هفتهنامه زن روز
#گزارش
علت عمدهی گریز از کتاب در جامعه
سیده یاسمن رودباری
سهیلا حداد دکتری کتابداری و اطلاع رسانی در خصوص پایین آمدن علاقه و تمایل مردم به کتاب خوانی در گفتگو با خبرنگار زن روز، گفت: «علت اینکه کتاب نمی خوانیم عموما براساس آموخته های تلقینی و سلیقه ای و تجارب پیش پا افتاده و دم دستی ما در محیط خانواده، تحصیل و کار است. به این نتیجه رسیده ایم که هزینه ای بابت مطالعه صرف نکنیم. ما کتاب نمی خوانیم چون بر این باور نادرست هستیم که با افزایش سن، عقل نیز به خودی خود رشد می کند در حالی که نمی دانیم رشد عقلی اکتسابی است و با فعالیت و پرورش فکری به دست می آید و بهترین محرک ذهن برای این منظور مطالعه است.»
وی خاطرنشان کرد: «کتاب نمی خوانیم زیرا با خود می گوییم ما وقت کافی نداریم! در جواب «وقت ندارم»؛ عبارت آشنای ما ایرانی ها باید بگویم اتفاقا همه ی ما وقت داریم. آنچه نداریم، «مدیریت وقت» است. به همین دلیل، فرصتی به مطالعه نمی رسد. اگر هنوز فکر می کنید این زمان است که کم می آید، کافی است به وقت های تلف شده ای فکر کنید که موقع انتظار در مطب دکتر، مترو و... مثل باد از جلوی چشمان تان می گذرد. در حالی که می شود آن ها را با مطالعه جبران کرد. می توانید با یک حساب سرانگشتی، ساعت هایی که در فضای مجازی گشت می زنید را تخمین بزنید تا ببینید وقت هست اما جای مدیریت وقت، خالی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گزارش
سماعیل سیاوشی ناظر مجلس در هیأت امنای کتابخانه های عمو می نیز درباره ی ایجاد علاقه به مطالعه در بین عموم گفت: «از بهترین راه هایی که ما می توانیم علوم گذشتگان را به نسل جدید انتقال دهیم کتاب است ولی متأسفانه خیلی رغبت به مطالعه ی کتاب نیست. راهش این است که باید مقدمات مطالعه را فراهم کنیم. در حال حاضر در فضای مجازی هر کتابی را که بخواهیم می توانیم دانلود یا کپی برداری کنیم. ما باید طوری برنامه ریزی کنیم که مطالب از فضای مجازی راحت تر به دست افراد برسد. یکی از راه ها این است که مردم بدانند مناسبتی هست به نام کتاب و کتاب خوانی که در آن زمان می توانند به آن چه که از کتاب نیاز دارند دسترسی پیدا کنند. از دیدگاه بنده بهترین راه دستیابی به کتاب، کتابخانه دیجیتالی است. خصوصا برای محققین. وقتی که تحقیقی را به عهده دارند به جای این که دنیای کتاب را فیزیکی بار کنند و بار سنگینی را حمل کنند به راحتی کلمه ای که مورد نیاز دارند را جستجو می کنند و بلافاصله به منظور مورد نهایی خود دست پیدا می کنند. حق و انصاف را بگوییم کتابخانه های ما زیر ساخت ها و جایگاه های لازم برای مطالعه و برای اینکه افراد بتوانند ارتباط برقرار کنند ندارند یا کتاب کافی و مفید ندارند یا محل مورد نیاز برای استفاده از کتاب ندارند. لذا رغبتی برای کتاب و کتاب خوانی وجود ندارد.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
علت عرق سرد در زمان شروع ورزش چیست؟
عرقی که در زمان شروع ورزش متعادل در اثر تولید حرارت و خروج رطوبت از منافذ پوست ایجاد می شود را تعریق خوب یا نیکو می گویند، اما نوعی تعریق که در اواخر ورزش رخ می دهد در نتیجه ورزش بیش از حدی است که سبب احساس سردی در بدن، کبودی رنگ، بی حالی و ضعف می شود. ورزش زیاد و طولانی، خشکی و حرارت زیادی ایجاد می کند و تحلیل برنده ی قوا، دفع کننده مواد مفید و رطوبت بدن است و سبب خشکی پوست و مو، کم خوابی، یبوست، تندی و سوزش و غلظت دفعیات بدن، خشکی مخاط و مفاصل، خشکی مغز و بروز علایم عصبی می شود و با کاهش حرارت غریزی بدن سبب اُفت سوخت وساز شده و بدن را به سمت سردی، خشکی، رخوت و بروز عملکردهای نامناسب اعضاء می برد. برخی مشاغل خود نوعی ورزش هستند و نیازی به ورزش کردن نیست. افرادی که روزانه کارهای سنگین انجام می دهند، دامداران، باربران، کارگران و... از این جمله اند ضمن اینکه از دیدگاه طب سنتی ورزش های قهرمانی به دلیل فشارهای زیاد مردود است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «من شیرین ابوعاقله هستم» ترجمهی شهریار شفیعی
کتاب «من شیرین ابوعاقله هستم»، با تمرکز بر زندگی، حرفه و شهادت خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره، به ترجمه شهریار شفیعی و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. این اثر به جنبههای مختلف زندگی شیرین ابوعاقله، از خبرنگاری در خط مقدم جنگ تا شهادت او می پردازد.
این کتاب، با نگاهی جامع به زندگی و حرفهای خبرنگاری شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی الجزیره، پرداخته شده است. این اثر که توسط شهریار شفیعی تحقیق و ترجمه شده است، عنوان دیگری از مجموعه «رنج تو جاریست» بوده و به فعالیت های این خبرنگار جنگ و شهادت می پردازد.
شیرین ابوعاقله از سال ۱۹۹۷ به عنوان یکی از خبرنگاران زن الجزیره، در کنار ولید العُمری و تیمی کوچک در دفتر الجزیره در فلسطین، فعالیت خود را آغاز کردند. گزارشهای میدانی او، صدای فلسطینیان را به سراسر جهان عرب منتقل کردند و باعث پیوند دوباره فلسطینیان از هم جدا شدند. این کتاب ترجمه ای از یک اثر واحد نیست، بلکه مجموعهای از مقالات، روایات و اخبار منتشر شده در زندگی و شهادت این خبرنگار برجسته است که منابع معتبری به عنوان مؤسسه مطالعات فلسطین، نیویورک تایمز، پست واشنگتن و الجزیره به آن اعتبار داده اند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«چهره ی شیرین به دلیل گزارش هایش در طول ربع قرن گذشته برای الجزیره و برای همه ی مردم فلسطین و عرب منطقه، چهرهای آشنا بود. او صدای فلسطین را از طریق صدها گزارش میدانی خود به گوش جهانیان رساند و تصویرش در وجدان عربی-اسلامی با آرمان فلسطین پیوند خورد. ویدئوها و عکس های لحظات آخر زندگی شیرین و جزئیات به نمایش گذاشته شده وحشتناک اند. همراهان او به «عمدی بودن» آن اتفاق شهادت می دهند. اما موضوعاتی که در این جنایت نباید فراموش شود، نام قربانی است. «شیرین ابوعاقله.»
این اثر علاوه بر بازتاب چهره خبرنگاری شجاع، ابعاد انسانی و اجتماعی از فعالیت های او را نیز برای خوانندگان تبیین کرده و به بیان جزئیات شهادت و وقایع مرتبط با او می پردازد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
در فراق ماه
ماه منیر داستانپور
درست از روزی که پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله چهره در نقاب خاک کشیده، کوچه های مدینه ماتم زده و غمگین است. تو گویی از در و دیوار خانه ها صدای ناله، اشک و آه به گوش می رسد. پس چرا اینان که در رفت و آمدند و به زندگی خود مشغول، صدای گریه و شیون این شهر را نمی شنوند ؟ شاید این درد و زاری به سبب آن حق پایمال شده باشد که سلمان فارسی گاه و بی گاه برای مردم یادآوری اش می کند و می گوید اگر حق را به صاحب حق رسانده بودید، هر آینه مرغ آسمان را مورد خطاب قرار می دادید، پاسخ تان می داد و دنیایتان به بهشت برین تبدیل می شد.
عطری خوش به مشامم می رسد و سر می چرخانم برای دیدار صاحب این عطر بهشتی! می بینمش، رنجور است و درد کشیده! پس از شهادت پدر بسیار نامردمی از این نااهلان بی وفا دیده! پیمان شکنی شان را تاب آورده! حالا آنجاست، علی را بر مرکب نشانده و خود افسار مرکب گرفته، کوچه به کوچه، خانه ی مهاجر و انصار را دق الباب می کند و یادشان می آورد عهدی را که در غدیر با پیامبر صلی الله علیه و آله بستند...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨🪴دو هزار و هشتصد و هشتاد و چهارمین شماره هفته نامه فرهنگی اجتماعی «زن روز» منتشر شد🪴✨
آنچه در این شماره میخوانیم:
🌼ترس از کامل نبودن
🌺وطن سیری چند؟
🌸زمان طلایی برای احیا در سکته مغزی
🧶🧵ضمیمه خیاطی
🌻و بخشهای متنوع آموزشی، علمی، داستان و...
🍃شما میتوانید مجله «زن روز» را به قیمت پنجاه هزار تومان از روزنامهفروشیها و یا نسخه الکترونیک آن را از طریق اپلیکیشن طاقچه به قیمت بیست و پنج هزار تومان تهیه نمایید🍃
✨همچنین برای داشتن اشتراک مجله با شماره تلفن
02135202278 تماس حاصل فرمایید.✨
#زن_روز | عضو شوید 👇
https://eitaa.com/zane_ruz
به نام خداوند بخشندهی مهربان...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبح شنبهتون بهخیر و نیکی. ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها رو خدمت شما تسلیت عرض میکنیم. با آرزوی نصرت الهی برای رزمندگان جبههی مقاومت هفتهی خود را آغاز میکنیم.
«وَهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ ۖ وَيُرْسِلُ عَلَيْكُمْ حَفَظَةً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ تَوَفَّتْهُ رُسُلُنَا وَهُمْ لَا يُفَرِّطُونَ. او بر بندگان خود تسلّط کامل دارد؛ و مراقبانی بر شما میگمارد؛ تا زمانی که یکی از شما را مرگ فرا رسد؛ (در این موقع،) فرستادگان ما جان او را میگیرند؛ و آنها (در نگاهداری حساب عمر و اعمال بندگان،) کوتاهی نمیکنند.» (سوره مبارکه انعام، آیه ۶۱)
@zane_ruz