اشد؟ و همچنين ما اهل بيت در برابر ناسپاسىها قرار داريم؛ نيكىها و خدمات ما شكرگزارى نمىشود و نيكان اهل ايمان نيز مورد ناسپاسى قرار مىگيرند و از نيكى آنها تشكر نمىشود». ٢
بنابراين نبايد اينگونه ناسپاسىها ما را در انجام كار خير سست و بىرغبت كند. افراد زيادى هستند كه حتى كارهاى خير ما شامل آنها نمىشود؛ ولى آنها قدردانى مىكنند و بالاتر از همه، خدا و پيامبر و ائمۀ قدردان و سپاسگزارند.
نكته:
قدردانى از بخشندۀ نعمت
همانگونه كه انسان بايد شكر نعمتهاى پروردگار را بگزارد، هرچند هيچ انسانى قادر بر اين كار نيست، حداقل اعتراف به عدم توانايى شكر نعمت كند كه اين خود نوعى شكر نعمت است، بايد در برابر انسانها نيز همين حالت را داشته باشد و شكر خالق بدون شكر خلق، همان خلقى كه واسطۀ نعمت بوده، كامل نمىشود. در همين زمينه حديثى از رسول اكرم صلى الله عليه و آله نقل شده است كه مىفرمايد:
«روز قيامت كه مىشود بندهاى را در صحنۀ محشر حاضر مىكنند و در حضور خداى متعال مىايستد و خداوند دستور مىدهد او را به سوى آتش دوزخ ببرند.
عرضه مىدارد: خداوندا! دستور دادى مرا به سوى دوزخ ببرند در حالى كه قرآن مىخواندم (و به قرآن عمل مىكردم) خدا مىفرمايد: بندۀ من، نعمتهايى به تو عرضه داشتم و تو شكر نعمت نگزاردى. عرضه مىدارد: پروردگارا! تو فلان نعمت را به من دادى و من فلان گونه شكر آن را ادا كردم و نعمت ديگرى به من دادى شكر آن را نيز گزاردم و پيوسته نعمتها را ذكر مىكند و شكرگزارى آنها را. خداى متعال مىفرمايد: بندۀ من راست مىگويى؛ ولى تو شكرگزارى در برابر كسى كه واسطۀ نعمت بر تو بود نداشتى و من به ذات مقدسم سوگند خوردهام كه شكر بندهاى را نپذيرم كه در برابر واسطۀ نعمت من به خلقم شكرگزار نباشد. ١
از اين حديث و احاديث متعدد ديگر روشن مىشود كه شكر خالق از شكر مخلوق نمىتواند جدا باشد؛ زيرا غالباً نعمتهاى الهى از سوى واسطههايى به انسان مىرسد.
از همه مهمتر نعمت هدايتى است كه از سوى رسول اكرم و امامان معصوم عليهم السلام به ما رسيده كه بيش از همه بايد شكرگزار آنها باشيم و شايد سلام و درود ما به پيشگاه آنها بخشى از اين شكرگزارى محسوب شود. حتى به مقتضاى «إِنَّ اللّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً» ١ خداوند نيز با ارسال رحمتش بر آنها، از زحماتشان تشكر مىكند و مؤمنان نيز بايد از طريق تقاضاى رحمت الهى بر آنها شكرگزار باشند.
همچنين در برابر اساتيد و آنهايى كه ما را با اين منابع هدايت آشنا كردهاند شكرگزار باشيم و در برابر پدر و مادر كه خداوند توصيۀ به خصوص آنها را در قرآن مجيد كرده، آنجا كه خطاب به آنها كرده مىفرمايد: «وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ فِي عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ». ٢
و همچنين تمام كسانى كه به نوعى به ما خدمت معنوى يا مادى كردهاند؛ در هر لباس و مقامى كه باشند شكرگزار باشيم.
به يقين اين شكرگزارىها افزون بر اينكه باعث پرورش روح انسان مىشود، نيكوكاران را به كار نيك بيشتر تشويق و غير نيكوكاران را در اين زمره وارد مىكند و اگر مىبينيم در دنياى امروز طى مراسمى از افراد برتر در هر رشته و هر برنامهاى قدردانى مىكنند و لوح سپاس به آنها مىدهند براى همان آثار مثبتى است كه اين كار در پيشرفت جامعه دارد.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
#کاکتوس_نکته
● مشکلات:
بزرگترین مشکل برای صاحبان کاکتوس، آبیاری بیش از حد است. اما این مشکل تنها با کمی دقت قابل حل است. آبیاری بیش از حد موجب پوسیدگی ساقه و ریشه گیاه میشود و متاسفانه هنگامی که ریشه کاکتوس بپوسد یا حتی پوسیدگی در آن آغاز شود، دیگر نمیتوان گیاه را نجات داد.
آفتهای کاکتوس به نسبه معدود هستند، اما هنگام خرید کاکتوس توجه کنید که حشره ای مشکوک روی آن لانه نکرده باشد. در صورتی که آفات کاکتوس به سراغ گیاه شما آمدند، با اندکی حشره کش میتوانید آنها را از بین ببرید.
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
فصل ششم: در همراه داشتن در سفر و آداب معاشرت با او
در احادیث معتبره بسیار وارد شده است، کسی که تنها به سفر رود ملعون است.
در حدیث معتبر منقول است که حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم به امیر المؤمنین علیه السلام وصیت نمود که: یا علی! هرگز تنها به سفر مرو که شیطان با یک کس است و از دو تا دور است. یا علی! شخصی که تنها به سفر میرود، گمراه است و دو کس که میروند دو گمراه هستند و سه کس مسافرانند.
در روایت دیگر منقول است که شخصی به خدمت حضرت صادق علیه السلام آمد. آن حضرت پرسیدند که در راه کی مصاحب تو بود؟ گفت: تنها بودم. فرمود: اگر من پیشتر تو را میدیدم
تو را نیکو تأدیب میکردم که چگونه باید به سفر رفت. پس فرمود: یک کس شیطان است و دو تا شیطانند و سه نفر مصاحبانند و چهار نفر رفیقانند.
به سند معتبر از حضرت موسی بن جعفرعلیه السلام منقول است: هرکه به سفری رود، بگوید: «ما شاءَ اللَّهُ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلّا بِاللَّهِ، اَللَّهُمَّ آنِسْ وَحْشَتی وَاَعِنّی عَلی وَحْدَتی وَاَدِّ غَیْبَتی».
در حدیث معتبر از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: اوّل رفیق به هم رسان پس به سفر برو. و فرمود: دو کس با هم رفیق نمی شوند مگر آن که محبوب ترین ایشان نزد خدا و آن که ثوابش بیشتر است آن است که مدارا با رفیقش بیشتر میکند.
در حدیث دیگر فرمود: بهترین رفیقان و مصاحبان نزد خدا چهار نفرند. و هیچ گروهی زیاده از هفت کس نمی شوند مگر آن که صداهایشان بسیار میباشد. پس از این احادیث معلوم شد که اقل رفیقان سه نفرند و اکثر ایشان هفت، و آن که زیاده از هفت خوب نیست در رفیقان هم توشه و هم سفره.
از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است: سنت است که رفیقانِ هم توشه، اوّل خرجیهای خود را به در آورند و بر روی یکدیگر بگذارند، که این بیشتر باعث خشنودی خاطر و نیکی اخلاق ایشان میشود.
از امیر المؤمنین علیه السلام منقول است: مصاحبت مکن در سفر با کسی که فضیلت تو را بر خود نداند آن قدر که تو از فضیلت او بر خود میدانی.
از حضرت صادق علیه السلام منقول است: مصاحبت و رفاقت کن با کسی که تو به او زیƘʠیابی، و مصاحبت مکن باکسی که او به تو زینت یابد، یعنی تو کسب علم و کمالات از او توانی نمود.
در حدیث دیگر از شهاب منقول است که گفت: به خدمت حضرت صادق علیه السلام عرض کردم که شما میدانید حال و توانگری مرا و احسانی که با برادران خود میکنم، پس با جماعتی از ایشان رفیق میشوم در راه مکه و بر ایشان توسعه میکنم و بسیار خرج میکنم. فرمود: ای شهاب! چنین مکن، اگر تو دست به خرج کردن بگشایی و ایشان هم بگشایند به ایشان ضرر میرسد و پریشان میشوند، و اگر تو بکنی و ایشان نکنند باعث مذلت ایشان است، پس رفاقت با جماعتی بکن که مثل تو باشند در توانگری و توانایی.
در روایت دیگر از امام محمّد باقرعلیه السلام منقول است: اگر مصاحبت کنی، با مثل و مانند خود مصاحبت و رفاقت بکن، و با کسی رفیق مشو که خرج تو را کِشد که این موجب خواری مؤمن است.
از حضرت صادق علیه السلام منقول است: حق مسافر بر رفیقان آن است که چون بیمار شود، سه روز برای او توقف کنند.
در حدیث دیگر منقول است: از امام محمّد باقرعلیه السلام پرسیدند: جماعتی که با یکدیگر رفیق میشوند و در میان ایشان مال دار و پریشان هست، آیا آن مال دار خرج آنها را میتواند کشید؟ فرمود: اگر آنها به طیب خاطر راضی باشند، باکی نیست.
در روایت دیگر منقول است: از حضرت صادق علیه السلام پرسیدند که شخصی رفیق میشود با جماعتی مال دار و از آنها مالش کمتر است و آنها خرج خود را بیرون میآورند و او مثل آنها خرج نمی تواند کردن. فرمود: من دوست نمی دارم که خود را ذلیل کند، با کسی رفیق شود که مثل او باشد.
در احادیث معتبره منقول است: از ما نیست کسی که با مصاحبانش نیکو مصاحبت نکند، و با رفیقانش نیکو رفاقت نکند، و با کسی که نمک خورد و حق نمک را رعایت نکند.
#حلیة_المتقین#https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
✍ نوشتار تربیتی "خانواده و زوجین" ✅ تحکیم خانواده 💠 قسمت سوم 🔰 ویژگی انسانهای خودشیفته 🔹قدردا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✍ نوشتار تربیتی "خانواده و زوجین"
✅ تحکیم خانواده
💠 قسمت چهارم
✅روشهای تحکیم خانواده؛
2⃣ ایجاد امنیت روانی؛
🌀 یعنی: اگر در یک محیطی مثل خانه بخواهیم که آن استحکام خانواده تحقق پیدا کند و همسویی اعضای خانواده بهتر بشود، باید در آن امنیت روانی شکل بگیرد.
▫️چند نکته در خصوص امنیت روانی:
۱) امنیت اقتصادی؛
🔹وقتی ما میگوییم: امنیت اقتصادی؛
یک بخشی از آن برمیگردد به حاکمان که دست ما نیست. و بخش دیگر به ما مربوط میشود.
🔹در حوزه خانواده با موضوع امنیت اقتصادی چند نکته را باید قابل توجه قرار بدهیم:
🔻مدیریت هزینه کنیم.
🔻پس انداز داشته باشیم.
۲) مدیرت رفتارها؛
🔹گاهی اوقات ما میدانیم که مثلا: اگر فلان حرف را بزنیم، همسرمان ناراحت میشود. خب چرا بگوییم ؛ باید دنبال جایگزین بگردیم و طوری بیان کنیم که باعث ناراحتی نشود و این میشود مدیریت رفتار
🔸یک قاعده در خصوص مدیریت رفتار:
⚠️ باید مهارتهایی را یاد بگیریم که رفتارهای آزاردهنده نداشته باشیم.
☑️ زندگی دو راه بیشتر ندارد:
🔺جنگ
🔺تعامل
📌انتخاب با خودمان است.
۳) توجه به علایق؛
🔹مثبت و شرعی باشد.
3⃣ تایید همدیگر؛
✅ رفتارها و ویژگیهای مثبت یکدیگر را تایید نماییم.
🔹گاهی انسانها رفتارهای خیلی خوبی دارند، کارهای خیلی خوبی انجام میدهند و گاهی بیان و کلام خیلی خوبی دارند که ما اینها را نمیبینیم!
🔸به خوبیها توجه کنیم، ویژگیهای مثبت را ببینیم و مانور بدهیم برروی این خوبیها و پاکیها و گاهی هم باید از اینها تعریف و تمجید هم کرد.
▫️تایید ویژگیهای مثبت همدیگر کمک میکند به استحکام بخشی نظام خانواده
#ادامه_دارد
#نوشتار_تربیتی۱۳
#خانواده_زوجین
#تحکیم_خانواده
#تقویت_خانواده
#خانواده
#زوجین
899.5K
◽️ #مشاوره
🔻 #چک_کردن_موبایل_همسر
🔵سلام بنده حدود یازدهساله ازدواج کردم یکسال اخیر به همسرم شک کردم برای همین موبایلش رو گاهی وقتها چک میکنم و از همسرم میپرسم این کیه بهش پیام دادی و ایشون هم ناراحت میشن و گاهی اوقات این بگومگوها تبدیل به یک مشاجره و دعوا میشه و سوال من این هست که آیا این حق رو ندارم که موبایل همسرم رو چک کنم و یا از همسرم بپرسم به کی پیام داده ممنون می شم راهنماییم کنین
🎙 #استاد_هادی_کاظمیان