تفسیر قرآن کریم
قسمت ۲۳۰
سوره بقره آیه ۲۲۲
وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىٰ يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ
از تو در باره عادت ماهانه (زنان) میپرسند، بگو: (آن، رنجی است. پس هنگام عادت ماهانه، از (آمیزش با) زنان کناره گیری کنید، و به آنان نزدیک نشوید تا پاک شوند.. پس چون پاک شدند، از همان جا که خدا به شما فرمان داده است، با آنان آمیزش کنید..) خداوند توبه کاران و پاکیزگان را دوست میدارد..
نکته ها:
درباره برخورد با زنان در ایام حیض، یهود بسیار سختگیر و نصاری بی تفاوتند. در تورات میخوانیم: هرکس زن را در حال حیض لمس کند، تا شام نجس است رختخواب آن زن نجس و هر کجا بنشیند نجس است هرکس بستر او را لمس کند باید لباس خود را بشوید. و هرکس چیزی را که او بر آن نشسته لمس کند باید خود را بشوید و تا شام نجس است و اگر مرد با او هم بستر شود تا هفت روز نجس است و اگر روزهای بیشتر از قاعده خون ببیند، نجس است 639
در مقابل این حکمِ سخت تورات، نصاری حتّی آمیزش جنسی را در ایّام حیض جایز میدانند.
امّا اسلام، راه میانه و اعتدال را برگزیده و در ایّام حیض، تنها آمیزش جنسی را ممنوع دانسته است، و هرگونه معاشرت و نشست و برخاست با زنان هیچگونه مانعی ندارد.
اسلام، دین جامعی است و برای هر یک از سؤالهای مطرح در زندگی بشری پاسخی دارد. در آیات قبل بارها با جمله ی یسئلونک سؤالات مردم از رسول اکرم صلی الله علیه وآله را نقل و پاسخ های آنرا بیان نمود. گاهی سؤال از جنگ است و گاهی از قمار و شراب، و گاهی از انفاق و در این آیه نیز سؤال از مسائل زنان این نشانه ی جامعیّت یک مکتب است که حتّی در مورد آمیزش جنسی، احکام دارد و میفرماید: من حیث امرکم اللّه یعنی خداوند در تمام مسائل جزئی و کلّی، مادّی و معنوی فرمان دارد.
زن در ایام حیض به لحاظ جسمی، آمادگی آمیزش جنسی ندارد و کسالت و اختلال مزاج که برای زن پیش میآید، او را نسبت به آمیزش بی نشاط میسازد. همچنین در این ایام که رحم زن در حال تخلیه خون است، آمادگی پذیرش نطفه را ندارد و طبق اظهار نظر دانشمندان، ممکن است انتقال آلودگیهای خون از مجرای مرد، او را برای همیشه عقیم سازد.
در روایات نیز آمده است: اگر فرزندی در این ایام نطفه اش منعقد شود، به لحاظ جسمی و روحی مشکلاتی خوهد داشت 640
639) تورات، سفر لاویان، از جمله نوزدهم تا بیست و نهم
640) وسائل، ج2، ص568. تفسیر نورالثقلین، ج1، ص178 .
پیام ها:
1- انبیا، مرجع و پاسخگوی سؤالات مردم هستند. یسئلونک عن المحیض
2- در سؤال کردن، حیا بی معنا است یسئلونک عن المحیض
3- بیان دلیل و فلسفه احکام، در پذیرش آن مؤثر است در این آیه ابتدا دلیل حرمت مقاربت را بیان فرموده و سپس دستور به عدم نزدیکی میدهد. هو اذیً فاعتزلوا النساء
4- احکام الهی بر اساس حفظ مصالح ودفع مفاسد میباشد. هو اذًی فاعتزلوا النساء فی المحیض
5 - قاعدگی، دوره ای سخت برای زن است هو اذیً
6- کسب لذّت از همسر هم حدّ ومرزی دارد. فاعتزلوا النساء فی المحیض
7- همسر باید مراعات همسر را بکند. اکنون که او در ناراحتی است، شما کام گیری نکنید. فاعتزلوا النساء فی المحیض
8 - آمیزش جنسی باید همراه با رعایت بهداشت باشد. حتی یطهرن
9- در آمیزش با همسر، باید احکام الهی مراعات شود. فاذا تطهّرن فاتوهنّ من حیث امرکم اللّه
10- اگر مقاربتی انجام گرفت وتوبه کردید، خداوند شما را میبخشد. انّ اللّه یحبّ التّوابین
11- توبه و برگشت از لغزش، راه محبوبیّت نزد خداوند است یحبّ التوّابین
12- علاقه و محبّت خود را نسبت به نادمان و توبه کنندگان اظهار کنیم انّ اللّه یحبّ التوابین
#تفسیر_قرآن
#مهدیه
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeeye
تاریخ ایران
قسمت ۴۶
زیاریان
زیاریان یا آل زیار یک خاندان کوچک گیلی-دیلمی در سرزمینهای جنوبشرقی دریای مازندران بودند.
امیران زیاری در قرن چهارم و پنجم هجری امیر گرگان و طبرستان بودند و در برخی ادوار قومس، دیلم و گیلان نیز تحت فرمانروایی آنان بود.
دودمان زیاریان در ۳۱۹ هجری قمری ایجاد گردید و یکی از حکومتهای دیالمه شد که در میاندوره ایرانی توانستند بر بخشهایی از خلافت عباسیان امارت کنند. به مرور از وسعت قلمرو زیاریان کاسته شد و به حکومتی دستنشانده بدل شدند. اطلاعات دربارهٔ آخرین امیران زیاری محدود است اما حداکثر تا ۴۸۶ هجری بخشی از سرزمینهای موروثی خود را حفظ کرده بودند.
زیاریان
۹۳۱–۱۰۹۰ م
پایتخت: اصفهان، ری، گرگان و آمل
زبان(های) رایج: دری[۱] طبری[۲]
دین(ها): اسلام
حکومت: امارت
شاهنشاه و امیر:
• ۳۱۹ تا ۳۲۳ ه ق: مرداویج (آغازین)
• ۳۲۳ تا ۳۵۷: وشمگیر
• ۳۵۷ تا ۳۶۶: بیستون
• ۳۶۶ تا ۴۰۳: قابوس
• ۴۰۳ تا ۴۲۱: منوچهر
• ۴۲۱ تا ۴۳۵: انوشیروان
• ۴۴۱ تا ۴۸۳: کیکاووس
• ۴۸۳ تا ۴۸۶: گیلانشاه (واپسین)
تاریخ
• بنیانگذاری: ۹۳۱
• فروپاشی: ۱۰۹۰ م
تبار زیار، نیای خاندان، از منطقه داخل گیلان بود. مرداویج بنیانگذار این سلسله است که پیش از به حکومت دست یافتن، در خدمت لشکر علویان طبرستان و اسفار بن شیرویه بود. هدف مرداویج احیای امپراتوری ساسانیان و خلع قدرت خلافت عباسی بود. او در حمله به جبال و اصفهان و خوزستان، توانست بخشهای زیادی از سرزمینهای اسلامی را فتح کند ولی نهایتاً موفق نشد به اهدافش دست یابد و توسط خدمهاش به قتل رسید. پس از مرگ مرداویج، اطرافیان او با برادرش، وشمگیر، بیعت کردند. وشمگیر در همان ابتدای به امارت رسیدن، با لشکرکشیهای سامانیان و بوییان مواجه شد و این جنگها در تمام طول حکومتش ادامه یافتند. وشمگیر در نبرد اسحاقآباد شکست سختی خورد و نواحی بسیاری از قلمرو او از دست رفت و از آن زمان حکومت زیاریان محدود به گرگان و طبرستان و نواحی پیرامونی آن میشد. از آن پس زیاریان، گرچه هنوز رسماً مستقل بودند، اما تابع حکومتهای همسایه شدند. بیستون روابط نزدیکی با بوییان و خلیفه ایجاد کرد که موجب استقرار آرامش در قلمروش شده و پس از او نیز این الگو، روش غالب در رفتار سیاسی زیاریان شد. قابوس اتحاد با بوییان را شکست و با امیران سامانی متحد شد و نبردهای زیادی میان این دو جبهه درگرفت؛ تا آن که قابوس شکست خورده و به دربار سامانیان پناه برد و تا هجده سال از حکومت دور بود. سرانجام در سال ۳۸۸ هجری قابوس موفق شد سرزمینهای پیشین خود را بازپس گیرد و یکی از درخشانترین دورههای زیاری را رغم بزند.
پس از او، امیران زیاری تحتالحمایه دربار ترکتبار غزنویان شدند. در زمان منوچهر، دودمان زیاری وارد دوران افول خود شده و وابسته به سلاطین ترکتباری شد که در خراسان قدرت بیشتری داشتند. بدین ترتیب در این دوره زیاریان از حکومت مستقل تبدیل به قدرتی تحت سلطه، خراجگزار و دستنشانده شدند.
از دوران حکومت امیران بعدی زیاری، انوشیروان، دارا، کیکاووس و گیلانشاه، اطلاعات کمی در دسترس است. در سال ۴۳۳ هجری، طغرل بیگ حکومت زیاریان بر طبرستان و گرگان را پایان بخشید و در نهایت بقایای این خاندان هم توسط اسماعیلیان الموت منقرض شدند.
زیاریان در ابتدای کار با اتکا به توان نظامی خود، بخش بزرگی از مناطق تحت لوای خلافت" عباسی را فتح کردند؛ ولی با درگذشت مؤسس این دودمان، مرداویج، قدرت آنها سریعاً به افول رفت و به یک قلمروی حائل در پیرامون البرز و میان سامانیان و بوییان بدل شدند، که سالها محل نزاع دولتهای خراسان و جبال بود و امیران زیاری به یکی از این دو سرزمین وابستگی داشتند.
تمامی فرمانروایان زیاری برای تأیید شدن حق حکومتشان توسط خلیفه، اعلام اطاعت کردند و به شعائر خلافت تن دادند. آرمانخواهی زیاری برای بازسازی ایرانشهر، گسترش زیدیه و مخالفت این دودمان با نظام خلافت، خیلی زود رنگ باخت؛ با این حال امیران زیاری توجه به فرهنگ و ادبیات فارسی و طبری را فراموش نکرده و ادیبان و عالمان بسیاری در دربار آنان پرورش یافتند.
پس از آن که غزنویان جایگزین سامانیان در خراسان شدند، امیران زیاری به این خاندان نزدیک شدند؛ ابتدا با ازدواج سیاسی وابسته به سلطنت غزنوی شدند، سپس به عامل دستنشاندهٔ آنان تبدیل گردیدند و اینچنین با افول دولت غزنوی، امارت زیاری هم تسلط خود را از دست داد و در دوران پایانی خود تنها در برخی قلعههای واقع در البرز مستقر بود.
امیران زیاری آثار چندی به زبان طبری، عربی و فارسی تألیف کردند که معروف ترین آنها قابوسنامه اثر عنصرالمعالی کیکاووس است.
#تاریخ_ایران
#مهدیه
🌸🌸🌸🌸🌸
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
قابوسنامه
✍(عنصرالمعالی کیکاووس بن اسکندر بن قابوس بن وشمگیر بن زیار:
زاده شده به سال ۴۱۲ هجری قمری و درگذشته به سال ۴۸۰ هجری قمری (در سن ۶۸ سالگی) از امرای آل زیار است.
کتاب نصیحتنامهٔ او که به خاطر لقب دیگر او (قابوس دوم) به قابوسنامه مشهور است خطاب و برای فرزندش گیلانشاه نوشته شده است. او در هنگام تدوین این کتاب ۶۳ سال داشته است.
سبک نگارش کتاب نثر مُرسَل یا همان نثر ساده و بیپیرایه معمولِ قرنهای چهارم و پنجم هجری قمری به سبک بلعمی و بیهقی است.)
باب پنجم اندر شناختن حق پدر و مادر:
"بدان ای پسر که آفریدگار ما جلّ جلاله چون خواست که جهان آبادان بماند اسباب نسل پدید کرد و شهوت جانور را سبب کرد، پس همچنین از موجب خرد بر فرزند واجب است خود را حرمت داشتن و تعهد کردن و نیز واجب است اصل خود را تعهد کردن و حرمت داشتن و اصل او هم پدر و مادرست، تا نگویی که پدر و مادر را بر من چه حق است که ایشان را غرض شهوت بود نه مقصود من بودم، هر چند غرض شهوت بود مضاعف شعف ایشانست کی از بهر تو خویشتن را بکشتن دهند و کمتر حرمت مادر و پدر آنست که هر دو واسطهاند میان تو و آفریدگار تو؛ پس چندانک آفریدگار خود را و خود را حرمت داری واسطه را نیز اندر خور او بباید داشت و آن فرزند را که مادام خرد رهنمون او بود از حق پدر و مادر خالی نباشد، حق سبحانه و تعالی میگوید در کلام مجید خویش که: اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم، این آیت را از چند روی تفسیر کرده و بیک روایت چنین خواندم که اولوالامر مادر و پدرند زیرا که امر بتازی دوست: یا کارست یا فرمان و اولوالامر آن بود که او را هم فرمان بود و هم توان و پدر و مادر را هم توانست و هم فرمان، اما توان پروردن باشد و فرمان خوبی آموختن. نگر ای پسر که رنج دل پدر و مادر نخواهی و خوار نداری که آفریدگار برنج دل مادر و پدر بسیار عقوبت کند و حق تعالی میگوید: فلا تقل لهما اف و لا تنهرهما و قل لهما قولا کریما. امیرالمؤمنین علی را رضی الله عنه پرسیدند که حق مادر و پدر چندست و چیست بر فرزند؟ گفت: این ادب ایزد تعالی در مرگ مادر و پدر پیغامبر علیه السلام {بنمود} که اگر ایشان روزگار پیغامبر را علیه السلام دریافتندی واجب بودی ایشان را برتر از همه کس داشتن، ضعیف آمدی که گفت: انا سید الولد آدم و لافخر؛ پس حق مادر و پدر {اگر از روی دین ننگری از روی خرد و مردمی بنگر} که اصل منبت پرورش تواند و چون تو در حق ایشان مقصر باشی چنان بود که تو سزای نیکی نباشی و آن کس که وی حق شناس اصل نیکی نباشد نیکی فرع را هم حق نداند، نیکی کردن از خیر که باشد و تو نیز خیر{گی} خویش مجوی و با پدر و مادر خویش چنان باش که از فرزندان خویش طمع داری که با تو باشند، زیرا که آنکه از تو آید همان طمع دارد که تو از وی زادی و مثل آدمی همچون میوه است و مادر و پدر همچون درخت، هر چند درخت را تعهد بیش کنی میوه از وی نکوتر و بهتر یابی و چون پدر و مادر را حرمت داری و آزرم، دعا و نفرین ایشان در تو اثر بیشتر کند و مستجابتر بود و بخشنودی حق تعالی نزدیکتر باشی و بخشنودی ایشان نزدیکتر باشی و نگر از بهر میراث مادر و پدر نخواهی که بیمرگ مادر و پدر آنچ روزی تست بتو رسد، کی روزی مقسومست بر همه کس و بهر کسی آن رسد که قسمت او کردهاند و از بهر روزی رنج بسیار بر خود منه که بکوشش روزی افزون نگردد، چنانک گفت: عش بجدک لابکدک، یعنی سخت زی نه بکوشش و اگر خواهی که از بهر روزی همواره از خدای خشنود باشی بکسی منگر که حال او بهتر از حال تو باشد، بکسی نگر که حال او از حال تو بتر باشد، تا دایم از خداوند خشنود باشی و اگر بمال درویش گردی جهد کن تا بخرد توانگر باشی، که توانگری خرد بهتر از توانگری مال و بخرد مال توان حاصل کرد و بمال خرد نتوان حاصل نتوان کرد و جاهل از مال زود درویش گردد و خرد را دزد نتواند بردن و آب و آتش هلاک نتواند کردن، پس اگر خرد داری با خرد هنر آموز که خرد بیهنر چون تنی بود بیجامه و شخصی بیصورت، که گفتهاند: الادب صورة العقل"
#مشاهیر_ایران
#مهدیه
🌸🌸🌸🌸🌸
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
🕊بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🕊
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ
وَبَرِحَ الْخَفاءُ
وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ
وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ
فَرَجاً عاجِلاً قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ
يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان
وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ☀️
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مهدیه
#امام_زمان
#یا_حسین ع
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
تاریخ اسلام
برگزیده منتهی الآمال
شیخ عباس قمی
قسمت ۴۲
وقايع سال نهم هجري:
در اول سال نهم هجري، حضرت رسول صلي الله عليه و آله و سلم براي اخذ زكات عاملان بگماشت تا به قبائل مسلمانان سفر كرده زكات اموال ايشان را مأخوذدارند.
بنو تميم زكات خود را ندادند پنجاه نفر براي كيفر آنها كوچ كردند پس ناگهان برايشان بتاختند و يازده مرد و يازده زن و سي كودك از ايشان اسير كرده به مدينه بردند. از دنبال ايشان، بزرگان بني تميم مانند عطارد بن حاجب بن زراره و زبرقان بن بدر و عمرو بن اهتم و اقرع بن حابس با خطيب و شاعر خود به مدينه آمدند و به در حجرات پيغمبر صلي الله عليه و آله و سلم عبور ميكردند و ميگفتند: يا محمدصلي الله عليه و آله و سلم بيرون آي، آن حضرت را از خواب قيلوله بيدار كردند. اين آيه مباركه در اين باب نازل شد: (ان الذين ينادونك من ورآء الحجرات اكثرهم لا يعقلون ولو انهم صبروا حتي تخرج اليهم لكان خيرا لهم والله غفور رحيم). [۲۸۷].
پس بنوتميم عرض كردند كه ما شاعر و خطيب خود را آورده ايم تا با تو به طريق مفاخرت سخن كنيم.
حضرت فرمود: نه براي شعرگفتن مبعوث شدهام و نه براي مفاخرت كردن امر شده ام بياريد تا چه داريد.
عطارد برخاست و خطبه در فضيلت بنوتميم خواند،
پس زبرقان [۲۸۸] بن بدر اين اشعار انشاء كرد
چون خطيب و شاعر بنوتميم سخن به انجام بردند، ثابت بن قيس خطيب انصار به فرمان حضرت سيد ابرار صلي الله عليه و آله و سلم خطبه اي افصح و اطول ازخطبه ايشان ادا كرد،
آنگاه حضرت، حسان را طلبيد و امر فرمود ايشان را جواب گويد، حسان قصيده اي در جواب گفت كه اين چند شعر از آن است: شعر: ان الذوائب من فهر واخوتهم .....
اقرع بن حابس گفت: سوگند به خداي كه محمد را از غيب ظفر كرده اند، خطيب او از خطيب ما و شاعر او از شاعر ما نيكوتر است و اسلام خويش را استوار كردند،
پس حضرت اسيران ايشان را بازگردانيد و هر يك را عطائي درخور او عنايت فرمود.
#مهدیه
#تاریخ_اسلام
🌸🌸🌸🌸🌸
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
از چشمه سار حکمت مولا علی علیه السلام
قسمت ۷۶
۸۶- و قال عليه السلام:
رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغلَامِ، و روي «من مشهدالغلام».
۸۶- رأى و تدبير پير، نزد من بهتر از استقامت جوان (در ميدان جنگ) است و در روايت ديگرى آمده است: «از جنگ جويى جوان».
#مهدیه
#نهج_البلاغه
❤️❤️❤️❤️❤️
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
سیره شهدا
قسمت ۱۸
از جبهه که برگشتیم، یک شب آقای رجایی را به هیئت محلمان دعوت کردیم تا برای بچه های هیئت صحبت کند.
🔹آن شب جمعیتی منتظر بود؛
🔹هیئتی و غیر هیئتی به هوای ایشان آمده بودند. اما ساعت از ۹ شب گذشت و آقای رجایی نیامد!
🔹به نخست وزیری تلفن زدم و پرس وجو کردم؛ گفتند: «آقای رجـایی خیلی وقته که حرکت کرده و تا حالا باید رسیده باشد.»
🔹در همین حین که حیران آقای رجایی بودم و دنبالش می گشتم، یک نفر آمد و دم گوشم گفت: «آقا سید! یک نفر بغـل دست من نشسته که با آقای رجـایی مو نمیـزنه!» دنبالش رفتم و دیدم، بلـــــه؛ خود آقای رجایی ست. وسط جمعیت نشسته بود و صداش هم در نمی آمد!
🔹رفتم جلو و گفتم: «آقـا، سـلام. شمــا اینــجایی!؟ دو ساعته حيــرون شــما هستم؛ تیم حفاظت را چی کار کردید؟!»
🔹گفت: «تیــم حفـاظت نمیخـوام! سـوار تاکـسی شـدم آمدم! »
🔹خاطرات مرحوم سید ابوالفضل کاظمی
#مهدیه
#سیره_شهدا
🌸🌸🌸🌸🌸
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
کرامات معصومین
قسمت ۱۱۲
✍سیدمحمدطاهر مدرسی حجازی
دیدار یار با عنایت سالار شهیدان
شب هفتم ربیع الاول ۱۴۲۲ قمری، برابر ۱۰/۳/۱۳۸۰ شمسی، در منزل صدیق ارجمند جناب آقای سخائی، حضرت حجة الاسلام والمسلمین آقای آل طه، از مرحوم حاج میرزا علی محدّث زاده (فرزند محدّث قمی) نقل کردند که ایشان از مرحوم محققی نقل کرد که:
من مکرر به کربلا مشرف شده بودم.
در یکی از سفرها به محضر مقدس امام حسین علیه السلام عرض کردم: مولاجان! من تاکنون به کربلا زیاد آمدم و حوایج زیادی از محضر مقدستان تقاضا نمودم ولی این بار فقط یک حاجت دارم و آن توفیق تشرّف به محضر مقدس حضرت بقیة اللّه میباشد ولو برای یک لحظه.
برای تکمیل زیارت به سمت پایین پا مشرّف میشود، مشاهده میکند که شخص بسیار بزرگواری در بالای سر حضرت علی اکبر علیه السلام ایستاده است و شخص بزرگوار دیگری کمی عقب تر از ایشان ایستاده و زائران را به محضر ایشان تقدیم میکند و ایشان با اشاره سر تأیید میفرماید.
این بزرگوار به قدری با عظمت و با ابهّت بوده که آقای محققی در جای خود میخکوب میشود و به هیچ وجه نمی تواند قدمی جلوتر بگذارد.
آقای محققی که محو جمال آن حضرت بوده متوجه میشود که دیگران توجهی به ایشان ندارند و از جایگاه ایشان غافل هستند.
آنگاه آن بزرگوار حرکت میکند و از حرم بیرون میرود،
آقای محققی به دنبالش حرکت میکند و هر چه میدود و جستجو میکند، به او نمی رسد و متوجه میشود که با عنایت مولا لحظه ای به دیدار کعبه ی مقصود و قبله ی موعود تشرّف یافته است.
#مهدیه
#محرم
#امام_حسین
#کرامات_معصومین
💔💔💔💔💔
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.co
37.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴🏴
🏴
السلام علیک یا اباعبدالله:
چهل روزه که دارم میمیرم برات
🎤محمود کریمی
#مهدیه
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
تفسیر قرآن کریم
قسمت ۲۳۱
سوره بقره آیه ۲۲۳
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ وَقَدِّمُوا لِأَنفُسِكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُم مُّلَاقُوهُ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ
زنان شما کشتزار شما هستند.. پس، از هر جا (و هر گونه) که خواهید به کشتزار خود (در)آیید، و آنها را برای خودتان مقدم دارید، و از خدا پروا کنید و بدانید که او را دیدار خواهید کرد، و مؤمنان را (به این دیدار) مژده ده.
نکته ها:
در این آیه، زنان به مزرعه و کشتزاری تشبیه شده اند که بذر مرد را در درون خود پرورش داده و پس از 9 ماه، گل فرزند را به بوستان بشری تقدیم میکنند. همچنان که انسان، بدون کشت و مزرعه از بین میرود، جامعه بشری نیز بدون وجود زن نابود میگردد.
زنان وسیله ی هوسبازی نیستند، بلکه رمز بقای نسل بشر هستند. پس لازم است در آمیزش جنسی، هدف انسان تولید یک نسل پاک که ذخیره قیامت است باشد و در چنین لحظات و حالاتی نیز هدف مقدّسی دنبال شود.
جمله ی واتّقوا اللّه هشدار میدهد که از راههای غیر مجاز، بهره جنسی نبرید و به نحوی حرکت کنید که در قیامت سرافراز باشید و اولاد و نسلی را تحویل دهید که مجسمه ی عمل صالح و خیرات آن روز باشند.
پیام ها:
1- همسر مناسب همچون مزرعه ی مناسب است و سلامت بذر، شرط تولید بهتر است نسائکم حرث لکم
2- بذر و زمین، هر دو در تولید نقش مهمّی دارند. زن و مرد نیز در بقای نسل آینده نقش اساسی دارند. حرث لکم
3- در کنار ممنوعیّتهای موسمی، بهره گیریهای دراز مدّت است در آیه قبل فرمود: فاعتزلوا در این آیه میفرماید: فأتواحرثکم
4- در آمیزش، مرد باید به سراغ زن برود. فاتوا حرثکم
5 - غرائز نیز باید جهت خدایی بگیرند. اگر هدف از آمیزش، فرزندانی پاک و ذخیره قیامت باشد، آن نیز رنگ الهی میگیرد. قدّموا لانفسکم
در صحیح بخاری آمده است: اولیای خدا در آمیزش قصد میکنند که صاحب فرزندانی جهادگر شوند.
6- اگر نسل پاک تحویل دهید، خودتان بهره مند خواهید شد. قدّموا لانفسکم
7- زن، نه کالاست و نه منشأ تاریکی، بلکه او بنیانگذار آبادیها و سرمایه گذار تاریخ و فرستنده هدایای اخروی است نساؤکم حرث لکم، قدّموا لانفسکم
8 - زاد و ولد، هدف اصلی ازدواج است قدّموا لانفسکم
9- در مسائل جنسی، تقوا را مراعات کنید. فاتوا حرثکم.. واتقوا اللّه
10- خواسته های نفسانی باید با تقوا کنترل شود. أنّی شئتم.. واتقوا اللّه
11- ایمان به آخرت، بهترین وسیله ی رسیدن به تقوا میباشد. اتّقوا اللَّه واعلموا انّکم ملاقوه
#تفسیر_قرآن
#مهدیه
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeeye
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام امام رئوفم:
از مشهد تا کربلا، زیر نور خورشید خراسان است
این نگاه رضا(ع) است که قلبها را حسینی میکند ...
#مهدیه
#اربعین
🌸🌸🌸🌸🌸
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
🕊بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🕊
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ
وَبَرِحَ الْخَفاءُ
وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ
وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ
فَرَجاً عاجِلاً قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ
يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان
وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ☀️
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مهدیه
#امام_زمان
#یا_حسین ع
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
کرامات معصومین
قسمت ۱۱۲
✍سیدمحمدطاهر مدرسی حجازی
دل سوخته ی امام حسین علیه السلام:
عبدالرّحمن جدید الإسلام، فرزند مشهدی تقی، ساکن روستای گوهران شهرستان خوی نقل میکند:
جدّ ما کشیش روستای ارمنی نشین سعیدآباد از توابع شهرستان خوی بود.
در جوانی برای تحصیل به تفلیس و قفقاز میرود، کشیشهای آنجا مقدم او را گرامی میدارند و به نوبت او را به مهمانی دعوت میکنند.
روزی که نوبت به رئیس کشیشها میرسد، ده تن از کشیشان وارد میشوند و از صاحب خانه تقاضا میکنند که باغچه ای را که مخصوص صاحب خانه است و از ورود دیگران ممانعت میکند، به آنها نشان دهد.
صاحب خانه قبول میکند و مهمانها را به باغ اجازه ورود میدهد.
جدّ ما در آنجا مشغول مطالعه میشود، با کتابی برخورد میکند که در حقّانیت دین مقدس اسلام تألیف شده بود.
با مطالعه ی فرازهایی از این کتاب منقلب شده به قصد تشرّف به اسلام به سوی ایران برمی گردد.
در مسیر خود به ایران، از شدّت خستگی وارد سردابی میشود و میبیند که میّتی تازه در آنجا گذاشته اند.
در سرداب صدایی میشنود، سپس دیوار شکافته میشود، دو عدد شمعدان طلا بالای سر و پایین پای میّت نهاده میشود.
باز صدایی میشنود، این بار از طرف بالای سر میّت دیوار شکافته میشود،
یک صندلی طلا نهاده میشود.
در آن هنگام شخص بزرگواری با قامت متوسّط وارد میشود، روی صندلی قرار میگیرد، دفترچه ای را نگاه میکند، به افرادی که در خدمتش ایستاده بودند میفرماید:
همه ی اعضای میّت را بو کنید.
آنها از فرق سر تا انگشتان پا را بو کرده و عرض میکنند:
در روز عاشورا دلش سوخته است.
آن را در دفترچه یادداشت میکند و تشریف میبرد.
جدّم میگفت: آن شخص را «یاعلی» خطاب میکردند.
آن شخص آن قدر باهیبت بود که من از هیبت او بی هوش شدم و افتادم. وقتی به هوش آمدم، دیدم آن حضرت بالای سرم ایستاده و شهادتین را به من تلقین میکند.
انگشت سبّابه اش را بر دوش من نهاد که اثر انگشت آن حضرت هنوز بر دوش من هست.
سرانجام او وارد خاک ایران شده و به شرف اسلام مشرّف میشود و به زادگاه خود مراجعت میکند.
پس از اظهار اسلام مورد اعتراض خانواده و مردم روستای سعیدآباد قرار میگیرد و لذا زادگاه خود را ترک کرده در محلّه ی شهانق اقامت میکند.
شگفت انگیز اینکه در همه ی نسلهای بعدی، اثر انگشت آن حضرت موجود است.
راوی داستان، مرحوم شیخ حسن بصیری (۱۳۳۸ - ۱۴۲۸ قمری) مینویسد: من در همان جلسه در حضور پدرش و حضّار جلسه کتف او را باز کردم و محلّ همان انگشت را در دوش او (عبدالرحمن جدیدالاسلام) مشاهده نمودم. [۱]
----------
[۱]: ۱. بصیری، کرامات و حکایات پندآموز، ص ۳۰.
#مهدیه
#محرم
#امام_حسین
#کرامات_معصومین
💔💔💔💔💔
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️❤️
❤️
السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ
وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
کارم تمومه
نمونده جونی به تنم
یه اربعینه دارم برات زار میزنم
🎤محمود کریمی
#مهدیه
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
زیارت اربعین:
اربعین، چهلمین روز شهادت امام حسین علیه السلام و یاران او است
زیارت امام حسین(ع) در هر زمانی مستحب است و ثواب دارد، اما ثواب زیارت اربعین امام حسین(علیه السلام) که مصادف با 20 صفر است از فضیلت ویژه ای برخوردار است.
به طوری که امام حسن عسگری(ع) آن را از نشانه های اهل ایمان برشمرده و فرموده اند:
«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْخَمْسِینَ وَ زِیارَةُ الْأَرْبَعِینَ وَ التَّخَتُّمُ فـِی الْیمِینِ وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ وَ الْجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ؛
مؤمن پنج نشانه دارد:
۵۰ رکعت نمازهای پنجاه گانه روزانه (از واجب و مستحب)؛
زیارت اربـعین؛
انـگشتر در دست راست کردن؛
پیشانی را هنگام سجده بر خاک گذاشتن؛
و بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحِیم نماز را بلند گفتن.»
#مهدیه
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
شیخ طوسی از صفوان جمّال روایت می کند که گفت:مولایم امام صادق(ع) در ارتباط با زیارت اربعین به من فرمود :هنگامی که روز، بالا آمد خطاب به امام حسین(ع) می گویی:
السَّلامُ عَلَیٰ وَلِیِّ اللّٰهِ وَحَبِیبِهِ ، السَّلامُ عَلَیٰ خَلِیلِ اللّٰهِ وَنَجِیبِهِ ، السَّلامُ عَلَیٰ صَفِیِّ اللّٰهِ وَابْنِ صَفِیِّهِ ، السَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ ، السَّلامُ عَلَیٰ أَسِیرِ الْکُرُباتِ وَقَتِیلِ الْعَبَرَاتِ.
سلام بر ولی خدا و حبیبش، سلام بر دوست خدا و نجیبش، سلام بر بنده برگزیده خدا و فرزند برگزیده اش، سلام بر حسین مظلوم شهید، سلام بر آن دچار گرفتاری ها و کشته اشک ها،
اللّٰهُمَّ إِنِّی أَشْهَدُ أَنَّهُ وَ لِیُّکَ وَابْنُ وَلِیِّکَ ، وَصَفِیُّکَ وَابْنُ صَفِیِّکَ ، الْفَائِزُ بِکَرَامَتِکَ ، أَکْرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ ، وَحَبَوْتَهُ بِالسَّعَادَةِ ، وَاجْتَبَیْتَهُ بِطِیبِ الْوِلادَةِ، وَجَعَلْتَهُ سَیِّداً مِنَ السَّادَةِ ، وَقَائِداً مِنَ الْقَادَةِ ، وَذَائِداً مِنَ الذَّادَةِ ، وَأَعْطَیْتَهُ مَوَارِیثَ الْأَنْبِیَاءِ ، وَجَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلَیٰ خَلْقِکَ مِنَ الْأَوْصِیَاءِ ، فَأَعْذَرَ فِی الدُّعَاءِ ، وَمَنَحَ النُّصْحَ ،
خدایا من گواهی می دهم که حسین ولی تو و فرزند ولی تو و برگزیده تو و فرزند برگزیده توست، حسینی که به کرامتت رسیده، او را به شهادت گرامی داشتی و به خوشبختی اختصاصش دادی و به پاکی ولادت برگزیدی و او را آقایی از آقایان و پیشروی از پیشرویان و مدافعی از مدافعان حق قرار دادی و میراث های پیامبران را به او عطا فرمودی و او را از میان جانشینان، حجّت بر بندگانت قرار دادی و در دعوتش جای عذری باقی نگذاشت و از خیرخواهی دریغ نورزید
وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ ، وَقَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا ، وَبَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنیٰ ، وَشَرَیٰ آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ ، وَتَغَطْرَسَ وَتَرَدَّیٰ فِی هَوَاهُ ، وَأَسْخَطَکَ وَأَسْخَطَ نَبِیَّکَ وَأَطَاعَ مِنْ عِبادِکَ أَهْلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ ، وَحَمَلَةَ الْأَوْزارِ ، الْمُسْتَوْجِبِینَ النَّارَ ، فَجاهَدَهُمْ فِیکَ صابِراً مُحْتَسِباً حَتَّیٰ سُفِکَ فِی طَاعَتِکَ دَمُهُ وَاسْتُبِیحَ حَرِیمُهُ؛ اللّٰهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْناً وَبِیلاً ، وَعَذِّبْهُمْ عَذاباً أَلِیماً.
و جانش را در راه تو بذل کرد تا بندگانت را از جهالت و سرگردانی گمراهی برهاند، درحالی که بر علیه او به کمک هم برخاستند، کسانی که دنیا مغرورشان کرد و بهره واقعی خود را به فرومایه تر و پست تر چیز فروختند و آخرتشان را به کمترین بها به گردونه فروش گذاشتند، تکبّر کردند و خود را در دامن هوای نفس انداختند، تو را و پیامبرت را به خشم آوردند و اطاعت کردند از میان بندگانت، اهل شکاف افکنی و نفاق و بارکشان گناهان سنگین و سزاواران آتش را، پس با آنان درباره تو صابرانه و به حساب تو جهاد کرد تا در طاعت تو خونش ریخته شد و حریمش مباح گشت؛ خدایا آنان را لعنت کن لعنتی سنگین و عذابشان کن عذابی دردناک،
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ سَیِّدِ الْأَوْصِیاءِ ، أَشْهَدُ أَنَّکَ أَمِینُ اللّٰهِ وَابْنُ أَمِینِهِ ، عِشْتَ سَعِیداً، وَمَضَیْتَ حَمِیداً ، وَمُتَّ فَقِیداً ، مَظْلُوماً شَهِیداً ، وَأَشْهَدُ أَنَّ اللّٰهَ مُنْجِزٌ مَا وَعَدَکَ ، وَمُهْلِکٌ مَنْ خَذَلَکَ ، وَمُعَذِّبٌ مَنْ قَتَلَکَ ، وَأَشْهَدُ أَنَّکَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللّٰهِ ، وَجاهَدْتَ فِی سَبِیلِهِ حَتّیٰ أَتَاکَ الْیَقِینُ ، فَلَعَنَ اللّٰهُ مَنْ قَتَلَکَ ، وَلَعَنَ اللّٰهُ مَنْ ظَلَمَکَ ، وَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً سَمِعَتْ بِذٰلِکَ فَرَضِیَتْ بِهِ؛
سلام بر تو ای فرزند رسول خدا، سلام بر تو ای فرزند سرور جانشینان، شهادت می دهم که تو امین خدا و فرزند امین اویی، خوشبخت زیستی و ستوده درگذشتی و از دنیا رفتی گم گشته و مظلوم و شهید، گواهی می دهم که خدا وفاکننده است آنچه را به تو وعده داده و نابودکننده کسانی را که از یاری ات دریغ ورزیدند و عذاب کننده کسانی را که تو را کشتند و گواهی می دهم که تو به عهد خدا وفا کردی و در راهش به جهاد برخاستی تا مرگت فرا رسید، پس خدا لعنت کند کسانی را که تو را کشتند و به تو ستم کردند و این جریان را شنیدند و به آن خشنود شدند؛
👇👇👇
👆👆👆
اللّٰهُمَّ إِنِّی أُشْهِدُکَ أَنِّی وَلِیٌّ لِمَنْ والاهُ ، وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداهُ ، بِأَبِی أَنْتَ وَأُمِّی یَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ ، أَشْهَدُ أَنَّکَ کُنْتَ نُوراً فِی الْأَصْلابِ الشَّامِخَةِ ، وَالْأَرْحامِ الْمُطَهَّرَةِ ، لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجاهِلِیَّةُ بِأَنْجاسِها ، وَلَمْ تُلْبِسْکَ الْمُدْلَهِمَّاتُ مِنْ ثِیابِها ، وَأَشْهَدُ أَنَّکَ مِنْ دَعائِمِ الدِّینِ ، وَأَرْکانِ الْمُسْلِمِینَ ، وَمَعْقِلِ الْمُؤْمِنِینَ ، وَأَشْهَدُ أَنَّکَ الْإِمامُ الْبَرُّ التَّقِیُّ الرَّضِیُّ الزَّکِیُّ الْهادِی الْمَهْدِیُّ ،
خدای من تو را شاهد می گیرم که من دوستم با آنان که او را دوست دارند و دشمنم با آنان که با او دشمن اند، پدر و مادرم فدایت ای فرزند رسول خدا، گواهی می دهم که تو در صلب های بلندمرتبه و رحم های پاک نوری بودی، جاهلیت با ناپاکی هایش تو را آلوده نکرد و از جامه های تیره و تارش به تو نپوشاند و گواهی می دهم که تو از ستون های دین و پایه های مسلمانان و پناهگاه مردم مؤمنی و گواهی می دهم که پیشوای نیکوکار، با تقوا، راضی به مقدرات حق، پاکیزه، هدایت کننده و هدایت شده ای
وَأَشْهَدُ أَنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ وُلْدِکَ کَلِمَةُ التَّقْویٰ ، وَأَعْلامُ الْهُدیٰ ، وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقیٰ ، وَالْحُجَّةُ عَلَیٰ أَهْلِ الدُّنْیا ، وَأَشْهَدُ أَنِّی بِکُمْ مُؤْمِنٌ ، وَبِإِیابِکُمْ مُوقِنٌ ، بِشَرایِعِ دِینِی ، وَخَواتِیمِ عَمَلِی ، وَقَلْبِی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ ، وَأَمْرِی لِأَمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ ، وَنُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتَّیٰ یَأْذَنَ اللّٰهُ لَکُمْ ، فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لَامَعَ عَدُّوِکُمْ ، صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَیْکُمْ ، وَعَلَیٰ أَرْواحِکُمْ وَأَجْسادِکُمْ، وَشاهِدِکُمْ وَغَائِبِکُمْ ، وَظَاهِرِکُمْ وَبَاطِنِکُمْ ، آمِینَ رَبَّ الْعالَمِینَ.
و گواهی می دهم که امامان از فرزندانت، اصل تقوا و نشانه های هدایت و دستگیره محکم و حجّت بر اهل دنیا هستند و گواهی می دهم که من به یقین مؤمن به شمایم و به بازگشتتان یقین دارم، بر اساس قوانین دینم و عواقب عملم و قلبم با قلبتان در صلح و کارم پیرو کارتان و یاری ام برای شما آماده است تا خدا به شما اجازه دهد، پس با شمایم نه با دشمنانتان، درودهای خدا بر شما و بر ارواح و پیکرهایتان و بر حاضر و غایبتان و بر ظاهر و باطنتان، آمین ای پروردگار جهانیان.پس دو رکعت نماز می خوانی و به آنچه می خواهی دعا می کنی و برمی گردی.
#مهدیه
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
🕊بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🕊
☀️اِلـهي عَظُمَ الْبَلاءُ
وَبَرِحَ الْخَفاءُ
وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ
وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ
فَرَجاً عاجِلاً قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ
يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيان
وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرينَ☀️
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مهدیه
#امام_زمان
#یا_حسین ع
#اربعین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
از چشمه سار حکمت مولا علی علیه السلام
قسمت ۷۷
۸۷- و قال عليه السلام:
عَجَبْتُ لِمَنْ يَقْنَطُ وَ مَعَهُ الاسْتِغْفَارُ.
۸۷- تعجّب مى كنم از كسى كه نوميد مى شود در حالى كه استغفار با اوست.
#مهدیه
#نهج_البلاغه
❤️❤️❤️❤️❤️
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
تفسیر قرآن کریم
قسمت ۲۳۲
سوره بقره آیه ۲۲۴
وَلَا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِّأَيْمَانِكُمْ أَن تَبَرُّوا وَتَتَّقُوا وَتُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
و خدا را دستاویز سوگندهای خود قرار مدهید، تا (بدین بهانه) از نیکوکاری و پرهیزگاری و سازش دادن میان مردم (باز ایستید)، و خدا شنوای داناست.
نکته ها:
در تفاسیر متعدّد از جمله مجمع البیان و روح البیان در شأن نزول این آیه آمده است که میان داماد و دخترِ یکی از یاران پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بنام عبداللّه بن رواحه اختلافی پیش آمد، او سوگند یاد کرد که برای اصلاح کار آنها هیچ دخالتی نکند. آیه نازل شد و اینگونه سوگندها را ممنوع ساخت
کلمه أیمان جمع یمین به معنای سوگند. و کلمه ی عُرضة به معنای در معرض قرار دادن است
سوگند را وسیله ای برای توجیه وفرار از مسئولیّت خود قرار ندهید وبه هر مناسبتی از خداوند ونام مقدّس او خرج نکنید، این کار خود نوعی جرأت و بی ادبی است امام صادق علیه السلام فرمود: لاتحلفوا باللّه صادقین و لا کاذبین 641 نه راست و نه دروغ، به خدا سوگند یاد نکنید.
641) بحار، ج76، ص 47.
پیام ها:
1- احترام نام خداوند و مقدّسات باید حفظ شود. ولا تجعلوا اللّه عرضة لایمانکم
2- سوگند، نباید مانع انجام کار نیک واصلاح میان مردم قرار گیرد. لاتجعلوا اللّه عُرضة لایمانکم
3- ارزشهای والا و کارهای خیر، نباید با بهانه های بیجا ترک شوند. أن تبرّوا
4- به هوش باشید که خداوند گفتارها را میشنود و ناگفته ها را نیز میداند. برای هر سخن و فکری، حسابی باز کنید. سمیع علیم
#تفسیر_قرآن
#مهدیه
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeeye
داستان های شگفت
✍آیت الله دستغیب
قسمت ۳۹
برات آزادی و عنایت رضوی علیه السلام
جناب حیدرآقا تهرانی نقل نمود:
چند سال قبل روزی در رواق مطهر حضرت رضا علیه السّلام مشرف بودم، پیرمردی را که از پیری خمیده شده و موی سر و صورتش سفید و ابروهایش بر چشمش ریخته حضور قلب و خشوع او مرا متوجه ساخت تا وقتی که خواست حرکت کند دیدم عاجز است از حرکت کردن. او را یاری کردم در بلند شدن. پرسیدم منزلت کجاست تا تو را به منزل رسانم،
گفت در حجره ای از مدرسه خیرات خان
او را تا منزلش رساندم و سخت مورد علاقهام شد به طوری که همه روزه میرفتم و او را در کارهایش یاری میکردم. اسم و محل وحالاتش را پرسیدم، گفت:
اسمم ابراهیم از اهل عراق و زبان فارسی را هم میدانست.
ضمن بیان حالاتش گفت:
من از سن جوانی تا حال هر ساله برای زیارت قبر مطهر حضرت رضا علیه السّلام مشرف میشوم و مدتی توقف کرده وبه عراق مراجعت میکنم و در سن جوانی که هنوز اتومبیل نبود، دو مرتبه پیاده مشرف و در مرتبه اول سه نفر جوان که با من همسن و رفاقت و صداقت ایمانی بین ما بود و سخت با یکدیگر علاقه و محبت داشتیم و مرا تا یک فرسخی مشایعت کردند و از مفارقت من و اینکه نمی توانند با من مشرف شوند، سخت افسرده و نگران بودند.
هنگام وداع با من گریستند وگفتند تو جوانی وسفر اول و پیاده به زحمت میروی، البته مورد نظر واقع میشوی، حاجت ما به تو آن است که از طرف ما سه نفر هم سلامی تقدیم امام علیه السّلام نموده و در آن محل شریف، یادی از ما بنما
پس آنها را وداع نموده وبه سمت مشهد حرکت کردم.
پس از ورود به مشهدمقدس با همان حالت خستگی به حرم مطهر مشرف شده پس از زیارت در گوشه ای از حرم افتادم و حالت بی خودی و بی خبری به من عارض شد
در آن حالت دیدم حضرت رضا علیه السّلام به دست مبارکش رقعههای بی شماری است و به تمام زوار از مرد و زن حتی بچهها رقعه ای میدهد
چون به من رسیدند چهار رقعه به من مرحمت فرمود، پرسیدم چه شده؟ به من چهار رقعه دادید،
فرمود یکی برای خودت و سه تا برای سه رفیقت. عرض کردم این کار مناسب حضرتت نیست، خوب است به دیگری امر فرمایید این رقعهها را تقسیم کند.
حضرت فرمود: این جمعیت همه به امید من آمده اند و خودم باید به آنها برسم
پس یکی از آن رقعهها را گشودم چهار جمله نوشته شده بود: ( (بَرائَةٌ مِنَ النّار وَامانٌ مِنَ الْحِسابِ وَدُخُولٌ فِی الْجَنَّةِ وَاَنَ ابْنُ رَسُولِ اللّهِ صلّی اللّه علیه و آله) ).
از این داستان دو نتیجه میگیریم: یکی کثرت راءفت و عنایت و مرحمت حضرت رضا علیه السّلام است در باره زوار قبرش به طوری که هرکس به امید نجات به آن حضرت پناهنده شود در باره اش شفاعت خواهد فرمود و هیچ کس از در خانه آن بزرگوار محروم نخواهد گشت.
دیگر آنکه: هرکس به راستی آرزوی زیارت آن حضرت را داشته باشد و او را میسر نشود و از دیگری التماس کند که به نیابت او زیارت کند مانند همان کسی است که زیارت میکند آن حضرت را و این مطلب اختصاصی به زیارت آن حضرت ندارد بلکه در جمیع امور خیریه است ؛ یعنی هرکس کار خیری را دوست دارد و به راستی آرزوی رسیدن به آن در دلش باشد و انجام دادن آن برایش میسر نباشد یقینا به ثواب آن خواهد رسید
#داستانهای_شگفت
#مهدیه
#امام_رضا
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea
نهج البلاغه با ترجمه فارسی روان
قسمت ۷۰
خطبه ۵۱
و من خطبة له (ع) (۵۱)
لما غلب أصحاب معاوية أصحابه عليه السلام على شريعة الفرات بصفّين و منعوهم الماء:
قَدِ اسْتَطْعَمُوكُمُ الْقِتَالَ،
فَأَقِرُّوا عَلَى مَذَلَّةٍ، وَتَأْخِيرِ مَحَلَّةٍ؛
أَوْ رَوَّوا السُّيُوفَ مِنَ الدّمَاءِ تَرْوَوْا مِنَ الْماءِ؛
فَالْمَوْتُ فِي حَيَاتِكُمْ مَقْهُورِينَ،
وَ الْحَيَاةُ فِي مَوْتِكُمْ قَاهِرِينَ.
أَلَا وَ إِنَّ مُعَاوِيَةَ قَادَلُمَةً مِنَ الْغُوَاةِ.
وَ عَمَّسَ عَلَيْهِمِ الْخَبَر،
حَتَّى جَعَلُوا نُحُورَهُمْ أَغْرَاضَ الْمَنِيَّةِ.
خطبه ۵۱
كه هنگام تسلّط لشكر معاویه بر فرات و جلوگيرى از آب ايراد فرموده است:
مرگ در زندگى توأم با شكست است
سپاه معاويه با اين عمل (بستن آب بر شما) شما را به پيكار دعوت كرده است؛
اكنون بر سر دو راهى هستيد:
يا به ذلّت و خوارى بر جاى خود بنشيند،
و يا شمشيرها را از خون (آن جبّاران سنگدل) سيراب سازيد تا از آب سيراب شويد.
مرگ در «زندگى توأم با شكست» شماست!...
و زندگى در مرگ پيروزمندانه شما!
آگاه باشيد! معاويه گروهى از بى خبران و گمراهان را همراه آورده، و حق را زير پرده تزوير مخفى نموده است تا به آن پى نبرند، تا به آن جا كه گردنهاى خويش را آماج تير و شمشيرهاى مرگ ساخته اند.
#مهدیه
#نهج_البلاغه
#امیرالمومنین
🏴🏴🏴🏴🏴
به مهدیه بپیوندیم👇
https://eitaa.com/Mahdeea