🔆 ردیف بودجه «زیارت» پس از ۳ سال و با شراکت ۳ شهر دیگر از کما خارج شد!
«۱۰۰ میلیارد تومان»؛ این رقمی است که ردیف بودجه زیارت بعد از یک کمای سه ساله با آن احیا و نصف مبلغی است که این ردیف در سال ۸۹ با آن متولد شد، آن هم نه فقط برای مشهد بلکه در شراکت با سه شهر زیارتی دیگر و ذیل ردیفی با نام «توسعه فرهنگ و خدمات زیارتی با محوریت شهرهای مشهد، قم، شیراز و شهرری- کارگروه ملی زیارت».
یک کارشناس حوزه گردشگری و از اعضای کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی خراسان رضوی میگوید: اگر همه این رقم را به مشهد بدهند، بازهم این اعداد و ارقام فکاهی است، حتی اگر رسانه ملی به ما یارانه بدهد، هزینه تبلیغ برای تشویق سفر در روزهای خلوت و ایجاد رویدادهای زیارتی جدید برای جذب بیشتر زائر، چندین برابر این بودجه میشود و اصلاً با این ارقام نمیتوانیم به احیای زیرساختهای گردشگری ازجمله اماکن اقامتی و حملونقل موفق شویم./شهرآرا
#زیارت #بودجه #مشهد #امام_رضا
🆔 @tammolaat
🔆 تحلیل فهرستی در دو نشست
💠 نشست نخست: یکی از روشهای نوین ارزیابی حدیث، تحلیل فهرستی است. عرضه نشدن سازوکار اجرای این روش یکی از کاستیهای آن در جهت گشودن راه خود به مجامع علمی و همگانی شدن است.
در کرسی علمی «سازوکار اجرایی تحلیل فهرستی» که با ارائه من و نقادی حجتالاسلام دکتر محمدابراهیم روشنضمیر (دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی) و دکتر محمود ملکی (استادیار پژوهشکده علوم اسلامی رضوی) آبان ماه گذشته در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی برگزار شد، پس از تبیین کلی تحلیل فهرستی، سازوکار اجرای آن ارائه شد.
📃در همین باره مقالهای علمی پژوهشی با عنوان «ارائهی سازوکار اجرایی «تحلیل فهرستی» به همراه پیادهسازی بر نمونهها» در شماره 17 فصلنامه مطالعات فهم حدیث به تازگی منتشر شده است.
💠 نشست دوم: بررسی دیدگاه تحلیل کتابشناسی درباره تحلیل فهرستی در کتاب «بازشناسی متون کهن شیعه» بود. در این نشست که به صورت برخط برگزار شد، من و جناب دکتر سید محمد عمادی حائری (مؤلف کتاب و استادیار بنیاد دایرهالممعارف اسلامی) به ارائه دیدگاههای خود پرداختیم و مباحثهای پیرامون برخی از دیدگاههای جناب عمادی و برداشتهای من از تحلیل فهرستی در کتاب یادشده، مورد بحث واقع شد که اصلاحاتی صورت گرفت.
در این نشست آنلاین حجتالاسلام دکتر محمد غفورینژاد (دانشیار دانشگاه ادیان و مذاهب) و حجتالاسلام احسان سرخهای (استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) به عنوان استاد داور حضور داشتند و دیدگاههای موحود پیرامون روش فهرستی طرح و بررسی شد.
#تحلیل_فهرستی #سید_احمد_مددی #سید_رضا_شیرازی #حوزه_علمیه_خراسان #پژوهشکده
🆔 @tammolaat
مقاله تحلیل فهرستی در مطالعات فهم حدیث.pdf
399.3K
🔆 دانلود مقاله: ارائهی سازوکار اجرایی «تحلیل فهرستی» به همراه پیادهسازی بر نمونهها
📄 نوع مقاله: علمی-پژوهشی
✍️ نویسنده: سید رضا شیرازی (استادیار پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی)
📚 فصلنامه مطالعات فهم حدیث، دوره ۹، شماره ۱ - شماره پیاپی ۱۷ مهر ۱۴٠۱
✂️چکیده: یکی از روشهای نوین ارزیابی حدیث، تحلیل فهرستی است. عرضه نشدن سازوکار اجرای این روش یکی از کاستیهای آن در جهت گشودن راه خود به مجامع علمی و همگانی شدن است.
در این مقاله پس از تبیین کلی تحلیل فهرستی، سازوکار اجرای آن ارائه شده و برای ارزیابی دو روایت به کار گرفته میشود. سازوکار ارائه شده از لحاظ جمعآوری اطلاعات به روش کتابخانهای و از لحاظ ماهیت، توصیفی-تحلیلی است. این سازوکار از استخراج نمونههای عینی تحلیلهای فهرستی از درسهای خارج آیتالله مددی و فراتحلیل آنها حاصل گردیده است.
تحلیل فهرستی نوعی موردکاوی تاریخی حدیث با رویکرد واقعگرایانه است که با بومیسازی تکنیکهای روشهای ارزیابی دیگر از آنها بهره میبرد. در این روش مرحله اول ارزیابی بررسی رجالی و فهرستی است. در صورتی که روایت دارای اعتبار رجالی و فهرستی باشد، مضمون روایت در سه مرحله تاریخی: فضای صدور، واکنش اهل بیت (ع) و مرحلهی انتقال به فتوا پیگیری میگردد.
#ارزیابی_حدیث #تحلیل_فهرستی #سید_احمد_مددی #سید_رضا_شیرازی #حوزه_علمیه_خراسان
🆔 @tammolaat
🔔 سلسله نشستهای بررسی الزامات سند ملی زیارت
🔺 نشست اول: «ابعاد راهبردی نگارش سند ملی زیارت»
👤سخنران: دکتر بانکی پور
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
👤 سخنران: حجتالاسلام والمسلمین گنابادینژاد
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی
👤دبیر علمی: دکتر سیدمهدی سیدمحسنی باغسنگانی
پژوهشگر پژوهشکده زیارت و گردشگری
⏳زمان: دوشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۰
🏛مکان: دانشگاه فردوسی، پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، سالن شورا
📎 لینک پیوند حضور مجازی: http://vroom.um.ac.ir/cpts
#سند_ملی_زیارت #شهر_زیارتی #مشهد #امام_رضا #زیارت
🆔 @tammolaat
🔔برگزاری کرسی علمی ترویجی با موضوع «تقریری از مسلک فهرستی»
👤ارائه دهنده: حجتالاسلام والمسلمین دکتر احسان سرخهای
👥 ناقدان: استاد محمدباقر ملکیان و دکتر محمدعلی موحدی
👤دبیر نشست: حجتالاسلام دکتر احسان الله درویشی
📅 زمان: دوشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۳ الی ۱۵
🏢 مکان: قم، میدان معلم، مدرسه علمیه امام کاظم علیهالسلام، سالن سلمان
🔗لینک مجازی نشست: www.maaref.org/neshast
#تحلیل_فهرستی #سید_احمد_مددی #احسان_سرخه_ای #ارزیابی_حدیث
🆔 @tammolaat
🔻روایت اربعینی از لنز فرانسوی، فینالیست جشنواره بزرگ بریتانیایی
✔️جشنواره رایفیلم که یکی از جشنوارههای معتبر در زمینه فیلمهای اجتماعی حساب میشود، فهرست راهیافتگان مرحله نهایی خود را اعلام کرد.
🔹در این میان، برای اولین بار نام یک اثر حول تشیع به چشم میخورد: آسمان چهل روز گریست.
🔹در این مستند که به نظر عنوانش برگرفته از این حدیث است، خانم سابرینا مروین، شیعهپژوه فرانسوی و مولف چند کتاب حول تشیع، در سفر خود به پیادهروی اربعین، میکوشد که مفاهیمی چون زیارت، خدمتگزاری زوار و عزاداری در تشیع را برای مخاطبین جهانی ثبت و بازگو کند.
🔹نام موسسه خصوصی مومنتو نیز، به عنوان تهیهکننده این اثر به چشم میخورد. البته این اولین فیلم این مجموعه با مضمون مذهبی است.
🔹امّا شاید نکته قابل تامل در این میان، وجود نام حوزه علمیه عتبه حسینی، به عنوان تنها حامی شیعی این مستند باشد. به نظر میرسد متولیان عتبه حسینی، به درستی فهمیدهاند که تعامل درست با صاحبان رسانه در جهان تا چه اندازه میتواند در معرفی جهانی تشیع موثر باشد و عصر ترسهای امنیتی از مستندسازان، چند سالیست که برایشان به سرآمده است.
به نقل از کانال تلگرامی:
🆔 @dinonline
🆔 @tammolaat
#سید_رضا_شیرازی
#زیارت
#اربعین
#مستند_پیادهروی_اربعین
#عتبه_حسینی
📣 اولین نشست علمی سمپوزیوم ارتباطات زیارت با عنوان «زیارت و ارتباطات میان فرهنگی»
👤با ارائه بحث «زیارت پژوهی در آکادمیهای دنیا» توسط محمد نصراوی و میزگرد علمی با حضور دکتر قراملکی، حجتالاسلام دکتر مسجدجامعی و دکتر واسعی
دبير علمی: حجتالاسلام دکتر الهی خراسانی
⏰ سهشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۱، ساعت ۹ الی ۱۱:۳۰
🕌 مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، سالن شیخ طوسی
#زیارت #مشهد #ارتباطات
🆔 @tammolaat