🔶 تمرین «ذهن آگاهی» به غلبه بر ترس کمک می کند
میگنا- تمرین ذهن آگاهی (mindfulness) که هدف آن کمک به تمرکز افراد بر مسائل حال است، در کشورها و فرهنگهای مختلفی رایج است.
شواهد نشان میدهد ذهن آگاهی میتواند به ایجاد حس آرامش بیشتر و انگیزه بیشتر در زندگی روزمره افراد کمک کند.
برخی مطالعات هم ارتباط ذهن آگاهی را با کنترل بهتر فشارخون و بهبود کارآمدی درمانهای مرتبط با ترک اعتیاد نشان داده اند. در مطالعات قبلی توصیه شده که ذهن آگاهی به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک میکند.
درحالیکه #ترس نقش مثبتی در تکامل انسان داشته است اما در دنیای کنونی بسیاری از افراد ترسهای بی فایده نظیر ترس از #ارتفاع دارند.
اما تحقیق فعلی نشان میدهد افراد با تمرین بلندمدت ذهن آگاهی آسانتر میتوانند با واکنشهای غیرضروری ترس مقابله نمایند.
محققان در مطالعه خود، ۲۶ شرکت کننده سالم را به دو گروه تقسیم کردند. شرکت کنندگان یک گروه به مدت ۴ هفته هر روز تمارین ذهن آگاهی دریافت کردند. گروه دیگر هیچ تمرینی دریافت نکردند.
محققان دریافتند گروه دریافت کننده تمارین #ذهن آگاهی در زمان مشاهده تصاویر ناخوشایند هیچ واکنش ترسی را از خود نشان ندادند. اما در گروه کنترل، افراد #واکنش ترس از خود نشان دادند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49347/preview/
🔹 این رفقا به درد دوستی نمیخورند!
میگنا- دوست خوب، کمک زیادی به انسان میکند و در سختیها و خوشیها، با او شریک میشود. برعکس آن، #دوست بد هم یکی از مهمترین موانع موفقیت بعضیها محسوب میشود. مانعی که در قدم اول، خیلیها حاضر به پذیرش آن نیستند و در قدم بعدی، حاضر به ترک آن فرد نمیشوند.
همانطور که هر از گاهی قفسهها را مرتب میکنید، باید روابط دوستانه خود را نیز هر از گاهی مرتب و تمیز کنید. چند وقت یک بار درباره دوستیهای خود بیندیشید و مطمئن شوید که از ادامه آن رابطه احساس خوبی دارید. البته گاهی تشخیص اینکه آیا ادامه این رابطه به سود شماست یا ضررتان، دشوار است. در ادامه مطلب شش مورد از علایم یک رابطه دوستی بیثمر را برایتان بازگو میکنیم.
🔹 رازدار نیست
اگر دوستتان بزرگترین راز زندگی شما را که از وی خواسته بودید به هیچ فردی نگوید، فاش کرد یا پشت سر شما، تهمتهایی به شما زد، توصیه میکنیم که دوباره به او اعتماد نکنید. اینگونه موارد، نابودگر رابطه دوستانه است، زیرا چنان گستاخانه هستند که امکان نادیده گرفتن آنها وجود ندارد.
🔹 انگیزههایتان را میکشد
اگر دوستتان مدام برنامههایش را تغییر میدهد، همیشه دیر بر سر قرار حاضر میشود و فراموش میکند که تماس بگیرد، بدانید که احتمالا مشکلی پیش روست و نمیتوان خیلی روی او حساب باز کرد.
🔹 همنشینی با او مایه افتخارتان نیست
یک دوست باید مایه مسرت دوستش باشد یا فردی مورد اعتماد برای او. نباید این رابطه دوستی به نحوی باشد که شما دوستتان را از خانواده یا دیگر دوستانتان پنهان کنید. گرچه ممکن است هر فردی اشتباه کند، اما اگر از فردی دایم رفتارهای غلط و اشتباه که مایه آبروریزی است، سر زد به طور قطع او را در فهرست افرادی که قصد قطع رابطه با آنها را دارید، جای دهید.
🔹 چیزی از او یاد نمیگیرید
دوستیها بر پایههای احساس استوارند. اگر بیش از حرفهای واقعی، درباره آب و هوا صحبت میکنید، ارتباطتان را کم کنید. اگر در حال صرف ناهار با دوستی هستید، اما در دل آرزو میکردید که جای دیگری یا با دیگری بودید، از خودتان علتاش را جویا شوید. اگر هنگامی که با او هستید، به این نتیجه میرسید که وقتتان در حال تلف شدن است، پس درباره قطع رابطه با او بیندیشید.
🔹 هم کفوتان نیست
گاهی درک اینکه یک رابطه دوستی باید پایان پذیرد، آسان است. به عنوان مثال به دلیل اختلافهای شدید در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و .... اما گاهی دلایل و چرایی آن چندان آشکار نیست. در این گونه موارد پیشنهاد میکنیم که به احساس خود گوش دهید. اگر احساساتی شبیه #افسردگی، اضطراب، استرس یا ناکامی را تجربه میکنید، به این رابطه دوستی خاتمه دهید. اگر پس از ملاقات با یک دوست دچار استرس یا اضطراب میشوید، بدین ترتیب روانتان به شما میگوید که اوضاع خوب پیش نمیرود.
🔹 او دیگر آدم سابق نیست
اگر رابطه خود را با یک دوست از زمان دبیرستان حفظ کردهاید، بدانید که شما در اقلیت قرار دارید. یک نظریه روانشناختی معروف میگوید که بیشتر مردم نیمی از #دوستان خود را هر هفت سال یک بار با دوستان جدید #جایگزین میکنند، زیرا اغلب مسیر زندگیشان با وقوع اتفاقاتی تغییر میکند. فارغ از شرایط پیش آمده، شاید دیگر حرفی برای بازگو کردن با یکدیگر نداشته باشند.....
http://www.migna.ir/news/49348
🔶 چگونه به شخصی که در حال مبارزه با افسردگی است کمک کنیم؟
میگنا- طی چند سال گذشته روندی مثبت برای ایجاد آگاهی در حوزه بیماری هایی مثل افسردگی ایجاد شده است. روند درمان این بیماری روانی مسیری طولانی را طی می کند و اگرچه هنوز لازم است کارهای زیادی در این زمینه انجام شود اما #صحبت کردن در مورد #بیماری_روانی و دستیابی به کمک نیاز هر بیماری است.
درمان افسردگی در شرایطی آسان تر می شود که فرد بیمار بتواند با دوستان و نزدیکان خود در حوزه سلامت روان گفتگو کند.
برخی از افراد تصور می کنند نزدیک شدن و گفتگو با افراد افسرده به معنای حل مشکل فرد افسرده است. در حالی که اصلا به این شکل نیست. درواقع #صحبت کردن و هم حسی به روند درمان کمک میکند و باعث می شود فرد تا حد زیادی از #حس_تنهایی خود فاصله بگیرد.
اگر شما هم بین دوستان و اطرافیان خود، فردی را دارید که به افسردگی مبتلاست، بهتر است بدانید که لازم نیست مشکل را حل کنید. فقط با یک گوش شنوا و همدلی در کنار وی باشید. در کنارش باشید و به دوست خود یادآوری کنید که دوستش دارید. این نزدیکی می تواند شامل تماس تلفنی، دعوت دوستتان نزد خود، همراهی برای قدم زدن با یکدیگر و مواردی مشابه باشد.
وقتی فردی با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، به این معنی نیست که او در وضعیت بدبختی قرار دارد. لحظات بهتر و بدتری برای وی وجود دارد. بنابراین باید به وی کمک کنید لحظات خوب خود را افزایش دهد. این روند با همکاری روان #درمانگران تسریع می شود. درواقع هر اندازه روان درمانی با موفقیت بیشتری انجام شود، همکاری اطرافیان نیز در موفقیت این نوع مشکل بسیار مهم است.
یکی از مهمترین مواردی که #روانشناسان بر آن تاکید دارند، عدم تحقیر یا سرزنش بیماری است که به افسردگی مبتلا شده است. هر نوع تحقیر شخصیتی و سرکوب بیماران مبتلا به #افسردگی می تواند منجر به تشدید بیماری این نوع افراد شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49351
🔶 لزوم ارائه خدمات روانشناسی به اقشار فقیر و حاشیهنشین
میگنا- دكتر محمد حاتمی «رئیس سازمان نظام روانشناسی» ، در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است بیمه به خدمات روانشناسی تعلق بگیرد؟ گفت: بنا بر ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم که مربوط به سیاستهای تنظیم خانواده است، ارائه خدمات مشاوره روانشناسی به شهروندان باید از بیمه تکمیلی به بیمه پایه منتقل شود. یعنی همانگونه که بیمه پایه مشمول خدمات پزشکی میشود، #خدمات_روانشناختی را نیز شامل شود.
وی در ادامه گفت: این ماده در هیئت دولت مطرح خواهد شد و پس از آنکه آئیننامه اجرائی آن تدوین و تصویب شد و پس از آنکه مباحث حقوقیِ آن مرتفع شد، به اجرا در خواهد آمد. بنابراین مشاوران میتوانند به شهروندانی که به آنان #مراجعه میکنند، خدماتی ارائه دهند که تحت پوشش بیمه باشد. لازمه اجرای این قانون آن است که بیمههای خدمات درمانی مهر روانشناسان را بپذیرند.
حاتمی در پاسخ به این پرسش که هماکنون تدوین آئیننامه در چه شرایطی است؟ گفت: متاسفانه هنوز، آئیننامه در هیئت دولت مطرح نشده است. ما از مجلس درخواست کردیم این قانون و اجرائی شدن آن را پیگیری کنند. بنابراین، رئیس مجلس شورای اسلامی، آقای لاریجانی، دستور تشکیل یک کارگروه را دادهاند تا مسئله را مستقیما پیگیری کنند تا جنبه اجرائی پیدا کند.
وی در این رابطه گفت: چند روز پیش جلسهای با فراکسیون سلامت روان داشتیم. نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند، همه اعتقادشان آن بود که باید بیمه، خدمات روانشناسی به شهروندان را پوشش بدهد.مجلس ماده مربوط به این خدمات را در برنامه ششم تصویب کرده و بر ارائه این خدمات مصّر است. لازم است دولت هم به آئیننامه اجرائی آن توجه کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: با این آئیننامه شهروندان میتوانند با دفترچه تامین اجتماعی به مراکز خدمات روانشناسی مراجعه کنند و خدمات مشاوره و افزایش مهارتهای زندگی دریافت کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه خدمات روانشناسی نقش مهمی در رفع آسیبهای اجتماعی دارد، بیان کرد: اگر ما میخواهیم آسیبهای اجتماعی را کنترل کنیم و از این آسیبها پیشگیری کنیم، باید اقشار کم درآمد و آسیبپذیر بتوانند به این خدمات دسترسی داشته باشند.
حاتمی گفت: مسئله پیشگیری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی بسیار اهمیت دارد. اگر افراد دچار مشکلات روانشناختی شوند، ممکن است؛ دیگر به شرایط روحی قبل از آسیب بازنگردند. مهم پیشگیری است و برای حصول به هدف باید سواد روانشناختی مردم افزایش پیدا کند. مهارتهای زندگی و سواد روانشناختی منوط به مراجعه افراد به مشاوران است. افراد جامعه نیاز دارند مهارتهای کنترل خشم و اضطراب را برای زندگی سالم بیاموزند. همچنین مهارتهای فرزندپروری اهمیت ویژهای دارد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: مهم است که اقشار کمدرآمد و حاشیهنشینها به این خدمات دسترسی داشته باشند. نیاز است که تمهیدات پیشگیری را به اقشار کمدرآمدتر و آسیبپذیرتر ارائه دهی....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49354/preview/
🔶 ۱۲ دلیل برای مراجعه به روانشناس
میگنا- این نکات کمک میکند تشخیص دهیم چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم.
1- فقدان و مرگ عزیزان
مرگ جزء لاینفک زندگی است ولی دانستن این باعث نمیشود کنار آمدن با آن آسان شود. آدمها به روشهای متفاوتی با مرگ عزیزانشان کنار میآیند.
سوگواری علنی یا در تنهایی روشهای متداول آن هستند ولی اجتناب از واقعیتهای فقدان میتواند منجر به مشکلات طولانیتر در آینده شود. یک روانشناس میتواند کمک کند راههای درستی برای کنار آمدن با #مرگ عزیزانتان پیدا کنید.
2- استرس و اضطراب
بعضی اتفاقات زندگی استرسزا هستند و خیلی از موقعیتها – از مصاحبههای کاری گرفته تا مشکلات روابط – میتواند باعث مضطرب شدنتان شود.
استرس و اضطراب، اگر درمان نشود، میتواند منجر به انزوای اجتماعی، افسردگی و مشکلات دیگر شود. روانشناس میتواند کمکتان کند با پیدا کردن منشاء استرستان و همچنین راههای مناسب برای غلبه بر آنها، استرس و اضطرابتان را مدیریت کنید.
3- افسردگی
احساس شدید ناامیدی و تنهایی نشانههای متداول افسردگی هستند. بااینکه خیلیها تصور میکنند آدمها یکدفعه و خودبخودی از افسردگی بیرون میآیند ولی این اتفاق به ندرت میافتد.
افسردگی یک اختلال بسیار شایع است که در آن افراد علاقه و اشتیاقشان را به همه چیز از دست داده، احساس خستگی و بیحوصلگی کرده و معمولاً توانایی کنترل احساساتشان را ندارند.
روانشناس میتوان
د کمکتان کند منبع ایجاد افسردگی در خودتان را پیدا کنید که معمولاً این اولین قدم برای بهبودی از آن است.
4- فوبیا
ترس از ارتفاع و عنکبوت ازجمله #وحشتهای بسیار شایع هستند ولی بعضی ترسهای غیرعادی و کشفنشده هم میتوانند در زندگی ایجاد مشکل کنند. بعنوان مثال، سیتوفوبیا (ترس از خوردن) میتواند منجر به مشکلات جسمی شدید شود.
یک روانشناس باتجربه به شما کمک میکند سعی کنید بر ترسهایتان غلبه کرده و بدون آنها زندگی کنید.
5- مشکلات خانوادگی و روابط
روابط، چه خانوادگی باشند و چه شخصی و چه کاری، مشکلات خاص خود را دارند. بااینکه روابط میتوانند بهترین بخش زندگی هر فرد باشند ولی در عین حال میتوانند منبع استرس و مشکل هم باشند.
روانشناس میتواند کمکتان کند مشکلاتی که حتی در قویترین روابط هم ایجاد میشود را از بین ببرید.
6- عادات و اعتیادهای بد
بعضی عادتهای بد مثل سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از موادمخدر معمولاً برای کنار آمدن با مشکلات شخصی در فرد ایجاد میشوند.
بااینکه روانشناس میتواند کمکتان کند این عادتها را کنار بگذارید، کمکتان میکند مشکلاتی که ایجاد مشکلات جدی برای سلامتیتان میکند را هم کنار بگذارید، ازجمله موارد زیر:
اعتیادها
اختلالات تغذیهای
کنترل استرس
مشکلات خواب....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49360/preview/
🔶 ضرورت تابآوری امدادگر حسين ملكي-روانشناس
ميگنا- تربیت متخصصانِ #مداخلهگر روانی-اجتماعی قبل از هر حادثهای و در شرایط بحرانی از ملزومات جامعه انسانی است. برای تربیت و اعزام این متخصصان آموزش مسائل زیر لازم است:
متخصصانی در تیمهای مداخلهگر روانی-اجتماعی ورود پیدا کنند که تابآوری نسبتا بالایی و توان مداخله مربوطه را دارند. آشنایی و توجه اعضای تیم مداخلهگر روانی-اجتماعی به فرهنگ، زبان، دین و آداب و رسوم آسیبدیدگان ضروری است. از اینرو قبل از اعزام تیم مداخلهگر روانی-اجتماعی به منطقه آسیبدیده، آموزش کلی و اجمالی درباره فرهنگ، زبان، دین و آداب و رسوم آسیبدیدگان باید صورت گیرد.
گروههای آسیب در منطقه را شناسایی و در اولویت نخست مداخله قرار دهند. گروههای آسیب، افرادی هستند که در شرایطِ بحرانی در معرض خطر بیشتری قرار دارند و شامل کودکان، سالمندان، معلولان، زنان باردار و افرادی که عضوی از خانوادهشان فوت شده باشد، میشود، زیرا ممکن است به واسطه آنان اطلاعات مفیدی از منطقه آسیبدیده کسب کنند و مداخله سریعتر و مطلوبتری داشته باشند.
شناسایی و آگاهی از منابع قدرت، افراد نافذ مانند امام جماعت، دهخدا، ریشسفید و... بسیار مهم است.
شناسایی و آگاهی از منابعی که افراد را در مواقع لزوم ارجاعدهند، اینکه چگونه و به کجا ارجاع داده شوند، از نکات بسیار مهم است. پس از اعزام و مداخله نیز روشهای مراقبت، بازگشت به حالت اولیه و تخلیه هیجان منفی متخصصان بسیار حائز اهمیت است. اعضای تیم مداخلهگر حمایتهای روانی-اجتماعی باید پس از مداخله با کمکِ سرتیم، دیگر متخصصان صاحبنظر و با تجربه وضع روانی-اجتماعی خودشان را به حالت اولیه برگردانند.
به هر حال هر ساله سوانح طبیعی و ساخته دست بشر، سلامت هزاران انسان را به لحاظ جسمی، روحی، روانی و اجتماعی تهدید میکند. بروز شرایط بحرانی نیازهای جدیدي را بنا نهاده ، الگوی مرسوم متعارف زندگی را به هم میریزد و انسان را در شرایط دشوار قرار میدهد. چنین پیشامدی به شکل ناگهانی و غیرقابل پیشبینی رخ میدهد و جامعه را به شدت غافلگیر می كند. افراد به دلیل عدم رشد کافی جسمی ، عاطفی، اجتماعی و همچنین عدم آگاهی و آمادگی در برابر شرایط بحرانی دارای توانایی لازم برای شناخت و پذیرش سانحه و پیامدهای آن نیستند، لذا #آسیبپذیرترین قشر در برابر آثار و پیامدهای شرایط بحرانی، بالاخص در بعد روانی - اجتماعی آن هستند و ممکن است به علایم اختلال استرس بعد از سانحه(تروما) نومیدی و اضطراب مبتلا شوند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49365/preview/
May 11
🔶 توصیههای یک روانپزشک برای حفظ سلامت روان کودکان در برابر اخبار اضطرابآور
ميگنا- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، #اختلالات _اضطرابی را از پیامدهای مواجهه کودکان با اخبار ناگوار عنوان کرد و افزود: کودکانی که زمینه #مشکلات اضطرابی دارند، در مواجهه با این اخبار بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند.
داوری آشتیانی با بیان اینکه بسیاری از #خانوادهها بدون توجه به حضور #کودکان، اخبار اضطراب آوری همچون سیل، زلزله، آلودگی هوا و جنگ را #مشاهده و تفسیر میکنند، بر ضرورت دقت خانوادهها در حفظ سلامت روانی کودکان در زمان بحرانهای اجتماعی و طبیعی تاکید کرد.
این متخصص با اشاره به لزوم پرهیز کودکان از انجام بازیهای خشن و دیدن تصاویر و فیلمهای خشن، گفت: والدین باید مراقب باشند کودکان در معرض اخباری که محتوای خشن دارد قرار نگیرند و در همین راستا بر فعالیت کودکانشان در اینترنت نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سلامت روان بسیاری از کودکانی که تصاویر جنایات گروههای تروریستی همچون داعش را اتفاقی مشاهده کردهاند، تا مدت ها دچار چالش شدهاند، گفت: در مواردی مشاهده شده که کودک بر اثر این اتفاق از رفتن به مدرسه امتناع کرده و حتی در تغذیه و خواب دچار اختلال شده است.
داوری با تاکید بر اینکه کودکان در سنین کم قادر به تجزیه و تحلیل اخبار نیستند، اظهار کرد: شنیدن اخبار ناگوار و اضطراب آور، مسائلی همچون اضطراب جدایی و افت تحصیلی را برای کودکان به دنبال دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره علائم آسیبهای روانی کودکان هشدار داد: اگر کودکی از رفتن به مدرسه امتناع می کند، شب ها به خواب نمی رود، در خواب کابوس می بیند، حاضر نیست تنها در اتاقش بخوابد و یا اینکه دچار علائم جسمی همچون دل درد، حالت تهوع و سر درد شده است، ممکن است بر اثر شنیدن اخبار اضطراب آور دچار آسیب شده باشد. بسیاری از کودکان دائم اخبار را پیگیری می کنند و خود اخبار را در اینترنت جست وجو می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه کودکانی که زمینه های مشکلات اضطرابی دارند، بیش از سایر کودکان در معرض آسیب های روانی قرار دارند، گفت: البته آسیب روانی کودکان به واکنش های والدین نیز بسیار وابسته است، والدینی که خود دچار اضطراب اند و دائم اخبار را پیگیری می کنند و درباره آن بحث و ابراز نگرانی می کنند، فرزندشان را تحت تاثیر قرار می دهند.
داوری با تاکید بر اهمیت سبک زندگی والدین در سلامت روان کودکان، افزود: اکثر کودکان #مضطرب، والدین مضطرب دارند و رفتارهای آنان مشکلات کودکانشان را تشدید میکند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49368/preview/
🔶 آيا طلاق موجب افسردگي می شود؟
میگنا- به گفته یک محقق دانشگاه آريزونا و سرپرست مطالعه اي كه نتايج آن در مجله دانش روانشناسي باليني به چاپ رسيد، وقايع استرس زا در زندگي و به ويژه آنهايي كه به ارتباطات عاطفي انسان مربوط مي شوند، بالاترين ريسك ايجاد پريشاني هاي احساسي از جمله افسردگي باليني را به همراه خواهند داشت.
همان طور كه گفته شد و با استناد به مطالعه ديگري از پاب مد، احتمال بروز افسردگي پسا #طلاق تنها در آن دسته از زوجيني بالا است كه در دوران قبل از #ازدواج و يا حتي طي آن مراحلي از ابتلا به اين بيماري را گزارش داده باشند. تقريبا 60 درصد از شركت كنندگان اين مطالعه كه سابقه افسردگي داشتند و طي اجراي پژوهش از همسر خود جدا شده بودند، در ارزيابي هاي بعدي و پيگري هاي دوره اي پسا طلاق نيز آمار بالايي از ابتلا به انواع شديدتري از اين بيماري را نشان دادند.
در مقابل كساني كه طلاق گرفته بودند اما تجربه اي از افسردگي نداشتند، هيچ گونه ريسك افزايش يابنده از اين اختلال روحي را گزارش نکردند. لازم به ذكر است كه فقط 10 درصد از اين افراد در آينده دچار افسردگي شدند. اين تفاوت بزرگ 50 درصدي (60 درصد در برابر 10 درصد)، محققان را به شگفتي وا داشت.
بر اساس مقالات منتشر شده توسط انجمن روانشناسي آمريكا، چنين يافته هايي از اهميت بسيار زيادي برخوردار هستند. زيرا در درجه اول نشان مي دهند كه تصور غالب مردم مبني بر ابتلاي قطعي به افسردگي پسا طلاق صحت علمي ندارد و در اكثر موارد بين افرادي كه سابقه اختلالات روحي نداشته اند، شاهد هيچ گونه عارضه شديدي نخواهيم بود.
بدين ترتيب هرچند ممكن است جدايي عاطفي و طلاق ريسك تشديد ناسازگاري هاي رفتاري را بالا ببرد، اما به خودي خود عامل ابتلا به افسردگي نخواهد بود.
اما چرا سابقه قبلي تا اين اندازه مهم است و طي مطالعات مختلف بارها بر آن تاكيد شده است؟
زيرا افرادي كه پيش تر فازهاي متفاوتي از افسردگي را تجربه كرده اند، در آينده نيز ظرفيت رواني كمتري براي رويارويي با عوارض ناخواسته دوران پس از طلاق خواهند داشت و همين موضوع مي تواند كيفيت زندگي آنها و اطرفيانشان را تحت تاثير قرار دهد. قطعاَ اين افراد نيازمند توجه و حمايت بيشتري از جانب #خانواده خود خواهند بود و جلسات مشاوره درماني نيز مي تواند در نقش يك عامل ياري رسان اساسي وارد عمل شود.
علاوه بر موارد عنوان شده، اخيرا مطالعه اي در مجله بهداشت و رفتار اجتماعي به چاپ رسيده است. طبق نتايج اين تحقيق، افرادي كه از #همسر خود جدا شده اند و يا وي را از دست داده اند، 20 درصد بيش از اشخاص متاهل به بيماري هاي مزمن از جمله امراض قلبي- عروقي، ديابت و سرطان مبتلا مي شوند.
پژوهشي ديگر از مجله علم روانشناسي نشان مي دهد كه سطح شادماني در افراد با نزديك شدن آنها به زمان مقرر شده براي طلاق كاهش مي يابد. البته در صورتي كه #زوجين از آگاهي و مهارت كافي برخوردار باشند، مي توانند عوارض روحي - رواني طلاق را به حداقل ميزان ممكن كاهش دهند و ظرف مدت زماني كوتاه به زندگي عادي خود باز گردند.
در ادامه نگاهي به چندين مورد از موثرترين روش هاي اثبات شده خواهيم داشت:.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49369/preview/
🔶 پنج فوبیای جدیدِ بشر
میگنا- اگر شما هراس خاصی دارید، احتمالاً هنگام مواجهه با موقعیت یا شیء خاص، احساس ترس و وحشت را تجربه خواهید کرد.
هراس خاص نوعی #اختلال اضطراب است که به عنوان ترس شدید یا غیرمنطقی یا بیزاری نسبت به چیزی تعریف میشود. این ترس های غیرمنطقی میتواند در روابط شخصی، کار و مدرسه اختلال ایجاد کند و مانع از لذت بردن از زندگی شود.
همه ما با برخی از رایجترین هراسها آشنایی داریم؛ ترس از ارتفاعات (آکروفوبیا)، ترس از قرار گرفتن در فضاهای محصور و بسته (کلاستروفوبیا) و ترس از فضای باز بدون جایی برای گریختن (آگورافوبیا).
در عین حال روانشناسان معتقدند که با تغییر سبک زندگی، همه ما هراس و نگرانیهای جدیدی را نیز تجربه میکنیم.
برای مثال موارد زیر به نقل از نشریه "تایمزآوایندیا" برخی از ترسهای جدیدی هستند که در بین انسانهای این عصر به طور فزایندهای شایع شده است:
۱) اضطراب زیست محیطی:
با توجه به این که ما هر روز بیشتر در مورد تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن میخوانیم، ترس از عواقب ناشی از تغییرات اقلیمی روز به روز رایجتر میشود. این نوع هراس بیشتر در نسل جوان مشاهده شده و منجر به ایجاد حملات پانیک (وحشتزدگی) از فکر گرمایش کره زمین و به پایان رسیدن منابع طبیعی آن میشود.
۲) بیگوشیهراسی (نوموفوبیا):
در عصر امروز که ارتباطات بیش از حد وجود دارد، هراس مشترکی بین افراد شیوع یافته که تا حدی نیز از نظر فرهنگی پذیرفته شده است. امروزه بسیاری از افراد در صورت جا گذاشتن گوشی خود و به همراه نداشتن آن دچار اضطراب و پریشانی میشوند و در صورتی که تنها با نگرانی زیاد به تماسها و پیامهای از دست رفته خود فکر میکنید، ممکن است دچار نوموفوبیا باشید که به هراس شدید از نبود تلفنهای همراه اطلاق میشود.
۳) نئوفوبیای غذایی:
نئوفوبیای غذایی به هراس از امتحان کردن غذاهای جدید و ناآشنا گفته میشود و شیوع روزافزونی میان کودکان خردسال دارد. این هراس موجب بهانهگیریهای مختلف فرد مبتلا نسبت به غذاهای مختلف میشود و ممکن است تا جایی پیش رود که فرد حتی غذاهای رایج و معمول را نیز نخورد.
۴) کربوفوبیا:
با افزایش رژیمهای غذایی مختلف و زودگذر و فشار زیاد اجتماعی در مورد پیدا کردن راهی برای تناسب اندام، جریان فکری اشتباهی شروع شده که برخی افراد بر اساس آن تمامی کربوهیدراتها را برای تناسب اندام، مضر میدانند و نسبت به خوردن هر گونه کربوهیدرات هراس دارند.
۵) ادیتیوولتافوبیا:
ادیتیوولتافوبیا به معنای #هراس از رسانههای اجتماعی است. در صورتی که بخواهیم این هراس را از نظر روانشناختی بررسی کنیم، باید آن را با عنوان هراس از قضاوت شدن یا تحت نظارتهای موشکافانههای دوستان یا افراد غریبه قرار گرفتن تعریف کرد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49375
🔶 تیم های روانشناسی خانواده جان باختگان را دریابند
معاون وزیر بهداشت افزود: از نظر بهداشت روان باید قبول کنیم که سوگ مراحلی دارد. اول حالت خشم و انکار وجود دارد و همه افرادی که متاثر هستند باید خود را تخلیه کنند تا به آرامش برسند. مسئولان رده بالای کشور باید به خانواده قربانیان سر بزنند و با آنها همدردی کنند.
دکتر علیرضا رئیسی تصریح کرد: باید اجازه دهیم علاوه بر خانواده قربانیان دانشجویان هم دور هم جمع شوند، عزاداری کنند و یاد دانشجویان از دست رفته را گرامی بدارند خیلی مهم است که این اتفاق بیافتد. چهرهای فرهنگی و هیات علمی هم باید در این مراسم شرکت کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بعد از آن هم نیاز است #تیم های_روانشناسی و روانپزشکی در کنار خانواده #قربانیان قرار بگیرند و به این افراد کمک کنند. حتی به صورت جداگانه برای خانواده های این افراد مراسم برگزار شود و مردم و جامعه میزیان این خانواده ها باشند بالاخره این افراد #شهدای جامعه هستند، باید از آنان قدردانی کنیم و بتوانیم تاحدی تلخی این حادثه را کم کنیم گر چه جبران برخی ضربات روحی بسیار سخت است. ...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49377/preview/
🔶 چرا زوج های بیشتری ترجیح می دهند جدا از هم زندگی کنند؟
ميگنا- پیمایش ها نشان می دهند که سه نوع متفاوت از زوج ها هستند که #جدا از هم زندگی می کنند. گروه اول کسانی اند که احساس می کنند برای #زندگی در کنار هم هنوز «خیلی زود است» یا «آماده نیستند»؛ بیشتر آنها جوانانی هستند که به زیستن در کنار هم به عنوان مرحله بعدی در زندگی شان نگاه می کنند. سپس نوبت به زوج هایی می رسد که واقعا می خواهند در کنار هم زندگی کنند اما برای این کار با موانعی مواجه اند. مثلا نمی توانند از پس هزینه های یک خانه مشترک بربیایند یا یکی از شرکای زندگی در مکانی دیگر شاغل است یا نمی تواند ویزا دریافت کند یا در زندان یا در خانه #سالمندان است. مثلا گاهی اوقات مخالفت خانواده با یکی از طرفین که مذهب متفاوتی دارد بیش از حد تحمل فرد مقابل است.
سوم گروه «ترجیحی» هستند که انتخاب می کنند در دراز مدت جدا از هم زندگی کنند. این عده اکثرا سالمندانی هستند که قبلا #ازدواج کرده اند یا تجربه زندگی در کنار شریک زندگی شان را داشته اند. این عده گروهی هستند که ظاهرا به جدا از هم زندگی کردن به عنوان راه جدید و بهتری برای زندگی نگاه می کنند.
ترس ها و تهدیدها
اما تحقیقات ما براساس یک پیمایش کشوری که با 50 مصاحبه جامع تکمیل شده، به داستان متفاوتی در مورد بسیاری از زوج های «ترجیحی» اشاره دارد. در ذهنیت این عده تشکیل یک «خانواده» مناسب، یعنی در کنار هم زیستن، ازدواج و زندگی در یک خانه خانوادگی همچنان یک ایده آل به شمار می رود اما این قبیل پاسخگویان اغلب از این ایده آل در عمل بیم دارند و در نتیجه زندگی جدا از هم را به عنوان بهترین راه برای مقابله با این ترس ها «انتخاب کرده اند» در حالی که همچنان رابطه خود را حفظ کرده اند. آنها غالبا درروابط مبتنی بر همزیستی پیشین خود از نظر اقتصادی یا عاطفی عمیقا صدمه دیده اند. یا برخی زنان سوء استفاده هایی را تجربه کرده اند. همانطور که زنی به نام میشل توضیح داده: «نمی خواهم همه چیز را در خانه ام از دست بدهم. نمی خواهم به دارایی کسی تبدیل شوم، اصلا و ابدا، و نمی خواهم از کسی که قرار است به من عشق بورزد کتک بخورم.»
بنابراین تعجبی ندارد که میشل «یک دیوار آجری بسیار محکم» بین خودش و #شریک زندگی فعلی اش ساخته باشد. حفظ این زندگی دور از هم کار این دیوار بوده است. یک پاسخگوی دیگر به نام گراهام بعد از جدایی از همسرش «دوران به شدت پرفشاری» را تجربه کرده، بی آنکه جایی برای زندگی کردن داشته باشد و به معنای واقعی از منابعی یا چیز دیگری برخوردار باشد. پس از نظر او زندگی جدا از هم «یک نوع حفاظت از خود» به شمار می رود.
زوج های فعلی آنها نیز ممکن است یک مشکل باشند. وندی با شریکش زندگی کرده اما دریافته که «وقتی او مشروب می خورد به آدم کاملا متفاوتی تبدیل می شود... این مسئله هم از نظر من و هم پسرم کاملا روشن بود.»
این افراد به جدا از هم زندگی کردن به عنوان یک راه حل نگاه می کنند. مگی را شیوه زندگی سبز«افراطی» شریک زندگی اش از خود رانده است: مسائلی چون روزها حمام نکردن، توالتی که فلاش تانک آن گهگاه کار می کرد، و نبودن سیستم حرارت مرکزی (که او بنا به دلایل پزشکی به آن احتیاج داشته.) او همچنین احساس کرده که شریک زندگی اش از نظر فکری از موضعی بالا به پایین به او نگاه می کرده. بنابراین زندگی جدا از هم، گذشته از یک ازدواج رسمی «بهترین چیزی بعدی است.»
برخی اوقات مردان اصولا فکر زندگی کردن در کنار یک زن را برای خود تهدید کننده می بینند. برای بن «که البته زیاد ادعای متعهد بودن هم ندارد» جدا از ....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49378
🔶 نظر رئیس دانشکده روان شناسی دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با سانحه هوایی
میگنا- دکتر احمد برجعلی وقوع حوادث غیرعمدی در هر جامعه ای را اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد: اما تاخیر در اطلاع رسانی درمورد این حوادث، اعتماد اجتماعی را از بین می برد.
وی ادامه داد: تاخیر شاید دلایلی داشته باشد اما جامعه را در وضعیت غیر عادی، شوک و پیشگیری ناپذیر قرار می دهد، به گونه ای که پیامدهای روانی - اجتماعی سنگینی برای جامعه به بار می آورد و باعث می شود توهمات، #شایعات و اطلاعات غلط جایگزین اطلاعات درست شود و گمانه زنی شکل گیرد.
رئیس دانشکده روان شناسی علامه طباطبایی، تبعات دریافت این اطلاعات جایگزین را #خشم، غم، بی قراری و التهاب، بدبینی و پیامدهای پساشوک عنوان کرد و گفت: به طور معمول معدود افرادی در شرایط استرس و فشار روانی می توانند خشم خود را کنترل و مدیریت کنند. این عدم مدیریت خشم، رفتارهای ناهنجارگونه، غیرقانونی و #پرخاشگری را به دنبال دارد تا آنجا که گاه افراد دچار احساس گناه می کنند و سیکل معیوبی را شکل می دهد.
#برجعلی یادآور شد: بر همین اساس می گوییم اطلاع رسانی به موقع راهگشا است ولو اینکه تلخ و ناگوار باشد. در واقع اتفاق ممکن است گریزناپذیر باشد اما کنترل خشم باید مدیریت شود و به پهنای باند زندگی افراد فکر و کمک کرد تا استرس تقلیل یابد.
وی تاکید کرد: اصولا مسئولیت با پاسخگویی رابطه تنگاتنگی دارند و فرد مسئولیت پذیر باید پاسخگو باشد. این شاخصه هم باید در جامعه تقویت شود زیرا مسئولیت با پاسخگویی در هم تنیده است. پس باید قصور و اهمال کاری را پذیرفت؛ امری که زخم روانی وارد شده به جامعه را درمان می کند و خشمی که به وجود آمده را کاهش می دهد.
برجعلی با بیان اینکه نباید بر سر شاخ نشستن و بن بریدن را پیشه گرفت، افزود: البته باید مراقب بود در مواردی خاص همانند حادثه هواپیمای اوکراینی، کینه ها و عقده های گذشته باز نشود و از مرز انصاف نباید خارج شد. باید در نظر گرفت یک نهاد نظامی یا سیاسی هزاران کار مثبت انجام می دهد و امکان یک خطا هم گریزناپذیر است.
وی در ادامه تاکید کرد: تنها راهکار فقط عذرخواهی و نیز ارائه توضیح دقیق درباره حادثه است و اینکه فضای عزاداری و #سوگواری برای خانواده ها فراهم شود و دولت برای بزرگواران این حادثه مراسم رسمی، ملی، آبرومندانه و خوب بگیرد. وقتی خانواده های بازماندگان ببینند همه جامعه عزادار شده التیام پیدا می کنند، آرام می شوند و این آرامش را به دیگران منتقل می کنند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49391
#یادداشت_روانشناس
🔴 آیا ممکن است ...؟
❇️ آیا ممکن است شخصی خوب و سالم باشد ولی به انسانها آسیب برساند؟
🔸 پاسخ، مثبت است. تنها افراد ضداجتماعی نیستند که دروغ میگویند و آسیب میرسانند. آزمایش میلگرام نشان داد که حتی آدمهای سالم، تحت تاثیر عواملی همچون به دام افتادن تدریجی، جایگاه و حضور فرد دستور دهنده، اعتبار موسسه و به ویژه تاثیر قدرت و ایدئولوژی مسلط میتوانند به انسانهای بیگناه، شوک چهارصد و پنجاه ولتی بدهند.
❇️ آیا ممکن است یک شخص تحصیل کرده، فرد آسیبزا را مثبت و ناجی ببیند؟
🔸 پاسخ، مثبت است. رسانهها میتوانند با استفاده از روشهای مختلف نظیر نحوۀ ارایه پیام یا از طریق سوءاستفاده هیجانی که منجر به سندرم استکهلم میشود حتی افراد با تحصیلات بالا را در تشخیص درستی انگیزهها و رفتارهای اشخاص و سازمانها گمراه کنند و افراد را به اطاعت از گروگانگیر واداشته یا به آن وابسته کنند.
❇️ آیا ممکن است ما همچون مومی در دست رسانهها باشیم؟
🔸 پاسخ، منفیِ مشروط هست. بااینکه، رسانهها نافذ و اقناعکننده عمل میکنند، با وجود این، تفکر انتقادی میتواند ما را در مقابل رسانه مقاوم کند و از تلۀ رسانهها رهایی بخشد، در صورتی که بعد از دریافت هر پیام، از خود بپرسیم که این پیام توسط چه منبعی و با چه هدفی ایجاد شده است و به هر میزان که پیام دارای بار هیجانی باشد، لازم است این پرسشگری جدیتر انجام شود.
✍️ حمید پورشریفی، 24 دیماه 1398
💟کانال روانشناسی در ایتا👇
@Mignair
🔶 هیجانات خود را بروز دهید
ميگنا- دكتر بهاره ابریشمی تصریح کرد: وقتی از مقابله و برخورد موثر با انواع هیجان صحبت می شود شاید خیلی از فرد یا افراد تصور کنند که مقابله با هیجان یعنی سرکوب کردن و یا اینکه هیچ وقت نباید عصبانی و یا هیچ زمانی نباید #مضطرب شد، در صورتی که این تصور اصلا واقعیت ندارد و از حقیقت به دور است.
اين روان درمانگر گفت: ابراز هیجان مضر نیست و نباید آن را سرکوب کرد زیرا در بیشر مواقع و در گذشته نیز شاهد آن بودیم، برخی از این هیجانات کمک حال فرد یا افراد و #پیشگیری کننده فجایع در جوامع مختلف بوده و از طرفی ارزش انطباقی و یکسانی برای انسان داشته و خواهد داشت.
ابریشمی برای نمونه افزود: اگر زمانی فردی در جایی مشاهده کرد که حقوقش در حال تضییع شدن است چنانچه عصبانی نشود هیچ وقت نمی تواند از خود دفاع و یا واقعیت را بر کرسی بنشاند. یا چنانچه در زمان وقوع خطر، فرد احساس ترس و اضطراب را تجربه نکند چگونه می تواند در موقعیت های #خطرناک عکس العمل مناسب نشان دهد. در نتیجه نیاز است که در کنار عصبانیت سالم، غم سالم و به طور کلی دیگر هیجانات را به طور اصولی و صحیح برای پیشگیری از حوادث بعدی، تجربه کرد.
وی با بیان اینکه ابراز نامناسب هیجانات در روابط بین فرد یا افراد تاثیرگذار خواهد بود، گفت: هیجان مثبت یا منفی زمانی دردسر ساز می شود که فرد نتواند به طور صحیح آن را تجربه کند و از طرفی خشم، عصبانیت یا اضطراب خود را به طور نامناسب بروز دهد. «برای نمونه وقتی والدین به عنوان بزرگتر از فرزند یا فرزندان خود عصبانی و خشمگین می شوند و #هیجان خود را به طور مناسب و صحیح نمی توانند ابراز کنند، این ابراز نامناسب هیجان منفی در روابط این افراد بوجود خواهد آورد و از طرفی کنترل آن را برای دو طرف سخت و عواقب خطرناکی به همراه خواهد داشت.»
این روانپزشک گفت: دوست داشتن و ابراز علاقه جزئی از هیجانات و در مقابل نفرت و دشمنی نیز از این قاعده مستثنی نیست و از این رو چنانچه فرد یا افرادی خشم و عصبانیت و یا ابراز علاقه خود را بصور #کلامی و یا غیرکلامی ابراز کند شاید طرف مقابل و یا مخاطب آن هیچگاه متوجه نشود که چقدر خواهان و یا بدخواه دارد، از این رو برای جلوگیری از قضاوت منفی یا نابجا و ایجاد #روابط سالم و مثبت هرچه سریعتر باید تعارضات و فاصله ها را کوتاه و از بین برد....👇
http://www.migna.ir/news/49401
◼ درگذشت دکتر علیاصغر کاکو جویباری- روانشناس
ميگنا- دکتر علی اصغر کاکو جویباری- روانشناس و رئيس پيشين پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش پس از يك دوره طولاني بيماري سرطان دار فاني را وداع گفت.
دكتر محمدحاتمي رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشور در پيامي در گذشت اين همكار پرتلاش عرصه آموزش و پرورش را به خانواده و بويژه همسر و فرزندان شادروان كاكوجويباري تسليت گفت....👇
http://www.migna.ir/news/49406
🔶 اختلال روانی در کمین افرادی که رژیم غذایی سخت میگیرند
میگنا- وحید زارع متخصص تغذیه در این زمینه می گوید: نیازهای روحی هر انسان، به محرکهای درونی نیاز دارد تا بتواند در برابر محرک های خارجی مقاومت کند، بد خوراکی و پیروی از رژیم غذایی ناسالم، تضعیف کننده محرک های درونی انسان می شود که او را تا مرز افسردگی و اختلال های روانی می کشاند.
وی اضافه می کند: زنان بیش از مردان در معرض اختلال های روانی و افسردگی قرار دارند، نزدیک به ۳۲ درصد جمعیت زنان به دلایل مختلف در معرض اختلالات روحی-روانی و #افسردگی قرار دارند که افسردگی بعد از زایمان، افسردگی قبل از دوران عادت ماهانه یا پس از آن و غیره از علل و عوامل آن است.
زارع ادامه می دهد: متاسفانه با این قضیه به صورت جدی برخورد نمی شود این در حالی است که تنها راه مقابله با محرک های بیرونی که سبب آزار و اذیت روحی روانی انسان می شوند، تقویت محرک های درونی است که اگر تقویت شوند می توان با آرامش بیشتر، محرک های بیرونی را به نوعی مدیریت و حل و فصل کرد.
این متخصص #تغذیه با بیان این مطلب که منابع #غذایی بهترین تحریک کننده محرک های درونی انسان ها است، می گوید: در حال حاضر بد غذایی و بد خوراکی در کشور حاکم است و به همین دلیل است که عناصر مورد نیاز داخلی تامین نمی شود و پزشکان را واداشته در کنار تجویز دارو برای بیماری ها، ویتامین ها را هم به نسخه خود افزوده اند؛ چرا که می دانند ریشه های #عصبی ناشی از درد با مصرف ویتامین ها برطرف می شود.
زارع ادامه می دهد: با استفاده از سبزیجات، میوه جات و خشکبار نوعی از ویتامین های غذایی را دریافت می کنیم که بُعد اقتصادی کمتر در آن تاثیر داشته بلکه بیشتر ناآگاهی افراد از مصرف نوع مواد غذایی مورد نیاز باعث حذف آن ها از سبد خانوار شده است؛ ویتامین هایی مانند ویتامین ب۳ که می تواند جلوی #خودکشی را بگیرد.
وی ادامه می دهد: بزرگترین مشکل ما این است که مردم به دلیل نبود آموزش، با استانداردها آشنا نمی شوند و روز به روز، بیماری های مختلف افزایش پیدا می کنند.
زارع با بیان این که آمارها به ما کمک می کنند که درباره مساله ای دانش افزایی کنیم و راه حل ارائه دهیم، می گوید: دادن آمار بدون بهره گیری از آن فایده ای به حال مردم ندارد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49415/preview/
تستهای روانشناسی که منجر به خودکشی دانش آموزان میشود
میگنا: جعفر ثمری صفا مدرس آزمون روانی با اشاره به خطر استفاده از #تستهای_روان شناسی نامعتبر اینترتی توسط دانش آموزان گفت: هیجانات در سنین بلوغ به اوج خود میرسد و اثر پذیری دانش آموزان از محیط اطراف خود بالا میرود به خاطر همین موضوع، تستهای نامعتبر روی آنها تأثیرات نامطلوبی بسیاری خواهد گذاشت. به طور مثال یک دانش آموز که درک چندانی از افسردگی ندارد با زدن چند تست نامعتبر متوجه میشود که افسرده است و نشانگان افسردگی را درخود دارد.
وی ادامه داد: حتی گاهی اوقات تستهای موجود در فضای مجازی به دانش آموز القا میکند که او بسیار #مضطرب است و توانایی درس خواندن ندارد.
ثمری صفا با بیان اینکه برخی از #دانش آموزان در واکنش به این نوع تستها حتی دست به خودکشی میزنند افزود: تستهای جعلی هوش یکی از تستهایی است که دانش آموزان پس از انجام آن و قبول این اشتباه که از بهره هوشی بسیار پایینی برخوردار هستند، اعتماد به نفس نوجوان را هدف قرار میدهد و دانش آموز دست به اقدامات جنون آمیزی از جمله #خودکشی میزند.
وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان و والدین آنها برای انجام تست بهتر است به مراکز روانشناسی و مشاوره معتبر مراجعه کنند و تستها زیر نظر روان شناس و روان سنج صورت بپذیرد.
وی گفت: تفسیر تستها آسان نیست و برای سنجش یک موضوع باید پارامترهای مختلفی اندازهگیری شود که این امر نه توسط سایتها و کانالهای مجازی بلکه باید به دست متخصصان انجام شود.
مدرس آزمونهای روانی گفت: دانش آموزان بیشتر از #تستهای شخصیتی نیازمند تستهای درسی هستند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49418/preview/
🔶 چطور مقابله با اخبار منفی در شبکههای اجتماعی ممکن است؟
میگنا- دکتر مسعود زمانی با اشاره به اینکه بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و طبیعی باعث ایجاد اضطراب های متعدد در روان شهروندان و ترس آنها از مرگ می شود، گفت: رسانه های متعددی در جهان به این سمت می روند که با القای اضطراب در مخاطبان آنها را جذب کنند، گفت: حس انتظارهایی که در برخی از موسیقی های شروع برنامه های خبری وجود دارد، در بدن به «اضطراب» ترجمه می شود که باعث مشکلات فراوانی در بدن انسان خواهد شد. از جمله این رسانه ها، بی بی سی است که خبر بد را برای همه جای جهان از جمله ایران، اعلام می کند. این رسانه دولتی با ریتم هایی که در موسیقی برنامه های خبری خود استفاده می کنند، بدن مخاطبان را در حالت تلقین پذیری فرو می برند تا مشتریان شان بیشتر شود. مخاطبان بدون اینکه نیاز به بحران های رسانه هایی از این دست داشته باشند، دچار #اضطراب و افسردگی می شوند. اولویت های ما را این رسانه ها تحت تاثیر خود قرار می دهند. اولویت های ما افسردگی از دانستن اخبار بد اقصی نقاط جهان نیست. ما با دیدن این اخبار متوجه نمی شویم کجا داریم زندگی می کنیم، بلکه دچار اضطراب ها و افسردگی می شویم.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در ادامه سخنانش گفت: این داده های خبری در ذهن تبدیل به فاجعه می شود که در آن «من» به خطر می افتد و وقتی با در معرض اخبار قرار گرفتن، دچار افسردگی و اضطراب می شویم، ناگهان ذهن مان بازیچه این اخبار می شود و احساس بحران می کند. در نهایت، شهروندان اعمالی را انجام می دهند که هیچ کمکی به بحران نمی کند.
زمانی در ادامه سخنانش گفت: یکی از مکانیزم های فرار از ترس های روانی این است که ذهنتان را زیادی معطوف به چیزی کنید که فکر می کنید در حال رخ دادن در اجتماع است. برخی نمی توانند اتاق خودشان را مرتب کنند یا صبح در ساعاتی که نیاز است از خواب برخیزند، به کسانی فحش می دهند که در تمام عمرشان یک بار هم آنها را ندیده اند. شاید آنها با این سیاستمدار مشکل داشته باشند، ولی مشکل آنها با اتاق شان یا ساعات بیداری و قلب شان خیلی مهمتر و فوری تر است. ما خود را با شنیدن و دیدن اخبار در معرض اضطرابهایی قرار می دهیم که نباید قرار دهیم و دنیای رسانه آنقدر هوشیار است که برای درگیر کردن شما از اضطراب استفاده می کند.
او بیان کرد: اقتصاد رسانه می گوید باید تعداد مخاطب را بالا برد تا مردم را تحت تاثیر قرار دهیم، در محاسبه اقتصاد رسانه، خیر و خوبی شهروندان و مخاطبان نقشی ندارد هر چند رسانه ادعای مهربانی برای مخاطبان داشته باشد.
شهروندان در مقابل اضطرابهایی که رسانه و شبکه های اجتماعی به آنها وارد می کنند، واکنش خود را در سه مرحله بروز می دهند. مرحله اول این است که در مقابل اخبار، متوقف و مبهوت می مانند. مرحله دوم، با واقعیت سعی می کنند بجنگند و دارای خشم می شوند و در نهایت، مرحله سوم، از رویداد عبور می کنند و سعی می کنند سراغ اخبار رویداد بعدی بروند.
این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه ما فکر می کنیم اگر در معرض اخبار بد قرار بگیریم و گریه کنیم، همدردی کرده ایم. این واکنش، همذات پنداری نیست، این نفوذپذیری عاطفی است، گفت: اولین فاکتور سلامت روان در بحران این است که ما از سه واکنش پیشگفته خارج شوم. وقتی هیجانات در غلیان است، افکار هم تحت تاثیر آن قرار می گیرد و طبیعی است وقتی کسی در معرض رسانه های اجتماعی قرار گیرد، باید تنظیم هیجانی شود، چون هیجانات ما به خاطر غلیان، از حالت طبیعی خارج می شود. وقتی زیادی در درون دچار خشم، ترس یا خودتحقیری که گونه ای هیجان و ترس است، هستیم، نشان دهنده این است که ما دچار بی تنظیمی هیجانات خود شده ایم....... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49420/preview/
🔶 چرا باید افسردگی در نوجوانی را جدیتر بگیریم؟
میگنا- بررسی و مطالعات روانپزشکان تأیید میکند که یکی از هر هشت نوجوان افسردگی دارد؛ عدم درمان و رسیدگی به افسردگی در این سن میتواند #مشکلات جدی برای نوجوان بهوجود بیاورد.
افسردگی در #نوجوانان ممکن است با مشکلاتی چون سوءمصرف الکل و مواد مخدر، مشکلات مدرسه و دانشگاه، درگیری و مشکل با خانواده، اقدام به خودکشی و در بدترین حالت، خودکشی همراه باشد.اغلب تشخیص افسردگی در #نوجوانان مشکل است و ممکن است با نوسانات خلقی عادی مربوط به دوران بلوغ آنها اشتباه گرفته شود و تا زمانی که اتفاق جدی مانند اقدام به #خودکشی رخ نداده باشد تشخیص آن پنهان بماند.
نوجوان مبتلابه افسردگی ممکن است برخی علائم زیر را داشته باشد:
- روحیه غمناک یا افسرده
- احساس بیفایده بودن و ناامیدی
- از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً از آن لذت میبرد
- انزوا و گوشهگیری از دوستان و خانواده
- گریستن
- ناتوانی در خواب یا زیاد خوابیدن
- از دست دادن اشتها یا افزایش اشتها
- دردهایی که از بین نمیروند حتی با معالجه
- تحریکپذیری
- خستگی با وجود خواب کافی
- عدم توانایی تمرکز
- افکار خودکشی، صحبت از خودکشی یا اقدام به خودکشی
- افت تحصیلی
علل افسردگی در نوجوانان
1. افسردگی می تواند ارثی باشد و در نوجوانانی که یکی از والدین و نزدیکانشان افسرده باشد شایعتر است.
2. متأسفانه افسردگی در نوجوانانی که در شرایط سخت اجتماعی مجبور به زندگی هستند بیشتر دیده میشود مانند زندگی در خانواده فقیر یا خانوادهای که در آن یکی از والدین مشکل اعتیاد داشته باشند و ...
3. حوادث آسیبزا مانند از دست دادن یکی از دوستان یا والدین، طلاق یا ازدواج مجدد والدین، سوءاستفاده جسمی یا عاطفی هر رویدادی که باعث پریشانی میشود یا حتی تغییر در سبک زندگی میتوانند از عوامل ابتلا به افسردگی در نوجوانان باشد.
4. مشکلات جسمی مانند کمکاری تیروئید، سندرم قبل از قاعدگی و تغییر در تعادل هورمونهای بدن، بیماریهایی مانند سرطان، دیابت، آسم، ایدز و ...
5. عوارض جانبی برخی از داروها نیز میتواند باعث افسردگی شود.
6. داشتن موضوعاتی که بر عزتنفس تأثیر منفی میگذارد مانند چاقی، لاغری، کوتاهی یا بلندی قد و ...ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49427
🔶آسیب افکار منفی، از اصل ماجرای سقوط هواپیما بیشتر است
میگنا - دكتر محمدرضا محمدی درباره آلام پیش آمده از سقوط هواپیمای اوکراین افزود: وقتی در منزل بحث و مجادله می کنیم، باید به خودمان یادآوری کنیم که خانه، محیط رشد کودک و نوجوان است، مدرسه و دانشگاه محیط درس و یادگیری است و جامعه نیز محیط زندگی و کار است و این محیط ها، جایی برای زد و خورد، تنش و جر و بحث نیست.
این روانپزشک اظهار داشت: فرد بالغ باید از هیجان زدگی، شتاب زدگی، افکار منفی و خطاهای شناختی و فکری دوری و خود را کنترل کند.
آیا هیچگاه پدر، مادر، برادر و سایر عزیزان مان فوت نشده اند.
فرد باید خود را کنترل کند و رها نکند و هر حرفی به ذهنش می آید، بر زبان نراند.
این توصیه نه به خاطر دولت و حکومت، بلکه به خاطر سلامتی خود شخص، فرزندان و خانواده و سلامت حاکم بر فضای کوچه و خیابان، تاکسی، مغازه و غیره است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: در رابطه با موضوع پیش آمده در مورد #سقوط_هواپیمای_اوکراین باید به این نکته توجه کنیم که اشتباه در این زمینه، اشتباهات بعدی را در پی دارد و دچار مشکلات روانی، درگیری ذهنی و افسردگی خواهیم شد.
محمدی ادامه داد: کمتر از دو هفته پیش آلام مردم با ترور شهید سلیمانی آغاز شد و پس از آن درگذشت حدود پنجاه نفر در شهر کرمان در حین تشییع پیکر سردار و سقوط هواپیمای اوکراین بر اساس خطای انسانی ادامه یافت.
فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان اظهار داشت: اکنون همه توجه ها روی موضوع سقوط هواپیما متمرکز شده است، در مساله هواپیما ده ها مساله از جنگ الکترونیکی، سایبری، کور کردن رادارها تا اشتباهات انسانی و مشکلات مرتبط وجود دارد.
محمدی تصریح کرد: اکنون با سقوط هواپیما، حتی اگر بر اثر جنگ سایبری، جنگ الکترونیکی و هزاران مساله دیگر رخ نداده باشد و یک خطای انسانی باعث آن شده باشد، نباید همچون فوتبالیست ها گل به خودی بزنیم و حال خودمان را بدتر کنیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: وقتی حادثه ای پیش می آید، هیچ کس دیگری را تشویق نمی کند و همه یکدیگر را تنبیه می کنند و این تنبیه کردن ها فضا را منفی و منفی تر می کند و باعث تکرار اشتباه ها می شود.
این روانپزشک با بیان اینکه خطا در هر شغلی وجود دارد، گفت: آیا در پزشکی اشتباهات وجود ندارد، برخی اوقات جان انسان ها بر اثر اشتباه پزشک و پرستار و غیره از دست می رود.
آیا در رانندگی روزانه 45 تا 50 نفر تلفات جاده ای و خیابانی و شاید حدود 10 برابر این مصدوم و مجروح آسیب دیده رخ نمی دهد.
قضاوت غیرکارشناسی، اوضاع را بدتر می کند این روانپزشک گفت: شکی نیست که دست اندرکاران باید شفافیت داشته باشند، این قضیه را بررسی کنند و گزارش نهایی را به اطلاع مرم برسانند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اما #قضاوت کردن غیرکارشناسی مساله ای را حل نمی کند، بلکه اوضاع را بدتر و دست اندرکاران را دچار مشکلات می کند.
محمدی ادامه داد: هنگام از دست دادن عزیزان گریه و عزاداری می کنیم، اما جو خانه نباید منفی شود.
این اقدام موضوعی را حل نمی کند، بلکه خود، خانواده و محیط زندگی ما تخریب می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با توصیه آرامش و صبر به ویژه مادرها در قبال فرزندان، تاکید کرد: وقتی جوی منفی می شود، مشکلی پیش می آید، برداشت ها و جو منفی پس از آن مشکلات را مضاعف می کند.
وی تصریح کرد: نتیجه این #جو_منفی چه می شود آیا #ترامپ، آمریکا، انگلیس، اروپا و کانادا به داد ما می رسند؟ نخست وزیر کانادا که این روزها مرثیه سرایی می کند و برای مردم ایران و دوتابعیتی های کانادا، اشک تمساح می ریزد، برای خود و انتخابات رای جمع می کند وگرنه سه هزار میلیارد تومانی را که خاوری از ایران به کانادا برد، به ایران بازمی گرداند و اختلاس گران دیگری را که به کانادا فرار کردند، به ایران می سپرد.
◻ آنها به دنبال منافع خودشان هستند
فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان ادامه داد: اینکه جراحی در اتاق عمل اشتباه کند و باعث مرگ فرزند باشد، نباید آن را به کل آن بیمارستان و ده ها پزشک دیگر تسری داد.
محمدی با اشاره به اینکه در یک ثانیه یک اپراتور اشتباه کرده است، گفت: آنها شبانه روز از آسمان و کشور حفاظت می کنند، به این فکر کرده ایم که در آینده اگر به کشور حمله شود، نظامیانی که دستشان باید به ماشه برود، آیا دستشان نمی لرزد؟ این استاد دانشگاه اظهار داشت: آیا درست است من دانشگاهی علیه کسانی که جان خود را کف دستشان گذاشتند و از مملکت دفاع می کنند، سخن بگویم.
وی یادآور شد: اکنون در سیل سیستان و بلوچستان چه کسی پیش قراول است، در سیل و زلزله و حوادث طبیعی چه کسی پیشتاز کمک به مردم است، غیر از سپاه و ارتش؟.... مشروح گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49430
🔶 ۳ علت رواني حسادت افراد
ميگنا- من از تلاشهای محققان برای کشف تفاوتهای جنسیتی در مورد حسادت قدردانی میکنم، زیرا تفاوتهای جنسیتی در موارد زیادی نقش بازی میکنند. اما در حوزه تخصصی من یعنی #روانشناسی بالینی زن و مرد که اغلب مرتبط با مشکلات رابطه است، به شخصه شکلهای مختلفی از #حسادتهای مخرب را در بین زنان و مردان مشاهده کردهام. ادامه مقاله را مطالعه کنید و ببینید که آیا با فردی که چنین رفتارهایی داشته برخورد کردهاید؟
🔹 ۳ علت اصلی حسودی افراد
◻ ناامنی
بی تردید احساس عدم امنیت شایعترین علت حسادت است. اغلب افراد در مکالمات خود از اصطلاح «عقده حقارت» استفاده میکنند که اگر چه یک واژه روانشناسی بالینی محسوب نمیشود، اما اشاره به عزتنفس پایین یا ضعف نفس دارد. مثلا مرد حسودی که در روابط عاشقانه خود احساس ناامنی میکند، در مورد این که آیا توانایی حفظ جذابیت برای همسرش در بلندمدت را دارد و آیا در نظر او به اندازه کافی خوب و باارزش است یا نه، احساس اطمینان ندارد.
توجه به این نکته ضروری است که ناامنی معمولا در زنان و مردان امری مطلق نیست. بهعبارتدیگر، یک زن ممکن است وکیلی باهوش، قدرتمند و بسیار موفق باشد، اما منشا آسیبشناختی روانی مربوط به حسودیاش در روابط عاشقانه او ظاهر شود؛ بنابراین آیا در حالت کلی او زنی با احساس ناامنی است؟ خیر، اما او این توانایی را دارد که در روابط عاشقانه خود به شدت حسادت کند.
◻ وسواس فکری
یک از مراجعین زن من به نام ماریانا که در اواخر دهه ۲۰ زندگیاش بود، در مراجعه به مطب من چنین اظهار کرد که تقریبا در تمام روابطش احساس حسادت میکرده است. از نظر بالینی او چندین علائم جدی اختلال وسواس و اجبار را داشت. مغز ماریانا با تولید مداوم اضطراب و نگرانیهای جدید تمایل داشت تا دائما اضافهکاری کند. ازآنجاییکه چنین رفتاری در حقیقت سبکفکری او محسوب میشد، تمایل او به بررسی وسواس گونه مسائل ناگزیر به موضوعات مرتبط با رابطه هم کشیده میشد.
برای افراد وسواسی، دشوارترین مسئله عبارت است از مدیریت عدم قطعیت یا ناشناخته. اگر چه اکثریت مردم توانایی مواجهه با مقداری عدم قطعیت را دارا هستند، اما وقتی دوستپسر ماریانا دیر به خانه میآید، او نمیتواند ناشناختهها را تحمل کند (چرا دیر کرده، مشغول چه کاری بوده است).
هنگامی که نسبت به دوستپسرش مشکوک میشود، ذهن او با پر کردن جاهای خالی، دست به ایجاد پاسخهایی میزند که بسیاری از آنها منفی هستند. خیلی اوقات او با وجود احتمال ضعیف خیانت دوستپسرش، به یک نتیجهگیری قطعی مبنی بر خیانت میرسد و در ادامه احساس اضطراب و #حسادت شدید میکند. اگر او چنین سبکشناختی وسواس گونهای نداشت، احساس حسادت بسیار کمتر میکرد.
◻ شخصیت پارانوئید
بسیاری از مراجعین مرد و زنی که من با آنها کار کردم احساس حسادت میکنند، اما منشا حسادت آنها در واقع ناشی از رویکرد کلی پارانوئیدی است که در مورد بسیاری از مسائل زندگی خود دارند. اگر چه بدترین شکل از طیف اختلال پارانویا، منتهی به اسکیزوفرنی- پارانوئید میشود، اما اکثریت قریب به اتفاق افراد پارانوئید در وسط این طیف اختلال قرار میگیرند.
اغلب #زنان و #مردان تا حدی دارای پارانوئید هستند، اما پارانویایشان آنقدر شدید نیست که بتوان آنها را به عنوان یک بیمار پارانوئید تمامعیار به حساب آورد. زنان و مردان مبتلا به پارانویای خفیف یا معتدل در زمینه اعتماد به دیگران مشکل داشته و اغلب نسبت به انگیزههای دیگران بدبین هستند. داشتن چنین اختلال شخصیتی سبب میشود که فرد خود را قربانی آزار و اذیت دیگران متصور شده و اغلب چنین احساس کند که دیگران در صدد ضربه زدن به او هستند.
این افراد در اغلب مواقع حس میکنند که دیگران به صورت تعمدی سعی بر خراب کردن و ضربه زدن به اهداف زندگی شخصی و شغلیشان هستند. آنها اغلب چنین حس میکنند که دیگران ناامیدشان کرده، طردشان نموده یا از موضع بالا به آنها نگاه میکنند، حتی وقتی شواهد کاملا برعکس این موارد را نشان بدهد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49432/preview/
🔶 خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح قرار گرفت
میگنا- امیرسرتیپ دوم پزشک فرشاد نجفی پور، جانشین مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح با اشاره به اهمیت #روانشناسی و مشاوره در سلامت ذهنی و اجتماعی نیروهای مسلح گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در ساتا، خدمات روانشناسی و مشاوره تحت پوشش بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح قرار گرفت که این خود نشانگر اهمیت سلامت روحی در نیروهای مسلح است.
گفتنی است، در پی این اقدام شایسته و مهم سازمان تأمین اجتماعی نیروهای #مسلح، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، ضمن با ارزشمند دانستن خدمات روانشناسی و مشاوره در نیروهای مسلح با اهدای لوح تقدیر، از همت و تلاش تمامی دست اندرکاران این طرح تقدیر و تشکر کرد..... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49437/preview/
🔶 دود قلیان موجب بروز حمله قلبی می شود
میگنا- محققان دانشگاه تکزاس دریافته اند دود حاصل از #قلیان موجب عملکرد غیرعادی خون شده و احتمال لختگی خون تسریع میشود که خطر #حمله قلبی یا سکته را افزایش میدهد.
همچنین محققان دریافتند قرارگیری در معرض دود قلیان موجب ناهنجاریهای دیگری در ارتباط با جریان خون میشود.
برخی مطالعات نشان داده اند دود ناشی از قلیان حاوی مواد شیمیایی مضرتری در مقایسه با #سیگار است.
محققان تاکید میکنند کشیدن قلیان، سیگار، سیگار الکتریکی یا سایر انواع #دخانیات همگی ریسک #بیماری قلبی و سکته را افزایش میدهند.
محققان در این مطالعه، موشها را در معرض دود قلیان قرار دادند.
آنها سپس فعالیت پلاکت را در بین موشهای قرارگرفته در معرض قلیان با موشهای دیگر مقایسه کردند. محققان مشاهده کردند سرعت لختگی #خون در این گروه از موشها به مراتب بیشتر از موشهای عادی بود...👇
http://www.migna.ir/news/49439/preview/
🔶 اجرای طرح سلامت روانی و مراقبت اجتماعی سراج در کردستان
میگنا- دکتر فرزین رضاعی در هفتمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده در سنندج اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح مراجعه و شناسایی افراد مشمول این طرح و پذیرش و ارجاع آنان و کاهش میزان بستری افراد مستعد بیماریهای روانپزشکی است.
وی عنوان کرد: برای انتخاب شهر به عنوان شهر پیشگام در این طرح معیارهایی همچون جمعیت ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفری، دسترسی به مرکز استان، دسترسی به روانپزشک و فراهمی بیمارستان روانپزشکی مد نظر است.
رضاعی همکاری نهادهای سیاسی را موثر دانست و افزود: برای انجام این طرح مسئولین سیاسی، فرماندار و استاندار باید همکاریهای لازم با سایر ارگانها را در نظر داشته باشند.
وی از اجرای این طرح در قالب سه بسته خدمات #سلامت روانی پایه، خدمات اجتماعی و مرکز بهداشت خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان هدف از برگزاری این جلسه را آگاە سازی و گسترش این طرح در میان آحاد جامعه و جذب همکاری سایر ارگانها دانست و تاکید کرد: ریشهکن کردن اختلالات شخصیتی و آسیبهای اجتماعی در بطن جامعه امکان پذیر نیست اما این اقدام میتواند قدم کوچکی در راستای درمان اختلالات شخصیتی باشد.
وی تصریح کرد: هستند تعداد کثیری از بیماران روانپزشکی شدید کە بە دلیل حمایت اجتماعی ضعیف در یک دورەای درمان آنها قطع و این عدم تداوم درمان سبب بستری شدن دوباره فرد میشود و هدف ما قطع کردن این چرخه بازگشن بیماری روانی افراد است....👇👇
http://www.migna.ir/news/49441/preview/