه؟ به خاطر اینکه امام، قیامش «لله» بود. شما هر وقت خواستید حرفی بزنید، تذکری بدهید، یک نگاهی بکنید، یک سرکی به خودتان بکشید ببینید کجا می سوزد؟ #قیام_لله است یا قیام نفس است؟ انگیزه تان چیست؟ اگر دیدید «لله» است، بگویید. آن وقت ببینید چقدر اثر می گذارد.
خدا رحمتش کند مرحوم آقا میرزا #نورالدین_حسینی_الهاشمی (ره). تازه از نجف آمده بود، مُخلص بود. خودش نقل کرده که من داشتم بالای «دروازه قرآن» شیراز قدم می زدم که دیدم چند تا جوان کنار جوی آب رودخانه نشسته اند. تا من را دیدند، شیشه های مشروبشان را کردند در جوی آب. مثلاً شاید دیدند آخوند آمد، قایمش کردند!
خب طبق معمول هم روحانی میآید و برای اینکه نخواهد با اینطور افراد روبرو بشود، نادیده میگیرد. ایشان گفت می خواستم بروم و متعرض اینها نشوم که اگر آخوند ببینند آنهم در آن دورۀ پهلوی، مسخره می کنند، استهزاء می کنند؛ یعنی وضع بدتر می شود.
تا خواستم بروم، به خودم گفتم: #پس_طلبه_شدی_برای_چه؟ عالِم شدی برای چه؟
با خودم گفتم زودتر رد شوم که مبادا اینها #مسخره_ام کنند. بعد برگشتم گفتم: خب مسخره ام بکنند، چه می شود؟ گفتم: آیا درست است من به اینها امر به معروف نکنم؟ نهی از منکر نکنم؟
برگشتم و آهسته آهسته به طرف اینها آمدم. سلام کردم. آرام آرام با اینها حرف زدم تا #قلبشان_نرم_شد؛ اشکشان جاری شد. این شیشه های شرابشان را از زیر در آوردند تا بزنند به سنگ و بشکنند! گفتم: نه، نشکنید! شیشه ها مالیّت دارد. محتوی شیشه ها را خالی کردم روی زمین.
همین ها بعداً از گردانندگان کارهایش شدند. شدند رئیس جلسه، مسأله گوی جلسه، نوحه خوان جلسه. او از قماربازها، استادهای اخلاق درست می کرد. وقتی «قیام لله» باشد، آدم قمارباز را تبدیل می کند به مسأله گو. اما اگر دیدند صحبت خدا و دین نیست، همین مسأله گو #می_شود_قمارباز!
#آیت_الله_سید_نورالدین_حسینی_الهاشمی(ره)
@haerishirazi
طلب العلم فریضة🌟
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹 🔸پس طلبه شدی برای چه؟🔸 کلام امام (ره) دل مردم را گرفت، به خاطر چه؟ به خاطر
حتما حتما مستند نائب الامام رو ببینید {زندگی همین سید نور الدین حسینی هاشمی که پدر زن آقای حائری شیرازی هم بودند}
یک زندانی تونست بعد از 12 سال از زندان فرار کنه خسته و عرق کرده به خانه رسید...
همسرش ازش سوال كرد
من از اخبار شنیدم که تو ساعت 9 صبح فرار کردی...
تا ساعت 11 شب کجا بودی!؟
و اینگونه بود که زنداني فورا برگشت و خودشو به پلیس تسلیم کرد😂
#طنز
⚠️کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند
💯با دقت بخوانید💯
🔹کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر میکرد «مشغول چه کار بیهودهای هستم!» امروزه خیلی از آدمها وقتی مجبور میشوند متنی بنویسند که طولانیتر از سی کلمه است، همچین حسی پیدا میکنند. به خودشان میگویند: چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟ نکتۀ تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمیکنند. انسانها در خواندن متنهای طولانی به مشکل خوردهاند.
🔸مجموعهای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش، با انتشار «مانیفست خواندنِ لیوبلینا» اعلام کردند: خواندنِ دیجیتال در حال تخریب عادتِ «خواندن عمیق» در میان ماست.
🔹دستگاههای دیجیتال باعث شدهاند انسانهای امروزی، «بیشتر» از هر دورۀ دیگری در تاریخ بشریت بخوانند. اما آنها دیگر مثل قبل نمیخوانند. خواندنِ دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربهای تکهتکه، کوتاهمدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است. بنابراین شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همۀ آنها در قالب متنهای چند کلمهای یا نهایتاً چند خطی است. حال اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالبِ یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه میشویم. زیرا درک متنی طولانی نیازمند مهارتهای «خواندن عمیق» است.
🔸خواندن عمیق نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است. استیون پینگر، روانشناس و نویسندۀ آمریکایی، با رواج خواندنِ متنهای طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسانها افزایش یافت.
🔹مردم با خواندنِ متنهای مفصل دربارۀ زندگیِ دیگر انسانها، توانستند دنیا را از چشم آنها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آنها دربارۀ موضوعاتی مثل بردهداری، شکنجه، ساحرهسوزی، استبداد و دیگر چیزها گذاشت. از نظر استیون پینکر، خواندنِ عمیق باعث «انقلاب نوعدوستانه»ای شد که بعدتر به رویدادهای دورانسازی مثل انقلاب آمریکا و انقلاب فرانسه منتهی گردید. آنچه خواندنِ متنهای تکهپاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم میکند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.
🔸ماریان وولف، محقق آمریکایی، مینویسد: ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرولکردن، نصفهنیمه خواندن یا ذخیرهکردن متنهاییم تا در آیندهای نامعلوم آنها را بخوانیم، چون این رسانه برای خواندنِ عمیق طراحی نشده است.
🔹خواندن دیجیتال از دلایل مهم رواج «سادهگرایی» در دنیای امروز است. سادهگرایی یعنی تمایل به سادهکردن هر چیز پیچیده. اظهارنظرها و موضعگیریهای یکخطی، شفاف و سرراست و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل.
📌 آنچه خواندید مروری است بر یادداشت اخیر سایمون کوپر در فایننشال تایمز با عنوان «نگاه انداختن، اسکن کردن، اسکرول کردن: دوران خواندن عمیق به پایان رسیده است» (Skimming, scanning, scrolling — the age of deep reading is over). این مطلب در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ به انتشار رسیده است.
💥اگر حواسمون نباشه روز بروز بیسواد تر خواهیم شد ، باید برای نسلهای بعدی فکری کرد💥
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
🔻خود شکستن!
📌سیدعطاءالله مهاجرانی:
🔹بگذارید برایتان داستانی بگویم که هر وقت به یادم میآید، دلم میلرزد و برای شیخ بهلول دعا میکنم که خداوند درجات عالی او را متعالی بگرداند. شئونات را به وقت ضرورت و کشیدن مهار نفس، زیر پا انداخته بود.معمولأ چنین داستانی را نبایست روایت کرد. اما این داستان برای همیشه به یادتان میماند.
🔸مرحوم بهلول در آستانه صد سالگی بود. در منزل یکی از اعیانِ متدینِ شيراز- که خانهاش همیشه محفل عالمان، و در دوران انقلاب در خدمت انقلاب بود- محفلی به افتخار حضور شیخ بهلول آراسته بودند. شیخ بهلول پوستی و استخوانی بود، مردی که خلاصه خود بود! با چشمانی سرشار از زندگی و شور که بارقه تیزهوشی از آن میتابید، و طنین صدا و لهجهای که گویی روستایی خراسانی در صحرایی دور دست اما آشنا با شما حرف میزند. وقتی با او دست میدادی، سرپنجه استخوانیاش محکم بود. مثل گیرهای قایم، دست را نگاه میداشت. در چشمانت نگاه میکرد و مکث میکرد. مرا معرفی کردند: «ایشان نماینده شیرازند!» گفت: «بِچه جانم! نماینده اخلاص باش، الخلاص فی الاخلاص!» این تعبیر مرا با خودش برده بود.
🔹نشستیم. جمعی حدود پانزده تا بیست نفره، مرحوم آیت الله محیالدین حائری شیرازی امام جمعه شيراز هم بودند. گفتگوهایی و از هر دری سخنی، ناگاه صدای ناخوشایندی به گوش رسید! زود چند نفر که نزدیکتر به بهلول بودند، به نوجوان ده دوازده سالهای که در گوشهای نشسته بود، نگاه تند ملامت آمیزی کردند، که یعنی ماجرا از ایشان است.
🔸بهلول برخاستند به طرف نوجوان که چهرهاش قرمز شده بود، رفتند. دو زانو جلوی نوجوان نشستند، خم شدند، صورت و دست نوجوان را بوسیدند و گفتند: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. إنّ النفس لَامّارة بالسوء الا ما رحم ربّی، آقایان عزیز! من نزدیک صد سالمه، مریض هم هستم، این صدای ناخوشایند از من بود. از همه شما معذرت میخواهم. از این نوجوان صد بار معذرت میخواهم که نگاه شما او را شرمنده کرد و چهرهاش سرخ شد و سرش را پایین انداخت.»
🔹 چه مجلسی شد!بغضهایی که ترکید و آيتالله حائری که سر بر زانو نهاده بودند، با صدای بلند گریه میکردند. در راه که برمیگشتیم، آقای حائری سکوت کرده بودند. سکوتی سنگین، من هم در بُهت و سکوت بودم. ناگاه رو به من کردند و گفتند: «شیخ بهلول در خاکسار کردن نَفْسش، بی رحم است. برای همین به او عنایت شده است. چیزهایی به او دادهاند که به هر کسی نمیدهند.» زمزمه کردند:
نه در اختر، حرکت بود و نه در قطب، سکون
گر نبودی به زمین، خاک نشینانی چند
روزنامه اطلاعات، یکشنبه ۱۴۰۲/۸/۲۸
جالبه طرف میگه من میتونم بیشتر از 51 رکعت نماز های واجب و نافله بخونم ....
ِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ إِنْ كُنْتُ أَقْوَى عَلَى أَكْثَرَ مِنْ هَذَا يُعَذِّبُنِيَ اللَّهُ عَلَى كَثْرَةِ الصَّلَاةِ ؟؟
فَقَالَ لَا وَ لَكِنْ يُعَذِّبُ عَلَى تَرْكِ السُّنَّةِ.
#حدیث
طلب العلم فریضة🌟
⭕️توضیحی پیرامون گزارش 212 #رجال_کشی: 🔰*عَنْ زُرَارَةَ: وَ اللَّهِ لَوْ حَدَّثْتُ بِكُلَّمَا سَمِع
این مثال رو هم میشه اضافه کرد
ذَكَرْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْأَدْهَانَ فَذَكَرَ اَلْبَنَفْسَجَ وَ فَضْلَهُ فَقَالَ نِعْمَ اَلدُّهْنُ اَلْبَنَفْسَجُ إِلَى أَنْ قَالَ: وَ اَلْبَانُ #دُهْنٌ_ذَكَرٌ نِعْمَ اَلدُّهْنُ اَلْبَانُ .
پ.ن؛ ذکورة الدهن: ما لیس له ردع