🔶 اصرار بر حال خوب همیشه خوب نیست؛ حال بدمان را بپذیریم
میگنا- حتما شما هم کسانی را دیده اید که انتظار دارند همیشه حال شان #خوب باشد و وقتی خوب نیستند به زمین و زمان غُر می زنند و دنبال مقصر میگردند. البته این گونه افراد تقصیری ندارند. #توهم "همیشگی بودن حال خوب" ناشی از عصر مدرن و #سبک_زندگی است که تحت تاثیر فناوریهای جدید از طریق رسانهها و تبلیغات به مردم جوامع باورانده شده است.
اما در دنیای واقعی و بیرون از قابهای تبلیغاتی رسانههای تصویری و دنیای مجازی، ما خسته میشویم، انگیزهمان کاهش مییابد، فشار کاری از انرژی ما میکاهد، فردی با ما برخورد بدی میکند، اهداف و برنامهها طبق خواسته هایمان پیش نمیرود، با همسر خود بحث و دعوا میکنیم، از محل کار بی دلیل اخراج میشویم، وقت مان ساعتها در ترافیک تلف میشود و دهها اتفاق ناخوشایند دیگری که خارج از حیطه اختیار و کنترل ما هستند.
چه بسا روزهایی که صبح با حال خوش و پر از #انرژی از خانه بیرون میزنیم اما شب که برمیگردیم روزی بد را پشت سرگذاشته و تهی از هر گونه انرژی هستیم.
این طبیعت زندگی انسان است و گریزی از آن نیست. روانشناسان دانشگاه سنت اندروز در مطالعاتی که روی بیش از 10 هزار نفر از قشرها و شغل های مختلف داشتهاند به این نتیجه رسیدهاند افرادی که همواره از خود انتظار حال خوب دارند و از پذیرش حال بدشان سرباز می زنند، روزهای بیشتری را با حال بد تجربه می کنند.
این محققان توصیه می کنند که:
* اصرار نداشته باشیم که همیشه #سرحال و #خوشحال و پر انرژی باشیم، بلکه به جای این با #احساسات خود پیوند بگیریم و آنها را لمس کنیم؛ به جای نقاب شادی زدن و به ظاهر مثبت بودن سعی کنیم احساس خود را درک کنیم و قبول کنیم که قرار نیست همیشه شاد باشیم ، همیشه پرانرژی باشیم ، همیشه پرانگیزه باشیم ، همیشه سرحال باشیم. حال بد بخشی واقعی از زندگی ماست.
* اگر ناراحتیم ، خسته ایم ، شکست خورده ایم ، کسی حرف تندی به ما زده و هزار اتفاق ناخوشایند برای ما رخ داده است ، بگذاریم این احساسات وجود ما را در بر گیرد ، اول از همه باید این احساسات را به عنوان یک واقعیت بپذیریم و درک کنیم تا بتوانیم از آنها رها شویم یا شدت آن را کم کنیم انکار واقعیت، کمکی به حال ما نخواهد کرد.
#حال_خوب چیست؟
حال خوب را فقط نمیتوانیم شادی و خنده بنامیم. احتمالا برای شما هم پیش آمده برحسب دیدن صحنه ای از یک فیلم ، شنیدن قطعهای موسیقی یا یک اتفاق خاص اشک در چشم تان جمع شده و گریه کرده باشید. بعضی وقت ها هم بعد از گریه حال شما خیلی خوب شده و آرام شده اید.
یا وقتی دل تان گرفته بوده و نزد یک نفر با بیان احساسات خود درد دل کردید و حتی اشک ریختید، سبک تر شده اید؛ در حالی که تمام مدتی که نزد او بودید دائماً از مشکلات و مسائل خود و موارد منفی زندگی صحبت می کردید.
#گریه در واقع مترادف با غم و #غصه است پس چرا حال شما بهتر میشود ؟ چرا سبک میشوید و راحتتر و روانتر زندگی میکنید...... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48441/preview/
🔶 مزیت رواندرمانی آنلاین در دنیای مدرن
میگنا- امروزه در سراسر جهان، استفاده از #اینترنت برای انجام امور روزمره هر لحظه رواج بیشتری پیدا می کند و تقریبا نمی توان زندگی بدون این خدمات را تصور کرد: شرکت در کلاس ها، پرداخت قبض ها، ثبت نام ها، خرید لوازم خانه، خرید مایحتاج روزمره و حتی خرید نان داغ برای صبحانه، همه از طریق اینترنت انجام می شود. حتی امور حساسی مانند امضای مدارک یا خرید دارو از داروخانه نیز به مدد تکنولوژی، از طریق اینترنت انجام می شود. #رواندرمانی نیز از این قافله عقب نمانده است. در این جا نیز از مزایایی مثل اتلاف وقت کمتر، عدم تحمل ترافیک و آلودگی و تنوع در انتخاب درمانگران متناسب با نوع نیازمان بهره مند خواهیم شد. استفاده از این خدمات باعث می شود تا افرادی که در نقاط دوردست کشورمان زندگی می کنند و دسترسی به #روانشناسان و مشاوران ماهر در شهر یا روستای آن ها وجود ندارد نیز بتوانند از این خدمات بهره مند شوند.
یکی دیگر از مواردی که نیاز به روان درمانی از راه دور را برجسته می سازد، مقوله #مهاجرت است. مهاجرت، در کنار تحصیل، کار، #ازدواج و #فرزندپروری، یکی از فعالیت هایی است که نیاز به داشتن یک نقشۀ ذهنی درست دارد و اگر این نقشه به خوبی ترسیم نشود، بسیار اضطراب آور بوده و سلامت روانی فرد را به خطر خواهد انداخت. بنابراین، لازم است تا فرد، هم قبل از اقدام به مهاجرت، از خدمات مشاوره ای بهره ببرد و هم پس از مهاجرت و قرار گرفتن در محیط جدید. زیرا بعد از مهاجرت افراد با احساسات منفی گوناگون و استرس و مشکلات مختلفی روبر خواهند شد که در صورت عدم توجه به آن ها، ممکن است عواقب دیرپایی به جای بگذارند. راه حل بهینه، استفاده از خدمات روان درمانی از راه دور است تا فرد بتواند در هر نقطه ای از جهان، با روانشناس خود در ارتباط باشد و این ارتباط، تکیه گاهی امن برای رویارویی با مشکلات پیش روی او خواهد بود.
در مجموع، ایرانیانی که در سایر کشورها زندگی می کنند و نیاز به ارتباط با یک روانشناس همزبان دارند نیز از دیگر استفاده کنندگان این خدمات هستند و از آنجا که #ویزیت #روانشناس در سایر کشورها معمولا مبالغ بالایی دارد، میتوانند با صرف هزینه بسیار کمتری، از دانش هموطنان خود بهره مند گردند........ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48433
👤 دکتر امید رضایی
دانشیار روانپزشکی
🔶ایرانیان به چه دلیل «یالوم» میخوانند!
میگنا- «اروین د. #یالوم» روانشناسی از پیروان «#مکتب #اصالت_وجود» است که امسال هشتاد و هشت ساله میشود. پدر و مادرش مهاجرانی بودند که از روسیه به آمریکا کوچ کردند، و خودش همچون یک آمریکایی پرورده شد و هویت یافت. در رشته پزشکی تحصیل کرد و در همین رشته، استاد دانشگاه شد، و بعد به روانپزشکی گرایش یافت و با تأثیری که از ژان پل سارتر گرفته بود، سبک خاص خود در روانشناسی اگزیستانسیالیستی را بنا نهاد؛ سبکی که چالشهای اصلی روانی آدمیان را در چهار رکنِ «تنهایی»، «پوچی»، «مرگ» و «آزادی» خلاصه میکرد، و زندگی اجتماعی را روشی برای غلبه بر این مسائل و پاسخگویی به این معماها قلمداد میکرد. او به همین خاطر در زمینه روانشناسی، آثار بانفوذی از خود بجا گذاشت، بویژه در «گروهدرمانی» صاحب سبک شناخته میشود.
یک نکته که پیشاپیش باید دریافت، آن است که ایرانیان در کل ذوق و سلیقهای برای تشخیص داستانهای خوب دارند، و حتی داستانهای ساده و پیش پا افتاده را هم موقع ترجمه کردن به روایتهایی دلکش و جذابتر از اصل متن تبدیل میکنند. این اقتداری است فرهنگی، و مهارتی است شخصی؛ که از پیشینه پنج هزار ساله تمدن ایرانی ناشی میشود، و انباشت لایههایی پیاپی و پیچیده از روایتهای داستانی که دامنهاش از گیلگمش شروع میشود و از یادگار زریران گذر میکند و تا صادق هدایت و گلشیری تداوم مییابد.
ایرانیان ملتی قصهگو هستند و در فراز و فرود تاریخ خود، در بسیاری از گذارهای مرگبار مانند شهرزاد قصهگو با روایت کردن داستان خویش توانستهاند بر مرگ غلبه کنند. از این رو است که میلی عمومی به داستان خواندن در مردمان ما هست، که مشابهش در همه جای دنیا یافت میشود، و ذوقی و سلیقهای با آن آمیخته است، که لزوما در همه جا دیده نمیشود و برکتی است برخاسته از این فرهنگ دیرینه. از این رو، نفس این حقیقت که یالوم سخن خود را در قالب داستان و آن هم داستانی جذاب- روایت میکند، کافی است تا مقبول طبع صاحبنظران قرار گیرد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/article/48436
🔶 رسش یا پختگي چیست؟!
میگنا- یکی از مفاهیم مهم در روانشناسی رشد اصطلاح رَسِش،نضج یا پختگی است ( maturation). به معنای رشد بیولوژیک کودک و رسیدن به حدی از توانایی عملی است که انجام یک الگوی رفتاری خاص را ممکن میسازد. مانند راه رفتن یک کودک.
ویژگی بارز رشد مبتنی بر رسش این است که همواره به صورت مراحلی ثابت، آشکار می شود. این مسئله را می توان نخست در جنین در حال رشد مشاهده کرد که در آن مثلاً، قلب همواره اولین عضوی است که رشد می یابد و عمل می کند. به همین ترتیب، مغز و سر، زودتر از سایر بخش های بدن جنین، از قبیل دست و پا رشد می کنند. این ترتیب که طرحی ژنتیکی آن را هدایت می کند، هرگز نقض نمی شود.
رشد به صورت سلسله مراحل، پس از تولد نیز ادامه می یابد. البته کودکان از نظر میزان رشد با یکدیگر تفاوت دارند. بعلاوه، میزان رشد تحت کنترل تفاوت های فردی است که به وسیله مکانیزم های ژنتیکی درونی، تعیین می شود.
آنچه در نضج نقش اساسی را به عهده دارد تکامل و نظامیافتگی سیستم عصبی، ساختارهای بدنی و روانی و استعدادهای ذاتی است و تجربه و یادگیری تاثیر چندانی در آن ندارد.
رسش به معنی آمادگی زیستی است که خود مبتنی بر یک نقشه ژنتیک می باشد، همانگونه که دانه های گیاهی دارای برنامه ی رشد طبیعی و منظمی هستند که در صورت وجود نور و رطوبت کافی عملی می شود، انسان نیز که رشد خود را از رحم مادر شروع می کند، دارای برنامه ی رشد طبیعی و نظم است که شرایط محیطی آن بر اثر می گذارد.
رسش عبارتنست از توالي همگاني رخداد هاي بيولوژيكي در دستگاه عصبي مركزي كه بروز يك كاركرد رواني را ممكن مي سازد ؛ البته با فرض اينكه كودك از لحاظ جسماني سالم باشد و با افراد و اشيا ء سر وكار داشته باشد ....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48447
💢خشونت، زاده خشونت است
🔶برخلاف نظرات روانشناسان خشونت ریشه ارثی ندارد
میگنا- امانالله قراییمقدم،جامعه شناسی در خصوص علل و دلایل بروز خشونت در جامعه گفت: یکی از اصلیترین بسترها برای بروز خشونت و رشد آن میتوان در بین خانوادهها دانست. براساس پژوهشهایی که از سوی جامعه شناسان انجام شده حتی مبحث شیر دادن مادر به نوزاد نیز میتواند در به وجود آمدن پدیدهای به نام خشونت اثر بگذارد.
او ادامه داد: مصداق بارز این موضوع نیز در خانوادههای ایرانی به وفور یافت میشود برای مثال میتوان به خطاب کردن کودکان توسط والدین به شکلی نامناسب و با استفاده از الفاظ رکیک اشاره کرد که در گذشته بیش از حد این موضوع وجود داشت اما امروزه خوشبختانه میزان آن کاهش یافته است. در نتیجه خانواده یکی از مکانهایی است که میتواند بستری برای بروز خشونت باشد.
این جامعهشناس با اشاره به دوران بارداری مادر و اثرگذاری آن در خصوص بروز خشونت در فرزند پس از تولد نیز بیان کرد: حتی در هنگامی که مادر باردار است به دلیل بروز بیماریها، افسردگی و استرس و ناراحتیهایی که برای مادر به وجود میآید، پس از تولد فرزند و بزرگ شدن او شاهد بروز نشانههای از خشونت خواهیم بود. حتی روانشناسان صاحب نظر در این امر نیز با اشاره به موضوع کودکان لب شکری که در قیمت لبهای آنان شکاف وجود دارد، اذعان میکنند استرسها و فشارهایی است که بر مادر وارد شده.
این استاد جامعهشناس در خصوص ارتباطی که میان خانواده و جامعه برای بروز خشونت وجود دارد، عنوان کرد: ما گفتیم خانواده به عنوان یکی از بسترهایی است که میتواند خشونت را تقویت کند و آن را افزایش دهد اما عامل اثرگذار روی خانواده چیزی نیست جز جامعه و محیط پیرامون، خانواده به عنوان یک سلول بنیادی و یا به اصطلاح یک سیاهچال فضایی همه چیز را به خود جذب میکند و بازخوردهای خود را نیز نشان میدهد، پس زمانی که جامعه به فقر مبتلاست و گرانی و اقتصاد بیمار سر در گریبان آن فرو بردهاند و همچنین امیدی به آن تزریق نمیشود. خانواده تمامی این موارد را درون خود جذب میکند و آن را به باقی افرادی که در این خانواده هستند منتقل میکند....... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48456/preview/
🔶 ۲۰ درصد دبستانی ها گرفتار اختلالات یادگیری هستند
میگنا: دکتر پیمان حسنی ابهریان، در آستانه برگزاری دومین #سمپوزیوم مبنای #عصبی_شناختی در#اختلالات_رشد، اظهار داشت: محورهای مورد بحث در این سمپوزیوم را اختلالات طیف #اوتیسم، بیش فعالی، نقص توجه و #اختلالات_یادگیری، تشکیل می دهد.
وی شیوع اختلالات عصبی-تکاملی را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: این اختلالات از شایع ترین اختلالات #روانپزشکی است که فراوان ترین نوع آن، اختلالات یادگیری است. به طوری که حدود ۲۰ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی ما را شامل می شود و این آمار بسیار بالا است، یعنی از هر ۵ دانش آموز٫ یک دانش آموز مبتلا به اختلالات یادگیری است.
دبیر اجرایی دومین سمپوزیوم مبنای عصبی شناختی در اختلالات رشد، ادامه داد: اگر این اختلالات زود تشخیص داده شود با مداخلات تربیتی و آموزشی و درمانی خاص می توانیم به موفقیت بالایی از پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مشکلاتی که در اثر ناتوانی در تحصیل و ارتباطات در بچه ها پیش می آید، دست یابیم.
وی خاطر نشان کرد: این سمپوزیوم دارای امتیاز بازآموزی برای #روانپزشکان، #پزشکان عمومی، متخصصین کودکان، گروه #روانشناسان، متخصصین علوم اعصاب و دانشجویان رشته توانبخشی مخصوصا #گفتار_درمانی و شنوایی شناسی خواهد بود.
دومین سمپوزیوم مبانی عصبی شناختی در اختلالات رشدی به همت موسسه آموزش عالی علوم شناختی و با همکاری دانشگاه خوارزمی از ۱۸ تا ۱۹ مهر ۹۸ در محل سالن ابوریحان بیرونی دانشگاه #خوارزمی برگزار می شود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48470/preview/
🔶 نقش آموزش کنترل خشم در تاب آوری افراد
میگنا- #خشم واکنشی مرتبط با تنش و خصومت است که با قرار گرفتن در موقعیتهای گوناگونی از #ناکامیهای واقعی یا خیالی، #آسیبها، تحقیرها، #تهدیدها یا بیعدالتیها برانگیخته میشود که ممکن است به پاسخهای غیرارادی مانند افزایش #فشار_خون، ضربان #قلب، تعریق و افزایش قند خون منجر شود.
واکنشهای #رفتاری میتواند طیفی از اجتناب از منشأ خشم تا #خشونت کلامی یا رفتاری را در برگیرد به همین دلیل، این مسئله توجه متخصصان سلامت روان را به خود جلب کرده است. هدف از مدیریت خشم، کاهش احساسهای عاطفی و تحریکهای فیزیولوژیکی است که خشم آنها را ایجاد میکند.
#روانپزشکان و #روانشناسان در مطالعات خود به این نکته دست یافتند که برخی از انواع تفکر منفی به نام تحریف شناختی (به عنوان مثال بزرگ نمایی مشکلات به شکلی فراتر از واقعیتهای موجود، یا "ذهن خوانی" افکار و احساسات بدون دلیل یا مدرک) در مشکلات خشم نقش دارد و #درمان_شناختی_رفتاری (CBT) در کنترل #هیجانات و #عواطف و دستیابی به راه حلی مناسب برای چالشهای زندگی بسیار مؤثر بوده است.
برنامه آموزش مدیریت خشم، یک #مداخله روانی-تربیتی است که طبق رویکرد شناختی-رفتاری اجرا میشود، در بازسازی شناختی،فرد خرده مهارتهای رفتاری کنترل خشم و شیوه متفاوتی از تفکر و تفسیر موقعیت را فرا گرفته تا بتوانند به هنگام مواجه شدن با موقعیتهای خشم برانگیز به نحو مناسب عمل کنند.
#آموزش #کنترل_خشم از چندین جهت زمینه ساز ارتقای تاب آوری است. از یک سو موجب افزایش سرمایههای روانشناختی فرد میشود و از سوی دیگری با تاثیر بر روابط اجتماعی، میزان و کیفیت منابع در دسترس بیماران را افزایش می دهد، و همان طور که پیشتر مطرح شد هر دو عامل در تاب آور کردن فرد در برابر شرایط دشوار و خطر ساز اهمیت بالایی دارند.
در شرایط دشوارتر و مشکل ساز تر اضافه کردن دارو به #رواندرمانی در کنترل بهتر شرایط کمک کننده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48477
👤 دکتر امید رضائی
⚪ دانشیار روانپزشکی
🔶 روزشمار هفته پیوند اولیا و مربیان 1398 اعلام شد
میگنا- #هفته_پیوند_اولیا و #مربیان از 24 مهر امسال با شعار «مشارکت در #مدرسه حق والدین است»، آغاز میشود و تا 30 مهر ادامه دارد.
بر این اساس #روزشمار و عناوين اين هفته به شرح زير اعلام شد:
-چهارشنبه 24 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، کارکردها و نقشها»
-پنجشنبه 25 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، مدرسه بدون دیوار»
-جمعه 26 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، تبلور آموزههای دینی»
-شنبه 27 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، موانع و آسیبها»
-یکشنبه 28 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، تقویت مدرسه محوری»
- دوشنبه 29 مهر: «پیوند اولیا و مربیان، اقتصاد مدرسه و توسعه منابع»
-سهشنبه 30 مهر: روز «انجمن اولیا و مربیان، گفتمانسازی سند تحول بنیادین»👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48481/preview/
🔶 «تکذیب» ادعای «رتبه نهمی» ایرانیان در مصرف الکل!
میگنا- آفرین رحیمی موقر، با تاکید بر اینکه آمار اعلامشده مبنی بر اینکه ایران در #مصرف_الکل در جهان رتبه نهم را دارد، نادرست و اشتباه است، گفت: بر اساس دادهها و نتایج تحقیقات ما، مصرف الکل در ایران بسیار کمتر از بسیاری از کشورهای جهان است. همچنین همان مقدار نیز در زنان که نیمی از جمعیت را تشکیل میدهند، حدود یک دهم مردان است.
وی در عین حال گفت که « بر اساس دادههای موجود، به نظر میرسد مصرف الکل به ویژه در جوانان در سالهای اخیر افزایش یافته است و باید اقدامات لازم برای آموزش و پیشگیری از مشکلات ناشی از آن انجام شود.»
رحیمی موقر به این میزان اشاره کرد و افزود: اما اینکه ما رتبه نهم جهانی مصرف الکل را داشته باشیم به طور کلی غلط و اشتباه است. ما در این مورد مطالعات دقیقی انجام دادهایم که نشان داده است سالانه حدود پنج تا شش میلیون لیتر الکل در کشور مصرف میشود که معادل حدود ۰.۱ لیتر الکل خالص به ازای هر فرد بالغ است؛ این در حالی است که میانگین جهانی این شاخص به ازای هر فرد بالغ ۶.۴ لیتر است که عمدهترین علت کم بودن این میزان، تعداد کمتر میزان مصرفکنندگان الکل در ایران است.
وی همچنین تاکید کرد: مطالعات انجام شده در کشور نشان میدهد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ایرانیهای بزرگسال (بالای ۱۵ سال) الکل مصرف نمیکنند.
رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد افزود: برخلاف آمارهایی که در این گزارش آمده در افرادی که مصرفکننده #الکل هستند، به طور متوسط در مردان ۱.۵ لیتر در سال و در زنان به طور متوسط ۴۰۰ سی سی در سال الکل خالص مصرف میشود که این رقم تقریبا یک بیستم رقمی است که در گزارش #سازمان جهانی #بهداشت بیان شده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48486/preview/
🔶چرا نباید از تنهایی بترسیم
میگنا- اگر دور و برمان شلوغ باشد احساس امنیت میکنیم و اگر دور و برمان خلوت باشد اعتماد به نفسمان کم میشود. بهتر است بدانیم تنهایی اما بخش عادی از وجود انسان است. همه ما در زندگی خودمان خیلی اوقات احساس تنهایی میکنیم و گاهی تنها میشویم، اما میتوانیم منزوی نشویم و با تنهایی خودمان زندگی شادی داشته باشیم. شاید وقت آن رسیده باشد که دید خودمان را به «تنهایی» عوض کنیم و به آن نگاه مثبتتری داشته باشیم. در بسیاری از تنهاییها، تمرکز بیشتر و شاید بهرهوری بیشتری نهفته باشد!
⚪️تنهایی اتفاق عادی است
این روزها دیگر تنهایی اتفاق خاصی نیست که برای آن عزا بگیریم. بالاتر رفتن میزان طلاق، مهاجرتها و کاهش ارتباطات خانوادگی نشان میدهد تنهایی رو به افزایش است. مردم بسیاری تنهایی را همراه با ما درک میکنند و قرار نیست این جمعیت تنها همیشه افسرده و غمگین باشند.
به یاد داشته باشیم چه بسا در تنهایی بتوانیم کارهای مفید بیشتری انجام دهیم و برنامهریزیهای مفیدتری داشته باشیم. بعضی از ما به قول معروف آنقدر غیرتنها هستیم که تمام وقت مفید خودمان را با گذراندن وقت با دوستان و آشنایان تلف می کنیم. از مزایا و خوبیهای تنهایی استفاده کنیم و فکر نکنیم تنهایی با بدبختی مساوی است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48494/preview/
🔶 ۲۴درصد ایرانیها به روانپزشک نیاز دارند!
میگنا: معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد #وزارت_بهداشت ضمن تشریح اقدامات بهداشتی و درمانی در خصوص بیماران روان گفت: از ۲۳.۶درصد افرادی که در گروه ۱۵ تا ۶۴ساله نیازمند #مداخله روانپزشکی شناخته شدهاند، ۱۲.۷ درصد دارای اختلال #افسردگی و ۱۴.۶درصد دارای اختلالات #اضطرابی هستند.
دکتر علی اسدی با اشاره به پیمایش ملی #سلامت_روان در سال ۹۰، گفت: طبق این پیمایش که جمعیت هدف افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله بودند، مشخص شد که ۲۳.۶ درصد افراد جامعه نیاز به دریافت #خدمات_روانپزشکی دارند. البته این عدد نمیتواند نگران کننده باشد؛ چراکه آمار و ارقام اکثر کشورها به همین منوال است.
💯پیمایش سلامت روان در سال جاری
وی در ادامه با اشاره به اینکه پیمایشهای ملی در سطح کشور هر پنج سال یا هفت سال یکبار اتفاق میافتد، افزود: #پیمایش دوم سلامت روان در سال جاری در دست اجرا است. البته شاید در طول این مدت پیمایشهای دیگری صورت گرفته باشد اما، ارقام به دست آمده از این پیمایشها از آنجا که در سطح ملی نیست، نمیتواند مرجعی برای قضاوت باشد........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48499/preview/
🔶تماشای فیلم باعث پیری زودرس میشود!
میگنا- نتایج مطالعهای که بر روی ۲ هزار نفر انجام شد، نشان داد که تماشاگران در جریان مشاهده یک فیلم ترسناک ۲۰ بار از ترس صورت خود را جمع میکنند و به هنگام مشاهده یک فیلم مهیج ۵۰ بار حالت شوکه، عصبی و هیجان زده یا متعجب و مبهوت به چهره خود میدهند. این در حالی است که شرکت کنندگان در این آزمایش به هنگام مشاهده یک فیلم کمدی ۱۱۵ بار خندیده یا لبخند زدند.
هری سینگ از برند سوئدی فورئو در عرصهی زیبایی به عنوان مولف ارشد این پژوهش میگوید که جمع کردن چشمها و گرفتن حالت ترسیده و شوکه به چهره، میتواند به ایجاد خط اخم و چروک دور چشم منجر شود که در صورت تکرار در یک بازه ۵ ساله، میتوند این چروکها را تا ۵۰ درصد تشدید کند.
در جریان این آزمایش، خندیدن، خطوط دور چشم و خطهای لبخند را تا ۴۰ درصد تشدید کرد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48493/preview/
🔶 کودک زیر ۱۸ ماه دارید؟ تلویزیون را خاموش کنید!
میگنا-دکتر علی اکبر سیاری، در پانزدهیمن کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان در بیمارستان مفید، گفت:کودکان زیر ۶ سال، مرز بین واقعیتها و خیالات را تشخیص نمیدهند و استفاده بیش از حد از این وسایل، آسیبهایی را متوجه آنها میکند. بر همین اساس، انجمن کودکان آمریکا اعلام کرده است که استفاده زیاد از این وسایل، وضعیت شنوایی، گفتاری و رفتاری کودکان را تغییر داده و آنها را پرخاشگر میکند و باعث میشود موفقیت تحصیلی آنها کاهش یابد.
رئیس پانزدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان تصریح کرد: برای اطفال زیر ۱۸ ماهگی، دیدن تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی ممنوع است. از ۱۸ ماهگی تا ۲۴ ماهگی باید تحت نظارت والدین باشد و از دو سالگی تا ۵ سالگی، یک ساعت تماشای تلویزیون با نظارت والدین، در ۵ سالگی تا ۱۸ سالگی این میزان به دو ساعت میرسد و باید دقت شود که استفاده از این وسایل باید نظارت والدین باشد.
سیاری از خواب به عنوان عامل مهم در سلامت کودکان نام برد و افزود: در اتاق خواب کودکان، نباید این وسایل وجود داشته باشد و یا اینکه استفاده نشود. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48501/preview/
🔶 تسهیل صدور پروانه روانشناسان؛ مغایر قانون تشکیل سازمان روانشناسی
میگنا: درحالیکه چندی پیش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تدوین طرحی به منظور تسهیل در ارائه پروانهها و اعطای پروانه حرفهای به اعضای هیات علمی دانشگاهها و تمرکز بیشتر برای نظارت روی فعالیت مشاوران و روانشناسان خبر داد، رئیس شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی کشور میگوید: بررسی صلاحیت حرفهای متقاضیان دریافت پروانه امری قانونی، معقول و کاملا ضروری است و حذف فرآیند صدور پروانه بدون احراز صلاحیت حرفهای داوطلبان، کاملا غیر علمی، غیر منطقی و خلاف نص قانون تشکیل سازمان است.
بنابر اظهارات دكتر غلامعلی افروز هر شخصی که از صلاحیت علمی برای تدریس و پژوهش در روانشناسی و مشاوره برخوردار میشود، لزوما نمیتواند دارای صلاحیت حرفهای برای تاسیس دفتر یا مرکز خدمات روانشناسی و پذیرش مراجعان مختلف جهت ارایه مداخلات روان شناختی و مشاورهای و درمانی باشد، لذا بررسی صلاحیت حرفهای متقاضیان دریافت پروانه امری قانونی، معقول و کاملا ضروری است و حذف این فرآیند کاملا غیرعلمی، غیرمنطقی و خلاف نص قانون تشکیل سازمان است.
اين استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: اعطای پروانه حرفهای برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به روانشناسان و مشاوران واجد شرایط مطابق قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس شورای اسلامی، نیازمند احراز صلاحیت تخصصی و حرفهای داوطلبان توسط کمسیونهای تخصصی شورای مرکزی مذکور در قانون سازمان است. بدیهی است که اعضای هیات علمی با احراز صلاحیت علمی در دانشگاهها استخدام میشوند، اما برای دریافت پروانه اشتغال در حرفه روانشناسی و مشاوره باید توانمندی حرفهای آنها در کمسیونهای تخصصی سازمان که در قانون تاسیس سازمان مصوب شده احراز شود.
به گفته وی، متقاضیان پروانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باید واجد صلاحیت حرفهای، فرهنگی، عمومی، اخلاقی و روانی باشند، چراکه روانشناسان حقیقی که قصد دارند خدمات روانشناسی ارائه دهند باید خودشان نیز از نظر روانی سالم باشند، در غیر این صورت نمیتوانند در این حوزه فعالیت کنند. به عبارت دیگر، برخورداری از دانش علمی به منزله داشتن صلاحیت حرفهای نیست و این یعنی هر فردی که عضو هیئت علمی دانشگاهی است شاید از صلاحیت حرفهای لازم برخوردار نباشد.
افروز در ادامه با تاکید بر اینکه توانمندی نظارتی ما روی فعالیت روانشناسان و مشاوران بسیار اندک است، گفت: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بودجه کافی جهت نظارت روی فعالیت روانشناسان و مشاوران ندارد، اما شاید بهزیستی از این امکانات برخوردار باشد..... مشروح خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48504
🔶 کاهش حقوق به مغز آسیب می رساند!
میگنا- یافتههای جدید محققان نشان میدهد کاهش 25 درصدی #درآمد، بهویژه در بین #جوانان ممکن است منجر به بروز #مشکلات ذهنی جدی در آنها شده و این افراد را مستعد ابتلا به مشکلات تفکر و کاهش #سلامت مغز کند.
افرادی که تجربه کاهش سطح #دستمزد را داشتند با کاهش بیشتری در اندازه #مغز خود مواجه شده و اتصالات #عصبی بین بخشهای مختلف مغز آنها نیز ضعیفترمی شود. پژوهشگران دلایل مختلفی ازجمله فشارهای عصبی و واکنشهایی مانند مصرف دخانیات، #اعتیاد به #الکل و کاهش سطح دسترسی به مراقبتهای #پزشکی که به دلیل کاهش میزان دستمزد، رخ میدهد را دلیل این موضوع میدانند.
در این مطالعات 3 هزار و 287 فرد داوطلب که بین 23 تا 35 سال داشتند ازنظر سلامت #مغزی، ذهن و عروق #قلبی موردبررسی قرار گرفتند. این افراد گزارش درآمد سالانه خانواده خود را در بازه زمانی سه تا پنجساله و به مدت 20 سال، از سال 1990 تا 2010 اعلام کردند.
در ادامه محققان به بررسی این موضوع پرداختند که شرایط درآمد آنها به چه صورت کاهش یافته و طی این سالها با چه نوسانات و تغییراتی روبهرو بود.
🔸 بر مبنای شرایط درآمدی و کاهش میزان #حقوق و درآمد، این شرکتکنندگان در سه گروه قرار گرفتند: 1780 نفر که فاقد افت درآمدی بوده و 1108 نفر نیز شاهد افت 25 درصدی درآمدهایشان بودند و 399 نفر از این افراد نیز شرایط بغرنجتری را تجربه کرده و کاهش درآمدهای آنها بیش از 25 درصد گزارششده است.
در ادامه این مطالعات، از شرکت کنندگان خواسته شد برخی مسائل و معماهای خاص را حل کرده و به سؤالات طرحشده ؛ پاسخ دهند. پژوهشگران اقدام به اندازهگیری چگونگی حل این سؤالات و میزان زمان صرف شده برای آنها در بین شرکتکنندگان کردند.
🔹 نتایج بهدستآمده حاکی از این حقیقت بود که افراد دارای تجربه کاهش سطح دستمزد، عملکرد ذهنی و مغزی ضعیفتری به نسبت دیگران داشته و هرچه این میزان کاهش حقوق بیشتر بوده، بر عملکرد مغز آنها تأثیر بیشتری داشته است. این افراد به نسبت سایر شرکتکنندگان، بهطور میانگین 8/2 درصد بیشتر خطا در پاسخهایشان داشتند.
پژوهشگران دلایل مختلفی ازجمله فشارهای عصبی و واکنش هایی مانند مصرف #دخانیات، اعتیاد به الکل و کاهش سطح دسترسی به مراقبتهای پزشکی که به دلیل کاهش میزان دستمزد، رخ میدهد را دلیل این موضوع میدانند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48509
🔶 زنان بیشتر از مردان اقدام به خودکشی میکنند
میگنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان خودکشی منجر به فوت در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۶ نفر و میزان اقدام به خودکشی در ایران ۱۲۱ مورد است.
دکتر علیرضا رئیسی ادامه داد: زنان بیشتر از مردان اقدام به خودکشی میکنند به طوریکه ۶۲ درصد از زنان و ۳۸ درصد از مردان اقدام به خودکشی میکنند و ابزار خودکشی مسمومیت با سم و حلق اویز محسوب میشود...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48510
🔶 نقش بازیهای آنلاین درسلامت روان و جامعهپذیری کودکان و نوجوانان
میگنا- امروزه، #بازی های#رایانه ای، به بخش جدایی ناپذیری از زندگی کودکان و #نوجوانان تبدیل شده اند. تغییرات #سبک_زندگی، از قبیل #کوچک_شدن_خانواده ها و نبود هم بازی، زندگی آپارتمانی و محدودیت های عرصه تحرک برای کودکان و لزوم اجتناب از بسیاری از فعالیت ها و جست و خیزهای کودکانه، تنهایی کودکان و #غیبت های طولانی #والدین، چرخش بسیاری از آموزش ها و مهارت ها به سوی آموزش های الکترونیک و از راه دور، گسترش و در دسترس بودن فناوری برای همگان، درکنار عوامل و زمینه های مختلف دیگر، استفاده کودکان و نوجوانان از رایانه، اینترنت، کنسول های #بازی، #تبلت و گوشیهای #هوشمند را اجتناب ناپذیر کرده است.
گویا کودکان ما در عصر حاضر، برای جبران بسیاری از کمبودها و فقدان ها به این جهان مجازی و امکانات شیک و فریبنده آن پناه برده اند تا در سرگرمی بازی ها و #فیلم ها و سایت ها آنچه را که نیاز واقعی و خواسته واقعیشان است، این گونه جبران نمایند. وقتی در یک #تفریح_خانوادگی در پارک یا جنگل یا ساحل دریا، والیبال بازی می کنید یا دنبال پروانه ها می دوید یا برای تهیه غذا با هم همکاری می کنید، کودک شما نیازی نمی بیند تا درون دنیای #مجازی خود فرو برود و هر روز دنبال بازی جدیدی بگردد. در واقع، اولویت بچه ها چیز دیگری است و فضای مجازی و بازی (#گیم) ها، جایگزین های اجباری آنان به عنوان سوغات تکنولوژی و مدرنیته هستند. به هر حال، این واقعیت زندگی مدرن است و ظاهرا گریزی از آن نیست. اکنون باید خردمندانه و دلسوزانه به فکر #کودکان و نوجوانان بود تا از این هدیه ناخواسته، آن چه نصیبشان می شود، بیشتر سود و منفعت باشد، تا ضرر و زیان های جسمی و روحی.
سهم بسیار زیادی از تحقیقات #روانشناسان، به تبیین #تاثیرات_منفی بازی های #کامپیوتری بر کودکان، از قبیل #خشونت، #اعتیاد، #افسردگی و... اختصاص یافته است. هر چند، صحت و ارزش چنین یافته هایی قابل انکار نیست، اما یک رویکرد معتدل تر به بازی ها لازم است تا بتواند آثار مثبت این بازی ها را نیز مدنظر قرار دهد. به هر حال، حتی بهترین و فعالانه ترین بازی های واقعی نیز امکان داشتن صدماتی را دارند. خیلی وقت ها که کودکانتان از دوچرخه سواری یا از بازی با بچه ها در کوچه یا زمین بازی بر می گردند، لباسهایشان را کثیف کرده اند، دست و پایشان زخمی شده است و احتمالا با کسی بگو مگو کرده یا گلاویز شده اند! این ذات تمام بازی هاست.
در سالهای اخیر، تحقیقات کم شمار اما با ارزشی بر روی مستندسازی این تاثیرات مثبت، متمرکز بر چهار حوزه شناختی، #عاطفی، انگیزشی و اجتماعی صورت گرفته است؛ به ویژه که در این سالها، ماهیت بازی های کامپیوتری، نسبت به گذشته بسیار پیچیده تر، واقعگرایانه تر، متنوع تر و اجتماعی تر شده است. به کارگیری نظریه ها و اصول روانشناسی اجتماعی، #روانشناسی_رسانه، روانشناسی رشد در کنار روانشناسی مثبت نگر می تواند استفاده روزافزون کودکان و نوجوانان از #فضای_مجازی و به ویژه بازیهای رایانه ای #آنلاین یا آفلاین را از تهدید سلامت جسمانی و روانی کودکان و نوجوانان، به فرصتی جذاب و ارزشمند برای آموزش و رشد آنان در حوزههای مختلف، تبدیل کند. در ادامه، مهم ترین تاثیرات مثبت این نوع #سرگرمی ها و راهکارهای تقویت این بُعد از فعالیت در دنیای مجازی، ارائه خواهد شد:...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48516/
🔶شعار و روزشمار هفته بهداشت روان 1398 اعلام شد
میگنا- امروز ۱۰ اکتبر، ۱۸ مهر، روز جهانی سلامت روان است. بنابراین با خودآگاهی و خودمراقبتی، این روز را به رسمیت بشناسیم.
شعار جهانی سال 2019 هم درباب پیشگیری از خودکشی است؛ طبق آمار WHO ، بیش از 800000 نفر در سال با خودکشی جان خود را از دست می دهند و این امر را عامل اصلی مرگ در بین افراد 15 تا 29 ساله می داند.
اغلب باور بر این است که فقط بزرگسالان هستند که افکار و رفتارهای خودکشی نشان می دهند، اما باید دانست که بسیاری از کودکان و نوجوانان در نتیجه خشونت، سوءاستفاده جنسی، زورگویی و حمله سایبری با این نوع رفتارها درگیر می شوند.
خودکشی یک مشکل بهداشت جهانی است که شایسته توجه همه دست اندرکاران در حوزه سلامت روان از جمله سازمان های علمی و حرفه ای، سازمان های متولی سلامت روان، خانواده های آنها و دانشگاه ها است.
این سزاوار توجه ویژه ای از سوی مقامات بهداشتی و درمانی است ، زیرا این وظیفه آنها است که سیاست ها و دستورالعملهایی را با هدف ایجاد راهکارهایی برای جلوگیری از خودکشی و ارتقاء سلامت روانی در جامعه تهیه کنند. ..... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48521/preview/
میگنا- برگزاری اولین #کنگره «روانشناسی و علوم رفتاری» در دانشگاه تبریز
میگنا: دکتر #مجیدمحمود #علیلو دبیر علمی اولین کنگره دوسالانه تازه های روانشناسی و علوم رفتاری در آیین آغاز بکار این کنگره با تاکید بر اینکه جای خالی برگزاری چنین کنگرهای با وجود داشتن ظرفیت های فراوان در سه گروه #روانشناسی، علوم تربیتی و علم اطلاعات شناسی در دانشگاه تبریز احساس میشد، اظهار داشت: برگزاری این کنگره به میزبانی این دانشگاه از حدود هشت ماه قبل آغاز و در این ارتباط نیز تلاشها برای برگزاری دومین دوره از کنگره دو سالانه تازههای #روانشناسی و علوم رفتاری در سطح بینالمللی است و اقدامات مربوط به این دوره نیز طی شش ماه آتی آغاز میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص روند و تعداد مقالات رسیده به این #کنگره نیز افزود: حدود 700 مقاله به دبیرخانه این کنگره رسیده بود که از این تعداد 500 مقاله انتخاب شده است.
به گفته وی از این تعداد مقالات پذیرفته شده 323 مقاله پذیرفته نهایی شده که از این تعداد 46 مقاله در قالب سخنرانی و بقیه مقالات نیز به صورت منتخب چاپ برای مجله و بقیه نیز به صورت متن کامل در مجموعه مقالات کنگره در نظر گرفته شده است....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48519/preview/
🔶حضور زنان در ورزشگاه ها نشان از رشد عاطفی جامعه است
میگنا- عضو انجمن علمی روانپزشکان گفت: افرادی که بتوانند بر اضطراب و نگرانی خود تسلط داشته باشند و بر #خشم و #عصبانیت شان غلبه کنند، نوعی دیگر از مسیر رسیدن به رشد مغزی و بلوغ #عاطفی را طی کرده اند.
ارسیا تقوا اظهارداشت: راه درست برخورد با خشم، سرکوب و فرو خوردن آن نیست بلکه باید آن را به درستی کنترل کرد؛ باید با تمرین، نظر و احساس خود را قاطع و جدی بیان کرد و چنانچه خشم و #عصبانیت بسیار شدید شد آن را به نحوی غیرمخرب مانند دادزدن یا ورزش، تخلیه کرد.
وی گفت: دیگر نشانه #بلوغ_عاطفی این است که فرد بداند طبیعت دارای نظم و قانون است و از این رو باید درد و رنج و واقعیات زندگی را پذیرفت و با شناخت قوانین و تلاش درست از آن لذت برد. هیچ انسانی کامل و عاری از خطا و اشتباه نیست، فردی که صادقانه اشتباه خود را پذیرفت و برای جبران آن کوشید و سعی کرد تا بدون هیچگونه لغزشی برای خود و دیگران مفید باشد، می توان نام این دسته افراد را در مسیر بلوغ عاطفی ثبت کرد.
◾️رسیدن به دوره رشد عاطفی در گروی پشتکار مستمر
این روانشناس بالینی افزود: دوره بلوغ جسمی و عقلی یکی از حساس ترین دوره های رشد هر فرد است از این رو طی این دوره، نه تنها فرد دستخوش تغییرات #جسمانی، بلکه از نظر شناختی و هیجانی نیز تغییر کرده و به رشد مغزی هم می رسد. رشد #هیجانی که به بلوغ عاطفی معروف است از جنبه های حیاتی بلوغ محسوب می شود و تاثیر زیادی بر دوره های بعدی زندگی فرد یا دیگر افراد دارد.
تقوا افزود: زمانی که فردی با اعتماد به نفس و خودباوری برای ارتقای وضعیت جایگا ه خود قدم بر می دارد اگر به بلوغ عاطفی رسیده باشد در صورت بروز اشتباه به جای زیر سئوال بردن وجود خود با بررسی اعمال و رفتارهای گذشته به دنبال راه حل برای بهبودی وضعیت اقدام می کند.
وی اضافه کرد: داشتن اعتماد به نفس در زندگی به این معناست که بتوان به خودباوری واقع بینانه ای دست پیدا کرد. اگر اعتماد به نفس کافی وجود داشت نیازی به تایید دیگران نخواهید داشت بلکه می توان به عملکرد خود برای رسیدن به پیشرفت های بیشتر ادامه داد.
وی گفت: همه افراد در زندگی به سطح یکسانی از بلوغ عاطفی نمی رسند و تمام نشانه های مطرح شده بی نقص نیستند بلکه برای رسیدن به دوره رشد و بلوغ عاطفی باید فرایندی پویا و دائمی را در زندگی پشت سر گذاشت و در عین حال آن را ارتقای کیفی داد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48523/preview/
🔶 تشویق به ازدواج سفید از سوی روانشناسنماهای مجازی!
میگنا: «چگونه موفق و ثروتمند شوید»، «رازهای خوشبختی و پولدارشدن»، «مهرهمار؛ چگونه خود را در دل همه جا کنید»، شخصیتشناسی و... تنها نمونههایی از عناوینی است که با گشتی کوتاه در فضای مجازی با آنها مواجه میشویم و در اینستاگرام، تلگرام و سایتهای اینترنتی پر است از روانشناسنماهایی که انواع و اقسام توصیههای روانشناسی ارائه و راهکار میدهند؛ سمینار و دوره برگزار میکنند و در کنارش اجناس و کالاهایی خاص را تبلیغ میکنند، اما آنچه این حجم از فعالیتها را قابل تأمل میکند آمار نسبتاً بالای شیوع اختلالات روانی در جامعه است؛ امری که نشان میدهد یکجای کار میلنگد و این افرادی که در صفحات خود در فضای مجازی خود را روانشناس معرفی میکنند و برای مردم نسخه میپیچند، خیلی وقتها شیادانی هستند که با نسخههایشان آثار و تبعات ناگوار و ماندگاری را در زندگی افراد موجب میشوند.
شاید رایگانبودن و در دسترس بودن و شاید ظاهرسازی و زبان بدن عالی( برندبازی و لاکچری بودن) ، فن بیان بالا، سخنان اغواگرانه و و شاید هم تواناییهای خاص روانشناسنماها به گونهای بوده که آنها بیشتر از روانشناسان حقیقی و متخصص در جذب مخاطب موفق بودهاند.
دکتر عباسعلی #ناصحی، رئیس کمیته #سلامت جنسی انجمن علمی روانپزشکان ایران در ابتدای این نشست با بیان اینکه در خصوص #روانشناسی و #رواندرمانی و یا مشاوره در فضای مجازی نظارتهای مختلفی وجود دارد که باید تقویت و با جدیت بیشتری دنبال شود، گفت: امروزه چه بخواهیم و چه نخواهیم، بستر فضای مجازی در حوزه سلامت مردم اثرگذاری جدی دارد. در این میان از آنجایی که روانشناسی نسبت به بسیاری از علوم دیگر جوانتر است به همین میزان استفاده عموم از آن و اطلاعات مردم هم نسبت به آن پایین است. در این جریان از طرفی شاهد رشد فضای مجازی هستیم که ظرفیت خوبی را برای افزایش دانش و سلامت مردم ایجاد کرده است که اگر به درستی از آن استفاده و آن را مدیرت نکنیم، میتواند باعث آسیب شود.
ناصحی افزود: مسئله بعدی این است که معمولا تبلیغات زیاد مسائل جنسی در برخی کانالها و فضای مجازی نشان از هدف خاصی دارد و باید ما را حساس کند که قطعا مشکلی وجود دارد. در مواقعی هم میبینیم که این افراد برخی مطالب غلط را در ظاهری زیبا ارائه میدهند. این افراد معمولا در کانالها از تصاویر #جنسی به صورت زیاد و اغراقآمیز و تصاویر جذاب جنسی استفاده میکنند و سعی دارند تا مطالب و محصولات خودشان را به مردم بفروشند.
وی ادامه داد: سود بهرهبرداری #جنسی از مخاطبان آنقدر زیاد است که برای فروش مسائل غیرمرتبط هم از موارد جنسی استفاده میکنند؛ بنابراین بهرهبرداری تجاری از موارد جنسی مسئله بسیار مهمی است که روانشناسنماها از آن استفاده میکنند و خیلی از افراد را تحت تاثیر این پیامها و ارتباطات قرار میدهند. مسئله بعدی رفتاری است که #روانشناسنماها سعی میکنند ترویج کنند و آن این است که رفتارهای غیر طبیعی را طبیعی جلوه میکنند. مانند رواج زندگی همباشی و مواردی که غیر طبیعی است. اینها سعی میکنند آن را طبیعی جلوه دهند؛ بنابراین ما بهعنوان کاربر باید حواسمان به این موضوعات جمع باشد.
بنا به تأکید دکتر حمید #پورشریفی افرادی که علم و تخصص لازم را در حوزه روانشناسی دارند، ممکن است به اندازه یک فرد غیرعلمی مجلس گردانی بلد نباشند یا لودگی نکنند. یک فرد علمی عادت کرده به جای صحبتهای قطعی بگوید «به نظر میرسد.» در برابر این برخی از روانشناسنماهای مجازی از #اختلالات شخصیتی همچون #خودشیفتگی رنج میبرند و برخیها شخصیتهای ضداجتماعی دارند، اما خارجشدن از چارچوبها و سخنان اغواگرانه آنها موجب میشود تا در جذب مخاطب موفق باشند. وی در عین حال میافزاید: «البته ممکن هم هست هیچکدام از این مسائل در میان نباشد و برخی از این افراد در سخنرانی و پرزنتکردن دیگران توانمند هستند. بنابراین برای مواجهه با اقبال خوب مردم به این روانشناسان باید به این موضوع به صورت ترکیبی نگاه کرد.» ......👇
http://www.migna.ir/news/48524
🔶 خودسانسوری کارمندان در شبکه های اجتماعی
ميگنا- بررسی که در این زمینه از طریق مصاحبه با ۱۰۲۴ کارمند آمریکایی صورت گرفته حاکی است ۹۷.۸ درصد از این افراد شاهد حضور اشخاصی از میان همکاران خود در میان دوستان فیس بوکیشان هستند و این رقم در اینستاگرام، اسنپ چت و توئیتر به ترتیب به ۸۲.۱، ۷۵.۶ و ۶۵.۲ درصد می رسد.
۹۴.۸ درصد از این همکاران از جمله افرادی هستند که فرد به صورت روزانه با آنها تعامل دارد و ۴۸ درصد از این دوستان از جمله اشخاصی با رتبه شغلی بالاتر از خود فرد مانند مدیران هستند.
بر اساس این بررسی ۱۹.۵ درصد کارمندان امریکایی به طراحی یک حساب کاربری شغلی مجزا از حساب اصلی خود در توئیتر در کنار حساب اصلی روی آورده اند و این رقم در مورد فیس بوک، اینستاگرام و اسنپ چت به ترتیب ۱۵.۱، ۱۳.۹ و ۱۳.۳ درصد است.
از هر ده کارمند آمریکایی سه نفر درخواست های دوستی همکاران خود را با هدف حفظ آرامش در محیط کار می پذیرند و این در حالی است که آنها لزوما با این افراد رابطه خوبی ندارند. همچنین اکثر این کارمندان پست های ارسالی خود در شبکه های اجتماعی را سانسور می کنند تا با مشکلی در محیط شغلی خود مواجه نشوند. این خود سانسوری در میان کارمندان بالای ۵۰ سال بیست درصد بیشتر از کارمندان بیست و چند ساله است.
۴۱ درصد کارمندان بیست و چندساله اذعان کرده اند هیچ پستی در مورد تفریحات شخصی خود که ممکن است در محیط کار برایشان مشکل ایجاد کند، ارسال نمی کنند. ۷۷ درصد کل کارمندان هم گفته اند با توسل به تنظیمات حریم شخصی شبکه های اجتماعی در تلاش هستند تا مشکلات احتمالی در این زمینه را با حداقل برسانند....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48534
🔶 بیشترین فراوانی #اضطراب و #افسردگی در كدام افراد است؟!
ميگنا- رییس شورای مرکزی #سازمان_نظام_روانشناسی و #مشاوره کشور در پاسخ به اینکه #استرس و افسردگی در چه اقشار و #مشاغلی شایع تر است؟ گفت: پژوهش های انجام شده در حوزه سلامت روان حاکی از آن است که بیشترین فراوانی استرس و افسردگی در افراد #ناشنوا وجود دارد، زیرا آنها از #شنیدن صوت محروم هستند و در زندگی خود احساس خلاء و اضطراب اجتماعی می کنند.
در واقع آنها دچار #معلولیت پنهانی هستند که ممکن است در برخورد مستقیم با مردم نتوانند تعامل مطلوب داشته باشند.
همچنین آسیب دیدگان #نخاعی و حرکتی نسبت به سایر اقشار افسردگی بیشتری دارند.
افروز ادامه داد: همچنین #زنان_متاهلی که بیش از ده سال از زندگی مشترک آنها می گذرد و دارای تجارب زیادی از ناکامی های روانی- جنسی هستند نیز نسبت به دیگران از استرس و افسردگی بالاتری برخوردارند، زیرا آنها علی رغم وجود بعضی ناکامی ها صبورانه زندگی می کنند.
در این حالت فقر جاذبه های روانی- رفتاری و جنسی در خانه ها حاکم می شود که اگر رضایت مندی زوجین افزایش یابد، افسردگی و استرس آنها کاهش می یابد.
رییس فدراسیون آسیایی شورای جهانی #رواندرمانی در ادامه در پاسخ به این سوال که عموما چه مشاغلی #سلامت_روان را تحت تاثیر قرار می دهد؟ اظهار کرد: استرس و افسردگی در مشاغلی که باید افراد در ساعات شبانه (شيفت شب يا شب كار) فعالیت کنند بیشتر است، زیرا نورون های مغزی بدن برای حفظ سلامت روان، در ساعات شب نیازمند بیشترین آرامش هستند، همچنین افرادی که در روز بیش از حد معمول می خوابند دچار کم حوصلگی و افسردگی می شوند.
در واقع شرایط #زیستی و روانی انسان در روز به گونه ای است که خواب هنگام روز موجب افزایش استرس و اضطراب بیشتر، سندرم پریشانی عاطفی (تندخلقی، حساسیت زیاد و کم حوصلگی)، بی اشتهایی #تحصیلی و کلافگی می شود.
وی توصیه کرد که بزرگسالان در بازه زمانی 8 صبح تا مغرب بیش از نیم ساعت و #کودکان نیز بیش از یک ساعت نخوابند و شش تا هفت ساعت خواب شبانه آرام باعث تقویت حافظه، جلوگیری از #آلزایمر و افسردگی و اضطراب می شود.
افروز همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: در جهان امروز، سلامت روان، تعادل عاطفی، اعتلای نشاط معنوی انسان، برخورداری از نگرش مثبت و اندیشه تلاش مداری از جمله موضوعات پر اهمیت در علم روانشناسی به شمار می رود....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48537/preview/
🔶 سکوت محل کار، ابتلا به بیماریهای روانی را افزایش میدهد!
میگنا- مقابله با سطوح مختلف #مشکلات_روانی مانند احساس #تنهایی، #اضطراب، #افسردگی یکی از مشکلات #کارمندان کنونی است که بر عملکرد و همچنین بازده #اقتصادی تاثیرگذار است.
در دنیای کار #دیجیتالی امروز، ناخواسته در حال پرورش کارگران منزوی هستیم که اطلاعات را از رایانههای خود دریافت میکنند. در این دنیای کار، با گذشت ساعتها، تعداد کمی #کلمات در میان کارمندان رد و بدل میشود و تنها صدایی که شنیده میشود، صدای یکنواخت انگشتان بر روی صفحه کلید و یا ماوس است.
نتایج تحقیقات نشان می دهد، گفتوگوی عمومی طی یک دهه گذشته کاهش یافته و مردم دیگر مانند 30 سال پیش در محل کار با یکدیگر صحبت و ارتباط برقرار نمیکنند.
⚪ دنیایی متصل که ما به آن متصل نمی شویم
چگونه میتوان انتظار داشت، مشاغل، در دنیای #سکوت رونق بگیرند، جایی که #مکالمه در جایگاه دوم بعد از ارتباطات الکترونیکی قرار دارد؟ ما در مورد "دنیای متصل" صحبت میکنیم اما آیا واقعا با هم ارتباط داریم؟ آیا هر روز در دنیای واقعی با یکدیگر در ارتباط هستیم؟ پس بدانید، اگر اجازه دهیم که مکانهای کاری ما کاملا خودکار شوند، توانایی ارتباط از طریق گفتوگو را نابود خواهیم کرد.
در حال حاضر، در دورههای عدم اطمینان اقتصادی، بسیاری از مشاغل مشکلاتی دارند و در ایجاد فرهنگهای قوی و وفادار شغلی آسیبپذیرتر از گذشته شدند. در انگلستان، افراد به دلیل موضوع بریگزیت نگرانیهای شغلی زیادی را تجربه میکنند و تحت تاثیر استرس و فشارهای روحی روزمره قرار میگیرند. همه اینها زمینه ایجاد یک گروه کاری شاد ، پربار و موفق را مشکل ساز کرده است. اما کارکردن در سکوت پاسخی به این مشکلات نیست و باید با دیگران صحبت و ارتباط برقرار کنیم...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48545/preview/
🔶 مهمترین معیارهای ازدواج کدامند؟
ميگنا- در این پژوهش دانشگاه فردوسي مشهد آمده است:«شباهت و تفاوت های زنان و مردان تحت تاثیر خصوصیات فردی و اجتماعی است که #مردان و #زنان با توجه به آن معیارهای #همسرگزینی را بر میگزینند. مردان بیشتر به دنبال معیارهای جسمانی و زنان بیشتر به دنبال معیارهای اجتماعی و اقتصادی هستند. در حالی که ارزش های فرهنگی جامعه به ویژگی هایی اشاره میکند که برای هم مردان و هم زنان حائز اهمیت هستند. معیار های مرتبط به شخصیت، خانواده و مذهب که ناشی از الگو ها و ارزش های خاص هر جامعه است،اشتراک جنسیتی بیشتری دارد و افراد از آنها در معیار های همسر گزینی خود بهره میبرند.»
نتایج حاصل از تاثیر سن بر معیارهای همسرگزینی نشان میدهد:« هرچه #سن افراد کمتر باشد اولویت معیارهای فرامادی در او بیشتر است این در حالی است که هر چه سن افراد بالاتر میرود، آیندهنگریهای آن ها افزایش یافته و به معیارهای گسترده تری از جمله پایگاه اقتصادی_ اجتماعی فرد مورد نظر برای #ازدواج توجه بیشتری میکنند .»
در این #پژوهش محققان میگویند:« اهمیت #خصوصیات_ظاهری در #انتخاب_همسر برای مردان بیشتر از زنان است و از آن سو اهمیت ویژگیهای اجتماعی_فرهنگی، موقعیت اقتصادی و ویژگیهای مذهبی برای زنان بیشتر از مردان است. همچنین اهمیت ویژگیهای #شخصیتی، ویژگیهای روانی_ عاطفی و ویژگیهای جغرافیایی در انتخاب همسر برای زنان و مردان تفاوت معنا دارد و یکسان نیست.»
در این پژوهش یافتهها نشان میدهند: «اهمیت خصوصیات ظاهری، ویژگیهای اجتماعی_فرهنگی و موقعیت اقتصادی در بین افراد مجرد نسبت به افراد متاهل بیشتر است. با افزایش تحصیلات میزان اهمیت خصوصیات ظاهری و ویژگیهای اجتماعی_فرهنگی افزایش مییابد و با افزایش تحصیلات میزان اهمیت موقعیت اقتصادی و ویژگیهای جغرافیایی در انتخاب همسر کاهش مییابد. در حالی که میزان اهمیت معیار ویژگیهای شخصیتی و ویژگیهای روانی_عاطفی همسرگزینی در بین مردان با گروههای تحصیلی مختلف تفاوت معنا ندارند، همچنین میزان اهمیت ویژگیهای شخصیتی همسرگزینی در بین زنان با گروههای تحصیلی مختلف تفاوت معنادار ندارند و یکسان است.»
در ادامه این پژوهش در خصوص رابطه بین شیوه همسرگزینی( مدرن یا سنتی ) با معیار های همسر گزینی، آمده است:« اهمیت معیارهایی مانند ویژگی های اجتماعی-فرهنگی، ویژگی های شخصیتی، ویژگی های مذهبی و ویژگی های جغرافیایی در همسر گزینی به طور معنا داری در بین زنان و مردانی که به شیوه مدرن همسر گزینی اعتقاد داشتند نسبت به زنان و مردانی که به شیوه مدرن همسر گزینی اعتقاد داشتند نسبت به زنان و مردانی که به شیوه بینابین و سنتی همسر گزینی اعتقاد داشتند کمتر است.»..... ادامه پژوهش👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48546/preview/