🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
🔹نکتهی ویرایشی
▫️واژهها و ترکیبات و عبارات مأخوذ از عربی:
«ة» در واژهها و ترکیبات و عبارات مأخوذ از عربی به صورتهای زیر نوشته میشود:
۱) اگر در آخر کلمه تلفظ شود، به صورت «ت» نوشته میشود:
رحمت، جهت، قضات، نظارت، مراقبت، برائت
به استثنای صلوة، مشکوة، زکوة، رحمةالله علیه (در جایی که مراعات رسمالخط قرآنی این کلمات در نظر باشد)
۲) اگر در آخر کلمه تلفظ نشود، به صورت «ــــه/ه» (های غیرملفوظ) نوشته میشود:
علاقه، معاینه، نظاره، مراقبه، آتیه
و در این حالت از قواعد مربوط به «های» غیر ملفوظ تبعیت میکند:
علاقهمند، نظارگان، معاینهی بیمار، مراقبهای
۳) در ترکیبات عربی رایج در فارسی مانند: کاملةالوداد، لیلةالقدر، ثقةالاسلام، خاتمةالامر، دایرةالمعارف، معمولا به صورت «ــــة/ة» نوشته میشود، اما گاهی در بعضی از ترکیبات، مانند: حجتالاسلام و آیتالله، به صورت «ت» میآید که آن هم درست است.
«و» که در برخی از کلمههای عربی، مانند: زکوة، حیوة، مشکوة، صلوة به صورت «آ» تلفظ میشود، در فارسی (جز در مواردی که رعایت رسمالخطّ قرآنیِ اینگونه کلمات مورد نظر باشد) به صورتِ «الف» نوشته میشود.*
زکات، حیات، مشکات، صلات
تبصره: کلمههایی مانند: زکوة، مشکوة، صلوة (اگر به این صورت نوشته شده باشد) در اضافه به «ی» نسبت یا وحدت، با «ا» و «ت» نوشته میشود:
زکاتی، مشکاتی، صلاتی، حیاتی
«الف کوتاه» همیشه به صورت «الف» نوشته میشود، مگر در موارد زیر:
۱. الی، علی، حتّی، اولی، اولی؛
۲. اسمهای خاص:
عیسی، یحیی، مرتضی، مصطفی، موسی، مجتبی
تبصره: واژههایی مانند: اسمٰعیل، هٰرون، رحمٰن که در رسمالخط قرآنی به این صورت نوشته میشود در فارسی با «الف» نوشته میشود: اسماعیل، هارون، رحمان. بعضی از کلمات از قاعدهی فوق مستثناست: الهی، اعلیحضرت... .
۳. ترکیباتی که عینا از عربی گرفته شده است:
اعلامالهدیٰ، بدرالدجیٰ، لاتُعَدّولاتُحْصیٰ، سِدرةالمنتهیٰ، لاتُحصیٰ (صیغههای فعلی)
▫️اسامی سورههای قرآن مانند: یس، طه و... به شکل مضبوط در قرآن نوشته میشود، اما در کلماتی مانند: یاسین، آلطاها و... قاعدهی تطابق مکتوب و ملفوظ رعایت میشود.
*اسامی خاص در متون قدیم و نام خانوادگی اشخاص، اگر با املای عربی ثبت شده باشد، به همان شکل حفظ میشود: مشکوةالدینی، حیوةالحیوان و اگر با املای فارسی ثبت شده باشد به صورت رحمتالله، حشمتالله نوشته میشود.
منبع: دستور خط فارسی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ص۳۵،۳۶
#نکات_ویرایشی
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
1655697254-9850-60-4 (2).pdf
749.3K
🔹عنوان مقاله:
#امام_حسن_عسکری(ع) در مواجهه با چالشهای عصر امامت در آستانه #غیبت
✍🏻نویسنده:
دکتر حسین قاضی خانی
📌چکیدهی مقاله:
جامعه امامیه به روزگار امامت #امام_حسن_عسکری(ع) علیرغم کوتاهی آن نسبت به ایام امامت دیگر امامان با چالشهایی رو به رو بوده است که میتوانستند در مسیر هدایت پیروان امام خللهای جدی ایجاد نمایند. لذا آگاهی از چالشها و چگونگی گذر از آنها شناخت مناسبتری از فعالیتهای امام یازدهم به دست میدهد(مسئله و ضرورت). در راستاشناسی این چالشها ابتدا با رصد میراث حدیثی و دادههای منابع کهن در مورد حوادث روزگار امامت یازدهمین پیشوای امامیه توصیف این چالشها و بستر بروز آن مدنظر بوده است و سپس چگونگی مواجهه امام با این چالشها بیان گردیده است(روش). مصداقشناسی امام، جریانهای انحرافی، دور ماندن شیعیان از دسترسی به امام در راستای کسب معارف دینی و بروز اختلاف و انحراف در سازمان وکالت چالشهایی بودهاند که امام در تلاش بوده است تا با تبیین امر امامت، استدلال بر بطلان اندیشههای جریانهای انحرافی، بهرهگیری از ظرفیت عالمان امامیه برای نشر معارف اهلبیت(ع)، بهرهگیری از ظرفیت بزرگان منطقه در رفع اختلاف و اطلاعرسانی مناسب به شیعیان برای در امان بودن از انحراف و خیانت کارگزاران سازمان وکالت جامعه امامیه را از این بحرانها به سلامت عبور دهد (یافتهها).
#معرفی_مقاله
#امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#دکتر_قاضیخانی
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
1674451345-9484-90-3.pdf
669.5K
🔹عنوان مقاله:
مشاغل اصحاب امام حسن عسکری(ع)
✍🏻نویسنده:
دکتر حمیدرضا مطهری
زهرا زارعی
📌چکیدهی مقاله:
شیعیان، همچون دیگران برای برآوردن نیازهای خود و جامعه، به کارهای مختلف اشتغال داشتند. توصیههای اهلبیت(ع) به کسب و کار و دوری جستن از بیکاری، به نوبهی خود در این فعالیتها اثرگذار بوده است. با توجه به وضعیت ویژهی شیعیان در آستانهی غیبت حضرت مهدی(عج)، پژوهش حاضر در پی بررسی انواع اشتغال اصحاب #امام_حسن_عسکری(ع) است. کمبود منابع، دستیابی به اطلاعات مربوط به شغل اصحاب آن حضرت را دشوار کرده است. با وجود این، بر اساس دادههای تاریخی موجود، شغل بیست و شش نفر از صد و ده نفر اصحاب و راویان امام(ع) را میتوان مشخص کرد. تنوع این شغلها که مواردی همچون: کتابت، آردفروشی، کاغذسازی، روغن سازی، درودگری و مسگری را در برمیگیرد، نشان دهندهی حضور اصحاب #امام_حسن_عسکری(ع) در عرصههای مختلف حیات اقتصادی آن روزگار و اهتمام هم زمان آنها به علوم و معارف اهلبیت(ع) از یک سو و شغل و پیشههای عادی از سوی دیگر است.
#معرفی_مقاله
#امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#دکتر_مطهری
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️
📢 مروری بر محتوای کانال در هفتهای که گذشت...
۱) معرفی مقاله:
تبیین و تحلیل تاریخی_حدیثی شاخصههای نظام آموزشی و تربیتی امامیه
🌐لینک مقاله
۲)معرفی کتاب:
جریانشناسی فکری امامیه در دوران فترت (میانهی مدرسهی کوفه و بغداد)
🌐لینک معرفی
۳)اطلاعیهی آموزشی
🌐لینک اطلاعیه
۴)معرفی استاد:
دکتر محمدحسن نادم
🌐لینک معرفی
۵)معرفی مقاله:
مفهومشناسی اصطلاح امامیه
🌐لینک مقاله
۶)اطلاعیهی آموزشی:
🌐اطلاعیهی شمارهی یک
🌐اطلاعیهی شمارهی دو
۷)معرفی رشتهی دکتری تاریخ اسلام
🌐لینک معرفی
۸) معرفی رشتهی دکتری تاریخ تشیع اثنیعشری:
🌐لینک معرفی
۹)معرفی رشتهی فرق تشیع:
🌐در بیان دکتر سید محمد حسینی ریاست محترم دانشکدهی تاریخ
🌐معرفی رشتهی دکتری فرق تشیع
🌐معرفی رشتهی فرق تشیع در بیان استاد محترم دکتر سیدعلی موسوینژاد
۱٠)معرفی مقاله:
جریان تاریخنگاران امامی بصره از آغاز تا اواسط سدهی چهارم هجری
🌐لینک مقاله
۱۱) نکتهی ویرایشی
🌐لینک
۱۲) معرفی مقاله:
امام حسن عسکری(ع) در مواجهه با چالشهای عصر امامت در آستانهی غیبت
🌐لینک مقاله
۱۳)معرفی مقاله:
مشاغل اصحاب امام حسن عسکری(ع)
🌐لینک مقاله
#رسانه
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
1662527436-9484-88-5.pdf
625.1K
🔹عنوان مقاله:
نقد و بررسی گزارش سبط بن جوزی دربارهی امام حسن عسکری(ع) با تأکید بر دو کتاب مرآةالزمان و تذکرةالخواص
✍🏻نویسندگان:
دکتر حمیدرضا مطهری
رضی بیات
📌چکیدهی مقاله:
سبط بن جوزی، از جمله تاریخ نگاران اهل سنّت است که به زندگی امامان(ع) توجه کرده است. گزارش او از زندگی امام حسن عسکری(ع)، برخلاف دیگر امامان، به دلایل مختلف از جمله کمبود گزارههای تاریخی اندک است. البته شاید برخی مسائل مانند جایگاه خاندانی و نیز اندیشههای مذهبی، در ارائهی مطالب او تأثیر داشته است. این پژوهش، بر آن است تا نگاهی نقادانه به گزارش سبط بن جوزی از زندگانی امام عسکری(ع) داشته و با کشف مصادر سبط، و بررسی سندی و دلالی و محتوایی آنها، به این پرسش پاسخ دهد که او به کدام گزارشها توجه بیشتری داشته و آنها را چگونه در آثار خود آورده است؟ نتیجه بررسی نشان میدهد که او در بازتاب اطلاعات مربوط به امام حسن عسکری(ع)، از وصف همراه با شیوه اختصار و گزینش بدون تحلیل بهره برده است؛ به این معنا که ابتدا به نام و نسب امام و سپس به تاریخ و مکان ولادت و نیز تاریخ و مکان وفات آن حضرت، مدت عمر و همچنین نام مادر ایشان پرداخته و پس از آن، به اختصار و در حدّ اشاره، فضیلت حضرت را یادآوری نموده است. روایتِ حدیث، دیگر موضوعی است که سبط توجه اندکی بدان داشته و نمونهای از مسانید امام را نقل کرده است.
#معرفی_مقاله
#امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#دکتر_حمیدرضا_مطهری
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
📚معرفی کتاب
📙غاليان، كاوشى در جريانها و برآيندها تا پايان سده سوم
✍🏻 دکتر نعمتالله صفرى فروشانى
▫️كتابى است در موضوع غلات و تأثير آنان در افكار و عقايد و تاريخ شيعه كه به زبان فارسى نوشته شده است.
▫️كتاب با مقدمهی #دکتر_صفری_فروشانی آغاز و مطالب در چهار فصل تنظيم شده است، كه هر فصل مشتمل بر عناوين متعددى است.
▫️از همان ابتداى ظهور فرقههاى #غاليان، كتابهاى بسيارى در ردّ آنها از سوى دانشمندان بزرگ شيعه و اصحاب ائمه(ع) و نيز بعضى از علماى اهل سنّت نگاشته شده است؛ اما طرز نگاه دکتر صفری فروشانی در اين اثر به غلات، با طرز نگاه نويسندگان پيشين بسيار متفاوت است؛ زيرا ایشان درصدد آن است كه علاوه بر نقد و بررسى عقايد غلات، به چگونگى ارتباط و نسبت آنان با شيعه و تأثيرگذارى آنان بر عقايد شيعه بپردازد، در حالىكه كتابهاى مزبور، تنها به بيان تعداد فرق غلات و نقل عقايد آنان پرداختهاند و در بسيارى از موارد، نوشتههاى آنان عارى از حقيقت است
▫️محدودهی زمانى كه اين اثر به كاوش در آن مىپردازد، زمان حضور ائمه(ع) و بخشى از دوران غيبت صغرى است كه بيشترين ظهور و بروز فرقههاى غاليان در اين برهه كه تا اوايل قرن چهارم به درازا مىكشد، بوده است و عمده نظر او نسبت به غلات، دربارهی تاريخ آنها است و كمتر سراغ احكام فقهى #غلات رفته است.
▫️دکتر صفری فروشانی به دنبال آن است تا تأثير غلات در افكار، عقايد و تاريخ #شيعه را بررسى نمايد. در اين تحقيق، منظور از كلمه تأثير، اعم از تأثيرهاى مستقيم و غيرمستقيم است. نيز اين كلمه، تأثيرات اعتقادى و عملى را دربر مىگيرد. همچنين منظور از #غاليان، فرقههايى هستند كه ائمه(ع) را به درجه الوهيت مىرساندند، نه كسانى كه تنها بعضى عقايد غلوّآميز درباره بعضى از صفات ائمه(ع)مانند علم امام، عصمت امام و قدرت امام داشتهاند، بدون آنكه صفت الوهيت را به آنان نسبت دهند.
🔹این کتاب در چهار فصل زیر نوشته شده است:
🔹فصل اول: به كلياتى همچون: غلو، غلو در قرآن و روايات، غلو در اديان پيشين، فرقهشناسى غاليان، غلو در كلام و رجال شيعه و اهل سنت، تفاوت غلو در ذات و غلو در صفات اختصاص يافته است.
🔹فصل دوم: با عنوان «بررسى غلات در تاريخ» است كه در آن، كاوشى تاريخى درباره فرقههاى غلات و شناسايى تک تک آنها و نيز بحث از فرقههايى كه هرگز وجود خارجى نداشتهاند، فراهم آمده است. بخش پايانى اين فصل، شرح رفتار امامان شيعه با غلات و فهرست مصنفات علماى شيعه در رد غاليان (در دوره مورد بحث) است.
🔹فصل سوم: مؤلف به تحليل عقايد غاليان، محورهاى اعتقادى آنان، نقاط مشترك عقايد شيعه و غلات و... اهتمام ورزيده است.
هدف این فصل، بررسى عقايد كلّى غلات كه اجمالاً مشترك بين اكثر يا تمام فرقههاى آنان است، ريشههای عقايد آنها را مشخص كند و تأثير يا عدم تأثير آن عقايد در اعتقادات شيعه را به بحث بگذارد و نيز عقايدى را كه اصلى در شيعه داشتهاند و غلات، آن عقايد را تحريف كردهاند، يادآور شود و کیفیت تحريف را مشخص كند. در بعد عمل، نيز ريشههاى اباحىگرى را بيان كرده و توجيهاتى را كه براى آن شده است، متذكر شده است.
🔹فصل چهارم: و فصل پایانی کتاب عهدهدار بررسى تأثير منفى غلات بر تاريخ شيعه، اوصاف غاليان در منابع رجال شيعه، غلو در فقه و كلام شيعه و... است. در اين فصل، تلاش مىشود در حد امكان، آثار غلات در تاريخ و افكار و عقايد شيعه بررسى گردد
▫️فهرست مطالب در ابتداى كتاب آمده است. در پايان كتاب نيز فهرستهاى فنى دقيق و كارآمدى است كه عبارتند از: منابع و كتابنامه مورد استفاده نویسنده، فهرست آيات؛ روايات؛ اعلام؛ قبايل، فرق و گروهها؛ مكانها و كتب مذكور در متن.
▫️در پاورقىها، برخى توضيحات نویسنده آمده و بيشتر به ذكر منابع اختصاص يافته است.
#معرفی_کتاب
#غالیان
#دکتر_صفری_فروشانی
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
📣📣 درحال برگزاری
▫️سلسله نشستهای پژوهش
📌عنوان نشست:
«چگونگی ارتباط و همدلی با شیعیان و اتباع و محبین اهلبیت(ع) درکشور #سوریه و #لبنان»
🔹استاد مدعو:
استاد محترم دکتر محمدحسن بادیانی نیشابوری
پژوهشگر در حوزهی فرق تشیع و مؤلف
موسوعهاى ۱۴ جلدى تحت عنوان: «العلويون هم اتباع اهلبیت(ع)» و کتاب «الشیعه فی السوریه»
▫️زمان برگزاری نشست:
روز دوشنبه دوم اردیبهشت ۱۴٠۲، ساعت: ۱۱
▫️مکان برگزاری نشست:
قم، دانشگاه ادیان و مذاهب، شعبهی ساختمان دارالحدیث، ساختمان شمارهی ۳، #دانشکدهی_تاریخ، سالن اجتماعات شیخ کلینی
#پژوهش
#شیعیان
#سوریه
#لبنان
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
1585468478-9712-44-6.pdf
399.6K
🔹عنوان مقاله:
بررسی انتقادی دیدگاه مادلونگ دربارهی عملکرد مدیریتی سیاسی امیرمؤمنان علی(ع) در کتاب «جانشینی محمد(ص)»
✍🏻نویسنده:
دکتر محمدجواد یاوری سرتختی
مرتضی علوی
📌بخشی از چکیدهی مقاله:
ویلفرد مادلونگ، خاورپژوه آلمانی، مسئله جانشینی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم را در کتاب «جانشینی محمد صلی الله علیه و آله و سلم» بررسی کرده است. دیدگاه وی نسبت به دیگر خاورپژوهان، اگرچه منصفانه و عالمانه است، اما با نگاهی برون دینی و با تکیه بر منابع و روش اهل سنت و دیگر مستشرقان، به بررسی ابعاد شخصیت و رفتارهای سیاسی و اجتماعی امیرمؤمنان علی علیه السلام در بستر تاریخی آن پرداخته و دیدگاه هایی ارائه کرده که با مبانی اعتقادی و گزاره های تاریخ تشیع و اهل بیت علیهم السلام سازگاری ندارد. بررسی عملکرد مدیریتی سیاسی حضرت علی علیه السلام در مواجهه با رویدادهای تاریخی، از محورهای قابل توجه مادلونگ بوده و در این باره، عمدتاً باتکیه بر منابع تاریخی عامه، بر این باور است که حضرت علی علیه السلام در فهم مسائل سیاسی و مدیریت بحران های سیاسی، اجتماعی جامعه اسلامی، دارای نقاط ضعفی بوده؛ زیرا از منظر وی، نگاه قدسی به معصومان علیهم السلام قابل توجیه تاریخی نیست.
#معرفی_مقاله
#امام_علی_علیهالسلام
#دکتر_یاوری
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
🔹🔅🔹🔅🔹🔅🔹🔅🔹🔅🔹
🔘معرفی اساتید دانشکدهی تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب
🔹دکتر حمیدرضا مطهری
استاد حمیدرضا مطهری در سال ۱۳۵٠ در شهر نهاوند به دنیا آمدند.
ایشان پس از گذراندن دوران ابتدایی و مقطع راهنمایی، وارد حوزه شدند و دروس حوزوی را تا سطح خارج ادامه دادند.
ایشان در دروس خارج فقه و اصول از محضر اساتیدی همچون: آيات عظام تبريزی، مكارم شيرازی، سبحانی، استادی، آلغفور، حسينی خراسانی و دیگر عزیزان بهره بردند.
هم زمان با تحصیلات حوزوی در دانشگاه نیز به ادامهی تحصیل پرداختند و رشتهی دكتری تاریخ اسلام را در دانشگاه اصفهان، كارشناسی ارشد دانشگاه تهران و کارشناسی را در دانشگاه باقرالعلوم(ع)، به پایان رساندند.
🔹برخی از فعاليتهای آموزشی، پژوهشی
تدريس در دانشگاهها و مراکز علمی مختلفی همچون:
▫️دانشگاه باقرالعلوم (ع)
▫️موسسه آموزش عالی امام رضا(ع)، جامعه المصطفی العالميه «مدرسه عالی امام خمينی(ره)
▫️فقه و معارف و بنت الهدی
▫️دانشگاه مفيد
▫️مؤسسه آموزش عالی معصوميه
▫️دانشگاه ادیان و مذاهب
▫️دانشگاه مذاهب اسلامی
🔹برخی از مسئولیتهای علمی _ اجرایی:
▫️مدير گروه سيره اهل بيت(ع) ۱۳۸۲ – ۱۳۹۳
▫️مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) از سال ۱۳۹۳ تاکنون
▫️مسئول انجمن تاريخ پژوهان ۱۳۹٠ - ۱۳۹۷
▫️مسئول برگزاری همایش سیره و زمانه امام کاظم(ع) ۱۳۹۲
▫️مسئول برگزاری همایش ابن الرضا، امام جواد(ع) ۱۳۹۵
▫️مسئول برگزاری همایش بینالمللی سیره و زمانه امام هادی(ع) ۱۳۹۶
▫️مسئول برگزاری همایش بینالمللی سیره و زمانه امام حسن عسکری(ع) ۱۳۹۷
▫️همكاری با كتاب سال حوزه به عنوان ارزياب آثار
▫️همكاری با جشنواره ملی مسكويه به عنوان ارزياب آثار
▫️همكاري با دبيرخانه دين پژوهان به عنوان ارزياب آثار
▫️دبیر علمی همایش بینالمللی امیرالمؤمنین(ع) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز ۱۳۹۷
▫️دبیر علمی همایش بینالمللی حج و حرمین ۱۳۹۹
▫️و...
🔹عناوین برخی از آثار استاد حمیدرضا مطهری:
📌كتاب:
▫️زندقه در سدههای نخستين اسلامی
▫️حيات، حكمت و حكومت پيامبراعظم(ص)
▫️زنان از نگاه نبوی
▫️مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام جواد(ع) 3جلد
▫️اهل بيت(ع) در آثار دانشمندان اندلس
▫️مجموعه مقالات همایش سیره و زمانه امام هادی(ع) 4جلد
▫️کسب و کار بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)
📌برخی از مقالات:
▫️بررسی تاريخی حقوق بشر دوستانه در جنگهای پیامبر(ص)
▫️روزه عاشورا در صدر اسلام
▫️تشيع و اتهام زندقه(عوامل انتساب زندقه به شيعيان)
▫️سوگواری در سیره معصومان(ع)
▫️نقش عوامل سیاسی و مذهبی در جلوگیری از نشر تشیع در اندلس
روششناسی مناظرههای امام جواد(ع)
▫️نظام زمینداری و کشاورزی در عصر امویان
▫️نقش عوامل سیاسی در روابط سلجوقیان با عنازیان
▫️تأملی در تاریخنگاری عصر صفوی مطالعه موردی کتاب تکمله الاخبار
▫️راهبرد مذهبی امام هادی(ع) برای ایجاد همگرایی اسلامی
▫️درآمدی بر سیره امام هادی(ع) در زمینه روابط خویشاوندی
▫️مواجهه امام هادی(ع) با معتزله در مسائل کلامی(مطالعه موردی قرآن و امامت)
▫️راهبردهای اجتماعی امام صادق(ع) برای ایجاد همگرایی اسلامی
▫️مهدویت در تاریخنگاری عصر صفوی
▫️علل تقابل شاه اسماعیل با مشعشعیان
▫️جوانگرایی در حکومت امام علی راهبردی برای امنیت
▫️جایگاه حرم مطهر رضوی در سیاست مذهبی صفویان، مشترک
▫️حقوق بشر دوستانه در سیره علوی
▫️علاقه الامام الصادق(ع) مع الحسنیین
▫️و....
🔹لینک دسترسی به مقالات استاد حمیدرضا مطهری در پایگاه مجلات نورمگز 👇🏻
🌐https://www.noormags.ir/view/fa/creator/23799
#معرفی_استاد
#دکتر_حمیدرضا_مطهری
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
📣 اطلاعرسانی
▫️سلسله نشستهای علمی پژوهشی دانشکدهی تاریخ
📌عنوان نشست:
«چیستی دانش تاریخ و جایگاه آن (ساینس یا دیسیپلین)»
🔹استاد مدعو :
استاد محترم دکتر محمدرضا بارانی
▫️زمان برگزاری نشست:
روز پنج شنبه هفتم اردیبهشت ۱۴٠۲، ساعت: ۱۱
▫️ مکان برگزاری نشست:
قم، ساختمان شماره ۳ دانشگاه ادیان و مذاهب( دارالحدیث)، طبقه دوم ، سالن اجتماعات شلتوت
#پژوهش
#تاریخ
#دکتر_بارانی
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
HZRC_Volume 5_Issue 3_Pages 71-88.pdf
692.1K
🔹عنوان مقاله:
بقیع و مشاهد آن در آثار سفرنامهنویسان غرب اسلامی
✍🏻نویسنده:
دکتر حمیدرضا مطهری
📌چکیدهی مقاله:
سفرنامهنویسان غرب جهان اسلام در کنار مطالبی مانند شرح حال عالمان و دانشمندان شهرها و تبیین وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی نواحی مختلف و نیز فرهنگ و آداب و رسوم سرزمینهایی که از آن گذر کردهاند، توجه خاصی به مشاهد حرمین، بهویژه بقیع، داشتهاند. این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که نوع نگاه سفرنامهنویسان مغرب اسلامی به بقیع و مشاهد آن چگونه بوده و این مهم چه سان در آثار آنان ثبت شده است؟ در پاسخ باید گفت: یکی از مهمترین مسائل فرهنگی مورد توجه، مشاهد و نمادهای اسلامی بقیع بوده که به اشکال گوناگون در آثار آنان منعکس شده است. توصیف مقابر بزرگان اسلام در مناطق مختلف، بهویژه بقیع؛ و تبرک مردم به آنها و نیز چگونگی تزئین آنها از نکاتی هستند که این آثار بدانها پرداختهاند. در این نوشتار ضمن اشاره به جایگاه و اهمیت سفرنامهها نوع نگاه آنها به بقیع و مشاهد و مقابر را بررسی و تبیین خواهیم کرد.
#بقیع
#دکتر_حمیدرضا_مطهری
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety