اخبار حقوق بشر در هفته اخیر
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۵ فوریه اظهار داشتند که از زمان آغاز درگیری بین نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در آوریل ۲۰۲۳، حدود ۲۵ میلیون نفر از جمله ۱۴ میلیون #کودک در این کشور به #کمکهای_بشردوستانه نیاز مبرم دارند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه فروش و #بهرهکشی_جنسی از کودکان» در ۵ فوریه درباره نیاز فوری به قراردادن حقوق کودکان در مرکز توسعه و تنظیم #اینترنت و محصولات دیجیتال جدید هشدار داد.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد #استقلال_قضات_و_وکلا» در ۵ فوریه اظهار داشت که ایالات متحده باید از #آزادی_بیان_قضات محافظت کند.
✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۶ فوریه اظهار داشت که پیش از برگزاری انتخابات پارلمان پاکستان از مقامات مربوطه میخواهیم که از #آزادیهای_اساسی لازم برای برقراری یک فرآیند دموکراتیک فراگیر و معنادار حمایت کنند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه» در ۶ فوریه از دولت بریتانیا خواست تا استرداد احتمالی جولیان آسانژ به ایالات متحده آمریکا را متوقف کند.
✳️ «کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد» در ۸ فوریه یافتههای خود را در مورد بلغارستان، کنگو، لیتوانی، فدراسیون روسیه، سنگال و آفریقای جنوبی منتشر کرد.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۸ فوریه اظهار داشت که بنا بر گزارشها، نیروهای دفاعی اسرائیل در حال تخریب تمام ساختمانهایی هستند که در یک کیلومتری نوار غزه و اسرائیل قرار دارند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۸ فوریه از ایالات متحده خواستند که در رویه داخلی خود مبنی بر وضع تحریم علیه کشورهای معرفی شده به عنوان حامی #تروریسم، بازنگری کند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در اظهارات ۹ فوریه درباره فاجعه عمیق حقوق بشر در هائیتی هشدار داد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۹ فوریه اظهار داشتند که قتل آشکار بدون محاکمه سه مرد فلسطینی توسط اسرائیل در بیمارستان ابن سینا در کرانه باختری می تواند منجر به نقض فاحش قوانین بینالمللی حقوق بشر و حقوق بینالملل بشردوستانه شود.
✳️ «کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۱۲ فوریه تا ۱ مارس برگزار خواهد کرد تا وضعیت رومانی، موریتانی، ایرلند، عراق، اندونزی و سوئد را بررسی کند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ضمن تبریک میلاد امام سجاد علیه السلام، مطالعه اثر #حقوق_بشری «#حقوق_گردشگری_مذهبی: #حقوق_سالمندان به مثابه زائران بقیع» به مخاطبان گرامی توصیه میشود.
گردشگری مذهبی، مبتنی بر مجموعهای از قواعد و انگارههای حقوقی است که به رغم اهمیت، کمتر به بحث و گفتوگو واگذار شده و مجموعهای منضبط و احصاشده ندارد. از همینرو مسئله و ضرورت این نوشته را میتوان در تحلیل و استقرای #حقوق_سالمندان به مثابه #زائران_بقیع دانست؛ به خصوص که گاه سالمندان، انبوه عظیمی از زائران بقیع را شکل میدهند.
در این نوشته، سالمندی بیش از آنکه عارضهای شخصی و بیولوژیک قلمداد شود، وضعیتی آسیبپذیر در فرآیند زیارت مطرح میشود که نیازمند درج حقوقی ویژه نسبت به سالمندان و تکالیفی بر عهده #دولتهای_زائرفرست، دولت عربستان و #زائران است.
نوشته توصیفی-تحلیلی پیش رو به این نتیجه دست می یازد که سالمند، مبتنی بر ادله ای چون #مصلحت و #کرامت و نیز #اصل_برابری و #منع_تبعیض، از #حق_زیارت برخوردار است.
همچنین در این نظم حقوقی، #حق_سلامت، #تبعیض_مثبت، تسهیل در دسترسی، تخفیف و #حریم_خصوصی، انگارههای است که باید مدنظر دولت میزبان زائر سالمند (عربستان) و نیز مواردی چون اولویت در تخصیص منابع دولتهای فرستنده مد نظر دولت فرستنده زائر سالمند قرار گیرد.
لینک دسترسی به متن مقاله:
https://journal.hzrc.ac.ir/article_244384.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 آیا هلند صادرات قطعات F35 به اسرائیل را متوقف میکند؟
🔻 دادگاه #هلند پس از بررسی شکایت گروههای حقوقبشری این کشور، دولت را ملزم کرد که فروش و صادرات قطعات جنگندههای اف-۳۵ را به رژیم صهیونیستی متوقف کند.
🔻 سازمانهای حقوقبشری در شکایت خود به دادگاه استدلال کرده بودند که تأمین قطعات این جنگندهها به نقض #حقوق_بین_الملل توسط اسرائیل در نوار غزه کمک کرده است.
لینک خبر در نیویورک تایمز
https://www.nytimes.com/2024/02/12/world/middleeast/fighter-jet-israel-netherlands.html
لینک متن اصلی خبر در رویترز:
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/dutch-court-orders-halt-export-f-35-jet-parts-israel-2024-02-12/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
گزارش وضعیت حقوق بشر #بریتانیا در سال ۲۰۲۳ : منتشر شده از سوی سازمان دیده بان حقوق بشر
🖊برخی محورهای این گزارش عبارتنداز:
🔸اشاره به معرفی تعدادی از قوانین تضعیفکننده #آزادی_بیان و حقوق دموکراتیک در بریتانیا در طول سال ۲۰۲۳
🔸اشاره به تصویب قانون #مهاجرت غیرقانونی در ماه ژوئیه و ممنوعیت دسترسی به #پناهندگی و نقض آشکار تعهدات بینالمللی بریتانیا از جمله کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل
🔸انتقاد دیدهبان از عدم توانایی دولت در تعیین سطوح مناسب پرداختهای #تامین_اجتماعی برای اطمینان از زندگی راحت دریافتکنندگان این حقوق
🔸اشاره به آمار گزارشها مبنی بر معرفی هزاران #زن قربانی #خشونت_خانگی و #کودکان استثمار جنسی توسط #پلیس به مقامات مهاجرت بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲
🔸اشاره به شکست تلاشها برای مقابله با #نژادپرستی و #تبعیض در طول سال و تجربه تجاوزات نژادپرستانه در بیش از یک سوم افراد از #گروههای_اقلیت
🔸اشاره به عقبنشینی بریتانیا از سیاستهای کلیدی آبوهوا و اعلام به تاخیر افتادن خروج تدریجی خودروهای بنزینی و دیزلی تا سال ۲۰۳۰ توسط نخستوزیر
🔸اشاره به #رأی_ممتنع بریتانیا به قطعنامه #شورای_امنیت با درخواست دسترسی کامل
#کمکهای_بشردوستانه به غزه و آزادی گروگانهای حماس در اکتبر ۲۰۲۳
🔸انتقاد از امتناع بریتانیا از دادن غرامت کامل به مردم چاگوسی تا به امروز، از جمله #حق_بازگشت آنها
🔸اشاره به مداومت تضیعیف نقش کمیسیون تحقیق در مورد اراضی اشغالی #فلسطین و اسرائیل و دادن رأی مخالف به دیگر قطعنامههای حقوق بشر در اسرائیل و فلسطین.
برای دسترسی به متن انگلیسی گزارش سازمان بین المللی دیده بان حقوق بشر؛ نگاه کنید به:
https://www.hrw.org/world-report/2023/country-chapters/united-kingdom
⬅️به رسانه تخصصی عصر حقوق بشر بپیوندید:
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 هفته نامه کانال عصر حقوق بشر:
✳️ «کمیسیون حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل متحد» در۱۲ فوریه هفتاد و پنجمین اجلاسیه خود را افتتاح کرد تا در آن گزارشهای اندونزی، عراق، ایرلند، موریتانی، رومانی و سوئد را بررسی کند.
✳️ بر اساس گزارش «دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد» منتشر شده در سایت #شورای_حقوق_بشر در ۱۳ فوریه، بسیاری از سوریهایی که از جنگ فرار کرده بودند، پس از #بازگشت به سوریه با نقض فاحش حقوق بشر مواجه میشوند.
✳️ «هیات بینالمللی حقیقتیاب مستقل در جمهوری بولیواری ونزوئلا» در ۱۳ فوریه نسبت به سرنوشت یک #فعال_حقوق_بشر که روز جمعه توسط مقامات این کشور بازداشت شده است ابراز نگرانی کرد.
✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در اظهارات ۱۳ فوریه از وضعیت متشنج سنگال پس از #تعلیق_انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در ۲۵ فوریه برگزار شود، ابراز نگرانی کرد.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۳ فوریه از رهبران اتحادیه اروپا خواست تا توافقنامهای در زمینه #تجارت_و_حقوق_بشر تصویب کنند.
✳️ «کمیته مشورتی شورای حقوق بشر سازمان ملل» سی و یکمین نشست خود را از ۱۹ تا ۲۳ فوریه در ژنو برگزار خواهد کرد.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد #حق_بر_غذا» در ۱۴ فوریه از ونزوئلا خواست تا به علل ریشهای گرسنگی و سوءتغذیه رسیدگی کند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در۱۴ فوریه بمبگذاریهای تروریستی مرگبار علیه دو دفتر مبارزات انتخاباتی سیاسی در جنوب غربی پاکستان در۷ فوریه را محکوم کردند.
✳️ «گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای فلسطین اشغالی» در۱۵ فوریه اظهار داشت که تصمیم اسرائیل برای ممنوعیت ورود این مقام، منحرف کردن توجهات از جنایاتی است که در غزه انجام میشود.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در۱۵ فوریه از فدراسیون روسیه خواستند تا به سرعت گزارشهای مربوط به مرگ غیرمنتظره و در بازداشت الکسی ناوالنی را بررسی کند.
✳️ «کمیته ناپدید شدن اجباری سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۱۹ فوریه تا ۱ مارس برگزار خواهد کرد تا طی آن وضعیت کامبوج، بورکینافاسو و هندوراس را بررسی کند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 خانه ملی قانون اساسی برگزار میکند:
💠 مناظره با موضوع:
«مشارکت شهروندان در انتخابات؛ حق یا تکلیف»
🔷 طرفین مناظره:
🔸دكتر محمدرضا ویژه
(عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی)
🔸 دکتر حامد نیکو نهاد
(عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی)
🔷 مجری مناظره:
🔸 دکتر محمد امین ابریشمی راد
(عضو هیات علمی دانشگاه سمنان )
🕑 زمان:
یکشنبه ۲۹ بهمن ١٤٠٢، ساعت ۱۴
📍نشانی:
تهران-ميدان آرژانتين-خ الوند-نبش کوچه برمك-ساختمان رياست جمهوری-طبقه اول-سالن جلسات
💻علاقهمندان میتوانند علاوه بر شركت حضوری، بهصورت مجازی نيز از طريق لينك در جلسه شركت نمايند.
🌐 پیوند حضور مجازی جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/nahad_iripo/houseconstitution
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
گزارشگران ویژه حقوق بشر (Special Rapporteur on human rights)
✅ گزارشگران ویژه حقوق بشر و کارگروههای تخصصی به عنوان بخشی از رویههای ویژه #شورای_حقوق_بشر سازمان ملل متحد از طریق انجام ماموریتهای حقیقتیاب مستقل و راهکارهای نظارتی به بررسی وضعیتهای خاص حقوق بشر در سراسر جهان میپردازند.
✅ این کارشناسان که به صورت داوطلبانه کار میکنند، کارمندان سازمان ملل متحد نیستند و برای کارشان حقوق دریافت نمیکنند. آن ها از هر دولت یا سازمان دیگری مستقل هستند و براساس توانایی های فردی به انجام ماموریت خود میپردازند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر، در ماه های گذشته کشور فیلیپین مورد بازدید گزارشگران از تاریخ ۲۳ ژانویه تا ۲ فوریه قرار گرفته است. هدف از این بررسی، طیفی از موضوعات مربوط به #حق_آزادی_عقیده_و_بیان از جمله چارچوب حقوقی #روزنامه_نگاری، #مدافعان_حقوق_بشر و فعال #جامعه_مدنی بوده است.
تصویر مربوط به گزارشگران ویژه حقوق بشر در ایران می باشد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ممنوعیت فیلمبرداری #معلم_بلاگرها از دانشآموزان
آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران:
🔹#حریم_خصوصی نه فقط در مدرسه و کلاس درس بلکه در تمام ابعاد زندگی #شهروندان باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹ضبط صدا و تصویر افراد بدون اجازه و اطلاع آنها به لحاظ شرعی و قانونی تخلف است.
🔹هر گونه ورود به حریم خصوصی دانشآموزان ممنوع است مگر آنکه در مدرسه جشنی برگزار شده باشد و کادر مدرسه و خانوادهها در جریان باشند؛ در چنین شرایطی اجازه فیلمبرداری وجود دارد.
در حقوق کشورهای دیگر، به عنوان مثال فرانسه نیز در حمایت از #حق_بر_تصویر_کودکان، آرای قضایی صادر شده و حضور یک فرد در #مکان_عمومی، نمی تواند به معنای نادیده گرفتن حق فرد بر تصویرش باشد.
نگاه کنید به رای:
Tribunal de grande instance de Paris, 3 May2002
در حقوق #آلمان نیز تاکید بر این است که در تصویربرداری های عمومی باید تمرکز تصویر بر روی مکان یا واقعه باشد و نه بر روی افراد و یا باید چهره افراد قابل تشخیص نباشد و یا رضایت سرپرستان قانونی کودکان وجود داشته باشد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#انتخابات: نه یک دور باطل و بی فایده/ بلکه سلسله الذهب [زنجیره زرین] دموکراسی
در #حقوق بشر، انتخابات، همان حق حیات انسان است که شاید حق به نظر برسد اما با کناره گیری از این حق، چه اصل، فرد باشد و چه جامعه، روح شهروند و #جامعه_دموکراتیک گرفته خواهد شد.
انتخابات یعنی:
۱.قاعده مندي #قدرت_سیاسی، کنترل قدرت سیاسی،
۲.انتقال مسالمت آمیز قدرت سیاسی
۳.ایجاد ثبات سیاسی
۴.انتخاب وگزینشگري و تسهیل در چرخش #نخبگان یا به عبارتی بازسازی و اصلاح
هرم #قدرت_سیاسی به شکل مسالمت آمیز
۵.خلق فضایی به منظور تضارب آراء و اندیشه ها
۶. ابزاری به منظور بازسازی و ترمیم #مشروعیت_سیاسی و خود ترمیمی در سیستم سیاسی در مقاطع مختلف یک نظام سیاسی
۷.تعامل در عرصه یک نظام اجتماعی به منظور اجماع سیاسی در مشارکت سیاسی و
تحکیم مناسبات میان #دولت_و_ملت
۸.قاعده مند نمودن تصدي #پستهاي_عمومی و انتخاباتی
۹.ترغیب فرد باوری و #عقلانی_سازی_رفتار_جمعی
۱۰.ایجاد و تقویت #قدرت_نرم و در نتیجه آن ایجاد #امنیت_نرم.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علیه #اعدام با گاز نیتروژن
امروز کمیته اجرای عدالت کیفری مجلس قانونگذاری #ایالت_لوئیزیانا، لایحه قانونی شدن اعدام با استفاده از گاز نیتروژن و صندلی برقی را تصویب کرد.
#آلاباما اولین ایالتی بود که ماه گذشته فردی را از طریق هیپوکسی نیتروژن اعدام کرد. بعد از این اتفاق، چندین ایالت از جمله لوئیزیانا به دنبال اضافه کردن این روش به روشهای پیشین خود برای اعدام افراد بودهاند.
اما موضع #نماینده_کمیسر_حقوق_بشر_ملل_متحد در خصوص اعدام با گاز نیتروژن در ایالت آلاباما (به همراه فیلم بالا):
🔹ما به آمریکا در خصوص اعدامهای شدید به واسطه کاربرد گاز نیتروژن هشدار دادهایم زیرا که این اقدام #شکنجه و مصداق #رفتارهای_بیرحمانه در حقوق بینالملل بشر شمار میآید و از آنجا که آمریکا که عضو #میثاق_حقوق_مدنی_سیاسی و #کنوانسیون_منع_شکنجه_و_دیگر_رفتارها_و_مجازاتهای_بیرحمانه_و_غیر انسانی است، باید به تعهدات خود به موجب حقوق بینالملل عمل کند خصوصا که این اعدامها در آمریکا علیه #اقلیتها (همانند آفریقاییهای آمریکا) و همچنین افراد بدون دفاع نظامی و دیوانگان به کار گرفته شده است.
برای دسترسی به متن اصلی خبر:
https://lailluminator.com/2024/02/20/louisiana-house-committee-oks-nitrogen-gas-executions-electrocutions/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#نژادپرستی آنلاین و آفلاین
دنجا میاتوویچ، #کمیسر_حقوق_بشر_شورای_اروپا هشدار داد افراد، گروههای و سازمانهای داوطلب کمک به #مهاجران_و_پناه جویان در قاره سبز، خصوصا در یونان و ایتالیا با #خشونت فزاینده مواجه هستند.
میاتوویچ گفت: سازمانها و افرادی که به پناهجویان و مهاجران کمک میکنند مورد ضربوشتم قرار گرفتهاند، وسایل نقلیه یا تجهیزات آنها تخریب شدهاند یا هدف #تخریب_اموال و حتی آتشسوزی یا بمبگذاری قرار گرفتهاند؛ در برخی از کشورهای اروپایی، مقامها با شیوه تهاجمی یا ارعاب با مدافعان #حقوق_مهاجران درگیر شدند. همچنین، ساخت حصارها و استقرار نظامیان و تجهیزات نظامی در مناطق مرزی کشورهای اروپایی، شرایط را برای کار مدافعان حقوق بشری مهاجران و پناهجویان دشوار کرده است.
روشهای نظارتی تهاجمی علیه مدافعان حقوق مهاجران و پناهجویان نه فقط حقوق بشر در حیطه حفظ #حریم_شخصی افراد را نقض میکند، بلکه محرمانه ماندن شرایط کمک به پناهجویان و مهاجران را نیز از بین میبرد.
به گفته وی، مدافعان حقوق مهاجران و پناهجویان سطح بالایی از نفرت آنلاین و تهدید به مرگ را تجربه میکنند؛ این در حالی است که آنها خود غالبا افرادی با پیشینه مهاجرتی است که تحت فشار نژادپرستی آنلاین و آفلاین نیز قرار دارند.
دسترسی به متن زبان اصلی خبر:
https://www.coe.int/en/web/commissioner/-/europe-must-end-repression-of-human-rights-defenders-assisting-refugees-asylum-seekers-and-migrants
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
هدایت شده از عصر حقوق بشر
عصر حقوق بشر
کانالی برآمده از سه سوال: «آیا حقوق بشر...؟»، «کدام حقوق بشر...؟» و «چیستی و چگونگی حقوق بشر...»
و برای انعکاس نوشتارها، اطلاعات و رویدادهای مرتبط با حقوق بشر و تحلیلهایی در خصوص آنها
جهت ارسال پیشنهادات و انتقادات و نظر خود در خصوص رسانه عصر حقوق بشر، به شناسه زیر پیام دهید.
@SBRezaei313
همچنین برای اشتراک گذاری مطالب و دعوت از دوستان علاقمند به مباحث حقوق بشر، پیوند رسانه ای زیر را برای ایشان ارسال فرمایید.
👇👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
🌺🌺🌺
«حقوق بشر بدون آمدن منجی ضمانتی برای اجرا ندارد و میتوان در جاهایی آن را حقوق دانست، اما بی بشر» (کتاب نظام بین المللی حقوق بشر، حسین مهرپور، ص 76)
🌺🌺🌺🌺
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکانس فیلم و #حقوق_بشر
آنچه در قطعه گمشده بالا از سریال نوستالژیک «سیمرغ» می بینید، چند چیز است:
۱)تمنای #مشارکت_مردم در #انتخابات و مدیون کردن #حکومت به واسطه مشارکت در انتخابات
۲)سختی های فراوان دو شهید سرافراز «شیرودی» و «کشوری» برای زمینه سازی تحقق #حق_تعیین_سرنوشت_مردم
۳)#اصل_برابری مردم کوهستان و عشایر با مردم مرکز در تعیین سرنوشت
۴)اهمیت رأی «همه» مردم حتی چند نفر در ارتفاعات برفی
۵)استنادناپذیری #حق_تعیین_سرنوشت به بهانه هایی مانند: #ضرورت، #اضطرار و تکلیف مالایطاق
۶)صیانت از «#رأی_مردم و رأی در صندوق» تا پای جان
#شهدای_حق_تعیین_سرنوشت
#حق_الناس_بودن_رای
#انتخابات
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هفته نامه خبری کانال عصر حقوق بشر
❇️ «کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در سودان جنوبی» در ۱۹ فوریه اعلام کرد که رهبران سودان جنوبی باید با دقت بیشتر در پایان گذار سیاسی کشور برای دستیابی به #صلح_پایدار و جلوگیری از #خشونت حرکت کنند.
❇️ «کمیسر عالی حقوق بشر» در ۱۹ فوریه اقدامات دولت بریتانیا برای تسهیل انتقال سریع #پناهجویان به رواندا را مغایر با اصول اساسی #حاکمیت_قانون دانست.
❇️ «کمیته ناپدید شدن اجباری سازمان ملل» در ۱۹ فوریه شروع به بررسی گزارشهای کامبوج، بورکینافاسو و هندوراس درخصوص اجرای مفاد کنوانسیون حمایت از همه افراد در برابر #ناپدیدی_اجباری نمود.
❇️ «کمیته رفع تبعیض علیه زنان» در ۱۹ فوریه یافتههای خود را در مورد جمهوری آفریقای مرکزی، جیبوتی، یونان، ایتالیا، نیجر، عمان، تاجیکستان و ترکمنستان منتشر کرد.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۱۹ فوریه نسبت به اتهامات موثق مبنی بر نقض فاحش #حقوق_بشر_زنان_و_دختران فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری، ابراز نگرانی کردند.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۰ فوریه با تاکید بر وضعیت زنان و دختران در افغانستان بیان داشتند که چالشهای فزاینده جهانی ایجاب میکند که #آپارتاید_جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت شناخته شود.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۰ فوریه نسبت به اصلاحات اخیر قوانون بلاروس در مورد #آزادی_عقیده و فعالیتهای سازمانهای مذهبی (که به نظر میرسد ناقض تعهدات بلاروس تحت قوانین بینالمللی حقوق بشر است)، ابراز نگرانی کردند.
❇️ «شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد» پنجاه و پنجمین نشست منظم خود را از ۲۶ فوریه تا ۵ آوریل ۲۰۲۴ در کاخ ملل در ژنو برگزار خواهد کرد.
❇️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار» در ۲۱ فوریه خواستار اقدام بینالمللی قوی تر برای محافظت از جمعیتهای آسیبپذیر شد.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۱ فوریه اظهار داشتند که اسرائیل باید فوراً آتش بس و اقدامات بشردوستانه مشخصی را اجرا کند که مطابق با حکم دادگاه بینالمللی دادگستری (مورخ ۲۶ ژانویه) نیازهای زنان و دختران فلسطینی را در اولویت قرار میدهد.
❇️ به دنبال سفر «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد خشونت علیه زنان و دختران» به انگلیس این مقام بیان داشت که پدرسالاری ریشهدار تقریباً همراه با افزایش زنستیزی در جهان فیزیکی و آنلاین، هزاران زن و دختر را در سراسر بریتانیا از #حق_زندگی_عاری_از_ترس_و_خشونت محروم میکند.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۱ فوریه اظهار داشتند که برخی شرکتهای شیمیایی آمریکایی با تخلیه مواد سمی در محیط محلی، حقوق و رفاه ساکنان در امتداد رودخانه کیپ فیر در کارولینای شمالی را نادیده میگیرند.
❇️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر حقوق بشر» در ۲۲ فوریه نسبت به قانون در حال بررسی با موضوع «ممانعت از عادی سازی» ایالات متحده (مبنی بر ممنوعیت هرگونه اقدام رسمی برای به رسمیت شناختن یا عادیسازی روابط با دولت سوریه به رهبری بشار اسد)، ابراز نگرانی کرد.
❇️ «کمیته فرعی سازمان ملل متحد برای پیشگیری از شکنجه» آخرین نشست خود را با تایید بازدید از آلبانی، گابن، هندوراس و مغولستان در نیمه اول سال جاری و بولیوی، جمهوری دموکراتیک کنگو، یونان و نیجریه در نیمه دوم سال به پایان رساند.
❇️ همزمان با دومین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، کمیسر عالی حقوق بشر در ۲۲ فوریه اظهار داشت که این تهاجم هزینههای انسانی وحشتناکی را به دنبال داشته است. «گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در فدراسیون روسیه» نیز، خواستار پاسخگویی و همبستگی با همه قربانیان جنگ از جمله فعالان روسی شد.
❇️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۳ فوریه هشدار دادند که هرگونه انتقال تسلیحات یا مهمات به اسرائیل که در غزه مورد استفاده قرار می گیرد، احتمالاً ناقض #قوانین_بشردوستانه_بینالمللی است.
❇️ «کمیته مشورتی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۳ فوریه نشست ۳۱ خود را با بررسی دو موضوع: نوروتکنولوژی و حقوق بشر و حقوق بشر و فناوریهای جدید در حوزه نظامی به پایان رساند.
❇️ «گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل» که در ۲۳ فوریه منتشر شد، خواستار #پاسخگویی و برقراری #عدالت در سراسر جهان برای نقض جدی قوانین درگیریهای مسلحانه و سایر موارد نقض فاحش حقوق بشر توسط همه طرفین درگیر در غزه، کرانه باختری و اسرائیل از ۳۱ اکتبر شد.
❇️ براساس «گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد» منتشر شده در ۲۳ فوریه درگیری مسلحانه در سودان منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی، به جا ماندن میلیون ها آواره، #غارت_اموال و #سربازشدگی_کودکان شده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
انعکاس #حق_بازگشت_فلسطینیان در قوانین تابعیت
حق بازگشت فلسطینیان به #حق_قانونی ساکنان سرزمین #فلسطین اشاره دارد که فلسطینیانی که به هر دلیلی از سال ۱۹۸۴ میلادی به بعد، از میهن خود بیرون شده یا بیرون رفتهباشند، میتوانند سرزمین و خانهای که پیش از آن در آنجا میزیستهاند، بازگردند. این حق رسماً در قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل به رسمیت شناخته شدهاست.
در این خصوص قوانین برخی کشورهای اسلامی مقرر کرده اند که درخواست #اعطای_تابعیت فلسطینیان را قبول نخواهند کرد! مگر زمانی که فلسطین آزاد شود و فلسطینیان بتوانند به کشور خود بازگردند؛ در آن زمان چنین ممنوعیتی لغو خواهد شد.
کشور عراق جزو همین کشورهاست.
در ماده 7 قانون الجنسية العراقية والمعلومات المدنية رقم (46) لسنة 1990» همین محتوا آمده است:
«للوزير [الداخلي] منح الجنسية العراقية للعربي الذي يطلبها اذا كان قد بلغ سن الرشد ويستثنى من ذلك الفلسطينيون حتى تتحرر فلسطين و تتحقق العودة اليها و يصدر تشريع بالغاء الاستثناء»
برای دسترسی به متن این قانون؛ نگاه کنید به:
https://iraqld.e-sjc-services.iq/LoadLawBook.aspx?SC=240120067455941
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تقدم #امنیت بر #فرهنگ و #امنیتی_انگاری مسائل فرهنگی
«#کنوانسیون_حفظ_و_ترویج_تنوع_بیانهای_فرهنگی» (The Convention on the Protection and Promotion of the Diversity of Cultural Expressions) از جمله کنوانسیونهای یونسکو است که در سی و سومین اجلاس کنفرانس عمومی #یونسکو در تاریخ ۲۰ اکتبر ۲۰۰۵ تصویب شد.
این کنوانسیون با اهداف متعددی ایجاد شده که عبارتاند از:
الف) حمایت و ترویج #تنوع_بیانهای_فرهنگی
ب) تقویت #پیوند_میان_فرهنگها
با وجود ظاهر کاملا فرهنگی این کنوانسیون، بررسي فرايند تصميمگيری برخي كشورهاي مهم كه به كنوانسـيون نپيوسـتند، جالب توجه است؛ مـثلاً كشـور انگلستان تصميم گيری در خصوص ورود يـا عـدم ورود بـه كنوانسـيون را بـه «وزارت دفـاع» واگذار كرد. گويا كنوانسيون را بيشتر مسئله اي امنيتی می پنداشت تا فرهنگی.
در عین حال چنین تلقی از کنوانسیون فرهنگی و مهمتر از آن، دخیل کردن #نهادهای_دفاعی در بررسی یک متن فرهنگی، امری غیرمعمول است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌎 ساختار و رویه شورای امنیت، صدای دبیر کل سازمان ملل را در آورد
❇️ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نسبت به عدم توانمندی شورای امنیت برای پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حماس در غزه و همچنین تهاجم نظامی روسیه به اوکراین ابراز تأسف کرد.
❇️ او در آغاز نشست #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل_متحد گفت قدرتمندترین نهاد سازمان ملل "در بسیاری مواقع در بنبست گیر کرده" و قادر به "پاسخ دادن به مهمترین مسائل برای #صلح و امنیت زمان ما" نیست.
❇️ او خواستار "اصلاحات جدی" در ترکیب و روشهای کاری شورای امنیت شد.
گوترش گفت که ادعای "ناتوانی" شورای امنیت در پاسخگویی به جنگ در غزه و همچنین جنگ در اوکراین میتواند اعتبار این بالاترین نهاد سازمان ملل را به شدت تخریب کند.
❇️ آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا به عنوان اعضای دائم شورای امنیت هرکدام #حق_وتو دارند.
۱۰ عضو دیگر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مدت دو سال برای عضویت در این نهاد انتخاب میشوند. هفته گذشته، قطعنامه شورای امنیت درباره توقف جنگ در غزه برای چندمین بار به دلیل وتوی آمریکا شکست خورد.
پ.ن.پ: خلاصه آنکه دموکراسی اگر چیز خوبی است؛ چرا فقط در داخل کشورها و در شورای امنیت خیر!!
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
صدای بی صداها باشید🎤🎤🎯🎯🇮🇷🇮🇷🇮🇷
⬅️در #تبلیغات_انتخاباتی_آمریکا به درستی، برای افزایش #مشارکت_در_انتخابات از حقوق نسلهای آینده سخن به میان آمده؛ به عنوان مثال:
Speaking for the Voiceless
Shaping Democracy for future generations
Voting on Behalf of a Future Generation
⬅️گویی که گرچه رأی در دوره های قبل نتوانسته بسیاری از مشکلات را رفع کند اما باید صدایی برای بی صداها شد و در انتخاب نمایندگان تجدید نظر کرد، نه در اصل استفاده از حق انتخاب.
⬅️گویا عدم شرکت در انتخابات، نقض #حقوق_نسلهای_آینده و نسلهای بی صداست و باید در خصوص شرکت نکردن در انتخابات، تجدیدنظر کرد.
⬅️ در واقع «#جهانشمولی_حقوق_بشر» برای فردای فرزندان و آنانکه دوستشان داریم❤️ و حق زیستن عزتمندانه آنان و #اصل_عدالت_و_انصاف_بین_نسلی ایجاب میکند که نسلهای کنونی بار نسلهای آینده را با استفاده از نهاد انتخابات به دوش بکشند.
جهت دسترسی به برخی از آثار خارجی در حوزه ارتباط «لزوم شرکت در انتخابات» با «حفظ حقوق نسلهای آینده» نگاه کنید به:
https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/14789299231204550?icid=int.sj-abstract.citing-articles.2
و کتاب:
MacKenzie MK (2016a), Institutions for Future Generations. Oxford: Oxford University Press, pp.24–45.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⭕️شکایت #نیکاراگوئه علیه آلمان در #دادگاه_لاهه به اتهام همدستی در کشتار فلسطینیان
🔸دادگاه لاهه دیروز (جمعه) اعلام کرد که جمهوری نیکاراگوئه از آلمان به اتهام "کمک به نسل کشی" و ارائه کمک های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی و توقف کمک مالی به "آنروا" به این دادگاه شکایت کرده است.
لینک زبان اصلی خبر:
https://www.icj-cij.org/fr/node/203820
⬅️در متن این دادخواهی به نکات زیر اشاره شده است:
۱)دادگاه لاهه در بررسیهای اخیری خود در جریان حملات جدید به غزه، مجددا به #حق_تعیین_سرنوشت_مردم_فلسطین تصریح کرده و همه کشورها را مکلف کرده تا از کمک به حفظ وضعیت فعلی فلسطین خودداری کنند؛ اما آلمان با کمک به اسرائیل، موجب تشدید نقض #هنجارهای_بین_المللی و تعهدات متعارف شده است (ص ۲ دادخواست)
۲)آلمان پس از حکم ۲۶ ژانویه دادگاه لاهه و با آگاهی کامل به #نسل_کشی اسرائیل کمک نظامی کرده است.
۳)مقابله با کاهش بودجه و کمکهای مالی به آنروا از سوی آلمان و نیز لزوم منع #تجارت آلمان با اسرائیل که به تسهیل نسل کشی می انجامد.
۴)کمکهای سیاسی، نظامی و مالی آلمان به اسرائیل به #مجازات_دسته_جمعی فلسطینی ها و به هدف آشکار وادار کردن مردم فلسطین به خروج از سرزمینهای اشغالی و به ویژه غزه و جلوگیری از اعمال #حق_تعیین_سرنوشت آنها کمک می کند (ص۱۳ دادخواست).
۵)درخواست توقف فوری کمکها به اسرائیل اطمینان از #عدم_تکرار این رفتارها از سوی آلمان و #جبران_کامل_خسارتهای ناشی از اقدامات آلمان (ص۲۹ دادخواست)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✳️«جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۶ فوریه نسبت به وضعیت وخیم گزارش شده سلامتی و بدرفتاری در بازداشت ریهور کاستوسیو (یک سیاستمدار اپوزیسیون دولت روسیه) ابراز نگرانی کردند.
✳️«گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در روسیه» در ۲۶ فوریه از مقامات روسیه خواست تا فوراً تمام اتهامات جنایی علیه اولگ اورلوف را کنار بگذارند.
✳️«کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل» در ۲۸ فوریه از تصویب لایحه موسوم به لایحه حقوق جنسی بشر و ارزشهای خانوادگی ۲۰۲۴ (مبنی بر افزایش مجازات برای دگرباشان) در پارلمان غنا ابرازنگرانی کرد. همچنین «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱ مارس از رئیس جمهور این کشور خواستند تا این لایحه را امضا نکند.
✳️«کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱ مارس اظهارداشت که تعداد شکایتهای نقض آزادی بیان و حقوق سیاسی به بالاترین حد خود رسیده است.
✳️«گزارشگر ویژه تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز #یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر»از آلمان خواست اتهامات علیه یک کارآفرین آلمانی را کناربگذارد و گفت تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا و اجرای آنها مغایر با استانداردهای حقوق بشر است.
✳️«جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل» در ۱ مارس اظهار کردند لایحه امنیت رواندا در بریتانیا امکان دسترسی موثر به #پناهندگی یا بررسی عادلانه را فراهم نمیکند.
✳️«گزارشگر ویژه آزادی بیان سازمان ملل متحد» اظهار داشت که استرداد احتمالی و پیگرد قانونی قریبالوقوع جولیان آسانژ در ایالاتمتحده نقض جدی #حق_بر_آزادی_بیان است.
#گزارش_هفتگی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#آپارتاید_فرهنگی
🖼#حق_بر_تنوع_فرهنگی، حقی است که عمدتا در کشورهای در حال توسعه پذیرش شده ولی قدرتهای جهانی، چنین حقی را به رسمیت نشناخته و بالعکس، به سمت #انطباق_فرهنگی و #مهندسی_فرهنگی روی آورده اند.
🖼از جمله فرانسه که به مساله مهندسی فرهنگ نسبت به #مهاجران نسلهای قدیم اصرار دارد و آنها برای شهروندی کامل، باید فرهنگ غالب را بپذیرند و شهروندان مسلمان و هندو حق عرضه فرهنگی در عرض فرهنگ غالب فرانسه ندارند. در این خصوص نگاه کنید به:
http://www.citoyendedemain.net/agenda/diversite-culturelle
🖼در فرانسه و آلمان و انگلیس هنوز دعوا بر سر قبول #اسلام به عنوان یک فرهنگ شهروندی مقبول وجود دارد.
🖼از نظر سران این حکومتها مساله #چند_فرهنگی همیشه نقطه شکستی برای اروپا بوده است. برای دیدن این اظهارات نگاه کنید به:
https://ripostelaique.com/oui-le-multiculturalisme-est-un-echec-oui-le-probleme cest-lislam.html
🖼این #تبعیض_مثبت به نفع یک فرهنگ و ترجیح دادن آن بر فرهنگ عده دیگری از شهروندان هم مخالف #عدالت_طبیعی و هم #عدالت_وضعی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
و پانزده اسفند:
#روز_ملی_درختکاری در ایران🌴🌴🌳
اصول #حقوق_بین_الملل_محیط_زیست در کلام مقام معظم رهبری:
۱)#اصل_استفاده_غیر_زیانبار_از_سرزمین: یکی از شاخصهای اساسیای که در ساخت موتورها و همهی دستگاههای صنعتی باید مورد توجه باشد، مسئلهی #محیط_زیست است. ۱۳۸۹/۰۱/۰۹
۲)#اصل_یکپارچگی: نگاه به مسئلهی آب و هوا، غبار، دود، هوای سالم، آب سالم، محیط زیست سالم، جنگلها، نگاههای اصلی است؛ مسئولین اینها را در متن برنامهها، در مجاری همهی برنامههای زندگی بگنجانند. ۱۳۸۹/۱۲/۱۷
۳)#اصل_تعهد_به_همکاری_دولتها: حفظ و رعایت محیط زیست، یک وظیفهی حاکمیّتی است.
۱۳۹۳/۱۲/۱۷
۴)#اصل_میراث_مشترک_بشریت و #نگرانی_مشترک: منابع طبیعی #ثروتهای_ملیاند؛ مال این دولت و آن دولت و این وزیر و آن وزیر که نیستند؛ اینها مال ملتهاست؛ آن هم نه ملتها در یک نسل؛ ثروتی است متعلق به ملتها در طول تاریخشان. ۱۳۸۹/۱۲/۱۷
۵)#اصل_پیشگیری: فرسایش خاک در کشور بر اثر سهلانگاریها و بدعملکردنها و ندانمکاریها؛ چیزی نیست که بعد بشود بهآسانی جبرانش کرد. قضیّهی #خاک از قضیّهی #آب مهمتر است.
۱۳۹۳/۱۲/۱۷
۶)اصل #مشارکت و تکمیلی و تعمیمی بودن حفاظت محیط زیست: در کتابهای درسی؛ باید بچّههای ما اهمیّت مرتع و جنگل و هوا و آب و خاک و دریا و مانند اینها را از کودکی بفهمند و روی آن حسّاس باشند. ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld