نَه بِه پُست وَ مَنصب
برخلاف ادبیات #حقوق_انتخاباتی به زبان انگلیسی و عربی که برای عرصه انتخابات از تعابیر «#المنافسة_الانتخابية» و «Election competition» استفاده میکنند که پیش فرض این کلمات، زد و بندها و حذف کردنها و رقابتهای شدید و کارزار انتخاباتی است؛ اما
در اسلام، منصب، «#طعمه و سرمایه و #کاسبی نیست»
مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی ضمن بحث مفصل روایی درباره حب به ریاست اینطور میگوید:
«کسانی که دیدگاهشان نسبت به #مقام و #حکومت، یک #مسئولیت_الهیه است و تصدّی این جایگاه را، یک #تکلیف_الهی میدانند، از آن زجر میکشند و هیچ لذتی نمیبَرند. حتی میتوان اینطور تعبیر کرد که این جایگاه برای آنها در حکم یک #ریاضت_نفسانیه است که خدا برایشان رقم زده است. خود را همیشه #مسئول میبینند و در عین حال که در انجام وظایفشان هیچ کوتاهی نمیکنند، به هیچ عنوان هم به جاه و مقامشان #دلبستگی ندارند.» (رسائل بندگی (رساله دوم: حب به دنیا)، آیتالله مجتبی تهرانی، ص۳۰۶).
برسد به دست کاندیدهای انتخابات مجلس
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 هفته نامه
حقوق بشر در هفته ای که گذشت
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ ژانویه از تصمیم اخیر بالاترین #دادگاه_سورینام، برای تایید حکم ۲۰ سال زندان رئیس جمهور سابق به دلیل #شکنجه و #اعدام غیرقانونی ۱۵ مخالف سیاسی در سال ۱۹۸۲ استقبال کردند.
✳️ «سخنگوی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ ژانویه از #اعدام قریبالوقوع فردی در #ایالات_متحده با استفاده از روشی بدیع و آزمایش نشده (خفگی با گاز نیتروژن)، هشدار داد.
✳️ براساس اظهارات «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد»، ۸۰٪ شهروندان #غزه با قحطی یا گرسنگی فاجعه بار روبرو هستند.
✳️ چهارده کشور سوابق حقوق بشر خود را در چهل و پنجمین نشست یوپیآر #شورای_حقوق_بشر سازمان ملل که از ۲۲ ژانویه تا ۲ فوریه ۲۰۲۴ در ژنو برگزار می شود، مورد بررسی قرار خواهند داد.
✳️ «کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد در #سودان» در ۱۷ ژانویه اظهار داشت که در حالی که #درگیری_های_مسلحانه وارد دهمین ماه خود میشود وضعیت وخیم حقوق بشر در این کشور رو به وخامت است.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۷ ژانویه اظهار داشت که در حالی که کومور شاهد #اعتراضات پس از #انتخابات ریاست جمهوری و افزایش تنشها است، مقامات باید از #آزادی بیان و برگزاری #تجمعات_مسالمت آمیز، اطمینان حاصل کنند.
✳️ «هیأت حقیقتیاب سازمان ملل در سودان» در ۱۸ ژانویه از طرفهای متخاصم سودانی خواست به #درگیری_مسلحانه این کشور پایان دهند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد #استقلال_قضات_و_وکلا» در ۱۹ ژانویه نسبت به بنبست میان #نیروهای_سیاسی در پارلمان اسپانیا که منجر به مختل شدن شورای عمومی قوه قضائیه شده است، هشدار داد.
✳️ براساس اظهارات «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه فرانسه باید فوراً برای محافظت از #کودکان در برابر سوء استفاده جنسی در خانواده و همچنین رسیدگی به #رفتار_تبعیضآمیز و خشونتی که توسط مادران با انگیزه محافظت از فرزندان در برابر تهدیدات جنسی اعمال میشود، مقابله کند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه نسبت به محاکمه ۸۴ عضو جامعه مدنی در امارات متحده عربی با اتهامات #تروریسم که ممکن است منجر به اعمال مجازات اعدام یا مجازات های طولانی #حبس شود، ابراز نگرانی کردند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه و پس از انتشار آخرین دور اسناد حقوقی در دادگاه مربوط به سوء استفاده جنسی یک سرمایهدار آمریکایی از دختران نوجوان اظهار داشتند که هیچ فردی نباید فراتر از قانون و فراتر از #دسترسی_به_عدالت باشد.
✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه از لایحه اصلاح شده ضد تروریسم سریلانکا به دلیل تداوم الگوهای نقض گذشته ابراز نگرانی کرد.
✳️ «رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین» در ۱۹ ژانویه تعداد کشتهشدگان را ۲۵۰۰۰ نفر اعلام کرد و این آمار را یک نقطه عطف خیره کننده دیگر دانست.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چت جی پی تی و سوال از آزادی
🔴هوش مصنوعی در واقع نه باهوشه و نه مصنوعی!
هوش مصنوعی یه جور کتابخونه ست که براساس اطلاعات دستکاری شده بهت پاسخ میده ...
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
برخی راهکارها برای تحقق #حق_امنیت_روانی_کودکان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌻🌻🌻حقوق بشر در حکومت و مکتب و منش امیرمؤمنان علی علیه السلام🌺🌺
۱. اصل #شفافیت و #دسترسی_به_اطلاعات: حضرت در نامه ای به حاکم «آذربایجان» به وی فرمودند: «همانا عمل حکمرانی در نظرت #طعمه نباشد بلکه آن، #امانتی بر عهده توست» (نهح البلاغه، ص 354). بی گفتگو، ماهیت امانی حکومت نسبت به #اطلاعات_حکومت نیز جاری است و مردم، #حق_آگاهی از این امانت خود دارند. جز آنچه با عنوان #اسرار_نظامی تلقی می شود.
۲. رعیت انگاری مردم: در بسیاری از گزاره ها و جملات نهج البلاغه بارها از مردم با هویت «#رعیت» یاد شده است(نهج البلاغه، 1414: 251؛ 312؛ 315؛ 365؛ 367؛ 368؛ 371؛ 374؛ 379؛ 387). درون مفهوم رعیت، صفت شفیق و مهربان بودن و نه درنده بودن حاکم نسبت به مردم اخذ شده و بهتر از مفهوم «#شهروند» می تواند #پاسخگویی_حکومت در قبال مردم و خداوند را تأمین کند و از #استبداد_حکومت جلوگیری کند.
۳. حکمرانی خوب (#حسن_الولایة) و #اصل_رحمت در حکمرانی: آنجایی که حضرت، خطاب به مالک اشتر می فرمایند: «دلت را به رحمت نسبت به رعیت و دوست داشتن آنان و نرمی در برابر ایشان موظف بدار و نسبت به ایشان همچون جانوری درنده مباش که منتظر فرصتی برای خوردن آنهاست» (نهج البلاغه، 1414: 367).
ناشر مطالب کانال عصر حقوق بشر باشید.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_کودکان بر اسباب_بازی
دبیر شورای عالی انقلاب دربازدید از هشتمین دوره جشنواره اسباببازی گفت: سند اسباببازی در #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی مصوب خواهد شد تا حکمرانی تولید اسباببازی برای حمایت از تولیدکنندگان شکل گیرد.
از منظر حقوق بشر،بازی کودکان گزینه ای اختیاری نیست بلکه یک #حق_بشری است.
#حق_بازی درماده ۳۱ کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ذکر شده است که ازدولتها میخواهد تا حق کودکان را برای استراحت،اوقات فراغت،بازی متناسب با سن و سال خود به رسمیت بشناسند.
کمیته حقوق کودک نیز بیان می کند که گرچه بازی کودکان،غیرضروری تلقی میشود اما یک بعد اساسی از لذت دوران کودکی است و این حق، مقدمه یا جزئی از حق سلامت،رفاه و رشد کودکان است وبایسته هایی را بایددرساخت آنهارعایت کرده و حاکمیت براجرای آنها نظارت کند:
۱)اسباب بازی به خلاقیت،تخیل و اعتماد به نفس،رشد قدرت ومهارت های فیزیکی،اجتماعی،شناختی وعاطفی کودکان بینجامد.مهارت های مذاکره،حل تعارض،سوادعاطفی و مهارت های تصمیم گیری را نیز تقویت نماید.
۲)اسباب بازی به ساخت موقعیت اجتماعی کودکان درجهان کمک کند وبه جدایی آنهاازاجتماع نینجامد.
۳)اسباب بازی باید به تسهیل بازی در محیطی امن که در آن سایر حقوق اساسی کودکان(به عنوان مثال: بهداشت،آموزش،رهایی از خشونت) رعایت می شود،منتهی شود.
۴)اسباب بازی به تحقق پتانسیل کودکان به عنوان انسان واعضای جامعه کمک کند.
در آیین نامه شورای نظارت بر اسباب بازی کودکان(سال 1377)نیز اصولی همچون هماهنگی اسباب بازی با #فطرت،توجه به ارزشهاو #زبان_فارسی آمده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
سناریوی بمب ساعتی و ناهماهنگی حقوق بشر با یکدیگر
#سناریوی_بمب_ساعتی، زمانی است که #تروریستی در بازداشت #پلیس قرار دارد و #اقرار میکند بمبی ساعتی را فعال نموده که قابلیت ایجاد تلفات وسیعی دارد اما از بیان محل بمبگذاری خودداری مینماید.
این مسأله بحثهای بسیار و سختی را میان اندیشمندان برانگیخته است، چراکه اگر به واقع بمبی وجود داشته باشد، به ناچار #حق_متهم_بر_مصونیت_از_شکنجه با #حق_حیات
_قربانیان_بالقوه و نیز حق افرادی که با انفجار بمب مجروح خواهند شد، تزاحم پیدا خواهدکرد.
#کروثامر (Krauthammer)، ادعا میکند: در وضعیت بمب ساعتی قواعد نسبتا ساده هستند و هیچ چیزی که منطقا با دریافت اطلاعات دقیق مرتبط است را نباید کنار گذاشت.
در این خصوص نگاه کنید به مقاله ای به مشخصات:
Greer Steven, “Is the Prohibition against Torture, Cruel, Inhuman and
Degrading Treatment Really ‘Absolute’ in International Human Rights Law?”,
Human Rights Law Review, January, No.15, (2015), p 131.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
اطلاعیه
سلسله جلسات و کارگاه های هفتگی «#حقوق_بشر در اسناد بین المللی»
(بنیان ها، ابعاد، کلیات و حقوق حمایتی)
🔸ارائه دهنده:
دکتر محمد صالح تسخیری
(عضو هیات علمی گروه حقوق بین الملل دانشگاه قم)
🕰زمان:
هر هفته دوشنبه ها
ساعت۱۴
📡 لینک شرکت مجازی:
Www.markazfeqhi.com/live
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
اخبار حقوق بشر در هفته اخیر
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ ژانویه نسبت به رویکرد شدید امنیتی اتخاذ شده در #سریلانکا برای واکنش به #مواد_مخدر ابراز نگرانی کردند.
✳️ در آستانه روز جهانی #وکیل در معرض خطر «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ ژانویه از وکلا در ایران به دلیل تعهد شجاعانه به #حاکمیت_قانون و تلاشهای پیگیر برای انجام حرفه خود به طور مستقل، قدردانی کردند.
✳️ با گذشت یکسال از ترور یک مدافع حقوق بشر و وکیل در اسواتینی، «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ ژانویه نسبت به عدم رسیدگی به وضعیت قاتلان وی ابراز تاسف کردند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد استقلال قضات و وکلا» در ۲۲ ژانویه نسبت به تاخیر در روند #انتخابات برای عالیترین مقامات قضایی بولیوی ابراز نگرانی کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۲ ژانویه از مقامات SAR هنگ کنگ خواستند تا تمامی اتهامات علیه یک کارآفرین رسانهای طرفدار #دموکراسی را کنار بگذارند و فوراً او را آزاد کنند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۴ ژانویه از دولت بنگلادش خواستند که اصلاحات اساسی لازم برای حقوق بشر و احیای گفتگو و #مشارکت_سیاسی را انجام دهد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۴ ژانویه از حکم #دادگاه_اروپایی_حقوق_بشر در مورد نقض حق زندگی یک #پناهجوی سوری در زمانی که گارد ساحلی یونان به کشتی حامل مهاجران و #پناهجویان در سال ۲۰۱۴ تیراندازی کرد، استقبال کردند.
✳️ «کارگروه سازمان ملل متحد در مورد ناپدید شدنهای اجباری» یکصد و سی و دومین نشست خود را از ۲۹ ژانویه تا ۲ فوریه ۲۰۲۴ در ژنو با هدف بررسی ۲۱۹۰ پرونده از ۳۶ کشور برگزار میکند.
✳️ «رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد در اراضی فلسطین اشغالی» در ۲۶ ژانویه اظهار داشت که #غیرنظامیان همچنان با بار سنگین تشدید تنش در #غزه روبرو هستند و وضعیت موجود چیزی کمتر از یک فاجعه ندارد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
آمریکا علیه آمریکا: دو آمریکا رویاروی هم
پس از آخرین اختلاف بین #دولت_فدرال_آمریکا و #ایالت_تگزاس و پس از شکایت این ایالت از دولت بایدن در ماه اکتبر گذشته (به دلیل آنچه تخریب عمدی بخشهایی از دیوار مرزی خود با مکزیک توسط مقامات فدرال بود)، دوشنبه گذشته دادگاه عالی آمریکا با اکثریت 5 به 4 قاضی، رای به نفع دولت فدرال داد.
اکثریت قضات دیوان عالی به مقامات دولت فدرال اجازه دادند تا قسمت هایی از حصار مرزی را که #دولت_تگزاس در امتداد مرز با مکزیک برای جلوگیری از عبور #مهاجران به قلمروی این ایالت برپا کرده بود، بردارند.
از روز دوشنبه صدها پست در شبکه اجتماعی "ایکس"، (توییتر سابق) با هشتگ "Texit" منتشر شده است که به #جدایی تگزاس از ایالات متحده اشاره دارد.
در شبکه اجتماعی ایکس واکنشهای مختلفی به این رای دادگاه آمریکا گرفته شده، از جمله:
- زمانی که یک دولت فدرال خیانتکار سعی می کند حق ما را نادیده بگیرد، تگزاس از #حقوق_ایالتی برای محافظت از خود، #شهروندان و #مرزهایمان برخوردار است، جنبش #TEXIT احتمالا اکنون قوی تر از همیشه است
- ما به تحمل این #غصب_آشکار_حاکمیت تگزاس و #حق_دفاع از قانون اساسی تگزاس ادامه نخواهیم داد." وی افزود که ایالت تگزاس باید از حق قانونی خود بر اساس قوانین داخلی اش حفاظت کند.
البته ایالت تگزاس در دعوی سال 1869 موسوم به " تگزاس علیه وایت" پذیرفته که ایالت ها نمی توانند به صورت منفرد و #یکجانبه تصمیم به خروج از اتحادیه بگیرند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢نامه انجمنهای علمی حوزه علمیه قم به دبیر کل سازمان ملل متحد
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب آقای آنتونیو گوترش
دبیر کل محترم سازمان ملل متحد
با سلام و تحیت. همانگونه که استحضار دارید بیش از سه ماه است که از تجاوزات و حملات بیوقفه و گسترده رژیم اسرائیل علیه باریکه غزه میگذرد. بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین در غزه بیش از یک درصد جمعیت این منطقه به شهادت رسیده و شمار بیشتری مجروح شدهاند، نیمی از مردم آواره شده و کمبود دارو، سوخت، آب و غذا و هر آن چیزی که برای زندگی یا زنده ماندن نیاز است، در بحرانیترین شکل ممکن قراردارد. خدمات درمانی به دلیل بمباران بیمارستانها، کمبود سوخت، قطع برق، نبود دارو و ملزومات درمان در وضعیت فوق بحرانی قرارگرفته است.
سخنگوی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) با تایید کشتار وسیع کودکان در نوار غزه هشدار داده است که «دیگر جای امنی برای #کودکان در غزه وجود ندارد؛ آب و غذا و دارویی هم نیست.
عالیجناب! نه تنها #کرامت_انسانی به عنوان مبنای #حقوق_بشر، یکسره به سخره گرفته شده بلکه بنیادیترین حقهای بشری از جمله: حق حیات، #حق_امنیت و #حق_سلامت به محاق رفته و اکنون که این جنگ ویرانگر به چهارمین ماه خود نزدیک میشود، تمامی شاخصهای ناظر به مخاصمات مسلحانه و حقوق بشردوستانه مندرج در کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و پروتکلهای الحاقی آن در شدیدترین وجه خود نقض شده و اصول پایه حقوق بشر دوستانه (#اصل تفکیک، #اصل_تناسب و #اصل_احتیاط) معنا و مفهوم خود را از دست داده اند؛ بیمارستانها، بناهای فرهنگی و تاریخی، منازل مسکونی، مدارس، مساجد و کلیساها از یک سو و غیرنظامیان، بیماران، سالخوردگان، زنان و کودکان از سوی دیگر توسط این رژیم سفاک هدف قرارگرفته و بیش از ۷۰ درصد جانباختگان از زنان و کودکان اند.
عالیجناب! پیرو شکایت کشور آفریقای جنوبی علیه اسرائیل به خاطر جنایت نسل کشی، #دیوان_بینالمللی_دادگستری لاهه که رکن و مرجع قضایی بینالمللی میباشد، دستور داده است که اسرائیل باید براساس تعهدات خود به موجب کنوانسیون، #نسلکشی در مقابل فلسطینیان در نوار غزه تمام اقدامات خود مبنی بر کشتار، ایجاد صدمات جسمی و روانی جدی، همچنین ایجاد عامدانه شرایط سخت زندگی و تحمیل اقداماتی که باعث جلوگیری از تولد آنها شود را متوقف کند. براساس این دستور موقت، اسرائیل باید تضمین دهد که نیروهای مسلح آن هیچ یک از موارد یاد شده فوق را مرتکب نشوند.
جنابعالی استحضار دارید که هم شکایت آفریقای جنوبی و هم دستور دیوان بین المللی لاهه با استقبال کم نظیر کشورها و ملتهای آزاده جهان قرارگرفته و این امر مسئولیت شما را دو چندان کرده است.
تجربه نشان داده است که با توجه به حمایت بی چون چرای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از اسرائیل، این رژیم کمترین واهمهای از ارتکاب جنایتهایش نداشته و ندارد و حد و مرزی برای اقدامات ویرانگر خود قائل نیست. نمونه روشن آن، اظهارات «آمیخای الیاهو» وزیر میراث فرهنگی اسرائیل است که به نظر وی «انداختن #بمب_اتم روی غزه یکی از گزینههای کابینه جنگ اسرائیل» میباشد. اسحاق کروزر عضو پارلمان این رژیم (کنست) نیز پیشتر گفته بود که نوار غزه باید از روی نقشه کاملا محو شود تا پیام تلآویو به سایر دشمنان اسرائیل برسد.
بر این اساس بی توجهی به دستور دیوان بین المللی دادگستری که ناشی از ماهیت چنین رژیمی است، کاملا مورد انتظار میباشد.
آقای دبیر کل! انجمنهای علمی حوزههای علمیه که مجموعهای عظیم از عالمان و فرهیختگان علوم انسانی و اسلامی را نمایندگی میکند، ضمن محکومیت شدید اقدامات ضد بشری رژیم اشغالگر صهیونیستی از جنابعالی مصرانه میخواهد تا افزون بر اعلام موضع صریح و قاطعانه در این خصوص، به فوریت همه صلاحیتهای حقوقی خود بر اساس منشور سازمان ملل متحد را برای توقف این جنایات و مجازات مقامات اسرائیل به کارگیرید و شجاعانه به تکلیف خود در قبال همه ملتهای جهان و به ویژه مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین عمل نمایید که بدون شک نام نیکی را از خود به یادگار خواهیدگذاشت و تاریخ آزادگی، ظلم ستیزی و حق طلبی شما را خواهد ستود.
با احترام. انجمن های علمی حوزه علمیه قم
🆔 کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماهنگ
من از تو مهربانی کم ندیدم که تو هم اشتیاقی، هم امیدی
که دور از خوابهای شوم باشی
که دنیای علی وارانه یعنی قوی باشی ولی مظلوم باشی.
دعایت میکنم با عشق، #ایران
که فهم #مردم_ات از دار دنیا، فقط بارش لبخند باشد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⭕️ اعتراض صدها مسئول آمریکایی و اروپایی به حمایت دولتهایشان از #رژیم_صهیونیستی
#روزنامه_نیویورک تایمز اعلام کرد بیش از 800 مسئول آمریکایی و اروپایی نامهای را در #اعتراض به حمایت دولتهایشان از رژیم صهیونیستی به امضا رساندهاند.
این روزنامه اشاره کرد که برای اولین بار است مسئولانی از کشورهای عضو ناتو علنا دولتهای خود را به سبب حمایت از رژیم صهیونیستی مورد انتقاد قرار میدهند.
این مسئولان گفتهاند که سیاست های کنونی دولت های آنها #جایگاه_اخلاقی آنها را تضعیف کرده و توانایی آنها را برای دفاع از #آزادی_و_عدالت از بین میبرد.
لینک خبر در سایت نیویورک تایمز:
https://www.nytimes.com/2024/02/02/us/politics/protest-letter-israel-gaza.html#:~:text=The%20document%20was%20signed%20by,to%20war%20crimes%20in%20Gaza.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
زبان و حقوق بشر
ضمايری كه ما برای سوم شخص به كار میگیریم، معلوم نيست كه بـرای زن اسـت يـا مرد، ضمايری مانند: "او"، "آنهـا" ضـمايری مبهمـ هسـتند.
اسـامی مجـازی هـم ماننـد خورشيد در زبان فرانسه مذكر هستند “Le Soleil ‘ حال آنكه ايرانيان خورشيد را مؤنث می خوانند: "خورشيد خانم".
اينها از نكات مثبت زبان پارسی است. در واقع ايـن #عـدم_تمايز_جنسيتی ضماير را بايد از سرمايه هاي مثبت #حقوق_بشري_ايرانيان دانست.
اينكه در پارسي به مذكر و مونث "او" گفتـه می شـود حـال آنكـه در انگليسـي “He “و “She“ تفكيكی بين #مرد و #زن را انجام میدهد از نكات خوب #زبان_پارسی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🇮🇷🇮🇷حق بشر بر گرامیداشت وقایع تاریخی
جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی و روایتگری وقایع تاریخی حکومت پهلوی:
#نظام_حقوق_بشر_بین_الملل، یادآوری و یادبود #وقایع_تاریخی و از جمله ستمهای #حکومتهای_گذشته را حقی برای بشر و از مصادیق مهم #حقوق_فرهنگی قلمداد می کند.
براساس آن، با یادآوری جنایات و اشتباهات گذشته که در هر جا و هر زمانی رخ داده و محکوم کردن تراژدی های ظالمانه و بیان #حقیقت در مورد تاریخ، این حق را عنصری ضروری برای آشتی بین المللی و ایجاد جوامع مبتنی بر #عدالت، #برابری و #همبستگی میداند، حتی برخی اقدامات مانند: #نامگذاری_معابر و یا قرار دادن برخی مکانهای تاریخی در زمره #میراث_فرهنگی براساس این حق، موجه میشود.
از جمله اصول مهم و اساسی در خصوص این حق عبارت است از:
۱.#تکلیف_دولت به حراست از وقایع تاریخی در برابر دیدگاه های تجدیدنظر طلبانه و نفی گرایانه و روتوش کردن تاریخ جنایتها🔫
۲.بزرگداشت #وقایع_تاریخی با تکیه بر #حق_دانستن_حقیقت توسط نسلهای آینده که در روزگار گذشته زیست نکرده اند.
۳.توجه به این حق، به معنای انکار حق جامعه بر #غرامت_اخلاقی (مانند عذرخواهی مقامات و وابستگان حکومت پیشین) و جبران خسارت مالی 💰💰و تضمین دادن ایشان به #عدم_تکرار رفتارهای گذشته، نیست.
برای مطالعه بیشتر در خصوص این حق، نک به گزارش #فریده_شهید گزارشگر اسبق سازمان ملل در حوزه #حقوق_فرهنگی
Shaheed, Farida, Report of the Special Rapporteur in the field of cultural rights, Memorialisation processes, )A/HRC/25/49 (, 2014
به کانال عصر حقوق بشر بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 اخبار بین المللی حقوق بشر در هفته اخیر
✳️ «کمیته #رفع_تبعیض_علیه_زنان سازمان ملل متحد» در ۲۹ ژانویه هشتاد و هفتمین نشست خود را برای بررسی گزارشهای جمهوری آفریقای مرکزی، جیبوتی، یونان، ایتالیا، نیجر، عمان، تاجیکستان و ترکمنستان آغاز کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ ژانویه #اعدام صورت گرفته در ۲۵ ژانویه در ایالات متحده توسط استنشاق گاز نیتروژن را محکوم کردند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ ژانویه اظهار داشت که سه سال پس از کودتای نظامی ارتش، بحران #حقوق_بشری در میانمار رو به وخامت است.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه» در ۳۱ ژانویه نسبت به دست آوردن مدارک ادعایی یکی از #شاهدان کلیدی دادستانی در محاکمه یک فرد صاحب روزنامه و سردبیر از طریق #شکنجه، به مقامات چین هشدار داد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۱ ژانویه اظهار داشتند که حکم دیوان بینالمللی دادگستری امیدی برای محافظت از #غیرنظامیان غزه در شرایط غیرانسانی، ویرانی و آسیبهای جبرانناپذیر ارائه میدهد.
✳️ «کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱ فوریه از دریافت ادعاهای موثقی مبنی بر اعدام دست کم ۲۵ نفر در روستایی در منطقه مرکزی نارا توسط نیروهای مسلح مالی به همراه پرسنل نظامی خارجی، ابراز تاسف کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱ فوریه اظهار داشتند که عملیات نظامی اسرائیل در غزه پس از حمله ۷ اکتبر حماس، به مرگبارترین و خطرناک ترین درگیری برای #خبرنگاران در تاریخ سالهای اخیر تبدیل شده است.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲ فوریه نسبت به تصمیم اخیر ۱۸ کشور مبنی بر #تعلیق_کمکهای_مالی به آنروا ابراز نگرانی کردند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
امام موسی کاظم علیه السلام و لزوم عمل به #وعده_های_سیاسی مانند #وعده_های_انتخاباتی
عَنِ الكاظِم عليه السلام:
اِنّمـا يُحْتاجُ مِنَ الإمامِ اِذا قالَ صَدَقَ، وَ اِذا وَعـَدَ اَنـْجَزَ، وَ اِذا حـَكَمَ عـَدَلَ (حياة الامام موسى بن جعفر عليه السلام، ج۱، ص۲۸۰)
از سخنان امام كاظم عليه السلام:
از امام و پيشوا، اين موردِ نياز است كه: هرگاه سخن مى گويد، راست بگويد و چون #وعده مى دهد، وفا كند و چون حكم مى كند، به #عدالت رفتار كند.
پ.ن.پ: این رویکرد متعالی و حامی حق تعیین سرنوشت مردم در برابر برخی دکترین های حقوقی و #رویه_قضایی برخی کشورها قرار دارد که نقض وعده های انتخاباتی و سیاسی را تنها رفتاری #ضداخلاقی میداند.
برای مطالعه این دکترینها نگاه کنید به:
1) Scanlon, Thomas (1990), ‘‘Promises and Practices’’, Philosophy and Public Affairs, 3, 199-226.
2) Davis, M. A. and M. Ferrantino (1996), “Towards a Positive Theory of Political Rhetorics: Why Do Politicians Lie?”, Public Choice, 88, 1-2, 1-13.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔺🔺🔺گزارش وضعیت #حقوق_بشر آلمان در سال ۲۰۲۳
#سازمان_دیدهبان_حقوق_بشر از سال ۱۹۹۰، سالنامههایی را در خصوص موارد #نقض_حقوق_بشر در بیش ۱۰۰ کشور جهان منتشر کرده است. سیوچهارمین شماره از این سالنامهها، به بررسی موارد نقض حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ اختصاص دارد.
🖊برخی محورهای این گزارش درخصوص آلمان عبارتنداز:
🔸 اشاره به درخواست کمیسر ادغام و ضدنژادپرستی آلمان برای اقدامات حفاظتی و پیشگیرانه برای مبارزه با #نژادپرستی و اشاره به تاثیر حملات نژادپرستانه و #نابرابریهای_نژادی بر زندگی روزمره مردم؛
🔸 اشاره به ۱۸۸۹۶۷ درخواست #پناهندگی در آلمان در شش ماه اول سال ۲۰۲۳ و افزایش ۷۸.۱ درصدی نسبت به سال قبل؛
🔸 اشاره به سقوط آلمان از رتبه ۱۶ سال ۲۰۲۲ به رتبه ۲۱سال ۲۰۲۳ در آزادی مطبوعات بهدلیل افزایش #خشونت و حملات لفظی علیه #روزنامهنگاران؛
🔸 اشاره به قانون زنجیره تامین و موظف کردن شرکتها برای شناسایی، پیشگیری، رسیدگی و بهطور عمومی گزارش خطرات حقوق بشر در زنجیره تامین خود؛
🔸 اشاره به ثبت آمار دولتی ۲۴۰۵۴۷ مورد #خشونت_خانگی در سال ۲۰۲۲ و افزایش ۸.۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ (۷۰درصد قربانیان زنان هستند)؛
🔸 انتقاد دیدهبان از عدم اتخاذ اقدامات پیشنهادی برای مقابله با #فقر فزاینده #کودکان، افزایش هزینههای زندگی و بیشتر متاثر شدن خانوادههای تک والدی (۸۸ درصد آنها را #زنان سرپرستی میکنند)؛
🔸 انتقاد از آلمان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده #گازهای_گلخانهای اتحادیه اروپا و نگرانی در مورد افزایش استفاده از زغال سنگ؛
🔸اشاره به #کمکهای_نظامی آلمان به اسرائیل و برجسته شدن خطر شراکت آلمان در #جنایات_جنگی.
رسانه عصر حقوق بشر را دنبال کنید👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کاستی های #اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر
نویسنده یادداشت: دکتر احمد حسین شریفی
اجمالی از کاستیهای مطرح شده در یادداشت فوق:
یک. فقدان نظم و ترتیب منطقی
دو. بیاعتنایی به دین
سه. برهانناپذیری مفاد اعلامیه
چهار. فقدان شالوده نظری
پنج. غفلت از توازن حق و تکلیف
شش. عدم انسجام
هفت: عدم شفافیت
برای مطالعه متن کامل یادداشت. نگاه کنید به:
http://ijtihadnet.ir/%da%a9%d8%a7%d8%b3%d8%aa%db%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b9%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%87-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%ad%d9%82%d9%88%d9%82-%d8%a8%d8%b4%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d9%86/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نَمی از یَم: برخی مؤلفه های #حقوق_بشر در مکتب رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم؛ پیامبر مهربانی ها
۱.لزوم رعایت «#حق_مادری» ولو در بحبوحه جنگ: به فرموده پیامبر، کسی که میان #مادر و فرزندش جدایی افکند، خداوند در روز قیامت میان او و بستگانش جدایی خواهد افکند(طوسی، المبسوط فی فقه الامامیة، ج۲: ۲۱).
۲.رعایت #حقوق_محیط_زیست حتی در خلال مخاصمات: پیامبر در هنگام اعزام لشکریان خود به ایشان میفرمودند: «از قطع و سوزاندن درختان خرما و دیگر درختان میوه دار و نیز از سوزاندن مزارع بپرهیزید»(حر عاملی، وسائل الشیعة، ج۱۵، ۵۹).
۳.حقوق #بازماندگان_جنگی: پیامبر فرمود: «هر کس در جنگ کشته شود و از خود عائله و خانواده ای داشته باشد، تامین آنها بر عهده ماست»(طوسی، الخلاف،۲۱۱).
۴.تاسیس اصل ممنوعیت وارد کردن درد و رنج زاید و بیهوده در جنگ (مجلسی، بحار الانوار، ۲۱: ۵)
۵.تکلیف به بازگرداندن #بقایای_اجساد_کشته_شدگان در جنگ بدون دریافت ما به ازای مالی (حلبی، السیرة الحلبیة، ۲: ۴۲۸).
🌷🌷🌹مبعث رسول الله مبارک باد🌺🌺
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_انقلاب #ملت_ایران: رجعت به مبانی حقوق بشری انقلاب شکوهمند ۱۳۵۷
این مفهوم در ادبیات #حقوق_بشر غیر دینی، ابتدا همراه با طرح نظریه #قرارداد_اجتماعی و قانون اساسی گرایی توسط #ژان_ژاک_روسو مطرح شد.
براساس این نظر چنانچه #حقوق_طبیعی_مردم مانند #حق_حیات و #حق_مالکیت از سوی دولت نقض شود، مردم در برابر آن حکومت، حق بر ایستادگی و انقلاب خواهند داشت.
این تفکر از اصل «#عدم_ولایت» و «حکومت مشروط به تصرف به نفع عموم» نشأت گرفته و براساس آن در برابر حکومت ناقض حقوق بشر و #حقوق_بشردوستانه، حق بر انقلاب برای عموم مردم شکل میگیرد.
حق انقلاب، بعدها تحت عنوان کلی تری به عنوان«#حق_تعیین_سرنوشت_داخلی» در ادبیات سازمان ملل متحد
و بند ب ماده 23 #منشور_حقوق_بشر_اسلامی_قاهره شکل گرفت.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld