علامه طباطبایی (ره):
🔷 فقوله: كَذلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَكَ بيان تام لسبب تنزيل القرآن نجوما متفرقة و بيان ذلك أن تعليم علم من العلوم و خاصة ما كان مرتبطا بالعمل بإلقاء المعلّم مسائله واحدة بعد واحدة الى المتعلّم حتى تتم فصوله و أبوابه إنما يفيد حصولا ما لصور مسائله عند المتعلّم و كونها مذخورة بوجه ما عنده يراجعها عند مسيس الحاجة اليها، و أما استقرارها في النفس بحيث تتمو النفس عليها و تترتب عليها آثارها المطلوبة منها فيحتاج الى مسيس الحاجة و الإشراف على العمل و حضور وقته.
🔶ففرق بيّن بين أن يلقي الطبيب المعلم مثلا مسألة طيبة الى متعلم الطب إلقاء فحسب و بين أن يلقيها اليه و عنده مريض مبتلى بما يبحث عنه من الداء و هو يعالجه فيطابق بين ما يقول و ما يفعل.
✳️ و من هنا يظهر أن إلقاء أي نظرة علمية عند مسيس الحاجة و حضور وقت العمل الى من يراد تعليمه و تربيته أثبت في النفس و أوقع في القلب و أشد استقرارا و أكمل رسوخا في الذهن و خاصة في المعارف التي تهدي اليها الفطرة فإن الفطرة إنما تستعد للقبول و تتهيأ للإذعان إذا أحست بالحاجة.
📝 الميزان في تفسير القرآن، ج15، ص: 211
بینات || ناصر قیلاوی زاده
علامه طباطبایی (ره): 🔷 فقوله: كَذلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَكَ بيان تام لسبب تنزيل القرآن نجوما م
🔰 چگونه یاد بگیریم که فراموش نکنیم؟!
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷طلاب، دانشجویان و تمام محصلین و اهل مطالعه، یک دغدغه جدی دارند و آنهم این است که چگونه مطالعه، مباحثه، تعلیم و تعلم داشته باشیم تا دچار فراموشی مطلب نشویم؟
🔹این دغدغه مشترک تمامی محصلین است و مطلب مهمی هم هست. در این یادداشت کوتاه قرار ندارم که تمام مایقال او یمکن ان یقال را بیان کنم، بلکه به یک مطلب لطیف و عمیق قرآنی در این باب اشاره می کنیم، ان شاء الله که بتوانیم بکار ببندیم.
🔶در زمانی که در درس بدائه الحکمه از محضر استاد فرحانی «حفظه الله» استفاده می کردم، یک مطلبی را ایشان مکرر بیان می کردند، خصوصا وقتی سوالی پرسیده میشد، ایشان می فرمودند: «اگر واقعا این مسئله ( مثلا یک سوال فلسفی که مطرح شده بود) برایتان مهم است و مشغول کسب علم در این حوزه هستید، چگونه شب بدون تامل و تفکر پیرامون آن می خوابید؟! اصلا چگونه شب را راحت می توانید بخوابید؟!».
🔸خب این سوال کمی عجیب به نظر می رسید که مگر قرار است نخوابیم یا خوابمان نگیرد؟ هم سوال داریم و هم می خوابیم! اعتراف می کنم که عمق این بیان استاد را در عین وضوح درک نمی کردم.
🔵این ماجرا و مسئله گذشت تا با این بیان زیبا و شگفت علامه طباطبایی مواجه شدم و با مطالعه آن، هم برای دغدغه مهم «چگونه مطالعه کنیم تا فراموش نکنیم؟» پاسخ پیدا کردم هم پشتیبان قرآنی کلام استاد را دریافتم.
🔴 #علامه_طباطبایی در تفسیر آیه شریفه «كَذلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَكَ» چند مطلب مهم را تبیین می کنند:
1️⃣ در مسیر تعلم نیاز است که معلم و متعلم گام به گام حرکت کنند، یعنی در گام اول یک مطلب و مسئله را از جهت حصولی و ذهنی دریافت کرده و آن را بکار ببندند و پس از تکمیل حصول و جا افتادن آن برای نفس و تحقق آن معنا در وجود انسان، سراغ مسئله بعدی بروند. نه اینکه ذهن تبدیل به انباری از اطلاعات متعدد و متفرقه باشد که هیچکدام هم در نفس جایگیر نشده اند.
➖اصل #تدریج در یاد دهی و یادگیری
2️⃣ آموزش علوم، خصوصا مسائل علومی که جهت کاربردی بیشتری دارند به دو نحو انجام می شود، گاهی می توان آن را صرفا آموزش داد و از آن عبور کرد و گاهی مربی و معلم می تواند در یک گام به متعلم آموزش دهد و در گام بعدی متعلم را به میدان عمل برده و در هنگامه نیاز به استفاده از آن مطلب علمی آن را بیان کند و کیفیت استفاده از آن را القا کند. قطعا چنین تعلیم و تعلمی در عمق نفس و جان یادگیرنده حک خواهد شد.
➖اصل #کاربردی کردن علوم
3️⃣ از اين بيان روشن مى گردد كه تعليم، غير از تربیت و به بیان قرآن تثبيت در فؤاد است. آرى، فرق است بين اينكه طبيب يك مساله طبی را به شاگرد خود بطور نظرى ياد دهد و بين اينكه همين مساله را بر بالين بیماری بطور عملى به او بياموزد و از مريض نشانههاى مرض را بپرسد و او پاسخ دهد و اين پاسخ و پرسش را با قواعدى كه به شاگرد درس داده تطبيق كند، در اين صورت آنچه مىگويد با آنچه مىكند تطبيق كرده است.
➖اصل دقت در #تربیت نه تعلم صرف
4️⃣ نهایتا به اوج مسئله می رسیم كه القا و تعلیم يك نظريه علمى و به بیان دیگر تربیت متربی در جهت مقصود و مطلوب فقط زمانی محقق می شود که متربی واقعا در موقعیت احتياج باشد و خودش را در مقام اضطرار نسبت به آن علم ببیند و در چنین جایی است که یک محتوا در قلب مىنشيند، و پا بر جاتر هم خواهد بود، يعنى به زودى فراموش نمىشود، مخصوصا در معارفى كه فطرت بشرى هم مؤيد آن باشد و بشر را بدان رهنمون شود كه در چنين معارفى فطرت، آماده پذيرفتن آن است، چون نسبت به آن احساس احتياج مىكند.
➖اصل #نیازمندی به معلوم
👌🏻قطعا از آیه شریفه قرآن و متن تفسیری علامه طباطبایی نکات زیادی قابل استنباط است اما همین میزان برای ایجاد تغییر اساسی در سیر تعلیم و تعلم کفایت می کند.
♨️چند نتیجه کوتاه:
✅ هیچ علمی را بر اساس هیجان شروع نکنیم.
✅یک کار علمی را به اتمام برسانیم بعد کار جدید را شروع کنیم.
✅برای شروع یک کار ضرورت و احساس نیاز واقعی در خود ایجاد کنیم سپس شروع کنیم.
✅استادی اختیار کنیم که بلد باشد مطلب را به عمق جانمان بنشاند ولو نظری ترین مسائل باشد.
✅معلم و موثر اصلی در عالم خداست، بدون او و خواست او طبیعتا نباید هیچ اثر الهی به نتیجه برسد.
📝ناصر قیلاوی زاده
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
هدایت شده از عارفانه
❖ کتاب «علامه ضدانقلاب؟!» نگاهی به نسبت علامه طباطبایی با انقلاب و جمهوری اسلامی به کوشش رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب به زودی توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار میشود.
• همچنین در این کتاب انتساب جمله «این انقلاب یک شهید داشت، آن هم اسلام بود!» به علامه طباطبایی، مورد بررسی و نقد واقع شده است.
@Arefane
بینات || ناصر قیلاوی زاده
❖ کتاب «علامه ضدانقلاب؟!» نگاهی به نسبت علامه طباطبایی با انقلاب و جمهوری اسلامی به کوشش رضا اکبری
چند سال پیش یادداشتی با این موضوع (انقلابی بودن یا نبودن علامه طباطبایی) نوشتم که در شماره دوم گاهنامه #المرسلات منتشر شد. چاپ چنین کتابی که طبیعتا ساختار مشترکی با یادداشتی که در ادامه می آید باید داشته باشد، تلاش بسیار خوبی است و امیدوارم کمک کند تا سطح تشخیص جامعه در انقلابی و غیر انقلابی بودن افراد را ارتقا دهد.
متاسفانه عده ای با نقاب شعارها و هیجانات (عامدانه یا غیر عامدانه) دیگران را انقلابی یا غیر انقلابی می نامند و نام انقلابی و انقلابی گری را لطمه دار می کنند. همین عده و با همین ملاک بسیاری را انقلابی و بسیاری دیگر را غیر انقلابی معرفی می کنند.
و الحمدلله رب العالمین
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
🔰 علامه انقلابی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷مقدمه
این روزها بحث انقلابی بودن یا نبودن در حوزه علمیه بسیار داغ شده است. در اتفاقی نه چندان عجیب کسانی که خیلی خوب بلدند قبل از مرگ عثمان، پیراهن او را نماد حرکت جهادی خویش بسازند، به دنبال حریم مرجعیت هستند!!!
یکی از دوستان طلبه در همین حواشی از من سوال پرسید که نظرت در مورد فلان عالم چیست؟! آیا او انقلابی و ولایی بود؟! رابطه اش با حکومت اسلامی و امام خمینی چگونه بود؟!
می خواستم به شیوه رایج حوزوی پاسخ او را بدهم که ابتدا انقلاب و انقلابی گری، حکومت و رابطه ولایی را تعریف کنم، سپس رفتار آن عالم و بقیه ملزومات آن را بررسی کنم. اما این راهکار به ذهنم رسید که اگر واقعیات این موضوع را آنگونه که هستند ببینیم، تمام ابهامات و شبهات تاریخی-اجتماعی آن برطرف می شوند.
🔷جهاد علمی
ایشان از علمایی بودند که سالها برای تهذیب نفس و کسب کمالات معنوی تلاش کرده بودند، به شهرهای مختلف رفته و علمای زیادی را دیدند. در برهه ای از تاریخ که مطالعۀ کتب غربی و الحادی کاری نامرسوم و امری سطحی و سبک محسوب می شد، شروع به مطالعه آثار دانشمندان مختلف جهان نمودند. در هر علمی که وارد می شدند به نحوی قلم فرسایی می کردند که دوست و دشمن به تصدیق و تحسین ایشان قیام می کردند و همین باعث می شود که جرئت کنم و بگویم در علوم اسلامی « الفاتح لما أغلق والخاتم لما سبق» بودند.
ایشان تمام حرکت های علمی خود رو ناظر به نیاز جامعه تنظیم می نمود و با مطالعه دقیق در وضعیت جامعه و دانشگاه ها برای تاسیس تمدن عظیم اسلامی شروع به تدریس، تالیف و تربیت شاگردان پرداختند، خود ایشان در این باره چنین می فرمایند: «وقتی به قم آمدم مطالعهای در وضع تحصیلی حوزه کردم و یک فکری درباره نیاز جامعه اسلامی بین آن نیاز و آنچه در حوزه موجود بود چندان تناسبی ندیدم.
... . جامعه ما برای اینکه بتواند عقاید خودش را در مقابل عقاید دیگران عرضه و از آنها دفاع کند، به قدرت استدلال عقلی نیاز داشت. پس به درسهایی در حوزه مورد نیاز بود که قدرت تعقل و استدلال را بالا ببرد
... جامعه ما احتیاج داشت به عنوان جامعه اسلامی قرآن را درست بشناسد و از گنجینههای علوم این کتاب عظیم الهی بهرهبرداری کند. ولی در حوزههای علمیه حتی یک درس رسمی تفسیر قرآن وجود نداشت»
یکی از کارهایی که ایشان قبل از انقلاب انجام می دادند ارتباط با اساتید دانشگاه و دانشمندان فرنگی بود. یکی از این مراودات آنچنان عمیق و دنباله دار می شود که این استاد دانشگاه بعد از مسلمان و شیعه شدن، باعث می شود کانون توجهات اسلام شناسی از اسلام سنی به اسلام شیعی تغییر جهت دهد.
این عالم به روز و مردمی با مطالعه کتب و نشریات ترجمه شدۀ غربی و پاسخ بهنگام به شبهات مطرح شده، اجازه نمی داد ذهن جوانان مسلمان و انقلابی از اسلام ناب محمدی و جریان اصیل شیعی ذره ای منحرف شود.
🔷آثار علمی
در زمانی که کسی به زحمت از انقلاب اسلامی حمایت می کرد ایشان در اندیشه برطرف ساختن نیاز تمدن اسلامی و علوم انسانی بودند و اصلی ترین متون این عرصه را تالیف نمودند. یکی از شاگردان ایشان می گوید 9 سال قبل از بیان تئوری ولایت فقیه توسط حضرت امام، این استاد مقاله ای نوشتن که در آن مبانی حاکمیت اسلام و زیر ساخت های حکومت اسلامی را تبیین کردند. در بخشی از این نوشته چنین آمده است:
◀️«نسبت مقام ولايت و حكومت اسلامى به سازمان دينى و جامعه اسلامى همان نسبتى است كه رئيس خانواده به سازمان خانوادگى و افراد خانواده خود دارد.
احكام و قوانين آسمانى اسلام كه به واسطه وحى به رسول اكرم صلى الله عليه و آله نازل شده و ما آنها را شريعت اسلام و احكاماللَّه مىناميم به موجب مدارك قطعيه كه در كتاب و سنت است، مقرراتى است ثابت و غيرقابل تغيير و اجراى آنها و مجازات متخلفين آنها به دست مقام ولايت اسلامى انجام مىگيرد و در سايه قوانين شريعت و رعايت موافقت آنها ولى امر مىتواند يك سلسله تصميماتى مقتضى به حسب مصلحت وقت گرفته، طبق آنها مقرراتى وضع نموده و به موقع اجرا گذارد»
ایشان در جای دیگری از این مقاله چنین می نویسند:
◀️«هرگز مقام ولايت و كرسى حكومت اسلامى به هر شكل به اداره امور مسلمين بپردازد نمىتواند از آن تخطى نموده، قدمى فراتر گذارد، اين است كه در جامعه اسلامى سيرت و سنّت رسولاكرم صلى الله عليه و آله بايد اجرا شود و روش ولايت چند ساله آن حضرت معمول گردد، زيرا نظر به اينكه اصل مسئلۀ ولايت- چنان كه گذشت- در جامعه اسلامى جنبه ثابت دارد و به همين جهت جزء شريعت است، از جهت اصل ثبوت و كيفيت آن نيازمند به حكم خدا مىباشد و خداى متعال سيرت آن حضرت را به منطوق آيات كثيره قرآنى پسنديده و امضا نموده است و نسبت به مسلمين به بيشتر از اينكه از روش رسول اكرم صلى الله عليه و آله تبعيت كنند اذن نداده است.»
اولین مکتب علمی برای پاسخ به تمدن غربی را ایشان بنا نهاد و اجازه نداد تفکرات مهاجم به کیان شیعه و حدود و ثغور ایران اسلامی لطمه ای وارد کنند. در این زمینه مطلب به حدی است که فقط باید بگوییم تمام آثار ایشان را می-توان در زمرۀ کتب مورد نیاز انقلاب و حکومت اسلامی نامید.
🔷مجاهدین مکتب تربیتی
یکی از راه های شناخت یک انسان این است که ببینیم با چه کسی حشر و نشر دارد. فرزندان او چگونه نظریاتی دارند و شاگردان او در چه عالمی سیر می کنند. اگر به شاگردان این فرد مراجعه کنیم معلوم می گردد در صدف وجودی این نادره دهر چه گوهری پنهان شده است.
در پاسخ به این سوال که آیا او انقلابی بود یا نه می توان برخی از اعاظم شاگردان ایشان را نام برد:
1. علامه شهید مرتضی مطهری
2. شهید آیت الله سید محمد حسینی بهشتی
3. علامه آیت الله حسن حسن زاده آملی
4. آیت الله عزیز الله خوشوقت
5. آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
6. آیت الله عبدالله جوادی آملی
7. شهید محمد جواد باهنر
8. آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا
9. شهید آیت الله علی قدوسی
10. شهید آیت الله مفتح
11. آیت الله مهدوی کنی
12. آیت الله سید علی حسینی خامنه ای
این نفراتی که نام آشنای تمام انقلابیون ایران می باشند اعلام شاگردان ایشان می باشند.
کمتر کسی است که بداند «محمدحسن قدوسی» از فاتحان لانه جاسوسی آمریکا و یکی از همرزمان شهید سیدمحمدحسین علم الهدی که دوشادوش او در دی ماه 1359 به شهادت رسید و پیکر پاکش زیر شنی تانک های بعثی له شد، نوه دختری او می باشد.
عجیب تر این است که آیت الله قدوسی دادستان انقلاب و مبارز سترگ انقلاب اسلامی داماد ایشان است!!
با این همه هنوز برای بسیاری سوال است که آیا علامه طباطبایی انقلابی است و مشکلی با امام خمینی ندارد؟!
به او گفتم، آنچه از موضع انصاف این است که من سوال بپرسم با این سابقه و عملکرد چگونه چنین سوالی به ذهن متبادر می شود؟!
بسیار عجیب است که کسی اینها را بداند و ادعای غیر انقلابی بودن علامه طباطبایی را داشته باشد در حالی که اندک بویی از این مرام نسبت به ایشان استشمام نمی شود. چگونه ممکن است کسی با چیزی مخالف باشد و حتی ساکت باشد و از جریان علمی_تربیتی_خانوادگی او فقط همان سنخ انسان متولد شود؟!
می خواستم بیش از اینها در مورد سیره انقلابی علامه طباطبایی بنویسم لکن گفتن از بدیهیات کافی است و چند جمله نظری هم بنویسم، ان شاالله مفید واقع بشود.
🔶مبانی تحلیلی انسانی
در پایان چند نکتۀ کلی بیان می کنیم تا بدانیم در چنین مواضعی چگونه باید برخورد کرده و قضاوت بکنیم.
1️⃣ شناخت بستر تاریخ
برای قضاوت نسبت به یک اتفاق تاریخی نیاز به شناخت فضای حادثه است. یک عمل اگر در دو محیط مختلف واقع شود می تواند دو معنای متضاد داشته باشد، اکنون این دو کلام را با هم مقایسه کنید.
روایت اول: فلان فرد در محضر امام علی (ع) فریاد زد: «درب لعنتی را ببندید!!»
روایت دوم: یکی از اصحاب امیر المومنین که از اعضای شرطه الخمیس بوده، پس از حادثه قتل عثمان در منزلی کنار امام علی علیه السلام نشسته بود. با نزدیک شدن یکی از نیروهای شامی خطاب به دربان فریاد زد: «درب لعنتی را ببندید»
این دو نقل یک واقعه را روایت می کردند اما دو معنا و دو حس متفاوت را منتقل می کنند. پس آگاهی از شرایط و محیط صدور یک کلام و یک فعل لازمه قطعی فهم آن معنا می باشد.
2️⃣ ضوابط عقلایی فهم کلام
علمای اسلام از اولین روزهایی که به سمت متون مقدس رفتند برای جلوگیری از خطاهای حین قرائت قوانینی را جعل کردند. برخی از این قوانین امروزه در ضمن فلسفه تحلیلی زبان بیان می شوند. یکی از اهم این موارد «تقطیع کلام» است یعنی بخشی از سخن و نوشتۀ یک نویسنده را اخذ کنند به نحوی که به غرض سخن او لطمه وارد شود.
از دیگر موارد مهمی که باعث می شود یک شخصیت مورد اتهام قرار گیرد اخذ به جملات متشابه و رها کردن یقینیات سخن اوست. این مسئله به حدی شایع بوده که حتی دامن گیر کلمات اعجاز آمیز قرآن هم شده است.
3️⃣ زبان شناسی عرفا
آخرین موردی که ذکر می کنیم به اشخاصی در افق وجودی علامه طباطبایی، آیت الله بهجت و علامه حسن زاده اختصاص دارد. این سنخ افراد با توجه به سبک زندگی و شیوه سلوکی ویژه ای که دارند برای فهم افعال و کلماتشان نیاز به زبان شناس خاص خود را دارند. مراد این است که نباید عملکرد و شیوه دفاع از دین و انقلاب این افراد را با خود بسنجیم.
کار پاکان را قیاس از خود مگیر
گر چه ماند در نبشتن شیر و شیر
شخصیتی مانند علامه حسن زاده در عرصه هایی که امروزه انقلابی گفته می شود هیچ حضوری ندارد، اما هیچ کس نسبت به انقلابی بودن ایشان تردیدی ندارد. بعضی منتظر این هستند که ایشان هم مثل یک فرد سیاسی موضع بگیرند غافل از اینکه اینان در افق های دیگری سیر می کنند. نگاه ژرف این دانشمندان نیاز های عمیق عالم اسلامی را کشف می کند، همانگونه که کتاب های دهه 20 و30 شمسی علامه طباطبایی در دهه 80 و 90 در حال راه گشایی است. اینکه ایشان چگونه از دین دفاع می کنند، برای انقلاب چه زحماتِ پنهانی و غیبی می کشند چیزهایی نیست که با موضع گیری های سطحی قابل سنجش باشد.
بعنوان آخرین جمله عرض می کنم که علامه طباطبایی پشتوانه و روح بخش نظام تمدنی اسلام و انقلاب اسلامی است و بدون وجود این شخصیت ارزنده اکنون در این نقطه از تاریخ انقلاب نبودیم.
📝ناصر قیلاوی زاده ،آبان ماه 1397
#علامه_طباطبایی #انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/BAYYENATT
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
📣سلسله نشست های زنده #مدرسه_مجازی_المرسلات
♦️معرفی کتاب #در_آستانه_حکمت شرح بدایه الحکمه اثر استاد علی فرحانی
🎙با ارائه حجت الاسلام سیدمجتبی امین جواهری، تدوین کننده کتاب
⏰سه شنبه ۲آذر۱۴۰۰، ساعت۱۹
📡پخش زنده از مدرسه مجازی المرسلات در ایتا👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1721434112C7e17979da1
#فلسفه #نشست_هفتگی
@almorsalaat
@majazi_almorsalaat
ای بیخبر بکوش که صاحب خبر شوی
تا راهرو نباشی کی راهبر شوی
در مکتب حقایق پیش ادیب عشق
هان ای پسر بکوش که روزی پدر شوی
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی
خواب و خورت ز مرتبه خویش دور کرد
آن گه رسی به خویش که بی خواب و خور شوی
گر نور عشق حق به دل و جانت اوفتد
بالله کز آفتاب فلک خوبتر شوی
یک دم غریق بحر خدا شو گمان مبر
کز آب هفت بحر به یک موی تر شوی
از پای تا سرت همه نور خدا شود
در راه ذوالجلال چو بی پا و سر شوی
وجه خدا اگر شودت منظر نظر
زین پس شکی نماند که صاحب نظر شوی
بنیاد هستی تو چو زیر و زبر شود
در دل مدار هیچ که زیر و زبر شوی
گر در سرت هوای وصال است حافظا
باید که خاک درگه اهل هنر شوی
#شعر
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
بسم الله الرحمن الرحیم
❌ بحران و سختی در زندگی همه پیش می آید ولی افراد عاقل و فهمیده با هم می نشینند و صادقانه مشورت می کنند و نواقص کار را کشف می کنند، هرکسی کوشش می کند عیب خود را پیدا کند و آن را اصلاح کند و در اندک زمانی به زندگی خودشان سر و سامان می دهند...
✅ من خودم خدا را شکر می کنم که زندگی ام در این شهر از صفر شروع شده است و سال به سال با یک حرکت لاک پشتی رو به پیش بوده است. هم از لحاظ مادی زندگی متوسط بی دغدغه ای دارم، و هم سرگرمی های جالب علمی خودم را ادامه می دهم و هم بیش از حدی که لایق هستم، مورد تکریم و احترام اجتماع می باشم.
🔷 خدا خودش گواه است که اگر من خواسته باشم لاقیدی پیشه کنم و برخی درآمد ها را بپذیرم ، دارایی هنگفتی می توانم سرهم کنم ، من حتی از درآمد های مشروعی که اندکی خلاف شان علمی خودم می دانم صرف نظر می کنم، زیر بر من ثابت شده که پول داشتن یکی از شرایط خوشی زندگی است اما خوشی زندگی شرایطی غیر از پول دارد که با پول قابل تهیه کردن نیست، خدا رو شکر می کنم که در زندگی محتاج نیستم؛ روزیِ کفاف دارم، به بهداشت خودم و فرزندام می رسم و وظایف دینی خود را به لطف خدا انجام می دهم و به کار تحصیل و تربیت فرزندانم رسیدگی می کنم و #من_برکار_مسلطم نه کار بر من و علی الظاهر در جریان زندگی مظالمی بر گردنم نمی آید.
◀️ نانی که می خورم نان کار و زحمت است. آبرو و احترامم محفوظ است. به عقیده من هرکس دیگر غیر از من این مقدار سعادت را می تواند بهره مند شود و این حداقل است.
🔶کسی که از من کارآمدتر باشد بسیار بهتر می تواند زندگی کند، اما به شرط اینکه:
1️⃣ هوس را معیار زندگی قرار ندهد
2️⃣ عاقل باشد و به پناه دیانت برود
3️⃣ در زندگی هدف داشته باشد
4️⃣ از نظم و حساب غفلت نکند
5️⃣بیش از هرچیزی در عیب های خودش فکر کند و آنها را یکی یکی پیدا کند و اصلاح نمایند
6️⃣ بداند هرکسی خودش مسئول شکست خودش است
7️⃣و بالاخره از خداوند بخواهد که او را در اصلاح عیب های خودش اعانت فرماید.
البته با این شرایط فضل الهی شامل حالش خواهد شد.
انه ذو الفضل العظیم
مرتضی مطهری 1344.7.5
#شهید_مطهری #اجتماعی #مدیریت #برنامه_ریزی
https://eitaa.com/BAYYENATT
بینات || ناصر قیلاوی زاده
بسم الله الرحمن الرحیم ❌ بحران و سختی در زندگی همه پیش می آید ولی افراد عاقل و فهمیده با هم می نشینن
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷متن بالا شرحی است که شهید مطهری از وضعیت معشیت مالی، اجتماعی، علمی و خانوادگی خود برای پدرشان نقل می کنند. نکات شهید مطهری در باب تامین معاش برای اهل علم و اینکه خود ایشان چه مسیری را طی کرده اند، قابل تامل و الگوی برداری است.
🔶نکاتی در این متن پیرامون مدیریت و برنامه ریزی و کیفیت سلوک عاقلانه مطرح شده است که بی شک برای هر فردی کاربردی و اجرایی هستند. شهید مطهری در بخشی از این متن می فرماید: «کسی که از من کارآمدتر باشد بسیار بهتر می تواند زندگی کند اما به شرط اینکه...»
✅سپس شروطی را بیان می کنند که هیچ یک از این شروط دال بر وجود استعداد علمی شگفت و یا خانواده متمول علمی-مالی و دیگر تخیلات افراد ناموفق نیست.
شرط موفقیت از نظر شهید مطهری موارد هفت گانه ای است که مکتوب کرده اند.
#مدیریت #برنامه_ریزی #شهید_مطهری
https://eitaa.com/BAYYENATT
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 تبلیغ اسلام یا تطبیق و تحریف آن؟!
🔷 ترویج عقاید و افکار مکتب اسلام و تشیع یکی از تلاش های قدیمی مسلمین است که قطعا یکی از علت های اصلی آن، سفارش منابع اصلی دین اسلام است.
🔶آیات ترویجی قرآن کریم همچون آیه شریفه «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» و روایاتی مثل روایت رسول گرامی اسلام که می فرمایند: «مَن حَفِظَ على امّتی أرْبَعینَ حَدیثا ینْتَفعونَ بِها فی أمْرِ دینِهِم، بَعثَهُ اللّهُ یومَ القِیامَةِ فَقیها عالِما» از مشوق های اصلی این حرکت اسلامی است.
در کنار منابع نقلی اسلام باید به غیرت دینی مسلمین نیز اشاره کرد.
🔷بسیار طبیعی است که در این میان پررنگ ترین نقش را حوزه علمیه بعنوان متکفل نظام اندیشه دینی ایفا می کند و اگر در #حوزه_انحرافی صورت گیرد تا زمانی که این سرچشمه اصلاح نشود، نمی توان به سایرین خرده گرفت.
👌چه بهتر است که قبل از وقوع در خطا با عبرت گرفتن از تاریخ مانع آن شویم، یکی از دوره های بسیار عبرت انگیز تاریخ دوره #قرون_وسطی است، همان زمانی که به ظاهر(1) مسیحیت بر اجتماع مدنی حاکمیت داشته است.
💠 با مشاهده وقایع آن دوره متوجه می شویم که یکی از راه های غلط ترویج دین، تطبیق دین با علوم تجربی و نتایج آن است، این شیوه در دوره قرون وسطی نتایج فاجعه باری به همراه داشت.
✅در عالم اسلام نیز عده ای در پی این هستند که با تطبیق کشفیات علوم تجربی(اعم از علوم تجربی، پزشکی و غیر آن) با معارف دینی، دین را گسترش دهند. این کار از جهت اسلامی بسیار مذموم و منهی است، حتی طبق برخی منقولات این رویه باعث نابودی دین می شود.
🔷 #شهید_مطهری بعنوان کسی که در حد عالی در پی ترویج دین در جامعه علمی کشور بوده، هیچگان حدوسط تصحیح مسئله دینی و حکم الهی را تجربه و دانش تجربی(science) قرار نداده است، بلکه به عنوان موید و یا حکمت از آنها یاد می کند.
⚜در شبکه های اجتماعی به مقدار زیادی مشاهده می شود که مثلا در روایات داریم که شب چگونه غذا بخورید و اکنون پزشکی جدید به آن رسیده است! با می گویند در روایات داریم که مثلا روزه بگیرید و اکنون پزشکی به اینجا رسیده که روزه برای بیماری های لوزالمعده یا پانکراس چقدر مفید است و با شوق زائد الوصفی آن را برای همقطاران و احیانا مخالفان (به زعم خود) ارسال می کنند.
✳️این در حالی است که این قبیل امور اساسا موجب تقویت نمی شوند و اگر شوق لحظه ای ایجاد کنند، آتش این شوق بعد از لحظه ای فروکش می کند و وقتی که اشتباه این تجربه بشری ثابت شود، این اصل دینی را نیز با خود غرق خواهد کرد.
🔷حضرت #امام_خمینی (ره) در کتاب شریف تقریرات فلسفه خود به این مساله اشاره می کنند و می فرمایند آنچه که در متن ادله بیان شده است را نباید همانند اغراض بشری مد نظر قرار چرا که اهداف انبیا چیز دیگری غیر از اهداف اطبا و طباخین و معمارها و... است.
🔶حضرت امام چنین می فرمایند: «اگر در ابواب اطعمه و اشربه كتب فقهيه در لسان انبيا و ائمه هدى از برخى مواد غذايى انتقاد شده و طباع را از آنها تنفّر دادهاند و يا به بعضى تحريص و ترغيب نمودهاند و بعضى از مواد را تحريم فرمودهاند و بعضى را مستحب و مباح اعلام نمودهاند، «1» نظرشان به تحريص بر خوردن و خدمت به بطن نيست؛ زيرا اين كار، شأن انبيا نمىباشد بلكه شأن طبّاخين است؛ زيرا آنها كه به نام خدمت به بشريت بشر و روحانيت انسان و صفاى ذوات و روحيات و تنوير قلوب و افكار خود را معرفى نمودهاند، مرام و منظور خود را تعقيب مى نمايند نه دعوت به دنيا و خوردن و نوشيدن، و در هر حكمى اصل منظور خود را در نظر دارند كه توده بشر را به عالم نور گسيل دهند و قلوب را به مبدأ عالم جلب نمايند و صفحه الهى وجود انسانى را صيقل و صاف و زلال نمايند، و در همان تحريص و ترغيب به اغذيه، استكمال وجود بشر و صفاى ذات افراد انسان را در نظر دارند.» تقریرات فلسفه، ج3،ص336
☑️متاسفانه برخی جریان های علوم تجربی نیز خود را منتسب به اسلام می کنند و دیری نیست که لطمه آنان واژگونه به اسلام برگردد، اگر تا الان برگشت نکرده باشد!
🔺اشتباه نشود، غرض این نیست که مضامین تجربی در ادله نقلی اسلام وجود ندارد، بلکه مسئله اینجاست که چه برداشتی از این ادله داشته باشیم و آنها را چگونه به اسلام منتسب کنیم!
🔻و در آخر باید گفت که راه ترویج اسلام آنگونه است که خود میخواهد:
قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ
📝ناصر قیلاوی زاده
https://eitaa.com/BAYYENATT
هدایت شده از المرسلات
🔴 ماجرای من و «درآستانه حکمت»
▫️ کوتاه درباره اثری که از استاد علی فرحانی تنظیم کردم
متن پست زیر رو مطالعه کنید👇
☕️ @sm_javaheri
هدایت شده از المرسلات
🔅ماجرای من و «درآستانه حکمت»
▪️من از همان اوایل طلبگی دو گمشده مهم داشتم: فلسفه و عرفان.
خاطرم هست که قبل از تصمیم نهایی برای ورود به حوزه علمیه قم، قصد داشتم در دانشگاه امام صادق (ع) در #رشته فلسفه تحصیل کنم ولی به دلایلی -که بماند- منصرف شدم.
چند سالی طول کشید که ارزش فقه و اصول را عمیقاً درک کنم ولی فلسفه از همان ابتدا بیش از هر علمی به زندگی من معنا می بخشید.
▪️یادم می آید که پایه چهارم آغاز بی خوابی های من بود. تقریبا سه یا چهار سال شب ها بیدار بودم و سرگرم خواندن کتاب های فلسفی. اگر نبود استاد عزیزم شیخ علی فرحانی، معلوم نبود بی خوابی ها تا چند سال ادامه پیدا می کرد.
من بیش از 80 درصد کتابهای شهید مطهری را در دوره دبیرستان خوانده بودم ولی بیشتر از آنکه جواب بگیرم، محدوده سوالاتم وسعت پیدا می کرد. تا جایی که فلسفه را آغاز کردم آن هم نزد استادی که فلسفه را یک #مسیر یا یک #تحول می دانست نه یک علم یا رشته تحصیلی.
▪️فراگیری فلسفه نگاه انسان را به #واقعیت های هستی تغییر می دهد. انسان پس از فلسفه دو #حجاب عمیق را می شناسد. اولاً حجاب اعتباریات و ثانیاً حجاب علم حصولی. پس از یادگرفتن فلسفه بود که فهمیدم چرا امام خمینی ره در چهل حدیث می فرمود چاره ای نیست تا وارد حجاب نشویم خرقِ آن امکان ندارد.
▪️حالا دیگر همه جملات شهید مطهری برایم فرح بخش و روح افزا بود.
حالا دیگر رساله های علامه طباطبایی یکی یکی به جانم می نشست، بخصوص اثر مهمی مثل رساله الولایه.
▪️بعد از آن دوران نشستم و همه کتابهایی را که خوانده بودم بازخوانی کردم و روزی هزار بار خدا را بابت نعمت طلبگی ام شکر می کردم و می کنم. به نظرم می رسید آنچه منشأ تحولم شده بود، فلسفه ای بود که در فضای طلبگی، از کتاب علامه طباطبایی (ره) و در بیان استاد علی فرحانی آموختم نه فلسفه به عنوان یک رشته تحصیلی در یک دانشگاه.
▪️دانش فلسفه یک نوع است ولی فلسفه خواندن ها انواع متفاوتی دارد. فلسفه من هضم در دنیای طلبگی ام بود و کتاب #در_آستانه_حکمت کمترین کاری بود که می توانستم در حق این نوع از فلسفه خواندن انجام دهد.
▪️از استاد آموخته بودم هیچ روشی در آموزش مهمتر از "نوشتن" نیست و من از آن زمان تا کنون همه زندگی ام را با نوشتن گذرانده ام. حتی امروز هم مخارج زندگی ام را با نویسندگی تأمین می کنم. این شد که زیر نظر #استاد_علی_فرحانی نوشتن شرح #بدایه_الحکمه را آغاز کردم و بحمدلله در قالب کتاب سه جلدی آماده شد و امروز جلد اول آن با استقبال خیلی خوبی از سوی علاقه مندان به این مسیر مواجه شده است.
✍🏻 سید مجتبی امین جواهری
⬇️لینک عرضه کتاب👇👇
https://www.sobhan-ins.com/product/dar_astane_hekmat1/
🔸ملاحظات و محاکمات
🌐 http://aminjavaheri.com/
☕️ @sm_javaheri
@almorsalaat
بینات || ناصر قیلاوی زاده
🔅ماجرای من و «درآستانه حکمت» ▪️من از همان اوایل طلبگی دو گمشده مهم داشتم: فلسفه و عرفان. خاطرم هست
بسم الله الرحمن الرحیم
شروع طلبگی و سالهای نخستین آن از مهمترین دوره های زندگی بنده است. قطعا اتفاقات و انسان هایی که با آنها در این مسیر قرین شدم علت این اهمیت است و یکی از کسانی که از همان ابتدا تا هم اکنون با او در ارتباط و همراه هستم، برادر عزیز و فاضل ارجمند حجت الاسلام جواهری است.
شروع و امتداد مسیر فلسفی را در خدمت استاد محترم و بی بدیل استاد علی فرحانی (زید عزه) بودم. در این وادی اتفاقات و ثمراتی که همیشه منتظر آن بودم برایم رقم خورد.
صحبت در این باب بسیار است اما از لذت های فراموش نشدنی زندگی من مطالعه و مباحثه و گفتگوهای فلسفی با برادر ارجمند سید مجتبی امین جواهری است.
اکنون ایشان بعد از چند سال استقامت و تلاش و فداکاری، نتیجه تاملات فلسفی و اندیشه های استاد را به بهترین نحو تقریر و تثبیت و آماده انتشار کردند. آرزو دارم حضرت دوست از خزانه غیب خود او را متنعم کند.
ان شاء الله نفس علمی معرفتی استاد و قلم برادر عزیزم علی الدوام در خدمت اسلام و تکامل بشریت در جریان باشند.
الحمدلله و المنه
ناصر قیلاوی زاده _ آخرین روز پاییز ۱۴۰۰
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
بینات || ناصر قیلاوی زاده
شهید عبدالعظیم کفشیری مجاهد عملیات کربلای ۵
بسم الله الرحمن الرحیم
سی و پنج سال پیش در چنین ایامی، در ساعت های سرد نیمه شب زمستانی دشت های ایران، مادری موسای خود را در گهواره ای از لباس خاکی به دل دریا سپرده و برای ماهی اسیر خود، دل نگران است...
امام امت نیز دلنگران جوانان خود و جوانان نیز عاشقانه برای امام و امت امام خویش نگرانند...
قصه، قصه عشق است...
و عشق دلواپسی دارد..
همه در تاب و تب اخبار کربلای ایران ، کربلایی که به طول دوره غیبت امتداد می یابد و در آن لحظات به پنجمین کربلا رسیده بودیم؛ عملیات کربلای۵
19 دی ماه ، همان روزی که قم قیام کرد تا از امام خویش دفاع کند و دوباره همین روز تاریخ ساز شده است، دوباره قیامی شکل گرفته است ، دوباره زمین گام های چون جبل الراسخ را بر دوش خود حس می کند اما این بار علی اکبران خمینی هستند که دل تاریخ را می شکافند و نام خود را بر قلب زمین حک می کنند.
در میانه این قیام عظیم یک یتیم نظر کرده هم هست، یتیم است چرا که پدر روحانی مهربان خویش را که بسیار عزیز می داشت در کودکی از دست داد. و نظر کرده است چراکه به نذر و نظر حضرت قمر منیر بنی هاشم برای مادرش خدیجه مانده بود.
آری عبدالعظیم، جوان نظر کرده و انتخاب شده عباس بن علی بود. نظر کرده بود که در هنگامه سخت نبرد، وقتی که صدای #هل_من_ناصر امام زمان خود را از حلقوم سپاهیان محمد رسول الله شنید، #بی_درنگ و تردید لبیک گفت و کسی یا چیزی تصمیم چون بنیان مرصوص او را نتوانست سست کند. عباس وار لبیک گفت و ابالفضلی مبارزه کرد.
جهاد اکبر را پیروز شده بود که به جهاد اصغر رسید و گواه صادق بر این مدعا آنقدر زیاد است که شمردنش از ارزش آن می کاهد. یک برگ آن دیدن نوزاد چند ماهه و دل بریدن از اوست، دل بریدن نه یعنی دوست نداشتن نوزاد زیبای در گهواره، بلکه یعنی خدا را به قدری عاشق بودن که برای وصال او دست از پا نشناختن...
قصه، قصه عشق است...
در حجله عشق بی کفن باید رفت
دلسوخته پاره پاره تن باید رفت
از جان بگذر که در سراپرده دوست
فارغ ز سر و دست و بدن باید رفت
آری عبدالعظیم انتخاب شده بود، او #گنج_قارون بود که چند سال در دستان اهالی زمین بود و دوباره به دل زمین برگشت، راستی در دل زمین چه می گذرد که هر که میخواهد به آسمان برسد سربه سجده می گذارد و در گوش زمین نجوا می کند و گریه می کند تا درب های آسمان باز شود، رازش را نمی دانیم اما راهش را می دانیم؛ اشک است، اشک...
آری عبدالعظیم انتخاب شده بود، منتخبی که بر همگان ثابت کرد:
🔅می شود مثل پیامبر یتیم بود اما نظر کرده و عظیم الخلق
🔅می شود شبهایی را گرسنه و با نان خشکیده گذراند اما عزت نفس و عبدالله بودن را از دست نداد
🔅می شود با هفت خواهر و برادر در یک محیط کوچک در کنار صحن و صفه روضه خوانی زندگی کرد اما بهانه نیاورد و به اوج موفقیت رسید
🔅می شود منتخب مسجد و حوزه و دانشگاه و شرکت نفت و... بود اما به عشق عبد بودن برای رب کریم خود دلبست و از تمام اینها گذر کرد...
🔅می شود در زمین به دنبال گمنامی باشی و در آسمان معنویت و ابدیت، جاودانه.
🔅می شود در زمین بود و دل به آسمان سپرد و همیشگی شد...
🔅و هزاران می شود دیگر که قد قلم به بلندای دیدن آن نمی رسد.
و سلام علیه یوم ولد و یوم یتلطخ بدمه و یوم یبعث حیا
سالگرد عملیات کربلای پنج و شهدای آن
خصوصا شهید والا مقام #عبدالعظیم_کفشیری گرامی باد
دایی شهیدم، به دعا و نظر شما چشم امید دارم🙏
📝ناصر قیلاوی زاده
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
هدایت شده از المرسلات
📱#معرفی_کانال| کانال #معارج
🌀کانال شخصی حجت الاسلام محمدمهدی مقدسی
♦️استاد حوزه علمیه قم
🌐لینک عضویت کانال👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3226796048Cb05e224f31
بینات || ناصر قیلاوی زاده
📱#معرفی_کانال| کانال #معارج 🌀کانال شخصی حجت الاسلام محمدمهدی مقدسی ♦️استاد حوزه علمیه قم 🌐لینک عض
سلام و عرض ادب
مدتی کم توفیق بودم و فرصت نوشتن و انتشار مطلب دست نمی داد.
ان شاء الله در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و عنایات حضرت معصومه (س) بیشتر در خدمت شما همراهان خواهم بود.
کانال معارج مربوط به برادر عزیز حجت الاسلام مقدسی است و محتواها و مطالب ارزشمندی در اون منتشر میشه.
پیشنهاد می کنم به مثابه یک کتاب باهاش مواجه بشید و مطالب منتشر شده رو با دقت مطالعه کنید.
ایشون از قدیمی ترین شاگردهای حاج آقای فرحانی در قم هستند و الان نزدیک ۱۵ ساله که با استاد در ارتباط هستند.
مطالعات و تحقیقات فلسفی، اصولی، ادبیاتی، تعلیم _تربیتی و نظام فکری علامه رو سالهاست که دنبال می کنند و از مدققین این میدان هستند.
در ضمن به پرسش ها و مشاوره ها هم پاسخ می دهند.
📝ناصر قیلاوی زاده
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
🔰 بازگشت امام
🔷 حضرت امام خمینی (ره) پاسخ به یک نیاز واقعی و همیشگی بشر بودند. بازگشت امام به ایران نه فقط بازگشت یک رهبر سیاسی که بازگشت یک امام جامع الاطراف بود.
🔶 حقیقتا تفاوت پیامبر و امام را در شخصیت بی بدیل حضرت امام خمینی مشاهده می کنیم.
✅ شهید مطهری وقتی که از مدیریت و رهبری اجتماع صحبت می کند در باب تفاوت امام پیامبر چنین می فرمایند:
➖ نبوّت، ابلاغ، اخبار، اطّلاع دادن، اتمام حجّت و راهنمايى است. راهنما چه مى كند؟ راه را نشان مى دهد؛ وظيفهاش بيش از اين نيست كه راه را نشان دهد.
➖ ولى بشر علاوه بر راهنمايى به رهبرى نياز دارد؛ يعنى نيازمند است به افراد يا گروه و دستگاهى كه قوا و نيروهاى وى را بسيج كنند، حركت دهند، سامان و سازمان بخشند. نبوّت، راهنمايى است و يك منصب است؛ امّا امامت، رهبرى است و منصب ديگرى است. پيغمبران بزرگ، هم نبىّ و هم امام هستند. پيغمبران كوچك فقط نبى بودند و امام نبودند، رهنما بودند ولى رهبر نبودند؛ اما پيغمبران بزرگ هر دو منصب و هر دو شأن را داشتهاند، هم شأن راهنمايى و هم شأن رهبرى.
➖ ابراهيم، موسى، عيسى هر كدام رهنما و رهبرند.
📚 مجموعه آثار شهید مطهری، ج3، ص: 319
#دهه_فجر #گام_اول #حرکت_امت #شهید_مطهری
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
🔰 امام خمینی (ره)، مدیری در افق تمدن نوین اسلامی
در متن پیش رو دو بخش از کلمات استاد شهید مرتضی مطهری و حضرت امام خمینی را بدون هیچگونه دخل و تصرفی می خوانیم. متون با علامت (🔷) از شهید مطهری و متون با علامت (🔶) از امام خمینی (ره) هستند.
🎙شهید مطهری در مدیریت و رهبری در اسلام:
🔷جنگ تبوك جنگى است كه در شرايط بسيار سخت، در وقتى كه قحطى شديدى مدينه را از پا در آورده بود واقع شد. مردم در فقر و گرسنگى سختى بسر مى بردند. فصل خرماپزان بود. تازه خرماها رسيده و مردم انتظار مى كشيدند كه از قحطى در آيند و به اصطلاح شكمى از عزا در آورند. در همين شرايط، داستان تهديد حوزه اسلام از ناحيه شمال يعنى روم پيش آمد. پيغمبر اكرم مصلحت ديدند كه به مرز روم لشكركشى كنند و اعلام بسيج عمومى كردند.
🔷منافقين سعى بسيار كردند كه كارشكنى كنند ولى موفّق نشدند. در چنين شرايطى پيغمبر سى هزار نفر را بسيج كرد. اين سپاه از بس دچار مضيقه و سختى بود «جيش العسرة» ( #سپاه_سختى) لقب يافت. مسلمانان مركب كافى نداشتند يعنى هر سه چهار نفر يك مركب داشتند. آنقدر آذوقه كم داشتند كه گاه با يك خرما قناعت مى كردند و گاه يك خرما را يك نفر به دهان مى گذاشت، مقدارى مى مكيد و باقى را به ديگرى مى داد. ولى چون رهبر گفته بود برويم، به دنبالش به راه افتادند.
🔷 ابوذر سوار شتر لاغرى بود. با اين شتر لاغر هر چه مى آمد نمى رسيد. سه نفر قبلًا تخلّف كرده بودند. به پيغمبر گفته شد فلان كس رفت. فرمود: «اگر خيرى در او باشد خدا او را به ما مى رساند و اگر خيرى در او نيست بهتر كه اين نقطه ضعف در ميان ما نباشد». نفر دوم رفت، نفر سوم رفت و درباره آنها هم رسول خدا همان جمله را تكرار كرد. گفتند: يا رسول اللّه! ابوذر هم رفت. باز همان جمله را تكرار فرمود.
🎙 امام خمینی (ره) در سالگرد کشتار خونین مکه در سال 67
🔶 ملت عزیز ما که مبارزان حقیقى و راستین ارزشهاى اسلامى هستند، به خوبى دریافته اند که مبارزه با رفاه طلبى سازگار نیست؛ و آنها که تصور مى کنند مبارزه در راه استقلال و آزادى مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه دارى و رفاه طلبى منافات ندارد با الفباى مبارزه بیگانه اند.
🔶و آنهایى هم که تصور مى کنند سرمایه داران و مرفهان بى درد با نصیحت و پند و اندرز متنبه مى شوند و به مبارزان راه آزادى پیوسته و یا به آنان کمک مى کنند آب در هاون مى کوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت طلبى، بحث دنیاخواهى و آخرت جویى دو مقوله اى است که هرگز با هم جمع نمى شوند.
🔶و #تنها_آنهایى_تا_آخر_خط_با_ما_هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند.
🔶 فقرا و متدینین بى بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند.
#دهه_فجر #گام_اول #حرکت_امت #شهید_مطهری #امام_خمینی
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt
🔰 عدالت خواهی اسلامی و غیر اسلامی و تاثیر آن در رهبری امام خمینی
🔷 علت اين كه امام خمينى رهبر بلامعارض و بلامنازع اين نهضت شد اين است كه علاوه بر اين كه واقعا شرايط و مزاياى يك رهبر در فرد ايشان جمع بود ايشان در مسير فكرى و روحى و نيازهاى مردم ايران قرار داشت كه ديگران در اين مسير قرار نداشتند، يعنى اگر امام خمينى با همه مزاياى شخصى كه دارد منطقى كه به كار برد و اهرم هايى كه روى آن اهرمها دست مى گذاشت و فشار مى داد و جامعه را به حركت مى آورد از نوع اهرم هايى بود كه ديگران روى آنها فشار مى آورند، مثلا اگر ايشان هم همان منطق ديگران يعنى مسئله تضاد طبقاتى و به اصطلاح وارد كردن تضادهاى طبقاتى در خودآگاهى مردم- فقط همين- را پيش مىگرفت [آيا مىتوانست چنين نهضتى را پديد آورد؟]
✅ البته ايشان از اين مسئله هم استفاده كردند (به دليل اين كه اسلام مكتب جامعى است) ولى نه به اين منطق و بيان بلكه با منطقى كه با منطق اسلام جور در مى آيد يعنى منطق عدالت خواهى.
👌🏻 عدالت خواهى در پرتو تعليمات اسلامى يكى از اهرم هاى اساسى بود كه ايشان هميشه روى آن فشار مى آوردند. اگر فقط روى اين موضوع فشار مى آوردند بدون آن كه رنگ اسلامى به مطلب بدهند، آيا امكان داشت كه بتوانند جامعه را اين طور به حركت درآورند؟
📚مجموعهآثاراستادشهيدمطهرى، ج24، ص: 167
#دهه_فجر #عدالت_طلبی #شهید_مطهری #امام_خمینی
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
Eitaa.com/Bayyenatt