📸تصاویر ورود و خروج شاهان #پهلوی در حرم حضرت معصومه (س)
🗓 دهه اول قرن ۱۴ شمسی
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📜 روایت جهانگرد #فرانسوی از #بازار قم
🔹️برای خارج شدن از شهر قم و افتادن در مسیر #کاشان، میبایست از بازار بگذریم که خود این کار یک ساعت وقت گرفت. چون بازار در بعضی قسمتها به قدری #کمعرض بود که ناچار میبایست از چهار اسبِ دلیجان، دو اسب را باز کنند.
🔸️چرخهای #دلیجان، پیشخوان بسیاری از دکانها را خراب کرد و بساط دکاندارهایی را که اندکی از حد دکان خود تجاوز کرده بودند در هم ریخت.
🔹️تختههای چند #دکان که هنوز باز نکرده بودند از جا کنده شد و چند جای دیگر بازار ویران گشت. تنور یک #نانوایی فرو ریخت و پاهای رهگذران بیاحتیاطی که خود را به پناه دیوار یا دکان نمیکشیدند له شد.
🔸️بدین ترتیب موکب ما با بارانی از #دشنام و لعن و نفرین عابران و دکانداران قمی #بدرقه شد و سرانجام با ناراحتی بسیار بازار را پشت سر گذاشتیم.
📚منبع: کلود آنه، کتاب گلهای سرخ اصفهان، نشر روایت، ۱۳۷۰، ص ۲۰۷
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸#هتل های قم در اوایل دهۀ پنجاه
🔸️تعداد هتلهای موجود: ۷ عدد
🔹️تعداد هتلهای در دست ساخت: ۲ عدد
🔸️تعداد مسافرخانهها: ۶۹ عدد
📍منبع: قمشناسی
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
📜 روایت جهانگرد #فرانسوی از #بازار قم 🔹️برای خارج شدن از شهر قم و افتادن در مسیر #کاشان، میبایست ا
✏️ابوالفضل قیامی
🔹️این گزارش، نکات ارزشمندی برای شناخت وضعیت #شهری قم دارد. مورخ کلود آنه متوفی ۱۹۳۱ میلادی یعنی ۱۳۰۹ شمسی است. سفر وی احتمال زیاد اواخر دورهٔ #قاجار است.
🔹️در این دوره تنها مسیر ورودی به شهر از طرف تهران پل #علیخانی است که به دروازه #تهران هم معروف بوده است. بعد از پل بلافاصله بازار شروع میشده است.
عکسهای سر در این دروازه موجود است.
🔸️بازار از پل علیخانی تا چهار راه بازار فعلی سرپوشیده بوده و در این جا #چهارسوق یا چهار مسیر داشته است: یکی به طرف حرم و سلامگاه مقابل مسجد امام و ورودی قبرستان #بابلان و به طرف حرم و یکی به طرف باجک فعلی و بازار مسگرها و یکی هم به طرف راسته بازار (ورودی فعلی چهار راه بازار) میرفته است.
🔹️مسافران (از جمله مورخ) احتمالا از این مسیر وارد بازار شده و مستقیم تا #حسینآباد آمده و سپس تا انتها از درون بازار کهنه گذشته و تا نزدیک #چهلاختران و درخت پیر وارد مسیر منتهی به محله #سرحوض شده و از آنجا از طریق محلات سنگ سیاه و دولتخانه وارد محله دروازه کاشان شده و از آنجا خارج میشده و از کنار گنبد #سبز و علی بن جعفر به طرف #کاشان میرفتند.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸درب حرم حضرت معصومه (س)
📍ابتدای خیابان موزه
🗓دهه پنجاه شمسی
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom