1701519105_2137721862.mp3
29.85M
الگوی دینی راهبردی تربیت کودک، نوجوان و جوان
استاد وکیلی
٣٠ آذر ۱۴۰۲
مدینة العلم کاظمیه یزد
@mhva_ir
http://www.mhva.ir
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📌 راهبردهای کلی در هفت سال اول و دوم و سوم
📌 معنای رها کردن در روایات در هفت سال اول
📌 تربیت پلکانی نیست بلکه دارای شیبی ملایم است
📌 حد و حدود بازی کودکان ( هفت سال اول)
📌 تقسیمات سرگرمیها
📌 ناتوانی کودکان از تمییز بین خیال و واقعیت
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
فلسفه، راهی تعليمی و يقينآور برای رسيدن به زيبايی (سعادت) است و نسبت آن با منطق (با هويت معرفتی- مهارتی)، نسبت زيرساخت با روساخت است.
در واقع معارف فلسفی بهدست نميآيد، جز با برخورداری از معرفت و مهارت منطقی در تشخيص، امتحان و حکم بر حق و باطل در معارف.
منطق بهسبب برخورداری از هويت دوگانه معرفتی- مهارتی، معرفتی از نوع امتحانی- سنجشی در کنار علوم نظری و عملی بهشمار میآيد که موضوع آن را حيثيت دلالتکنندگی الفاظ و معقولات تشکيل میدهد.
فارابی با اخذ واژه « #ملکه » در تعريف #منطق، فعليت بُعد مهارتی منطق را افزونبر علم، منوط به رياضت در کاربرد قوانين منطقی در همه روزنههای علم و پيرو آن، شناخت مغالطه کرده است.
مقاله « هويت منطق و نسبت آن با فلسفه از ديدگاه فارابی» به قلم زينب برخورداری و سيده مهديه پورصالح اميری بهدنبال بررسی چيستی هويت منطق و نسبت آن با #فلسفه از ديدگاه #فارابی، با رويکردی توصيفی- تحليلی است.
منبع: معارف منطقی، سال نهم، شماره اول، پیاپی ۱۶، بهار و تابستان ۱۴۰۱، صص ۲۹ تا ۵۱
〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
📕 #فصلنامه_ذهن در چارک Q2 پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)
🔹دکتر #محمدمهدی_حکمت_مهر دبیر تحریریه فصلنامه علمی- پژوهشی ذهن پژوهشگاه در گفتگویی خبر داد:
🔸 پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC تنها مرجع رسمی علمسنجی در کشور است. ازاینرو هرساله مبادرت به نمایهسازی، اعتبارسنجی و سنجش عملکرد و ضریب نفوذ علمی نشریات ایران و سایر کشورهای اسلامی مینماید.
🔸 سطح اثرگذاری هر مجله براساس ضریب تاثیر (Impact factor) و سپس چارکبندی آن در موضوع سطح میانی تعیین میشود. ضریب تاثیر نشریات عبارت است از شاخصی کمی که میزان اثرگذاری یک نشریه را در نسبت با سایر نشریات دیگر میسنجد.
✅ در آخرین ارزیابی ۲۴۳۵ نشریه مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که در این میان فصلنامه علمی- پژوهشی ذهن در ارزیابی اخیر ISC موفق به قرار گرفتن در چارک دوم (Q2) شده است. افزون بر این فصلنامه ذهن به دلیل برخورداری از کیفیت قابل قبول و ارزش علمی اثبات شده در شرف قرار گرفتن در لیست نشریات هسته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز می باشد.
ادامه خبر👈
iict.ac.ir/q2
@iictchannel
〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
13991203 بینامتنی.mp3
19.37M
🔖استاد #قائمینیا
#قرآن_و_سنت
جلسهی سوم
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📌بینامتنیت ( التناصیّة )
🏷بینامتنیت اشاری
🏷بینامتنیت دلالی
📌مراد جدی؛ دستاورد بزرگ علم اصول
📌تفاوت معنای بشر و انسان
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
تفسیر جلسه ۱ سه شنبه ۱۶ رجب المرجب ۱۴۴۴.mp3
36.48M
🔖#تفسیر_تخصصی
استاد شیخ محمد حسن #وکیلی
جلسهی اول
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🏷همانطور که مقدمات فقه را اصول برعهده دارد ، بخشی از مقدمات تفسیر را هم باید اصول برعهده بگیرد چون یکی از عناوین اصول حجیة الکتاب است و باید شرایط و نحوهی استظهار و استنطاق آن هم گفتوگو شود
🏷آیا قرآن قابل فهم هست یا خیر ؟
🏷طریقهی حل روایات شریفهایی که مخاطب قرآن را ″مَن خوطب به ″ معرفی میفرماید
🏷سوالاتی که باید در جلسات پیگیری کنیم
🏷سؤال؛ اگر قرآن زبانش سری و رمزی نیست و زبانی متعارف دارد ، این زبان متعارف برای انتقال پیام به چه نظام قرائنی اعتماد میکند؟
🏷سؤال؛ آیا شرایط اجتماعی عصر نزول، جزء نظام قرائن هست یا خیر؟
🏷سؤال؛ ساختار قرآن به چه شکلی است؟
🏷سؤال؛ هویت قرآن کریم چیست؟ قانون تفصیلی یا شعار
🏷سؤال؛مخاطب قرآن کیست ؟
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
#معرفی_کتاب
▪️بهرهمندی فقه از تاریخ
✍️نوشتۀ مصطفی صادقی کاشانی
🔹فقه دانشی است که پیوسته در میان مردم کارآمد بوده و پانزده قرن پیشینۀ این علم، آن را با تاریخ اسلام آمیخته است. از این رو فقیهان و مورخان در پی آن بودهاند از این تاریخچۀ دراز و پیشینۀ پرحادثه برای فهم بهتر احکام و شرایط آن از نزول آیات و صدور روایات بهره برند. در طرف دیگر برخی برآنند که اگر باید برای تاریخ از فقه بهره برد، فقه نیز خود را بسیار به تاریخ وابسته کرده و به عبارتی تاریخزده شده است.
🔹نوشتار حاضر که به عنوان رسالۀ دکتری تدوین شد در پی هدف نخست بود. راهنمای آن استاد مورخ جناب حجة الاسلام والمسلمین رسول جعفریان طرحی نو درانداخت و پیشنهاد کرد این وابستگی تاریخی فقه در رساله نشان داده شود تا روشن شود چقدر و چگونه احکام فقه اسلامی در بستر رویدادها و احوال و اوضاع زندگی و حکومت مسلمانان شکل گرفته است.
🔻اطلاعات کتابشناختی:
انتشارات المصطفی (ص)
چاپ دوم 1402
292 صفحه
پیشگفتار مؤلف و فهرست کتاب را از اینجا ببینید.
خرید کتاب از سایت ناشر
🔅دوستان خود را از طریق نشانی زیر به کانال مرکز پژوهشهای تاریخ اسلام دعوت کنید (بازنشر مطالب کانال فقط با ذکر نشانی کانال مرکز و ذکر منبع جایز است): ⬇️⬇️
@chsiqs
13991210 شبکه معنایی.mp3
20.73M
🔖استاد #قائمینیا
#قرآن_و_سنت
جلسهی چهارم
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📌شبکه معنایی بهم پیوستهی آیات و روایات
📌 تفاوتهای خانوادهی حدیث با شبکهی معنایی حدیث:
🔘موضوع محور بودن خانوادهی حدیث در مقابل معناشناختی بودن شبکهٔ معنایی
🔘محدودبودن خانوادهی حدیث در مقابل نامحدودیت شبکهٔ معنایی
🔘کلگرایی معنایی در شبکهٔ معنایی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
🛑 ماخذ تاریخ وفات حضرت ام البنین (ع) چیست؟
1⃣ چنانکه در تقویمهای رایج میبینید، روز ۱۳ جمادی الآخره، به عنوان روز وفات حضرت امالبنین (علیها سلام)؛ مام بزرگوار حضرت ابوالفضل العباس (علیهالسلام) به ثبت رسیده است.
اما به راستی این مناسبت بر اساس چه منبع تاریخی اعلام گردیده است؟ (بحث ما تاریخ این ماجراست؛ نه سبب واقعه "شهادت یا غیر شهادت")
2⃣ شوربختانه دادههای تاریخی محدودی از این بزرگ بانوی اسلام، در دست داریم و در این عرصه با نوعی فقر تاریخی روبرییم؛ به عنوان نمونه میتوان به فقدان منابع درباره تاریخ زندگی ایشان، قبل از ازدواج با امیرالمومنین (ع) و یا فقدان تاریخ دقیق ولادت و جزئیات ارتحالِ آن حضرت اشاره کرد.
3⃣ در خصوص تاریخ ارتحال آن بزرگ بانو - تا جایی که راقم سطور اطلاع دارد - بیشتر این مسئله تحت تاثیر کتاب مرحوم آقای مهدی سویج خطیب، رواج یافته است. کتاب ایشان "ام البنین، سیده نساء العرب؛ دراسه و ترجمه و تحلیل" (مطبعه القضاء، النجف، ۱۹۶۷م) نام دارد. مرحوم سویج بخشی از کتاب خویش را به همین بحث "وفاتها و موضع قبرها" اختصاص داده و مینویسد: تا سالها هر کس از من میپرسید که تاریخ وفات حضرت ام البنین (ع) چه زمانی است، بیدرنگ میگفتم: در منابع تاریخی، روز یا سال دقیق وفات آن حضرت را نیافتم.
تا اینکه روزی به یک نسخه خطی دست یافتم که قدیمی بود و در آن هنگام دیدم نویسنده، تاریخ وفات حضرت ام البنین (ع) را پس از قصیدهای درباره حدیث کساء ذکر کرده است.
نسخه خطی مزبور، کتاب کنز المطالب اثر علامه سید محمدباقر القراباغی الهمدانی ره بود و تاریخ خط آن به سال ۱۳۲۱ ه.ق باز میگشت.
دیدم در صفحه ۸۷ این نسخه خطی آمده است:
"به درستی که فاطمه ام البنین کلابیه، چندی پس از شهادت امام حسین علیهالسلام درگذشت و در بقیع نزدیک مزار حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مدفون گردید. در کتاب «اختیارات» از اعمش مرقوم است که: روز سیزدهم جمادی الثانی که مصادف با روز جمعه بود، نزد امام زین العابدین علیه السلام بودم که ناگهان جناب فضل بن عباس علیهما السلام وارد شد و در حالی که گریه میکرد گفت: جدهام حضرت ام البنين علیها السلام از دنیا رفت"... در حاشیه وقایع الشهور بیرجندی نیز همین تاریخ بود. (ترجمه از کتاب ام البنین؛ مهدی سویج خطیب، ص۸۶-۸۷)
البته این گزارش از برخی نقدها در امان نمانده است
4⃣ آثاری که در دهههای اخیر درباره حضرت ام البنین (س) نگارش یافته، معمولاً تاریخ وفات آن حضرت را تحت تاثیر همین گزارش منعکس کردهاند؛ از کتاب ستاره مدینه (از مرحوم ربانی خلخالی) و نیز الدرجات الرفیعة فی وقایع الشیعة (رفیع الدین رفیعی) بگیر تا مدخل ام البنین در دانشنامه حج و حرمین (از دکتر سامانی).
البته دیدگاههای دیگری نیز وجود دارد که مجموعا، سه قول را پیش دید، مینهد:
□ اول: ۱۳ جمادى الآخرة سال 64 قمری که همان قول رایج است. (یا همان روز از سال 70ق)
□ دوم: ۳ جمادى الآخرة سنة 61 ق (ر.ک: کتاب: اُمّهات الأئمة المعصومين عليهم السلام؛ الدكتور سيد حسين الموسوی الصافي،ج1/ص295).
□ سوم: دیدگاه کسانی که اجمالا ارتحال حضرت را پس از شهادت سیدالشهدا (ع) میدانند ولی روز و سال خاص آن هنوز برایشان ثابت نشده؛ چنانکه شیخ محمد سند گوید: الذي وقفنا عليه أنها كانت بعد شهادة سيد الشهداء دون السنة التفصيلية لوفاتها (س).(ر.ک: خلاصة معرفية؛ الشيخ محمد السند، اعداد: ابراهیم حسین البغدادی، ج1، ص 228).
نکته: با توجه به اینکه نسل حضرت عباس (ع) تنها از سوی فرزندش عبیدالله امتداد یافته و برادر دیگرشان چندان عمر نکرده، اگر کسی قول اول (گزارش مرحوم سویج) را بپذیرد، باید بگوید که فضل فرزند حضرت عباس (ع) هنوز در زمان رحیل حضرت ام البنین (ع) زنده بوده است.
5⃣ نکته پایانی: نگارنده ضمن اینکه بر اهمیت مباحث تاریخی در فضایی آرام و بدور از هیاهو تاکید میکند اما دلسوزانه تذکر میدهد: مبادا پرداختن به یک سلسله موشکافیهای تاریخی در مناسبتهای مذهبی، ما را به خوارداشت شعائر مذهبی و برخورد تحقیرآمیز و شکننده با متوسلین و برگزارکنندگان مجالس اهل بیت (ع) بکشاند. بویژه بخواهیم مثلاً مناسبتهایی که به عنوان اندوهیاد حضرت معصومه و ام البنین علیهماالسلام، معروف شده و مردم با خلوص و صفای ویژه به ایشان عرض ادب میکند را به جدل و تسویه حساب و تخطئه یکدیگر تبدیل کنیم. بیایید ضمن دقتورزی تاریخی، از فرصت پیش آمده دست کم به عنوان روز بزرگداشت بهره گیریم و از این حواشی به سوی متن زندگی حضرت ام البنین (ع) حرکت کنیم وبه این سوال جدی بپردازیم:
به راستی رمز موفقیت حضرت ام البنین (س) در تربیت سربازان امام زمان عصر خویش چیست و چگونه در پرورش الگوهای والای تولّی و تبرّی نقش آفرید؛ به نحوی که فرزندانشان در عرصه برائت، سختترین ضربات را به دشمنان امامت وارد ساختند ؟
🖊#محمدصادق_ابوالحسنی
https://eitaa.com/monzer_ir
📮@vajeazeh
هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
1402-10-07 فقه هوش مصنوعی-11.mp3
28.2M
🔖#فقه_هوش_مصنوعی
استاد #مفیدی یزدی
جلسهی یازدهم
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📌مجموعهی اعداد گویا شمارشپذیر است؛ مهمترین دستاورد ریاضیات قرن بیستم
📌پایه محوری و مُثُل افلاطونی
📌 پایههای غیر فیزیکی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
در راستای تقویت رویه آزاداندیشی و به میزبانی صدای حوزه برگزار می شود:
🔺گفتگوی علمی
🔺نسبت استراتژی سیاسی انبیا و ائمه (ع) با سیاست های راهبردی جمهوری اسلامی
▫️حجت الاسلام دکتر احمد رهدار
▫️حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد
🔸شنبه، ۹ دی ماه
جهت طرح سوالات و دیدگاه ها به این آیدی پیام دهید:
🆔 @vohadmin
➖ فیلم کامل، متن و کلیپ های این گفتگوی علمی متعاقبا از صدای حوزه منتشر خواهد شد.
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
هدایت شده از 🌿••[هومص]••|°هوش مصنوعی°|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا محتوای مذهبی بدون موسیقی اثر کافی نخواهد داشت؟
مساله استفاده از موسیقی در تبلیغ مذهبی، در دورههای مختلف رسانهای مورد مناقشه بوده است.
مخالفین معتقدند که موسیقی طبق فتوای برخی مراجع مشکلدار است و "کار تمیزی نیست". موافقین نیز معتقدند کار رسانهای بدون موسیقی اثرگذاری کافی نخواهد داشت.
فارغ از بحثهای شرعی/رسانهای آن، مشاهده میکنیم که برخی سازمانهای دینی در دنیا بدون استفاده از موسیقی نیز توانستهاند اقبال مخاطبین را جلب کند.
"بایبل پراجکت" یکی از این سازمانها در آمریکاست که با پشتکار دو نفر و راهبردهای محتوایی درست، توانسته پیام مذهبی خود را در قالب کلیپها سالانه به صدها میلیون نفر برساند.
خلاصهای از ماجرای جالب این موسسه را در کلیپ فوق تماشا کنید
منبع : آکادمی هدی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@hoomas
TophighGeraei.mp3
20.52M
🔖 صوت کرسی علمی- ترویجی توجیه صدق قضایای نظری؛ توفیق گرایی
با حضور:
#ابراهیم_دادجو
#رمضان_علی_تبار
#حسن_عبدی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
مسئله نظری بینامتنیت و تمایز آن از نقد منبع - 9 دی 1402.mp3
36.98M
مسئله نظری بینامتنیت و تمایز آن از نقد منبع
احمد پاکتچی
آلاء وحیدنیا
۱۴۰۲/۱۰/۹
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh
هدایت شده از 🌿 ••[ وجیزه ]••
🔻در گفتوگویی مشترک با حجتالاسلاموالمسلمین رمضانی و استاد حشمت پور مطرح شد؛
❇️ تبیین جایگاه علم فلسفه و ضرورت استفاده از آن در فهم معارف
◻️ فلسفه را بدون بدبینی، از اهلش بگیریم
◻️ روایات اعتقادی بدون فلسفه فهمیده نمی شود
حجت الاسلام والمسلمین حسن رمضانی و استاد حسین حشمت پور در گفتوگوی مشترکی به جایگاه علم فلسفه و فواید آن پرداختند. در این گفتوگو به برخی شبهات در خصوص مخالفت برخی از بزرگان علمی با فلسفه و چرایی رویگردان شدن برخی دیگر از این علم پرداخته شده است.
متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است:👇
https://hawzahnews.com/xcC2W
@HawzahNews / خبرگزاریحوزه
هدایت شده از 🌿 ••[ وجیزه ]••
جایگاه تفکر فلسفی در نظام سازی و جامعه پردازی(1)(1).mp3
42.19M
🏷جایگاه #تفکر_فلسفی در نظام سازی و جامعه پردازی از دیدگاه آیت الله #مصباح_یزدی
🎙 استاد محمد #فنایی_اشکوری
#فلسفه
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📮@vajeazeh