🔘افضل بودن بر جمیع ساکنان عالم امکان
▫️برتر بودن هر موجود بر موجود دیگر، بر حسب قوانین عالم فاتی، موازین و اعتبارات این دنیاست. دلبستگان به دنیا جمال و ظاهر، مال و فرزند را عامل برتری می دانند و به همین علت مجال ورود به عالم باقی را پیدا نمی کنند.
▪️هر آنچه با عالم باقی نسیت می یابد، بسته به میزان خلوصش، به مراتب عالی و نورانی نسبت پیدا می کند. ضرورتا هرچه شی قربش به حضرت حق بیشتر باشد، نورانی تر می شود.
▫️باطن همه اعمال و سنتهای دینی به خاطر نسبتشان به عوالم نورانی، ضرورتا نورند و بر نورانیت مؤمنان می افزایند. قرآن مجید خود را به صفت نورانیت می خواند و تردیدی نیست که از سرچشمه نور، جز نورانیت صادر نمی شود.
▪️قرآن صامت و قرآن ناطق - ائمه هدی(ع)- نازل شده از حقیقت نورانی محض، نور آسمان ها و زمین هستند. تقدم خلقت نورانی حضرت رسول(ص)، از تجانس ذاتی ایشان با قرآن و نسبت آنان با نور آسمان زمین -«الله نور السماوات و الارض»- خبر می دهد.
#سیاحت_شرق
📚 #دکترین_مهدویت_راه_رهایی_از_مرگ_جاهلی
@tarikh_farda
🔘 امام؛ حقیقت انسان و انسان حقیقی
▫️ طی طریق #گفتمان_مهدوی، که به عبارتی سیر عقلانی با چاشنی باوردینی و قلبی در مراتب معارف ولایی و مهدوی است، منتهی به آنچه به مدد روایات و احادیث رسیده از اهل بیت(ع) بیان شد، نیست.
▪️ با استعانت حضرت ولی الله الاعظم(ع)، از این زلال رحمانی، جرعه نوشی کنیم. این راه بی دستگیری هم ایشان طی نمی شود؛ چنان که دو صحابی بزرگوار، جنابان ابوذر و سلمان در طلب امام به راه افتادند، مجاهدت و جست وجو آغاز کردند؛ اما بر درب خانه حضرت مولا در انتظار نشستند تا امام بر آنان وارد شده، دستگیری کند و آنان را سیر داده و به مراتبی از معرفت به نورانیت خود نایل سازد.
▫️ تأکید بر مراتب #معرفت از این حیث است که این سیر را ابتدا هست ولی انتها نیست و غور و غوث تا آخرین مرتبه از معرفت امام، مخصوص به ایشان و خداوند متعال است و دیار البشری را مجال پرواز تا منتها الیه این مراتب نیست. سیر با پای عقل، در هر مرتبه ای از مراتب که اتفاق بیفتد، دوئیت میان طالب و مطلوب از میان نمی رود و تنها در «مقام فنا» است که دوئیت از میان برداشته می شود.
▪️ در پرسش از هویت و حقیقت انسان و انسان حقیقی به باطن و حقیقت نوری و روحی حضرت محمد(ص) و فرزندان گرامیشان می رسیم که از وجود ذی جود و نور باطنی ایشان، انسان پای به باغ و بوستان وجود گذاشته و لاجرم، در همة مراتب به هم ایشان نیز بازگشت خواهند کرد. همه شئون و مقامات اهل بیت(ع)، در شأن خلیفة اللهی خلاصه می شود، همو که به اذن الله، مصدر، سرانجام، ملجاً و منجای همة موجودات و متکفل امور آنان است.
▫️ امام صادق(ع) فرمودند: «هر گروهی را امام زمانش حسابرسی می کند.» امام محمدباقر(ع) فرمودند: «هر چیزی به اصل و جوهر و مایة خود برمی گردد.»از اینجاست که عرض شده انسان نیز ضرورتاً، به اصل خویش و سرمنشأ نوری و جوهره خودش بازگشت می کند و بدان، میل فطری دارد.
#سیاحت_شرق
📚 #دکترین_مهدویت_راه_رهایی_از_مرگ_جاهلی
@tarikh_farda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 همه چیز در قرآن نیست
🔹 قرآن صامت شامل همه حقایق دین و دستورات وحیانی نیست. اما برای فهم و عمل به قرآن چه باید کرد؟ پاسخ این سوال در سخنرانی استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#نشست_فرهنگ_مهدوی
#اختصاصی_موسسه_موعود
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
🔘 فناء فی الامام
▫️ از پی بردن به فقرذاتی خود، ندیدن و نیافتن خود، مرگ ارادی از تمامی تعلقات اعتباری، تعبیر به فنا شده است؛ نحوی، گذر از زمان و مکان فانی و پیوستن به زمان و مکان باقی است و پیوند به آنکه صاحب و حاضر در زمان و مکان باقی است، حضرت بقیه الله الاعظم(ع) که همه بودن و شدن در گروی حضور و اراده ایشان است و از ایشان با عبارت، صاحب العصر و الزمان یاد می شود.
▪️ فرمان سجده، تنها متعلق به صبحگاه آفرینش و سجده بر آدم ابوالبشر نیست، همه در هر عصر و در میان هر نسل مکلف به سجده اند. سجده در معنی اظهار خشوع و افتادگی در برابر مظهر تام و اتم اسماء الهیه است؛ مافوق تمام آفریده ها و اشرف آنان؛ همچون سجده برادران جناب یوسف در برابر ایشان، پس از سال ها مفارقت.
▫️ سجده بر مظهر تام انسان کامل، امام عصر و زمان، حضرت بقیه الله الاعظم(ع)، تجربه و تکرار فرمانبرداری جمیع حاضران در صحنه سجده بر آدم(ع) است، سجده ای بر بزرگداشت، اظهار خضوع و اعتراف به افضلیت و اولویت ایشان در مقایسه با جمیع ساکنان عالم امکان و فرمانبرداری از ایشان همو که قبله و قطب عالم امکان است.
▪️ صورت سجده، سر به آستان سائیدن است و حقیقت سجده فنا در پیشگاه ایشان است. آنچه را که در تجربه این فنا و سجده حقیقی برای انسان مؤمن اتفاق می افتد، باید از کسانی پرسید که خود این مقام را به تجربه نشسته اند.
#سیاحت_شرق
📚 #دکترین_مهدویت_راه_رهایی_از_مرگ_جاهلی
@tarikh_farda
🔹 پس از شناسایی مهدویت به منزله یک گفتمان، با چارچوب نظری خاص و نقشی که باور بدان در حیات فکری، فرهنگی و سرانجام جغرافیای حیات مادی و تمدنی اهل اسلام و ایمان داراست، باید مطالعه کرد و دریافت که چگونه می توان به وسعت و ژرفای این گفتمان رسید و مراتب عالی شناخت و معرفت لازم درباره آن را حاصل کرد.
🔸 در بیان اهمیت و فضیلت این معرفت در مقایسه با همه آنچه به عنوان دانش و علم برای ابنای آدمی شناسایی شده همین بس که رسول مکرم اسلام(ص) فقدان #معرفت لازم در این باره را مساوق و مساوی با مرگ، آن هم مرگ جاهلی دانسته و فرمودند: «هر فرد که بمیرد؛ در حالی که امام زمانش را نشناسد، به #مرگ_جاهلی مرده است.»
🔸 در این اثر اسماعیل شفیعی سروستانی تلاش خود را صرف افتتاح بحث درباره جایگاه گفتمان مهدوی در حوزه مطالعات دینی، البته به نحو خاص ولایی شیعی کرده است.
🖋#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
📚 #دکترین_مهدویت_راه_رهایی_از_مرگ_جاهلی
🌐 لینک در فروشگاه اینترنتی موعود:
https://B2n.ir/b12052
🌐 لینک محصولات موعود در کتابخوانهای:
https://b2n.ir/n53610
📲 @mouood_org
📲 @mouood_asaar
🌐 mouood.org
🌐 shop.mouood.com
29.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 تغییر گذشته برای سلطه بر آینده
🔸 راز کینه و دشمنی #بنی_اسرائیل و #یهود با #بنی_اسماعیل و مسلمانان به ماجرایی ۴۰۰۰ هزار ساله باز می گردد.
🔸 آغاز بنی اسرائیل و آغاز بنی اسماعیل در تاریخ ادیان
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#اختصاصی_موسسه_موعود
#قبیله_لعنت
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
1️⃣
🔘 زرتشت که بود؟
🔸 درباره وجه تسمیه زرتشت دیدگاه های مختلفی ارائه شده است. یونانیان، زرتشت را زروآستر می نامیدند و معتقد بودند که این نام از کلمه آستر یا استر (ایستار) به معنی ستاره مشتق شده و مفهوم آن ستاره شناس است. محققان زرتشتی نظیر آذرگشسب و پور والا به خیال آنکه ارزش پیامبر خویش را بالا ببرند، چنین تعبیر می کنند که نام اصلی زرتشت، اسپیتامه بوده و هنگامی که به پیمبری مبعوث گردیده است، لقب زرتشت به او عطا شده است.
🔸 واقعی ترین تعبیری که می توان برای نام زرتشت کرد، ارتباط با شتر داشته و به طوری که ذکر شد صاحب شتر زرگون بسیار به حقیقت نزدیک تر است. نام واقعی همان است که به صراحت در گاتاها ذکر شده و آن زرت اوشتره یا مخفف آن زرتشت است. زردشت در چهل سالگی برای تبلیغ دین به دربار گشتاسب رفت و او را به دین اورمزد خواند.
🔸 شگفت آورترین ترجمه از نام زرتشت را حبیب الله نوبخت بعد از 45 سال تحقیق در مورد زرتشت بیان می کند: زرتشت گذشته از مقام پیغمبری یکی از پادشاهان بزرگ ماد بوده است و نام او نیز مرکب است از سه کلمه: زارا به معنی دریا، تشت به معنای دشت و را، به معنی پادشاه که ترجمه کامل آن می شود پادشاه خشکی ها و دریاها.
🔸 پس از آنکه اورمزد [اهورامزدا] اسرار دین را بر زرتشت آشکار کرد، او چند آزمایش دینی سخت را از سر گذراند... دو سال بعد اورمزد به او فرمان داد که رسالت خود را اعلام کند. روحانیان و جادو پیشگان و فرمانروایان ناحیه به دشمنی با او برخاستند و اهریمن که از پیشرفت کار زرتشت نگران بود، به دیوان فرمان داد تا زرتشت را نابود کنند؛ اما زرتشت بر همه آنان پیروز شد...
🔸 زردشت در چهل سالگی برای تبلیغ دین به دربار گشتاسب رفت و او را به دین اورمزد خواند. با اینکه گشتاسب بر آن بود که عقاید زردشت را خود بشنود، درباریان که از نفوذ کلام زردشت در گشتاسب بیم داشتند، توطئه کردند و زردشت را به زندان افکندند. مدتی بعد، مشکلی برای شاه پیش آمد و زردشتِ زندانی آن را برطرف ساخت و گشتاسب دین او را پذیرفت. سپس، اورمزد ترتیبی داد تا ایمان گشتاسب در دین استوار شود و به تبلیغ آن بپردازد. زردشت در 77 سالگی درگذشت.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
2️⃣
🔘 زمانه زرتشت
🔸 در گات ها از دو گروه که راستی و سامان زندگی مردم در زمان زرتشت را بر هم می زدند، سخن رفته است. این دو گروه عبارتند از کَرَپَن و کَوی. کَوی، همان پیشوندی است که پیش از نام شاهان دودمان کیانی آمده است، مانند کی کاووس، کی خسرو و کی ویشتاسب یا کوی ویشتاسب. بیشتر کوی ها، شاهان و شاهزادگان که هم زمان با پیامبر یا زمان نزدیک به وی بودند، دین او را نپذیرفتند؛ بلکه با آن در ستیز نیز بودند.
🔸 کرپن ها، عنوان کاهنان و پیشوایان مذهبی بود که مراسم و مناسک دینی را که بسیار پیچیده بود، برای مردم انجام می دادند.
🔸 جلال الدین آشتیانی در توصیف آن دوران می نویسد: در ایامی بسیار دور، حادثه عجیبی در بین این مردم بدوی و ساده روی می دهد که پس از گذشت هزاران سال هنوز عظمت آن مورد بحث محققان بزرگ جهان است. در فضایی که کاهنان، ساحران و آتش بانان بی شمار به بهانه وساطتِ صدها خدا و خدای نما مردم ساده را گوسفندوار به کنار قربانگاه ها، معابد و آتشگاه ها می کشیدند و با اوراد و آداب و اعمال اسرارگونه، به جلب توجه قدرت های ساختگی مافوق بشری تظاهر می نمودند؛
🔸 ... ابر مردی ظهور می کند که مبشر سرور و صفا و راستی و محبت بود و مبلغ اراده و اختیار و کار و فعالیت و برآن شد که سرنوشت بشر را از کف اختیار خدایان و کاهنان، رمالان و سرداران و سردمداران به درآورد و در دست های پرتوان و سازنده راست پندار و راست کرداری که جز در مقابل حق سر فرود نیاورند، قرار دهد.
🔸 پیام این راست دین ستایشگر حق، چنان برتر از سطح فکر و اندیشه مردم آن زمان بود که نه تنها پیام آور از خانه و کاشانه خویش رانده شد که هنوز پس از گذشت هزاران سال آنها که خود را پیرو او می دانند، کمتر به حقیقت افکارش آشنا هستند...
🔸 مطالعه باقی مانده آثار مذهبی آئین زرتشت، پرده از هستی شناسی، جهان شناسی و انسان شناسی خاص ایشان به کنار می زند و چنین می نماید که به رغم متقدم بودن در مقایسه با سایر ادیان توحیدی، رگه هایی از بینش زلال توحیدی و تفکر ولایی در آثار باقی مانده از تلاطم حوادث به چشم می خورد. گویی، همین باقیمانده ها، در قرابت با تفکر ولایی اسلام شیعی و جهان شناسی مؤمنانه، به مراتب از آثار باقی مانده از سایر ادیان گوش نوازتر و دلنشین تر است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 تا کی منتظر بمانیم؟
🔹 استحقاق و شایستگی زندگی در کنار ولی خدا را از دست داده ایم... راز غیبت و کلید ظهور در کلام استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#نشست_فرهنگ_مهدوی
#اختصاصی_موسسه_موعود
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
1️⃣
⭕️ اسلام، دین همه انبیاء و رسل(ع)
🔺 رشته نامرئی پیوند دهنده و روح تعالیم همه انبیاء و رسل، زمینه سازی، بشارت دهندگی و تربیت مؤمنان بود تا رج به رج بنای توحیدی خلف صالحان برکشیده شود. شاید از این روست که در لسان #قرآن_کریم و روایات حضرات معصومان(ع)، از اسلام و حقیقت آن، به عنوان دین همه انبیاء و رسل و تکالیف آنان، زمینه سازی تحقق #دولت_کریمه و خلافت صالحان یاد شده است.
🔺 به بیان قرآن کریم، اسلام جان مایه همه ادیان توحیدی است. قرآن جامع جمیع تعالیم و مندرجات کتب آسمانی پیامبران سلف است و سرانجام، وعده برکشیده شدن بنای قسط و عدالت مهدوی، واسپس فراگیر شدن ظلم و جور. مراد خداوند متعال، ارسال کننده رسولان و انزال کننده کتب آسمانی است که به همه امم، از اولین تا به آخرین، وعده داده شده و به سویش فراخوانده شده اند.
🔺 اگرچه گذر روزگار و عمل نابکاران، تورات، زبور، انجیل و سایر کتب آسمانی را به دست تندباد #تحریف و دیگرگونی لفظ و معنا سپرد و آن آیات و ادیان منسوخ شدند؛ با این همه در لابه لای متون موجود نیز، رگه ها و نشانه های آن وعده الهی و نوید روز رهایی قابل مشاهده و استناد است.
عهد عتیق و عهد جدید - تورات و انجیل - در باب ها و فصول متعدد، بشارت های ظهور مصلح کل را محفوظ داشته و پیروان را متذکر موضوع و مفهوم عصر ظهور و فصل ظهور مصلح کل می سازند.
🔺 وقتی از یهود و نصارا و تورات و انجیل سخن به میان می آید، منظور آیات و عهدهایی است که حسب سنت الهی با سر آمدن تاریخ فاعلیت آنها و سرآمدن شرایط تاریخی مخصوصشان منسوخ شده اند.
🔺 موضوع نجات بخشی، منجی باوری و مهدویت، موضوع اصلی و مشترک در جمله ادیان توحیدی است؛ چنان که موضوع انتظار، ذاتی وجود بشر و فصل مشترک انسان ها از اولین تا آخرین است. از همین رو، از استعداد و امکان لازم برای هم افق شدن جمله پیروان ادیان توحیدی، حول اصول مشترک و همگرایی و تعامل به وقت غلبه کفر و شرک و نفاق فرهنگی و تمدنی برخوردار است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
3️⃣
🔘 زرتشت از منظر عالمان مسلمان
🔹 درباره مقام و جایگاه زرتشت، اظهار نظرهای متفاوتی ارائه شده است و از آنجا که مستنداتی یقین آور در این باره وجود ندارد، امکان قضاوت و اظهار نظر نهایی هم وجود ندارد.
🔹 براساس برخی شواهد و قراین برآمده از میان منابع و مصادر دینی، زرتشت را پیامبری در جمع سایر انبیای عظام الهی باید دانست. خداوند منان در #قرآن_کریم در سوره حج، آیه 17، ادیان آسمانی را نام برده است و یهودیان و صائبی ها و مسیحیان و مجوسان را در کنار اهل ایمان (مسلمانان) قرار می دهد.
🔹در روایات هم آمده است که حضرت رسول اکرم(ص) از مجوسیان جزیه می گرفتند و طبق قواعد، اسلام فقط از اهل کتاب جزیه می گیرد.
🔹 با تکیه بر آیات و احادیث و مراجعه به آثار باقی مانده می توان دریافت که آئین زرتشت از روز نخست، آئینی توحیدی و ایشان پیامبری برگزیده بود؛ ولی در گذر زمان، همچون آئین سایر انبیای الهی دچار #تحریف، اختلاط، امتزاج و انحراف شده و از حقیقت خود دور گشته است. با این همه، رگه های بسیاری از آئین انبیای عظام الهی را می توان در میان آثار باقی مانده زرتشتی یافت.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
📚موعود زرتشت
🔹«موعود زرتشت» یا «از زرتشت تا سوشیانس» نام اثر تحقیقی و پژوهشی استاد اسماعیل شفیعی سروستانی است. بررسی موشکافانه این کتاب درباره موعودهای سه گانه زرتشت و معرفی آنان از طریق تمامی کتاب های معروف و معتبر زرتشتی، به گونه ای است که حتّی پیروان این دین می توانند از آن بهره مند شده و برای مطالعه و بررسی از آن استفاده کنند.
🔸استاد سروستانی در این کتاب فقط درباره سوشیانس، موعود زرتشتیان سخن نگفته است؛ بلکه بخشی از کتاب را به بررسی و بیان سرگذشت پیامبر این دین، یعنی آشوزرتشت و بخشی را به معرفی جهان بینی، عقاید و باورها اختصاص داده؛ چرا که معتقد است بدون شناخت خود دین، موعود آن به درستی درک نمی گردد.
🔸ویژگی منحصر به فرد دیگر این کتاب، استفاده از تمامی کتب زرتشتی است؛ نه فقط «اوستا». شفیعی سروستانی در اثرش تمامی کتاب های مقدّس زرتشتی را معرفی کرده، سپس نقل قولهای منجی گرایانه هر کدام را به تفکیک بیان می کند. او حتّی کتاب شعر جاماسب نامه را نیز از قلم نینداخته و به معرفی موعود زرتشتی در این کتاب اشاره کرده است.
🔸بخشی از کتاب «از زرتشت تا سوشیانس» به تشابهات اعتقادی میان آئین زرتشتی و آئین اسلام شیعی اختصاص یافته است که همین بخش می تواند گواهی بر آسمانی بودن زرتشت و کتاب او باشد.
🌐 لینک در فروشگاه اینترنتی موعود:
https://b2n.ir/a55570
🖋 #واحد_پژوهش_موعود
📚 #موعود_زرتشت
#از_زرتشت_تا_سوشیانس ||
🔖 #انتشارات_موعود
📲 @mouood_org
📲 @mouood_asaar
🌐 mouood.org
🌐 shop.mouood.com
2️⃣
⭕️ بنی اسرائیل کیانند؟
🔺 آئین موسوی حضرت کلیم الله(ع)، در گذار تاریخی، دگرگونی بسیاری را پذیرا گشته و به رغم آنکه در نزد یهودیان به مثابه آئینی مقدس و دینی شناخته می شود؛ اما از حقایق آسمانی موسوی و پیراستگی از دستبردها و دخالت های بشری فاصه ای شگرف دارد.
🔺 بنی اسرائیل را عبرانی می خوانند. جناب یعقوب نبی(ع)، صاحب دوازده پسر بود و از این رو، دوازده قبیله به نام هر یک از پسران پایه گذاری شد؛ با نام های روبین، شمعون، لاوی، یهودا، یساکار، زبولون، دان، نفتالی، جاد، أشیر، یوسف و بنیامین. مجموع آنها را بنی اسرائیل می گویند. امروزه قوم اسرائیل لفظ پسر (بنی) را بسیار توسعه داده اند؛ چنان که گاهی برای نبیره و گاهی برای خویش بسیار دور نیز استعمال نموده اند.
🔺 در #قرآن_کریم میان واژه بنی اسرائیل و یهود تفاوت است. بنی اسرائیل به قوم پیامبرانی، مانند حضرت موسی(ع) اطلاق می شود؛ در حالی که واژة یهود [در نسبت به یهودا] ناظر بر مفهوم جدیدی است که از قوم یهود در سده های اولیه میلادی شکل گرفته است. نماد بارز آن، اقوام یهودی ساکن در عربستان بودند که به رباخواری اشتغال داشتند. آنان در قرآن قومی حریص و ناسپاس توصیف شده اند و هیچ ربطی به پیامبران ندارند، کتاب خدا را پنهان کرده اند و گمراهی را بر هدایت ترجیح داده اند.
🔺 همه منابع تاریخی، حضرت ابراهیم(ع) را که به عبری ابرام می خوانند، پدر عبرانیان و شیخ الانبیاء دانسته اند. از شاخه و جودی حضرت ابراهیم(ع) دو امت، دو جریان دینی و مذهبی، یکی بلند و دیگری کوتاه در تاریخ جاری گشت. شاخه کوتاه پیامبری که از حضرت اسحاق(ع) آغاز و به حضرت عیسی(ع) ختم می شد و شاخه بلند پیامبری که از حضرت اسماعیل(ع) آغاز شده به پیامبر خاتم(ع) می رسید و از مسیر اوصیای ایشان، دوازده امام مبین که تا آخرالزمان و پس از آن در مقام وصایت و #ولایت مستقرند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
4️⃣
🔘 زمان تولد زرتشت
🔹 زمان زندگی زرتشت را به اختلاف از سده هجدهم تا سده ششم پیش از میلاد تعیین کرده اند. جلا ل الدین آشتیانی پس از برشمردن جمیع آراء مورخان سنتی و مستشرقان غربی درباره قدمت زرتشت می نویسد:
با توجه به تجزیه و تحلیل بالا (یاد شده در کتاب) و قبول هم زمان بودن گاتاها و وداها می توان تاریخ ظهور #زرتشت را بین 1400 -1700 ق.م. مشخص کرد و اگر روزی قدمت وداهای اولیه بیش از آنچه تاکنون پذیرفته شده، اثبات گردد، زمان تأثیر زرتشت را نیز به همان نسبت باید به عقب برد.
🔘 زادگاه زرتشت
🔹 درباره زادگاه اصلی زرتشت نیز همچون زمان حیات و بعثتش اختلاف نظر وجود دارد. هاشم رضی می نویسد: ... سه نظریه درباره این مورد موجود است: نظریه آنکه مولد او را در شرق ایران می دانند؛ نظریه آنکه معتقدند اصل زرتشت از ناحیه غرب ایران بود؛ نظریه کسانی که می گویند زرتشت در مغرب ایران ولادت یافته و برای نشر دین خویش به مشرق این کشور رفته است.
🔹نویسندگان «اسطورة زندگی زرتشت» نظر خود را با گفت وگو از ایرانویج آغاز کرده و می نویسند: از مدت ها پیش، ایران شناسان، ایرانویج را همان خوارزم و زادگاه زردشت را آنجا می دانستند و امروزه بیشتر ایران شناسان طرفدار این نظریه اند...
🔹 نیولی [تاریخ شناس] با تکیه بر فهرست نام های جغرافیایی اوستا و وصف نویسندگان یونانی از نواحی شرق ایران و نیز توجه به اهمیت سیستان در سنت های دینی زردشتی معتقد است که زادگاه زردشت در ناحیه ای میان هندوکش و هامون هیرمند بوده است.
🔹 نظریه سوم از آنِ [نویسنده آلمانی] هومباخ است که با تکیه بر نظر مارکوارت، [تاریخ شناس آلمانی] دایر بر یکی انگاری رودخانه اکس باتجن و قبول این نظر هنینگ که زادگاه زردشت در نواحی رودخانه تجن بوده، معتقد است که دره رودخانه کَشَف رو که شعبه غربی تجن است، احتمالاً ایرانویج به شمار می رفته است. این محل در ناحیه ای بوده که فعلاً در آنجا، ده مزدوران در حدود یکصد کیلومتری شرق مشهد و در نیمه راه سرخس قرار دارد.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 سه راس مثلث شیطانی قدرت
🔹 امروز در جهان سه گروه اهداف جهانی را پیش می برند. گروه هایی که نمی شناسیم و حتی نام برخی را نشنیده ایم...
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#اختصاصی_موسسه_موعود
#یهود_شناسی
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
3️⃣
⭕️ کتاب های مقدس
🔺 آئین یهود به عنوان یک نظام دینی، مراحل تحول تاریخی درازی را پشت سر گذارده که گونه گون و متناقض است. این ترکیب چند لایه در نزاع شدید میان اندیشه توحیدی و اندیشه حلولی نمایان می شود و در کتاب های مقدس یهود که مهم ترین آنها کتاب مقدس یا #تورات است، آشکار می شود.
🔺 در قرن ششم، #تلمود که نخستین کتاب دینی یهود شد، تدوین و حتی جایگزین #عهد_عتیق گشت. بدین صورت، حلول گرایی پیروز شد و به تدریج بر نظام یهود سیطره یافت. در قرن سیزدهم، کتاب های قبالا پدیدار گشت؛ رواج قبالا به معنای سلطه کامل لایه حلول گرا در ترکیب چند لایه یهودی بود.
🔺 این ترکیب چند لایه، همانگونه که بر اندیشه های صهیونیستی تأثیرگذارده است، بر تفکر جدید دینی یهود تأثیر گذاشته و هر یک از این فرقه ها در میراث مذهبی یهود دلایلی برای تأیید اندیشه خویش می یابد. حتی می توان گفت که حلول گرایی بدون خدا نیز کتاب های مقدس خویش راه یافته است... موضوع معادگرایی و جهان پس از مرگ، به رغم پیشینه کتب مقدس (تورات موسوی) از گستره باور یهودیان خارج شد.
🔺 در مجموعه کتاب مقدس منتشر شده و موجود، دو عهد مستقل از هم، عهد عتیق و #عهد_جدید ملاحظه می شود. عهد عتیق، اصطلاحی است که مسیحیان برای اشاره به کتاب مقدس یهود به کار می برند؛ در حالی که اصطلاح عهد جدید برای اشاره به اسفار موجود در انجیل های چهارگانه و اعمال رسولان و نامه های ایشان (27 سفر) به کار برده می شود.
🔺 یهودیان کتاب های مقدس فراوانی دارند که مشهورترین آنها تورات و تلمود است. کتاب مقدسی که امروزه در دست مسیحیان است، از عهد عتیق و عهد جدید که شامل تاریخ حضرت مسیح(ع) و حواریون اوست، تشکیل شده. عهد عتیق دارای 39 کتاب و عهد جدید دارای 27 کتاب است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
5️⃣
🔘 پدر و مادر زرتشت را بشناسیم
🔹 موبد رستم شهزادی، نویسنده کتاب «زرتشت و آموزشهای او»، به شرح محل زندگی اولیه و پیدایش اشوزرتشت ÷رداخته که خلاصه آن چنین است:
🔹 در آن زمان، شرق ایران تحت فرماندهی لهراسب شاه کیانی و شهر بلخ پایتخت او و شهر ری جنوبی ترین مرز کشورش بود؛ ولی در غرب و جنوب ایران اقوام مختلف آریایی بیشتر تحت نفوذ اقوام سامی بینالنهرین و بومی های محلی قرار داشتند که شرقی ترین سرحد نفوذ آنان نیز شهر ری بود. بنابراین مردم شهر ری در اثر اصطکاک و برخورد عقاید مذهبی و ملی و سیاست های مختلف قومی پیوسته در جدال و دشمنی به سر برده، کشمکش های دائمی بین طوایف گوناگون ایرانی جاری و ساری بود. در چنین وضعی، در شهر ری دوشیزه ای پاک سرشت و روشن فکر به نام دُغدو با پدر پارسایش فراهیم روا و مادرش فرنو زندگی می کرد.
🔹 دُغدو هر چه بزرگتر می شد، اندیشه و گفتارش رساتر می گشت و زشتی و خرابی های محیط خود را بیشتر درمییافت. در آن روزگار بازار دروغ و زورگویی گرم بوده و جادوگری و دیوپرستی از باورهای مردمان به شمار می آمد. دغدو از دیدن اینها رنج میبرد. پیوسته میکوشید تا با گفتار نرم و آرام خود بدکاران را از پیروی بدی و زشتی بازدارد و مردم را به راه راست رهبری کند.
🔹 بدکارانی که سودشان در فریفتن دیگران بوده، از سخنان این دختر دلیر و باهوش به هراس افتادند و برای کوتاهکردن دست و زبانش چاره ها جستند و در پی کشتنش برآمدند. فراهیم روا چون از اندیشه تبهکاران آگاه شد، دختر خود را در نهان از ری به یکی از شهرهای آتروپاتن (آذربایجان) برد تا در آنجا در خانه یکی از بستگانش به نام پیترسپ بماند و از گزند دشمنان در پناه باشد. پیترسپ دغدو را به همسری پسر خویش، پوروشسپ که جوانی نیرومند و فرزانه بود درآورد و از این دو همسر شایسته، اشوزرتشت پدید آمد.
🔹 به بیان دیگر و از این نظرگاه «آذربایجان» محل تولد اشوزرتشت و شرق ایران، موطن آئین زرتشتی و نشو و نمو و گسترش آن معرفی شده است.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘 بلندای سایه امیر بر سر کائنات
بعد از گذشت بیش از 1400 سال از اسلام همچنان معنی کلمه امیرالمومنین محقق نشده است...
#امام_علی_ع
#اسماعیل_شفیعی_سروستانی
#ماه_رمضان
#اختصاصی_موسسه_موعود
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
4️⃣
⭕️ سرزمین برگزیده برای قوم برگزیده
🔺 موضوع نجات و منجی گرایی در آئین یهود، پیوستگی خاصی با موضوع برگزیدگی قومی، توجه خاص خداوند به #قوم_برگزیده و به ادعای یهود، وعده داده شده به حضرت ابراهیم(ع) پیدا می کند. یهود، این برگزیدگی را مخصوص #بنی_اسرائیل و البته اِلیالابد فرض میکند؛ بدون هیچ شرطی؛ لذا حراست از نژاد قومی یهود، از ازدواج یهودیان با غیریهودیان و حتی تبلیغ آئین ممانعت به عمل می آورد.
🔺 نزد اهل خرد، مفهوم برگزیدگی ناظر بر انتخاب یک قوم برای اجرای مأموریتی خاص است که به شرط قبول آن مأموریت الهی و انجام وظایف محوله، امتیازات خاص را نیز دریافت خواهد کرد و در غیر این صورت به دلیل سرپیچی از فرامین، مشمول عقاب و عذاب نیز خواهند شد.
🔺 گمان پاکی نژادی یهودیان و ممنوعیت ازدواج با بیگانگان و حرام اعلام کردن ازدواج میان فرد یهودی و غیریهودی در معنی، نوعی تقدس بخشی به ملت یهودی و آلوده و نامقدس شناختن سایر اقوام و ملل تلقی می شود که منشأ این برداشت غیرالهی را در میان متون توراتی و تلمودی باید جست و جو کرد.
🔺 ادبیات صهیونیستی انزواطلبی یهود را چنین تفسیر می کند که این عزلت بر یهودیان تحمیل شده است و درباره علت انزواطلبی یهود گفته شده است که یهودیان به خاطر هویت، شخصیت، طبیعت و... خاص خویش نمی توانند با جوامع دیگر آمیزش پیدا کنند...
🔺 این رویکرد موجب بوده که در طول تاریخ، یهودیان، حاشیه نشین سایر اقوام و در محله های گتو و خاص خود زندگی کنند یا آنکه با احساس نوعی تبعیدی ازلی و همیشگی، در حال کوچ از نقطه ای به نقطه دیگر، رحل اقامت افکنده و سرگردانی همیشگی را پذیرا شوند. اصطلاح یهودی سرگردان در ادبیات عامیانه اروپا، کنایه از سرگشتگی همیشگی یهودیان است به تاوان ظلمی که درباره حضرت مسیح(ع) معمول داشتند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
6️⃣
🔘آئین زرتشت و منابع مکتوب او
🔹 عموم پژوهشگران و مردم، اوستا را کتاب مقدس زرتشتیان می شناسند؛ در حالی که اوستا نامی برای مجموعه متون زرتشتیان است.
دانش نامه جهان اسلام بخش های کتاب دینی زرتشتیان را چنین معرفی می کند: کتاب دینی زردشتیان از دو بخش اصلی تشکیل شده که شامل متون کهن و متون جدید است. کهن ترین بخش اوستا، گاثاهاست که در کتاب یسنا آمده... ویسپَرَد، وندیداد، یَشت ها و خرده اوستا دیگر بخش های اوستای موجودند... درون مایه بیشتر بخش های اوستای موجود، نیایش و ستایش اهورامزدا و ایزدان مقدس ایران باستان است...
🔹 استاد جلال الدین آشتیانی درباره نحوه گردآوری و تنظیم این مجموعه و سیر تطور و تحول منابع دینی زرتشتی می نویسد: اوستا مجموعه شعائر، آداب و رسوم، برداشت ها و معتقدات مذهبی اقوام آریایی است که به #ایران مهاجرت نموده و زرتشت را به پیمبری پذیرفته اند. بنا بر روایات زرتشتی، ویشتاسپ [گشتاسب] دستور داد تا اصول تعلیمات پیمبر را جمع آوری کنند و آنها را در دو نسخه تنظیم نمایند. این مجموعه همان اوستاست که در قدیم اپستاک یا اصل بهدنیان نامیده می شده است...[برای مطالعه کامل تر به کتاب مراجعه فرمایید]
🔹 آنچه از ادبیات زرتشتی اکنون در دست است، در عهد خلفای عباسی تنظیم گردیده. ایرانیان به عباسیان کمک کردند تا خلافت امویان را براندازند و به پاس این خدمت به آنها اجازه داده شد، به تنظیم مجموعه مذهبی خویش پردازند. بنابه گفته محققان بیشترین فعالیت در زمان مأمون (قرن نهم میلادی) برای جمع آوری این ادبیات به عمل آمد. در زمان تنظیم این رسالات نه تنها هیچ گونه مدارک و اطلاعات دقیقی وجود نداشت؛ بلکه تنظیم کنندگان کانن جدید اغلب مفهوم زبان اوستای قدیم را به خوبی درک نمی کردند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
5️⃣
⭕️ بازگشت مشیحانی بدون حضور ماشیح
🔺 حقیقت این مطلب معطوف است به عهدشکنی مکرر #بنی_اسرائیل و ابتلای اسارت بابلی پس از هجمه بخت النصر به اورشلیم؛ به عبارتی، تبعید و سرگردانی روزی مقدر آنان شد؛ همراه با انتظار و انابه تا به زمان بازگشت دوباره عیسی(ع).
🔺 کتب انبیاء بنی اسرائیل در عموم نسخه های #عهد_عتیق، به صراحت موضوع تبعید و پراکندگی را معطوف به گناهان قوم اسرائیل و مکافات خداوندی در حق ایشان اعلام کر ده اند.
🔺 برای مثال اشعیای نبی فرموده است: «ای آسمان بشنو و ای آسمان گوش بگیر! زیرا خداوند سخن می گوید. پسران پروردم و برافراشتم؛ اما ایشان بر من عصیان ورزیدند. گاو مالک خویش را و الاغ آخور صاحب خود را می شناسد؛ اما اسرائیل نمی شناسند و قوم من فهم ندارند. وای بر امت خطاکار و قومی که زیر بار گناه هستند و بر ذریت شریران و پسران مفسد. خداوند را ترک کردند و قدوس اسرائیل را اهانت نمودند و به سوی عقب منحرف شدند.»
🔺 وا اسفا! که تذکار جمیع انبیاء کارگر نیفتاد، فصل کیفر و عذاب فرا رسید و بنی اسرائیل در چنگال تیز مهاجمان گرفتار و به تمامی، مبتلای تبعید، توبیخ، پراکندگی و رنج شدند تا شاید در تجربه این همه، روی به انابه آورده و به امید فرا رسیدن روزگار رهایی و بازگشت مسیح(ع)، ماشیح را دیدار و در معیت ایشان مجال بازگشت به سرزمین مقدس بیابند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda
37.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 انسان مبتلای #سکولاریسم
🔸 سخنرانی استاد #اسماعیل_شفیعی_سروستانی درباره جاری شدن فدهنگ ضد دینی در ایران و جهان:
🔸 #تمدن سکولار در #عصر_حیرت ، #تفکر، رویکرد و عملکرد نسل ها را تحت تاثیر قرار می دهد. حاصل تمدن سکولار و بی دین، تولد نسل های سکولار خواهد شد.
#اختصاصی_موسسه_موعود
#مطالعات_فرهنگی
#نشست_فرهنگ_مهدوی
#کلیپ
@tarikh_farda
@mouood_multimedia
7️⃣
🔘 عناصر و بن مایه های جهان بینی و جهان شناسی زرتشتی
🔹 عموم پژوهشگران حوزه آیین کهن ایرانیان و به نحو خاص، آیین زرتشتی، به استثناء برخی فقرات منابع و مصادر این آیین، متذکر باور به وجود دو جوهر متضاد در هستی شناسی زرتشتی می شوند. یکی منشأ بدی و تاریکی و دیگری منشأ خیر و روشنایی که در مقابل هم واقع شده و هر کدام مستقلّا به آفرینش بدی ها یا خوبی ها مشغولند.
🔹 این دو روان تولید کننده از روز ازل بوده اند؛ ولی سرانجام نیروی خوبی بر بدی چیره می شود.سابقه دو بن انگاری (دوالیسم) را در عناصر کهن و قدیمی اندیشه ایرانیان باید جست وجو کرد. در کیهان شناسی زرتشتی، اهورامزدا منشأ نیکی و نگاهبان نظم جهان است.در مقابل، اهریمن منشأ بدی و تاریکی است و نقش آفرینش گری نیز دارد.
🔹 بی گمان دریافت اولیه این است که آیین زرتشت در اساس، نظامی فکری و متکی و مبتنی بر دوگانه پرستی است؛ وجهی که عموم پژوهشگران این آیین برداشت کرده و توسعه داده اند، پیش از بررسی و نقد این دیدگاه، ابتدا به چارچوب اصلی و نظری و عناصر این آیین کهن اشاره داریم.
🔹 یکی دیگر از مباحث محوری دین زرتشتی «نیایش و دعا» است که پیروان این آیین از آن، به عنوان مهم ترین عمل دینی یاد می کنند.
بخش قابل توجّهی از متون اوستایی، دعا و نیایش است که در قالب «یسنا» منتقل شده و به دست ما رسیده است.
ظهور موعود مقدّس، در زمره باورهای مؤمنان به این آیین قابل شناسایی است. این اصل علاوه بر متن اوستا، در متون «زند» و «پازند» نیز خود را می نمایاند.
🔹 از موضوع و مفهوم موعودباوری، نجات و نجات بخشی و ظهور نجات بخشان، یعنی هوشیدر، هوشیدرماه و سوشیانت (سوشیانس) به عنوان یکی از عناصر مهم و پایه ای آیین زرتشتی یاد می شود. بنا بر تفسیر هستی شناسانه و شناخت زرتشتی، در واپسین هزاره تاریخ زرتشتی، نجات بخشان سه گانه، در واپسین هزاره تاریخ زرتشتی ظهور کرده و دین زرتشتی را احیا می کند.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_زرتشت
📚 #از_زرتشت_تا_سوشیانس
@tarikh_farda
6️⃣
⭕️ پیشگویی ها در کتب انبیای بنی اسرائیل: کتاب انبیاء
🔺 کتاب انبیاء، دومین بخش از #عهد_عتیق است که خود به دو بخش انبیای متقدم و انبیای متأخر تقسیم می شود. بخش نخست، کتاب های یوشع، داوران، دو کتاب سموئیل و دو کتاب پادشاهان است.
🔺 بخش دوم، کتاب های جامعه سلیمان، اشعیاء، ارمیا، حزقیال، هوشع، یوئیل، عاموس، عوبدیا، یونس، میکاه، ناحوم، حبقوق، صنفنیا، حجی، زکریا و ملاکی را شامل می شود.
هریک از این کتب، شامل تذکر ها و تنبیهات، بیان پیامدهای گناه و عدول از اوامر و نواهی الهی و اخبار است، از آینده ای که در انتظار بنی اسرائیل است و جز این، اخباری از آخرالزمان و ظهور منجی موعود.
#سیاحت_شرق
📚 #موعود_عهدین
#منجی_موعود_در_یهودیت_و_مسیحیت
@tarikh_farda