هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
مقالات تحریری حسینی منتظر
(مندرج در فضای مجازی)
👈 لیست دهم:
✍9⃣1⃣
کودتای قهرمان تراشی
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2121
✍9⃣2⃣
#سرطان_غربزدگی (بخش اول)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2171
✍9⃣3⃣
#سرطان_غربزدگی (بخش دوم)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2172
✍9⃣4⃣
نقدونظر حم (تعطیلی ظاهری بجای انحلال دائمی انجمن حجتیه!)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2170
✍9⃣5⃣
نقدونظر حم (آب و سراب)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2223
✍9⃣6⃣
نقدونظر حم (تحرک ضد اربعینی مشانژاد)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2257
✍9⃣7⃣
نقدونظر حم (مدیران هیسنوچی)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2277
✍9⃣8⃣
عظمت #مشایه اهالی #Heart_Land
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2279
✍9⃣9⃣
نقدونظر حم (غفلت از #مثلث_شرارت؛ معصیت)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2307
✍1⃣0⃣0⃣
♣️ #الفائزون (سه دسته پروازی)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2317
👌 این سلسله مقالات (نتیجه مطالعات و تأملات بنده بوده و) به قلم و تایپ اینجانب تحریر شدهاند. اگر در نگارش آنها عبارتی از جایی عاریه گرفته باشم، حتماً به منبع آن در همان متن اشاره کردهام. در هر حال مسئولیت مفاد همه آنها را بر عهده میگیرم.
برخی از آنها زنجیرهای هستند که متعاقباً تکمیل خواهند شد. إنشآءالله
✍️ سیدمحمدحسینی(منتظر)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2016
لیست قبلی ☝️
لیست بعدی 👇
💠کانال اطلاعرسانی
چلچراغ معارف و احکام حم 👇
eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
✤ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ✤
#تحریر_حم
#العراقی و ما ادریک ما عراقی!
#نایب_الزیاره خوانندگان محترم هستم در عتبات عراقیه و دعاگویتان و متقابلاً التماس دعا دارم از تک تک شما عالیجنابان.
جمعه از پاسگاه #باشماغ وارد عراق شدیم و شب را در موکب مرکزی #سلیمانیه (شیکترین شهر عراق) بیتوته کردیم.
(هر ۱۰۰۰ دینار عراقی قبل از مرز ۳۲/۰۰۰ تومان و بعد از مرز ۳۳/۰۰۰ و کرایه ون از باشماغ تا سلیمانیه نفری ۷۰۰۰ دینار و از سلیمانیه تا #نجف_اشرف نفری ۳۰/۰۰۰ دینار و از نجف تا عمود ۲۵۶ ون دربست ۷۵۰۰ دینار و امشب حرکت میکنیم #مشایه تا #کربلا انشاءالله)
#بوم_شناسی این سفر؛
حدود یک سوم عمر ۶۰ ساله بنده در مسافرت (به انواع شهرها و کشورهای دور و نزدیک از کشورهای همسایه تا کشورهای شرقی و غربی در ورای دریاها و اقیانوسها) گذشته است و لذا عادت کردهام که در سبک کار و زندگی مردمان آنها نیز خوضی بورزم و غوطهای بخورم.
این سومین سفر من به #عراق است. بار اول در زمان جنگ تحمیلی بود که وارد فاو (جنوبیترین شهر عراق) شدیم و اینبار از شمال عراق وارد شدیم و تا این لحظه (ساعت محلی ۱۱ صبح روز ۱۲ شهریور ۱۴۰۲) بیش از ۲۰ ساعت از شمال تا مرکز این کشور، ماشینپیمائی داشتیم.
یکی از نکاتی که در این سفر، توجه مرا به خود جلب کرد:
از لحاظی میتوان عراق را #مملکت_الرایات (کشور پرچمها) نامید! کمتر زیستمحیطی را میتوان دید که پرچم/پرچمهائی در آنجا نصب نشده باشد!
در سلیمانیه هر جا که پرچم عراق، برافراشته بود، پرچم دولت #نیمه_مختار کردها هم در کنار آن نصب بود. همچنانکه در حد فاصل سلیمانیه تا بغداد هم پرچم ترکهای عراق در کنار #پرچم ملی، خودنمایی میکرد.
هرچه از شمال عراق به سوی جنوب آن آمدیم، هوا گرمتر و نظافت شهری کمتر بود ولیکن ازدحام مردم برای شتاب بسوی کربلا نیز گرمتر و اشتیاقها بیشتر و موکبها بیشتر و پذیرائیها متنوعتر دیده میشود.
سختگیریهای امنیتی برای واردین به حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) نسبت به سفر قبلی (قبل از کرونا) که دیده بودم، کمتر بود. با اینکه همین دیروز در کرکوک، بعلت آشوب محلی، حکومت نظامی برقرار شد.
باغویلاهای شمال بغداد توسعه عمرانی بیشتر و چشمگیرتری نسبت به جنوب این شهر (از مصادیق #بلاد_کبیره) داشت.
وزش تندبادهای داغ قبل و بعد بغداد مرا یاد کل فصل گرمای سال ۱۳۶۱ انداخت که در خطوط مقدم #جبهه_میمک، تن نحیف رزمندگان را تفتیده میکرد و تندبادهای بسیار سردی که فصل سرمای آنسال در خطوط مقدم #جبهه_سومار ما را درهم میفشرد و کِزکِز میکردیم.
#برودت و #حرارت جاری در جو متفاوت عراق، سبک کار و زندگی فردی و مدنی مردمان شمال و جنوب آنرا بصورت چشمگیری کاملاً تحتالشعاع خود قرار داده است و آنها را به خانهنشینی بیشتر سوق داده است.
این گرایش عمومی به سایهنشینی، موجب دو پدیده قابل توجه گردیده است:
۱) شهرداری (بلدیه) شهرها رشدی پیدا نکرده است، زیرا مطالبهای فراگیر بوجود نیامده است (اگرچه تنها علت قضیه، این نیست) فلذا شاهد نابسامانی در #نظافت_شهری هستیم. مفتضحترین وضعیت نظافتی را دیروز در کوچهپسکوچههای شهر بابل دیدم. نظافت و مبلمان شهری کوفه را بهتر از بابل دیدم. مجالی برای گشتن در محیطهای شهری نجف نداشتم اما در حوالی مرقد مطهر امام(ع) نشانههائی از وجود و فعالیت بلدیه، مشاهده میشد که گویا با بلدیه بغداد در رقابت است.
کربلا را هنوز ندیدهام و اگر مشاهدات سفر قبلی خود را معیار قضاوت قرار بدهم، وضعیت مشابهی با کوفه دارد.
عدم اهتمام جدی به نظافت عمومی، تا حدودی دامنگیر موکبهای عراقی هم شده است و این مسئله، نیازمند فرهنگسازی مجدانه و طویلی است.
البته مدنیت سلیمانیه را، در تراز شهرهای ترکیه دیدم (منظورم شهرهای استانبول و آنکارا است که در سال ۱۳۶۸ دیده بودم. البته آنکارا تمیزتر و شیکتر از استانبول).
برتری تنظیفی شهرهای کوهستانی بر شهرهای بیابانی، شاید بعلت نزولات جوی هم باشد که در اولی #کثافات را میشوید و میبرد و در دومی، موجب #تشویش بیشتر میگردد.
۲) خانهنشینی (عزلتگرائی تحمیلی) عمومی، موجب افسردگی پنهانی این ملت گشته است ولیکن #فضای_مجازی بنظر میرسد که باعث تحول مؤثری باشد و بسی مورد استقبال تفریحی عراقیها بویژه #نسل_جوان آن قرار گرفته و بجرأت میتوان گفت که عراقیها معتادتر از ایرانیها شدهاند و این وضعیت، هم تهدید است و هم فرصت!
ایرانیان لازمست که #فجازی عراق را (با توجه به تنوع نژادی، دینی و گویشی این ملت!) مورد حساسیت جدی خود قرار بدهند.
شاید واجب باشد که موکبداران ایرانی، حداقل نیمی از انرژی و خدمت خود را به اقامه موکبهای مجازی (در سطح قرارگاههای تخصصی) تخصیص بدهند که از #اوجب_واجبات است. از امروز که فردا خیلی دیر است!
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
💠اطلاعرسانی حم
eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏هماندیشی حم
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
#رستاخیز_حسینی؛ معیّتی تبرعی یا تبرجی؟!
سیاسیترین عبارت زیارتنامه #اربعین، آخرین عبارت آنست. تو گوئی که تمامی عبارات زیارتنامه مقدمهچینی برای طرح همین عبارت خطیر است؛ «فَمَعَکُم مَعَکُم لا مَعَ عَدُوِّکُم»؛ پس من با شما هستم، با شما هستم و با دشمنان شما نیستم.
حرف «ف» (فَمعکم) در مفهوم «پس» و «بنابراین» خود گویای آنست که آنچه در زیارتنامه بدان پرداخته شد، جنبه مقدماتی داشت و حال میخواهد نتیجهگیری نماید و #معیت را برجسته سازد. مضافاً که این معیت را مکرر میکند!
فمـعـکم
مـعـکم
لا مـع عدوکم
توضیح چنین معیت مؤکدی، نیازمند این تصویرسازی است که؛
یکدست خود را بعنوان #بیعت به طرف مخاطب خود پیش میبرد و میگوید «فمعکم» ولیکن همزمان این مسئله را هم تداعی میکند که دست دیگر شما در بیعت کیست؟! (و ایبسا که دست دیگرت در بیعت و معیت دست دشمنان است!)
فلذا #اخلاص مطلب، ایجاب میکند که دست دیگرش را هم نشان دهد و بیعت و معیت خود را دو دستی دو قبضه کند فلذا میافزاید «معکم و لا مع عدوکم»!
وگرنه معیت و بیعت، کامل و قابل اعتماد نخواهد بود. بطور مثال؛ کسانی که یک دستشان در جمهوری اسلامی ایران است و دست دیگرشان در قالب سیتیزن بودن و حتی گرینکارت داشتن، در دست دشمنان ملت ایران است، قاعدتاً بیعت و معیت ناقصی دارند و قابل اعتماد نیستند.
اهلالبیت(ع) بویژه سیدالشهدآء(ع)، طالب «بیعت و معیت کامل» و تمامعیار و همهجانبه هستند.
مسئله بعدی اینست که این #معیت_اربعینی آیا تبرعی است یا تبرجی؟
#تبرّج و #تبرّع در #مشایه_اربعین
👌(تبرع در مفهوم کسب ثواب خصوصی
و تبرج در مفهوم جلوهگری صواب عمومی)
#پیمایش_عظیم و بینظیر #اربعین_حسینی؛ (حرکت خودجوش مردمی از اقصی نقاط جهان بسوی #کربلای_معلی که به رستاخیزی سراسری میماند) سکهای است دارای دو رویه؛ #تبرعی و #تبرجی.
یعنی عدهای تبرعاً آنرا میپیمایند و عدهای آنرا علاوه بر تبرعاً، تبرجاً هم انجام میدهند و بعید نیست که عدهای هم صرفاً از روی تبرج بدان روی آورده باشند!
راهپیمائی اربعین قبل از انقلاب، عمدتاً از نوع تبرعی بود ولیکن بعد از انقلاب، نوع تبرجی آن هم جلوهگر گردید.
آنها که قصد تبرعی دارند، برایشان چندان تفاوتی ندارد که از کدامین جهت #بسوی_کربلا روانه بشوند؟ و حتی ملزم نیستند که آنرا حتماً در ایام بلافصل با #یوم_الاربعین به منصه ظهور برسانند. زیرا در این امر صواب، آنها عمدتاً بدنبال کسب و ذخیره ثواب اخروی آن برای خود هستند و بس.
ولیکن گروه دوم، به دو مطلب مذکور، تقیُّد دارند. یعنی علاوه بر جنبه تبرعی (کسب ثواب) این مشایه کثیرالثواب، مقید هستند که آنرا قرین ملاحظات تبرجی (نمایشگری و تبلیغاتی) هم بنمایند.
فلذا فقط از جهت #طریق_یاحسین (جاده اصلی از نجف تا کربلا و مماس با عمودهای دارای نمره مسلسل که هر کدام حکم یک میعادگاه عاشقان را دارد) وارد این #پیمایش_چشمگیر میگردند، آنهم حتیالامکان در روزهای نزدیک به اربعین، بگونهای که روز رسیدنشان به آخرین عمود در #کربلا مصادف با سالیاد اربعین حسینی باشد.
این گروه حتی به #طریق_العلمآء قدیمی هم اعتنائی ندارند.
بدیهیست که میزان (کمّ و کیف) ثواب این عده، آنچنان بر میزان ثواب گروه اول، مزیت دارد که شاید اساساً قابل مقایسه نباشد.
در مقام مقایسه شاید و بلکه بجرأت میتوان گفت؛ ثواب #پیمایش_تبرعی، باندازه ۱٪ #پیمایش_تبرجی آن هم نیست. یا بعبارتی دیگر؛ ثواب پیمایش فاصله ۵۰ متری دو عمود، معادل ثواب کل پیمایش تبرعی است از هر طریق!
فضیلت «پیمایش تبرجی+تبرعی» بر «پیمایش تبرعی» همچون فضیلت ثواب #نماز_جمعه امّالقرای اسلام بر #نماز_فردیٰ در یک روستای خلوت و دور افتاده است!
تمایز راهپیمائی تبرجی+تبرعی بر راهپیمائی فقط تبرعی، همچون تمایز انجام «احکام #فقه_أکبر» بر انجام «احکام #فقه_اصغر» است.
دلیل چنین تمایزی به لحاظ پدیده آخرالزمانی بودن جنس پیمایش تبرجی+تبرعی بر پیمایش صرفاً تبرعی است که بمفهوم پیوند آن با #قیام_امام زمان(عج) است.
زیرا که این «رستاخیز جهانی» از مصادیق بارز «ذُخراً و شرفاً و کرامتاً و مزیداً» برای آلالله است
و اما برتری صواب شرکت در حضور تبرجی بر ثواب پویش تبرعی؛ بنده قدری تردید دارم و احتیاطاً برای هر دو ارزش یکسانی، قائل هستم و الله اعلم و السلام
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
اربعین ۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی
چلچراغ معارف و احکام حم 👇
eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
💠کانال اطلاعرسانی حم
(دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛
گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
✅ بفرست برای دیگران 🌹🙏
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
شاکله شخصیتی انسانها
(بخش ۰۱):
مقدمه؛
سالها (بویژه در اغتشاشات ۱۴۰۱ که دو بار در قالب عمامهپرانی و عمامهربائی به عمامه بنده سوءقصد شد!) در صدد تحریر این مقاله بودم و هر بار به عللی به تعویق میافتاد. در سفر گروهی اخیرمان به مراسم #اربعین_حسینی در کربلای معلی هم ذهنم عجولانه درگیر ابعاد این مبحث بود که از کجا و چگونه آنرا آغاز، تبویب، تنظیم و (بر کدام نکات) تأکید کنم؟ عجولانه بعلت مضاعف بودن ضرورت نگاشت آن در آستانه سالگرد اغتشاشاتِ #اذناب_اجانب که ناگهان یکی از همسفران در توهم وحشتناکی فرو رفت! او برخی از همراهان را گرگ پنداشت و خود را چوپانی که باید گلّه را نجات بخشد! #توهم بسیار زشت و اقدام نامعقول وی موجب چند دستگی یاران گردید و برای بنده که معمولاً موی سفید را هم از ماست بیرون میکشم، مایه تعجب و معمائی که باید به راز آن پی ببرم.
هرچه بیشتر فکر و ریشهیابی کردم، عمدتاً رم کردن آن دوستمان را هم اتفاقاً دارای ریشه در مسائلی یافتم که در صدد تحریر و تبیین آن بودم!
⁉️ چرا عدهای از انسانها ناگهان رم میکنند؟!
روانشناسی اغتشاشگرها
❓چه کسانی مستعد پیوستن به اغتشاشات هستند؟
پیشتازی تکاحتمالیهای بدبین
❓علت تفرقه مسلمانان به چهار فرقه (تابعین، ناکثین، قاسطین و مارقین) چیست؟
❓چرا تابعین در #فضای_سیاسی، سه فرقه میگردند (لاحقین، زاهقین و مارقین)؟!
❓گفتار و رفتار دیگران را چگونه تحلیل کنیم که قرین حقیقت باشد؟ تا گرفتار #سوء_ظن گناهآلود نشویم؟
در این سلسله مقالات، سعی میکنیم از زاویه نوینی، این مسائل را مورد توجه و بررسی قرار بدهیم. بدیهیست که هر انسانی بر مبنای #شاکله_شخصیتی خود رفتار میکند.
این مسئله، در قرآن مجید هم موضوعیت دارد و یک مقوله دینیست:
«قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَىٰ شَاكِلَتِهِ فَرَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَىٰ سَبِيلًا» (قرآن/سوره اسراء/آیه۸۴)
بگو: هر كس بر ساختار و خُلق و خوى خويش عمل مىكند، پس پروردگارتان داناتر است به كسى كه به هدايت نزديكتر است.
از این آیه شریفه، این مفهوم خطیر، قابل برداشت است که؛ گمراهی و ضلالت انسانها را در عملکرد متأثر از #شاکله_غلط آنها باید جستجو کرد.
برخی از مفسرین در ذیل آیه مذکور نوشتهاند:
«امام صادق عليهالسلام در بحث از نيّت و اينكه نيّت از عمل بهتر [مهمتر] است، اين آيه را تلاوت فرمود؛ «يَعْمَلُ عَلى شاكِلَتِهِ» (از كوزه همان برون تراود كه در اوست)
«شاكله»، به معناى ساختار و بافت روحى انسان است كه در اثر وراثت و تربيت و فرهنگ اجتماعى براى انسان پيدا مىشود. بعضى «شاكله» را به معناى فطرت گرفتهاند، در حالى كه فطرتها يكدست و ثابت است و آنچه در انسانها متفاوت است، انگيزهها، خلق و خوى، عادات و بافت فكرى و خانوادگى افراد است و عمل هر كس هم در گرو آنهاست.
رفتار انسان برگرفته از شخصيّت فكرى و روحى و اخلاقى اوست.
چون رفتارها ريشه در حالات و عادات دارد، بايد از انگيزهها و خوگرفتنهاى نابجا پرهيز كرد تا اعمال نابجا به صورت ملكه در نيايد.»
(تفسیر نور/محسن قرائتی)
ولیکن این شاکلهها و عوامل تشکیلدهنده آنها را باید به دقت مورد شناسایی قرار داد:
انسانها در مواجهه با #علت_یابی هر پدیده پیرامونی خود از جمله #رفتار_شناسی و نیز #گفتار_شناسی دیگران، بطور کلی دو گروه هستند؛
۱) #تک_احتمالیها
۲) #چند_احتمالیها
❓شما از کدام گروه هستید؟ (تکاحتمالی یا چنداحتمالی؟)
و هر دو گروه از لحاظ نحوه نگرش و ارزیابی پدیدههای پیرامونی خود، بطور کلی به سه دسته؛ #بدبین، #خوشبین و #واقعبین قابل تقسیم هستند.
❓شما از کدام دسته هستید؟ (خوشبین یا بدبین؟)
در ضریب ماتریسی این شعب خمسه، خطرناکترین انسانها؛ «بدبینهای تکاحتمالی» هستند. اینها چنانچه به #علت وقوع پدیدهها و رفتارهای دیگران، بیاندیشند، با اولین احتمالی که به ذهن محدودنگرشان میرسد برانگیخته شده و اگر از خوشبینها باشند، معمولاً فریب میخورند و اگر از بدبینها باشند ایضاً بلافاصله دست به اقدام میشوند. این عده معمولاً علاوه بر خودشان برای دیگران هم دردسرساز میشوند.
ذهن معمولاً علیل اینها قادر نیست به احتمال دوم یا بیشتر بیاندیشد یا اینکه تکاحتمال خود را بدون #اقدام_عاجل بحال خود رها نماید. زیرا از #باز_اندیشی هم ناتوان است. اولین گمانهزنی اینها آخرین گمانه آنهاست!
فلذا اگر احتمال اولشان (تنها احتمالی که به ذهنشان خطور میکند و آنرا ۱۰۰٪ قطعی میپندارند و سراغ هیچ احتمال دیگری هم نمیروند!) غلط باشد و با بدبینی آنها عجین گردد، هیچ دستکمی از #شیطان_شرور نخواهند داشت، العیاذ بالله
کلمه «أهدی» در ...
...ادامه دارد👇
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2514
✍سیدمحمدحسینی(منتظر)
شهریور ۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی» (یک از هزاران)
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
شاکله شخصیتی انسانها
(بخش ۰۲):
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2512
بخش قبلی☝️
کلمه «أهدی» در آیه مذکور، بمعنای «هدایتیافتهتر» گویای آنست که #هدایت یک مطلب نسبی است و مطلقبردار نیست. فلذا با درجات متعددی از هدایت قابل درصدبندی مواجهیم. یعنی کسانی هدایتیافته هستند و کسانی هم هدایتیافتهتر!
ولیکن تکاحتمالیها قادر به درک این #نسبیت نیستند و طبق عادت مألوف و معمول خود، همهچیز را سیاه یا سفید میبینند و هیچ اعتقادی به هیچ رنگ دیگری ندارند!
انسانها را یا هدایتیافته میپندارند یا گمراه و ضلیل! حد وسطی برای کسی قائل نیستند فلذا با دیگران یا #دوستی_مطلق میورزند یا #دشمنی_مطلق که قاعدتاً هر دو بیراهه است.
اینگونه انسانها معمولاً مستبدینی هستند که «تنها برداشت» خود را مطلقا «درستترین برداشت» تلقی میکنند و نسبت به دیگران به #دیکتاتوری میپردازند و اگر در صحنههای #اغتشاشات وارد شوند تبدیل میشوند به کرگدنهای ویرانگر یا کوروکودیلهای غارتگر!
«تکاحتمالیهای بدبین» بعنوان خطرناکترین انسانهای جامعه، معمولا به هیچ صراطی مستقیم نمیشوند و نصیحتناپذیرند و با مفهومی بنام #منطق کاملاً بیگانه هستند و لذا بحث و مذاکره با آنها معمولاً بیثمر و بلکه بدنتیجه است!
این مریضالقلبها معمولاً زمانی متوجه خبط و خطای خود شده و نادم میشوند که مرتکب جنایت یا خیانت شده و دیگر کار از کار گذشته است.
اکثر فریبخوردهها که براحتی اسیر نیرنگ شیادها میشوند، از همین «انسانهای تکاحتمالی» هستند ولیکن از نوع #خوشبین آنها.
البته خوشبینی و بدبینی، فرع بر تکاحتمالی آنهاست. یعنی نوع تکاحتمالی میتواند تعیینکننده باشد و کسی را بسمت بدبینی یا خوشبینی سوق دهد. به همین علت، انسانهای تکاحتمالی گاهی #بدبین هستند و گاهی خوشبین و لذا چندان ثباتی در #قلب خود ندارند.
اینها را بعلت #جزم_اندیشی (dogmatism) میتوان #جزم_باور و #مطلق_گرا هم نامید.
و از آنجا که «تنهااحتمال» متبادر به ذهنشان معمولاً #خلاف_واقع میباشد، آنها را #متوهم هم میتوان نامید. #اقدام_عاجل بر اساس توهم و آمادگی برای #توحش_حداکثری، بدترین مصیبت دامنگیر اینهاست.
قرآن کریم، آنها را «فی قلوبهم مرض» معرفی میکند. یعنی #بیمار_دل یا #دل_مریض که از مصادیق ملعونین هستند. #ملعونین (که فقط در سوره احزاب بدانها اشاره شده است) شامل سه قسم از انسانهاست (#منافقون، #مرجفون و #مریض_القلوب) که لیاقت و قابلیت #همزیستی در #جامعه_اسلامی را ندارند و بر #حکومت_اسلامی فرض است که آنها را شناسایی، بازداشت و محاکمه نماید و محکومیت آنها #حبس یا #تبعید و یا #اعدام است.
خطرناک بودن اینها بعلت اقدام عاجل #خطر_آفرین آنهاست که البته کاملاً قابل انتظار است زیرا هیچ مجالی به خود نمیدهند که قبل از #اقدام_عجول و #شتاب_آمیز خود به احتمالات دیگر حتی لحظهای فکر بکنند و بعضاً اینها را #عمل_گرا هم مینامند!!
اینها همانهایی هستند که تنها به قاضی رفته و راضی برمیگردند!
#درنگ و #تأمل برای اینها کاملاً بیمعنیست.
وجود چنین انسانهایی در #مناصب_سیاسی (حکومتی و قدرتی)، برای جامعه بسی مضرّ و وحشتناک است. آیا هستههای گزینش ادارات، فرمول و فرمتهایی برای شناسایی چنین افرادی دارند تا از ورود یا ارتقاء آنها در مراتب اداری و تشکیلاتی، پیشگیری کنند؟
#انتخابات_مجلس در پیش است و #ملت، چگونه باید تشخیص بدهند که به «کاندیدهای تکاحتمالی» رأی ندهند؟
البته بعید نیست که تکاحتمال اینها گاهی قرین واقعیت باشد که در اینصورت آنها باصطلاح به خال زده و برنده میدان و معرکه میشوند. ولیکن این #موفقیت_شانسی، به ریسک و خطر نهفته در روش و منش رفتاری مرسوم و معمول اینها نمیارزد.
در مقابل «افراد تکاحتمالی»، افرادی هستند که آنها را باید «چند احتمالی» (از دو احتمال لغایت احتمالات حتی نیمدرصدی متعدد!) نامید. تعداد #احتمالات این عده از انسانها در علتیابی گفتارها و رفتارهای دیگران و پدیدههای پیرامونی، معمولاً تابع میزان بدبینی و خوشبینی آنهاست. هرچه خوشبینتر باشند تعداد احتمالات ذهنیشان، کمتر میشود و هرچه بدبینتر باشند بر تعداد احتمالات آنها افزوده میگردد.
بر خلاف گروه تکاحتمالی که اهل اقدام عاجل هستند، اینها معمولاً گرفتار #تسویف، #تعویق، #احتیاط نامعقول، ایستائی بیوجه و #ترک_فعل میشوند و فرصتهای لازمه را بر باد میدهند و بسیاری از #امور_مهمه، معطل میماند.
اینها آنچنان اسیر احتمالات مختلف و گمانهزنیهای گوناگون و بلکه #احتمال_تراشی میشوند که تحقیق و توزین آنها جهت رسیدن به #تصمیم_نهایی، مجال هر اقدام فوری و لازم را از آنها سلب میکند.
... ادامه دارد👇
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2517
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
شهریور ۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مظهر اسلام دو چیز است:قرآن،۱۴ معصوم.اگر این دو خطا کردند از اسلام بیرون برو.
🔰عضو شوید👇👇👇👇👇
🌹 @saberin31333
🌷🌺🌸❤️🌸🌺🌷
☝️از پیامهای دریافتی☝️
نقدونظر #حم
علمای ربانی
البته از شوخی گذشته، آخوندها بطور کلی سه دستهاند؛
#دکتر_شریعتی گفت؛ پاکند و پوکند و پلید!
آری! دو دسته ( #عالمان_متهتک و #جاهلان_متنسک) همانهایی هستند که #پیامبر_اعظم(ص) فرمودند؛ کمر مرا شکستند!
این دو عده در واقع، کمر #اسلام را شکستند ولیکن دسته سوم #علماء_ربانی هستند که «مبلغین رسالات الله» و «فقهای آلالله» هستند و #امت_اسلام مکلف به تبعیت و تقلید از آنان هستند و اگر امروز حرفی برای گفتن از اسلام ( #قرآن و #عترت) در دنیا هست، به برکت #اجتهاد و #جهاد آنان است که در رأس این جریان اصیل الهی، همانا #ولی_فقیه است. حفظهم الله
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
شاکله شخصیتی انسانها
(بخش ۰۳):
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2514
بخش قبلی☝️
در #عرصه_دینی و #نظام_ولائی؛ تکاحتمالیها گرایش به مروق داشته و #مارقین را تشکیل میدهند و چنداحتمالیها گرایش به زهوق داشته و #زاهقین را تشکیل میدهند. این گرایشات در بین بدبینهای هر دو طیف مذکور، شدیدتر است و با #لاحقین فاصله بیشتری دارند.
در هر دو طیف تکاحتمالی و چنداحتمالی (بویژه مستعدین بدبینی) #سوء_ظن و اوهام گناهآلود موج میزند. فلذا #قرآن_مجید (که مفهوم #احتمالات_ذهنی را #ظن مینامد)، تذکر و هشدار میدهد که:
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجتَنِبوا كَثيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعضَ الظَّنِّ إِثمٌ ۖ وَ لا تَجَسَّسوا وَ ... وَ اتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوّابٌ رَحيمٌ» (سوره الحجرات/آیه ۱۲)
ای کسانی که ایمان آوردهاید! از بسیاری از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمانها #گناه است؛ و هرگز (در #نیّت_خوانی کار دیگران) تجسّس نکنید؛ و... و تقوای الهی پیشه کنید که خداوند توبهپذیر و مهربان است!
قاعدتاً این هشدار شامل احتمالات هر دو طیف یکاحتمالی و چنداحتمالی میباشد.
یکی از عرصههای ظریف و خطیر #امر_بمعروف و #نهی_عن_المنکر، علاج همین سوءظن آثمین هر دو طیف #افراط و #تفریط و #خلاف_معیت و ضد #نهضت_لبیک گوئی ماجراست.
(آثمین یعنی گنهکارانی که مرتکب #إثم میشوند که قرآن بعضی _ در مفهوم بسیاری _ از «احتمالات جدی گرفته شده» را بدان توصیف میکند)
طرداً للباب، اشاره کنم که «امربمعروف و نهی از منکر» فریضتینی متعلق به #راشدین و لاحقین است نه #راکدین (زاهقین) و #منحطین (مارقین) که هیچکدام لیاقت آنرا ندارند. یعنی #نصیحت مارقین و تکاحتمالیها بر عهده زاهقین و چنداحتمالیهای راکد نیست همچنانکه خیرخواهی برای زاهقین و راکدین، خارج از عهده مارقین و منحطین است. زیرا امر و نهی این دو طیف بجای افزودن و ارتقاء #هدایت صرفاً بر #ضلالت (رکود و انحطاط) آنها میافزاید و تشدید میکند.
فلذا فریضه امرونهی از جانب چنداحتمالیهای واقعبین که راشدین و لاحقین هستند، معتبر، موجه و صحیح است وگرنه دخالت تکاحتمالیها و چنداحتمالیهای بدبین، خرابکاریهای بیشتری به بار میآورد.
جهت استکمال مطلب، استماع این سخنرانی (حجةالاسلام؛ دکتر ناصررفیعی در بیان فرازی از زیارت #جامعه_کبیره و #صلوات_شعبانیه)، خالی از لطف نیست👇
http://player.iranseda.ir/islam-player/?g=262028&w=45&VALID=TRUE
تکاحتمالیهای #مارق و نیز چنداحتمالیهای #زاهق، از مصادیق بارز مریضالقلوب هستند. #قلوب (نهاد باطنی و شخصیت) اینها چنان بیمار و خطرناک است که قرآن، آنها را همردیف #منافقین و #مرجفین در #زمره_ملعونین، تعریف میکند و اینکه باید از #جامعه و #همزیستی با دیگران، #فاصله بگیرند. این #فاصله_گذاری در سطح #حبس، #تبعید و #اعدام، قابل اقدام است!
#قلب در مفهوم #شخصیت:
❓#شاکله_شخصیتی در حوزه دینی از چه عنوان و جایگاهی برخوردار است؟ نویسندهای در مقالهای به نشانی؛
https://www.google.com/amp/s/article.tebyan.net/Article/AmpShow/257519
چنین آورده است: «بررسی واژه قلب نشان میدهد که این کلمه در معنا و مفهوم، نزدیکترین واژه در #متون_اسلامی به اصطلاح شخصیت در #روان_شناسی است. واژه «قلب» و جمع آن «قلوب» بیش از ۱۲۰ بار در #قرآن بهکار رفته است.»
در اینجا عجالتاً پرداختن به قلب در مفهوم شخصیت، مطمح نظر نگارنده نیست و این مطلب را از آن جهت پیش کشیدم که #سیّال بودن شاکله شخصیتی را مورد اشاره قرار بدهم (و حال آنکه #ثبات_قلوب یک مطلوب ارزشمند الهی است).
یعنی شاکله شخصیتی انسانها معمولاً حالت ثابت و یکنواختی ندارد و بلکه همچون قلب مستمراً در انقلاب و دگرگونی است.
زیرا شاکله شخصیتی هر انسانی تحتالشعاع عواملی است که ارکان آنها عبارتند از؛
۱) عوامل وراثتی
۲) عوامل محیطی
۳) عوامل تقویمی
۴) عوامل ارادی
این عوامل، نفوذ یکسانی ندارند و در کمّ و کیف و نیز فرد به فرد، متغیر هستند و هر کدام درصدهای متغیری دارند.
میتوانیم فرض کنیم که ابتداءبساکن، سهم هر کدام از عوامل؛ «وراثتی، محیطی و تقویمی» حدود ۳۰٪ و بلکه بیشتر است و سهم عامل؛ «اراده»، حدود ۱۰٪ و بلکه کمتر! ولیکن بمرور زمان این درصدها تغییر میکنند تا آنجا که ایبسا سهم اراده و قوه اختیاریه در تشکیل شاکله شخصیتی انسان به بالای ۷۰٪ نائل میگردد و سهم هر کدام از عوامل سهگانه وراثت، محیط و تقویم به زیر ۱۰٪ اما هرگز نباید تصور کرد که سهم سهگانه جبری «وراثت، تقویم و محیط» کاملاً مضمحل میگردند که بسیار بعید و بلکه محال است.
...ادامه دارد👇
✍سیدمحمدحسینی(منتظر)
شهریور۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
شاکله شخصیتی انسانها
(بخش ۰۴):
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2517
بخش قبلی☝️
توضیحی در باب عنوان مقاله (شاکله+شخصیت)؛
شخص (به انگلیسی: Person) موجودیست، مثلاً انسان، که قابلیتها یا ویژگیهای خاصی دارد که تشخص او را تشکیل میدهد و تعریف دقیق آن، موضوع اختلاف بسیار است.
مترادف شخص: بابا، تن، فرد، کس، نفر، آدمی، انسان، بشر، ذات، وجه
متضاد شخص: شیء
برابر پارسی شخص: کس، تن، خود، وجود، پیکر
کلمات همخانواده شخص: مشخص، مشخصه، مشخصات، تشخص، اشخاص، شخوص، شاخص، شاخصه، تشخیص، شخیص، شخصی.
شخصی ارتباط نزدیکی با خصوصی دارد که این هم همخانوادههائی مثل؛ خصیصه، خصائص، خصوص، مخصوص، اختصاصی، مختص، مختصات دارد.
انواع شخص: حقیقی، حقوقی، زنده، مُرده، جاندار، بیجان، جنازه، جسد
دهخدا:
شخص.[ش َ] (ع اِ) کالبد مردم و جز آن و تن او. (منتهی الارب).
در لغت فقط بر جسم اطلاق گردد. (از اقرب الموارد).
جسم. هیکل. اندامهای آدمی بتمامه.
جهت اطلاعات بیشتر به این نشانی مراجعه کنید 👇
https://lamtakam.com/dictionaries/moen/19402/%D8%B4%D8%AE%D8%B5
#شخصیت در مقابل #شخص استفاده شده است. هر انسانی دارای ابعاد وجودی ظاهری و باطنی است. شخص، ظاهر است و شخصیت، باطن. هر قدری که شخص، وجود عیان و تابانی دارد، شخصیت، وجود نهان و پنهانی دارد.
هر انسانی همچون کوه یخ شناور در دریاست که فقط قطعه کوچکی از آن در سطح، مشهود است و قسمت اعظم آن در اعماق، براحتی در دسترس نیست مگر به غواصی چندجانبه.
بعبارتی دیگر؛ شخص، #شاکله_شهودی هر کس و شخصیت، #شاکله_غیبی اوست.
آنچه که ما از دیگران درک میکنیم، وجود ظاهری و شهودی آنهاست و حال آنکه وجود باطنی و غیبی آنها بسادگی قابل درک نیست.
ولیکن با دقت در #گفتار و #رفتار هر کسی «تا حدودی» میشود به #پندار او پی برد.
پی بردن به نهاد باطنی دیگران (که قرآن آنرا #قلب نامیده و در روایات شیعی به #نیّت تعبیر شده است و در روانشناسی از کلمه #شخصیت و در کلام از واژههای #خصلت و #خصائل استفاده میشود) شاید مهمترین مطلوب تاریخی انسانها در عرصه #همزیستی_اجتماعی آنها بوده است.
وقتی هم که قرآن میفرماید: «کُلٌ یعملُ علیٰ شاکلته»، قاعدتاً این #انگیزه (دینی؟) را هم دامن میزند که «شاکله» چیست؟ که پدیدآورنده #عمل است؟ و اینکه برای پیشبینی یا #تحلیل_صحیح اعمال دیگران چگونه میتوانیم شاکله آنها را دریابیم؟ تا گرفتار #سوء_ظن به دیگران نگردیم که بعضاً #إثم و گناه است.
بدیهی است که #عمل_صالح نتیجه #ایمان است و قرآن، مکرراً بدان اشاره میکند ولیکن مطلق «عمل» ایبسا ریشه در بیایمانی هم داشته باشد که دارد و لذا «اکثریت انسانها» را جهنمی میسازد! حال برای نجات انسانها و اصلاح عمل ایشان و حداقل «اصلاح امت جد حسین(ع)» (چنانکه حضرتش برای اشاره به یکی از مهمترین علل قیام و شهادت عاشورائی خود و خاندانش، عبارت «لطلب الاصلاح فی امة جدی» را بیان فرمود) آیا سزاوار نیست که ایمان و بیایمانیها را شناسایی کنیم؟
و حداقل برای آنان که تکلیف به کار فرهنگی (امربمعروف و نهی از منکر) و وظیفه تبلیغ و تبیین معارف و احکام اسلام دارند، ضروری است که در مواجهه با اشخاص، در راستای #مخاطب_شناسی خود به مسائل شخصیتی آنها نیز توجه نمایند.
بنابراین، ضرورت دارد که از شخص عبور کرده و حتیالامکان در شخصیت مخاطبین خود، غور نمائیم و این خوض و غوص نه تنها ممنوعه نیست بلکه ایبسا خطیر مطلوب و موجهی است.
شخص، جنبه مادی، کمّی و وجود خارجی انسان و قابل اشاره و اسمگذاری است اما شخصیت، جنبه معنوی، کیفی و وجود درونی او و قابل توصیف و ارزشگذاری است.
شخص از طریق #حواس_خمسه (بینائی، بویائی، چشائی، لامسه و شنوائی) قابل حس است ولیکن شخصیت در دسترس این حواس پنجگانه نیست و صرفاً آنرا باید احساس کرد و از آثار پی به مؤثر برد.
اینکه فرضا من ۹۰ کیلو وزن دارم و ۱۸۰ سانتیمتر قد و کچل نیستم و مو دارم ووو... را همه در همان نگاه اول خود در مییابند ولیکن با دیدن شخص من، آیا شخصیت مرا هم میتوانند دریابند؟ چنین مطلبی بسیار بعید است. اگرچه با آنالیز و تحلیل دقیق ساختار شخص (از قبیل؛ قد، وزن، رنگ، مقدار مو، ترکیب صورت، ترکیب خطوط دستها و انگشتها و در تعمیقی بیشتر روی گروه خونی، ابراز احساسات به رنگها، نحوه امضاء، دستخط و امثالهم) قاعدتاً بخش قابل توجهی از شخصیت شخص، قابل کشف و شناسائی است.
... ادامه دارد👇
✍سیدمحمدحسینی(منتظر)
شهریور ۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔 eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
مقالات تحریری حسینی منتظر
(مندرج در فضای مجازی)
👈 لیست یازدهم:
✍1⃣0⃣1⃣
سفرنامه اربعینی عراق (بخش اول)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2320
✍1⃣0⃣2⃣
سفرنامه اربعینی عراق (بخش دوم)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2329
✍1⃣0⃣3⃣
#رستاخیز_حسینی؛ معیت تبرعی یا تبرجی؟!
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2340
✍1⃣0⃣4⃣
نظامی پر مفسده بمثابه بتکدهای بنام کعبه!
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2396
✍1⃣0⃣5⃣
نقدونظر #حم (مفهوم گذر در نهضت و نظام)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2437
✍1⃣0⃣6⃣
شاکله شخصیتی انسانها (بخش ۰۱)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2512
✍1⃣0⃣7⃣
شاکله شخصیتی انسانها (بخش ۰۲)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2514
✍1⃣0⃣8⃣
نقدونظر #حم (علماء ربّانی)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2516
✍1⃣0⃣9⃣
شاکله شخصیتی انسانها (بخش ۰۳)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2517
✍1⃣1⃣0⃣
شاکله شخصیتی انسانها (بخش ۰۴)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2608
👌 این سلسله مقالات (نتیجه مطالعات و تأملات بنده بوده و) به قلم و تایپ اینجانب تحریر شدهاند. اگر در نگارش آنها عبارتی از جایی عاریه گرفته باشم، حتماً به منبع آن در همان متن اشاره کردهام. در هر حال مسئولیت مفاد همه آنها را بر عهده میگیرم.
برخی از آنها زنجیرهای هستند که متعاقباً تکمیل خواهند شد. إنشآءالله
✍️ سیدمحمدحسینی(منتظر)
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2318
لیست قبلی ☝️
لیست بعدی 👇
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔 eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
☫﷽☫
#تحریر_حم
بدزدائی پیاده در رکاب!
«پیاده در رکاب بزرگان تاختن» راه و رسمی مخالف آموزههای اسلامی است. همچنانکه امیرالمؤمنین علی علیهالسلام #بدون_تعارف با آن مقابله فرمود.
https://eitaa.com/chelcheraaqHM/2651
زیرا با «کرامت انسانی پیادهها» و «تکبرپروری سوارهها» تعارض واقعی دارد.
و اینک شاهد پیاده در قفای رونالدو (یکی از فوتبالیستهای حرفهای اروپا) تاختن جماعتی از ایرانیها در تهران هستیم که #عیب قابل توجهی است.
#دشمنان از آنجهت عیب شمردند و برآشفتند که این هواداران چرا بجای #بردگی_شیادها و ابراز #خشونت به این خودسری نرم پرداختند؟!
دوستان هم برای کمرنگسازی این عیب، دست بدامن توجیهاتی شدند پیدا و پنهان!
و حال آنکه؛ #جهان_شمولی آن، هیچگونه وجاهتی ندارد که بخواهد بلااشکال بودن آنرا توجیه نماید.
و اما در #تحلیل_میدانی قضیه نباید از نظر دور داشت که؛ دوست و دشمن، منتظر تحرکات «گلهای کرگدن ویرانگر و کوروکودیل غارتگر» و در تعبیر حضرت امیر(ع)؛ #همج_رعاع بودند که ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ برخی محلات شهری را به اغتشاش و آشوب بکشانند که بعلل معقولی رخ نداد و ظاهراً حیرتانگیز بود!
دو روز بعد که #رونالدو وارد تهران شد، مسیر و مقصد وی شاهد تحرکات گلهای مثلاً هوادار بود که ایضاً مایه حیرت دوست و دشمن!
در این میان، هواداری رونالدو از #فلسطین و مخالفت او با #اسرائیل (بعنوان یک موضع ارزشمند سیاسی) بهانهای شد برای توجیه تحویلگرفتن او توسط #عوامل_حکومتی و نیز توجیه بلاوجه تبرجات هوادارانی که هر کدام به شکلی در صدد عقدهگشایی بودند.
در این میان معرکهای پدید آمد تا یک ارزش اسلامی (پرهیز از پیادهتاختن در قفای بزرگان همراه با هلهلههای هیستریک!) نادیده گرفته و قربانی شود.
حال که جوانان در آنجا به اغتشاش نپرداختنند و عقدهگشایی نکردند بجای آن هیچ اشکالی ندارد که در اینجا عقدهگشایی نمایند!
صد البته این بد بر آن بدتر، #رجحان دارد ولیکن لازمست همه بدانند که این #مسئله_مُرَجَّح، خوب و بیعیب نیست و نباید از آن #بد_زدایی کرد تا مبادا سنت موجهی گردد.
بنابراین #حرکت_ننگین پیاده در قفای یکی از بزرگان فوتبال تاختن و هلهلههای ذیربط با سه علت، توجیه شد:
۱) این مسئله (ابراز احساسات همهجانبه هواداران) جهانشمول است و #قابل_علاج نیست!
کریستیانو رونالدو دوس سانتوس آویرو بازیکن فوتبال اهل پرتغال هم که برای تیم ملی پرتغال و باشگاه النصر عربستان به عنوان کاپیتان و در پست مهاجم بازی میکند، از این قاعده مستثنی نیست. او بخاطر حرفهای بودن در کار خود قابل ستایش است ولو اینکه از عربستان آمده تا به ایران گل بزند و ایرانیان را شکست بدهد! مطلب هواداری یک مسئله غیرسیاسی است!
۲) رونالدو در قضیه بسیار تلخ و در #بحران_آفرینی #رژیم_صهیونیستی در #فلسطین_اشغالی با #جبهه_مقاومت همسوئی داشته است و لایق تکریم و تشریف است و هواداران در صحنه هم حق دارند که به همین دلیل، از سروکول هم و نیز از تپههای اطراف هتل محل اقامت وی بالا بروند!
۳) بجای حضور موحش جوانان در محلات پراکنده شهری و مشارکت در انجام حرکات #قهر_آمیز #پیاده_نظام دشمنان، چه اشکالی دارد که آنها اینگونه به حرکات #مهر_آمیز بپردازند تا #انرژی_جوانی خود را بدینگونه تخلیه نمایند؟!
مضافاً که این اقدام خودجوش هواداران، تیری بر قلب دشمنان خشمگین از بیاعتنائی مطلق به تحریکات فراوان آنها بود و چونکه دشمنان اظهار شماتت کردند (بخاطر رو کمکنی آنها هم که شده!) باید بدان بهاء داد و آنرا بلااشکال تلقی کرد!
آیا براستی با این توجیهات (کاملاً واقعی و غیرقابل انکار) میتوان از زشتی و قُبح ذمیمهای مثل «تاختن در رکاب بزرگان» چیزی کاست؟ هیهات منّا الذلّة
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
هواپیمای آقای رییسی در بازگشت از آمریکا، حامل ۳۵۰۶ قطعه عتیقهی هخامنشی است که نود سال پیش رضاشاه به آمریکا فرستاده بود!
اما قصه از چه قرار است؟
در اولین سالهای پادشاهی رضاخان، باستانشناسان آمریکایی به مناطق باستانی ایران راه پیدا کرده و به کاوش در بِکرترین نقاط باستانی ایران پرداختند؛ تنها از تخت جمشید بیش از سی هزار عتیقهی باستانی کشف شد. تا جاییکه کاوشگران امریکایی در گزارشهای خود به دولت آمریکا نوشتند؛
«گروه ما در تخت جمشید به یکی از بزرگترین کشفیات تمام تاریخ دست یافته است.»
آمریکاییها پس از این کشف عظیم، زمزمهی انتقال آن به آمریکا را راه انداختند؛ دولت وقت ایران به شدت مخالفت کرد و کار به دعوای سیاسی کشید. نهایتا رضاشاه شخصا به مسأله ورود و با انتقال همهی عتیقهجات کشفی به آمریکا موافقت کرد.
وزیر فواید به سفیر آمریکا گفته بود؛
«به جز من و نخست وزیر، همهی وزرا با انتقال سی هزار لوح گلی به آمریکا مخالف بودند، ناچار مسئله به شخص شاه ارجاع شد. ایشان نیز وقتی شنیدند انتقال این آثار به آمریکا برای حل و فصل اختلافمان با آمریکا ضروری است، موافقت کردند»
حجم آثار عتیقهای که از تخت جمشید نصیب آمریکاییها شد به قدری بود که برای جابجاییاش به بندر بوشهر، به قول یکی از باستانشناسان آمریکایی به کاروانی از کامیونها نیاز بود.
✍عماد داوری دولتآبادی | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/623706320C1d9f760b11
☝️از پیامهای دریافتی☝️
نقدونظر #حم
الواح باستانی ما در ید دشمنان!
بالاخره معلوم نشد این الواح باستانی ایرانی (بیش از ۳۵۰۰ لوح) بمنظور مطالعات دانشگاهی آمریکائیها از ایران به امانت رفته بود یا با خیانت رضاشاه نوچه انگلیس، از زنجیره غارتگریهای اجانب و اذناب آنها بوده است؟!
در هر حال قرار بوده که ۳ ساله عودت داده شوند اما چرا به مدت ۹۰ سال در آبنمک دشمنان خوابید و حالا (در این زمان که لابد تنوری برای چسبانیدن آن داغ شده است!) تحویل ایران شد؟! آیا این قضیه مرموز نیست؟!
چند نکته قابل تأمل:
در زمان ریاست جمهوری مشانژاد هم رئیس موزه لندن، شخصا لوح منسوب به کوروش را به تهران آورد و در اینجا به مدت یک ماه به نمایش عمومی گذاشته شد و سپس برای یکسال تمدید شد!
دو نکته مهم و قابل توجه و تأمل آن قضیه این بود که مقام انگلیسی آورنده لوح قلابی مذکور در مراسم رونمائی از آن با حضور رئیس جمهور ایران گفت: لطفاً مراقب این لوح باشید که سند قوم یهود است!!!
چرا لوح کوروش ایران، سند قوم یهود باید باشد؟!
ضمناً انگلیس برای نمایش ۱۰ روزه آن لوح استوانهای مشهور به نخستین بیانیه حقوق بشر (بنفع یهود!)، در زمان مثلاً کشف (۱۳۴۸ که توسط یک مقام ارشد امنیتی mi6 انگلستان که حائز مقامی در وزارت خارجه انگلیس هم بود و البته با عنوان پوششی باستانشناس، ظاهراً از ویرانههای مدائن کشف کرده بود) ۶ میلیون دلار از شاه ایران گرفت! اما برای نمایش یکماهه و یکساله آن در زمان مشانژاد، حتی یک دلار هم نگرفت و کلاً صلواتی بود!
ضمناً صهیونیزم انگلیسی در پایان دهه ۴۰ برای لوح کوروش (=سند قوم یهود!) چنان پروپاگاندایی راه انداخت که ۱۰ تا ماکت هم عین آن ساختند و غیر از سازمان ملل برای موزههای مشهور جهانی آن زمان فرستادند اما دستگاههای اطلاعاتی آلمان به ساختگی و جعلی بودن اصل قضیه پی برده و ماکتی را که برای آلمان ارسال شده بود، درهم شکست و دور ریخت.
اساساً چرا دشمن خبیثی مثل انگلیس دنبال گره زدن وضع موجود ایران انقلابی به دوران باستان آنهم بدست دولت مثلاً انقلابی مشانژاد بود؟! و حال چرا دشمن ملعونی مثل آمریکا ایضاً در صدد پیوند وضع موجود ایران انقلابی به دوران باستان آنهم بدست دولت مثلاً انقلابی رئیسی برآمده است؟!
آیا رابطه و سنخیتی بین دولتهای مشانژاد و رئیسی وجود دارد؟!
آیا دولت رئیسی تداوم و استمرار دولت مشانژاد نیست؟!
چه کسانی نقشآفرین چنین قضایائی در دولتهائی مثل مشانژاد و رئیسی هستند؟!
آیا مثلثی که یک ضلع آن باستانگرائی قبل از اسلام و ضلع دوم آن دشمنانی مثل سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی انگلیس و آمریکا و در ورای آنها صهیونیزم جهانی و بالاخره ضلع سوم آن دولتهای مدعی اصولگرائی و انقلابیگری و ولائی (اما مشکوک به یکهتازی انجمن حجتیه انگلیسی در آنها!) میتواند برای ملت رشید ایران، مطلب قابل قبول و قابل هضمی باشد؟!
چگونه میتوانیم چنین دستاوردهای کاملاً مشکوکی را به فال نیک بگیریم؟!
فتأمل
دولت رئیسی فقط جناب رئیسی نیست.
دولت رئیسی بدون نخالههای سیاسی و... نیست.
دولت رئیسی، قابل نقادی است.
✍ سیدمحمدحسینی(منتظر)
مهر۱۴۰۲
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)
حیفه این پیامها را نبینی
(یک از هزاران؛ گلچینی از پیامهای متنوع)
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
طی پیامی برای ایشان نوشته بودم، در اراضی مورد هجوم حاجصفوت، من زمینی ندارم که شما بخواهید حقالسهم من از اراضی آقداش را برای مبارزه با او به گروگان بگیرید. تجاوز داوودی چه ربطی به من دارد که خودسرانه زمینهای مرا اجاره بدهید و اینهمه سال اجارهبهای آنها را بدون اجازه من صرف اهداف تأییدنشده خود بکنید؟!
و ایشان گستاخانه چنین جواب بیادبانهای☝️را حواله من کرد!
در پیامهای بعدی هم به ایشان و اطرافیانشان متذکر شدم که شما هیچ وکالتی از پدر مرحوم بنده ندارید و این کار شما، حرامخواری علنی حساب میشود و من هم حلال نمیکنم و در صورت لزوم از طرق قانونی احقاق حق خواهم کرد ولیکن از آنجا که اولویتم مبارزه با خائنین اوقاف و زنگولههای نانکلی در روستا بود، این قضیه را تاکنون مسکوت گذاشتم.
و حال نوبت شفافسازی آنست.
جمله «من شما را نمیشناسم عموی خودم آسیدمیربابا رو میشناسم» هیچ مفهومی بجز کاسه داغتر از آش شدن وی ندارد و البته بهانهای بیش نیست برای توجیه تداوم حرامخواری چند ساله اینها از زمینهای مرحومان آ.سیدمیربابا و آ.سیدموسی و حتی بقیه ورثه مرحوم آ.سیدعیسی!
و بنده وقتی برادر بزرگتر خودم را به نقادی میکشم، بدیهیست که از نقادی عموزادههایم باکی ندارم.
وقتی حق و حقوق من سالهای سال ضایع میشود، دیگر چه فرقی میکند که حرامخوار قضیه حاجصفوت داودی باشد یا خمسهایهای نجفآباد و یا عموزادههائی که از حرمتشکنیها هیچ ابائی ندارند؟!
تفصیل قضیه را لطفاً در پیام ۱۱۸ ببینید.
✍️ سیدمحمدحسینی(منتظر)
۷ مهر ۱۴۰۲
💠 کانالهای اطلاعرسانی #حم:
🆔 @SayyedAlaaddin
💠
🆔 @GonbadeFirozeh
💠
🆔 @chelcheraaqHM
بسمه تعالی
قابل توجه اهالی محترم امامزاده علاءالدین
علاءالدین در افق آینده؛
(قسمت ۱۱۸):
صفوت داودی و برادران یوسف! (۰۱)
در پیام شماره ۵۱ خود (۲۵ آذر ۱۴۰۱) در کانال «سیدعلاءالدین»👇
https://eitaa.com/SayyedAlaaddin/181
«زمینخوارهای ۱۱۸» را پنجمین مشکل اصلی اهالی امامزاده برشمرده بودم ولیکن در بند ۳/۶ آن توضیح داده بودم که: «حل مشکل زمینخوارهای پلاک۱۱۸ اگرچه مشکل همه اهالی نیست ولیکن شکست و پیروزی در مبارزه با آنها در پیشبرد حل مسائل پلاک۱۱۷ بیتأثیر نیست فلذا معتقدم آنرا نباید امری جداگانه فرض کرد و حتماً باید حل آنرا در ارتباط با شش سر دیگر این اژدها دنبال کرد. ظرائف نهفته در این قسمت، باعث شد حل این مسئله (علیرغم آنکه گرانترین زمین متعلق به بنده در این عرصه مورد هجوم واقع شده) در اولویت دوم بنده قرار بگیرد!»
حال که بحران دخالت نامشروع و غیرقانونی اوقاف بوئینزهرای قزوین (با شکست حقوقی مفتضحانه نانکلی در دادگاه تجدیدنظرخواهی آوج)، فروکش کرده است و از طرفی متوجه شدم که غیرسادات هم (و ایبسا بیشتر) در بوجود آمدن این مشکل نقش داشته و دارند، بد نیست اشاره بیشتری به معضل پنجم اهالی (یعنی چنگاندازی حاجصفوت داودی نقاشی به «آب+اراضی» اهالی امامزاده) بکنم و ایبسا لازمست آنرا در اولویت اول خود قرار بدهیم؛
اولین گزارش من در باره نامبرده در این پیام بود👇
https://eitaa.com/GonbadeFirozeh/517
که اشارهای به جلسه چارهاندیشی سادات در منزل آ.سدیداله داشت (قبل از آن جلسه بر این گمان بودم که زمینهای آقداش بنده مورد تجاوز همین داودی نقاشی قرار گرفته است اما از حرفهای داخل جلسه متوجه شدم که غاصبین زمینهای من دیگران هستند نه حاجصفوَت!) و دومین جلسه با همین موضوع ایضاً دیشب در منزل مشارالیه (سیدیداله پسرعموی بنده و از متجاوزین به زمینهای من!) برگزار شد ولیکن علیرغم اشتیاقی که به حضور در آن داشتم، وقتی قبل از حرکت، استخاره از قرآن گرفتم، خیلی بد آمد و لذا منصرف شدم! گویا ضرر شرکتم در آن، بیشتر از سود آن بود! و الله اعلم
(آیات ۱۷ و ۱۸ از سوره یوسف آمد که اشاره به «توطئه برادران یوسف برای محو او از صفحه روزگار» و پیراهن خونین دروغین او دارد که در صدد فریب پدر و بقیه بودند!)
قصد و اشتیاق اصلی من بخاطر این بود که خود را به عموزادههایم معرفی کنم! زیرا یکی از آنها هنگام مطالبه حقم، خیلی گستاخانه نوشت که؛ مرا نمیشناسد!!!
متن کامل پیام ایشان👇
https://eitaa.com/GonbadeFirozeh/687
بنده متقابلاً در ۲۰بهمن۱۴۰۱ به نوشتن این جواب کوتاه و ملایم بسنده کردم:
«چه حرفهای شگفتانگیزی!!
ظاهراً دچار سوءتفاهم هستید!
همین دو پیام مرا و خودت را به هر وکیل و قاضی که ارائه بدهی، مطمئناً حتی یک نفر، حق را در مانحن فیه به شما نخواهد داد.
لطفاً ضمن مشورت با اهل خرد، منطق خود را اصلاح کنید.»
حداقل ۲۰۰روز از آن هشدار و توصیه گذشت و بنظرم مهلت کمی نیست و لازمست این مسئله هم علنی شود. زیرا در آن مسئله هم تنیده و غیرقابل تفکیک است.
آخرین پیام مسلسل بنده در موضوع مسائل روستای امامزاده علاءالدین شماره ۱۱۷ در کانال گنبد فیروزه👇
https://eitaa.com/GonbadeFirozeh/555
در تاریخ ۷ تیر ۱۴۰۲ بود و اما پیام شماره ۱۱۸ بنده در امروز ۷ مهر ۱۴۰۲ (!)
(تصادفاً جالبه که بدانیم پیامهای کانالهای «سیدعلاءالدین+گنبدفیروزه» هم معطوف به دعواهائی است که املاک و اراضی سادات در پلاکهای فرعی ۱۱۷ و ۱۱۸ از اصلی ۱۰ قزوین را نشانه رفتهاند!) و اما بعد؛
در پیام 👇
https://eitaa.com/SayyedAlaaddin/364
اشاره کردم که؛ «... در ملک نقاش هم قطعاتی که به من رسیده در عرصههائی نیست که فئودال آن روستا به آنها تجاوز کرده است که فرضا من بهانهای برای مقابله با حاجصفوت داشته باشم!»
و با اشاره به نکاتی دیگر نتیجه گرفتم که؛ «بنابراین من اگر با اوقاف و نیز متجاوزین محلی وارد مبارزه نشوم و یا بشوم اما پیروز نشوم، چیزی از دست ندادهام و اگر پیروز هم بشوم، چیزی بدست نیاوردهام!
پس چرا باید وارد معرکه بشوم؟!»
قبل از دعوت مستقیم آ.سیدیداله به جلسه دیشب، آ.سیدرضا تماس گرفت و همان حرفهای همیشگی ولیکن ایشان استدلالی آورد که زبان مرا بست!
او گفت که این جلسه در باره «آب نقاش» است که «قلدر نقاش» همه آنرا برای خود مصادره کرده است. درسته که تجاوز صففت به زمینهای شخص شما نکشیده اما «سهمیه آب» شما را که تصرف کرده است. زمینهای آقداش شما بدون آب، چه ارزشی خواهد داشت؟!
کاملاً قانعکننده بود و متقاعد شدم که در جلسه مذکور شرکت بکنم اما نمیدانم چرا استخاره، اجازه نداد! لابد حکمتی داشته و شاید هم بهتر بود استخاره نمیکردم!
در هر حال، مایلم که در مبارزه با متجاوز پلاک ۱۱۸ سهمی داشته باشم إنشآءالله
...ادامه دارد.
✍️ سیدمحمدحسینی(منتظر)
۷ مهر ۱۴۰۲
💠 کانالهای اطلاعرسانی #حم:
🆔 @SayyedAlaaddin
💠
🆔 @GonbadeFirozeh
💠
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
#یاصاحب_الزمان_ادرکنی(۱)
💢 رسول اکرم(ص): از فتنه و آزمایش در آخرالزمان نگران نباشید٫ چرا که موجب نابودی منافقان خواهد شد...
📚 میزان الحکمه، حدیث 15748
💐 بهترین ها در آخرالزمان ...
➖➖➖➖➖➖➖➖
✳️ پيامبر اکرم ( ص) به امام علی (ع) فرمودند : یا علی ! وَ اعلَم أنَّ أعظَمَ النّاس یَقیناً قَومٌ یَکُونُونَ فی آخِرِ الزّمان لَم یَلحَقُوا النَّبِیَّ و حُجِبَ عَنهَمُ الحجَّةُ فَآمنوا بِسوادٍ فی بَیاضٍ ✳️ ای علی ! بدان که والاترین یقین را بین مردمان ، گروهی از مردم آخرالزمان دارند که پیامبرشان را درک نکرده اند و حجت خدا امام زمان از ایشان مخفی شده و با این حال به سیاهی نوشته ای بر سپیدی کاغذی ایمان می آورند و همین که سخنی از امام به ایشان می رسد ، بدان یقین پیدا می کنند...📚 بحارالانوار ج ۵۲ ص ۱۲۵*
💐میلاد موفورالسرور قطب عالم امکان ، حضرت بقیة الله الأعظم ، امام زمان(عج) و أرواحنا و أرواح العالمین لتراب مقدمه الفداء مبارک...
📜قسمتی از وصیتنامه شهید محمود
رادمهر پیرامون دوران پر آشوبِ فتنههای آخرالزمان ...
🖊 برادران و خواهران اگر می خواهید دنیا و آخرتتان تضمین شود و از مصائب آخر الزمان در امان باشید و دینتان حفظ بماند و عاقبت به خیر شوید، بصیرتتان را افزایش دهید، اطاعت از "ولایت مطلقه فقیه" را بر خود واجب بدانید.
🖋 اگر می خواهید در این دوران پر آشوب گمراه نشوید ، گوشتان به سخنان "ولایت مطلقه فقیه" و چشمتان به اعمال این بزرگوار و تمام وجودتان صرف عمل به خواسته ها و اوامر ایشان باشد. #کتاب_زندگی_به_سبک_شهدا #ناصرکاوه
🌹تشرف آیت الله مدنی محضر حضرت صاحب الزمان (عج)
💥مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی که از علمای تهران بودند، نقل کردند: شبی در نجف بعد از اتمام نماز جماعت پشت سر آیتالله شهید مدنی و خلوت شدن مسجد، ناگهان دیدم آقای مدنی شروع به گریستن کرد. چون به من اظهار لطف داشتند به خودم جرأت دادم و علت گریه ناگهانی ایشان را پرسیدم. ایشان 👈 فرمودند: بعد از نماز یکی گفت: امام زمان (عجل) را دیده است که به او فرمودهاند: "ببین این شیعیان بعد از نماز بلافاصله به سراغ کارهای خود رفتند و هیچ کدام برای فرج من دعا نکردند". من هم تا این را شنیدم متأثر شدم و گریستم. آیتالله مجتهدی فرمودند: بعدها متوجه شدم امام زمان (عج) این گلایه را به خود ایشان (شهید مدنی) گفته بودند...
#کتاب_شهداواهل_بیت
#ناصرکاوه
💢تـلنگـــــــــــــــــــــــــر
یاصاحب الزمان(عج) 👈 در نزدیکی کربلا روی تپه ها نشسته بودند و می گریستند و برای سلامتی و پیروزی امام شان دعا می کردند ، اما هیچ کدام شان به سمت سپاه امام نرفتند . چه فرقی می کند که درمقابل امام شمشیر زده باشی . یا دشمن امام را با سکوت یاری کرده باشی ‼️ ✅بیدار بشویم و به یاری امام زمان مان و ولی فقیه بشتابیم . . .
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
«کاداستر» چیست و به چه دردی میخورد؟
به زبان ساده کاداستر همان حدنگاری و یا نقشهبرداری ثبتی است، یعنی نقشهبرداریای که ارزش حقوقی داشته باشد و بتوان بر اساس مرزهای آن، سند مالکیت صادر کرد. کاداستر با استفاده از عکسبرداری هوایی، تهیه نقشه و جمعآوری اطلاعات مالکیتی و فنی از زمین، مساحت و حدود دقیق اراضی را مشخص و کمک میکند که زمینها سنددار و از قانونشکنی و دعاوی ملکی جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا، «اقتصادآنلاین» در ادامه نوشت: کاداستر دارای دو معنای لغوی و اصطلاحی است. از لحاظ لغوی کاداستر از ریشه یونانی واژه کاتاستکین به معنای راه، لیست و دفترچه گرفته شده است که البته بیارتباط با معنای اصطلاحی آن نیست. در اصطلاح، کاداستر به آن دسته از نقشهبرداریهای ثبتی اطلاق میشود که دارای ارزش حقوقی بوده، به گونهای که میتوانند سه امر ارزش، موقعیت و مالکیت اراضی را برای مراجع اداری و قضایی و نیز اشخاص خصوصی معین کنند.
بر اساس شواهد موجود، شارل هفتم و لویی چهاردهم و پانزدهم برای دستیابی به یک نظام مالیاتی منظم از املاک و اراضی تحت حکومتشان در فرانسه، نخستین کسانی بودند که به فکر طراحی نظام کاداستر در این کشور افتادند. باید توجه داشت نقشههای کاداستر فقط مختص استفاده حقوقی نیست بلکه کشورهای صنعتی در تمام امور از جمله عمرانی، سیاسی، اقتصادی و غیره از این نقشهها بهرهبرداری میکنند.
در کشور ما نیز ماده ۱۵۶ قانون ثبت اسناد و املاک کشور مصوب ۱۸ دی ۵۱ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را موظف به «تهیه نقشه املاک به صورت نقشه کاداستر» کرده است.
قوه قضاییه در راستای اجرای این ماده و با تصویب آییننامه حدود، وظایف و تشکیلات تهیه نقشه املاک به صورت کاداستر و مقررات اجرایی آن موضوع تبصره ۳ ماده ۱۵۶ قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۱۳۷۹ اقدام به مدیریت کاداستر و تاسیس اداره کل کاداستر کشور در سازمان ثبت اسناد و املاک کرده است.
در تبصره ۳ ماده ۱۵۶ قانون ثبت اسناد و املاک، نقشه کاداستر به این صورت تعریف شده است: «به مجموعه عملیات فنی، مهندسی، ممیزی، ثبتی و حقوقی در مورد املاکی اطلاق میشود که جریان ثبتی آن خاتمه یافته اعم از اینکه در دفتر املاک ثبت شده یا نشده باشد به جهت آنکه محدوده و موقعیت املاک را مشخص نماید و ارتباط جغرافیایی آنها را با یکدیگر نشان دهد و به منظور تثبیت مالکیت و تسهیل در حل و فصل دعاوی ملکی و ثبت املاک و سایر موارد مربوط به املاک اجراء گردد.»
همچنین در روزهای اخیر رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خبر از راهاندازی قرارگاه جهادی اجرای کاداستر داد. حسن بابایی در نشست هشتم آذرماه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به صدور سند برای ۴۷ میلیون هکتار در سال ۹۹ اظهار کرد: این در حالی است که طی ۴۰ سال گذشته برای ۱۱ میلیون هکتار زمین سند صادر شده است.
وی با بیان اینکه میزان دریافتی از اعتبار کاداستر در سال جاری صفر بوده است، گفت: با همه این تفاسیر، در هشت ماه گذشته برای ۲۰ میلیون هکتار زمین صادر شده است.
بابایی با بیان اینکه کل مساحت کشور ۱۶۲ میلیون هکتار است و برای ۸۷ میلیون هکتار سند کاداستری صادر شده است، گفت: قرارگاه جهادی اجرای کاداستر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور راه اندازی و اولویت اصلی سازمان در سال جاری اجرای طرح کاداستر عنوان شده است.
البته باید توجه داشت تهیه نقشه کاداستر در ایران به دلیل بالا بودن قیمت اراضی و املاک و بافت قدیمی بسیار مشکل است و نیاز به دقت لازم از جمله نقشههای یکپانصدم دارد.
از سوی دیگر با توجه به مشکلات حقوقی و قضایی مختلفی که در مسئله اراضی و املاک در کشور وجود دارد، کاداستر میتواند دارای چهار تاثیر مهم در این زمینه باشد. اول اینکه نظام مالیاتی منظمی از اراضی در دست خواهد بود و این طبعا به معنای عدالت مالیاتی نیز هست. دومین تاثیر نظام کاداستر در حل و فصل دقیق دعاوی ملکی خواهد بود و مراجع قضایی میتوانند از اطلاعات آن برای حل و فصل دعاوی بهره ببرند. سومین اثر این است که دعاوی ملکی طبعا به دلیل وجود اطلاعات دقیق کاهش خواهند یافت. در زمینه چهارمین اثر و مهمترین اثر از لحاظ حقوق مردم، باید گفت که کاداستر موجب تثبیت مالکیتها، قلمرو آنها و جلوگیری از برخی کلاهبرداریهاست. علاوه بر این منجر به نقل و انتقال ساده املاک در حوزه خصوصی نیز خواهد شد.
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
محدودهبندی، حدنگاری یا کاداستر (به فرانسوی: Cadastre) نوعی نقشهبرداری ثبتی است که ارزش حقوقی دارد و میتوان بر اساس مرزهای آن سند مالکیت صادر کرد. کاداستر منبع اصلی دادهها در اختلافات و دعاوی بین مالکان زمین است (یا در مورد ایران باید باشد).
کاستادرال/حدنگاشت یکی از روستاهای اتریش در سال ۱۸۵۲ میلادی
نقشه حدنگاری نقشهای است که مرزها و مالکیت قطعات زمین را نشان میدهد. برخی از نقشههای کاداستر جزئیات بیشتری را نشان میدهند، مانند نام ناحیه، شماره شناسایی منحصر به فرد برای هر پارسل ملکی، گواهی شماره عنوان، موقعیت ساختارهای موجود، شماره بخش، نام خیابانهای مجاور، ابعاد مرزها و…
مجموعه فعالیتهای مرتبط با حدنگاری شامل تهیه نقشه با استفاده از عکسها و تصاویر زمینی، دریایی، هوایی، ماهوارهای، تبدیل رقومی عکسها و تصاویر، عملیات زمینی نقشهبرداری، ویرایش و تکمیل نقشههای زمینی و تطبیق نقشه با وضعیت واقعی و موجود املاک و اضافه کردن کلیه اطلاعات ثبتی، حقوقی و توصیفی و کنترل نهائی و بهروزرسانی آن میباشد.
اطلاعات پیمایشی حدنگاری اغلب یک عنصر اساسی در سامانههای اطلاعات جغرافیایی (GIS) یا سامانههای اطلاعات زمین (LIS) است که برای ارزیابی و مدیریت اراضی و املاک مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم و دادهها کاربردهای دیگری نیز دارند، مانند: ردیابی تغییرات طولانیمدت در طول زمان برای مطالعات زمینشناختی یا زیستمحیطی و…
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
توجه به سامانههای مدیریت زمین و حدنگاری به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی کشورها و عامل جلوگیری از فساد، طی دهههای اخیر اهمیت بسیاری یافته و در اولویت اول برنامهریزیها قرار گرفتهاست؛ به گونهای که مجامع بینالمللی از قبیل سازمان ملل و بانک جهانی آن را در فهرست اهم فعالیتها و راهکارهای پیشنهادی خود برای توسعه کشورها قرار دادهاند.
با توجه به اهمیت نقشههای کاداستر و اطمینان از صحت اجرا فرایند در اکثر کشورها سازمانهای متولی ثبت اسناد مالکیتی برای انجام صحیح فرایندها، شیوهنامههای متعددی دارند که صرفاً توصیه افراد آموزش دیده و تعیین صلاحیت شده قرار اجرا است. و نقشههای تولید شده توسط این افراد ارزش حقوقی دارند و با سایر نقشهها تولید شده در علوم ژئوماتیک از نظر اعتبار و سندیت متفاوت اند.
متولی این امر در ایران اداره کل کاداستر، زیر نظر سازمان ثبت اسناد واملاک کشور میباشند.
قانون جامع حدنگار (کاداستر) کشور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی (رئیسجمهور موظف است مصوبات مجلس یا نتیجه همهپرسی را پس از طی مراحل قانونی و ابلاغ به وی امضاء کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد) جمهوری اسلامی ایران که با عنوان «طرح جامع کاداستر» به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود در جلسه ۱۳۹۳/۱۱/۱۲ تصویب شد و به تأیید شورای نگهبان نیز رسید و توسط رئیسجمهور وقت، برای اجرا ابلاغ شد.
در این قانون، حدنگار (کاداستر)، فهرست مرتب شده اطلاعات مربوط به قطعات زمین است که مشخصههای زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی یا حقوقی به نقشه بزرگ مقیاس اضافه شدهاست.
در ایران تهیه نقشههای ثبتی بدین صورت است:
عملیات صحرایی که توسط گروه نقشهبرداری انجام میشود.
عملیات کارتوگرافی که در دفاتر انجام میشود.
تأیید نقشههای ثبتی بر عهده سازمان ثبت املاک میباشد.
نقشههای ثبتی عموماً در مقیاسهای ۱/۵۰۰ و ۱/۱۰۰۰ ارائه میشود.
نقشههای ثبتی را میتوان از راههای مختلف دیگر نیز تهیه نمود، از جمله:
بهوسیلهٔ عکسهای هوایی و کارتوگرافی
توسط اسکنرهای لیزری و نرمافزارهای مربوط
بهوسیلهٔ دوربینهای عکاسی بسیار قوی و نرمافزارهای مربوط
بهوسیلهٔ عکسهای ماهوارهای و جُـز اینها
که تمامی روشهای فوق برای عملیات با متراژ بالا به صرفه و هزینهبر میباشند. سادهترین و بهترین و دقیقترین روش برای متراژهای نهچندان زیاد استفاده از دوربینهای «توتال» و «جیپیاس» های دو فرکانسه دقیق میباشد.
سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در آخرین آمار خود که در بهمن ۱۴۰۰ اعلام کرد، گفت که کاداسترِ بخش اعظمی از اراضی کشور (حدود ۸۰ درصد) انجام شدهاست که از حدود ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت اراضی کشور، حدود ۱۳۵ میلیون هکتار آن اراضی منابع ملی و طبیعی میباشد که تا پایان آن سال در سامانه کاداستر تثبیت میگردد.
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
☝️از پیامهای دریافتی☝️
# جانمایی
# کاداستر
# کد یکتای شناسائی اموال غیرمنقول
# UTM
عطف به پیامکی که در مورخه ۱۴۰۲/۰۵/۱۰ در کانال گنبد فیروزه به اشتراک گذاشتم در موضوع اسناد کاداستری👇
https://eitaa.com/GonbadeFirozeh/629
💠 کانالهای اطلاعرسانی #حم:
🆔 @SayyedAlaaddin
💠
🆔 @GonbadeFirozeh
💠
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
انجام جانمایی زمین کشاورزی به منظور تعیین مرزهای دقیق زمین و تعیین موقعیت دقیق بر روی کره زمین است که در نهایت به تهیه نقشه یو تی ام از ملک ختم میشود و این نقشه یو تی ام موقعیت دقیق ملک به همراه رعایت مرز های ملک را بر روی کره زمین نمایش می دهد که این کار با بررسی اسناد و مدارک موجود از ملک توسط کارشناسان رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی انجام می شود.
انجام جانمایی زمین کشاورزی
زمین های کشاورزی یکی از املاکی است که به دلیل بالا بودن مساحت هر قطعه و این که معمولا فاقد دیوار کشی هستند مرز های مشخصی ندارند و امروزه برای انجام امور اداری مربوطه از جمله صدور سند تک برگ یا برای جهاد کشاورزی نیاز به تهیه نقشه یو تی ام است که برای اینکار باید جانمایی پلاک ثبتی زمین انجام شود.
برای اینکار باید در ابتدا اسناد و مدارک موجود از ملک بررسی شود و اینکار توسط کارشناسان رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی انجام می شود و با بررسی سندهای قدیمی منگوله دار یا بنچاق های ملک استعلام نقشه ثبتی گرفته می شود و با تهیه نقشه ثبتی ملک و تبدیل آن به سیستم مختصات یو تی ام میتوان موقعیت و مرز های ملک را تعیین کرد و با بررسی مرز های تعیینشده با توجه به حدود اربعه ملک نقشه یو تی ام از ملک تهیه و بعد از چاپ، توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مهر و امضا میشود تا با توجه به این نقشه یو تی ام موقعیت دقیق ملک و مرز ها بر روی کره زمین مشخص شود و بعد از صدور سند تک برگ برای ملک می توان برای انجام پیاده سازی چهار گوشه ملک بر روی کره زمین و میخ کوبی آن اقدام کرد تا با این کار مرزهای زمین ثابت شود و از تداخل مرزها جلوگیری شود.
جانمایی ملک و پلاک ثبتی چیست؟ جانمایی سند و حدود اربعه روی زمین چگونه صورت میگیرد؟
در حقیقت جانمایی ملک تعیین موقعیت دقیق آن بر روی نقشه ها و نقشه هوایی ملک در سنوات گذشته، نقشه utm و 1:2000 می باشد که از جمله وظیفه کارشناس مربوط رشته نقشه برداری و امور ثبتی است.
برخلاف تصورات این کار کاملاً دقیق و حساس می باشد زیرا باید به درستی تشخیص داده شود و آدرس آن به درستی تعیین شود و در نهایت جانمایی ملک بر روی عکس و نقشه های هوایی باید با دقت صورت گیرد تا در آینده مشکل و تداخلی با همسایگان پیش نیاید.
کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری و امور ثبتی و حتی مراجعین که مشکلات ملکی دارند باید به این نکات توجه نمایند.
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
یافتن پلاک ثبتی روی نقشه چگونه است؟
برای این که بتوان موقعیت دقیق ملک و سند را روی زمین پیاده کردن باید آن را روی نقشه های قدیم و جدید جانمایی کرد.
نقشه های قدیمی بر دو نوع می باشد که نوع اول که نقشه ثبتی است که در آن پلاک ثبتی و گاهی ابعاد درج شده است و این نوع نقشه ها که به صورت کروکی می باشد هندسه خاصی ندارد.
البته لازم به ذکر است که هر نقشه ثبتی مورد تایید نیست و جعل در این مورد بسیار فراوان است.
نقشه دیگر که نقشه هوایی پلاک ثبتی است با استفاه از تصاویر قدیمی ترسیم و تهیه شده دارای سیستم مختصات است و هندسه خاصی دارد؛ برای جانمایی به هر دو آن نیاز است.
بعد از جانمایی روی نقشه های قدیمی انتقال آن روی نقشه های جدید و تعیین وضع موجود آن انجام می شود تا بتوانیم آن را روی زمین میخکوبی (چهار میخ زمین) کنیم.
چگونه جانمایی پلاک ثبتی انجام دهیم؟
جانمایی پلاک ثبتی بر اساس تحلیل و بررسی اسناد و مدارک ملک انجام می شود که کارشناس نقشه برداری ابتدا داده ها و مستندات را مورد بررسی قرار می دهد. با استفاده از عکس های هوایی سنوات گذشته و تفسیر آنها اقدام به عملیات ژئو رفرنسینگ و به تبع آن برای صدور سند تک برگی استفاده می شود.
برای جانمایی پلاک ثبتی ابتدا تمامی داده ها و مدارک موجود جمعآوری می شود. داده های مورد نظر می تواند نقشه و عکس های هوایی آنالوگ، نقشه وضع موجود و سایر اسناد دیگر را شامل شود.
کارشناس داده های به دست آمده را با نقشه های ثبتی اداره ثبت اسناد مطابقت داده و استعلام می گیرد تا در نهایت محل ملک و حدود زمین را تشخیص دهد.
بعد از گرفتن استعلام و در صورت صحیح بودن داده ها برای جانمایی ملک اقدام می کنیم که این کار با ژئورفرنس کردن عکس های هوایی و بررسی مکان ملک روی نقشه یا عکس هوایی روی نرمافزار جانمایی کنیم.
در نهایت داده های به دست آمده از نرمافزار را با استفاده از تجهیزات نقشه برداری همچون جی پی اس روی زمین پیادهسازی می کنیم تا عملیات جانمایی به درستی انجام شود.
چه کسی جانمایی پلاک ثبتی را باید انجام دهد؟
جانمایی پلاک ثبتی باید توسط کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی که به آن کارشناس رسمی دادگستری جانمایی ملک نیز گفته می شود انجام شود، چرا که علاوه بر تسلط به امور نقشه برداری باید نسبت به قوانین و موضوعات ثبتی اطلاع کافی داشت تا بر اساس آن بتوان جانمایی پلاک ثبتی را انجام داد.
کارشناس جانمایی پلاک ثبتی ملک در ابتدا تمامی اسناد و مدارک ثبتی را اعم از کروکی و نقشه های ثبتی را با عکس های هوایی سنوات گذشته مورد بررسی قرار می دهد و نتیجه کارشناسی شده را در قالب گزارشی مکتوب که ممهور به مهر و امضای تایید شده است در اختیار مراجع ذی الصلاح قرار می دهد.
جانمایی پلاک ثبتی به دلیل تخصصی بودن باید حتما توسط کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی انجام شود چرا که بار حقوقی به دنبال دارد و در صورت بروز هرگونه اشتباه مسئولیت آن بر عهده کارشناس خواهد بود و بهای سنگینی برای مالک در پی خواهد داشت به همین جهت باید توسط کارشناس امورثبتی مجرب انجام شود.
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
هدایت شده از حیفه نبینی/یک از هزاران
نقشه یو تی ام چیست؟
نقشه UTM مخفف عبارت «Universal Transverse Mercator» و به معنای سامانه مختصات جهانی مرکاتور معکوس می باشد. به عبارت دیگر نقشه یو تی ام به یک سیستم تصویر بر روی سیستم مختصاتی کارتزین دو بعدی گفته می شود که برای تعیین موقعیت جغرافیایی یک نقطه بر روی کره زمین مورد استفاده قرار می گیرد. به کمک سیستم یو تی ام هر نقطه بر روی کره زمین مختصات اختصاصی خاص خود را دارد و به هیچ عنوان نمی توان نقطه دیگری را با همان مختصات شناسایی کرد.
نقشه یو تی ام به نوعی سیستم مختصات جهانی گفته می شود که بر اساس آن موقعیت یک ملک و ملک های مجاور آن در مقیاس بزرگ و با مختصات کاملاً دقیق به دست می آید. نقشه یو تی ام یک ملک در زمان خرید و فروش آن مانع از بروز اختلافات ملکی و همچنین ادعاهای بی اساس بر سر یک ملک خواهد شد.
مختصات utm یک سیستم مختصات شناخته شده و پرکاربرد جهانی است که ممکن است نام آن را در هنگام نقشه برداری از یک زمین شنیده باشید؛ در واقع هر قسمت از کره ی زمین به طور کلی شامل یک طول جغرافیایی و یک عرض جغرافیایی است اما مقیاس utm به ما کمک می کند تا به طور خیلی جزئی تر و دقیق تر یک زمین یا یک ساختمان را موقعیت یابی کنیم و مکان قرارگیری آن را با دقت بیشتری مشخص کنیم.
کاربرد نقشه یو تی ام
نقشه UTM به مالکین این امکان را می دهد تا بتوانند موقعیت و مختصات ملک خود را به طور کاملاً دقیق مشخص کرده و بر اساس آن سند مالکیت دریافت کنند. از آنجایی که مشخصات و اطلاعات به دست آمده به کمک نقشه UTM مبنای تعیین مساحت ملک مورد نظر در سند مالکیت قرار می گیرد، دقت و کیفیت اطلاعات برداشت شده در نقشه UTM اهمیت بسیار زیادی دارد.
تهیه نقشه UTM چه مزایایی دارد؟
تهیه نقشه UTM از جهات گوناگونی حائز اهمیت می باشد که برخی از آنها عبارت اند از:
۱· قرارگیری پلاک در محل مورد نظر خود: با تهیه نقشه UTM به هیچ عنوان نمی تواند ملک خاصی را برای 2 فرد مجزا به ثبت رساند و علاوه بر این مانع از اشتباه گرفتن ملک شما با هر ملک دیگری در هر جای کره زمین می شود.
۲· تعیین مساحت دقیق: نقشه UTM با مشخص کردن مساحت و مختصات دقیق گوشه های ملک، مانع از متضرر شدن فروشنده و یا خریدار می شود و باعث می شود که هر طرف از مساحت دقیق ملک مورد نظر اطمینان داشته باشند.
۳· جلوگیری از تجاوز و تعارض در ملک: نقشه UTM با تعیین دقیق حدود و خط مرزی ملک مانع از هر گونه تعارض عمدی و یا غیر عمدی به ملک مورد نظر خواهد شد.
۴· کاهش اختلافات ملکی: تعیین دقیق محل درست ملک و مشخص شدن حدود و خط مرزی آن علاوه بر جلوگیری از تجاوز و تعرض در ملک، از بروز اختلافات ملکی نیز جلوگیری خواهد کرد.
☝️از پیامهای دریافتی☝️
💠کانال اطلاعرسانی حم (دریافتی و تحریری)؛
«حیفه این پیامها را نبینی»
(یک از هزاران؛ گلچینی از صدها پیام متنوع):
🆔eitaa.com/chelcheraaqHM
🙏گروه هماندیشی
چلچراغ معارف و احکام👇
https://eitaa.com/joinchat/3850895565Cc7624a74fe
☝️از پیامهای دریافتی☝️
# جانمایی
# کاداستر
# کد یکتای شناسائی اموال غیرمنقول
# UTM
عطف به پیامکی که در مورخه ۱۴۰۲/۰۵/۱۰ در کانال گنبد فیروزه به اشتراک گذاشتم در موضوع اسناد کاداستری👇
https://eitaa.com/GonbadeFirozeh/629
💠 کانالهای اطلاعرسانی #حم:
🆔 @SayyedAlaaddin
💠
🆔 @GonbadeFirozeh
💠
🆔 @chelcheraaqHM
بسمه تعالی
قابل توجه اهالی محترم امامزاده علاءالدین
علاءالدین در افق آینده؛
(قسمت ۱۱۹):
صفوت داودی و برادران یوسف! (۰۲)
آخرین عبارت بنده در پیام قبلی، این بود که؛ «مایلم در مبارزه با متجاوز پلاک ۱۱۸ سهمی داشته باشم».
ولیکن در این مبارزه، به شروطی قائل هستم که لازمست در اینجا اشارهای به برخی از آنها داشته باشم:
۱) مبارزه باید اصولی و عقلانی باشد. لذا با هیچ بیعقلی و تحرکات جنونواره همراهی نخواهم کرد.
۲) در مبارزه، قاعدتاً ضرورتهائی (اهمیتها و اولویتها) وجود دارد که باید جدی گرفته شوند وگرنه بجز چارجفتکاندازیهای دیوانهوار، چیزی رخ نخواهد داد.
۳) مبارزه باید با ریشهیابی هوشمندانه، علتشناسانه باشد تا وقت و انرژی مبارزین صرفاً صرف معلولها نگردد که موجب اتلاف اوقات و توان و فرسایش اعصاب و روان خواهد بود.
۴) در مبارزه فقط به کسانی باید اعتماد کرد که بهرهای ولو اندک از «دانایی، دلسوزی و دلیری دینمدارانه» داشته باشند وگرنه چیزی بجز سپردن افسار خود به ناخور (گلّه عِشَّکها، غودوغها، جوجوغها و نهایتاً کفتارها) نخواهد بود.
۵) به بهانه مبارزه، هیچگونه حقی ایجاد نمیشود که حق و حقوق اشخاص حقیقی یا حقوقی ذیربط یا بیربط پایمال شود و نادیده گرفته شود.
و اما در مسئله مبارزه با شروری بنام صفوت که به مایملک (آب+اراضی) تعدادی از اهالی، تجاوز کرده است، نکاتی را لازم به تأکید میدانم:
۱- بنده تجاوز مذکور را جزو ۷ مشکل امامزاده برشمردم و اینکه من هم به سهم خویش، در حل این مشکل و بلکه معضل، خود را صاحب حق و مسئول میدانم. چنانکه در پیام ۵۱ کانال سیدعلاءالدین بدان تصریح کردهام👇
https://eitaa.com/SayyedAlaaddin/181
ولیکن در هنگامه مبارزه با اشراری از قبیل نانکلی و مزدوران وی، آنرا «در اولویت دوم» قلمداد کردم. چرا؟!
زیرا با توجه به عللی (که توضیح خواهم داد)، مبارزه با فئودال نقاش را محکوم به شکست میدانستم و لذا نگران بودم که شکست در آن پرونده فرعی، موجب افزایش ریسک و حتی شکست در پرونده اصلی ما باشد فلذا با «دونکیشوتهای قرمزدره» همراهی نکردم.
در پیام مذکور تصریح کرده بودم که «شکست و پیروزی در مبارزه با آنها (متجاوزین پلاک ۱۱۸) در پیشبرد حل مسائل پلاک۱۱۷ بیتأثیر نیست»
اولویت اول بنده، «حل مسائل پلاک ۱۱۷» بود که برای من، فقط جنبه حیثیتی داشت وگرنه در ششدانگ امامزاده من هیچ قطعه زمین بدردبخوری نداشتم، همچنانکه خانهای هم ندارم. «حیثیت» برای بنده بسیار بسیار ارزشمندتر از «مال» است و بر خلاف بعضیها که حیثیت و شخصیت خود را قربانی مال و اموال میکنند، بنده بالعکس عمل میکنم و هر چه مال و اموال داشته باشم قربانی حیثیت و شخصیتم میکنم وگرنه چه تمایزی بر حیوانات (کفتارها و عشکها و غودوغها) خواهیم داشت؟!
بعضی از دخوها مرا مذمت میکردند که چرا متوجه ارزش اقتصادی بالاتر مایملکتان در پلاک ۱۱۸ نیستی و چسبیدهای به مایملکتان در پلاک ۱۱۷ و...؟!!
اینها هرگز قادر به درک این سخن نخواهند شد که چرا امام راحلمان فرمودند: «اقتصاد مال خر است»!؟
در ذهنیت حمارینه اینها، ارزش، چیزی بجز اقتصاد و مقایسه آخورها نیست. فلذا براحتی هم اظهار فضل میکنند که این آخور گرانتر از آن آخور است!
گمان میکردند که من هم لابد مثل خودشان دنبال آخور خر هستم اما قادر به تشخیص نیستم که آخور نقاش گرانبهاتر از آخور امامزاده است!
و حال آنکه من اگر (العیاذ بالله) خر (و مثل اینها عشک و غودوغ) هم بودم اساساً در ششدانگ امامزاده که هیچ آخوری نداشتم که این مقایسه معنیدار باشد.
در هر حال؛ حل پلاک ۱۱۸ را «امری جداگانه فرض» نکردم و نوشتم؛ «حتماً باید حل آنرا در ارتباط با شش سر دیگر این اژدها دنبال کرد.» و اینکه «ظرائف نهفته در این قسمت، باعث شد حل این مسئله در اولویت دوم بنده قرار بگیرد!»
حال؛ وقت توضیح این «ظرائف نهفته» است!
در جواب علت عدم همراهی با «بابالهای روستا» را هم (که بعضی اهالی میپرسیدند)، به این اشاره میکردم که اگر در پرونده داودی ورود کنم و شکست بخورم، باعث خواهد شد که پیروزی ما در پرونده نانکلی و ایادی خائن او تهدید گردد و نانکلی و گوشوارههای خبیثش، همان را تبدیل به چماقی بکنند جهت ناکام گشتن من در مبارزه با شرورهایی که دنبال دفینههای روستا بودند و هستند.
و حدسم کاملاً درست بود، چنانکه هیچکدام از دخوهای (خودداناپندارهای) روستا در مبارزه با متجاوز مورد اشاره، تاکنون نه تنها هیچ طرفی نبستهاند بلکه خرابکاریهائی هم از خود به یادگار گذاشتهاند که ترمیم آنها خودش یک پروژه است!
حال ممکنست، شکست مفتضخانه خود را تعلیل کنند به اینکه فرزندان سیدمیربابا با ما همراهی نکردند!!
چنین صرافت و وقاحتی از ایشان بعید نیست!
..ادامه دارد.
✍️ سیدمحمدحسینی(منتظر)
۸ مهر ۱۴۰۲
💠 کانالهای اطلاعرسانی حم
🆔 @SayyedAlaaddin
💠
🆔 @GonbadeFirozeh
💠
🆔 @chelcheraaqHM